Kaksi kuoli henkilöauton ajauduttua päin rekkaa Kuusamossa

Keli oli huono onnettomuuden aikaan.
Load more
Go to source
unread news (Demo user)
unread news (Demo user)
Kehonrakennuksen legenda joutui yllättäen hätäleikkaukseen – jalka amputoitiin osittain
Yhdysvaltalainen ex-kehonrakentaja Flex Wheeler joutui hätäleikkaukseen. Kehonrakennuksen Mr. Olympia -kilpailussa kolme kertaa (1993, 1998, 1999) toiseksi sijoittuneen Flex Wheelerin, 54, jalka on amputoitu osittain hätäleikkauksessa. Operaation kerrotaan tulleen eteen täysin yllättäen, ja se suoritettiin viime viikolla Las Vegasissa. 1990-luvulla uransa huipulla ollut Wheeler voitti ammattilaisvuosinaan useita arvostettuja kehonrakennuskilpailuja. Hän oli muun muassa neljä kertaa ykkönen Arnold Schwarzeneggerin mukaan nimetyssä Arnold Classic -kilpailussa.
7 m
www.iltalehti.fi
Yksi Suomi-kysymys sai japanilaisen Satoshin pyyhkimään hikeä – Shiori veikkasi, että Suomen presidentti on ”ehkä... Snufkin?”
IS teki pikagallupin japanilaisten Suomi-tietämyksestä. Suomi toi mieleen Nuuskamuikkusen ja ksylitolin, mutta Suomen presidentti tunnistettiin huonosti. Useampi arveli Suomen olevan kuningaskunta.
8 m
www.is.fi
Anni, 21, vastasi äkäisesti sovinistisiin haukkuihin intissä: ”Nuorempien äijien kommentit järkyttivät”
Topakka Anni päätti jo 10-vuotiaana haluavansa armeijaan. Innostukseen vaikutti myös se, että Annin isä työskentelee merivoimissa. Isän työn takia Anni asui osan lapsuudestaan Upinniemessä, missä hän suoritti myös varusmiespalveluksen. – Intti oli ihan mieletön kokemus. Kotiutustarkastuksessa hoitaja kysyi, että kannattiko tulla ja vastasin, että olihan se ihan wörtti reissu! Anni kuvailee.
www.iltalehti.fi
Huijausyritys ravistelee sotilaiden MM-kisoja, kun kaikki kiinalaiset hylättiin suunnistuskilpailussa
Maastossa oli kiinalaisia varten tehtyjä polkuja ja isäntämaan edustajat saivat apua yleisöltä.
www.hs.fi
Teleoperaattori DNA:lla jo pitkään jatkunut häiriö Oulun alueella kaapelitelevisio- ja kaapelilaajakaistapalveluissa
Yhtiön mukaan häiriö koskee kaapelitelevisio- ja kaapelilaajakaistapalveluita. DNA:n mukaan häiriötä korjattiin edelleen kello 21.30 aikaan.
Kaleva.fi
Turvapaikanhakija työskenteli suositussa kebab-pizzeriassa ruokapalkalla – omistaja käräjillä
Suositun keskisuomalaisen kebab-pizzerian pitäjä vastaa parhaillaan syytteeseen kiskonnantapaisesta työsyrjinnästä. Syyttäjän mukaan ravintolayrittäjä käytti vuonna 2017 runsaan neljän kuukauden ajan hyväkseen turvapaikanhakijamiestä. Tämä työskenteli syytetyn ravintolassa, mutta palkan sijasta sai ainoastaan syödä. Asianomistaja teki töitä viitenä päivänä viikossa neljä tuntia päivässä. Vastineeksi mies sai syödä yhden aterian työpäivässä.
www.iltalehti.fi
Tumma tila Iphonella säästää akkua – kunhan malli on oikea
IOS 13 -päivitys toi Iphoneihin tumman tilan, joka säästää silmien lisäksi akkua, jos kyseisessä omassa laitteessa on OLED-näyttö. Tumma tila muuttaa näytön vaaleat alueet nimensä mukaisesti tummiksi. Ominaisuuden voi ottaa ajastettuna käyttöön illalle, jolloin silmät eivät rasitu hämärässä kirkkaasta näytöstä. PhoneBuff jakoi Youtube-tilillään videon, joka saattaa antaa syyn käyttää tummaa tilaa kuitenkin jatkuvasti. Testissä robotti suoritti erilaisia testejä Iphone XS:llä tumman tilan ollessa päällä ja sen ollessa pois käytöstä. Robotti kirjoitti esimerkiksi viestejä ja selasi Twitteriä sekä Youtubea. Näytön kirkkaus pidettiin molemmissa laitteissa 200 nitissä.
www.iltalehti.fi
Pääkirjoitus: Tunteita herättävä aloite avohakkuista eduskuntaan – ei ole menossa läpi
Tiistaina eduskunnalle luovutetaan lakialoite avohakkuiden lopettamiseksi valtion mailla. Yli 60 000 suomalaista allekirjoitti aloitteen, jonka tarkoituksena on muuttaa lainsäädäntöä niin, että valtion omistamilla alueilla käytännössä siirryttäisiin avohakkuista jatkuvapeitteisen metsänkasvatuksen menetelmiin. Jatkuvan metsänkasvatuksen idea on, että metsissä on monen ikäisiä puita, joista poistetaan aina osa kerrallaan. Lakialoitteen taustavoimien (muun muassa Suomen Luonnonsuojeluliitto, Greenpeace, Luonto-Liitto, Birdlife Suomi ja Natur och Miljö) mukaan avohakkuisiin perustuva metsätalous kuormittaa vesistöjä ja ilmastoa, aiheuttaa lajien uhanalaistumista ja heikentää ihmisten retkeilymahdollisuuksia.
www.iltalehti.fi
Thaimaan kuningas erotti ainoan jalkavaimonsa – rakastajatar "rikkoi hovin käytöstapoja"
Sineenat Wongvajirapakdista tuli heinäkuussa ensimmäinen virallinen jalkavaimo lähes vuosisataan. Hovin mukaan hän yritti nostaa itsensä kuningattaren asemaan.
yle.fi
Lääkärin sanat pysäyttivät Vivian Hästön: Et kävele enää ikinä
Finlaysonin entisen pääjohtajan, vuorineuvos Stig Hästön tytär Vivian Hästö, 68, on sairastanut MS-tautia pian parikymmentä vuotta. Vivian Hästö kuvattiin ja Iltalehti haastatteli häntä hänen entisessä kodissaan Finlaysonin palatsissa, minne Vivian saapui rollaattorilla. Palatsissa juhlittiin Tampereen Svenska Samskolanin käyneen Vivianin ylioppilasjuhlat vuonna 1970 ja häät kolme vuotta myöhemmin. Etenevään sairauteen, MS-tautiin Vivian sairastui 2001.
www.iltalehti.fi
Abu Dhabin edustalta löytyi maailman vanhin tunnettu helmi
Helmi on 8 000 vuotta vanha. Arkeologisten kaivausten yhteydessä Abu Dhabin edustalla olevalta Marawah-saarelta on löydetty maailman vanhin tunnettu helmi. Radiohiiliajoituksen mukaan se on noin 8 000 vuotta vanha. Arkeologien mukaan löydös osoittaa, että Persianlahden alueella on käyty kauppaa helmillä jo neoliittisella kaudella. Neoliittisen eli nuoremman kivikauden alkuna pidetään kotieläinten ja viljelykasvien ottamista käyttöön. Aikakausi päätyi, kun metalleja alettiin käyttää aseiden ja työkalujen valmistamiseen.
www.iltalehti.fi
Syysmyrskyt alkavat voimistua: Matalapaine tuo aamusta Pohjois-Suomeen huonon ajokelin ja länsirannikolle tuulivaroituksen
Lännestä saapuu tiistaina sadealue maan pohjoisosaan, minkä vuoksi huonon ajokelin varoitus on voimassa aamusta alkaen Lapissa, Kainuussa sekä Pohjois-Pohjanmaalla Kuusamon, Taivalkosken ja Pudasjärven kunnissa.
Kaleva.fi
Suomen mäkihyppy otti lilliputin askeleen eteenpäin – tilasto paljastaa, miten kaukana kultavuosista ollaan: ”On mahdollisuus tulla maailman huipulle”
Mäkimaajoukkueen tavoitteena on saada säännöllisesti kaksi miestä toiselle kierrokselle ja yksi viidentoista parhaan joukkoon. Suomalainen mäkihyppy otti viime kaudella pienen askeleen eteenpäin. Maajoukkue keräsi maiden välisessä maailmancupissa 396 pistettä. Se oli Suomen paras saldo sitten kauden 2014–15 kerätyn 760 pisteen.
www.iltalehti.fi
Kiusaamista ja syömishäiriön kokenut Saija Tuupanen: "Onneksi ystävät ja perhe huomasivat"
yle.fi
Tutkitaanko Silja Europalla kuolleet uudelleen Suomessa? Oikeuslääkärin mukaan yksi asia ratkaisee päätöksen
Oikeuslääkärin mukaan laivalla tapahtuvat kuolemat eivät ole tavattomia.
www.is.fi
"En olettanut, että tulos olisi noin raju" – nimen vaikutus työnhaussa hätkähdytti työnantajia, ratkaisuksi ehdotetaan nimetöntä työnhakua
Anonymiteetilla voitaisiin herätellä työnantajia ja houkutella potentiaalisia hakijoita, uskoo Espoon henkilöstöjohtaja.
yle.fi
Video salpaa hengen: ”Hämähäkkinainen” murskasi seinäkiipeilyn maailmanennätyksen
Indonesialainen Aries Susanti Rahayu alitti ensimmäisenä naisena seitsemän sekunnin haamurajan.
www.is.fi
Maajussille morsian: Kaalikääryletehtailija Juho järjesti jymy-yllätyksen sporttiselle morsianehdokkaalle – juoksutreenit Martti Vainion kanssa
Juhon treffijärjestelyt osuivat ja upposivat. Vaivannäkö palkittiin pussailulla. Haapamäellä Juho vei toisen Lauran treffeille. Sporttinen nainen sai toki liikunnalliset deitit: hän pääsi tapaamaan juoksijalegenda Martti Vainiota. – Toivoisin näiltä treffeiltä, että saisin Lauran kertomaan, mitkä ovat hänen ajatuksensa ja fiiliksensä minua kohtaan, ja että lähennyttäisiin, Juho tuumiskeli kameroille.
www.iltalehti.fi
Pääkirjoitus: Ensin johtaminen kuntoon terveydenhuollossa
Työolot ja johtaminen on saatava kuntoon, muuten tilanne terveyskeskuksissa ei parane.
www.is.fi
USA luopuu antiikkisesta tekniikasta ydinohjuskoodien siirtämisessä
Yhdysvaltojen puolustusvoimat luopuu vihdoin 1980-luvulla suosituista lerpuista eli suurikokoisista, joustavista levykkeistä ydinohjuskoodien siirtämisessä.
kauppalehti.fi
Auto syöksyi katolleen vilkkaalle lasten koulutielle Tuusulanväylällä – kuljettaja kuoli
Onnettomuuden syyksi epäillään sairauskohtausta. Yksi ihminen kuoli Tuusulanväylällä maanantaina aamupäivällä sattuneessa liikenneonnettomuudessa, päivystävä palomestari Ari Koivu vahvistaa Iltalehdelle. Onnettomuus tapahtui, kun henkilöauto oli lähtenyt kiertoliittymästä Helsingin suuntaan. Auto ajautui oikealle, nousi kaiteen päälle ja putosi sillan kohdalta kevyen liikenteen väylälle katolleen, Koivu kertoo.
www.iltalehti.fi
Maajussi-Laurin muikea käytös treffien jälkeen herätti heti morsianehdokkaiden epäilykset: ”Ärsyttää”
Maajussille morsian -ohjelmassa vietetään viimeisiä treffejä.
www.is.fi
Facebook: Venäjältä operoitu Instagram-verkosto on pyrkinyt viestimään äänestäjille ennen USA:n ensi vuoden vaaleja
Venäjältä operoidulla verkostolla oli Facebookin mukaan ”joitakin linkkejä” Pietarin trollitehtaana tunnettuun Internet Research Agencyyn.
1 h
www.hs.fi
Netanjahu antaa periksi – Israelin presidentti nimittää uuden hallitustunnustelijan
Israelissa pitkäaikainen pääministeri Benjamin Netanjahu on ilmoittanut presidentti Reuven Rivlinille lopettavansa yritykset muodostaa hallitus.
1 h
www.is.fi
Keijo, 74, hiillosti Antti Rinnettä Jyväskylässä: ”Lupaukset ihan valetta!” – päätyi turvamiesten pakeille
Eläkeläiset piirittivät pääministeri Antti Rinteen (sd) Jyväskylän kauppakeskus Sepässä järjestetyssä yleisötilaisuudessa maanantaina. Useat paikalla olleet ihmiset vaativat eläkkeisiin korotuksia. Eläkkeellä oleva Keijo Hämäläinen, 74, hiillosti kovaan ääneen pääministeriä eläkeläisten toimeentulosta. Hämäläinen ei vakuuttunut Rinteen puheesta, jossa tämä kertoi pienimpiin eläkkeisiin tulossa olevasta korotuksesta. – Rinteen lupaukset vappusatasista ja muista ovat ihan valetta. Esimerkiksi minä saan alle kymmenen euroa, jos sitäkään lisää. Koko ajan minun eläke- ja ostovoima pienenee. Niinistön ja Lipposen vuonna 1996 tekemä indeksileikkaus teki eläkkeestä niin pienen, ettei sillä tule toimeen, Hämäläinen kertoi harmistuneena.
1 h
www.iltalehti.fi
Yliopistourheilija debytoi toivuttuaan syövästä neljä kertaa: pitkä halaus kentällä käynnin jälkeen liikutti valmentajan kyyneliin
Amerikkalaista jalkapalloa pelaava Casey O’Brien vaihtoi pelipaikkaa välttyäkseen taklauksilta.
1 h
www.hs.fi
Pääministeri Netanjahu luovutti yrityksessään muodostaa Israeliin uusi hallitus
Hallitustunnustelijaksi syyskuussa nimetyllä Netanjahulla oli 28 päivää aikaa muodostaa Israeliin uusi hallitus.
1 h
www.hs.fi
Alavuden kaupungille 180 000 eurolla maitokannuja myynyt keräilijä Ilkalle: ”Tietyt piirit lietsoo kateutta”
Tuurissa asuva eläkeläinen Kauko Välimäki myi syyskuussa 1230 Arabian maitokannua Alavuden kaupungille. Säästökuurilla olevan kaupungin hankintaa on arvosteltu ja ylistetty. Keräilijä viittaa kintaalla kritiikille Ilkan haastattelussa.
1 h
www.is.fi
HS Japanissa: Muumilaakson vieraat toivovat uudelta keisarilta maailmanrauhaa
HS vieraili Japanin tuoreessa Muumilaakso-teemapuistossa ja kysyi vierailijoilta, mitä he odottavat uuden keisarin tuomalta uudelta aikakaudelta.
1 h
www.hs.fi
Espanjan liigan futistähdet olivat pelaamassa – vorot veivät luksusautoja, koruja ja muhkean summan kahisevaa
Varkaat iskivät jalkapallotähtien koteihin.
1 h
www.is.fi
Kenraali ravisti jumalhahmon kättä ja Japani muuttui – tiistaina vietetään uuden keisarin kruunajaisia
Japanin keisariin ei enää suhtauduta jumalhahmona, mutta keisariperheellä on yhä erityinen rooli Japanin kulttuurissa ja politiikassa. HS näyttää keisarin kruunajaiset suorana aikaisin tiistaiaamuna.
1 h
www.hs.fi
Oululaiset palomiehet poseeraavat jälleen rohkeissa otoksissa hyvän asian puolesta - katso kuvat
Valokuvaaja Tuuli Nikki pääsi jälleen kerran valokuvaamaan Oulun seudun palomiehiä. Oulun lähiseudun palomiesten komeutta pääsee ihastelemaan palomieskalenterin muodossa. Kalenterin on suunnitellut ja toteuttanut valokuvaaja Tuuli Nikki. Upeissa kuvissa esiintyy monenlaisia palomiehiä. Näet lisää kuvia täältä. – Edellisvuosina mulla on ollut tarkat visiot mielessä valmiista kuvista ihan kropan asentoja myöten. Tämän vuoden kalenterikuvat syntyivät intuitiolla ja fiiliksellä, mentiin niin sanotusti luovuus edellä, Nikki kertoo kalenteriprojektistaan nyt.
1 h
www.iltalehti.fi
Kahden japanilaisen lentotukialuksen hylyt löydettiin Tyynenmeren pohjasta
Lentotukialukset Akagi ja Kaga olivat keisarillisen Japanin merivoimien ylpeys.
2 h
www.hs.fi
Kaksi japanilaista Midwayn taisteluun osallistunutta laivaa löydettiin 5,5 kilometrin syvyydestä
Midwayn taistelu oli Tyynenmeren sotanäyttämön taitekohta. Tyyneltämereltä on löytynyt kaksi japanilaisten lentotukialusta, jotka upposivat Midwayn taistelussa vuonna 1942. Lentotukialus Kaga löytyi jo viime viikolla, toinen lentotukialus Akagi löytyi sunnuntaina. Uponneet alukset löysi Vulcan-yhtiön omistama tutkimusalus Petrel. Vulcan on viime vuonna kuolleen Paul Allenin perustama yhtiö. Allen tunnetaan myös Microsoftin toisena perustajana.
2 h
www.iltalehti.fi
Olli Rehn päätti uhrata nousujohteisen uransa politiikassa pelastaakseen ystävänsä oikeusmurhalta
Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn kertoo uutuuskirjassaan, miten hän ryhtyi puolustamaan ystäväänsä Alpo Rusia, joka leimattiin DDR:n vakoojaksi. Olli Rehn toimi komissaari Erkki Liikasen kabinettipäällikkönä 1998–2002. Palattuaan Suomeen suunnitelmat menivät kuitenkin yllättävällä tavalla uusiksi. – Palattuani Suomeen tammikuussa 2002 keskustassa oli meneillään puheenjohtajakisa. Yhtenä liberaalisiiven johtohahmoista minun piti osallistua siihen. Nautin puolivuotisesta kampanjasta ja tulin toiseksi, Rehn kirjoittaa.
2 h
www.iltalehti.fi
Hovilähde BBC:lle: William huolestui Harrysta nähtyään uutuusdokumentin – pani merkille surullisen yksityiskohdan
Prinssi William huolestui veljestään Harrysta nähtyään sunnuntaina esitetyn dokumentin, jossa Sussexin herttuapari puhui henkisistä paineista, joita oleminen brittilehdistön silmätikkuna on heille aiheuttanut.
2 h
www.is.fi
Pääkirjoitus: Britannialla on myös lähivuosina edessään äänestyksiä, jotka voivat muuttaa kuningaskunnan luonnetta dramaattisesti
Parlamenttivaalit ovat varmat ja Skotlannin uusi itsenäisyysäänestys todennäköinen, mutta spekulointi myös Pohjois-Irlannin kansanäänestyksestä kiihtyy.
2 h
www.hs.fi
Trump: ”Pieni määrä” USA:n sotilaita pysyy Syyriassa
Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin mukaan "pieni määrä" yhdysvaltalaisia sotilaita pysyy Syyriassa.
2 h
www.is.fi
Röyhkeä rikollisporukka jäi nalkkiin Espanjassa: iskivät La Liga -tähtien koteihin vieraspelien aikana – poliisi takavarikoi raskauttavia todisteita
Espanjassa puhuttaneet murtovarkaustapaukset on saatu ainakin osittain ratkaistua. Espanjan poliisi kertoo pidättäneensä Madridissa ja Toledossa järjestetyissä ratsioissa murtovarasporukan, joka ehti piinata maan pääsarjassa pelaavia jalkapalloilijoita ja näiden perheitä jonkin aikaa. Porukkaan kuului neljä albanialaista ja yksi espanjalainen henkilö. Poliisin tiedotteen mukaan murtovarkaiden suunnitelmana oli iskeä La Liga -pelaajien koteihin sillä välin, kun nämä olivat vieraspelimatkalla.
2 h
www.iltalehti.fi
Laboratorioissa kasvatetaan jo pieniä aivoja – Tutkijat huolestuivat, voivatko ne saavuttaa tietoisuuden
Herneen kokoisista, kantasolujen avulla kehitetyistä miniaivoista on paljon hyötyä erilaisten aivosairauksien tutkimuksessa.
2 h
www.hs.fi
Espanjan poliisi pidätti rikollisryhmän, joka murtautui pelien aikana jalkapallotähtien asuntoihin
Ryhmä tarkkaili uhrejaan sosiaalisessa mediassa tietääkseen milloin iskeä.
2 h
www.hs.fi
Yle Koillis-Syyriassa: Pakolaiskriisin keskellä kaikesta on pulaa – ruoasta, vaipoista, patjoista
Kansainvälistä apua ei ole vielä saapunut Koillis-Syyriaan.
2 h
yle.fi
Portugalilaisyhtiö listasi parhaat maat kakkosasunnoille – Suomi toiseksi paras
Eteläeurooppalaisia houkutellaan asuntokaupoille Viroon ja Suomeen.
2 h
kauppalehti.fi
Anni Törnin surmaaja kiistää tapon – hovioikeus joutuu punnitsemaan surmayön näytön uudelleen
Oopperahumussa eläneen Savonlinnan rauhaa heinäkuussa 2018 syvästi järkyttäneen henkirikoksen oikeuskäsittely jatkuu Itä-Suomen hovioikeudessa tiistaina.
2 h
www.is.fi
Huomasitko? Big Brotherin ”saattaja” on vaihtunut joka viikko - somessa äimistellään: ”Mikä motiivi Nelosella on pistää Pikku G hissimieheksi?”
Big Brother -ohjelman joka sunnuntaisessa häätöjaksossa ulos äänestetty asukas on aina saanut seuralaisen hissiin. Big Brother -talosta häädetty asukas saapuu aina sunnuntain suorassa lähetyksessä juontaja Elina Kottosen haastateltavaksi kauppakeskus Rediin rakennettuun studioon. Viikko toisensa jälkeen häädetyt asukkaat ovat jakaneet yhteisen hissimatkan talolta studioon vaihtuvan saattajan kera.
2 h
www.iltalehti.fi
Helsingin budjettineuvotteluissa sosiaali- ja terveysala nousi suurimmaksi voittajaksi, poliitikot pääsivät sopuun 40 miljoonan euron menolisäyksestä
Sosiaali- ja terveystoimialalle kohdistuva 31 miljoonan euron lisäraha johtuu muun muassa tämän vuoden poikkeuksellisista ylityksistä lastensuojelussa ja vammaispalveluissa.
2 h
www.hs.fi
Tätä ei odottaisi it-jätiltä: Käyttäjätunnus: admin, salasana: admin
Yhdysvalloissa ja vähän muuallakin toimiva Equifax sai runsaasti julkisuutta pari vuotta sitten, kun sen järjestelmiin tehtiin järkyttäviin mittoihin paisunut tietomurto.
2 h
kauppalehti.fi
Suosituimpien selainten tietoturvan taso selvitettiin – yksi ylitse muiden
Saksassa tietoturvasta vastaava viranomainen selvitti suosituimpien selainten tietoturvan tason. Parhaat pisteet kuittasi kirkkaasti Firefox.
2 h
kauppalehti.fi