Humaltunut dekkarikirjailija aiheutti hengenvaaran bussissa Lahden moottoritiellä

Täpötäydessä bussissa koettiin kauhun hetkiä, kun humalainen mies meni ajon aikana tönimään bussinkuljettajaa.
Load more
Go to source
unread news (Demo user)
unread news (Demo user)
Koulujen ilmanvaihtokoneet olivat poissa päältä loma-ajan Vantaalla: ”Pelkkien oireiden perusteella ilmanvaihtoa ei kannata pitää päällä”
Vantaalla koulujen ilmanvaihtokoneet hyrisevät vain tunnin päivässä loma-aikoina. Uusien suositusten mukaan ilmanvaihtokoneet voi sammuttaa, kun kouluissa ei ole käyttöä.
www.hs.fi
Arkeen palannut Marko Anttila piikittelee värikästä MM-kultaleijonaa: ”Huutelee mitä sattuu”
Marko Anttila on tyytyväinen seurajoukkuearjen alkamisesta ja haluaa nähdä kevättä kohti parantavan Jokerit. Marko Anttilalla oli Jokereiden kauden avaustilaisuudessa Helsingissä juhlapäiviensä varusteet päällä, sillä Leijonien kultakapteeni asteli lavalle varusteet ja seuransa uusi kotipelipaita päällään. Ainoastaan luistimet uupuivat koko komeudesta. – Eipä ole tullut oltua aiemmin tällaisessa tilaisuudessa pelikamat päällä, Lempäälän jätti toteaa kahvikuppi pelihanskassaan.
www.iltalehti.fi
Jäikö puheenaiheeksi noussut M/S Romantic näkemättä? Ota vahinko takaisin!
Kehuttu kotimainen draamakomedia sijoittuu risteilyalukselle. Jani Volasen ja Tommi Korpelan käsikirjoittama M/S Romantic nousi alkuvuodesta ehkä hieman yllättäenkin valtavaan suosioon. Risteilyalukselle sijoittuvaa draamakomediaa ei juuri etukäteen mainostettu, mutta kirjaimellisesti suuri yleisö löysi sen silti. Jos paljon huomiota saanut ja puheenaiheeksi noussut sarja on jäänyt syystä tai toisesta näkemättä, voi tilanteen korjata nyt, kun minisarja lähtee uusintakierrokselle. Ylen neliosaisessa alkuperäissarjassa seurataan yhden illan, yön ja aamun tapahtumia, jotka ovat monenkirjavia.
www.iltalehti.fi
Poliisi: Mies heitteli poliiseja katosta repimillään lasinpalasilla Lahdessa
Tapaus sattui Lahdessa tiistain ja keskiviikon välisenä yönä.
www.hs.fi
Energiaverouudistus luo painetta asumiskulujen nousuun – Helsingissä kaukolämpö on kallistunut jo 30 prosenttia kolmen vuoden aikana
Etenkin lämmitys­kulujen ennakoidaan nousevan energia­verouudistuksen myötä.
kauppalehti.fi
Trumpin Grönlanti-tempaukset pöyristyttävät pohjoismaisia poliitikkoja: ”Absurdia”
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ilmoitti tiistaina lykkäävänsä valtiovierailuaan Tanskaan pääministerin tehtyä selväksi, että Tanska ei harkitse Grönlannin myymistä Yhdysvalloille. Trumpin ratkaisu herättää hämmennystä.
kauppalehti.fi
Kimi Räikkösen ryyppyputki villitsee yhä italialaisia – suomalainen myöntää, että muisti pätkii 16 päivän bileistä
Italia lukee intohimolla Kimi Räikkösen vanhoista seikkailuista.
www.is.fi
Päättäjät jyrähtivät: Helsingin lastensuojelusta, vammaispalveluista ja vanhuksilta loppuu raha
Lastensuojelun ja vammaispalvelujen menot ovat kasvaneet yllättävän paljon tänä vuonna, mikä saattaa vaikuttaa ensi vuodenkin budjettiin.
www.hs.fi
Eduskunnan säännöt eivät kiellä – puhemiehet voivat palkata erityisavustajaksi vaikka lapsensa: ”Riittää, että on 18-vuotias”
Puhemiehen ja varapuhemiesten erityisavustajat ovat eduskunnan parhaiten palkattuja avustajia. Iltalehti uutisoi eilen maanantaina eduskunnan toisesta varapuhemiehestä Juho Eerolasta (ps), joka kutsui erityisavustajakseen Ilari van der Steenin, bändikaverinsa Kotkasta. Puhemiehistön erityisavustajat ovat perinteisesti tulleet puolueen sisältä, mutta Eerola päätyi toisenlaiseen ratkaisuun. Van der Steen on poliisi.
www.iltalehti.fi
Pehmeäkätinen taitosentteri jätti kaukalot poikiensa ketjukaverina – Kim Hirschovitsista on tullut Espoon jääkiekkoilun ruumillistuma: ”Kaikki lähtee tunteesta”
Kim Hirschovits jätti tiistaina jäähyväisensä jääkiekolle pelaajana. Seuraavaksi hänen on aika johtaa kaukalon ulkopuolella espoolaista kiekkoa. – Olen eniten iloinen siitä, että saan lopettaa omin ehdoin ja minulle tärkeiden ystävieni ympäröimänä. Kim Hirschovitsin sanat jäähyväisottelun jälkeen Espoon Metro Areenan pelaajakäytävällä ovat tunteikkaat. SM-liigassa 689 ottelua ja niissä 443 tehopistettä iskenyt pehmeäkätinen sentteri siirtyy nyt virallisesti kaukalon laidalle.
www.iltalehti.fi
Yle: Kovanen aikoo kolminkertaistaa taksiensa määrän Oulussa yli sataan
Taksikilpailu Oulussa kiristyy, jos Kovasen suunnitelmat toteutuvat.
Kaleva.fi
Poliisilla on nyt nopeusvalvonnan supervuorokausi – käytössä häijympi konsti kuin peltipoliisi
Vuorokauden kestävä nopeusvalvontamaraton alkoi keskiviikkoaamuna kello kuusi.
kauppalehti.fi
Rautalammin kalojen joukkokuoleman syy selvisi: Kolme tonnia kalaa tukehtui
Järvivesi laitettiin käyttökieltoon heti kalakuolemien ilmettyä. Syksyllä aletaan ratkoa, miten pahasti rehevöitynyt järvi hoidetaan kuntoon. Rautalammilla kummastuttaneet kalakuolemat näyttävät johtuneen Rautalampi-järven heikosta tilasta, kertoo Pohjois-Savon Ely-keskus. Ely-keskuksen tutkimustulokset vahvistavat jo aiemmat epäillyt järviveden hapen puutteesta. – Tulokset vahvistavat, että kalakuolemat johtuivat luonnon olosuhteiden heikentyneestä tilasta. Kalat ovat kärsineet jo pidempään hengitysvaikeuksista ja järven huonosta tilasta, kertoo biologi Ilpo Käkelä Pohjois-Savon Ely-keskuksesta.
www.iltalehti.fi
Poliisi aloitti vuorokauden mittaisen tehostetun nopeusvalvonnan
Aamukuudelta keskiviikkona alkanut poliisin tehostettu nopeusvalvonta jatkuu torstaiaamuun saakka.
www.hs.fi
Maaseudun Tulevaisuus: Lähes puolet suomalaisista vastustaa Välimerestä pelastettujen ottamista Suomeen – keski-ikäiset ovat kriittisimpiä
Maaseudun Tulevaisuus kysyi, tulisiko Suomen ottaa Välimerestä pelastettuja turvapaikanhakijoita.
Kaleva.fi
Trump perui Tanskan matkansa, koska Tanska ei halua myydä Grönlantia Yhdysvalloille
Trumpin mukaan Tanskan pääministeri Mette Frederiksen säästi paljon aikaa ja vaivaa olemalla näin suora.
Kaleva.fi
Ex-kiekkoilija Ville Leinon Billebeino laajentaa hotellibisnekseen
Billebeinon brändi näkyy Folks Hotelsin VR:n Konepajalle rakennettavassa hotellissa.
kauppalehti.fi
Video: Karhu avasi oven ja tepasteli jääkaapille USA:ssa – 15-vuotiaat vain metrien päässä, älykello pelasti
Amerikkalaisteinien puhelimet eivät olleet lähettyvillä, mutta älykellolla saattoi soittaa apua. Viime lauantaina Kaliforniassa kaksi 15-vuotiasta koki sanojensa mukaan elämänsä pelottavimman hetken, kun taloon asteli sisään karhu. Karhu osasi itse avata myös jääkaapin, jota se kolisteli ennen kuin lähti tutkimaan olohuonetta. Teinien matkapuhelimet eivät tapahtumahetkellä olleet mukana, mutta toinen pystyi älykellonsa kautta soittamaan hätänumeroon. Kaksikko katsoi tapahtuma-aikana TV:tä sohvalla. Pahanpäiväisesti säikähtäneet nuoret kertovat karhun pyrkineen sisään huoneeseen jossa he olivat, ja ovea täytyi pitää väkisin suljettuna. Pian apu saapui, ja viranomainen hätisteli karhun tiehensä.
www.iltalehti.fi
Buffalosta yhä miljoonan tienaava Ville Leino laajentaa liiketoimintaansa vaatteista hotellialalle: ”Olen luvannut tuoda hotelliin myös uniikkia taidettani”
www.hs.fi
Maria Veitola palaa jo tänä syksynä tv:seen!
Yökylässä Maria Veitola jatkuu uusin jaksoin lokakuussa. Toimittaja Maria Veitola pakkaa jälleen laukkunsa ja suuntaa uusien julkkisten luo yökyläilemään. Yökylässä Maria Veitola -sarjan viides tuotantokausi käynnistyy jo 3. lokakuuta, jota ennen julkistetaan vielä isäntäperheet. Tämän illan osoitetta ei tarvitse arvuutella. Se löytyy kruunustaan luopuneen entisen Miss Suomen Pia Lambergin luota Los Angelesin Santa Monicasta. Kyseessä on uusintana esitettävä neljännen kauden päätösjakso, jossa tutustutaan myös Pian ystäviin. Neljäs kausi esitettiin keväällä.
www.iltalehti.fi
Kohonnut verenpaine, runsas vyötärövarustus ja ”tosi paha tilanne kunnon puolesta” – näin lääkäri vastaa Annikin pulmaan
Ilta-Sanomien Elä hyvin ja nauti -erikoisjulkaisussa lääkäri Pippa Laukka vastaa lukijoiden lähettämiin terveyskysymyksiin.
www.is.fi
Tanska ilmoitti, ettei Trump voi ostaa Grönlantia – presidentti otti nokkiinsa ja perui valtiovierailun
Vielä sunnuntaina presidentti sanoi, ettei matka Tanskaan liity mitenkään Grönlannin ostamiseen. Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump on ilmoittanut lykkäävänsä tapaamista Tanskan pääministeri Mette Frederiksenin kanssa, sillä tämä ei tahdo myydä Grönlantia. – Perustuen pääministeri Mette Frederiksenin kommentteihin, joiden mukaan hänellä ei ole kiinnostusta keskustella Grönlannin ostamisesta, lykkään kahden viikon päässä olevaa tapaamistamme toiseen kertaan, Trump tviittasi.
www.iltalehti.fi
Li Andersson hämmästelee VM:n muutoksia opetusministeriön budjettiehdotuksiin: "Hyvin erikoista, olen yllättynyt"
Andersson varoo syyttämästä Mika Lintilää. Hän haluaa ensin selvittää, mitä on tapahtunut.
yle.fi
VMP:n tuloskasvu lähelle odotuksia
Smilen kanssa yhdistyvä yhtiö kasvatti liikevaihtoaan hieman odotettua vähemmän toisella neljänneksellä.
kauppalehti.fi
Video: Karmeaa menoa Mika Kallion kyydissä! MotoGP-kuski antoi kauhunsekaiset maistiaiset KymiRingin radasta
Moottoripyöräilijä Mika Kallio ajoi 260 km/h ja keuli Ilta-Sanomien toimittaja kyydissään KymiRingin GP-radalla.
1 h
www.is.fi
Amatsonin sademetsän polttaminen on kaksinkertaistunut – osavaltiot julistaneet hätätiloja, presidentti yllyttää jatkamaan
Viime kuussa Brasilian avaruustutkimuskeskuksen johtaja erotettiin, kun hän kertoi julkisuuteen metsien polttamisen valtavasta kasvusta.
1 h
yle.fi
Kulttuurin perässä patikoidaan nyt jopa kymmeniä kilometrejä – miksi festivaalit menivät metsään?
Luonnosta on tullut oleellinen osa monen pienen kulttuuritapahtuman viehätystä.
1 h
Kaleva.fi
Tv-legenda Larry King, 85, hakee avioeroa seitsemännestä vaimostaan – miehen kahdeksas avioliitto kesti 22 vuotta
Talk show -isäntä Larry King on hakenut avioeroa seitsemännestä vaimostaan Shawn Southwick Kingistä 22 vuoden avioliiton jälkeen.
1 h
www.is.fi
Suomen suuryritysten ylimmällä huipulla alkaa tapahtua – elleivät kaikki tee stadigheja
Jos suomalaisten suuryhtiöiden toimitusjohtajat lähtevät eläkkeelle sopimustensa mukaisesti, raskaimmassa pomoportaassa alkaa vuonna 2020 kova tuuletus.
1 h
kauppalehti.fi
Näistä asioista Putin ja Niinistö tänään puhuvat
Lue tästä, mistä Putin ja Niinistö todennäköisesti keskustelevat Putinin Suomen-vierailun aikana. Venäjän presidentti Vladimir Putin saapuu keskiviikkona työvierailulle Suomeen. Vierailua isännöi tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Iltalehti koosti tähän juttuun asiat, joista Niinistö ja Putin todennäköisesti puhuvat. Presidenttien keskustelujen asialistalla on Suomen ja Venäjän kahdenvälisten suhteiden lisäksi alueellisia ja kansainvälisiä kysymyksiä, joista presidentti Niinistö on ennakkoon nostanut esiin muun muassa arktisen alueen, Itämeren tilanteen sekä asevarustelun.
1 h
www.iltalehti.fi
Kaleva kurkisti kauppahallin työmaalle ja hallin länsisiiven hupun alle – siiven lisäkerrokseen tulee uusi ilmastointikonehuone
Oulun kauppahalli sulkeutui remonttia varten viime vuoden joulukuussa.
1 h
Kaleva.fi
”Veikkaus on tehokas organisaatio” ja 19 muuta väärinkäsitystä valtion peliyhtiöstä
Veikkauksella on äitiyspakkauksen veroinen maine. Jokaisen kansalaisen, vauvan ja vaarin käyttämiin tiloihin sijoitetut peliautomaatit ovat tehokas houkutin ongelmariippuvuuteen. Sellaisesta kärsii myös yhteiskuntamme.
1 h
kauppalehti.fi
Mestarien liigassa säväyttäneellä Ajaxilla on yhä tekemistä päästäkseen uudelleen lohkovaiheeseen
Viime kauden välieräjoukkue ei saanut maalia aikaan Kyproksella.
1 h
www.hs.fi
Elämänhallintansa hukannut Mama June vaarassa menettää työnsä – huumevieroitusta tarjottu
Mama Junen televisiosarjan neljännen tuotantokauden kuvaaminen on vaakalaudalla naisen sekoilujen vuoksi. Lapsimissi Honey Boo Boon tositv-perheen äiti Mama June, 40, on palannut otsikoihin. Vielä pari vuotta sitten hänestä kirjoitettiin varsin positiivissävytteisiä juttuja, olihan nainen tehnyt todellisen muutoksen ja karistanut kropastaan lihavuusleikkauksen avittamana yli sata kiloa elopainoa. Sitten oli hetki hiljaiseloa.
2 h
www.iltalehti.fi
Ruotsissa ihmetellään Suomen kapteenin poisjääntiä maaottelusta – vetosi aikatauluunsa: ”Olisi ollut suuri suosikki voittajaksi”
Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä ei ole mukana viikonloppuna Tukholmassa oteltavassa Ruotsi–Suomi-maaottelussa. Vielä viime kaudella naisten yleisurheilumaajoukkuetta johtanut Kristiina Mäkelä jää pois Tukholman Ruotsi-ottelusta. 26-vuotiaalla Mäkelällä ilmeni viime viikonloppuna lieviä hermotushaasteita Espoon GP:n yhteydessä, minkä vuoksi hän jättää odotetun maaottelun väliin. Sen sijaan hänen on määrä kilpailla parin viikon päästä Berliinissä.
2 h
www.iltalehti.fi
Helsingin Lehtisaaresta on nyt todella vaikea myydä asuntoja, seurakuntien päätös jätti Erkki Anttilan kahden asunnon loukkuun
Vantaan seurakunnat ei lievennäkään tonttiensa vuokraehtoja vaikka niin oli sovittu. Se vaikeuttaa asuntojen myyntiä. ”Riita voi jatkua vuosia”, ennustaa kiinteistönvälittäjä.
2 h
www.hs.fi
Lukit ilmestyvät nyt asuntoihin - tutkija: ”Aktivoituvat loppukesästä”
Seinälukki elelee varjoisilla seinillä, kellareissa ja muissa ulkorakennuksissa. Loppukesästä ne aktivoituvat ja silloin niihin voi törmätä myös omassa kodissa. Kesän lopulla ilmojen viiletessä moni törmää lukkiin kotonaan. Taustalla on uskomus, että lukki hakeutuu kesän lopulla lämpimiin tiloihin. Ilmiölle löytyy kuitenkin muunlainen selitys, kertoo museomestari Timo Pajunen Helsingin yliopiston Luonnontieteellistä keskusmuseosta. Aktivoituneet seinälukit päätyvät kaupunkiolosuhteissa asuntoihin vahingossa, kun ne kiipeilevät seinillä tai kulkevat talojen reunuksilla.
2 h
www.iltalehti.fi
Kokoomus varautui Rinteen epäonnistumiseen: Orpo keskusteli Halla-ahon kanssa hallitusyhteistyöstä
Orpon mukaan kaavailut porvarihallituksesta kariutuivat, kun keskusta lähti neuvottelemaan hallituksen muodostamisesta Rinteen kanssa.
2 h
www.is.fi
Kansainvälisen tason moottorirata KymiRing selvisi koeajosta – Moto GP:n osakilpailujen näyttämöksi on silti vielä matkaa
Tekninen ja haastava rata on ajokunnossa, mutta asfalttipinnan ympärillä riittää yhä rakennettavaa.
2 h
kauppalehti.fi
Marvel uhkaa menettää Spider-Manin elokuvistaan – taustalla Sonyn ja Disneyn kiista rahoista
Sonyn ja Disneyn vuonna 2015 tekemä diili ei ole saamassa jatkoa.
2 h
www.is.fi
5 kuumaa kysymystä – näistä Niinistö ja Putin todennäköisesti keskustelevat
IS listasi asiat, joista presidentit Niinistö ja Putin tänään Helsingissä todennäköisesti keskustelevat.
2 h
www.is.fi
Hitti vai huti? Tämän hetken trendikkäin otsis on kuin keittiösaksilla leikattu
Ylikasvanut otsatukka leikataan nyt tiukkalinjaisesti ja pidetään kasvojen sivuilla.
2 h
www.is.fi
Päivän ravivihje: Toto64, Vermo 21.8.
Toto64-1: Vermon keskiviikkoravit huipentuvat viiteen Derby-karsintaan, joista parhaat pääsevät elokuun lopussa järjestettävään loppukilpailuun. Toto64-vihjesysteemiin mahtuu kaksi pankkia, joiden vastapainoksi toinen kohde lyödään tukkoon. Avauskohde on haasteellinen. Ykkössuosikiksi nostetaan pienirahaisena finaaliin pyrkivä Tattoo Avenger. Ruunan 13-aikaiset tulokset ovat kovaa valuuttaa enemmän ansainneiden joukossa. Toto64-2: Kakkoskohteen selkeähkö suosikki on Sultan Journey, joka on voittanut lähes joka toisen starttinsa. Yllätystä haetaan siten, että kupongille tungetaan kaikki lähdössä mukana olevat.
2 h
www.iltalehti.fi
Toni Markus otti nuorena 50 euron pikavippejä, eikä saa nyt vuokra-asuntoa: "En ole täysi hulttio"
Vanhakin vuokravelka tai maksuhäiriömerkintä estää monella asunnon saamisen.
2 h
yle.fi
Selviytyjissä hoikistunut Sara Sieppi myöntää: ”Kiloja lähti”
Sara Siepille kovin haaste Selviytyjien kuvauksissa ei ollut fyysisisissä tehtävissä. Selviytyjät Suomi -sarjan tulevalla kaudella nähdään vuoden 2011 Miss Suomi ja somevaikuttaja Sara Sieppi. Kaunotar on kertonut aikaisemmin olevansa sinisilmäinen ja helposti toisiin luottava luonne. Hän sanoo Iltalehdelle, että tämä pitää edelleen paikkansa. Kuitenkin niin kävi, että Sarasta sukeutui Selviytyjissä pelinainen. Kun muilta kisaajilta kyselee kovinta pelaajaa, monien Saran nimi tulee monien huulilta kuin apteekin hyllyltä.
2 h
www.iltalehti.fi
Fort Boyard -kisaaja Lotta Hintsa ei pelkää käärmeitä tai hämähäkkejä – asuminen lapsena Etiopiassa opetti
Missinä tuttu Lotta Hintsa on hurjapää, joka ei pelkää rapaa tai tarantelloja. Vuorikiipeilytausta ja Selviytyjissä opittu ”soturi- tai robottimoodi” auttoivat läpi Fort Boyard Suomen rankkojen tehtävien.
2 h
www.is.fi
Kommentti: Finanssimarkkinoilla näkyy paniikin oireita
Finanssimarkkinat hermoilevat kuin olisivat paniikin partaalla. Huolet ovat osin uusia mutta paniikin oireet vanhastaan tuttuja, kirjoittaa erikoistoimittaja Jan Hurri.
2 h
www.is.fi
Tukkiauto alkoi savuta moottoritien rampilla, kuljettajien nopea toiminta esti isomman palon
Palo sattui tiistai-iltana hieman ennen puoltayötä.
2 h
Kaleva.fi