Kesko kehittää asiakkaille ruokaostosten hiilijalanjälkimittaria – Oulussa vieraillut pääjohtaja: "Ruskon laajennus on Keskon vuoden suurimpia yksittäisiä hankkeita valtakunnallisesti"

Elämyksellisyys. Se sana toistuu usein Keskon pääjohtajan Mikko Helanderin puheessa.
Load more
Go to source
unread news (Demo user)
unread news (Demo user)
Mieskaksikko kaatoi vappuna stop-merkin Lohjalla, saivat ehdollista vankeutta
Oikeus järkeili, että teko oli omiaan aiheuttamaan yleistä hengen ja terveyden vaaraa.
8 m
www.hs.fi
Katalonian separatistit tukkivat kaksi tietä Espanjan ja Ranskan välillä - tuhannet marssivat tuomittujen johtajien puolesta
Barcelona valmistautuu suurmielenosoitukseen.
8 m
www.is.fi
Kataloniassa poliittinen lakko: Real Madrid–Barcelona-ottelu peruttu, VW-tehdas seisokissa, risteilijät karttavat Barcelonaa
Espanjan Kataloniaa lamauttaa tänään perjantaina itsenäisyysliikkeen ammattiliittojen julistama poliittinen lakko. Samalla väkivaltaisuuksien ja rajun katumellakoinnin odotetaan jatkuvan jo viidettä vuorokautta.
9 m
kauppalehti.fi
Juopotteleva mieskaksikko kaatoi vappuna Lohjalla stop-merkin – oikeus lätkäisi ehdollista vankeutta
Oikeus järkeili, että teko oli omiaan aiheuttamaan yleistä hengen ja terveyden vaaraa.
www.is.fi
Mitä teet nykyisin, 90-luvun kohujulkkis Simo Rantalainen? ”En tule ikinä kertomaan kenellekään!”
Simo Rantalainen on vältellyt julkisuutta jo 20 vuotta. Mitä hän tekee työkseen? Susanne Päivärinnan ohjelmassa vieraillut Simo Rantalainen on viime vuosikymmenet pysynyt poissa julkisuudessa. Kun hän nyt suostui harvinaiseen tv-haastatteluun, kiinnosti Susanne Päivärintaa se, mitä mies oikeasti tekee työkseen ja millä maksaa elämisensä. Katso yllä olevalta videolta, mitä Rantalainen kertoo työtilanteestaan.
www.iltalehti.fi
Samu Haber nauttii supersuosiosta Saksassa – väläyttelee nyt mahdollisuutta myös suomenkielisen musiikin tekemisestä: ”Olen miettinyt sitä jo vuosia”
Samu Haber löysi jälleen Vain elämää -ohjelmassa kappaleen, joka osuu suoraan katsojien sydämiin. Edellisen Hiljaisuus-kappaleen aiheuttama suosio oli miehelle suuri yllätys. Perjantaina vietetään Samun päivää.
www.is.fi
Tytär päätyi lastenkotiin, sosiaalitoimi ei auta – kahden lapsen työssäkäyvä äiti Taina kertoo, millaista on joutua kodittomaksi Suomessa
Turun asunnottomien yön kampaamotuolissa kuultiin monenlaisia tarinoita.
www.is.fi
Mitä voi tarkoittaa, jos takapuoli on kipeä
Lantiopohjan kiputilaan ei ole löydetty ehkäisyä, mutta oireet eivät ole myöskään vaarallisia. Osalla ihmisistä esiintyy peräaukon seudulla kramppimaista kovaa kipua, jolle ei löydy järkevää selitystä. Kipu voi olla tuskallista ja epämukavaa, mutta toisaalta myös täysin vaaratonta. Vaivaan ei löydy varsinaista parannuskeinoa, mutta kipuja voi yrittää lievittää. Lantionpohjan kiputilaan liittyvä viiltävä kipu tulee usein täysin yllättäen ja voi kestää muutamasta sekunnista jopa puoleen tuntiin. Joillekin kramppimainen kipu iskee öisin, mutta käytännössä niitä voi tulla minä vuorokauden aikana tahansa. Oireet ovat hyvin yksilöllisiä, minkä vuoksi lääkärin voi olla hankalaa diagnosoida vaivaa.
www.iltalehti.fi
Suomalainen NHL-vahti eksyi väärälle lentokentälle - näin avoimesti hän kertoo kommelluksistaan Yhdysvalloissa: ”Se on sellaista itsensä ja muiden viihdyttämistä”
Pittsburgh Penguinsin farmivahti Emil Larmi kertoo somessa kommelluksistaan. Emil Larmi meni väärälle lentokentälle ja oli myöhästyä lennolta. Larmi ei ole saanut autoa hankittua, koska amerikkalaiset autokauppiaat eivät vastaa hänen viesteihinsä.
www.iltalehti.fi
KuPSille mestaruutta jahtaavasta Jani Honkavaarasta on tulossa SJK:n päävalmentaja
SJK on julkistamassa valmentajan kauden viimeisen ottelun jälkeen.
www.hs.fi
Dramaattinen tilanne: Prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen kone ukkosmyrskyssä – 25 minuutin lento kesti lopulta kaksi tuntia
Pakistanin puhurit laittoivat herttuaparin lentosuunnitelmat uusiksi. Prinssi William ja herttuatar Catherine ovat parhaillaan virallisella vierailulla Pakistanissa. Herttuaparin neljäs reissupäivä sai dramaattisen käänteen, kun kuninkaallisia kuljettanut lentokone joutui ukkosmyrskyn kouriin.
www.iltalehti.fi
Vesa Tauriainen on RoPSin uusi päävalmentaja
Viimeksi hän on valmentanut RoPSin reservijoukkuetta.
www.is.fi
Saimaannorpan suojelu vaatii kalastuksen rajoittamista myös jatkossa – työryhmä valmistelee uusia kalastussääntöjä
Kalastuksen rajoittaminen on auttanut erittäin uhanalaisen saimaannorpan suojelussa.
yle.fi
Venäläismedia: Töölössä sijaitsevan Venäjän kulttuurikeskuksen remontista syntyi pitkä oikeusriita
Venäläisviestimet kertovat kadonneista rahoista sekä aikataulu- ja laatuongelmista.
www.hs.fi
Renaultilta tulosvaroitus – heikentyvä talous painaa autojen kysyntää
Ohjeistuksen lasku johtuu pääasiassa ongelmista Euroopan ulkopuolisilla markkinoilla, kuten Turkissa ja Argentiinassa, sekä investoinneista tutkimukseen ja kehitykseen.
www.is.fi
Huuhkajat sinetöi Armen Gyulbudaghyantsin kohtalon – erosi päävalmentajan paikalta
Suomen karsintalohkossa päävalmentajan paikka on ollut tuulinen.
www.is.fi
Kellarista pelastettu perhe on toistanut outoa rituaalia puolen tunnin välein – tästä on kyse lahkossa, johon hollantilais­perheen uskotaan kuuluneen
Perheen uskotaan toteuttaneen Yhdistymiskirkon eli moonilaisuuden oppeja.
www.is.fi
Lo­ka­kui­nen aamu 75 vuotta sitten pal­jas­ti jär­kyt­tä­vän näyn – vaih­to­ku­vat ker­to­vat, kuinka vähän Ro­va­nie­mes­tä jäi jäl­jel­le sak­sa­lais­ten läh­det­tyä
Kun lokakuinen aamu valkeni 17. lokakuuta 75 vuotta sitten, koko karmeus paljastui. Rovaniemi oli savuavina raunioina.
Kaleva.fi
Viimeinenkin postikonttori suljetaan Vantaalla: Tilalle tulee lisää pakettiautomaatteja
Tikkurilan myymälä on Postin viimeinen oma myymälä Vantaalla.
www.is.fi
Opiskelijat revitään suoraan koulunpenkiltä töihin, oppilaitosta uhkaa kuitenkin sulkeminen: Työnantajat vetoavat Kelloseppäkoulun puolesta
Kelloseppä- ja mikromekaniikkaosaaminen on Suomessa yhden koulun varassa. Nykyisellään toiminta voi jatkua vain neljä vuotta, ellei koulu saa lisärahoitusta.
www.is.fi
Kokeiletko jo uutta hittisovellusta? Älä anna laskun yllättää
Suositun kuvasovelluksen ilmainen kokeilu voi päättyä laskuun, jos ei muista olla varuillaan.
www.is.fi
Jussi Halla-aho brexitistä: Toivon, että muistutus kuolevaisuudesta ohjaa EU:n sisäistä kehitystä
Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho toivoo, että Britannian EU-erosta otetaan opiksi unionissa.
kauppalehti.fi
Ei muuta ystävää kuin vuoret – Trump ei ole ensimmäinen, joka petti kurdit
Yhdysvaltain apu kurdeille on aina ollut ailahtelevaa ja riippuvaista Lähi-idän geopoliittisten olosuhteiden muutoksista.
yle.fi
Brittiläisestä villasta riippuvainen Novita rimpuilee Brexit-solmussa: "Varaudumme pahimpaan"
Lankavalmistaja Novita sekä vie tuotteitaan Britanniaan että tuo valtaosan villastaan sieltä. Pitkittynyt brexit-vääntö on aiheuttanut yritykselle päänvaivaa.
yle.fi
Liigan jumbofinaalissa rajut panokset: Sport yrittää lyödä TPS:n entistä pahempaan ahdinkoon
Illan omalla tavallaan mielenkiintoisin Liiga-peli on Sport-TPS. Tässä kaksi pahasti kyntänyttä joukkuetta yrittävät palata elävien kirjoihin. Liigan häntään juuttuneet Sport ja TPS ovat hävinneet viimeisestä kahdestatoista ottelustaan yhteensä yksitoista. TPS:n viimeisin voitto on syyskuulta. Sport onnistui katkaisemaan oman tappioputkensa edellisessä kotipelissään KalPaa vastaan. TPS:n tekeminen on ollut kauttaaltaan heikkoa. Kotona joukkueen hyökkäyspelaaminen on aivan kipsissä ja vastaavasti vieraissa vastustajat pääsevät jatkuvasti rakentamaan maaliodotusta neljän maalin tuntumaan ja viime peleissä ylikin. Tilannetta ei paranna spekulaatiot valmentaja Kalle Kaskisen asemasta. Jo aikaisemmin seura sekoili Jonne Virtasen kanssa. Onko joukkueella enää tietä ylös ilman henkilövaihdoksia?
www.iltalehti.fi
Paltamossa sattui kauriskolari, Kuhmossa autoilija törmäsi hirveen
Nainen törmäsi henkilöautolla kauriiseen Paltamossa Mieslahden kohdalla. Onnettomuus sattui torstaina kello 10 aikaan.
Kaleva.fi
Uusille paloasemille rakennetaan terveyssyistä puhtaat tilat, joihin ei ole asiaa nokisissa kamppeissa – "Aiemmin koko asema haisi savulle"
Meri-Porin palomiehet ovat saaneet uuden aseman, jossa haitta-aineita ei pääse puhtaisiin tiloihin. Muillakin asemilla rutiineja on muutettu terveydelle paremmiksi.
yle.fi
IS kysyi tavallisilta suomalaisilta, paljonko he saivat perintöä – eläkkeellä oleva Matti, 67, tempaisi esiin kovan luvun
Ilta-Sanomat kysyi Helsingin kaduilla ohikulkijoilta, millaista perintöä he ovat saaneet. Osa on saanut tuntuvan perinnön, toisille ei ole luvassa mitään. Perintönsä paljasti muun muassa ex-kansanedustaja.
www.is.fi
Ambulansseilla on vaikeuksia kuljettaa potilaita keskussairaalaan – Kymenlaakso vetoaa uuden tien saamiseksi Kotkaan
Rahoitusta uuden tieliittymän saamiseksi esitetään hyväksyttäväksi jo tänä vuonna, jotta suunnitelmat eivät vanhenisi.
yle.fi
Barcelonassa kiehuu – teitä ja kauppoja suljettu, koulut kiinni jättimielenosoituksen edellä
Yöllä Barcelonassa nähtiin ensimmäistä kertaa tällä viikolla äärioikeiston ja itsenäisyysliikeen kannattajien yhteenottoja.
yle.fi
Netflixin uutuussarjan tähti Paul Rudd on vieraillut myös Suomessa – ei voinut sietää suomalaista herkkua ja sylki sen suustaan: ”Miten tästä voi nauttia?”
Clueless-elokuvasta tähteyteen ponnahtanut Paul Rudd, 50, näyttelee hyvää Milesiä ja pahaa Milesiä Living with Yourself -sarjassa. Rudd on vierallut myös Suomessa vuonna 2016.
www.is.fi
Nettivideon jakaneelta pojalta rahaa kinunnut konstaapeli sai potkut Helsingin poliisista
Konstaapeli esitti useissa tilanteissa kansalaisille epämääräisiä rahavaatimuksia. Poliisilaitoksen mukaan miehen toiminta on voinut vahingoittaa koko poliisiorganisaation luotettavuutta.
www.hs.fi
Qantasin 19 tunnin lento New Yorkista Sydneyyn koettelee matkustajien ja miehistön kestokykyä
Perjantaina lähtevä lento laskeutuu sunnuntaiaamuna
yle.fi
F1-mestari hehkuttaa Max Verstappenia: ”Hän on kaikkien aikojen nopein F1-kuljettaja”
Entinen F1-kuljettaja Jenson Button ylisti Red Bullin Max Verstappenia radiossa.
www.is.fi
Ravivihje: Toto4 Pori 18.10.2019
Parvelan Retu tähdittää perjantai-iltana Porissa Satakunta-ajon karsintoja.
1 h
www.is.fi
Therese Johaugille puuhataan palkintoa, mutta dopingtuomio närästää: ”Thereseä ei tuomittu dopingin käytöstä vaan huolimattomuudesta”
Palkintoehdoissa sanotaan, että ehdokkaan pitää olla hyvä roolimalli urheilun perusarvojen kannalta.
1 h
www.hs.fi
NHL-pelaaja kärähti dopingista, myönsi käyttäneensä ainetta vuosia - seurapomo meni happamaksi: ”Tätä täytyy sulatella hetki”
Valentin Zykov kärähti kielletystä aineesta. Asia tuli julkisuuteen torstaina. NHL langetti Vegas Golden Knightsia edustavalle venäläispelaajalle 20 ottelun pelikiellon, joka ulottuu marraskuun loppuun saakka. Vegasin GM George McPhee sanoi, että käry tuli seuralle puskista, vaikka pelaaja oli tietoisesti käyttänyt ainetta vuosien ajan.
1 h
www.iltalehti.fi
Varo tekemästä virhettä, josta moni ei tiedä – saatat menettää paikan lennolta kokonaan
Yksi virhe lentolippua käyttäessä voi tulla kalliiksi.
1 h
www.is.fi
Metsä Groupin Joutsenon-sellutehtaalla tapahtui klooridioksidi­vuoto
Kemikaalivuodon syytä selvitetään.
1 h
www.hs.fi
"Suomalaisella ruuantuotannolla ei ole koko maailman mittapuulla merkitystä" – opiskelijaravintolan päätös luopua naudanlihasta puhuttaa yhä
Kansanedustajat Antti Kurvinen ja Emma Kari keskustelivat kasvis- ja liharuuan ympäristövaikutuksista Aamu-tv:ssä.
1 h
yle.fi
Brexitin kohtalonhetki lähestyy - numerot ovat Boris Johnsonia vastaan
Pääministeri yrittää hurmata kansanedustajat tukemaan sopimustaan, mutta riittääkö charmi? Riemuitseva Boris Johnson julisti torstaina Brysselissä, että hän on saanut aikaiseksi ”loistavan” sopimuksen EU:n kanssa Britannian erosta. Kaikki eivät ole yhtä vakuuttuneita. Pohjois-Irlannin ääriprotestanttien puolue DUP on sanonut, että se ei tule äänestämään sopimuksen hyväksymisen puolesta lauantaina, kun Britannian parlamentti päättää asiasta.
1 h
www.iltalehti.fi
Syyte: Myrkyllisiä ja pienille lapsille vaarallisia salaatteja päätyi kauppoihin parin vuoden ajan – kouvolalaiselle yrittäjälle vaaditaan kovia sakkoja
Syyttäjän mukaan terveydelle haitallisia aineita oli ainakin rucola- ja jääsalaatissa, joita kouvolalainen puutarha toimitti myyntiin. Syytteet 49-vuotiaalle yrittäjälle luettiin Kymenlaakson käräjäoikeudessa torstaina. Pääsyyte on terveysrikos ja sille vaihtoehtoinen, lievempi syyte on kasvinsuojeluainerikkomus. Syyttäjä vaatii yrittäjälle 50—80 päiväsakon rangaistusta.
1 h
www.iltalehti.fi
Valtakunnalliset tiernapoikakilpailut käydään Rotuaarilla marraskuun puolessa välissä
Kisaan voi ilmoittautua 8. marraskuuta saakka. Kilpailussa on kolme sarjaa: Tiernakaupungin perinnesarja, yleinen sarja ja mukaelmat.
1 h
Kaleva.fi
HS Tuusula: Raiskauksen uhriksi väitetty lapsi kertoo keksineensä koko jutun: Oikeus kumosi viiden vuoden tuomion
Törkeästä raiskauksesta, sukupuoliyhteydestä lähisukulaisten kesken sekä törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä tuomittu henkilö vapautettiin hovioikeudessa syytteistä. Väitettyjen rikosten kohde myönsi oikeudessa valehdelleensa.
1 h
www.hs.fi
Eikö brexit kiinnostanut, rahastosijoittaja? Mietipä uusiksi
Yhä useampi piensijoittaja hajauttaa maantieteellisesti indeksi- ja etf-rahastoilla. Euroopan osakemarkkinoille indeksin perusteella sijoittava ei voi sille mitään, että sekä Lontoon pörssi että Britannian punta vaikuttavat näihin rahastotuottoihin.
1 h
kauppalehti.fi
Qantasin 19 tunnin lento New Yorkista Sydneyyn lähtee perjantaina ja laskeutuu sunnuntaina – lentäjät huolissaan
Suora lento New Yorkista Sydneyyn kestää 19 tuntia. Matkustajien ja miehistön unirytmiä, melatoniinitasoja ja ruokailua seurataan matkan aikana.
2 h
www.is.fi
Apu: Kimi Räikkönen sai Minttu-vaimoltaan liikuttavan synttäriyllätyksen: ”Minulla on ihan tippa linssissä”
Minttu Räikkönen kertoi Apu-lehdelle, miten muisti aviomiestään Kimi Räikköstä tämän syntymäpäivänään.
2 h
www.is.fi
Jan Vapaavuori ei luovuta: pormestari siirtää keskustatunneliselvityksen kaupunginhallitukselle
Kaupunkiympäristölautakunta hylkäsi keskustatunnelihankkeen jatkosuunnittelun viime viikolla.
2 h
yle.fi