Koulukyytiraivo Salossa: Kaksi ekaluokkalaista hortoili tiellä tuntikausia koulubussin jätettyä - Näin kaupunki selittää sotkua

Salon kaupungissa kaksi koulupoikaa hukkui omalle seikkailulleen koulukyydistä. Kaupunki ymmärtää vanhempien huolen, mutta painottaa näiden omaa vastuuta lapsen koulutiellä. Salon seudulla Kuusjoella on selvitelty maanantaina sattunutta mokaa, jossa kaksi ekaluokan juuri aloittanutta koulupoikaa joutui väärään kyytiin ja sitten omille teilleen tuntikausiksi. Vanhemmat olivat tilanteesta raivoissaan ei vähiten siksi, että alueella liikkuu jopa susia. Esimerkiksi Salon Seudun Sanomat on aiemmin kertonut seudun susitilanteesta. Kuusjoki sijaitsee maaseudulla parikymmentä kilometriä Salon keskustasta.
Load more
Go to source
unread news (Demo user)
unread news (Demo user)
Kehitysvammaisten hoito Oulun Edenissä jatkuu – kokeilua jatketaan vuoden 2020 loppuun saakka
Oulun kaupunki aloitti keväällä kokeilun, jossa sosiaalipalvelujen lyhytaikaishoitoa järjestetään kylpylähotelli Edenin tiloissa. Hyvinvointilautakunta päätti tiistaina, että kokeilua jatketaan vuoden 2020 loppuun saakka.
5 m
Kaleva.fi
Taloudellisesti ahtaalla olevien eläkeläisten asemaa parantaa tulojen lisäämisen ohella myös menoihin vaikuttaminen
Asumiskuluilla sekä terveydenhuolto- ja lääkekustannuksilla on ratkaiseva merkitys sille, kuinka hyvin eläkeläiset kokevat tulevansa toimeen.
6 m
www.hs.fi
Lapsikaappauksesta syytetty äiti puhkesi kyyneliin käräjillä kertoessaan lapsen hyvistä oloista: ”Ei olisi voinut paremmin olla asiat”
Keski-Suomen käräjäoikeudessa käsiteltiin koko tiistaipäivä lapsikaappausta, josta syytetään lapsen äitiä. Syyttäjän mukaan äiti kaappasi lapsensa Jyväskylästä Italiaan kesällä 2017, jonne nainen muutti uuden puolison perässä. Muutosta hän ei kertonut lapsen isälle. Lapsi oli kaappaushetkellä 2-vuotias. Hän ei saanut tavata isäänsä yli kahteen vuoteen, eikä isä tiennyt lapsen olinpaikkaa.
www.iltalehti.fi
Ex-keihäänheittäjä Taina Uppa teki vaikean päätöksen ja palasi julkisuuteen – poseeraa yhdessä Poliisit-sarjasta tutun puolisonsa kanssa
Ex-keihäänheittäjä ja poliisi Taina Ojaniemi (o.s. Uppa) lähti pitkän harkinnan jälkeen mukaan Selviytyjät Suomi -ohjelmaan. Poliisit-sarjasta tuttu aviomies kannusti rakastaan, mutta molemminpuolinen ikävä yllätti.
www.is.fi
Sanna Marinin avaus työajan lyhentämisestä jakaa mielipiteitä: Moni kannattaa lyhyempiä työpäiviä uusien työpaikkojen toivossa, mutta osa pitää ajatusta utopistisena
Ajatus nelipäiväisestä työviikosta ja kuusituntisista työpäivistä jakoi Kalevan lukijoiden mielipiteitä rajusti.
Kaleva.fi
”Äiti kuolee, äiti kuolee” - Riikka, 38, tippui päälleen leuanvetotangosta ja haluaa nyt varoittaa muita
Leuanvetotanko irtosi ovenkarmeista, kun Riikka Kinnari roikkui siitä pää alaspäin. Sen oli tarkoitus olla vain hauska päähänpisto, hassuttelua lasten kanssa. Riikka Kinnari, 38, oli lomareissulla Savonlinnassa lastensa ja miesystävänsä kanssa, kun hän päätti näyttää lapsilleen, miten jaloistaan voi roikkua leuanvetotangossa. Hetken kaikki näyttikin sujuvan hyvin.
www.iltalehti.fi
James Bondilla ei ole aikaa kuolla – uuden 007-elokuvan nimi paljastettiin!
Elokuva saa ensi-iltansa ensi keväänä. Daily Mail kertoo, että ensi vuonna ensi-iltansa saava järjestyksessään 25. James Bond -elokuva on saanut nimensä. No Time To Die nähdään valkokankailla ensi huhtikuussa. Brittilehti on saanut tiedon Press Associationilta. No Time To Dien pääosassa nähdään Daniel Craig, joka tekee elokuvan myötä viimeisen roolisuorituksensa kuuluisan agentin roolissa. ”Pahiksen” roolissa esiintyy Bohemian Rhapsody -elokuvassa loistanut Rami Malek.
www.iltalehti.fi
Esimies syrji ja pahoinpiteli - alaiselle ahdistusta, paniikkihäiriö ja unihäiriö - oikeus mätkäisi kovat sakot ja korvauksia
Alaistaan epäasiallisesti kohdellut esimies tuomittiin sakkoihin ja vahingonkorvauksiin. Tapahtumaketju sai alkunsa messuilta. Messujen jälkeen työntekijä lähetti toimitusjohtajalle ja yhtiön muille johtohenkilöille sähköpostiviestin, jossa hän kysyy ampumisuhkailusta.
www.iltalehti.fi
Poliisi harjoitteli droonien ratsaamista valvotussa testissä Hietaniemessä – ilmavalvontaoperaatio käynnissä myös Putinin valtiovierailulla
Poliisi suoritti droonien etätunnistustehtäviä yhteistyössä liikenne- ja viestintävirasto Traficomin sekä useiden alan toimijoiden kanssa osana miehittämättömän ilmailun liikenteenohjausjärjestelmien testipäivää.
www.is.fi
Kaverit pyysivät jatkuvasti Samulin kokkaamien ruokien ohjeita – korsolaiskeittiön lihapullissa on erityinen ainesosa
Samuli Mänttärin ruokakirjassa ei kursailla kuvilla, vaan siinä tarjotaan ohjeita, jotka jokainen osaa ja pystyy tekemään kotikeittiössä.
www.is.fi
Norjan pääministeri: Venäjä yrittää tehdä vaikutuksen aseillaan pohjoisessa
Norjassa ei ole suunnitella tapaamista Putinin kanssa.
www.is.fi
Metroa odottanut Pekka pisti Vladimir Putinille napakat terveiset
Karjalan palautus, seksuaalivähemmistöjen asiat sekä merten tila – muun muassa näistä asioista suomalaiset lähettivät terveisiä Venäjän presidentille Vladimir Putinille.
www.is.fi
Analyysi: Salvini haluaisi Italiaan vaalit syksyllä – populistin unelman tiellä monta estettä
Italian poliittinen tulevaisuus pääministerin eroilmoituksen jälkeen on nyt kysymysmerkki, kirjoittaa Ylen Italian-avustaja Jenna Vehviläinen.
yle.fi
Linda Sorrius elää uupumuksen ja pahoinvoinnin vallassa – Hän kärsii väsymysoireyhtymästä, jota lääkäreiden on vaikea tunnistaa
On kokonaisia päiviä, jolloin Linda Sorrius vain makaa opiskelija-asunnossaan voimattomana.
yle.fi
Presidentti Donald Trump sanoi USA:n haluavan ostaa Grönlannin, mutta paljonko saari maksaisi?
Yhdysvallat on yrittänyt ostaa Grönlannin jo kaksi kertaa aikaisemminkin. Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump vahvisti sunnuntaina, että hänen hallintonsa on keskustellut vakavasti Tanskalle kuuluvan Grönlannin ostamisesta. Aivan aiheellisesti voidaan kysyä kuin pikavippifirman mainoksessa: mahtaako sulla saldo riittää? Maailman suurin saari ei nimittäin lähtisi halvalla. Tosin grönlantilaiset ovat jo kerinneet ilmoittaa, että saari ei ole kaupan.
www.iltalehti.fi
Suomen MotoGP-testeissä ajettiin jo toisena testipäivänä 340 kilometrin tuntinopeudella
Huippunopeudesta vastasi Ducatin testikuljettaja Michele Pirro.
www.hs.fi
Putinia vastaan ei Suomessa osoiteta mieltä – hämmästyttävintä on, että protesteja kaihtavat myös vähemmistöt
Kun presidentti Putin vierailee keskiviikkona Suomessa, odotettavissa ei ole tälläkään kertaa laajoja mielenosoituksia. Ehkä Suomen ilmakehässä on jotain reaalipoliittista kaasua, kirjoittaa HS:n ulkomaantoimittaja Pekka Hakala.
www.hs.fi
Poliitikot haluavat kiirehtiä rahapeliasiakkaiden tunnistamista: Paniikkinappulaa painamalla voi vähentää pelaamiseen kuluvaa aikaa ja rahaa
Pelikoneiden siirtäminen erillisiin pelihalleihiin saa kannatusta vasemmistoliitolta, vihreiltä ja Liike Nytiltä.
yle.fi
Mika Kallio kritisoi KymiRingin rataa MotoGP-testien jälkeen: ”Mutkia täytyy vielä muuttaa”
Konkarikuljettaja Mika Kallio vaatii suomalaisradalle muutoksia.
www.is.fi
Dramaattinen käänne säässä yllätti Sarin: Taivaalta alkoi rytistä jättirakeita – ”Kuin joku olisi ampunut kuulapyssyllä”
Koko ikänsä pohjoisessa asunut Sari Tolonen sanoo, ettei hän ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa.
www.is.fi
Kuollutta nuorta pilkataan sosiaalisessa mediassa – Poliisi vetoaa: ”Jos se ei ole kiellettyä, voi se silti olla vahvasti väärin”
Itä-Suomen poliisin nuorisotyön Ankkuriryhmä on huolissaan nuorten käytöksestä sosiaalisessa mediassa. Itä-Suomen poliisi julkaisi tänään Facebook-sivuillaan päivityksen, jossa vedotaan nuoria ottamaan sosiaalisessa mediassa huomioon menehtyneen henkilön omaiset. Joensuun poliisiaseman nuorisotyön Ankkuriryhmän tietoon on tullut tapaus, jossa kuollutta nuorta on pilkattu sosiaalisessa mediassa.
www.iltalehti.fi
Ukkoset riepottelevat ympäri Suomea: Muoniossa kirsikan kokoiset rakeet hakkasivat terassia ja värjäsivät pihan valkoiseksi –”Kukat saivat kyytiä”
Lähipäiville on ennustettu sadekuuroja koko maahan. Voimakkaat rankkasateet ja ukkoset ovat riepotelleet etenkin Etelä- ja Itä-Suomea alkuviikolla. Tiistaina poliisi on kertonut voimakkaiden sadekuurojen heikentäneen ajokeliä ja todennäköisesti aiheuttaneen onnettomuuksia teillä. Sää on ollut epävakainen ympäri Suomea. Iltalehteen yhteyttä ottanut Sari kertoo, että päivä oli ollut melko lämmin ja kaunis Lapissa Muonion Oloksella, kun yhtäkkiä iltakuudelta alkoi voimakas raekuuro.
www.iltalehti.fi
Saksan liittokansleri Angela Merkel patisti Pohjoismaita pitämään kovempaa ääntä itsestään EU:ssa
Pohjoismaisessa pääministeritapaamisessa kohistiin myös presidentti Donald Trumpin väläytyksestä ostaa Grönlanti.
yle.fi
Missä on Jere Karalahti? Piti pelata kiekkolegendan jäähyväisottelussa – kuuluttaja vitsaili hämmentyneelle yleisölle: ”Kimi ei kerennyt hakea”
Kim Hirschovitsin jäähyväisottelu keräsi useita kiekkotähtiä pelaamaan viimeisen kerran ystävänsä kanssa. Espoon Metro Areenalla pelataan tiistaina suomalaisen ja erityisesti espoolaisen jääkiekkoilun legendan Kim Hirschovitsin jäähyväisottelu. Hirschovits lopetti pelaajauransa Kiekko-Espoossa Suomi-sarjassa kauteen 2018-19. Pitkän ja menestyksekkään uran pelanneen Hirschovitsin #44 All Stars -joukkue kohtaa näytösottelussa Kiekko-Espoon edustusjoukkueen, joka pelaa alkavalla kiekkokaudella myös Suomi-sarjaa.
www.iltalehti.fi
Finnairin kone joutui kääntymään ja laskeutumaan Berliiniin oudon hajun takia, matkustajat bussikyydillä Prahaan
Matka-aikaan tuli viisi tuntia lisää, kun lentomatkustajat kyydittiin linja-autolla Tšekin pääkaupunkiin.
www.hs.fi
Jannen, 36, Selviytyjät-reissu muuttui painajaiseksi yhdessä yössä – hyönteiset hyökkäsivät kimppuun: ”En ole ikinä kokenut sellaista kipua”
Janne Karjala taisteli Selviytyjät-viidakossa järkyttävän kivun kanssa jouduttuaan hiekkakärpästen uhriksi.
www.is.fi
Marrakesh hakee revanssia Derbyssä – ”Ei vielä laiskistumisen pelkoa”
Viime syksyn Kriteriumissa taipunut Marrakesh on myös Derbyn kuumimpia nimiä. Muita vihreämpi lahjakkuus kilpailee täydellä tarmolla.
www.is.fi
Korkeasaaren eläintarha sai uuden mulkosilmäisen asukkaan – mustamaki vetää tumut tuhatjalkaisten myrkyllä
Mustamakien odotetaan lisääntyvän Korkeasaaressa, kunhan nyt Helsinkiin muuttanut naaras saa koiraspuolisen kaverin samaan tarhaan. Korkeasaaren eläintarhaan on muuttanut uusi uhanalainen asukas. Madagaskarilainen mustamaki on käynyt taloksi muutettuaan viime viikolla Helsinkiin ranskalaisesta eläintarhasta. Puoliapinaksi luokiteltu mustamaki kärsii kotiseudullaan Madagaskarissa elinalueen pirstoutumisesta, kun mustamakien asuttamia sademetsiä hakataan matalaksi. Mustamakit viihtyvät trooppisen metsän puissa ja ne joutuvat hakkuiden myötä etsimään jatkuvasti uusia puidentäyteisiä koteja.
www.iltalehti.fi
Ronkainen ja Suihkonen mukana EM-kisoihin valmistautuvassa ryhmässä, Ettan ex-hakkuri Jokela ei mahtunut mukaan
Suomen miesten lentopallomaajoukkueen päävalmentaja Joel Banks valitsi tiistaina 16 pelaajan ryhmän, joka valmistautuu syyskuiseen EM-lopputurnaukseen.
Kaleva.fi
Ruotsin Löfven antoi Reykjavikissä tunnustusta Niinistölle Putin-tapaamisesta: ”Se on merkityksellistä meille kaikille”
Stefan Löfvenin mukaan tapaamisia tarvitaan ja Ruotsi kokeilee nyt erilaisia kanssakäymisen muotoja.
www.is.fi
Putinin salaperäinen Kortezh ilmestyy huomenna Helsingin kaduille – tällainen koneisto Venäjän presidentin mukana saapuu
Helsinki-Vantaalla on jo alkuviikosta nähty useita venäläisiä rahtikoneita. Kortezheja on Helsingissä todennäköisesti ainakin kaksi.
1 h
www.is.fi
Italiassa koossa kaikki katastrofin ainekset - Matteo Salvini koki ruman yllätyksen
Italian poliittinen tilanne ajautui tiistaina täyteen kaaokseen, kun pääministeri Giuseppe Conte veti maton äärioikeistolaisen Legan johtajan Matteo Salvinin alta Italian parlamentin ylähuoneen senaatin istunnossa.
1 h
kauppalehti.fi
Ruotsalaiset jalkapallokannattajat kyllästyivät seuransa tappioihin ja estivät pelaajien pääsyn autoilleen: ”Tänä iltana voitte kävellä kotiin”
Göteborgilaisen GAIS:n harjoituskeskuksen portit lukittiin, kun joukkue palasi tappiollisesta vieraspelistä Borlängestä.
1 h
www.hs.fi
Tämän vuoksi lentokoneet ovat yleensä valkoisia – väri ei haalistu, lommot erottuvat
Matkustajalentokoneen runko on yleensä valkoinen. Pääasiallinen syy valkoisen värin suosioon on se, että vaalea pinta heijastaa tehokkaasti auringon säteilyä.
1 h
kauppalehti.fi
Mika Kallio kritisoi uutta Kymiringin rataa: ”Toivottavasti se paranee tuosta”
Mika Kallion mielestä Kymiringin hidas osuus on liian hidas MotoGP-pyörille. Tiistain testit loppuivat ennen aikojaan sateen takia. Valkeakoskelaislähtöinen Mika Kallio on yksi kuudesta testikuljettajasta, joka edustaa Kymiringin MotoGP-testeissä kuninkuusluokan tehdastalleja. KTM:lle ajava Kallio kertoo tiistain testien välissä, ettei hänen pyöränsä renkaita ole saatu vielä toimimaan toivotulla tavalla. Maanantaina tuntumaa haittasi sadekeli, mutta rata on tuntunut Kalliosta liukkaalta vielä tiistainakin, vaikka sää on ollut kuiva pitkälle iltapäivään.
1 h
www.iltalehti.fi
Avaruudessa on valtava musta aukko, jonka reuna yltäisi kauas Aurinko­kunnan ulko­puolelle
Se ei liene suurin kaikista, mutta havaittiin tutulla menetelmällä, seuraamalla hirviön ympärillä kieppuvia tähtiä. Siitä ehkä saisi kuvankin.
1 h
www.hs.fi
Vettä tulee kuin saavista kaatamalla – tällainen on koko syksyn sääennuste
Jos viileä syyssuihku ei ole haaveissasi, kannattaa syksyyn varautua kumisaappain, sateenvarjoin ja vedenpitävin takein. Pian niskaan ropisevat kunnon syyssateet.
1 h
www.is.fi
Itsetyydytysfilmi oli Oululle liikaa: M. A. Numminen muistelee, kuinka hänen ryhmänsä sai elinikäisen porttikiellon kaupunkiin vuonna 1968
M. A. Numminen kavereineen tuli esiintymään Pohjankartanolle vuonna 1968. Sen jälkeen ryhmällä ei ollut enää asiaa Ouluun.
1 h
Kaleva.fi
Piia teki kiireisen uran kaupungissa, muutto lomakyläyrittäjäksi Keski-Pohjanmaalle muutti kaiken: ”Koko Suomen ei tarvitse mahtua Helsinkiin”
Elämänmuutos toi Piia Arola-Liskin yrittäjäksi pieneen Halsuan kuntaan Keski-Pohjanmaalle.
1 h
www.is.fi
Yksi muutos profiilissa räjäytti miehen Tinder-osumat: ”En etsinyt seksiseuraa, mutta miksipä olisin kieltäytynyt”
Nettisovellusten profiiliteksteissä sekä kuvien avulla kannattaa kertoa syvemmin, millainen tyyppi oikein on.
1 h
www.is.fi
Putinin vierailulla laajoja vaikutuksia pääkaupunkiseudun liikenteeseen keskiviikkona – tänne iskee pahimmin
Venäjän presidentin vierailu aiheuttaa katkoksia kaikkiin liikennemuotoihin Helsingissä ja Vantaalla. Venäjän presidentti Vladimir Putin saapuu vierailulle Suomeen. Vierailu aiheuttaa merkittäviä katkoksia ja muutoksia pääkaupunkiseudun liikenteeseen Helsingissä ja Vantaalla. Suurimpia vierailun vaikutukset ovat Mannerheimintiellä ja Presidentinlinnan ympäristössä. Vierailun aikana pääkaupunkiseudulla liikkuu saattueita, jotka aiheuttavat liikennesulkuja ja -katkoksia. Näistä johtuen poliisi kehottaa välttämään yksityisautoilua Helsingin keskustassa, tai ainakin varaamaan liikenteeseen reippaasti malttia.
1 h
www.iltalehti.fi
Tänään tv:ssä: Natasha, 24, on leikkauttanut itselleen yli kaksimetrisen takapuolen – Ylen dokumentti paljastaa rajun totuuden poikkeuksellisesta elämästä
Yle TV1:llä nähdään tänään uusinta Maailman suurin pylly -dokumentista, jossa toimittaja Sean Ricks tapaa kauneusleikkaukset äärimmäisyyksiin vieneen ruotsalaisen Natashan.
1 h
www.is.fi
Nuori F1-kuski joutui tallikaverinsa fanien hampaisiin – ”Puolet julkaisujeni kommenteista ovat vihaa puolalaisilta”
Debyyttikauttaan F1:ssä ajava George Russell on myllyttänyt radalla tallikaveriaan Robert Kubicaa mielin määrin. Puolalaisfanit eivät katso tätä hyvällä.
1 h
www.is.fi
6,5 vuotta raitistumisesta Tommi Läntinen, 59, uskaltautui Selviytyjiin - kokemus ravisteli: ”En menisi uudestaan”
Muusikko Tommi Läntiselle riitti yksi kerta maailman vaikeimmaksi nimetyssä tositv-formaatissa. Muusikko Tommi Läntinen lähti Selviytyjät Suomi -ohjelmaan mukaan testaamaan pelikuntoaan. Hän kiteytti ytimekkäästi sen, mikä kokemuksessa oli merkityksellisintä. – Se, että selviydyin. Kohtasin itseni vaikeissa olosuhteissa. Olen elävien kirjoissa. Pakko sanoa, että se oli kerran elämässä kokemus. En menisi uudestaan, sen verran raju se oli, Tommi Läntinen sanoo Iltalehdelle.
1 h
www.iltalehti.fi
Laukaassa on karku­teillä kymmeniä nautoja, jotka toden­näköisesti lopetetaan
Naudat liikkuvat Vehniäntien ympäristössä.
2 h
www.hs.fi
Suomenlinnalla vahva kytkös Suomen ja Venäjän historiaan – tällaiseen paikkaan Putin ja Niinistö menevät
Suomenlinna on rakastettu piknik-kohde ja museoretkipaikka. Se oikein huokuu historiaa sekä Ruotsin- että Venäjän-vallan ajalta kuin myös Suomen itsenäisyyden ajalta.
2 h
www.is.fi
PÖRSSI: Helsingin lasku jyrkkeni iltaa kohti – Konepajat paineessa
Italian pääministerin Giuseppe Conten odotettu ero ei heiluttanut markkinoita illalla.
2 h
kauppalehti.fi
Uuden kodin ostanut Emma Stone näyttää esimerkkiä: Hyvästi kylmä luksuskoti - sisustus kuin kirpputorilta
Emma Stonen uusi koti on rustiikkinen ja lämminhenkinen. Sisustuksessa näkyvät menneet vuosikymmenet ja vintage. Näyttelijä Emma Stone osti uuden asunnon 2,3 miljoonalla dollarilla eli noin kahdella miljoonalla eurolla. Koti on 1920-luvun espanjalaista tyyliä. Arkkitehtuuri on kodikas parkettilattioineen ja puisine kattoparruineen. Stonen uskotaan mieltyneen rannikon rustiikkisiin loma-asuntoihin. Uuden hankintansa lisäksi hän omistaa Kalifornian Malibussa 3,25 miljoonan dollarin eli 2,9 miljoonan euron kiinteistön, joka on 1900-luvun puoliväliltä.
2 h
www.iltalehti.fi