Konserttiarvostelu: Kulttuuritalossa koettiin fadon supertähden voimannäyte: Marizan ääni kantoi kauas ilman vahvistustakin

Mariza piti yhtyeineen Helsingissä pelkistetyn ja konstailemattoman konsertin.
Load more
Go to source
unread news (Demo user)
unread news (Demo user)
Tältä näyttää Iittalan vuoden 2020 väri: valtaa sisustuksien lisäksi nyt Aalto-maljakon!
Iittalan vuoden 2020 väri on pellava. Pellava sävynä ja materiaalina näkyy nyt voimakkaasti sisustuspiireissä. Sisustustrendejä seuraava tietää, että luonto, luonnonmateriaalit ja luonnolliset värit ovat nyt sisustuksen kulmakiviä. Tämä nähtiin myös tämän vuoden Habitare-messuilla. Messuosastoilla toistuivat villamatot, puiset huonekalut, hempeät ja luonnolliset sävyt sekä luonnonmateriaalit.
8 m
www.iltalehti.fi
Jan Vapaavuori vastasi kysymykseen pormestariston riidoista: ”Olen ollut paljon vaikeammissa tilanteissa”
Pormestari Vapaavuori vastasi valtuustolle napakalla vastauspuheenvuorolla. Vastauksen sävy oli yhteistyöhaluinen eikä samalla tavalla aggressiivinen kuin joissakin viimeaikaisissa julkisissa lausunnoissa.
www.hs.fi
Stockmann jakaa eri värisiä kangas­kasseja kulutettujen eurojen mukaan – palaute­vyöry yllätti yhtiön
Stockmannin kanta-asiakkailleen jakamien kangaskassien väri määräytyy kulutettujen eurojen mukaan. Idea on tuonut yhtiölle palautevyöryn.
www.is.fi
Parikymppiset naiset ovat ahkerimpia verenluovuttajia – Jasmine Ranta-Kahilan, 24, verilahja auttaa kolmea ihmistä
Nuoret tulevat porukalla luovuttamaan verta, kerrotaan veripalvelusta.
yle.fi
The Guardianin päätoimittajana tähdeksi noussut Alan Rusbridger kertoo, miten median pitää voittaa luottamus takaisin
Brittilehti The Guardianin entisen päätoimittajan Alan Rusbridgerin mielestä luottamus ja tutkiva journalismi pelastavat lehdistön.
www.hs.fi
Mika Poutala oli pieni poika isän kuollessa – Omien lasten kysymykset nostavat tunteet pintaan
Entinen pikaluistelija Mika Poutala oli vain seitsemänvuotias, kun hänen isänsä kuoli. Mika Poutalan elämä muuttui dramaattisella tavalla, kun hänen isänsä kuoli syöpään. Poutala oli tuolloin vain seitsemänvuotias. Poutala sanoo asian nousseen viime aikoina vahvasti mieliin, sillä hänen lapsensa ovat nyt suunnilleen saman ikäisiä kun Poutala oli isänsä menettäessään.
www.iltalehti.fi
HJK:n Petteri Forsell upotti rangaistuspotkun ja loukkaantui
HJK ja FC Lahti pelaavat Veikkausliigan lopputurnausta, jossa voittaja jatkaa ja häviäjän kausi päättyy. HJK meni johtoon ensimmäisen hyvin rakennetun hyökkäyksen jälkeen. Petteri Forsell pääsi rangaistuspilkulle ja vei HJK:n 1–0-johtoon. Forsell näytti loukanneen jalkaansa, ja hänen tilalleen vaihdettiin Evans Mensah, joka ehti olla kentällä vain hetken, ennen kuin Eetu Vertaisen syöttö löysi hänet. HJK johti 2–0, kun 37 minuuttia täyttyi.
www.iltalehti.fi
SM-liigan historiaa! Justus Annunen, 19, torjui kaikkien aikojen nollaputken – Jesse Puljujärvi tykittää maaleja
Kärppien maalivahti Justus Annunen teki SM-liigan ennätyksen. Vuoden 2000 maaliskuussa syntyneestä Justus Annusesta eivät tienneet ennen SM-liigakauden alkua juuri muut kuin jääkiekon suurkuluttajat. No, nyt Annunen on saanut nimensä Liigan historiankirjoihin. Maalivahti piti Kärppien ja Pelicansin välisessä ottelussa maalinsa puhtaana ensimmäisen erän ajan ja otti nimiinsä SM-liigan kaikkien aikojen nollaputken.
www.iltalehti.fi
Tämän auton kauppias haluaa sinulta ostaa: Saksalainen bensa-auto on kovinta valuuttaa
Autokauppiaat ostavat autoja myös suoraan omistajilta ilman vaihtokauppaa, jos merkki ja malli kelpaavat. Moni on nähnyt autojen ostoilmoituksia lehdissä, mutta periaatteessa kaikki autoliikkeet ostavat sisään autoja suoraan. Suoraostoissa kauppiaat ovat kuitenkin krantumpia kuin autojen vaihdoissa.
www.iltalehti.fi
Järkytys I love me -messuilla – sairaanhoitaja iljettävästä näystä: "lääkäri kaivoi korviaan ja nenäänsä" – yritys kiistää
Täyteainehoitoja suorittaneen Finnestetiikan edustaja kiistää väitteet ponnekkaasti. Hänen mukaansa messuolosuhteissa pätevät samat vaatimukset kuin klinikallakin. Täyteainehoidot ovat puhuttaneet myös Suomessa. Niistä on tullut arkipäiväinen tapa muokata ulkonäköä ja yhä nuoremmat haluavat hoidon itselleen. Muun muassa Iltalehden Tyyli.com on verrannut hoitoja villiin länteen. Niitä on saanut tehdä kuka tahansa kenelle tahansa. Nopeat ja helpot täyteainehoidot olivat esillä myös I love me -hyvinvointimessuilla. Osa klinikoista tarjosi hoitoja omalla pisteellään. Alalla toimiva sairaanhoitaja kiinnitti huomiota perjantaina yhden klinikan toimintaan ja järkyttyi. Kyseessä oli Lääkärikeskus Finnestetiikan piste.
www.iltalehti.fi
19-vuotias Justus Annunen teki liigahistoriaa hurjalla nollapelien putkella
Kärppien maalivahti on pitänyt maalinsa puhtaana pidempään kuin kukaan muu Liigassa.
www.hs.fi
Jesse Puljujärven hirmuvire jatkuu! HIFK:ta ryöpytetään toden teolla Lappeenrannassa
Jesse Puljujärvi täräytti avauserässä kaksi maalia Pelicansin verkkoon.
www.is.fi
Kone vaitonainen ThyssenKruppin hissiliiketoiminnan ostoaikeistaan – toimitusjohtaja pitää yhdistelmää ihanteellisena
Toteutuessaan kyseessä olisi Suomen taloushistorian suurimpiin kuuluva yrityskauppa.
yle.fi
Trump: USA luopuu Turkin vastaisista talouspakotteista
Turkki kertoi aiemmin lopettavansa hyökkäyksen Syyrian pohjoisosiin.
www.is.fi
Trump: Yhdysvallat luopuu Turkille asettamistaan taloudellisista pakotteista
Pakotteista luopuminen on suoraa seurausta Pohjois-Syyriassa jatkuvalle tulitaukosopimukselle.
www.hs.fi
Presidentti Trump ilmoitti poistavansa Turkin vastaiset pakotteet - ”tulitauko Syyriassa on pysyvä”
Pakotteet tulivat voimaan 14. lokakuuta. Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ilmoitti hetki sitten, että hän poistaa Turkin vastaiset talouspakotteet. Ne tulivat voimaan noin 10 päivää sitten. Tiedotustilaisuudessa Trump sanoi, että Syyriaan saavutettu tulitauko on pysyvä.
www.iltalehti.fi
Roskakoreja, trampoliineja vai tekonurmikenttä? Helsinki antaa 4,4 miljoonaa euroa ja kaupunkilaiset äänestävät, mihin se käytetään
Osallistuvan budjetoinnin kokeilut yleistyvät Suomessa. Mistä on kyse? Kiteytimme mallin idean ja mahdolliset ongelmat.
yle.fi
”Pää ja kroppa eivät kestäneet” – Krista Pärmäkosken kilpakumppani lyö yllättäen sukset naulaan, ikää vain 26 vuotta
Sveitsiläishiihtäjä Nathalie von Siebenthal lopettaa huippu-urheilu-uransa. Syyskuun lopussa 26 vuotta täyttänyt Nathalie von Siebenthal kertoi tiistaina lopettavansa urheilu-uransa. Sveitsiläishiihtäjän ilmoitus tuli jokseenkin yllättävään aikaan, sillä uusi maailmancup-kausi alkaa jo reilun kuukauden kuluttua. Von Siebenthal kertoi keväällä pitävänsä taukoa harjoittelusta, ja hän ehti harjoitella syksyllä vain muutaman päivän, kunnes lopettamispäätös kypsyi lopulliseen muotoonsa.
www.iltalehti.fi
Vares-näyttelijä Juha Veijosen leffatyöt loppuivat kuin seinään - tekee paluun valkokankaalle: Tältä hän näyttää nyt
Jussi-palkitulla näyttelijä Juha Veijosella oli elokuvarooli viimeksi 10 vuotta sitten. Nyt mies tekee paluun valkokankaalle. Vielä 2000-luvun vaihteessa Juha ”Vexi” Veijonen oli yksi Suomen suosituimpia näyttelijöitä. Töitä riitti niin tv-sarjoissa kuin leffoissa. Yksi hänen näkyvimmistä rooleista yksityisetsivä Jussi Vareksen rooli, joka perustui kirjailija Reijo Mäen saman nimiseen dekkarisarjaan. Hahmo jäi Veijosen osalta kuitenkin kahteen elokuvaan, kun vuonna 2010 Solar Films ilmoitti, että Veijosen korvaa tulevissa elokuvissa Antti Reini.
www.iltalehti.fi
”Suoritti teon ainoastaan polttopulloja käyttäen” – talvisodassa nähtiin Taipaleenjoella käsittämätön temppu, josta ei koskaan annettu Marskin ristiä
Talvisodan syttymisestä tulee marraskuussa kuluneeksi 80 vuotta. 105 taistelupäivän aikana moni suomalainen sotilas teki sellaisia tekoja, että heille esitettiin Mannerheim-ristiä. Niitä ei kuitenkaan koskaan myönnetty pelkistä talvisodan ansioista, ja tapahtumat painuivat unholaan.
www.is.fi
Briteistä löytyneen ruumisrekan lähtöpaikka selvisi – sisällä 39 kuollutta
Britannian poliisi uskoo, että 39 ruumista sisältäneen rekan perävaunu oli saapunut Purfleetin satamaan Belgian Zeebruggesta.
www.is.fi
Itähelsinkiläiseen metsään ilmaantui yön tunteina 250 litraa chilitahnaa – ”Jos roskaaja löytyy, voin toimittaa purkkien sisällön postilaatikkoon”
Ilmeisesti kymmenkunta tahnatönikkää kävelytien varteen hylännyt ei tiennyt, miten vanhentuneesta kastikkeesta kuuluisi oikeaoppisesti pyrkiä eroon. Vuosaaressa Skatanniementietä kulkenut Miska Martikainen teki kävelytien varrelta hämmentävän löydön tiistaina: 250 litraa sambal oelek -chilitahnaa seisoi puista pudonneiden lehtien keskellä muovitöniköissään. Martikaisen mukaan tahnaämpärit olivat ilmaantuneet kävelytien varteen yön aikana. Ravintola-alalla itsekin työskentelevä Martikainen suutahti löydöstään.
www.iltalehti.fi
Yhdysvaltain Ukrainan-lähettilään todistus oli Trumpin kannalta tähän mennessä raskauttavin – Missä virkarikostutkinnassa nyt mennään?
Suurlähettilään mukaan Trump painosti henkilökohtaisesti Ukrainan presidenttiä aloittamaan tutkinnan Hunter Bidenista ja tarjosi vastineeksi satojen miljoonien sotilasapua ja vierailua Valkoiseen taloon.
www.hs.fi
Jessikka Aro kertoi oikeudessa uusista vihavideoista – ”Tilanne on minulle hyvin epämiellyttävä”
Kärsimys ei vieläkään ohi, Aro tehnyt viimeksi rikosilmoituksen kuukausi sitten.
www.is.fi
Oululaiset teekkarit laulavat pian lähes 400 kappaletta putkeen – jos sävelmää ei muisteta, mennään Kolmen iloisen rosvon tahtiin
Jos tiistaina oululaisteekkareilla on ääni käheänä, se johtuu maanantain laulumaratonista. Katso myös video, jolla kuullaan oululainen teekkarilaulu.
Kaleva.fi
Näitkö kuolleen läheisen huoneessasi, muuttuiko kaverin pää eläimen pääksi? Et ole yksin – oudot hallusinaatiot ovat yllättävän yleisiä
Psykologian tohtorin mukaan hallusinaatio-sanassa on ikävä kaiku, jota olisi syytä keventää. Mutta miksi ja miten aivot taikovat kummia näkyjä?
yle.fi
Jasu täräyttää suorat sanat bussikuskia kiittävistä: ”Aikuinen, joka ilman erityistä syytä kiittää kuskia…”
Kun tilat ovat ahtaat, moni asia voi ärsyttää. Ilta-Sanomien lukijat avautuvat liikennevälineiden ärsyttävimmistä ihmistyypeistä.
www.is.fi
”Seksistä on tullut rasittava askare vessan pesun ohella” – näin monelle omaan kumppaniin koskeminen tuntuu velvollisuudelta
Kaksi kolmesta suomalaisesta joustaa kumppaninsa vuoksi omista seksuaalisista mieltymyksistään vähintään silloin tällöin. Seksiin ei kuitenkaan pidä ryhtyä, mikäli ajatus siitä tuntuu vastenmieliseltä.
www.is.fi
Päivän pörssikatsaus: Pakkausvalmistaja Huhtamäki nousi 6,8 prosenttia Helsingin pörssissä, yleisindeksi nousi 0,5 prosenttia
Vaihtokärjessä oli polttoaineyritys Neste, jonka osake kallistui 5,8 prosenttia 31,5 euroon.
www.hs.fi
Puhelinriippuvuus yleistyy – korealaislapsille tarjotaan jo ilmaisia vieroitusleirejä
Etelä-Korean nuoriso on alkanut itse hakeutua valtion vetämille vieroitusleireille. Etelä-Korean Tiede- ja tietotekniikan ministeriön (MSIT) teettämän selvityksen mukaan 30 prosenttia maan 10-19-vuotiaista lapsista on riippuvaisia puhelimistaan. Joka kolmas lapsista kertoo keskittymisen vaikeaksi, kun puhelin on lähettyvillä. Valtio on puuttunut asiaan järjestämällä riippuvuudesta kärsiville nuorille vapaaehtoisia vieroitusleirejä, CNN kirjoittaa.
www.iltalehti.fi
Meksikon F1-osakilpailu näytetään ilmaiseksi lähes kaikissa Pohjoismaissa mutta ei Suomessa
Formula 1 yrittää tavoittaa uusia katsojia kokeilulla, johon tuodaan videopelien elementtejä.
www.hs.fi
Yhdysvallat poistaa Turkin vastaiset pakotteet – Trump Lähi-idästä: "Antaa muiden tapella tästä veren pitkään tahrimasta hiekasta"
Trump kiitti valtioita, jotka tulivat auttamaan sitä Lähi-idässä.
yle.fi
Kasvu Open palkitsi Valmetin Suomen Kasvupalkinnolla Jyväskylässä - "Tämä oli huomionosoitus sille muutokselle mitä olemme saaneet aikaan"
Järjestyksessään viides palkinto jaettiin Jyväskylän kasvu Open Karnevaaleilla keskiviikkoiltana.
1 h
kauppalehti.fi
Myrkky-kirjan kirjoittaja Aarnion uudesta rikosepäilystä: ”Omat tuottoni olen saanut suoraan kustantajalta”
Vepe Hänninen ei ole ollut poliisikuulusteluissa Jari Aarnion rikosepäilyyn liittyen. Huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio on joutunut jälleen keskelle uusia rikosepäilyjä. MTV:n tietojen mukaan tutkinnan kohteena ovat olleet muun muassa elokuussa 2017 julkaistun Myrkky-kirjan tuotot. Myrkky-kirjassa Aarnio kertoo omin sanoin muun muassa huumepoliisien työstä, toimintatavoista ja niihin liittyvistä vaaroista.
1 h
www.iltalehti.fi
Kaikkien aikojen ennätys! Kärppien maalivahti Justus Annunen, 19, teki SM-liigan historiaa
Justus Annunen torjui liigaennätyksen.
1 h
www.is.fi
Näyttelijä Dennis Quaid, 65, menee naimisiin jo neljännen kerran: kihlasi reippaasti nuoremman yliopisto-opiskelijan – ikäeroa huimat 39 vuotta
Näyttelijä Dennis Quaid kihlasi hiljattain 26-vuotiaan tohtoriopiskelijan Laura Savoien.
1 h
www.is.fi
Otteluseuranta: Annusella enää kolme minuuttia matkaa – Rikkoutuuko Liigan yli 20 vuotta vanha nollaputkiennätys?
Kärpät ja Lahden Pelicans pelaavat parhaillaan sarjapisteistä Raksilassa. Kyseessä on joukkueiden tämän kauden ensimmäinen kohtaaminen.
1 h
Kaleva.fi
Haluatko eroon saastuttavasta pikamuodista? Näin löydät kierrätysvaatteiden massasta arvonsa säilyttäviä helmiä
Myyntikelpoiseksi arvioitu vintage-vaate kestää hyvinkin pidempään käytössä kuin vaatekaupan rekillä roikkuva uusi pikamuotivaate.
1 h
www.is.fi
Kultaleijona asteli muina miehinä baariin Tuusulassa – vastaus kysymykseen sai baarimikon noloksi
Suomi voitti viime keväänä jääkiekon MM-kultaa vastoin kaikkia ennakko-odotuksia. Leijonien kokoonpanossa oli peräti 18 MM-kisojen ensikertalaista, ja vain neljä pelaajaa oli pelannut koskaan NHL:ssä. Varsinaisia NHL-vahvistuksia joukkueessa ei ollut lainkaan, ellei sellaisiksi laske noin puolet kaudesta ”ylhäällä” pelanneita Henri Jokiharjua ja Juho Lammikkoa. Joukkueessa oli peräti 12 pelaajaa kotimaan Liigasta, ja vastassa Venäjän ja Ruotsin absoluuttiset huippumiehistöt sekä erittäin laadukkaat NHL:stä kootut Kanada ja Yhdysvallat.
1 h
www.iltalehti.fi
Suuri kuuma ”musta ilma­massa” saapuu Suomeen – katso, kuinka korkealle lämpö yltää
Iberian niemimaan ja Itä-Euroopan väliin aukeaa käytävä, jota pitkin saapuva lämmin hönkäisy tuntuu Suomessa asti.
1 h
www.is.fi
Jätevesiremontti tekemättä arviolta 100 000 kiinteistössä: ”Aika paljon valvonta perustuu siihen, että naapuri valvoo”
Ympäristötarkastaja saattaa johdattaa paikalle naapurin ilmoitus haisevasta jätevesijärjestelmästä. Kunnissa ei ole resursseja valvoa kiinteistöjen jätevesiratkaisuja systemaattisesti.
1 h
www.hs.fi
Hovioikeus pui MV-kirjoittelua: “Koko elämän kestävä kosto” vaiko vain “pikaistuksissa kirjoittelua”?
Toimittaja Jessikka Aro sanoo, että hänestä on tehtailtu vihavideoita myös viime aikoina hovioikeuskäsittelyn vuoksi.
1 h
yle.fi
Yritys kannattaisi pitää aina myyntikunnossa - ”Jokainen omistaja tekee exitin joko hallitusti tai hallitsemattomasti”
Liikejuridiikkaan erikoistuneen Eversheds Sutherlandin Antti Liimatainen kertoo, että yrityskauppoihin liittyy Suomessa monia tabuja, joista ei haluta puhua ääneen.
1 h
kauppalehti.fi
Vanhus olisi paleltunut puuliiteriin ilman myymäläauton Olli Hirvosta – syrjäseutujen turvallisuuteen tarvitaan jokainen silmäpari
Viranomaisten tekemä työ ei riitä takaamaan harvaan asuttujen alueiden turvallisuutta.
1 h
yle.fi
Fortumin odotetaan petranneen kannattavuudessa – katseet myös edistymisessä Uniperin suhteen
Energiayhtiö Fortumin kannattavuuden odotetaan parantuneen heinä-syyskuussa.
1 h
kauppalehti.fi
HS: Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala ei ole pääsemässä loppusuoralle Kelan pääjohtajavalinnassa
Lehden tietojen mukaan valinnassa kalkkiviivoille on pääsemässä kaksi ehdokasta, joista toinen on Husin johtaja Lasse Lehtonen ja toinen Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Hanna Tainio.
2 h
Kaleva.fi
Näyttelijä Jenni Banerjee odottaa esikoistaan: "Olen tosi innoissani"
Näyttelijä Jenni Banerjee kertoo odotuksestaan Instagramissa. Lukuisista elokuvista ja televisiosarjoista tuttu Jenni Banerjee, 38, odottaa esikoistaan. Banerjee kertoo asiasta Instagramissa. – Olen tosi innoissani voidessani vihdoin ilmoittaa, että meille on tulossa vauva, Banerjee riemuitsee kuvansa saatetekstissä. Kuvassa Banerjee pitää kättä hellästi mahallaan hevonen vierellään.
2 h
www.iltalehti.fi
Jani Honkavaara suostui SJK:hon, kun hänen vaikutusvaltansa selvisi – pitkä potkurumba ei säikäyttänyt: ”En ole kauhean halpa valmentaja”
KuPS:n jättävä mestarivalmentaja Jani Honkavaara haluaa palauttaa SJK:n takaisin huipulle.
2 h
www.is.fi