Kim Kardashian ylisti Greta Thunbergia – pröystäili sitten yksityiskoneessa ennen mannertenvälistä lentoa

Kim Kardashian sanoo olevansa kiinnostunut ympäristöstä. Niin kiinnostunut hän ei ole, että jättäisi yksityislentokoneella lentämisen.
Load more
Go to source
unread news (Demo user)
unread news (Demo user)
Saksa ehdottaa Pohjois-Syyriaan kansainvälisesti valvottua turva-aluetta
Tiistaina päättyy Turkin antama aikaraja, johon mennessä se edellyttää kurditaistelijoiden lähtevän rajaseudulta. Turkin ja Venäjän johtajat pohtivat tilannetta Sotšissa.
7 m
www.hs.fi
Prinssi William on ”huolissaan” Harrysta ja Meghanista
Prinssi Harry kertoi viime sunnuntaina esitetyssä dokumentissa vaikeuksistaan brittilehdistön kanssa. Prinssi William on huolissaan veljestään prinssi Harrysta ja tämän vaimosta herttuatar Meghanista nähtyään tuoreen dokumentin, jossa pariskunta kertoo kokemastaan lehdistön vaikutuksesta perheeseensä. Asiasta uutisoi BBC. Prinssi William on sanonut toivovansa, että Sussexin herttuaparilla on kaikki hyvin.
www.iltalehti.fi
Brexit toisi haasteita Valioliigalle – ulkomaalaispelaajien määrä luultavasti vähenisi
Brittikentillä pelaa suuri määrä jalkapalloilijoita, joilla olisi vaikeuksia työluvan saannissaUlkomaalaispelaajien ja -valmentajien määrä laskisi.
Kaleva.fi
Wall Street nousi kauppaoptimismin siivittämänä, ”markkinat voivat nousta ennätykseen”
S&P 500 -indeksi on tällä hetkellä vain 0,8 prosentin päässä heinäkuun lopun ennätyslukemistaan.
kauppalehti.fi
Soitto ex-tyttöystävälle johti käsittämättömään kidutukseen – naisen uusi miesystävä osoittautui tuomituksi väkivaltarikolliseksi
Nuori helsinkiläismies muilutettiin espoolaiseen varastohalliin, jossa hänet sidottiin ja häntä kidutettiin julmasti. Rikos tapahtui 29. huhtikuuta Helsingissä ja Espoossa. Nuori helsinkiläismies tapasi Helsingin Sörnäisissä sovitusti vanhan ystävänsä Amgad Mahmoudin. Mahmoudin seurassa oli Jari Kristian Hämäläinen, joka ajoi Volkswagen Polo -merkkistä autoa.
www.iltalehti.fi
Facebook suitsii väärän tiedon levittämistä Yhdysvaltojen vaalien alla
Yhtiö on myös poistanut venäläisiä ja iranilaisia tilejä, joilta on ilmennyt koordinoitua väärän tiedon levittämistä Facebookissa ja Instagramissa.
1 h
yle.fi
Kuvat tähtiloistosta: Suomalaiset olympiasankarit kokoontuivat yhteen – tältä takavuosien suuruudet näyttävät nyt
Olympia-alumnitapahtumassa oli nimekkäitä suomalaisurheilijoita.
1 h
www.is.fi
Ylen MOT: Veikkauksen todellinen liike­vaihto 13 miljardia – raha­peli­auto­maattien osuus 11 miljardia
Veikkaus käyttää sisäisesti liikevaihdostaan paljon suurempaa lukua kuin se, josta se kertoo julkisuuteen, Ylen MOT:n maanantai-illan dokumentti kertoo. Rahapeliautomaatit tuottavat 13 miljardin liikevaihdosta leijonanosan.
1 h
www.is.fi
Parlamentti ei äänestänyt uudelleen brexit-sopimuksesta – seuraavaksi käydään läpi lakeja
Britannian parlamentin puhemies John Bercow ei hyväksynyt Johnsonin pyyntöä uudesta äänestyksestä.
1 h
Kaleva.fi
Herttuatar Catherine ensimmäisessä syvähaastattelussa kuninkaalliseksi tulonsa jälkeen – Nämä asiat ovat lähellä hänen sydäntään
Herttuatar Catherine nostaa keskiöön lapset. Hän puhuu myös viimeviikkoisesta Pakistanin-vierailusta. Kate Middleton eli herttuatar Catherine, 37, naitiin Britannian kuningashuoneen jäseneksi vuonna 2011. Ennen häitä Kate lausui epävarman oloisena kameroiden edessä, että kuninkaalliseen perheeseen liittyminen on toki hermostuttavaa, eihän hän tunne kaikkia sääntöjä vielä. Hän uskoi kuitenkin oppivansa nopeasti – ja tuleva herttuatar aikoi myös tehdä lujasti töitä uudessa roolissa selviytyäkseen.
2 h
www.iltalehti.fi
Isäntämaa Kiinan tuntemattomat urheilijat saavuttivat uskomattoman tuloksen sotilaiden MM-kisoissa – hävytön huijausyritys paljastui nopeasti
Kansainvälinen suunnistusliitto (IOF) on julkaissut mielenkiintoisen tiedotteen sotilaiden MM-kisoihin liittyen. Sotilaiden MM-kisat alkoivat perjantaina Wuhanissa, Kiinassa. Seitsemännen kerran järjestettävässä tapahtumassa on mukana yli 9 000 urheilijaa kaikkiaan 27 lajissa. Yksi lajeista on suunnistus, jonka mitaleista taistellaan sunnuntain ja keskiviikon välisenä aikana kaikkiaan kolmessa eri kilpailumuodossa, miehissä ja naisissa. Nelipäiväisen suunnistusosuuden ensimmäiset mitalit oli tarkoitus jakaa keskimatkan kilpailussa, mutta vaikka se käytiin heti sunnuntaina, mitaleita ei päästy jakamaan vielä maanantainakaan.
2 h
www.iltalehti.fi
Bangladeshilainen kansanedustaja palkkasi kaksoisolentoja osallistumaan tentteihin puolestaan
Televisiokanava käräytti kansanedustajan. Viime vuonna Bangladeshin parlamenttiin valittu vallassa olevan Awami-puolueen kansanedustaja Tamanna Nusrat on kärähtänyt nolosti tenttihuijauksesta. Hän palkkasi yhteensä jopa kahdeksan itseään kovasti muistuttavaa etevämpää opiskelijaa osallistumaan tentteihin puolestaan. Nusratin tavoitteena oli suorittaa taiteen alempi korkeakoulututkinto avoimessa yliopistossa.
2 h
www.iltalehti.fi
Kai Mykkänen kritisoi Maria Ohisalon selvityspyyntöä: ”Käytetään helposti anarkisti- tai ääriryhmäpiireissä”
Mykkäsen mielestä poliisilla oli ymmärrettävä syy pelätä ylilyöntejä lauantain mielenosoituksessa.
2 h
www.is.fi
Oululaisen sisustussuunnittelija Minttu Vartiaisen kodissa ei ole tietoakaan pelkistetystä Instagram-tyylistä – "Tärkeintä on tunnelma"
– On arvokasta, että jos joku näyttää ihanalta ja sen haluaa, tartutaan siihen, Minttu Vartiainen sanoo.
2 h
Kaleva.fi
16-vuotias tyttö puukotti aikuista lastensuojelutalossa Harjavallassa – yksikön toiminnassa havaittu aiemmin törkeitä laiminlyöntejä
Aluehallintoviraston tarkastuskäynti Lastensuojelulaitos Eemeli Oy:n Harjavallassa sijaitseviin toimintayksikköihin paljasti puutteita muun muassa henkilöstön määrässä. Teinityttö hyökkäsi teräaseella 52-vuotiaan naisen päälle Harjavallassa sijaitsevassa lastensuojeluyksikössä viime perjantaina aiheuttaen naiselle hengenvaarallisia vammoja. 16-vuotias tyttö saatiin pakomatkan jälkeen kiinni Harjavallan keskustasta, ja häntä epäillään nyt murhan yrityksestä ja törkeästä ryöstöstä. Iltalehden useasta lähteestä saaman tiedon mukaan hyökkäys tapahtui sisällä Harjavallan keskustassa sijaitsevassa Eemeli-lastensuojeluyksikössä. Seiska-lehden tietojen mukaan hyökkäyksen uhri on yksikön yövalvoja ja epäilty tyttö lastensuojelun asiakas. Poliisi ei ole vahvistanut tietoja, vaan vetoaa suojelun tarpeeseen, koska kyseessä on nuori epäilty.
2 h
www.iltalehti.fi
Vammaisyhdistyksen työntekijöiden välit kiristyivät järkyttävin seurauksin Ranskassa – 55-vuotiasta naista syytetään kollegansa paloittelumurhasta
Sophie Masala on myöntänyt surmanneensa työtoverinsa, mutta väittää, ettei teko ollut tahallinen tai ennalta suunniteltu.
2 h
www.is.fi
Sisäministeri Ohisalo pyytää poliisia selvittämään omaa toimintaansa – videot näyttävät: poliisi heitettiin kahakassa rajusti maahan
Poliisi on kertonut käyttäneensä mielenilmauksessa etälamautinta.
2 h
www.is.fi
Olisitko tunnistanut? Tältä näyttää vankilaan joutunut Täydellisten naisten Felicity Huffman
Erityisesti täydellisistä naisista tunnetuksi tullut Felicity Huffman istuu vankilatuomiotaan. Felicity Huffman tuomittiin kahdeksi viikoksi vankilaan Yhdysvaltoja ravistelleessa huippuyliopistojen huijausvyyhdissä. Huffman tunnusti huhtikuussa maksaneensa 15 000 dollaria varmistaakseen vanhimman tyttärensä pääsyn yliopistoon. Summa meni SAT-tasokokeen valvojalle, jotta tämä korjaisi Huffmanin tyttären vääriä vastauksia oikeiksi.
2 h
www.iltalehti.fi
Kirjastokortilla kausikortti lainaan – ilmaiseksi tarjolla Tapparaa, Ilvestä, klubeja, konsertteja, teatteria...
Lainattavien esineiden kokoelma laajeni uuteen suuntaan Tampereella. Kausikorttia voi pitää maksimissaan viikon ajan.
2 h
www.is.fi
Pääministeri Netanjahu antaa periksi – uutta hallitusta ei muodostunut Israeliin
Israelin presidentti nimittää uuden hallitustunnustelijan.
2 h
yle.fi
Kuorma-auto törmäsi keskikaiteeseen, rekka kaatui väistäessään kaatuneita valopylväitä – onnettomuus tukki Viitostien
Kuorma-auton ja rekan perä perää tapahtunut kolarointi samalla paikalla tukki Viitostien Joroisilla ennen iltayhdeksää, kertoo Etelä-Savon pelastuslaitos.
2 h
www.is.fi
Äänet, jotka jäävät historiaan – vieläkö sinä muistat nämä?
Useat tutut äänet jäävät menneisyyteen teknologian kehittyessä. Videon 13 eri ääntä herättää muistoja menneisyydestä. Vieläkö sinä muistat ne kaikki?
2 h
www.iltalehti.fi
Kehonrakennuksen legenda joutui yllättäen hätäleikkaukseen – jalka amputoitiin osittain
Yhdysvaltalainen ex-kehonrakentaja Flex Wheeler joutui hätäleikkaukseen. Kehonrakennuksen Mr. Olympia -kilpailussa kolme kertaa (1993, 1998, 1999) toiseksi sijoittuneen Flex Wheelerin, 54, jalka on amputoitu osittain hätäleikkauksessa. Operaation kerrotaan tulleen eteen täysin yllättäen, ja se suoritettiin viime viikolla Las Vegasissa. 1990-luvulla uransa huipulla ollut Wheeler voitti ammattilaisvuosinaan useita arvostettuja kehonrakennuskilpailuja. Hän oli muun muassa neljä kertaa ykkönen Arnold Schwarzeneggerin mukaan nimetyssä Arnold Classic -kilpailussa.
3 h
www.iltalehti.fi
Yksi Suomi-kysymys sai japanilaisen Satoshin pyyhkimään hikeä – Shiori veikkasi, että Suomen presidentti on ”ehkä... Snufkin?”
IS teki pikagallupin japanilaisten Suomi-tietämyksestä. Suomi toi mieleen Nuuskamuikkusen ja ksylitolin, mutta Suomen presidentti tunnistettiin huonosti. Useampi arveli Suomen olevan kuningaskunta.
3 h
www.is.fi
Anni, 21, vastasi äkäisesti sovinistisiin haukkuihin intissä: ”Nuorempien äijien kommentit järkyttivät”
Topakka Anni päätti jo 10-vuotiaana haluavansa armeijaan. Innostukseen vaikutti myös se, että Annin isä työskentelee merivoimissa. Isän työn takia Anni asui osan lapsuudestaan Upinniemessä, missä hän suoritti myös varusmiespalveluksen. – Intti oli ihan mieletön kokemus. Kotiutustarkastuksessa hoitaja kysyi, että kannattiko tulla ja vastasin, että olihan se ihan wörtti reissu! Anni kuvailee.
3 h
www.iltalehti.fi
Huijausyritys ravistelee sotilaiden MM-kisoja, kun kaikki kiinalaiset hylättiin suunnistuskilpailussa
Maastossa oli kiinalaisia varten tehtyjä polkuja ja isäntämaan edustajat saivat apua yleisöltä.
3 h
www.hs.fi
Teleoperaattori DNA:lla jo pitkään jatkunut häiriö Oulun alueella kaapelitelevisio- ja kaapelilaajakaistapalveluissa
Yhtiön mukaan häiriö koskee kaapelitelevisio- ja kaapelilaajakaistapalveluita. DNA:n mukaan häiriötä korjattiin edelleen kello 21.30 aikaan.
3 h
Kaleva.fi
Teleoperaattori DNA:n kaapelitelevisio- ja kaapelilaajakaistapalveluissa oli pitkään kestänyt häiriö osassa Oulua
Teleoperaattori DNA:n palveluissa Oulun alueella oli maanantaina tunteja kestänyt häiriö, joka ilmoitettiin korjatuksi kello 23 aikaan illalla.
3 h
Kaleva.fi
Turvapaikanhakija työskenteli suositussa kebab-pizzeriassa ruokapalkalla – omistaja käräjillä
Suositun keskisuomalaisen kebab-pizzerian pitäjä vastaa parhaillaan syytteeseen kiskonnantapaisesta työsyrjinnästä. Syyttäjän mukaan ravintolayrittäjä käytti vuonna 2017 runsaan neljän kuukauden ajan hyväkseen turvapaikanhakijamiestä. Tämä työskenteli syytetyn ravintolassa, mutta palkan sijasta sai ainoastaan syödä. Asianomistaja teki töitä viitenä päivänä viikossa neljä tuntia päivässä. Vastineeksi mies sai syödä yhden aterian työpäivässä.
3 h
www.iltalehti.fi
Tumma tila Iphonella säästää akkua – kunhan malli on oikea
IOS 13 -päivitys toi Iphoneihin tumman tilan, joka säästää silmien lisäksi akkua, jos kyseisessä omassa laitteessa on OLED-näyttö. Tumma tila muuttaa näytön vaaleat alueet nimensä mukaisesti tummiksi. Ominaisuuden voi ottaa ajastettuna käyttöön illalle, jolloin silmät eivät rasitu hämärässä kirkkaasta näytöstä. PhoneBuff jakoi Youtube-tilillään videon, joka saattaa antaa syyn käyttää tummaa tilaa kuitenkin jatkuvasti. Testissä robotti suoritti erilaisia testejä Iphone XS:llä tumman tilan ollessa päällä ja sen ollessa pois käytöstä. Robotti kirjoitti esimerkiksi viestejä ja selasi Twitteriä sekä Youtubea. Näytön kirkkaus pidettiin molemmissa laitteissa 200 nitissä.
3 h
www.iltalehti.fi
Pääkirjoitus: Tunteita herättävä aloite avohakkuista eduskuntaan – ei ole menossa läpi
Tiistaina eduskunnalle luovutetaan lakialoite avohakkuiden lopettamiseksi valtion mailla. Yli 60 000 suomalaista allekirjoitti aloitteen, jonka tarkoituksena on muuttaa lainsäädäntöä niin, että valtion omistamilla alueilla käytännössä siirryttäisiin avohakkuista jatkuvapeitteisen metsänkasvatuksen menetelmiin. Jatkuvan metsänkasvatuksen idea on, että metsissä on monen ikäisiä puita, joista poistetaan aina osa kerrallaan. Lakialoitteen taustavoimien (muun muassa Suomen Luonnonsuojeluliitto, Greenpeace, Luonto-Liitto, Birdlife Suomi ja Natur och Miljö) mukaan avohakkuisiin perustuva metsätalous kuormittaa vesistöjä ja ilmastoa, aiheuttaa lajien uhanalaistumista ja heikentää ihmisten retkeilymahdollisuuksia.
3 h
www.iltalehti.fi
Thaimaan kuningas erotti ainoan jalkavaimonsa – rakastajatar "rikkoi hovin käytöstapoja"
Sineenat Wongvajirapakdista tuli heinäkuussa ensimmäinen virallinen jalkavaimo lähes vuosisataan. Hovin mukaan hän yritti nostaa itsensä kuningattaren asemaan.
3 h
yle.fi
Lääkärin sanat pysäyttivät Vivian Hästön: Et kävele enää ikinä
Finlaysonin entisen pääjohtajan, vuorineuvos Stig Hästön tytär Vivian Hästö, 68, on sairastanut MS-tautia pian parikymmentä vuotta. Vivian Hästö kuvattiin ja Iltalehti haastatteli häntä hänen entisessä kodissaan Finlaysonin palatsissa, minne Vivian saapui rollaattorilla. Palatsissa juhlittiin Tampereen Svenska Samskolanin käyneen Vivianin ylioppilasjuhlat vuonna 1970 ja häät kolme vuotta myöhemmin. Etenevään sairauteen, MS-tautiin Vivian sairastui 2001.
3 h
www.iltalehti.fi
Abu Dhabin edustalta löytyi maailman vanhin tunnettu helmi
Helmi on 8 000 vuotta vanha. Arkeologisten kaivausten yhteydessä Abu Dhabin edustalla olevalta Marawah-saarelta on löydetty maailman vanhin tunnettu helmi. Radiohiiliajoituksen mukaan se on noin 8 000 vuotta vanha. Arkeologien mukaan löydös osoittaa, että Persianlahden alueella on käyty kauppaa helmillä jo neoliittisella kaudella. Neoliittisen eli nuoremman kivikauden alkuna pidetään kotieläinten ja viljelykasvien ottamista käyttöön. Aikakausi päätyi, kun metalleja alettiin käyttää aseiden ja työkalujen valmistamiseen.
3 h
www.iltalehti.fi
Syysmyrskyt alkavat voimistua: Matalapaine tuo aamusta Pohjois-Suomeen huonon ajokelin ja länsirannikolle tuulivaroituksen
Lännestä saapuu tiistaina sadealue maan pohjoisosaan, minkä vuoksi huonon ajokelin varoitus on voimassa aamusta alkaen Lapissa, Kainuussa sekä Pohjois-Pohjanmaalla Kuusamon, Taivalkosken ja Pudasjärven kunnissa.
3 h
Kaleva.fi
Suomen mäkihyppy otti lilliputin askeleen eteenpäin – tilasto paljastaa, miten kaukana kultavuosista ollaan: ”On mahdollisuus tulla maailman huipulle”
Mäkimaajoukkueen tavoitteena on saada säännöllisesti kaksi miestä toiselle kierrokselle ja yksi viidentoista parhaan joukkoon. Suomalainen mäkihyppy otti viime kaudella pienen askeleen eteenpäin. Maajoukkue keräsi maiden välisessä maailmancupissa 396 pistettä. Se oli Suomen paras saldo sitten kauden 2014–15 kerätyn 760 pisteen.
3 h
www.iltalehti.fi
Kiusaamista ja syömishäiriön kokenut Saija Tuupanen: "Onneksi ystävät ja perhe huomasivat"
3 h
yle.fi
Tutkitaanko Silja Europalla kuolleet uudelleen Suomessa? Oikeuslääkärin mukaan yksi asia ratkaisee päätöksen
Oikeuslääkärin mukaan laivalla tapahtuvat kuolemat eivät ole tavattomia.
3 h
www.is.fi
"En olettanut, että tulos olisi noin raju" – nimen vaikutus työnhaussa hätkähdytti työnantajia, ratkaisuksi ehdotetaan nimetöntä työnhakua
Anonymiteetilla voitaisiin herätellä työnantajia ja houkutella potentiaalisia hakijoita, uskoo Espoon henkilöstöjohtaja.
3 h
yle.fi
Video salpaa hengen: ”Hämähäkkinainen” murskasi seinäkiipeilyn maailmanennätyksen
Indonesialainen Aries Susanti Rahayu alitti ensimmäisenä naisena seitsemän sekunnin haamurajan.
3 h
www.is.fi
Maajussille morsian: Kaalikääryletehtailija Juho järjesti jymy-yllätyksen sporttiselle morsianehdokkaalle – juoksutreenit Martti Vainion kanssa
Juhon treffijärjestelyt osuivat ja upposivat. Vaivannäkö palkittiin pussailulla. Haapamäellä Juho vei toisen Lauran treffeille. Sporttinen nainen sai toki liikunnalliset deitit: hän pääsi tapaamaan juoksijalegenda Martti Vainiota. – Toivoisin näiltä treffeiltä, että saisin Lauran kertomaan, mitkä ovat hänen ajatuksensa ja fiiliksensä minua kohtaan, ja että lähennyttäisiin, Juho tuumiskeli kameroille.
3 h
www.iltalehti.fi
Pääkirjoitus: Ensin johtaminen kuntoon terveydenhuollossa
Työolot ja johtaminen on saatava kuntoon, muuten tilanne terveyskeskuksissa ei parane.
3 h
www.is.fi
USA luopuu antiikkisesta tekniikasta ydinohjuskoodien siirtämisessä
Yhdysvaltojen puolustusvoimat luopuu vihdoin 1980-luvulla suosituista lerpuista eli suurikokoisista, joustavista levykkeistä ydinohjuskoodien siirtämisessä.
3 h
kauppalehti.fi
Auto syöksyi katolleen vilkkaalle lasten koulutielle Tuusulanväylällä – kuljettaja kuoli
Onnettomuuden syyksi epäillään sairauskohtausta. Yksi ihminen kuoli Tuusulanväylällä maanantaina aamupäivällä sattuneessa liikenneonnettomuudessa, päivystävä palomestari Ari Koivu vahvistaa Iltalehdelle. Onnettomuus tapahtui, kun henkilöauto oli lähtenyt kiertoliittymästä Helsingin suuntaan. Auto ajautui oikealle, nousi kaiteen päälle ja putosi sillan kohdalta kevyen liikenteen väylälle katolleen, Koivu kertoo.
3 h
www.iltalehti.fi
Maajussi-Laurin muikea käytös treffien jälkeen herätti heti morsianehdokkaiden epäilykset: ”Ärsyttää”
Maajussille morsian -ohjelmassa vietetään viimeisiä treffejä.
3 h
www.is.fi
Facebook: Venäjältä operoitu Instagram-verkosto on pyrkinyt viestimään äänestäjille ennen USA:n ensi vuoden vaaleja
Venäjältä operoidulla verkostolla oli Facebookin mukaan ”joitakin linkkejä” Pietarin trollitehtaana tunnettuun Internet Research Agencyyn.
4 h
www.hs.fi
Netanjahu antaa periksi – Israelin presidentti nimittää uuden hallitustunnustelijan
Israelissa pitkäaikainen pääministeri Benjamin Netanjahu on ilmoittanut presidentti Reuven Rivlinille lopettavansa yritykset muodostaa hallitus.
4 h
www.is.fi
Keijo, 74, hiillosti Antti Rinnettä Jyväskylässä: ”Lupaukset ihan valetta!” – päätyi turvamiesten pakeille
Eläkeläiset piirittivät pääministeri Antti Rinteen (sd) Jyväskylän kauppakeskus Sepässä järjestetyssä yleisötilaisuudessa maanantaina. Useat paikalla olleet ihmiset vaativat eläkkeisiin korotuksia. Eläkkeellä oleva Keijo Hämäläinen, 74, hiillosti kovaan ääneen pääministeriä eläkeläisten toimeentulosta. Hämäläinen ei vakuuttunut Rinteen puheesta, jossa tämä kertoi pienimpiin eläkkeisiin tulossa olevasta korotuksesta. – Rinteen lupaukset vappusatasista ja muista ovat ihan valetta. Esimerkiksi minä saan alle kymmenen euroa, jos sitäkään lisää. Koko ajan minun eläke- ja ostovoima pienenee. Niinistön ja Lipposen vuonna 1996 tekemä indeksileikkaus teki eläkkeestä niin pienen, ettei sillä tule toimeen, Hämäläinen kertoi harmistuneena.
4 h
www.iltalehti.fi