F1-kuljettajilla yhtenäinen suunnitelma taifuunin aiheuttaman välipäivän ohjelmaksi, Bottaksella ja Leclercillä eri ajatukset

Suzukan aika-ajot siirtyivät taifuunin vuoksi sunnuntaille.
Load more
Go to source www.hs.fi
unread news
unread news (Demo user)
Miniristikko: Maailman eliitti paineessa foorumilla – Peittoaako teini maailman mahtavimman miehen?
HS:n 5x5-miniristikko ilmestyy päivittäin vaihtuvalla aiheella. Kokeile saatko kaikki sanat omille paikoilleen.
6 m
www.hs.fi
Kallis biodiesel ei vähennäkään liikenteen päästöjä – HS: ”Tankkaaja voi tuntea itsensä huijatuksi”
Litrahinnaltaan 21 senttiä perusdieseliä kalliimpi Neste My vapauttaa vain jonkun muun tankkaamaan vastaavan määrän fossiilista polttoainetta, kertoo Helsingin Sanomat.
8 m
www.is.fi
Onko tässä Suomen uusi hävittäjä? Ranskalainen tuulenpuuska pystyy kantamaan jopa ydinasetta, Suomelle sitä myytiin Kalevalan säkein
Dassault Rafale -hävittäjä lentää tämän viikon testeissä Pirkkalassa. 2000-luvun alussa käyttöön otetulla koneella lennettäneen Ranskassa jopa 2060-luvulle saakka.
www.hs.fi
HS Hyvinkää: Uimarit voivat ensi kesänä uida Hyvinkäällä ainoastaan luonnonvesissä
Sveitsin maauimala on suljettuna kesän uimahallin laajennustöiden vuoksi.
www.hs.fi
Prinssi Harry saapui Vancouveriin – matkusti pipossa ja toppatakissa kuin kuka tahansa turisti
Harry vaikutti silminnäkijöiden mukaan väsyneeltä, mutta vastassa ollut vaimo sai hymyn huulille. Prinssi Harry on pudistellut Britannian pölyt töppösistään ainakin toistaiseksi ja lentänyt vaimonsa Meghanin ja poikansa Archien perässä Kanadan Vancouveriin. Meghan viipyi vuodenvaihteen yli venyneen Kanadan-loman jälkeen Britanniassa vain kolme päivää ennen kuin palasi vaahteranlehtimaahan. Noiden kolmen päivän aikana herttuapari ilmoitti halustaan vetäytyä kuninkaallisesta ydinperheestä. Harry jäi vie kotimaahansa setvimään asioita kuningatar Elisabetin ja muun kuninkaallisen perheen kanssa.
www.iltalehti.fi
Sähköliitto teki valta­kunnan­sovittelijasta kantelun, Eloranta: SAK:lla ei tekemistä kantelun kanssa
Myös muissa työntekijäliitoissa on STT:n tietojen mukaan pohdittu kantelun tekemistä.
www.hs.fi
Somalia valmis vastaanottamaan al-Holin ruotsalaisia, ellei Ruotsi heitä auta – Asiantuntija: Hyvin riskialtista
Noin puolella Isis-leirin ruotsalaisista on juuret Somaliassa. Ruotsin radion mukaan omaiset ovat vedonneet Somaliaan.
yle.fi
Palava ajoneuvo haittaa liikennettä Kainuuntiellä
Palava ajoneuvo haittaa liikennettä Kainuuntiellä Oulussa, kertoo tieliikennekeskus.
Kaleva.fi
Haamuhuutajat nostivat Jari Aarnion talon hintaa huutokaupassa – Lopullinen hinta 100 000 euroa pienempi kuin korkein huuto
Huutokaupassa jätetty korkein tarjous oli 300 000 euroa. Helsingin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion talon huutokaupassa tapahtui kummia. Haamuhuutajat nostivat Porvoossa sijaitsevan talon hintaa viime joulukuussa päättyneessä huutokaupassa. Korkein tarjous oli 300 000 euroa, mutta lopulta talosta ollaan saamassa vain 200 000 euroa. Rikosylitarkastaja Juha Henttalan mukaan Aarnion kiinteistön kaupassa oli jo alkutilanteessa oletettavaa, että siihen liittyy erilaisia käänteitä ja jännitteitä.
www.iltalehti.fi
Analyysi: Nyt on ratkaisuviikko yhteiskunnan lamauttavien lakkojen estämiseksi – Polttoainepula pysäyttäisi kaiken
Panoksena kuluvan viikon tes-neuvotteluissa on yhteiskunnan ja vientiteollisuuden toiminta, kirjoittaa Juha Keskinen. Kuluvalla viikolla ratkeaa alkavatko ensi viikolla suomalaisen yhteiskunnan ja vientiteollisuuden lamauttavat lakot. Lakko alkaisi maanantaina 27. tammikuuta ja jatkuisi kaksi viikkoa. Kemianteollisuuden työehtosopimuksesta on neuvottelut käynnissä ja keskiviikkona osapuolet menevät valtakunnansovittelijan juttusille. Syntyykö sopimusta on yhä erittäin epävarmaa. Hyvä merkki on se, että neuvottelut jatkuvat. Toisaalta tilanteen kerrotaan olevan edelleen jumissa. Kemian lakko kohdistuisi voimakkaasti suomalaiseen polttoaineiden tuotantoon ja jakeluun. Lakossa ajettaisiin alas muun muassa Nesteen öljynjalostamot Naantalissa ja Porvoossa. Monimutkaisessa prosessiteollisuudessa tämä on työtaistelutoimenpide, joka pitää sisällään monia riskitekijöitä. Jalostamojen prosessien alas ajaminen vaatii oman aikansa.
www.iltalehti.fi
Oulun Jäälissä poimittiin puolukoita tammikuussa
Jääliläinen Pirjo Korkala lähetti kuvan tammikuussa poimitusta puolukkasaalista. Marjat keräsi hänen seitsenvuotias lapsenlapsensa Venla.
Kaleva.fi
Hollantilaisisä hakkasi lapsistaan pahat henget pois, käytti seksuaalisesti hyväkseen ja piti eristettynä syrjäisellä maatilalla vuosia
Hollantilaisisä eristi kuusi lastaan syrjäiselle maatilalle ja hakkasi heitä ajaakseen pahat henget pois. Syrjäisellä maatilalla Hollannin Ruinerwoldissa, muusta maailmasta eristyksessä eläneiden lasten kohtalo paljastui viime lokakuussa, kun perheen vanhin poika käveli hyvin sekavassa tilassa paikalliseen baariin ja pyysi apua. Poliisi teki tilalle ratsian ja pidätti lasten 67-vuotiaan isän Gerrit Jan van Dorstenin ja itävaltalaisen 58-vuotiaan Joseph Brunner -nimisen miehen. Hän maksoi tilan vuokran.
www.iltalehti.fi
Suomalainen kantoreppuasiantuntija ylistää Meghania ja tyrmättyä kuvaa: "Mielettömän kaunis kantamisen hetki"
Kantovälinekouluttaja näkee herttuatar Meghanin vinksahtaneen kantorepun eri tavoin kuin netin huolestujat. Tiistaina lukuisat mediat uutisoivat herttuatar [Meghanin](/henkilot/Meghan%2C%20Sussexin%20herttuatar){:person=”Meghan, Sussexin herttuatar”} metsäretkestä [Archie](/henkilot/Archie%20Harrison){:person=”Archie Harrison”}-vauvan ja kahden koiran kanssa. Paparazzi-kuvissa Meghan hymyilee leveästi samalla, kun kantaa kahdeksan kuukauden ikäistä Archieta tummansinisessä kantorepussa. Monien silmiin osui kuvia katsoessa se, että vauva keikkuu kantorepussa hieman vinksinvonksin. Repun toinen olkain on päässyt valahtamaan alas Meghanin olkapäältä ja hän joutuu tukemaan vauvaa käsivarrellaan. Joissain nettikommentoijissa näky herätti huolta siitä, onko lapsi vaarassa pudota tai voiko asento olla epämukava kuninkaallista syntyperää edustaville alaraajoille.
www.iltalehti.fi
Saimaannorpan pesintä vaarassa heikon jää- ja lumitilanteen takia: Metsähallitus tekee apukinoksia mahdollisuuksien mukaan
Saimaan jää- ja lumitilanne on heikoin koko 40-vuotisen saimaannorppakannan seurannan aikana.
www.hs.fi
José Mourinho on yliopistonsa tähti – luennoi koulutettaville ja palkitsee kurssin priimuksen
José Mourinhoa odotettiin marraskuussa Lissabonin yliopistossa, opinahjossa josta hän aikoinaan valmistui valmentajaksi. José Mourinhon piti luennoida koulutettaville. Mourinho koordinoi Lissabonin yliopiston professional master -koulutusohjelmaa yhdessä professori António Veloson kanssa.
www.iltalehti.fi
Jalkapalloilija Emiliano Salan kuolemasta lentoturmassa on kulunut vuosi, perhe odottaa yhä vastauksia
Englannin kanaaliin pudonneen koneen hylkyä ei ole vieläkään nostettu.
www.hs.fi
Sami Hyypiä avasi perhearkeaan – havainnut monelle vanhemmalle tutun asian teinipojistaan: ”Ei tarvitse mennä montaa vuotta”
Sami Hyypiä nauttii kotona olemisesta ja motocrossista.
www.is.fi
Metsähallitus lupaa kunnioittaa KHO:n päätöstä Oulujärven saarten hakkuiden osalta
Metsähallitus lupaa kunnioittaa Korkeimman hallinto-oikeuden (KHO) maanantaina antamaa päätöstä Oulujärven saarten hakkuita koskien.
Kaleva.fi
Kemianteollisuuden ja Teollisuusliiton neuvotteluissa kello käy jo nyt - Osapuolet ovat tänään jatkaneet neuvotteluvääntöä
Vajaan viikon päästä uhkaavien vientialojen lakkojen piirissä on paljon prosessiteollisuutta, jossa varautuminen lakkoihin pitää aloittaa jo hyvissä ajoin ennen niiden alkamista. Jo viime viikolla Neste luonnehti mahdollisen lakon vaikutuksia voimakkain sanakääntein.
kauppalehti.fi
Jethro Rostedtin Porschen perään ajettiin – arvoauto otti osumaa: "10 000 eurolla ei päästä edes alkuun"
Kiinteistömoguli Jethro Rostedt joutui ketjukolariin tiistaiaamuna.
www.is.fi
Rafale-monitoimihävittäjän testit alkoivat Pirkkalassa – ”Emme ole menettäneet viholliselle yhtä ainutta konetta”
Suomalaiset pääsevät ottamaan tuntumaa kahteen kaksipaikkaiseen koneyksilöön, ja ilmavoimille esitellään myös tulevaisuuden teknologioita.
kauppalehti.fi
Ville Rannan pilapiirros: Tutkija löytää apinalajin, joka on taitava somessa
Ville Rannan pilapiirros 21.1.2020.
www.iltalehti.fi
Eloranta: SAK:lla ei ole tekemistä Sähköliiton Piekkala-kantelun kanssa
SAK:n puheenjohtajan mukaan muita kanteluita ei ole odotettavissa ainakaan SAK:n taholta.
www.is.fi
Lätkähuuma meni överiksi – fanin uudet KooKoo-verkkarit varastettiin pesutuvasta: "Taisivat olla vielä kosteatkin"
Fanivaate on merkki siitä, että kuuluu ryhmään.
yle.fi
Patrian yt-neuvottelut päättyivät: Työaika lyhenee nelipäiväiseksi osalla
Neuvottelut koskivat koko komposiittiyksikön hen­ki­lös­töä Jäm­sän Hal­lin ja Tam­pe­reen toi­mi­pis­teis­sä.
yle.fi
Oletko nähnyt hyttysen kakkaavan? Tämän videon jälkeen olet
Hyttynen voi imeä verta jopa kaksin- tai kolminkertaisesti oman painonsa verran. Anniina Ahvo-Kaijansinkko kuvasi viime kesänä lähietäisyydeltä Tampereella polvelleen lentäneen hyttysen. –Kuvasin itikan ruokailua, mutta videolle jäi enemmänkin, Ahvo-Kaijansinkko kertoo tilanteesta huvittuneena.
www.iltalehti.fi
Kuusi keskuspankkia alkaa selvittää digitaalisen ”käteisen” kehittämistä
Hankkeen johtajana on Euroopan keskuspankin entinen johtokunnan jäsen Benoît Cœuré.
www.hs.fi
Auto syöksyi pankin ikkunasta sisään Munkkivuoressa
Turma tapahtui poliisin mukaan toistaiseksi tuntemattomasta syystä.
www.hs.fi
Urheilun rahojen jakoon uusia tuulia Suomessa – eettiset rikkomukset vievät tuntuvia summia
Opetus- ja kulttuuriministeriössä valmistellaan parhaillaan uudistusta, jonka jälkeen urheilujärjestöjen toiminnan eettisyyttä kontrolloidaan.
www.is.fi
Autoilijat ihmeissään Vantaalla: Liityntäpysäköinnin lukulaitteet sekoilevat sateella, eikä kukaan tiedä miksi
Martinlaaksossa mobiililippujen lukuun käytettävään laitteeseen päätyy kerta toisensa jälkeen kosteutta. Laite on vaihdettu jo kerran, mutta ongelma vain jatkuu.
www.is.fi
Amin Asikainen täytti 44 vuotta – Nadia-rakas kirjoitti koskettavan tekstin: ”Sua on äärettömän helppo rakastaa”
Amin Asikainen juhlii 44-vuotissyntymäpäiviään tammikuun 21. päivä. Ex-nyrkkeilijä ja valmentaja Amin Asikaisen puoliso personal trainer Nadia Ammouri julkaisi miehensä syntymäpäivän kunniaksi tunteikkaan päivityksen Instagramissa. Päivityksessään hän onnittelee 44 vuotta täyttävää puolisoaan. – Paljon onnea rakas Amin Asikainen. Sua on kyllä äärettömän helppo rakastaa. Hehkut ympärillesi hyvää oloa ja hyväntahtoisuutta. Haluat kaikille vain hyvää, Nadia listaa päivityksessään.
www.iltalehti.fi
Selvitys: Useat kunnat lintsaavat opiskelijoiden seksuaaliterveyden ja hampaiden hoidosta
Opiskelupaikkakunnan kuuluisi järjestää opiskelijoiden terveydenhuolto kokonaisuutena, mutta käytännössä palvelut ovat usein pirstaleisia.
www.hs.fi
Poliitikot vaativat takaisin halpaa matkalippua vain Helsingin kantakaupunkiin
Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee tiistaina valtuustoaloitetta, jossa halutaan mahdollisuus ostaa lippu vain yhdelle vyöhykkeelle myös Helsingin keskustassa.
www.hs.fi
Poliisi etsii karkuteille lähteneen laiturin omistajaa Oulujoella
Oulun poliisin partio sai tiistaina tehtävän Oulujoen rantaan. Ilmeisesti myrsky oli repinyt laiturin irti ja kuljettanut sitä jokea pitkin.
Kaleva.fi
5 kysymystä ja vastausta taksiuudistuksen remontista: Miten taksiala nyt muuttuu, halpenevatko matkat?
Taksiliiton mukaan korjaavien toimien suurin haaste on harmaan talouden saaminen pois taksialalta.
yle.fi
Näitä lisää! Ketjuliike julkaisi alusvaatekuvat, jollaisia tarvitsemme paljon enemmän
Tämän kevään alusvaatekampanja näyttää, mitä Lindex edustaa, vaatebrändi kertoo tuoreessa tiedotteessaan.
1 h
www.is.fi
Suomi jättää väliin taloustaitojen mittaamisen seuraavassa Pisa-tutkimuksessa – Tutkimukseen uhkaa tulla liki kymmenen vuoden tauko
Suomi ei osallistu OECD:n Pisa-tutkimuksen taloustaitoja mittaavaan valinnaiseen tutkimukseen vuonna 2021. Päätöstä perustellaan kustannuksilla ja erilaisten tutkimusten tarpeella.
1 h
kauppalehti.fi
Ei enää raakasuklaa-termiä, linjaa Ruokavirasto – ”Raakasuklaa herättää edelleen kysymyksiä”
Jos raakasuklaan valmistajat ja myyjät tahtovat käyttää termiä, heidän kannattaisi olla aktiivisia EU:n suuntaan, jotta termi voitaisiin määritellä EU-tasolla, vinkkaa Ruokavirasto.
1 h
kauppalehti.fi
Ilkka: Verottaja hakee Minnesota-Hoito Oy:tä konkurssiin - auttanut tuhansia päihderiippuvaisia
Sanomalehti Ilkan mukaan verottajan saatavat ovat vajaat 32 000 euroa. Verohallinto hakee päihdeongelmaisia vuodesta 1993 Lapualla hoitanutta ja kuntouttanutta Minnesota-Hoito Oy:tä konkurssiin, sanomalehti Ilkka kertoo. Ilkan mukaan verottajan saatavat ovat viivästymisseuraamuksineen yhteensä 31 893 euroa, maksukehotus on annettu 4.12.2019.
1 h
www.iltalehti.fi
Suomen euroviisupaikasta kisaavat muiden muassa Erika Vikman ja Sansa
Viisuedustaja tulee selville UMK-finaalissa 7. maaliskuuta, kisakappaleet ovat kuultavissa tammikuun lopulla.
1 h
Kaleva.fi
Britannia ja Yhdysvallat solmivat sopimuksen Titanicin suojelemisesta, huolena hylyn roskaaminen
Huolta ovat aiheuttaneet erityisesti turistit ja tutkimusmatkailijat, jotka ovat jättäneet hylyn luokse roskia ja muistoesineitä.
1 h
www.hs.fi
Päiväkodin työntekijä veti jalkakäytävällä makaavaa lasta perässään – nyt tapaus selvitetään perinpohjin
Tapausta on käsitelty päiväkodin työntekijän ja työnantajan edustajien kesken.
1 h
yle.fi
Lasten Hautausmaa -bändi nappaa ideoita sanoituksiin laulajan mummolta, pelikorteista tai vaikka KGB:n majapaikasta
Lasten Hautausmaa tekee nimestään huolimatta toiveikasta musiikkia. ”Synkkyys on toivottomuutta eikä me olla yhtään toivottomia”, yhtyeen laulaja Kristiina Vaara sanoo. Yhtye on julkaisemassa uuden levyn.
1 h
www.hs.fi
HS Vantaa: Martinlaakson liityntäpysäköinnin lukulaitteet sekoilevat sateessa tavalla, joka sai HSL:n hämilleen – ”Kukaan meistä ei vielä ymmärrä”
Martinlaaksossa mobiililippujen lukuun käytettävään laitteeseen päätyy kerta toisensa jälkeen kosteutta. Laite on vaihdettu jo kerran, mutta ongelma vain jatkuu.
1 h
www.hs.fi
Trivago ei nostanut esiin halvimpia hotelleja vaan sille eniten maksaneita – Hotellivertailusivusto johti käyttäjiä harhaan, linjasi oikeus Australiassa
Australian kuluttajaviranomaisen mukaan Trivago ei näyttänyt hakutuloksissaan halvimpia hintoja vaan suosi niitä hotelleja ja varaussivustoja, jotka maksoivat sille eniten.
1 h
www.hs.fi
Saimaannorpille kolataan apukinoksia jos sää vain sallii – Jäätä oltava vähintään 15 senttiä
Saimaalta puuttuu sekä jääkansi että lunta. Apukinoksista on ollut hyötyä norpalle.
1 h
yle.fi
Kommentti: Poliitikkojen sote-kupla puhkeamassa lopullisesti – vuosien työ uhkaa kaatua typerään valtapeliin
Kunnat ja kansa eivät enää jaksa loputonta soten vatvomista, kirjoittaa pääkirjoitustoimittaja Timo Paunonen.
1 h
www.is.fi
Mikä on Kiinan mysteerivirus? - 9 asiaa, jotka viruksesta tiedetään nyt
Kiinassa on levinnyt alkuvuonna koronavirus, joka on aiheuttanut kuolemantapauksiinkin johtanutta keuhkokuumetta. Mitä viruksesta tiedetään nyt? Tartuntojen aiheuttajaksi on todettu uusi koronavirus (2019-nCoV). Kiinan virusta on sanottu mysteerivirukseksi, mutta THL:n johtavan asiantuntijan Jussi Sanen mukaan ei oikeastaan voida puhua arvoituksesta.
1 h
www.iltalehti.fi