Kämpin ostanut norjalaismiljardööri puhui suomea: ”Ihanaa olla täällä, vaikka on niin kallista”

Norjalainen hotellimoguli ja miljardööri Petter Stordalen sanoi tiedotustilaisuudessa, ettei hänen nyt ostamaansa Kämpiä myydä enää koskaan.
Load more
Go to source
unread news (Demo user)
unread news (Demo user)
Trumpin kauppasota Kiinan kanssa yltyy, samoin talouskiistely kotimaassa – "En vastustaisi, jos hän eroaisi", presidentti sanoi keskuspankin johtajasta
Sana- ja tullisota pudottivat pörssikursseja roimasti.
9 m
Kaleva.fi
Venäjän kiekkolegenda hurjistui NHL-supertähden kokaiinikärystä - latasi täyslaidallisen: ”Hän häpäisi koko valtion”
Vjatseslav Fetisovilla ei riittänyt ymmärrystä Jevgeni Kuznetsoville. Kiekkolegenda ja nykyinen poliitikko Vjatseslav Fetisov tylytti kokaiinista kärähtänyttä NHL-supertähteä Jevgeni Kuznetsovia kovin sanoin Venäjän valtion uutistoimiston Tassin haastattelussa. Washington Capitalsin hyökkääjätähti kärähti kokaiinista toukokuussa Slovakian MM-kisoissa antamastaan dopingnäytteestä ja sai Kansainväliseltä jääkiekkoliitolta IIHF:ltä neljän vuoden kilpailukiellon.
www.iltalehti.fi
Vesivahinko pitää metroaseman Helsingin ydinkeskustassa edelleen kiinni: Katso nämä poikkeusohjeet, jos olet menossa rautatieasemalle
Rautatientorin metroasema pysyy kiinni. Ei ole tietoa, milloin se taas avataan. Tänään lauantaina Helsingin metro kulkee edelleen niin, että metro ei pysähdy Rautatientorin metroasemalla. Rautatientorin metroasema pysyy toistaiseksi matkustajaliikenteeltä suljettuna, sillä asemalla sattui perjantaina vesivahinko. Helsingin seudun liikenne tiedottaa, kun asema otetaan taas metroliikenteen käyttöön.
www.iltalehti.fi
Tänään tv:ssä: Äidit synnyttivät vaipat kasvoillaan, jotta vauva oli helpompi hylätä - karut tositarinat lastenkodista
Tanskalainen toimittaja Erik Valeur, 63, selvittää kaksiosaisessa dokumentaarisessa sarjassa samassa lastenkodissa hänen kanssaan ensimmäisiä elinvuosiaan viettäneiden vauvojen kohtaloita. Erik päätyi lastenkotiin heti syntymänsä jälkeen. Hänen isänsä oli hylännyt hänen äitinsä ja äiti kärsi masennuksesta. Äiti kuitenkin haki poikansa 2-vuotiaana takaisin kotiin. Vuodet lastenkodissa iskostivat poikaan kiukun ja hylätyksi tulemisen pelon. Tanskan Skodsborgissa sijainneeseen lastenkotiin tuli lapsia 1950-luvulla suoraan synnytyssairaalasta.
www.iltalehti.fi
Fennovoiman paperit viipyvät yhä – STUK on saanut vasta pienen osan Pyhäjoen voimalan rakentamislupaan vaadittavasta aineistosta
Säteilyturvakeskus odottaa yhä suurinta osaa aineistosta, jonka se tarvitsee tehdäkseen turvallisuusarvion Fennovoiman Pyhäjoen ydinvoimalan rakentamislupahakemuksesta.
Kaleva.fi
Amazonin sademetsä palaa maan tasalle – taustalla on Brasilian presidentin päätös, joka kumosi 15 vuoden hyvän työn
”Maapallon keuhkoiksi” kutsuttu sademetsä kärsii useista tulipaloista. Tästä paloissa on kyse.
www.is.fi
Jyrki Lehtolan kolumni: Uuden työn sankarit
Etenkin Helsingissä on paljon aloja, joissa ei ole enää varsinaista työpäivää, vaan siirtyminen mielekkäästä heräämisestä mielekkään somettamisen kautta mielekkääseen työhön, joka ei paljon eroa mielekkäästä nukkumisesta, kirjoittaa Jyrki Lehtola kolumnissaan.
www.is.fi
Topi Sorsakosken veli muistelee keuhkosyöpään kuollutta laulajaa: ”Viimeinen kesä oli kauhea”
Topi Sorsakosken kuolemasta on kulunut kahdeksan vuotta. Veli Antti Tammilehto muistaa Topin miehenä, joka teki musiikkia viimeiseen asti.
www.is.fi
Yhdysvalloissa tulee ikävä Suomen marraskuuta
Washingtonissa ei tarvitse kuin astua kadulle ja ilma on kosteaa kuin löylyissä, kirjoittaa HS:n Washingtonin-kirjeenvaihtaja Anna-Sofia Berner kolumnissaan.
www.hs.fi
Suomessa aloitettiin 80 vuotta sitten ainutlaatuinen ponnistus – Lähes puoli miljoonaa pakolaista asutettiin tavisten nurkkiin
Toisin kuin muualla, Suomessa evakoita ei suljettu pakolaisleireille vaan heidät asutettiin ympäri Suomea toisten suomalaisten luo. Kun talvisota syttyi, sadattuhannet suomalaiset joutuivat jättämään kotinsa. Sotapakolaiset suuntasivat eri puolille Suomea ja kulkivat matkansa junassa, hevosrattailla tai jopa jalan. Perille päästyään he asuivat toisten nurkissa. Vastaanotto saattoi millainen hyvänsä. Kaikki eivät katsoneet hyvällä muualta tulleita ihmisiä, jotka puhuivat erilaista murretta. Jotkut puolestaan ymmärsivät toisten tilanteen hyvin ja suhtautuivat pakosalle joutuneisiin inhimillisesti.
www.iltalehti.fi
Yleisurheilun Ruotsi-ottelu, lentopallon naisten EM-kisat, HJK–Honka ilmaiseksi – tässä viikonlopun suorat tv-urheilut
Veikkausliigan lauantain ”Metroderbyä” Honka–HJK voi katsoa ilmaiskanavalta.
www.is.fi
Näin saat suolaisesta pannarista ihanan kuohkean – salaisuus on hyvin yksinkertainen
Muhkea ja helppo brunssipannari paistuu uunissa valurautapannulla.
www.is.fi
Kokoomuksen Petteri Orpo löysi itsestään oppositiojohtajan – ”Ei tarvitse itseään paljon raaputella, että löytyy eväät, halu ja tahto haastaa hallitus”
Kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon viikkojen mittainen kesäloma herätti monissa kysymyksiä hänen motivaatiostaan toimia oppositiojohtajana. Kauppalehden ja Uuden Suomen ”Aamiainen Jari Korkin kanssa” -videohaastattelussa Orpo kuitenkin vakuuttaa, että into vetää oppositiopolitiikkaa on kohdillaan.
kauppalehti.fi
Sähkönmuruja jauhetaan vaelluskalojen selkänahasta, hallitusohjelman kalamiljoonat voivat harventaa voimalaverkostoa – Miten Jasper Pääkkönen korvaisi menetetyn sähkön?
Paine kohdistuu pieniin voimaloihin, jotka tuottavat vain murto-osan suomalaisesta sähköstä.
Kaleva.fi
Kun kumppani mukiloi, hoituuko asia puhumalla? – Perheväkivallan sovittelu kuohuttaa uhreja puolustavia järjestöjä
Ministeriö odottaa poliittista linjausta lähisuhdeväkivallan sovittelun kehittämiselle. Järjestöt haluaisivat luopua kotiväkivallan sovittelusta kokonaan.
Kaleva.fi
Kun lääkärillä on kiire, tulehduspotilaat jäävät helposti muiden jalkoihin – pikkukaupungissa kehitettiin vastalääkkeeksi nopean hoidon linja
Yksityisten toimijoiden rynniminen terveysmarkkinoille pisti liikettä julkisen puolen kehittämiseen.
yle.fi
Naapuri ei möllötä näiden nurkilla - 6 hulppeaa suomalaiskotia, joilla on jättimäiset tilukset
Näillä taloilla on omia tiluksia runsaasti. Lähde kierrokselle. Useissa tutkimuksissa toistuu sama tulos: suomalaisen unelma on omakotitalo, jossa voi nauttia luonnosta. Näin myös selvisi Iltalehden omasta selvityksestä noin vuosi sitten: 600 vastaajasta jopa 74 prosenttia haluaisi asua omakotitalossa ja melkein puolet halusivat asunnon sijaitsevan rauhallisella alueella vesistön lähellä.
www.iltalehti.fi
Ovatko älylaitteet vallanneet lasten elämän? Perinteiset lelut ja kirjat kiilaavat yhä ohi, kertoo kysely
Lapset viettävät aikaa ruutujen ääressä, mutta lasten ajankäyttö ei olekaan muuttunut niin paljon kuin helposti luulemme.
www.hs.fi
Uutta tietoa Valtteri Bottaksen kilpailijan siirrosta: ”Mitään sopimusta ei ole allekirjoitettu” – tällainen ketjureaktio varmistaa suomalaisen jatkon Mercedeksellä
Valtteri Bottaksen jatko Mercedeksellä näyttää todennäköiseltä. Asian varmistumista ennen pitää tapahtua kuitenkin paljon asioita. Formuloiden kuskimarkkinat toimivat monesti hieman kuin riviin asetetut dominonappulat. Kun letkan päässä oleva nappula liikkuu, ketjureaktiona kaatuvat muutkin palat, yksi toisensa jälkeen. Tämänhetkinen dominokuvio alkaa jo hahmottua. Sen yhdessä päässä seisoo Valtteri Bottas ja toisessa Haasin Romain Grosjean.
www.iltalehti.fi
Keskellä metsää lymyää luolasauna, jonka lattialla solisee puro – tähän ja moneen muuhun yksityiseen saunaan pääsee yleisökin
Monet yksityisomisteiset saunat järjestävät yleisövuoroja eri puolilla Suomea. Yksi erikoisimmista saunoista on maanalainen Storfinnhova Gårdin savusauna Kemiönsaaressa.
www.hs.fi
Ministeri Lintilän lihakommentti ylitti kansainvälisen uutiskynnyksen
Lintilän kommentista uutisoivat muun muassa CNN, AFP, Reuters ja Guardian.
www.hs.fi
Tältä näyttää syystukka vuosimallia 2019: katso kuvat 6 isoimmasta trendistä
Saisiko hiuksiin olla Hollywood-tyyliä tai ysärihenkeä? Muun muassa ne ovat tänä syksynä huippumuodikkaita.
www.is.fi
Tommi Mäkisen Toyota-talli teki loistotuloksen – mihin miljoonatulot hupenevat?
Toyotan rallitalli satsaa tulevaisuuteen.
1 h
kauppalehti.fi
Brasilian Suomen suurlähettiläs Amazonin metsäpaloista: ”Alue on lähes Euroopan kokoinen eikä niin helposti hallittavissa”
Tänä vuonna metsäpaloja on enemmän kuin viime vuonna, mutta luku on siitä huolimatta historiallisen keskiarvon alapuolella, kommentoi Brasilian Suomen suurlähettiläs Iltalehdelle. Maailman suurimmassa sademetsässä Amazonilla on roihunnut tänä vuonna ennätyksellinen määrä tulipaloja. Ainutlaatuinen sademetsä on ilmiliekeissä, sillä maanviljelijöitä kannustetaan tekemään tilaa karjalle ja viljelymaille. Iltalehti pyysi Brasilian Suomen suurlähettilästä João Luiz Pereira Pintoa kommentoimaan kriittisiä metsäpaloja.
1 h
www.iltalehti.fi
Ford Focuksen tehomalli ST on lähes 300-hevosvoimainen pieni, pörisevä perheauto, jonka ajaminen on nautinto
Ford Focuksen uusitussa tehomallissa murisee Mustangin moottori. Auto yhdistää mainiosti arjen tarpeet ja urheilullisuuden. Tehoa löytyy, mutta sitä ei ole pakko käyttää.
1 h
www.hs.fi
Petri löysi metsästä 30 vuotta vanhan auton – kokeili videolla lähtisikö lahonnut kaara vielä käyntiin
Metsästä löytyi 30 vuotta paikoillaan seissyt Saab 99. Petri Wallius löysi ystävänsä kautta Seinäjoelta auton, joka oli seissyt 30 vuotta paikoillaan. Wallius päätti kokeilla lähtisikö sammalten peittämä auto vielä liikkeelle. Traktori nosti lujasti maahan uponneen Saab:n ja Wallius vei auton omalle vajalleen kunnostettavaksi.
1 h
www.iltalehti.fi
Kommentti: Putinilla oli huonot neuvot – kumous tulee kuitenkin
Nopeasti tukahdutettu tyytymättömyys vain kasvaa, kirjoittaa Seppo Varjus.
1 h
www.is.fi
Maajussille morsian -sarjasta tuttu Teija sairastui vakavasti: painajaismainen tilanne pakotti luopumaan hevostilasta – ”Kävin lähellä kuolemaa”
IS selvitti, mitä takavuosien tv-Maajusseille kuuluu. Hevostilan emäntä Teija Särkelä joutui pistämään tilansa myyntiin puhjenneen allergian takia. Se aloitti pitkän sairauskierteen, joka romahdutti Teijan terveyden.
1 h
www.is.fi
Berliinin lähiseudulla asuva 17-vuotias Lucie Halling soittaa yhä lankapuhelimella – Saksassa poliittinen kuilu repeää nyt kaupunkien ja reunaseutujen välille
Oikeistopopulistinen AfD-puolue on nousemassa Itä-Saksan osavaltiovaalien voittajaksi. Yksi syy on maaseudun ja pikkukaupunkien tyytymättömyys.
1 h
yle.fi
Uran loppuminen oli raju paikka Juho Haapojalle – terapiaan meneminen oli yhä tabu: ”Että saisi hullun leiman"
Ammattinyrkkeilijän uran päätös vei Juho Haapojan arjesta valtavan siivun. ”Härmän Häjy” on saanut apua terapiasta. Uran lopettaminen on ollut kova paikka EU-mestaruuden ammattinyrkkeilijänä voittaneelle kauhavalaiselle Juho Haapojalle. – Minä käyn säännöllisesti terapiassa. Kyllä siinä sellaiseen tyhjiöön jäi, Haapoja, 38, kertoo.
1 h
www.iltalehti.fi
Rockin flegmaattinen superlupaus saapuu ensimmäistä kertaa Suomeen: Courtney Barnett harjoittelee myötätuntoa, vaikka maailma tuntuu hukkuvan vihaan
Helsingin juhlaviikoilla esiintyvä australialaismuusikko siteeraa uudella levyllään Margaret Atwoodia.
1 h
www.hs.fi
Olympiamitalisti Anssi Koivuranta muuttaa takaisin Suomeen – ”Pojat ovat pieniä vain kerran”
Yhdistetyn olympiamitalisti, lentäjä Anssi Koivurannan Espanjan-työkeikka jäi puolen vuoden mittaiseksi.
1 h
www.is.fi
Puhelimen akku hyytyy usein parissa vuodessa – käykö sähköauton akustolle samoin?
Vanheneeko pistokkeesta ladattavan hybridin tai sähköauton akku kahdessa vuodessa kännyakkujen tapaan?
1 h
www.is.fi
Sofia Belórfin puolisoon kytkeytyneen huumejutun lonkerot johtavat Tampereen seudulle – epäiltyinä useita paikallisia yrittäjiä
Sofia Belórfin avopuolison Niko Ranta-ahon huumejutulla on vahva kytkös Tampereelle. Epäiltyinä on muun muassa mainosmiehiä.
2 h
www.is.fi
Vastuullisuus viriää myös yrityslainoissa – Rahasto voi olla vastuullinen, vaikka high yield on usein luokittamaton
2 h
kauppalehti.fi
Jani Sievisen Maria-rakas oli 9-vuotias, kun kaksikko kohtasi uimahallissa – vuosikymmeniä myöhemmin he päätyivät suutelemaan kotibileissä
Entinen huippu-uimari Jani Sievinen ja luokanopettaja Maria Nyqvist menevät naimisiin maaliskuun lopussa Levillä. Vieraita on kutsuttu noin 40. Ex-uimari Jani Sievinen, 45, ja luokanopettaja Maria Nyqvist, 35, viimeistelevät toistensa lauseita ja uppoutuvat katsomaan toisiaan silmiin kahvikupposten yli. Yli viisi vuotta seurustellut pari on yhä kuin vastarakastunut. He menivät kihloihin huhtikuussa, ja häitä juhlitaan maaliskuun lopussa Lapissa. Maria kertoo, että kosinnan ajankohta tuli yllätyksenä, vaikka sormusten vaihtamisesta oli ollut puhetta.
2 h
www.iltalehti.fi
Mitä joukkuetta Sami Kapanen valmentaa? Pelaa viikonlopun 10 kysymystä!
Iltalehden perinteinen urheiluvisa on myös verkossa. Montako tiedät? 1) Millä sijalla McLaren Renault on Formula 1:n valmistajien MM-sarjassa? 2) Mitä jääkiekkojoukkuetta Sami Kapanen valmentaa alkavalla kaudella?
2 h
www.iltalehti.fi
Applelta todella erikoinen ohje: Älä laita luottokorttia lompakkoon
Applen ohje kaikuu luultavasti kuuroille korville ja voi jopa altistaa käyttäjän uusille uhkille.
2 h
www.is.fi
Raksilan urheilupuistossa on myllerretty 56 vuotta – maauimalaa tai velodromia ei koskaan tullut, mutta Suomen suurin pesäpallostadion saatiin
Tammikuun 22. päivänä 1963 Kalevassa kerrottiin, että Raksilaan on tulossa 26 hehtaarin suuruinen urheilupuisto.
2 h
Kaleva.fi
Päivän leffapoiminnat: Clint Eastwood muistelee amerikkalaista tarkka-ampujaa – Bradley Cooper esittää Chris Kylea
Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta tv-elokuvaa.
2 h
Kaleva.fi
Ilmastotyössä tarvitaan meitä kaikkia
Hiilineutraali tulevaisuus on mahdollinen, kun katsomme arjen tottumuksia ja käytäntöjä uusin silmin.
2 h
Kaleva.fi
Onko Suomen yleisurheilun laaja-alaisuuden syy vuosittaisessa maaottelussa? – Ruotsi-ottelussa kyse on voittamisesta
Suomi ja Ruotsi kilpailevat jälleen, kumpi on parempi maa yleisurheilussa.
2 h
Kaleva.fi
90-vuotias Anni Harju asuu Kiimingissä sata vuotta sitten rakennetussa hirsitalossa, joka on yhtä lujaa tekoa kuin emäntänsäkin
Talo seisoo jykevänä loivan mäen päällä Kiimingissä. Laudoitus on maalattu kartanonvalkoisella ja ikkunanpielet lehmuksenvihreällä.
2 h
Kaleva.fi
Olisiko Titanic voitu kuvata Itämerellä? Tuottaja Marko Röhr sai tarjouspyynnön Oscar-leffan vesikohtausten tekemiseen – näistä syistä Suomi ei kelvannut
Suosittujen luontodokumenttien tuottaja Marko Röhr on vedenalaisen kuvaamisen pioneeri. Erikoistuminen on kannattanut, sillä Röhrin yhtiötä pyydetään usein mukaan kansainvälisiin kuvausprojekteihin.
2 h
Kaleva.fi
"Jokin tässä meillä falskaa" – lomamatka Kroatiaan avasi silmät: Suomi on pudonnut kelkasta, kun arvioidaan eri maiden siisteyttä
VR kertoo tilanteen törkyisiksikin mainituissa kaukojunissa parantuneen. Turisteilta ei ole kuulunut valituksia Suomen siisteystasosta.
2 h
Kaleva.fi
G7-kokoukseen matkannut Trump uhkasi Ranskaa viiniverolla – olisi halunnut jättää koko kokouksen väliin
Presidentti ei pidä huippukokousta maailman johtajien kanssa tuotteliaana ajankäyttönä.
2 h
www.is.fi
Lapset opettelevat sotimaan samalla nurmella, jolla käytiin Napoleonin verisin taistelu Venäjällä – Väite isän­maallisen kuoleman kunniasta on tuttu myös Suomessa
Leo Tolstoi näytti taistelun kammottavuuden koko kirjon Sota ja rauha -teoksessaan.
2 h
www.hs.fi
Sähkötupakan käyttäjä kuoli selittämättömään keuhkosairauteen Yhdysvalloissa
Kesäkuun lopulta alkaen Yhdysvalloissa on tullut tietoon lähes 200 sairastumista, jossa keuhkosairauden epäillään olevan yhteydessä sähkötupakointiin
2 h
www.hs.fi