Eduskunnan ex-puhemies Maria Lohela hakee miehensä kanssa avioeroa

Avioerohakemus on jätetty Helsingin käräjäoikeuteen heinäkuussa. Eduskunnan entinen puhemies Maria Lohela ja hänen miehensä Samppa Mattila hakevat avioeroa. Pariskunnan yhdessä jättämä avioerohakemus on saapunut käräjäoikeuteen 22. heinäkuuta, Helsingin käräjäoikeudesta kerrotaan.
Load more
Go to source
unread news (Demo user)
unread news (Demo user)
Yllätyspäätös! NHL-supertähti Mikko Rantanen siirtyy Norjaan harjoittelemaan – villi spekulaatio ensi kauden joukkueesta: ”Toivomme, että Mikko saa asiansa kuntoon”
Mikko Rantanen lentää sunnuntaina Norjaan ja harjoittelee Storhamar IL -joukkueen mukana ainakin ensi viikon. Pelaaminen Norjassa ennen NHL-sopimuksen syntyä on teoriassa mahdollista. Colorado Avalanchessa kolme kautta kiekkoillut Mikko Rantanen vetää hihastaan todellisen yllätyskortin. Huippuhyökkääjä treenaa ensi viikon Hamarin kaupungissa Norjassa. Syy Norjaan lähtöön on selvä. SIL:n joukkuetta valmentavat Miika Elomo ja Petteri Nummelin. – Tunnen molemmat valmentajat entuudestaan. He ovat entisiä huippupelaajia ja heidän valmennukseen on mukava mennä. Tässä on mukana vähän seikkailuhenkeäkin. En ole ennen käynyt Norjassa, Rantanen sanoo Iltalehdelle.
7 m
www.iltalehti.fi
Telenor osti yli puolet DNA:n osakkeista – maksoi 1,5 miljardia euroa
Norjalaisoperaattori osti DNA:n kahden suurimman omistajan, Finda Telecomsille ja PHP Holdingin, osakkeet.
8 m
www.is.fi
Isuzun järeä lava-neliveto: Remppamiehen työkalu joka ei juutu liejuun eikä lumeen!
Takavuosina henkilöautonakin tunnettu Isuzu on nykyään tarjolla Suomessa vain järeänä nelivetoisena pickupina, jossa riittää sekä kantavuutta että maasto-ominaisuuksia. Kun sanoo sanan Isuzu, niin vanhempi sukupolvi muistaa Isuzu Belletin jostakin 1960-70-luvulta. Ajossamme ollut Isuzu D-Max on järeä ja aidosti nelivetoinen maasturi, jonka konehuoneessa jyllää Isuzun oma dieselmoottori.
www.iltalehti.fi
Maailman koira­kanta saattaa olla jo ylittänyt miljardin haamu­rajan, ja luonto kärsii siitä
Koira on tutkijoiden mielestä yksi maailman viheliäisimmistä nisäkkäistä. Chilessä ne ovat pahempi kiusa kuin katujen huono kunto tai varkaat.
www.hs.fi
Toivottavasti et käyttänyt tätä pornosivustoa – yli miljoonan ihmisen tiedot kenen tahansa vietävissä
Tietoturvayhtiön haltuunsa saamat tiedot voivat paljastaa jopa käyttäjien henkilöllisyyden.
www.is.fi
Sykkelit saadaan viimein käyttöön ensi viikolla, viimeiset kaupunkipyörät asennetaan paikoilleen viikonlopun aikana
Kaupunkipyörä Sykkeleillä pääsee vihdoin ajamaan ensi viikolla. Kirkkaan pinkkejä Sykkeleitä näkyy jo asennetuissa pyöräasemissa ympäri Oulua.
Kaleva.fi
S-Pankin nimissä kalastellaan tietoja - älä haksahda PSD2-ansaan
Tietojenkalastelijat ovat keksineet vedota EU:n pankkipalveludirektiivin muutokseen yrittäessään saada käsiinsä verkkopankin käyttäjätunnuksia.
kauppalehti.fi
Hurjistunut mies seisoi katolla ja heitti lasin­palasilla poliiseja kohti
Poliisit joutuivat käyttämään voimakeinoja miehen taltuttamiseksi.
www.is.fi
Kapteeni Kristiina Mäkelä jäi pois Ruotsi-ottelusta vaikkei ole loukkaantunut – näin erikoislupaa perustellaan
Poikkeuksellinen kilpailukalenteri johti poikkeuksellisiin ratkaisuihin.
www.is.fi
Venäläinen asiantuntija Putinin ja Niinistön tapaamisesta: ”Putin ei ole enää syrjitty luopio”
Iltalehden erikoishaastattelussa entinen Venäjän hallituksen neuvonantaja Vladimir Frolov kertoo, mitkä teemat todennäköisesti nousevat esille Helsingissä Putinin ja Niinistön tapaamisessa. Venäjän presidentti Vladimir Putin tulee keskiviikkona työvierailulle Suomeen tasavallan presidentin Sauli Niinistön kutsusta. Edellisen kerran presidentit tapasivat Suomen maaperällä viime vuoden heinäkuussa, kun Putin ja Yhdysvaltain presidentti Donald Trump saapuivat Helsinkiin. –Tilanne on todella erilainen kuin viime vuoden Helsinki-vierailun aikaan. Putin on nyt lähes palannut takaisin eurooppalaiseen politiikkaan eikä näyttäydy enää syrjittynä luopiona länsimaiden silmissä. Tästä hyvänä osoituksena on Macronin tapaaminen maanantaina, analysoi turvallisuusasiantuntija ja entinen Venäjän hallituksen neuvonantaja Vladimir Frolov Iltalehdelle.
www.iltalehti.fi
Turusta Helsinkiin matkannut Intercity-juna joutui pysähtymään savun hajun vuoksi: yksi vaunu suljettiin kokonaan
IC950-juna pysähtyi Karjaalle, kun henkilökunta selvitti savun hajun lähdettä. Juna pääsi noin 10 minuutin jälkeen jatkamaan matkaansa.
Kaleva.fi
Tutkimus: Yleisradion sananvapauden edellytykset vahvistuneet
Tutkijan mukaan Ylen riippumattomuutta ovat 2010-luvulla lisänneet muun muassa eduskunnan roolin vahvistuminen, ulkopuolinen hallitus ja vuoden 2013 rahoitusuudistus.
yle.fi
Ankara kuumuus piinasi Selviytyjät-kilpailijoita: Lämpöhalvauksia ja pyörtyilyä – ”Luulin, että kuolen sinne”
Useat Selviytyjät Suomi -ohjelman kilpailijoista joutuivat Filippiinien kuumuuden uhreiksi. Selviytyjät Suomi -ohjelman uudella tuotantokaudella kilpailijat kärsivät erityisesti Filippiinien ankarasta kuumuudesta. Etenkin tavisten heimossa kuumuus koetteli kilpailijoiden sietokykyjä. Mikkeliläislähtöinen Nora Kuitunen, 25, sai ohjelman aikana peräti kahdesti lämpöhalvauksen. Ensimmäisen lämpöhalvauksensa hän sai vasta leirissä kilpailun jälkeen, toinen puolestaan iski heti kilpailupaikalla kisan päätyttyä. Tuolloin heimot kilpailivat yli kaksi tuntia ankarassa helteessä solassa, jossa ei tuullut.
www.iltalehti.fi
Kuva: Venäjän suurlähetystön diplomaattiauto hinattiin pois – Putinin vierailun valmistelut käyvät kuumina
Venäjän presidentin Vladimir Putinin vierailu sotkee Helsingin liikennettä.
www.is.fi
Koivuallergiasta kärsivien piinaan tulee nyt helpotus, yksi tabletti auttaa kestämään siitepölyä
Suomalaisten yleisintä allergiaa siedättävä hoito jatkuu kolme vuotta, mutta jo ensimmäinen kausi tuo helpotusta oireisiin. Tabletti helpottaa siedätyshoitoa, koska sen voi ottaa kotona.
www.hs.fi
Hovioikeus hylkäsi syyttäjän valituksen Jouni Palosaaren tuomiosta – oikeudenkäyntikulut jäävät valtion maksettavaksi
Rovaniemen hovioikeus ei muuttanut Lapin käräjäoikeuden tuomiota Levi Ski Resortin toimitusjohtaja Jouni Palosaarta koskevassa asiassa.
Kaleva.fi
Tässä ovat uudet Sohvaperunat! Mukana uusia kasvoja sekä vanhoja suosikkeja
Suomalaisten suosikkiohjelma Sohvaperunat palaa uusin jaksoin TV2-kanavalle 6. syyskuuta alkaen.
www.is.fi
Jennifer Lopez, 50, puki ylleen piukkaakin piukemmat pöksyt – ota sporttityyli haltuun näin!
Jennifer Lopez muut tyylivaikuttajat vanavedessään todistaa meille, että sporttilookissakin saa säväyttää.
www.is.fi
Cristiano Ronaldo puhuu ensimmäistä kertaa raiskaussyytöksistä – ”Minulla on älykäs poika, joka ymmärtää jo asioita”
Raiskaussyytöksistä vapautunut Cristiano Ronaldo avautui portugalilaiselle tv-kanavalle Juventuksen ja Portugalin supertähti Cristiano Ronaldo puhuu nyt ensimmäistä kertaa julkisesti viime vuonna esiin nostetuista raiskaussyytöksistä. Yhdysvaltalaisnainen Kathryn Mayorga, jolle Ronaldo maksoi 375 000 dollarin sovittelurahan vuonna 2010, nosti viime vuonna kanteen jalkapallotähteä vastaan. Nainen syytti Ronaldoa raiskauksesta.
www.iltalehti.fi
Iisalmessa suojeltiin vaikuttava mänty – luonnonmuistomerkkejä perustetaan nykyään harvakseltaan
Iisalmen puu kuuluu asiantuntijan mukaan paksuudeltaan Suomen suurimpien mäntyjen joukkoon.
yle.fi
Liettuan auto-onnettomuudesta uutta tietoa – poliisi: ”Kuljettaja ei ajanut turvallista nopeutta”
Turma-auton takapenkillä matkustaneilla lapsilla ei ole poliisin mukaan hengenvaaraa.
www.is.fi
Kokoomus esitteli ehdotuksensa työllisyyden parantamiseksi: Joukossa muun muassa ansio­sidonnaisen porrastus ja työttömyys­putken poisto
Kokoomus listasi 16 keinoa, joilla puolueen mukaan saataisiin vähintään 60 000 uutta työpaikkaa.
www.hs.fi
Mies joutui törkeän raiskauksen ja kidutuksen uhriksi helsinkiläisasunnon vessassa - uhri kohtasi kiduttajansa sattumalta
Helsingin käräjäoikeus on antanut tuomion rikoskokonaisuudessa, johon liittyi kidutusluonteista pahoinpitelyä. Neljän miehen illanvietto päättyi törkeisiin rikoksiin viime toukokuussa Helsingissä. Poliisi tiedotti rikosepäilystä heti tuoreeltaan toukokuussa kertoen, että epäilty väkivalta on ollut tekomuodoltaan harvinaislaatuisen rajua. Rikokset tapahtuivat Helsingissä yksityisasunnossa sunnuntaina 5. toukokuuta aamuyöllä. Poliisi sai paikalle hälytystehtävän.
www.iltalehti.fi
Yksi maailman suljetuimmista talouksista uudistuu – Uzbekistan vapauttaa valuuttansa
Uzbekistanin johto yrittää saada maahan investointeja.
yle.fi
Uskomattomat muutoskuvat! Akne katosi kauneusvaikuttajien kasvoilta – kiitos kahden tuotteen
Aikuisiän akne on yhä yleisempää, mutta sen hoitoon on olemassa yhä tehokkaampia tuotteita. Esittelemme niistä kaksi. Akne ei ole pelkästään teini-ikäisten vaiva, vaan viime vuosien aikana yhä useampi, erityisesti aikuisikään ehtinyt nainen on alkanut saada iholleen aknen oireita. Vaikka jokainen iho onkin kaunis ja hyväksyttävä juuri sellaisenaan, saattaa akne aiheuttaa kantajalleen epämukavaa oloa, heikentynyttä itsetuntoa sekä pahimmillaan voimakastakin kipua. Lääkärijulkaisu Duodecim kertoo, että akne jaotellaan miedompaan komedoakneen sekä vaikeampaan kystiseen akneen, joita molempia voi esiintyä samalla henkilöllä. Myös moni ihonhoito- sekä kauneusfirma on huomannut lisääntyneen aknen, ja onkin kehittänyt vaivaa helpottavia sekä peittäviä tuotteita.
www.iltalehti.fi
Paperiraha jää junissa historiaan – lippujen käteismyynti päättyy syyskuussa myös VR:n kaukoliikenteessä
Muutos tapahtuu 1. syyskuuta lukien. Junien konduktööreille on jatkossa turha tyrkyttää käteistä rahaa, sillä junalippujen käteismyynti VR:n kaukojunissa päättyy syyskuun alusta alkaen. 1. syyskuuta lähtien kaukoliikenteen liput voi maksaa junissa vain maksukorteilla. Lisäksi lippuja saa tuttuun tapaan ennakkoon VR:n verkkokaupasta, mobiilisovelluksesta, automaateilta ja puhelinpalvelusta sekä VR:n palveluasemilta, Matkahuollosta ja R-kioskeilta.
www.iltalehti.fi
Kasperi Kapasen ex pääsi Kiss-basistin kainaloon – Gene Simmons vaati kaunotarta kompromissiin
Annika Boron teki, kuten Gene Simmons halusi. Kanadalaismalli Annika Boron tuli suomalaisille tutuksi jääkiekkoilija Kasperi Kapasen tyttöystävänä. Instagram täyttyi pariskunnan yhteiskuvista, mutta ne kuitenkin katosivat syksyllä 2017. On–off-suhde jatkui vielä tämän jälkeenkin. Nykyään Toronto Maple Leafsissa hyökkääjänä pelaava Kapanen seurustelee kuitenkin amerikkalaismalli Paige Lorenzen kanssa.
www.iltalehti.fi
Kypsänä vai raakana? Katso, miten radikaalisti valmistustapa vaikuttaa kasvisten terveellisyyteen
Runsaasti kasviksia sisältävä ruokavalio on kaikin puolin suositeltava. Valmistustavalla on kuitenkin väliä: jotkut kasvikset ovat tutkitusti sellaisia, että ne ovat terveellisempiä kypsennettyinä. Runsaasti kasviksia sisältävän ruokavalion on lukuisissa väestötutkimuksissa todettu pienentävän riskiä sairastua sekä sydän- ja verisuonitauteihin että syöpiin. Kasvisten, marjojen ja hedelmien syömistä suositellaan usein raakana, jotta saadaan talteen kaikki niiden sisältämät vitamiinit.
www.iltalehti.fi
Laihian intohimotaposta syytetty nainen haluaa vapauteen
Laihian intohimotaposta syytetty nainen kiistää syyllisyytensä. Hän vaatii vapauteen pääsyä.
www.is.fi
Ministeriö jakaa rahaa lasten nettihoukuttelun ja hyväksikäytön estämiseksi – Li Andersson: ”Huolestuttava ilmiö”
Rahalla halutaan tukea opettajien, koulunkäyntiavustajien ja kuraattoreiden palkkaamista. Lapsille halutaan antaa eväitä toimia turvallisesti internetissä. Opetus- ja kulttuuriministeriö jakaa avustusta lasten ja nuorten houkuttelua ja hyväksikäyttöä estäviin toimenpiteisiin. Käytännössä enintään miljoonan euron valtionavustusta voivat hakea peruskoulut ja päiväkotien esiopetusryhmät, jotka rahan avulla opettavat lapsille turvallisia toimintatapoja monimediaiseen maailmaan. Lapsia halutaan opettaa tiedostamaan ja ymmärtämään omat oikeutensa sekä toimimaan turvallisemmin sosiaalisen median alustoilla.
www.iltalehti.fi
Panostajan Grano aloittaa yt-neuvottelut – jopa 140 työntekijälle muutoksia
Uudelleen järjestelyt voivat johtaa enintään 140 ihmisen lomauttamiseen, osa-aikaistamiseen tai irtisanomiseen.
www.is.fi
Yksi päätös muutti Hyvinkään suunnan: Kaupungin väkiluku moninkertaistui muutamassa vuosikymmenessä
Hyvinkään villatehdas oli aikansa dinosaurus, jonka ympärille kasvoi kokonainen kaupunki. Tehdas oli mahtava työllistäjä, jonka palveluksessa saattoi olla koko perhe lapsia myöten.
www.hs.fi
Ruotsalaisnäyttelijää syytetään alaikäisen seksuaalisesta hyväksikäytöstä USA:ssa
Miehen epäillään matkustaneen Yhdysvaltoihin harrastaakseen seksiä netissä tapaamansa alaikäisen tytön kanssa. Teatterissa ja televisiosarjoissa esiintynyt ruotsalaisnäyttelijä pidätettiin heinäkuussa Floridassa, kun poliisi iski miehen hotellihuoneeseen Palm Bayssa. Miehen seurassa huoneessa oli alaikäinen tyttö, vanhempi kuin 12, mutta nuorempi kuin 16 vuotta. Mies pidätettiin ja vangittiin. Nyt häntä syytetään alaikäisen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Asiasta kirjoittaa Expressen.
www.iltalehti.fi
Hovioikeus hylkäsi Levi Ski Resortin toimitusjohtajan syytteen luottamusaseman väärinkäytöstä
Jouni Palosaaren syyte kaatui aiemmin myös käräjäoikeudessa.
1 h
www.hs.fi
Myös hovioikeus hylkäsi Levi Ski Resortin toimitusjohtajan syytteen luottamusaseman väärinkäytöstä
Rovaniemen hovioikeus hylkäsi tänään Levi Ski Resortin toimitusjohtajan Jouni Palosaaren syytteen luottamusaseman väärinkäytöstä.
1 h
www.is.fi
Trump kutsui demokraatteja äänestäviä juutalaisia ”epä­lojaaleiksi”, järjestöt syyttävät presidenttiä anti­semitismistä
Juutalaisten syyttäminen epälojaaleiksi on vanhaa ja vaarallista retoriikkaa, ja nyt Trump käyttää sitä omien poliittisten tarkoitusperiensä pönkittämiseen, juutalaisjärjestöt sanovat.
1 h
www.hs.fi
Mysteerimies osti maailman kalleimman uuden auton – sen huippunopeus on 420 kilometriä tunnissa
Bugattin La Voiture Noir maksaa häkellyttävät 17 miljoonaa euroa. Summalla saa sekä ylellisyyttä että tehoa.
1 h
www.hs.fi
Arjen lasagne valmistuu vaivatta - silti luvattoman hyvää
Vaivaton ja nopea kantarellilasagne syntyy ricottasta ja tuoreista lasagnelevyistä ilman hidasta valkokastikkeen keittelyä. Luvattoman makoisa paistos vie kielen mennessään. Ricotta, kuten useat muutkin pehmeät, suussa sulavat juustot, on italialasta kotoisin. Lempeänmakuinen tuorejuusto ricotta valmistetaan lampaan- tai lehmänmaidon herasta. Ricottaa löytyy Italiassa monessä muodossa: naturellina, suolattuna, savustettuna ja leikattavan kovana juustona. Meillä hyvinvarustettujen kauppojen hyllyiltä löytyy kovaa sekä pehmeää ricottaa.
1 h
www.iltalehti.fi
Rovaniemen hovioikeus vapautti Levin hissipomon syytteistä – käräjäoikeuden päätös pysyy voimassa
Hovioikeus hylkäsi Levin hissiyhtiön toimitusjohtajan syytteet.
1 h
yle.fi
Metsä Board avasi pörssin New Yorkissa – toimitusjohtaja Joukio: ”Suurin kasvu Yhdysvalloissa syntyy nyt taivekartongista”
Kiinassa tapahtunut havusellun hinnan lasku on Metsä Boardin toimitusjohtajan Mika Joukion mukaan vaikuttanut toimitusmääriin.
1 h
kauppalehti.fi
9 ammattia, joissa löytyy töitä tulevaisuudessakin - suuri työpaikkasivusto listasi
Automatisaatio muuttaa työelämää. Töiden automatisoinnilla on monia etuja, kuten tuottavuuden kasvaminen. Monet ihmiset ovat kuitenkin huolissaan siitä, että ammattitaitonsa tulee tarpeettomaksi tulevina vuosina.
1 h
www.iltalehti.fi
”Ihmiset pilkkasivat minua” – kuuro tennispelaaja halusi näyttää kaikille, teki nyt urheiluhistoriaa
Lee Duck-hee voitti ensimmäisenä kuurona pelaajana ATP-turnauksen ottelun.
1 h
www.is.fi
Suomalaiskaksikko kolmen askeleen päässä e-urheilun historian suurimmasta voittopotista
Jesse Vainikka ja Topias Taavitsainen juhlivat MM-turnauksen voittoa viime vuonna.
1 h
www.hs.fi
Viking Linen tulosparannusta on liian aikaista hurrata – uuden omistajan asema on suuri kysymysmerkki
Alustavat tiedot kesän kysynnästä ovat rohkaisevia, mutta kilpailu pitää alan marginaalit pieninä.
1 h
kauppalehti.fi
Lippujen käteismyynti päättyy junissa ja automaateilla
Jatkossa kaukoliikenteen liput voi ostaa automaateista ja junissa konduktööreiltä ainoastaan maksukorteilla.
1 h
yle.fi
Asiantuntija varoittaa Laukaan villinautalaumasta – marjastajaa vastaan voi rynnätä vauhkoontunut 1400 kiloinen aggressiivinen eläin
Täysikasvuisen sonnin paino voi olla jopa 1400 kilogrammaa. Kunta pyytää poliisilta virka-apua eläinten lopettamiseksi.
1 h
www.is.fi
Handelsbanken ennustaa talouskasvun hidastuvan lähivuosina
Tunnelmia ovat Handelsbankenin mukaan painaneet maailmanpolitiikan jännitteet ja kauppakiistat sekä Kiinan talouskasvun hidastuminen.
1 h
www.is.fi
Amazonin sademetsän palot etenevät ennätysvauhtia – maan metsäpaloissa 83 prosenttia lisäystä viime vuoteen
Brasilian avaruusinstituutin mukaan palot ja metsän tuhoaminen ovat kiihtyneet presidentti Jair Bolsonaron kaudella.
1 h
Kaleva.fi