Juutalainen Seela Sella joutui epämiellyttävään tilanteeseen teatterissa 1960-luvulla, kun pukijana toimi SS-upseerin leski: ”En päästänyt häntä metriä lähemmäksi”

Näyttelijä Seela Sella, 83, valmistautuu rooliinsa Hitlerinä. Näyttelijälegenda Seela Sella, 83, valmistautuu Tampereen Työväen Teatterin ja Suomen kansallisteatterin yhteistuotannossa Michael Baranin Hitler ja Blondi -näytelmään. Juutalaiseen uskontoon avioliiton myötä vuonna 1962 kääntynyt Seela näyttelee Hitleriä. Hänen vastanäyttelijänsä Blondi-koirana on Verneri Lilja.
Load more
Go to source
unread news (Demo user)
unread news (Demo user)
Wada uskoo nappaavansa dopinghuijarit tekoälyn avulla
Wadalla on kolme erillistä projektia, joissa tutkitaan tekoälyn hyödyntämistä.
www.hs.fi
Matti, 20, sai Chilen pääkaupungissa tuntumaa kyynelkaasuun – päätyi keskelle poliisien ja mielenosoittajien yhteenottoa
Poliisi on yrittänyt hillitä mielenosoituksia voimakeinoin.
www.is.fi
Suomen ajama kellon siirtelyn lopetus jumissa Brysselissä – Kellot käännetään sunnuntaina taas talviaikaan
Keski- ja Etelä-Euroopan maat nihkeitä luopumaan kesä- ja talviajasta.
yle.fi
United Technologies korotti jälleen tulosennustettaan, Koneen kilpailijan hissitilaukset kasvoivat
Otisin uudet laitetilaukset kasvoivat kuusi prosenttia heinä–syyskuussa.
kauppalehti.fi
Aada Törrönen siirtyy ONS:stä Kuopion Palloseuraan
Jalkapallon Ykköseen pudonneen ONS:n Aada Törrönen, 21, siirtyy liigan Kuopion Palloseuraan.
Kaleva.fi
Valtiovarainministeri Lintilä bensan ja dieselin päästömaksuista: Tutkijoiden ajattelutapa on alueellisesti ja sosiaalisesti kestämätön
Tutkijoiden ehdotus bensan ja dieselin hintojen korotuksista päästömaksuilla saa tylyn vastaanoton Rinteen hallituksen ministereiltä.
yle.fi
EU:n komissio varoittaa Antti Rinteen hallitusta tuhlailusta
Samanlaisen selvityspyynnön sai myös viisi muuta EU-maata. EU-maat toimittivat budjettiluonnoksensa EU:n komissiolle ja muun muassa Suomi sai lisäselvityspyynnön. Selvitystä halutaan siitä, miksi Suomi tuhlaa enemmän kuin tienaa, kirjoittaa uutistoimisto Reuters. Suomen julkiset menot ovat kasvamassa enemmän kuin ne saisivat, huomauttaa komissio Suomen saamassa kirjeessä.
www.iltalehti.fi
Digijättien voitoista verot vihdoin Suomeen? Mullistava uudistus toisi tuloja Googlelta ja Facebookilta – mutta Supercellin veropotti valuisi muualle
Uudessa ehdotuksessa kansainväliset suuryhtiöt maksaisivat veroja sinne, missä niiden asiakkaat ovat. Sen mukaan Suomi voisi saada Facebookilta miljoonia, mutta menettäisi Supercellin huomattavasti suuremmat verotuotot.
yle.fi
Yle: Suomalaisten lentomatkat aiheuttavat asukaslukuun suhteutettuna toiseksi eniten päästöjä, kärjessä singaporelaiset
Ylen mukan kuljetuksesta aiheutuvia päästöjä selvittävä järjestö on arvioinut, että selvästi eniten hiilidioksidipäästöjä asukaslukuun suhteutettuna aiheutuu singaporelaisten lentomatkoista.
Kaleva.fi
Thaimaan kuningas sai tarpeekseen rakastajattarestaan ja teki julman päätöksen – naista saattaa nyt odottaa karu kohtalo
Asiantuntijoiden mukaan kuninkaan käyttämät sanankäänteet kielivät siitä, että hänen entistä ”jalkavaimoaan” odottaa rangaistus.
www.is.fi
Miska-lumileopardin, 3, reaktio lumeen riemastuttaa Australiassa – katso ilakointi videolta
Eläintarhan työntekijöiden mukaan reaktio oli luonnollinen. Australiassa Melbournen eläintarhaan kuljetettiin lunta. Eläintarhan työntekijän Luke Hauslerin mukaan lumi on tuonut suurta iloa erityisesti lumileopardille. – Miskan reaktio lumeen on luonnollinen ja leikkisä, eli juuri sellainen mitä halusimmekin nähdä, Hausler kommentoi.
www.iltalehti.fi
Norjan hiihtotähti Martin Johnsrud Sundby valmistautuu tulevaan kauteen vaikeuksien keskellä: "Kroppa ei toimi"
Norjalaisen maastohiihtotähti Martin Johnsrud Sundbyn valmistautuminen tulevaan kilpailukauteen on sujunut mollivoittoisesti.
Kaleva.fi
Suuri Journalistipalkinto siirtyy suomalaisen median jaettavaksi – Jatkossa palkitaan myös vuoden paras journalistinen pomo
Suomen merkittävin journalismille vuosittain annettava tunnustus, Suuri Journalistipalkinto – Stora Journalistpriset (SJP), siirtyy suomalaisten mediatoimijoiden jaettavaksi.
kauppalehti.fi
F1-maailmanmestarin musertava suru: 21-vuotias tytär löydettiin kuolleena
F1-maailmanmestari Jody Scheckterin tytär, 21-vuotias Ila Scheckter löydettiin kuolleena. Vuonna 1979 formula ykkösten maailmanmestaruuden voittanut Jody Scheckter tiedotti menettäneensä tyttärensä. Scheckterin toiseksi nuorimman lapsen, tytär Ilan epäillään kuolleen tapaturmaiseen huumeiden yliannostukseen. Perheen tiedotteen mukaan Ila Scheckter kuoli viime torstaina nukkuessaan. Vanhemmat sanoivat tiedotteessa olevansa surun murtamia ja järkyttyneitä.
www.iltalehti.fi
Postin uusi toimitusjohtaja rakensi itselleen kaksi taloa, kierrätti rakennustarvikkeet omistamansa yhtiön kautta – verottaja tyrmää toiminnan
Postin toimitusjohtajaksi noussut Turkka Kuusisto toimi verottajan mukaan väärin tilatessaan omille tonteilleen rakennustarvikkeita omistamansa yrityksen kautta. Iltalehden tietojen mukaan Kuusisto tilasi rakennustarvikkeita Irpola Oy:n nimellä ja y-tunnuksella Vihtiin, jossa Kuusistolla ja hänen vaimollaan on kaksi omakotitaloa. Rakennustarvikkeita on tilattu kymmenillä tuhansilla euroilla ja yrityksiltä, jotka eivät yleensä toimita tavaraa Irpolalle.
www.iltalehti.fi
Vain elämää: Lauri Tähkä tarttui Maija Vilkkumaan erobiisiin - poikkeuksellinen esitys saa muut seisomaan
Lauri Tähkän versio Maija Vilkkumaan Liian kauan -kappaleesta. Vain elämää -ohjelmassa on viimeisen artistin, eli Maija Vilkkumaan päivä. Lauri Tähkä tarttuu Vilkkumaan Liian kauan -kappaleeseen, joka on Vilkkumaalle henkilökohtainen erobiisi.
www.iltalehti.fi
Bussilla Vaasasta Aurinkorannikolle - 90 suomalaista reissasi Fuengirolaan linja-autolla
Lähtisitkö tilausbussilla eteläiseen Espanjaan? Vaasasta lähtijöitä löytyi jonotuslistalle asti. Espanjan Aurinkorannikolla Fuengirolassa asuessaan Aarno Jokela alkoi ihmetelle, miksei kukaan järjestä suomalaisten suosimaan kohteeseen ryhmämatkoja bussilla. – En ainakaan tiennyt, että sellaisia olisi.
www.iltalehti.fi
Martin Johnsrud Sundby lähti kesken pois Norjan maajoukkueen harjoitusleiriltä – syynä hätkähdyttävä tilanne sauvarinteessä
Norjalaisen maastohiihtotähti Martin Johnsrud Sundbyn valmistautuminen tulevaan kilpailukauteen on sujunut mollivoittoisesti.
www.is.fi
Suomi ehdottaa eksoplaneetan nimeksi Saunaa, Hornaa ja Norppaa
Suosikkinimiä voi äänestää marraskuun puoliväliin.
www.hs.fi
KRP:n salamyhkäinen taktiikka: Tästä syystä Porvoon ampujista ei kerrottu julkisuuteen – vaarana panttivangit ja siviiliuhrit
Väijytyksen ja väkivaltaisen takaa-ajon motiivin selvitystyö jatkuu edelleen, kertoo keskusrikospoliisi. Porvoossa elokuuna 25. päivänä tapahtuneesta poliisiväijytyksestä ja useista murhan yrityksestä epäiltyjen ruotsalaisveljesten Richard ja Raymond Granholmin motiivi on edelleen ainakin osin selvittämättä. Keskusrikospoliisi on jatkanut jutun esitutkintaa samaan aikaan kun kaksi Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen poliisimiestä ovat jatkaneet vammoistaan toipumista. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kimmo Huhta-aho pitää yhä niukkaa tiedotuslinjaa tapauksessa.
1 h
www.iltalehti.fi
Harvinainen kolmen valtion vakoilijakauppa: Venäjällä vangittu norjalainen vaihtuisi Liettuassa tuomittuun venäläiseen
Norjalainen rajaupseeri Frode Berg vaihdettaisiin Liettuan vankilassa istuviin yhteen tai kahteen venäläiseen vakoojaan.
1 h
yle.fi
Onko Veikkaus onnistunut estämään alaikäisten pelaamista? Millä perusteella pelikoneet sijoitetaan? HS kysyi asiantuntijoilta, pitävätkö ministeri Paateron väitteet paikkaansa
Omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd) puolusti Veikkausta Ylen A-studiossa. Asiantuntijoiden mielestä jotkut Paateron väitteistä ovat kyseenalaisia.
1 h
www.hs.fi
Boris Johnson aikoo vetää pois brexit-lain ja ajaa vaaleja, jos pika-aikatauluun ei suostuta
Brittiparlamentti on aloittanut keskustelun EU-kanssa neuvotellun brexit-sopimuksen saattamisesta laiksi. Pääministeri Boris Johnson kertoi keskeyttävänsä lain etenemisen, jos alahuone ei suostu käsittelemään lakia kolmessa päivässä.
1 h
kauppalehti.fi
Jari-Matti Latvala avautui valtavasta erostressistä – ”Puhuin puhelimessa kaksi päivää putkeen ja selvitin asioita”
Julkkiskaunotar Maisa Torpasta eronnut rallitähti Jari-Matti Latvala avautui vaikeasta tilanteestaan rallin MM-sarjan nettisivuilla.
1 h
www.is.fi
Ohisalon pyytämä selvitys valmis lähipäivinä: "Minusta on poliisinkin avoimuuden kannalta hyvä, että näistä asioista puhutaan julkisesti"
Ohisalon mukaan suomalaisten luottamus poliisiin on korkea. Viikonlopun aikana heräsi kuitenkin paljon keskustelua poliisin toimista kurdien mielenosoituksessa.
1 h
yle.fi
Ikonisten moottoripyörien myynti jatkoi laskuaan – sijoittajat riemastuivat tuloksesta
Harley Davidson haluaa sitoutuneita kuluttajia.
1 h
kauppalehti.fi
Käräjätuomari kyykytti salissaan asianajajia, syyttäjiä ja tutkinnanjohtajia – hovioikeus puuttui tuomarin käytökseen
”En ole ikinä aikaisemmin törmännyt niin törkeää ja asiattomaan käytökseen”, kertoi yksi asianajaja.
1 h
www.hs.fi
Syyrian tulitauko on pitänyt joten kuten luvatut 120 tuntia, mutta Turkki lupaa sotatoimilleen ”määrätietoisempaa” jatkoa, jos lupaukset rikotaan
Turkin hyökkäys Koillis-Syyriaan päättyy myöhään tiistai-iltana, mikäli kurdijoukot ovat vetäytyneet Turkin haluamalta alueelta. Toistaiseksi alueella on edelleen satoja kurdien taistelijoita.
1 h
www.hs.fi
Suuryhtiöt käyvät pk-yrittäjien kukkarolla
1 h
kauppalehti.fi
Rinteen hallituksen menolisäykset herättivät huolen EU:n komissiossa – Suomelta pyydettiin lisäselvityksiä
Suomen vastauksessa painotetaan hallituksen sitoutumista 75 prosentin työllisyysasteeseen.
1 h
www.is.fi
Tulospettymys painaa – Finnairin osakekurssi yhä tuntuvassa laskussa
Finnair kertoi tiistaina odotuksia heikommasta heinä–syyskuun tuloksesta.
1 h
kauppalehti.fi
Julkkislammas Chris kuoli - villiintyneestä eläimestä kerittiin kaikkien aikojen ennätysmäärä villaa
Kuusi vuotta harhateillä olleesta merinosta saatiin 41 kiloa villaa. Chris sai maailmanlaajuista huomiota vuonna 2015, kun se löytyi villiintyneenä Australian takamailta. Sitä ei oltu keritty arviolta kuuteen vuoteen ja eläinparka oli nääntymässä villan painoon. Se saatiin pelastettua. Keritsijöille kertyi merinovillaa 41,1 kiloa, joka myöhemmin vahvistettiin maailmanennätykseksi.
1 h
www.iltalehti.fi
Yhdysvaltain entinen presidentti Jimmy Carter kaatui ja joutui sairaalaan
Carterin kerrotaan kaatuneen kotonaan Plainsin kaupungissa Georgiassa.
1 h
www.is.fi
Tutkijoiden teholääke liikenteen päästöihin panisi polttoaineet kortille – bensapumpuilla ei innostuta, Autoliitto ihmettelee
Autoliitto ihmettelee, onko kukaan selvittänyt liikenteen päästöpuolituksen muita vaikutuksia.
1 h
yle.fi
Älä naarmuta astioitasi! Tässä kohtaa tiskiharja pitää ainakin vaihtaa
Mikäli harjakset eivät ole kunnossa, saattaa tiskiharja naarmuttaa asioita.
1 h
www.is.fi
Huuhkajien superottelu sai yllättävän haastajan – houkutteleeko ikoninen povipommi kansan sittenkin Hämeenlinnaan?
Samantha Fox saapuu konsertoimaan Hämeenlinnaan samana iltana, kun Huuhkajat kohtaa Liechtensteinin ratkaisevassa EM-karsintaottelussa.
1 h
www.is.fi
Liigan entinen pistekuningas Michael Keränen siirtyy HIFK:hon
29-vuotias Keränen pelasi alkukauden Sveitsin kakkosliigassa EHC Vispissä.
1 h
www.hs.fi
Oliko Oslon ambulanssihyökkäys suunniteltu ovela juoni? Näin tapahtumat etenivät oudosta törmäyksestä dramaattiseen kiinniottoon
Poliisi epäilee, että hyökkääjä saapui paikalle toisella autolla, törmäsi ja paikalle lähetettiin ambulanssi liikenneonnettomuustehtävälle. Norjan Oslon ambulanssihyökkäyksen yksityiskohdat alkavat valjeta. Yhden miehen epäillään ryöstäneen ambulanssin ja ajaneen väkijoukkoa päin pääkaupungin kaduilla. Ainakin viisi ihmistä on loukkaantunut. Heidän joukossaan on seitsemän kuukauden ikäiset kaksosvauvat. Hyökkääjän epäillään saapuneen paikalle Sinsenin risteykseen toisella autolla puoliltapäivin paikallista aikaa. Hän törmäsi ja kuvamateriaalin perusteella auto ajoi katolleen. Poliisilla on teoria, jonka mukaan ambulanssi lähetettiin paikalle liikenneonnettomuustehtävälle.
1 h
www.iltalehti.fi
Poliisi on puhuttanut kiusaajia Tornion kouluissa – ”Somekäytöksestä pitää puhua heti, kun lapsi saa ensimmäisen kännykän”
Torniossa on kehitetty omaa hyvinvointimallia kiusaamisen kitkemiseksi.
1 h
www.is.fi
Yritykset hinkuvat maahanmuuttajia töihin vähäiselläkin kielitaidolla: "Voidaan näyttää, mitä tarkoittaa laasti ja mikä on lasta"
Tiukoista kielivaatimuksista maahanmuuttajien ammattikoulutuksessa aiotaan tinkiä.
1 h
yle.fi
Muistatko hulvattomaan sketsiin päätyneen Juha Jokisen? Tältä toimittajaikoni näyttää nykyään!
Juha Jokinen halusi ”napata katsojaa rinnuksista kiinni” rastipiilossaan. Juha Jokinen osallistui maanantaina Olympiakomitean alumnigaalaan. Jokinen, 82, hymyili Scandic Parkin sinisellä matolla kameroiden edessä tyylikkäänä ja energisenä. Jokinen on todellinen urheilutoimittajalegenda. Hän valmistui voimistelunopettajaksi Helsingin yliopistosta vuonna 1961 mutta päätyi samana vuonna Ylelle urheilutoimittajaksi.
1 h
www.iltalehti.fi
Ihmisen persoonallisuus voi sittenkin muuttua – ja odottamaton muutos voi tapahtua vaikka hampaita harjatessa
Toisin kuin yleensä ajatellaan, ihmisen persoonallisuus voi muuttua myös äkisti. Psykologian emeritusprofessori Markku Ojanen selittää kirjassaan, milloin tällainen kvanttimuutos voi tapahtua.
1 h
www.is.fi
Huonekalupuuseppä teki yrityksessään rohkean täyskäännöksen – Tuotteet, asiakaskunta ja työntekijät menivät kaikki vaihtoon
Liminkalainen huonekalupuuseppä Jussi Sutela teki täyskäännöksen neljä vuotta sitten, kun huonekalujen kysyntä romahti.
1 h
kauppalehti.fi
Vanhojen rakennusten entisöijillä riittää töitä – "Hyvin hoidettu hirsirakennus säilyy satoja vuosia”
Entisöinti nostaa talon arvoa ja houkuttelevuutta sijoituskohteena.
1 h
kauppalehti.fi
Suomi joutunut selittelemään julkisten menojen kasvua EU:lle – unioni karhuaa yhä lisäselvityksiä Italialta ja Ranskalta
Valtiovarainministeriön mukaan Suomi ei ole syyllistynyt vakaus- ja kasvusopimuksen noudattamatta jättämiseen.
2 h
yle.fi
Tutkijat aikovat synnyttää syöpää laboratoriossa, jotta nähdään, miten syöpä syntyy
Laajan brittiläis-yhdysvaltalaisen tutkimushankkeen tavoitteena on syövän löytäminen sairastuneilta aikaisemmin.
2 h
www.hs.fi
Onnettomuus viivästyttää HSL:n busseja Helsingissä ja Vantaalla
Osa Itä-Helsingissä ja Vantaalla liikennöivistä HSL:n linjoista ajaa kiertoreittejä.
2 h
www.hs.fi
Kukaan ei jaksaisi seurata brexit-uutisointia ilman median rummuttamia kauhu­skenaarioita
Brexit tulee ja maailma jatkaa kulkuaan, siitä huolimatta että media valaakin ihmiset täyteen epävarmuutta, kirjoittaa arabian kielen ja islamin tutkimuksen professori Jaakko Hämeen-Anttila.
2 h
www.hs.fi