Akava selvitti: Näin Suomen työmarkkinasäätely eroaa kilpailijamaista – ”Ruotsi palkanmuodostuksen mallimaa”

Ranskassa palkansaajien järjestäytymisaste on murto-osa Suomen luvuista. Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö Akava on selvittänyt työmarkkinasäätelyä Suomessa ja neljässä muussa Euroopan maassa. Selvitykseen valitut Ruotsi, Tanska, Saksa ja Ranska ovat Suomen keskeisiä kilpailijamaita, ja niitä pidetään selvityksen esipuheessa uudistushaluisina ja -kykyisinä maina.
Load more
Go to source
unread news (Demo user)
unread news (Demo user)
Tallink Silja Europan hytistä löytyi vainaja
Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjd vahvistaa tiedon IS:lle. Asiasta kertoi ensin Iltalehti.
www.is.fi
Kiti Kokkonen valmisti popcornia - somessa ihaillaan erikoista lopputulosta: ”Tohon tarvitaan jo taitoa”
Näyttelijä Kiti Kokkosen popcorn-kuva on saanut nostalgikot fiilistelemään takavuosia. Kiti Kokkonen jakoi viikonloppuna Instagramissa kuvan popcornin valmistuksestaan. Kuvassa kaasulieden lämmössä nököttää iso kattila, josta pursuaa popcornia niin paljon, että kattilan kansi on kohonnut monta senttiä yläilmoihin. Vain muutama hassu popcorn on tipahtanut ”tornista” liedelle. – Perinne, Kokkonen kirjoittaa kuvansa ohessa englanniksi.
www.iltalehti.fi
Rankat ajat koettelivat tangokuningatar Kaija Pohjolaa: menetti puolisonsa ja sairastui syöpään – nyt uusi onni Matti-rakkaan kanssa kukoistaa
Syövästä toipunut laulaja Kaija Pohjola on palaamassa musiikin pariin. Elämä hymyilee kovia kokeneelle laulajalle, sillä rinnalle on löytynyt uusi kumppani.
www.is.fi
Kadonnnut maailma valtasi Kansallismuseon: Etelä- ja Keski-Amerikan intiaanikulttuurien mysteerit avautuvat harvinaisessa näyttelyssä
Kansallismuseon uusi näyttely esittelee laajasti Etelä- ja Keski-Amerikan intiaanikulttuureja. Maailma, jota ei ollut -näyttelyn yli kaksisataa esinettä ovat peräisin italialaisesta kokoelmasta.
yle.fi
”Söin maksimiannoksen särkylääkkeitä päivässä” – yksinkertaiset liikkeet veivät Lindan piinaavan jalkapohjakivun mennessään
Jalat pysyvät kunnossa kun niitä huoltaa, Linda tietää.
www.is.fi
Ketsuppipullosta lähti korkki – Vanhojen asuntojen myynti nousi viime vuosien ennätykseen
Asuntokauppa ei ole pelkkää synkistelyä. Kahtena viime kvartaalina vanhoja asuntoja on myyty enemmän kuin kertaakaan vuoden 2016 lopun jälkeen.
kauppalehti.fi
Kuka upeista naisista voittaa Wellnessmalli 2019 -kisan? Katso suora lähetys finaalista sunnuntaina kello 15!
Sunnuntaina valitaan vuoden Wellnessmalli. Ilta-Sanomat esittää finaalin suorana lähetyksenä.
www.is.fi
Tallink Siljan laivan hytistä löytyi vainaja
Kuolleen löysi samassa hytissä majoittunut kanssamatkustaja. Tallink Silja Europan hytistä on löytynyt sunnuntaina aamuyöllä vainaja. Asian vahvistaa Iltalehdelle Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjd, jonka mukaan laiva oli tuolloin Tallinnan satamassa.
www.iltalehti.fi
Boris Johnson pyysi lopulta brexit-päivän lykkäystä, mutta EU:n kärsivällisyys käy vähiin – mitä seuraavaksi tapahtuu?
Lainsäädännön läpivieminen kahdessa viikossa on iso urakka.
www.hs.fi
Kimi Räikkösen talli lähellä katastrofia – nyt kommentoi Alfa Romeo -pomo
Alfa Romeo on myrskyn keskellä. Fred Vasseur rauhoittelee F1-kansaa. Japanin GP ei sujunut Alfa Romeon osalta ruusuisissa merkeissä, sillä Kimi Räikkönen oli neljästoista ja tallikaveri Antonio Giovinazzi kaksi sijaa alempana. Suomalaiskuljettaja ei ole saanut kesätauon jälkeisestä neljästä ottelusta pistettäkään. Tallikaverilla pinnoja on kaksi.
www.iltalehti.fi
Nainen teki järjettömän tempun luksus­risteilijällä ja sai elin­ikäisen portti­kiellon – kuva kertoo välittömästä hengen­vaarasta
Karibian-risteilyn matkustaja vaaransi henkensä täydellisen selfien takia.
www.is.fi
Pääkirjoitus: Ruotsi ei velkaannu kuten Suomi, mitä länsinaapurista pitäisi oppia?
Ruotsissa päättäjät kavahtavat lisävelan ottamista, eikä heidän tarvitse sitä muun muassa näistä syistä ottaa. Helsingin Sanomissa ilmestyi perjantaina kiinnostava katsaus otsikolla Suomi otti taas lisävelkaa, Ruotsilla jäi jälleen rahaa yli: Mistä ero syntyy? Ruotsissa tehtiin jo viiden peräkkäinen ylijäämäinen valtion budjetti, Suomessa on tehty alijäämää vuodesta 2008. Tämä siitä huolimatta, että Ruotsissakin talouden kasvu on hidastunut nopeasti. Sinällään Suomen ja Ruotsin talouksien erot ovat olleet tiedossa, mutta niitä on syytä jälleen nostaa esiin. Sen verran vaikeiden pitkän aikavälin haasteiden edessä Suomen julkinen talous on.
www.iltalehti.fi
Helsinki kysyi, mikä katutöissä ärsyttää, ja sai lähes 2 000 parannusehdotusta
Yli puolet vastaajista oli tyytymättömiä tai erittäin tyytymättömiä Helsingin katutöihin.
www.hs.fi
Pelastusoperaatio Venäjällä sortuneen padon alueella jatkui – video laajoista tuhoista
Kultakaivoksen padosta vyöryneet vesimassat ovat vieneet mukanaan maa-ainesta laajalta alueelta. Osa taloista pelastui juuri ja juuri. Onnettomuustutkijoiden mukaan yli 270 ihmistä on osallistunut pelastusoperaatioon, joka jatkuu sunnuntai-iltaan saakka. Videolla pelastajat tekivät työtään lumisateessa muun muassa kainaloita myöten mutaisessa vedessä kahlaten. Kultakaivoksen pato sortui Venäjällä ja 15 ihmistä on kuollut onnettomuuden seurauksena, kertoo uutistoimisto AFP. Sortunut pato on Krasnojarskin alueella Siperiassa Shetinkinon kylässä.
www.iltalehti.fi
Ravivihje: GS75 Örebro 20.10.2019
Sunnuntain Grand Slam 75-kierros juostaan Örebrossa. Peliaika päättyy klo 16.00.
www.is.fi
Marimekon positiivinen tulosvaroitus sai sijoittajat sekaisin – analyytikot näkevät osakkeen hinnassa yhä nousuvaraa
kauppalehti.fi
Chilen mellakoissa kuolonuhreja – Nousevat hinnat ja rikkauden epätasainen jako turhauttavat ihmisiä
Mielenosoitukset ovat levinneet eri puolille maata.
1 h
yle.fi
Lanta ulottui sonnien polviin saakka – nuorelle naistilalliselle jo toinen eläinrikostuomio tänä vuonna, eläintenpitokielto ei koske kenneliä
Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus tuomitsi viime viikolla 25-vuotiaan lihakarjatilallisen eläinsuojelurikoksesta jo toiseen kertaan. Käräjäoikeus luki eteläpohjalaisnaiselle kolmen kuukauden pituisen ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Lisäksi oikeus määräsi hänelle viiden vuoden pituisen eläintenpitokiellon. Kiellon taustalla on se, että eläinsuojelurikostuomio on järjestyksessä jo toinen. Sama tilanomistaja tuomittiin toukokuussa samoin perustein mutta rikosaika oli aiempi.
1 h
www.iltalehti.fi
”Tiedän, että voin luottaa teidän tukeenne...” – näin kuuluu Johnsonin hämmentävä lisä­kirje EU:lle sanasta sanaan käännettynä
Britannian pääministeri Boris Johnson lähetti yöllä EU:lle kirjeen, jossa brittihallitus anoo lisäaikaa brexitille. Kirjeen mukana lähti kuitenkin toinen viesti, lisäkirje, jossa pääministeri antaa ymmärtää lisäajan olevan huono idea.
1 h
www.is.fi
Kommentti: Sebastian Ahon umpisurkea pistesaldo nostaa kylmän hien otsalle – pitääkö olla huolissaan?
Sebastian Ahon tilanne ei ole todellakaan niin surkea kuin pistesarake osoittaa, kirjoittaa NHL-kirjeenvaihtaja Ville Touru.
1 h
www.is.fi
Kananmuna tuoksahti ikävästi, kun hovimestari yritti rakentaa kaalidrinkkiä: Ravintoloissa otetaan nyt alkoholittomat juomat tosissaan
Ravintoloihin on tullut viinimenujen rinnalle kunnianhimoisesti kehiteltyjä alkoholittomia juomapaketteja.
1 h
www.hs.fi
Urheilutoimenjohtaja Antero Niittymäki lähtee Liigan kriisiseura TPS:stä: ”Tämä on raskas päätös”
TPS on vajonnut Liigassa toiseksi viimeiseksi.
1 h
www.hs.fi
Turkki: Kurdijoukot tappoivat turkkilaissotilaan Pohjois-Syyriassa tulitauosta huolimatta – Erdogan luvannut ”murskata terroristien päät”, jos taukoa ei noudateta
Torstaina alkanut tulitauko rakoili jo perjantaina, kun raja-alueella raportoitiin pommituksista. Kurdit syyttivät Turkkia tulitauon rikkomisesta.
1 h
Kaleva.fi
Miksi 30–39-vuotiaat näkyvät huolestuttavana piikkinä työttömyysetuuksien tilastossa? ”Taustalla voi olla pidempikestoinen työttömyys 2010-luvulla”
Kolkyt ja risat ikäluokan osuus Kelan työttömyysetuuksien saajissa on kasvanut hurjasti. Ansiopäivärahoissa tilanne on onneksi toinen.
1 h
kauppalehti.fi
VAR-tuomiot hämmensivät jälleen Englannissa: tulostaulu näytti väärin – asiantuntija tv-lähetyksessä: ”Mitä te poltatte VAR-huoneessa?”
Watfordin manageri ihmetteli kahta VAR-tuomiota.
2 h
www.hs.fi
Tänään vietetään kansainvälistä maisemapäivää – lähetä kuva suosikkimaisemastasi
Kaleva kerää maisemapäivän kunniaksi lukijoiden kuvia suosikkimaisemista. Kokoamme kuvat Kalevan verkkosivuilla julkaistavaan kuvagalleriaan.
2 h
Kaleva.fi
Juhana Vartiaisen mukaan perussuomalaiset on osa vasemmistoa – syyttää puoluetta kotikutoisesta talousteoriasta: ”Käytännön politiikan pyrkimykset ovat samankaltaisia tai suorastaan samoja”
Juhana Vartiaisen mukaan vasemmiston ja perussuomalaisten käytännön politiikan pyrkimykset ovat samankaltaisia tai suorastaan samoja. Tutkija Oula Silvennoinen pitää edelleen kiinni siitä, että perussuomalaiset kuuluvat äärioikeistoon.
2 h
kauppalehti.fi
Poliisi kaipaa havaintoja: Missä on tuulipuvussa ja sauvojen kanssa liikkunut Matti?
Hämeen poliisi pyytää havaintoja kadonneesta 79-vuotiaasta miehestä. Poliisin mukaan Matti-niminen mies katosi Lahden Jalkarannassa. Miehellä on katoamishetkellä ollut yllään sininen tuulipuvun takki, Adidas -merkkiset verkkarit, lippis ja jalassa siniset lenkkitossut. Hän liikkuu kävelysauvojen kanssa.
2 h
www.iltalehti.fi
Thaimaalaisen lomasaaren yrittäjät kertovat, miksi suomalaiset turistit ovat nykyään toivottuja asiakkaita
”Se, että suomalaisista ei pidettäisi, on todellinen väärinymmärrys. Suomalaiset ovat hyvin rehellisiä ihmisiä. Sitä arvostetaan”, sanoo kreikkalainen matkailuyrittäjä.
2 h
www.hs.fi
Lapissa vieraillut Kourtney Kardashian jakaa Suomi-tietämystään blogissaan: Syövät paljon poroa, lähes kaikki on gluteenitonta, kaikki liittyy jouluun...
Kardashianit -tosi-tv-ohjelma oli Suomelle upeaa mainosta: avantouintia, joulupukkia ja revontulia. Nyt Kourtney Kardashian taustoittaa reissuaan blogissaan. Kardashianit -tosi-tv-ohjelmasta televisioitiin lokakuun alussa jakso, jossa Kourtney Kardashian matkasi Rovaniemelle. Reissuseurueeseen kuuluivat hänen ja ex-mies Scott Disickin kolme lasta, sekä Scott ja hänen tuorein tyttöystävänsä Sofia Richie. Seurue majoittui Rovaniemellä Artic Treehouse -hotellissa, joka teki heihin vaikutuksen. Luvassa oli myös paljon tekemistä ja näkemistä: muun muassa avantouintia, kuksasta juomista, moottorikelkkailua, rekiajelua porojen kera, lämpöpukukelluntaa ja Joulupukin tapaamista. Suomalainen perheyritys pääsi myös maailmankartalle, kun Kardashianit pukivat joutsalaisfirman saunahatut päähänsä.
2 h
www.iltalehti.fi
Antero Niittymäki jättää SM-liigan kriisiseuran TPS:n – ”Raskas päätös”
Urheilutoimenjohtaja Antero Niittymäki jää sivuun TPS:n johtotehtävistä.
2 h
www.is.fi
Kampaaja vinkkaa, kuinka käytät hiussolkia ja donitseja supertrendikkäästi
Tämän hetken kuumin hiustrendi sopii kaikille: pitkä- ja lyhyttukkaisille, kiharapehkoille ja heille, jotka haluavat hyvin elegantin tyylin vaikka pikkujouluihin. Hiusasusteet ovat nyt supertrendikkäitä.
2 h
www.is.fi
Antero Niittymäki ulos TPS:sta - ”Tämä on raskas päätös”
Kriisiin ajautunut TPS tiedotti isosta muutoksesta sunnuntaina. TPS julkaisi tiedotteen, jossa urheilutoimenjohtaja Antero Niittymäen kerrotaan jättäneen paikkansa omasta aloitteestaan. – Tämä on raskas päätös, mutta koin, etten voi jatkaa tehtävässäni urheilutoimenjohtajana haluamallani tavalla, Niittymäki selvittää.
2 h
www.iltalehti.fi
Paanasen kolumni: Talon jättiremontti 4 eurolla kuukaudessa – Pietarissa voi käydä näinkin!
Pietarilaiselle asunnonomistajalle putkiremontti on ihan jotain muuta kuin Suomessa: ensin sitä ei tehdä 170 vuoteen ja sitten se luvataan muutamalla eurolla kuukaudessa.
2 h
www.is.fi
Kävelysauvojen kanssa liikkuva Matti, 79, katosi Lahdessa
Mies on kadonnut Lahden Jalkarannassa.
2 h
www.is.fi
Lauri Tähkän yrityksen liikevaihdosta suli liki miljoona euroa ja liiketuloksesta 46 % – tekee silti vahvaa tulosta
Lauri Tähkän Raikuli Production Oy:n liikevaihto oli viime vuonna 973 000 euroa.
2 h
kauppalehti.fi
Yksityiskohta kohujulkkis Katie Pricen kuvassa pistää pahasti silmään – kysymystulvasta ei ollut tulla loppua
Skandaalien keskellä viime vuosina ryvettynyt Katie Price julkaisi kuvan lastensa kanssa. Fanit tyrmistyivät näkemästään.
2 h
www.is.fi
Helpota nopeasti päänsärkyä ja niskajumia tällä otteella - onnistuu vaikka kesken työn
Niskan lihasta puristamalla voit saada heti helpotusta turhiin kireyksiin ja päänsärkyyn. Hierojat ja lääkärit ovat suositelleet satunnaisista päänsäryistä ja niskajumeista kärsiville niskanipistysotteen opettelemista. Niskaote ei kysy aikaa eikä paikkaa, sillä voit tehdä sen suhteellisen huomaamattomasti vaikka työpaikalla tai bussissa.
2 h
www.iltalehti.fi
Hallitus haluaa velvoittaa kiinteistönomistajat hankkimaan lisää sähköautojen latauspisteitä – myös autottomat voivat joutua maksajiksi
Hallitus yrittää puuttua sähköautoilun "muna-kana-ongelmaan" velvoittamalla kiinteistönomistajia lisäämään latauspisteitä tai vähintään latausvalmiutta pihoille.
2 h
Kaleva.fi
HS Espoo: Espoossa on kummallinen betonirakennelma, jota käytettiin yhden kerran 40 vuotta sitten: Mihin Mankin aaveraide johtaa?
Betonirakennelmaa on käytetty kantaverkon sähkömuuntajan siirtämiseen.
2 h
www.hs.fi
Asiantuntija selittää: Tästä Johnsonin kirje­kikkailussa on kyse
Britannian pääministeri Boris Johnson voi vielä saada EU-erosopimuksensa läpi, arvioi tutkija Timo Miettinen.
2 h
www.is.fi
Opettele tanssimaan chacha Einin opissa: "Ryhdin pitää olla kuin Uuno Turhapurolla"
Laulaja Eini kilpailee Tanssii Tähtien kanssa -ohjelmassa. – Se, että saat opetella tanssin perusaskeleet hyvässä ohjauksessa, aivan kuin olisi yksityistunneilla, on ihan käsittämättömän hienoa, puhumattakaan puvuista, meikeistä ja kampauksista. Tämä on ihanaa glamouria!, Eini hehkuttaa. Einin opettajan on Sami Helenius.
2 h
www.iltalehti.fi
Maailman pisin lento laskeutui Australiaan – kesti yli 19 tuntia, lensi lähes tyhjänä
Testilennolla matkustajia valvotettiin muun muassa tulisen ruuan avulla. Australian Sydneyyn laskeutui sunnuntaiaamuna lentokone, joka oli lentänyt yhtäjaksoisesti yli 19 tunnin ajan New Yorkista. Lennon teki Qantas-yhtiö, kertoo uutistoimisto AFP. Qantasin lento QF7879 kesti 19 tuntia ja 16 minuuttia. Se oli suora lento New Yorkista Sydneyyn. Yhtiö aikoo lentää vastaavan ”ultrapitkän” matkan vielä kahdesti tänä vuonna.
2 h
www.iltalehti.fi
KuPSin kultakapteenilta koskettava viesti kesken mestaruusjuhlinnan: ”Tiedän, että jossain siellä pilven reunalla hymyilit”
KuPSin kapteeni Petteri Pennanen muisti isäänsä.
2 h
www.is.fi
Näin suomalaiset kikkailevat muutosverokortilla: vähennyksillä voi hyötyä lähes 5 000 euroa
Monet tilaavat uuden verokortin kotitalousvähennyksiä varten, ja osa tilaa uuden kortin jopa useasti vuodessa. Verohallinnon ylitarkastaja sanoo, että muutosverokortilla verokikkailu on melko yleistä. Verohallinnon ylitarkastaja Päivi Ylitalo sanoo, että muutosverokortilla verokikkailu on melko yleistä. – Kotitalousvähennyksen takia muutosverokortteja on tehty tänä vuonna noin 26 000 kappaletta, Ylitalo kertoo.
2 h
www.iltalehti.fi
Ravivihje: Toto4 Forssa 20.10.2019
Forssan sunnuntain suurimmat Toto4-suosikit ovat Tapio Perttusen käsissä.
2 h
www.is.fi
Manchester United isännöi Liverpoolia ”täydellisessä ottelussa" – jättiläinen kärvistelee Solskjärin komennossa: ”Tässä seurassa kuuluu ottaa riskejä”
Old Traffordilla pelataan sunnuntai-iltana yksi valioliigakauden odotetuimmista otteluista. – Se on täydellinen ottelu pelaajillemme. Se on täydellinen ottelu myös faneillemme, koska viime ajat ovat olleet meille kovia ja vaikeita. Olen varma, että tarjoamme heille hyvän ottelun. Näin tunnelmoi Manchester Unitedin manageri Ole Gunnar Solskjär Liverpoolin odotetun sunnuntaikyläilyn alla.
2 h
www.iltalehti.fi
Wayne Rooneyn ura Pohjois-Amerikan MLS-liigassa päättyi rökäletappioon jatkoajalla
Rooney palaa Englantiin ja ryhtyy Derbyn pelaajavalmentajaksi.
2 h
www.hs.fi