Ainakin neljä loukkaantunut puukotuksessa Manchesterissa – poliisi pidätti tapauksesta nelikymppisen miehen

Ainakin neljä ihmistä on loukkaantunut puukotuksessa Manchesterissa Britanniassa. Uhrien määrästä ei ole tarkkaa tietoa.
Load more
Go to source
unread news (Demo user)
unread news (Demo user)
Eurooppaministeri Tytti Tuppurainen: Suomella on käsitys EU-budjetin kompromissista
Kansalliset intressit ovat vielä kärjessä, mutta sopu joulukuussa ei ole mahdoton, ministeri katsoo.
8 m
Kaleva.fi
USA:n ja Turkin torstaina sopimaa tulitaukoa rikottiin jo? – Pohjois-Syyrian rajalla havaittiin savua ja pauketta
Uutistoimisto Reutersin havaintojen ja Syyrian kurdijoukkojen mukaan Turkin ja Yhdysvaltojen tekemää viiden päivän tulitaukosopimusta rikottiin...
8 m
Kaleva.fi
Tältä näyttää al-Holin Isis-leirillä nyt – noin 70 000 asukkaan joukossa myös suomalaisia
Monella leirin asukkaista on kytkös terrorijärjestö Isisiin.
9 m
www.is.fi
Mika Niikon mukaan Suomen pitäisi voida sulkea rajansa pakolaisilta – Tuomioja syyttää harhaan johtavasta tiedottamisesta: ”Ei puhu valiokunnan suulla”
Ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Mika Niikko (ps): Suomella tulisi olla oikeus sulkea rajat pakolaisilta – puhuu myös pakolaisten sijoittamisesta saarille
9 m
www.is.fi
Transsukupuolinen pyöräilijä puolustaa maailmanmestaruutta ja oikeuttaan kilpailla naisena
www.hs.fi
Kommentti: Urheilu­kisojen tv-sopimusten uusjako vain voimistuu – 2022 MM-kisat ovat Ylelle viimeinen kuolinkouristus
Yle on jäänyt kylmästi ison rahan kansainvälisten toimijoiden varjoon, kirjoittaa toimittaja Ville Väänänen.
www.is.fi
Libanonin hallituksen aikomus verottaa WhatsApp-puheluita sai kymmenettuhannet kaduille
Mielenosoitukset saivat alkunsa torstaina, kun pahasti velkaantuneen Libanonin hallitus aikoi säätää WhatsApp-puheluille veron.
www.hs.fi
Herttuatar Meghan on murtua kyyneliin tv-haastattelussa – avautuu vaikeuksistaan raskauden aikana ja tuoreena äitinä: ”Harva on kysynyt, olenko ok?”
Meghan kertoo median valokeilassa olemisen vaikeudesta.
www.is.fi
Eroilmoituksesta vain neljä päivää: Nyt Maisa Torppa ja Jari-Matti Latvala keilasivat ja kippistelivät yhdessä!
Maisa Torppa ja Jari-Matti Latvala näyttävät olevan sulassa sovussa vaikka parisuhde päättyikin. Siitä ei ole kuin neljä päivää, kun tositv-tähti Maisa Torppa vahvisti eronneensa rallikuljettaja Jari-Matti Latvalasta. Viestin toiseksi allekirjoittajaksi oli laitettu Latvala. Muutamaa päivää aiemmin, Latvala oli kertonut heidän häidensä peruuntuneen. Torppa kertoi heidän jatkavan eloaan erillään, mutta ystävinä. Tuoreiden Instagram-päivitysten perusteella tässä on myös onnistuttu. Torppa ja Latvala nimittäin keilasivat tänään yhdessä.
www.iltalehti.fi
Mikko Valtonen pitää tavaroiden ostamista naimakauppana ja paransi elämää kiristämällä törsäilyä – holtiton shoppailu ja kulutuskulttuuri ovat kestämättömiä
Kulutuksen vähentäminen odottaa meitä kaikkia. Sen ei tarvitse tarkoittaa maakuopassa asumista, vaan hyvää elämää uusin sisällöin.
yle.fi
Puistattava kuva: ”Hänen polvensa ei edes näyttänyt polvelta” – NFL:n valovoimaisin tähti loukkaantui karmealla tavalla
Patrick Mahomes on NFL:n hallitseva MVP-voittaja. Kansas City Chiefsin pelaajat, valmentajat ja kannattajat säikähtivät pahanpäiväisesti. Torstain ja perjantain välisenä yönä Suomen aikaa pelatussa NFL-ottelussa nähtiin karmea loukkaantuminen. Liigan kenties valovoimaisin tähti, viime kauden arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Chiefsin pelirakentaja Patrick Mahomes, 24, joutui jättämään pelin kesken polvivamman vuoksi.
www.iltalehti.fi
Saimi Hoyerin suorat sanat suomalaisille naisille: "Imuroikaa korkkarit jalassa!"
Huippumalli neuvoo, miten korkokengillä kävellään kauniisti. Korkokengillä käveleminen on oma taiteenlajinsa. Tyyli.com tapasi Saimi Hoyerin I love me -messuilla Helsingissä ja kokeili huippumallin vetämää korkokenkäkoulua. Katso videolta, miten toimittaja selvisi! Kuvaus ja editointi: Fanni Parma.
www.iltalehti.fi
TPS on mättänyt maaleja jumbofinaalissa – yllätysnimi kurittanut Sportia osumillaan
TPS on ollut tehokas Vaasassa.
www.is.fi
Pääkirjoitus: Britannian EU-eroprosessissa oma etu voittaa isänmaan edun
Päätyypä Britannia millaiseen EU-eroon tahansa, maa on sen jälkeen sisäisesti riitaisampi ja sen asema on sekä taloudellisesti että poliittisesti heikompi kuin EU:n jäsenenä.
www.hs.fi
Brexit-sopimuksen läpimeno voi olla parista äänestä kiinni: Britti­parlamentti kokoontuu ”superlauantaina” viikonloppu­istuntoon ensimmäistä kertaa sitten Falklandin sodan
Vasta lauantaina selviää, saako Britannian pääministeri Boris Johnson enemmistön brexit-sovun taakse. Jos sopimus kaatuu, pitää Johnsonin anoa EU:lta brexit-päivän lykkäystä. Ja vaikka sopimus menisikin läpi, voi brexit-sopu yhä kaatua.
www.hs.fi
Vaara vaanii pimeillä syysteillä – Teetkö sinäkin tämän virheen ajovalojesi kanssa?
Liikenneturva muistuttaa autoilijoita huolehtimaan ajovalojen asianmukaisesta käytöstä. Syksyn pimeässä autoilijan on tärkeää muistaa kytkeä ajovalot päälle. Uusissa ajoneuvoissa on usein käytössä niin sanottuja päiväajovaloja, jotka toimivat niin, että valoisaan aikaan auton anturi sytyttää vain huomiovalot. Anturi saattaa kuitenkin tulkita valoisuuden riittäväksi, vaikka näkyvyys olisi heikko, kerrotaan Liikenneturva sivuilla. Varsinaiset ajovalot tulee siis kytkeä päälle tällaisissa olosuhteissa.
www.iltalehti.fi
Pauli Hanhiniemi: Keikat sotatoimialueella muuttivat suhtautumistani puolustusvoimiin ja poliisiin
yle.fi
Mäkilegenda Ahonen häärii yhdistetyn maajoukkueen apuna: "Nyt olemme varmasti tässä kilpailijoiden tasolla"
Yhdistetyn hiihtäjien päävalmentaja Petter Kukkonen jäsentelee selkeästi mutta vuolaasti maajoukkuetoiminnan uudistukset.
Kaleva.fi
Rinne: Suomi tekee töitä, jotta rahoituskehyksestä syntyy päätös joulukuussa – Juncker ei usko sopuun
Reutersin lähde: Suomen esitystä vastustetaan lähes yksimielisesti. Joidenkin mukaan se osoittaa, että esitys on tasapuolinen.
Kaleva.fi
Katso miten robottikäsi ratkaisee Rubikin kuution – Amerikkalainen tekoäly-yritys tuo algoritmit reaalimaailmaan
Itse oppivien tekoälysovellusten tuominen reaalimaailmaan on ollut tähän asti ollut haastavaa.
yle.fi
Kainuun rajavartiosto löysi Vartiuksessa rajaa ylittäneeltä venäläismieheltä stiletin
Veitsi oli 80-luvulla syntyneen miehen kuljettaman henkilöauton ovikotelossa.
Kaleva.fi
Terveysongelmien kanssa taistellut Frendit-tähti Matthew Perry kauppaa nyt 30 miljoonan ökykotiaan: kuvat paljastavat mieltymyksen Batmaniin
Hulppean asunnon myyntikuvat paljastavat näyttelijän Batman-kokoelman. Frendit-tähti Matthew Perry laittoi ökyasuntonsa myyntiin. Lehtien mukaan Los Angelesissa sijaitseva kerrostalohuoneisto on ollut myynnissä jo muutaman kuukauden, mutta ei ole ilmeisesti vielä mennyt kaupaksi.
www.iltalehti.fi
Pääkirjoitus: Kiihkovegaanit vs lihaänkyrät – faktoilla ei ole väliä, kun oma identiteetti on uhattuna
Identiteettipolitiikalla ei muuteta maailmaa paremmaksi, kirjoittaa uutispäätoimittaja Perttu Kauppinen. Kiivas taistelu siitä, mitä suomalaisten ruokapöydissä on tarjolla ja mitä niissä ilmastonsuojelun näkökulmasta PITÄISI olla, otti uusia kierteitä tiistaina, kun helsinkiläisiä yliopisto-opiskelijoita ruokkiva Unicafe-yhtiö ilmoitti lopettavansa punaisen lihan tarjoamisen ensi helmikuussa. Valtava kohuhan siitä syntyi, ja juuri kun kansankunta oli toipunut pari viikkoa sitten kuullusta uutisesta, jonka mukaan Helsinki pyrkii vähentämään maidon ja lihan käyttöä kaupungin kouluissa, päiväkodeissa ja muissa laitoksissa.
www.iltalehti.fi
Santa Cruzin Archie tuohtui Facebookissa - käski arvostelijoiden tappaa itsensä tai jatkaa Yön kuuntelua
Radio Cityn artikkeli herätti runsaasti kommentointia Facebookissa. Radio City jakoi Facebook-sivuillaan Santa Cruzun Archien tuoreen haastattelun. Haastattelu itsessään ei ole tavallisuudesta poikkeava vaan siinä käydään läpi entisten ja nykyisten bändiläisten tulehtuneita välejä. Juttuun liittyvä kommentointi on puolestaan hämmentävää. Kommenteissa miehet arvostelevat yhtyettä ja haukkuvat Santa Cruzin jäseniä halventavilla nimityksillä.
1 h
www.iltalehti.fi
Nyt maalaa TPS! 24-vuotias liigadebytantti iski heti maalin ja perään toisen
Joel Janatuisen liigaura sai satumaisen alun. TPS on katkaisemassa tappioputkeaan Vaasassa perjantaina. Turkulaisilla on ottelun puolivälissä mukava 5–1-johto. TPS:n maaleista kaksi on tehnyt liigadebytantti Joel Janatuinen. Tutosta poimittu 24-vuotias hyökkääjä sai heti paikkansa ykkösketjussa Ilari Filppulan ja Greg Squiresin vierellä. Myös ylivoimavastuuta on tullut.
1 h
www.iltalehti.fi
Presidentti Trump kutsui entistä puolustusministeriään ”maailman yliarvostetuimmaksi kenraaliksi” – Jim Mattis kuittasi: ”Taidan siis olla kenraalien Meryl Streep”
Presidentti Donald Trumpin aikaisempi kutsumanimi kanssaan eri mieltä olleelle merijalkaväen kenraalille Jim Mattisille on ”Hullu koira”.
1 h
www.hs.fi
Miestä ammuttiin useita kertoja ravintolan edustalla Porissa – epäilty heilunut ennenkin aseen kanssa
Mies on vangittu todennäköisin syin epäiltynä tapon yrityksestä. Satakunnan käräjäoikeus vangitsi tiistaina 27-vuotiaan miehen todennäköisin syin epäiltynä tapon yrityksestä. Miehen epäillään ampuneen toista miestä käsiaseella useita kertoja perjantai-iltana Porissa Antinkadulla sijaitsevan ravintolan edustalla. Poliisi pääsi kohteeseen nopeasti ja otti epäillyn kiinni ilman vastarintaa. Uhri toimitettiin sairaalahoitoon, mutta hänellä ei ole hengenvaaraa.
1 h
www.iltalehti.fi
Hovioikeus alensi seksuaalirikoksista tuomitun nuoren miehen tuomiota – 3,5 puolen vuoden vankeus vaihtui ehdolliseen
Rovaniemen hovioikeus on muuttanut seksuaalirikoksista tuomitun miehen rangaistuksen 3,5 vuoden ehdottomasta vankeudesta yhden vuoden ja 10 kuukauden ehdolliseksi vankeudeksi.
1 h
Kaleva.fi
Boris Johnsoniksi naamioitunut mies kiipesi Lontoon Big Benin torniin
Mielenosoittaja protestoi brittihallituksen riittämättömiä ilmastotoimia.
1 h
yle.fi
Kysely: Maksuttomat kirjat vaikuttivat lukion valintaan Helsingissä
Lukiolaiset saivat digitaalisia kirjoja, mutta toivoisivat painettuja.
1 h
www.hs.fi
Suomen EU-puheenjohtajuuden isoin hanke tasapainoilee köyhien ja rikkaiden maiden välillä, ja kummatkin ovat tyytymättömiä
Suomi yrittää saada aikaan sopua EU:n tulevien vuosien budjetista. Ehdotus on suututtanut sekä nettomaksajat että -saajat.
1 h
yle.fi
Anun ja Helmerin suhde saa uudenlaista syvyyttä BB-talossa – tunteet roihahtavat nopeasti: ”Mulla ei oo ikinä normaalisti näin vahvoja fiiliksiä”
Helmeri ja Anu viettävät kaksin aikaa kuohuvan äärellä salaisessa bistrossa.
1 h
www.is.fi
IFK Mariehamnille ruotsalainen päävalmentaja – "Nuori ja älykäs"
Lukasz Syberyjski on IFK Mariehamnin uusi päävalmentaja.
1 h
www.is.fi
KHL:ssä aivan älytön pelaajakauppa: Pietarin SKA sai sarjan parhaan maalivahdin pikkuseuralta lähes ilmaiseksi
KHL:n paras maalivahti siirtyy Vitjazista SKA:han. KHL:ssä on tehty pelaajakauppa, jossa ei ulkopuolisen silmin ole mitään järkeä. Sarjan sensaatiomaisen hyvin aloittanut piskuinen Vitjaz Podolsk antoi jättiseura Pietarin SKA:lle maalivahti Aleksandr Samonovin ja hyökkääjä Artjom Shvets-Rogovoin. Vaihdossa Vitjaz sai maalivahti Pjotr Kotshetkovin ja hyökkääjä Aleksei Byvaltsevin.
1 h
www.iltalehti.fi
Ranska, Italia ja Saksa valmistautuvat estämään Facebookin libra-valuutan pääsyn Eurooppaan
”Haluammeko antaa rahapolitiikan yksityisen yhtiön kuten Facebookin käsiin? Minun vastaukseni on selkeä ei”, valtiovarainministeri Bruno Le Maire linjasi suurten EU-maiden kannan.
2 h
www.hs.fi
NHL-tähden ulkonäkö kiinnitti huomion, kommentti sai haastattelijankin purskahtamaan nauruun – huulet kuin megasuositulla somejulkkiksella
”Mat” Barzal viihdytti haastattelijaa ja somekansaa. New York Islandersin nuori tähtihyökkääjä Mathew Barzal ei ole tylsimmästä päästä. Sen lisäksi, että nuori sentteri viihdyttää katsojia kaukalossa, saatetaan häneltä välillä kuulla huvittavia heittoja myös haastatteluissa. Vielä pari vuotta sitten kukkopojankin maineessa ollut taituri on hieman rauhoittunut Leo Komarovin saavuttua Islandersin pukukoppiin.
2 h
www.iltalehti.fi
Tiger Woods haluaa palavasti golfin olympiaturnaukseen, mutta paikan saavuttaminen on vaikeampaa kuin suomalaisilla
2 h
www.hs.fi
Liisa Marttinen alkoi vapista kauhusta, kun pihalla näkyi pinossa ruumiita ja pöydällä makasi verinen vainaja
Talvisodan aikana rintaman takana työskenteli kovahermoisia naisia, jotka valmistelivat etulinjasta tuodut vainajat sankarihautajaisia varten.
2 h
www.is.fi
Paljonko nousee penkistä? Monelle kisaajalle voimannosto on elämäntapa
Mikä saa ihmisen voimailemaan koko ikänsä? Tampereen Tesomalla kisataan parhaillaan penkkipunnerruksen Euroopan mestaruudesta.
2 h
yle.fi
Lehti: Hyvänmakuinen lääke aiheuttanut lapsille myrkytyksiä - lapsiperheessä pitää olla kotona ensiapuun tarvittavaa ainetta
Apteekkarilehden mukaan makeutettu parasetamoli aiheuttaa Suomessa lasten lääkemyrkytyksiä. Apteekkarilehden mukaan hyvänmakuisiksi tehdyt, makeutetut lääkkeet helpottavat lasten lääkitsemistä, mutta niiden vuoksi soitetaan vuosittain satoja hätäpuheluita. Myrkytystietokeskukseen tulleista puheluista lähes 38 prosenttia koskee lääkkeitä.
2 h
www.iltalehti.fi
Macron väitti Trumpin pitäneen liittolaisensa pimennossa Pohjois-Syyriasta vetäytymisen suhteen: ”Sain twiitistä tietää”
Yhdysvallat ilmoitti vajaa kaksi viikkoa sitten vetävänsä joukkonsa Pohjois-Syyriasta.
2 h
www.is.fi
Kymmenettuhannet kerääntyvät osoittamaan mieltään Barcelonaan – yleislakko on sulkenut kauppoja, nähtävyyksiä ja teitä
Mielenosoitukset jatkuvat jo viidettä päivää, mellakoissa on loukkaantunut satoja.
2 h
www.is.fi
Yle Pohjois-Syyriassa: Turkki on rikkonut tulitaukosopimusta aamusta lähtien
Ihmiset pakenivat Turkin tulitusta tulitauon ensimmäisenä päivänä Syyrian kurdialueella.
2 h
yle.fi
HJK valmistaa jo ensi kautta – Pohjois-Makedonian maajoukkuemies sopimukseen
Ferhan Hasani oli pari vuotta sitten pudottamassa HJK:ta jatkosta Eurooppa-liigan karsinnoissa.
2 h
www.hs.fi
Trump: Jotkin Euroopan valtiot suostuneet ottamaan vastaan Isis-taistelijoita ensimmäistä kertaa
Trump twiittasi asiasta perjantaina.
2 h
www.hs.fi
"Spinal Tapin määrä on vakio" – Oululainen hard rock -bändi Temple Balls suuntaa mittavalle kiertueelle Eurooppaan, eikä kansainvälista uraa luodessa voi välttyä kommelluksilta
Oululainen Temple Balls valmistautuu uransa mittavimmalle ulkomaankiertueelle, kun yhtye koluaa Eurooppaa laidasta laitaan Sonata Arctican mukana.
2 h
Kaleva.fi
”Olen ollut kova stalkkeri, myönnän!” – Jenni, Meri ja Petra tietävät, miksi exää ei kannata kytätä
Kun hyvillä ystävillä on ”terapiahetki”, mistä he puhuvat? No esimerkiksi entisistä kumppaneista.
2 h
www.is.fi
Mies keksi häpeilemättömän tavan, jolla saa bussissa ärsyttävästi käyttäytyvän ihmistyypin kuriin: ”Toimii joka kerta”
”Etenkin nuoret miehet harrastavat jalkojen levittämistä”, bussimatkailija tuskailee.
2 h
www.is.fi