Donald Trumpilla vauhdikas yö – Ehdotus Kiinan presidentille Twitterissä: tavataanko?

Yhdysvaltain presidentti otti viime yönä sosiaalisessa mediassa kantaa Hongkongin mielenosoituksiin.
Load more
Go to source
unread news (Demo user)
unread news (Demo user)
Kansalaistorin suositun Pyöräkeskuksen jatko vaakalaudalla: ”On erilaisia näkemyksiä, sopiiko tällainen toiminta Musiikkitalon, Oodin ja Kiasman kylkeen”
Maksullisten pikahuoltojen lisäksi Kansalaistorin laidalla sijaitseva Pyöräkeskus tarjoaa mahdollisuuden omatoimiseen pyörän huoltamiseen ammattilaisen opastuksella.
6 m
www.is.fi
Mitkä voimat! Hiihtäjälupaus Anita Korva, 20, julkaisi hikisen videon armeijasta – kuva paljastaa huiman kunnon
Hiihtolupaus vaikuttaa olevan huippukunnossa. Suomen hiihtolupauksiin lukeutuva Anita Korva kertoi syksyllä 2018 astuvansa armeijan harmaisiin. Samalla hän sanoi haaveilevansa työurasta Puolustusvoimissa. Lopulta Korva myös päätyi inttiin. 20-vuotias hiihtäjä suorittaa palvelustaan Kainuun Prikaatissa.
www.iltalehti.fi
Presidentti Niinistö: Brasilian tilanne korostaa tarvetta kansainväliselle yhteistyölle metsäpalojen torjunnassa
EU aikoo julkaista lausunnon metsäpaloista.
www.is.fi
Yli 1 400 Iin koululaista marssi ilmaston puolesta, IlmastoAreena käynnistyi lasten puheenvuorolla – "Tulevaisuuden ääni oli se, mikä kuului"
Koko kansan ilmastofestivaali käynnistyi Iin koululaisten vakuuttavalla marssilla tapahtuman pääalueelle.
Kaleva.fi
Putin: Venäjä vastatoimiin Yhdysvaltain ohjuskokeen vuoksi
Putin varoitti Venäjän aikovan turvata omat etunsa.
yle.fi
3 italialaista viiniä, joiden kanssa ei voi mennä metsään
Perjantaipullo: Masi Moxxé Pinot Grigio Rosé Brut 2018, Italia, 14,39 € Loppukesän kasvikset ovat parhaimmillaan ja alkaa olla sadonkorjuujuhlan paikka. Juhlaviinit löytyivät tällä kertaa Italiasta, jonka viinien suosio suomalaisten laseissa jatkaa nousuaan.
www.iltalehti.fi
Prinsessa Victorian upea look on täydellinen loppukesään – näin kopioit tyylin
Vickan teki sen taas! Tähän asukokonaisuuteen on vaikea olla rakastumatta.
www.is.fi
Minttu Räikkönen edusti pitkästä aikaa julkisuudessa – sädehti kilpaa muhkean vihkisormuksensa kanssa
Suomessa perheineen lomaileva Minttu Räikkönen saapui median eteen tyylikkäänä.
www.is.fi
Pohjoismaisen tv- ja elokuvarahaston johtajaksi nouseva Liselott Forsman: Suomalaisesta draamasta on tullut hyvä vientituote
Suomalaissarjoilla on ominaislaatunsa, sanoo rahoituspäättäjä Liselott Forsman
yle.fi
Nämä kirjat Antti Kylliäinen ottaisi autiolle saarelle
kauppalehti.fi
Kolmen kansanedustajan sanomisista käynnissä esitutkinta - epäillään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan
Kaksi epäillystä rikoksista on tapahtunut tämän vuoden puolella. Helsingin poliisi on aloittanut esitutkinnan kansanedustajien Päivi Räsäsen (KD) ja Hussein al-Taeen (SDP) kirjoituksista sekä Juha Mäenpään (PS) puheesta. Poliisi päätti kirjata rikosilmoitukset kaikista kolmesta elokuun aikana. Räsänen tviittasi kesäkuussa Helsinki Pride -tapahtuman olevan synnin ja häpeän nostamista ylpeyden aiheeksi sekä kyseenalaisti kirkon osallistumisen tapahtumaan. Poliisille rikosilmoituksen tehneen ilmoittajan mukaan viesti oli vähemmistöihin kohdistuva suvaitsemattomuuden ilmaus.
www.iltalehti.fi
Macronin toive sai vastakaikua Merkeliltä: Amazonin sademetsäpalot nousevat G7-maiden kokouksen agendalle
Brasilian presidentti hermostui Ranskan Macronin metsäpalokommenteista ja sättii kansalaisjärjestöjä "ympäristöpsykoosista".
yle.fi
Kuvat: Asuinalueen kulkuväylät täyttyivät tulvavedestä Helsingissä – illan sateista ennustetaan vähintään yhtä kovia
Haagan puro tulvi lähialueen täyteen vettä. Hetkeksi tauonneen sateen on määrä jatkua illan tullessa ja vettä voi tulla entistä reippaammin. Helsingin yli yön ja aamun aikana pyyhkäisseen rankkasateen vahingot eivät ulottuneet ainoastaan keskustan liiketiloihin, parkkihalleihin ja metrotunneliin. Katujen ja viemäreiden lisäksi yli äyräiden tulvi myös luonnonvedet. Pikku Huopalahdesta ja Tilkanniitystä otetuista kuvista näkyy, kuinka Haagan puro tulvi alueen tiet täyteen vettä aamun tunteina.
www.iltalehti.fi
Sami Jauhojärvi juoksi elämänsä huonoimman Cooperin testin – silti harva suomalainen pystyy samaan tulokseen
Sami Jauhojärvi, 38, testasi Cooper-kuntoaan Helsinki-Vantaan lentokentän kiitotiellä torstaina. Entinen huippuhiihtäjä vannoi Iltalehdelle joulukuussa, että pystyy juoksemaan Cooperin testissä 3750 metriä kahden viikon varoitusajalla. Jauhojärvi otti huiman etumatkan muuhun joukkoon jo alussa ja paahtoi lopulta 3520 metriä. Olo oli kuitenkin pettynyt, kun tavoite ei täyttynyt.
www.iltalehti.fi
Ulkoministeri Haavisto Brasilian tilanteesta: ”Kyllä tässä on nyt pantu mylly pyörimään”
Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr) kertoo olleensa yhteydessä EU:n ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkean edustajan Federica Mogherinin kanssa Brasilian sademetsäpaloihin liittyen. – Keskustelin Mogherinin kanssaan siitä, että tämä on nyt sellainen tilanne, että EU:n pitää tulla ulos yhteisellä statementillä (lausunnolla), ja nyt Mogherini ja EU ovat sitä valmistelemassa, Haavisto kommentoi Iltalehdelle New Yorkista perjantaina. Haaviston mukaan lausunto liittyy G7-maiden viikonloppuna pidettävään kokoukseen, jossa EU:sta mukana ovat mm. Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Ranskan presidentti Emmanuel Macron.
www.iltalehti.fi
Työkaverin pahoinpitelemä nuori mies kuoli pikkujouluiltana – syyntakeeton päätekijä hoitoon, veljen avunantosyyte lieveni
Kannuslaisen miehen todettiin syyllistyneen syyntakeettomana törkeään pahoinpitelyyn ja törkeään kuolemantuottamukseen.
yle.fi
Jäätyneen järven pohjassa yli 5 kilometrin korkeudessa Himalajalla makaa 500 ihmisen luurangot - alkuperä on täysi mysteeri
DNA-tutkimuksen mukaan luurangot ovat eurooppalaista alkuperää. Roopkund-järveä Intian puoleisella Himalajalla kutsutaan myös nimellä Luurankojärvi tai Mysteerijärvi. Kumpikin nimi on osuva. Järven pohjassa makaa noin 500 luurankoa, eikä kukaan tiedä mistä ne ovat peräisin.
www.iltalehti.fi
EK4: Ott Tänäk lisäsi etumatkaansa – Latvala ja Lappi ihmeissään
Ott Tänak ja Thierry Neuville taistelevat kärkipaikasta Saksan MM-rallissa.
www.is.fi
Poliisi käynnisti esitutkinnan Päivi Räsäsen ja Hussein Al-Taeen kirjoituksista
Poliisi epäilee nyt kolmea kansanedustajaa kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.
www.hs.fi
Pohjoisen asianajajille jaettiin oikeusvaikuttajatunnustuksia
Useita pohjoissuomalaisia asianajajia on palkittu oikeusvaikuttaja –tunnustuksella.
Kaleva.fi
Suomi on hetken kokoaan suurempi – ainakin EU:ssa
Britannian päätös on lähinnä symbolinen ele, koska unionin neuvostoissa ja työryhmissä äänestetään hyvin harvoin.
kauppalehti.fi
Maailman kovapalkkaisimmat näyttelijät on listattu: Naisten kärkikolmikko ei tienaa yhteensäkään niin paljon kuin ykköspaikan mies
Miesnäyttelijöistä eniten tienaa Dwayne Johnson, naisnäyttelijöistä Scarlett Johansson. Talouslehti Forbes on taas listannut maailman parhaiten palkatut näyttelijät. Tällä kertaa miesten ykköspaikan rohmusi Dwayne ”The Rock” Johnson, 47. Hänet on nähty muun muassa Fast \& Furious -elokuvissa. Miehen tulot heinäkuusta 2018 heinäkuuhun 2019 ovat olleet noin 89 miljoonaa dollaria eli noin 80 miljoonaa euroa.
www.iltalehti.fi
Keskustan Joonas Könttä suosittelee Veikkauksen toimitusjohtajan vetävän johtopäätökset ja eroavan
Keskustelu Veikkauksen johdon asemasta jatkuu. Keskustan kansanedustaja Joonas Könttä toivoo, että Veikkauksen toimitusjohtaja Olli Sarekoski kantaisi vastuunsa yhtiön nykytilasta ja jättäisi paikkansa.
www.is.fi
Marko Ahtisaaren unelma: Johtaa orkesterille Sibeliuksen viides sinfonia
kauppalehti.fi
Neljälle syyte törkeästä veropetoksesta ja yhdelle törkeästä rahanpesusta – OneCoin-virtuaalivaluutan käsittely alkaa marraskuussa käräjäoikeudessa
Epäillyt teot ovat tapahtuneet Vaasassa vuosien 2015–2018 välillä.
Kaleva.fi
Fanit raivona ENCE-potkuista: ”Alamäki alkaa”, ”Miksi?”, ”Viimeinen asia johon halusin herätä”
ENCEn CS-fanit ovat suhtautuneet sosiaalisessa mediassa pääosin kielteisesti ja tunteella tänään ilmoitettuun kokoonpanomuutokseen.
www.is.fi
Ratsastaja Henri Ruoste yllätti EM-kisoissa itsensä perusteellisesti: kotimatka vaihtui finaaliin, jota varten hän ei ole harjoitellut yhtään
Kukaan ei ollut valmistautunut Suomen kouluratsastuksen EM-finaalipaikkaan. Jättimenestys pisti kouluratsastaja Henri Ruosteen suunnitelmat uusiksi.
www.hs.fi
16-vuotias norjalainen jalkapalloilija vaihtoi nimensä Lionel Messiksi, ”lahjakkuus ei ehkä ole yhtä suurta”
Nimenvaihto on nyt virallisesti hyväksytty.
www.hs.fi
Morsian joutuu kuolettavaan piiloleikkiin kohtalaisessa kauhukomediassa
Ready Or Notin tunnelma on jotain Mel Brooksin komediaoivallusten ja hulluksi tulleen Agatha Christien välimailta, kirjoittaa HS:n kriitikko Pertti Avola.
www.hs.fi
Poliisi vahvistaa: Kolmea kansanedustajaa epäillään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan
Helsingin poliisin mukaan esitutkinnat ovat kesken. Kansanedustaja Ano Turtiaisen lausunnot eivät johda esitutkintaan.
Kaleva.fi
Italian presidentti antoi hallituksen muodostamiselle lisäaikaa
Italian presidentti yrittää osaltaan puristaa maalle pakkokoalitiota.
www.is.fi
Maailman keuhkot puskevat nyt ilmaan hiiltä – Mitä Amazonin massiivisista metsä­paloista seuraa ja voiko Eurooppa tai Suomi tehdä mitään?
Brasilian presidentti myönsi ensimmäisen kerran torstaina, että metsäpalot saattavat olla tahallaan sytytettyjä. Niiden seurauksena voi lisääntyä myös maanhallintaan liittyvä väkivalta, sanoo professori Teivo Teivainen.
www.hs.fi
Lontoossa pelataan Valioliigan jumbofinaali – kotijoukkueessa pelillistä etua
Viikon vakion paras Valioliigan varmaehdokas on kohteen kolme kotijoukkue Watford. Sekä Watfordin että West Hamin kaudet ovat alkaneet mollivoittoisesti. Watford on hävinnyt molemmat pelinsä tekemättä vielä maaliakaan. Paljon paremmin ei ole mennyt West Hamillakaan, jolla on sarjataulukossa yksi piste ja maaliero viisi maalia miinuksella. Vaikka Lontoon derbyssä kotiedun merkitys hieman pieneneekin, kuuluu Watfordin olla tässä ottelun suosikki. Kun kohde on vakiossa pelattu käytännössä tasabookkiin, kannattaa Watfordia kokeilla rohkeana varmahakuna.
www.iltalehti.fi
Palomies Riku Töllin urakka Elielin parkkihallissa kello 11.01 kertoo kaiken Helsingin keskustaan rysähtäneestä kaaostulvasta – vesi vyöryi kuin joki
Veden pumppaaminen pois kestää tunteja.
1 h
www.is.fi
Maata pitkin Espanjaan – Onko lentämisen välttäminen oikeasti ekologista, vaivan arvoista ja kallista?
Toimittaja lähti laivalla ja junalla Espanjan Andalusiaan. Onko tällainen hidas matkustaminen vaivan väärtiä? Onko se ekologista? Tuleeko kalliiksi?
1 h
www.hs.fi
Nuoren miehen murhasta kovat tuomiot: molemmille tekijöille elinkautiset
Käräjäoikeus on julistanut tuomionsa Lappeenrannassa toukokuussa 2018 tapahtuneesta niin sanotusta takakonttisurmasta.
1 h
yle.fi
Andalusian derbyssä vastakkain sarjanousijan into ja Sevillan huippuvalmennus – nujertaako Lopeteguin taktinen nerous Granadan?
Perjantain pelipoiminta on kuuma La Ligan Andalusia derby Granada-Sevilla. Granadan paluu La Ligaan kahden Segundan kauden jälkeen tarkoittaa Andalusian derbyjen lisääntymistä. Granadalla ja Sevillalla ei ole aivan samanlaista keskinäistä suhdetta kuin Real Betisillä ja Sevillalla, mutta kyllä tämäkin peli normaalista poikkeaa. Keskinäinen historia on Granadan pään pelien osalta "yllättävän" tasainen ottaen huomioon, että kotijoukkue on aina pääsarjassa pelatessaan kuulunut häntäporukoihin. Sevilla on taas kuulunut aivan kärkipään joukkueisiin.
1 h
www.iltalehti.fi
Kemikaaleja, öljytuhoja ja pilattuja pohjavesiä – Sodassa kärsii myös luonto, mutta sitä koskevat sopimukset ovat vielä 70-luvulla
Ympäristön tahallinen tuhoaminen voi olla jopa osa kansanmurhaa.
1 h
Kaleva.fi
Ammattikoulujen uudistukselle monilta tyrmäys - nyt puhuvat opiskelijat: ”Iso tikittävä ongelma”
Ammatillinen koulutus uudistui vuonna 2018. Ammattiin opiskelevat kertovat nyt, minkälaista arki koulussa oikeasti on. Ammatillisen koulutuksen ahdinko on ollut paljon puheissa viime vuosina suurten koulutusleikkausten ja vuonna 2018 voimaan astuneen reformin jälkeen. Lukuisat Iltalehteen yhteyttä ottaneet opettajat, opiskelijat ja työelämän edustajat kertovat karuja tarinoita uudistuksen vaikutuksista koulun arkeen. Opettajille työ on kaaoksen hallintaa ja turhautumista. Myös työelämä on hämillään, kun opiskelijat lähetetään koulusta kylmiltään töihin vailla minkäänlaisia perustaitoja.
1 h
www.iltalehti.fi
Laboratoriohoitajan määräaikaisia työsuhteita ketjutettiin useita vuosia – NordLab määrättiin maksamaan yli 26 000 euron korvaukset
Oulun käräjäoikeus on tuominnut Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen liikelaitoskuntayhtymän eli NordLabin maksamaan työntekijälle korvauksia työsuhteen perusteettomasta päättämisestä.
1 h
Kaleva.fi
Valtiovarainministeri Mika Lintilä: EU ja Suomi voisivat kieltää brasilialaisen naudanlihan tuonnin
Valtiovarainministeri Mika Lintilä (kesk) aikoo ottaa asian esille syyskuussa.
1 h
www.is.fi
Miley Cyrus sai tarpeekseen pettämishuhuista – latasi arvostelijoiden niskaan täyslaidallisen: ”Voitte kutsua minua hihhuliksi, mutta en ole valehtelija”
Poptähti Miley Cyrus ottaa sosiaalisessa mediassa terävästi kantaa hänen ja näyttelijä Liam Hemsworthin avioeroon liittyviin väitteisiin.
1 h
www.is.fi
Poliisi aloittaa Räsästä ja al-Taeeta koskevan esitutkinnan – epäillään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan
Jo aiemmin kerrottiin, että tutkinta Juha Mäenpäästä lähtee valtakunnansyyttäjänvirastoon.
1 h
yle.fi
Juhani Evilä haukkuu Suomen pituushypyn valmentajan pystyyn: ”Jos olen oikein v***mainen...”
Pituushyppypiireissä jatkuu edelleen kiivaana keskustelu vuoristo-oloissa kilpailemisesta.
1 h
www.is.fi
Nainen lähti Alepasta, hyppäsi autoon ja törmäili pitkin Paloheinää – Kuvat näyttävät, millaista tuhoa epäilty rattijuoppo sai aikaan
Helsingin poliisista kerrotaan, että poliisi tutkii tapausta liikenneturvallisuuden vaarantamisena sekä rattijuopumuksena.
1 h
www.hs.fi
Mariannea hävettää tienata 20 000 e/kk: ”Näen miten muut kituuttavat ja minä ajan kahdella uudella Bemarilla”
Rahattomuus hävettää, mutta niin hävettää myös vauraus, selviää Me Naisten kyselyssä.
1 h
www.is.fi
Mies tuomittiin eläintenpitokieltoon Porissa – naudat kuolivat janoon ja nälkään
Kolmen vuoden eläintenpitokielto koskee nautaeläimiä.
1 h
yle.fi
Gucci on taas kuuma - nyt se haluaa haltuunsa myös kello- ja korumarkkinat
Gucci haastaa konservatiivisen kello- ja korubisneksen brändille tunnusomaisella estetiikalla. ”Emme enää valmista perinteisiä kelloja, joiden kellotauluun on vain lisätty Guccin logo”, sanoo merkin kelloista ja koruista vastaava Piero Braga.
1 h
kauppalehti.fi