Legendaarinen Nosturi lopettaa toimintansa – Lehdet: myös Virgin Oil ja The Circus sulkevat ovensa

Helsingin keikkapaikoissa käy kova kato. Helsingin rock-ravintoloista katoaa ensi vuoden keskikesään mennessä 3 250 asiakaspaikkaa, kun kolme suurta menomestaa lopettaa toimintansa nykyisissä tiloissa. Korvaavia tiloja ei niillä ainakaan vielä ole. Helsingin Sanomat kertoi perjantaina, että puolitoistatuhatta asiakasta vetävä The Circus lopettaa toimintansa ensi kesäkuussa.
Load more
Go to source www.iltalehti.fi
unread news
unread news (Demo user)
Mieletön monsteriviikko! Aleksandr Ovetshkin valittiin NHL:n ykköstähdeksi – Jarmo Kekäläisen löydöllä huimat tilastot
NHL:n viime viikon ykköstähdestä ei ollut mitään epäselvyyttä. Washington Capitalsin maalisinko Aleksandr Ovetshkin mätti viime viikolla kolmeen otteluun kahdeksan maalia. Sillä irtosi luonnollisesti viikon ykköstähden titteli. Ovetshkin on tehnyt tällä kaudella 49 pelissä tehot 34+16=50. Venäläinen on maalipörssissä jaetulla kakkospaikalla Auston Matthewsin kanssa. Ykkösenä keikkuu 37 kaappia heittänyt David Pastrnak.
www.iltalehti.fi
Hovi hylkäsi tuomion raiskauksen yrityksestä Silja Europalla – Oikeus: naisten vessasta kuulunut ”apua” ei ollut välttämättä todellinen avunpyyntö
Hovioikeus hylkäsi kaikki syytteet miestä vastaan ja vapautti hänet korvauksista. Tallinnan-laivalla naismatkustajan vessaan vienyt ja tätä kähmimään ryhtynyt mies sai vapauttavan päätöksen Helsingin hovioikeudessa. Hovi hylkäsi miehen saaman ehdollisen vankeustuomion raiskauksen yrityksestä. Mies vapautettiin myös maksamasta naiselle korvauksia.
www.iltalehti.fi
Rattijuoppo törmäsi hengenvaarallisesti NBA-tähteen – ”Ura ammattilaisurheilijana saattoi päättyä”
Chandler Parsons loukkaantui vakavasti auto-onnettomuudessa.
www.is.fi
Juomavesi on keitettävä Kirkkonummen Gesterbyssä ja Kantohaassa
Juomavesi Kirkkonummen Gesterbyssä ja Kantohaassa on keitettävä ainakin keskiviikkoaamupäivään asti, kertoo vesihuoltopäällikkö Anna Arosilta-Gurvits Kirkkonummen Vedestä.
www.is.fi
Tämä matsi olisi pakko nähdä! Game of Thronesista tuttua muskelijättiä huhuillaan nyrkkeilykehään – ”Iskisin hänen päänsä irti”
Voimamiehet Eddie Hall ja Hafþór Júlíus Björnsson olisi mielenkiintoista nähdä samassa kehässä. Vuonna 2017 Maailman vahvin mies -kisan voittanut Eddie Hall kertoo Generation Iron -sivustolla, että hän on koska tahansa valmis astumaan samaan nyrkkeilykehään Hafþór Júlíus Björnssonin kanssa. Game of Thronesistakin tuttu Björnsson on maailman vahvin mies vuodelta 2018. – Jos minun ja Thorin välille järjestettäisiin nyrkkeilyottelu, treenaisin sitä varten. Treenaisin niin kovaa kuin pystyisin ja iskisin hänen päänsä irti, Hall uhoaa.
www.iltalehti.fi
Klaus Järvisen tytär isänsä kuolemasta: surullinen käänne kesällä heikensi musiikkineuvoksen vointia
Vielä marraskuussa konsertissa esiintynyt musiikkineuvos Klaus Järvinen kuoli yllättäen. Tytär Päivi Järvinen kertoo isänsä viimeisistä hetkistä.
www.is.fi
Talvimyrsky riehuu Perämerellä ja merivesi nousee korkealle – maa-alueiden kovimmat puuskat iskevät Pohjois-Pohjanmaalle ja Kainuuseen
Tuuli yltyy Perämerellä myrskylukemien tuntumaan tiistain vastaisena yönä, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta.
Kaleva.fi
Oulun maankäytön toteuttamisohjelma pyrkii 1 800 uuden asunnon valmistumiseen vuosittain – yritystontteja pitää olla koko ajan tarjolla vähintään sata
Oulun kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina maankäytön toteuttamisohjelman 2020–2024 ja lähetti sen kaupunginvaltuuston käsiteltäväksi.
Kaleva.fi
Kevin Ware nakkasi taas päätössekunnilla voiton Korihaille
Korihait toipui 15 pisteen tappioasemasta.
www.is.fi
Kansanedustajan kotiin murtautuneet miehet vangittu
Kansanedustaja Ruut Sjöblomin kotiin tehdystä murrosta epäillyt miehet on vangittu. Kansanedustaja Ruut Sjöblomin (kok) kotiin noin viikko sitten tehdystä murrosta epäillyt miehet vangittiin sunnuntaina. Miehet ovat noin 23-vuotiaita Liettuan kansalaisia, ja heidät vangittiin eilen todennäköisin syin Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa epäiltynä yhdestä törkeän varkauden yrityksestä ja viidestä törkeästä varkaudesta. Yksi murto keskeytyi, kun talon hälytysjärjestelmä laukesi ja miehet poistuivat paikalta. Siksi yksi epäilty murto jäi törkeäksi varkauden yritykseksi, kertoo rikoskomisario Mikko Minkkinen Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta. Nuorten miesten epäillään murtautuneen kuuteen kotiin Etelä-Suomessa eli Keravalla, Espoossa, Tuusulassa, Järvenpäässä, Orimattilassa ja Lohjalla. Kansanedustaja Sjöblomin kotona vallitsi murron jälkeen kaaos, kun varkaat olivat repineet tavaroita ulos hyllyistä ja kaapeista. Sjöblom kertoi perheensä olleen erityisen järkyttynyt siitä, että varkaat olivat tulleet sisään lastenhuoneen ikkunan kautta.
www.iltalehti.fi
Santa Anitan kuoleman rata oli jälleen kohtalokas: viikonlopun kilpailuissa kuoli kolme hevosta
Joulukuun 2018 jälkeen radalla on kuollut 42 hevosta.
www.hs.fi
Muistatko? Meghanin velipuolen paljastuskirje Harrylle: ”Tämä tulee olemaan brittihovin historian suurin häämoka”
Meghanin velipuoli totesi ennen häitä, ettei Harry ole nähnyt Meghanin todellista luonnetta. Kun Meghan ja prinssi Harry olivat menossa naimisiin, heidän ympärillään oli ainutlaatuinen kohu. Kohu liittyi Meghanin perhetaustoihin, sillä hän ei halunnut kutsua yhtäkään sukulaistaan häihinsä äitiään lukuun ottamatta. Vain pari viikkoa ennen häitä Meghanin velipuoli Thomas Markle jr. julkaisi avoimen kirjeen, joka oli suunnattu prinssi Harrylle.
1 h
www.iltalehti.fi
Lääkäriä esittänyt saksalaismies houkutteli nuoria naisia antamaan itselleen sähköiskuja, sai 11 vuoden tuomion murhan yrityksistä
Mies huijasi uhrejaan videopuheluissa ja myös nauhoitti osan tapauksista.
1 h
www.hs.fi
Tuore selvitys: Näin ilmastonmuutos vaikuttaa Suomessa ja maailmalla
EK:n tilaaman selvityksen mukaan ilmaston lämpeneminen vaikuttaa epätasaisesti eri maanosissa. Maanantaina julkaistussa EK:n konsulttiyhtiö Deloittella teettämässä selvityksessä on tarkasteltu ilmastonmuutoksen aiheuttamia riskejä vuoteen 2050 mennessä sekä 1,5 asteen että neljän asteen lämpenemispoluilla. Nykyisellä ilmastopolitiikalla ja -toimilla maailma on etenemässä kohti yli kolmen asteen lämpenemistä. Selvityksen mukaan jo 1,5 asteen lämpenemispolulla makean veden saatavuus häiriintyy monilla alueilla, mikä aiheuttaa esimerkiksi kasvillisuuden ja eliölajien siirtymistä uusille alueille sekä eläin- ja kasvilajien sukupuuttoja. Biodiversiteetin väheneminen puolestaan vaarantaa yhteiskuntien kykyä sopeutua ilmastonmuutokseen.
1 h
www.iltalehti.fi
1 650 000 dollaria liekeissä – arvokas Lamborghini kärventyi tunnelipalossa Prahassa
Auto tuskin enää on ajokelpoinen. Viime viikolla Prahassa palokunta soitettiin sammuttamaan palo tunnelissa, kun Lamborghini oli syttynyt tuleen. Auton arvo uutena vuonna 2013 oli noin 1,65 miljoonaa dollaria ja sen maksiminopeus on 380 kilometriä tunnissa. Palon epäillään johtuneen teknisestä virheestä. Loukkaantuneista ei ole tietoa.
1 h
www.iltalehti.fi
Tuore raportti: Venäjän uhmakas toiminta Itämerellä on osa laajempaa valtapeliä – Helsingin ja Tukholman päättäjillä edessä merkittävä haaste
Suomen ja Ruotsin liittyminen Natoon johtaisi uuteen myllerrykseen alueella, arvioi Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Matti Pesu.
1 h
www.is.fi
Putouksessa nähty Esko-koira sai katsojat huolestumaan – näin tuottaja kommentoi eläimen käyttämistä suorassa tv-lähetyksessä
Katsojat antoivat Twitterissä palautetta koiran käyttämisestä suorassa televisiolähetyksessä.
1 h
www.is.fi
Pääkirjoitus: Hallituksen on korjattava taksilakia
Liikenne- ja viestintäministeriö saa tiistaina arviot taksilain uudistustarpeesta. Parannettavaa on ilman muuta paljon.
1 h
www.is.fi
Todella mustat lasit saavat ansaitsemansa erikoisnäytöksen
Satavuotisjuhlat. Federico Fellini täyttäisi sata vuotta. Sitä juhlitaan erikoisnäytännöin.
1 h
kauppalehti.fi
Uniperin kesällä avattava hiilivoimala saastuttaa kerrottua enemmän – paine energiayhtiö Fortumia vastaan kasvaa Saksassa
Fortum on energiayhtiö Uniperin suurin omistaja. Perjantaina on luvassa ympäristöjärjestöjen suurmielenosoitus.
2 h
yle.fi
Johanna Riihijärvi sai lähtöpassit isänsä yrityksestä – shokin jälkeen hän rakensi kuntosalin, jollaiseen Suomessa ei ollut totuttu
Riihijärvi perusti yhden Suomen ensimmäisistä budjetti-kuntosaleista. Nykyään sellaisia on satoja.
2 h
yle.fi
Niskakivun taustalla voi olla stressi, ahdistus tai masennus - tunnista oireet
Niskakivut voivat olla oire, joka ei vähene pelkällä kännykän käytön rajoittamisella, Vaikka vietämme päivästä merkittävänkin osan kännykkäämme niska notkolla käytellen, someniska on tutkijoiden mukaan enemmän myytti kuin fakta. Niskakivut eivät aina johdukaan kännykästä tai huonosta asennosta sitä käytettäessä. Kysymys on paljon monimutkaisempi, vaikka kännykällä on kyllä välillinen yhteys niskakipuihin.
2 h
www.iltalehti.fi
Oulun kaupunki jatkaa rahastosijoitustaan
Oulun kaupunki jatkaa rahoitusta VisionPlus Fund I Ky -rahastolle, jonka toiminta alkoi kahdeksan vuotta sitten ja edellyttää nyt jatkoa.
2 h
Kaleva.fi
”Joku tekee kamalaa ääntä”, snookerin arvoturnauksen finaalissa hämmennystä aiheutti suolikaasulta kuulostava ääni
Englannin Stuart Bingham voitti finaalissa niinikään englantilaisen Ali Carterin.
2 h
www.hs.fi
Tummaihoinen juniori joutui rasistisen käytöksen uhriksi – 10-vuotiaana koettu tapaus on yhä Efen mielessä: ”Aikuisetkaan eivät tehneet mitään”
Urheilulehti kertoo laajassa artikkelissaan, miten rasismi hidasti afrosuomalaisten urheilijoiden nousua suomalaisen urheilun eturiviin. Artikkelissa kerrotaan, miten jääkiekkopiirit olivat välillä julmia nuorelle Efe Evwarayelle 1990-luvun lopulla.
2 h
www.is.fi
Huippumalli Ashley Graham sai esikoisensa
Ashley Graham tiedotti poikansa syntymästä Instagramissa. Huippumalli Ashley Graham, 32, on saanut esikoisensa. Graham sai poikavauvan puolisonsa Justin Ervinin kanssa. Graham kertoi maanantaina Instagramin tarinat-osioissa, että poika syntyi lauantai-iltana. Grahamin päivityksestä uutisoi myös People-lehti.
2 h
www.iltalehti.fi
Videot julki: Näin poliisi rynnäköi panssariautoillaan UB-pomon ökytalojen pihaan
United Brotherhood -rikoskokonaisuus on valtava. Epäiltyjä on viisikymmentä. Rahaa liikkui jopa miljoonia. Keskusrikospoliisi tiedotti maanantaina, että rikollisjärjestö United Brotherhoodia koskeva laaja tutkinta on valmistumassa. Tutkinnat saadaan valmiiksi tämän kuun lopussa, jonka jälkeen ne siirtyvät syyteharkintaan. Rikosepäilykokonaisuus on valtava.
2 h
www.iltalehti.fi
Rasismikohu A-nuorten kiekkopelissä – Jääkiekkoliitolta suorat sanat: ”Tällaista musiikkia ei tarvitse soittaa missään”
Jääkiekkoliitto odottaa EVU:n selvitystä lauantain tapahtumista. EVU kohtasi A-nuorten ottelussa Helsingin Kiekko-Tiikerit Vantaalla. Kolmannessa erässä hallissa lähti soimaan Kake Singersin 1970-luvun lopun kappale ”Me halutaan olla neekereitä” juuri silloin, kun Kiekko-Tiikerit oli laittanut aloitukseen tummaihoisen pelaajan. Asiasta ensimmäisenä kertoneen Helsingin Sanomien mukaan Kiekko-Tiikerien valmentaja Jani Heikkonen hermostui tapauksesta ja kirjoitti aiheesta jääkiekkoaiheiseen Facebook-ryhmään.
2 h
www.iltalehti.fi
Mies puukotti kahta järjestyksenvalvojaa Itäkeskuksessa – poliisi esittää vangittavaksi
Poliisin mukaan tapahtumat saivat alkunsa metrossa, jossa ilmoituksen mukaan mies pahoinpiteli naista. Helsingissä Itäkeskuksessa Tallinnanaukiolla tapahtui 18.1.2020 myöhään illalla puukotus, kun metrosta poistettu mies alkoi huitoa teräaseella ja osui kahteen järjestyksenvalvojaan. Järjestyksenvalvojat lähtivät poistamaan metrossa rähissyttä matkustajaa puolenyön aikoihin.
2 h
www.iltalehti.fi
Kahvi, elintarvikepetokset, matkailu, maahanmuutto – näin ilmastonmuutos iskee yrityksiin
Suomalaisten yritysten pitää vauhdittaa ilmastonmuutoksen torjuntaa, ja samalla arvioida omia liiketoiminnan riskejään, uusi raportti suosittaa.
2 h
www.is.fi
Onko tässä huutokauppahistorian erikoisin esine? Aki Palsanmäki tekee kauppoja Leningrad Cowboys -tähti Mato Valtosen kanssa
Suomen huutokauppakeisari pääsee tekemään kauppoja Markku ”Mato” Valtosen kanssa.
2 h
www.is.fi
Henri Kontisen nelinpelipari Struff laittoi Djokovicin hikoilemaan
Kahdeksatta Australian avointen mestaruutta tavoitteleva Novak Djokovicin kukisti Jan-Lennard Struff 7–6 (7–5), 6–2, 2–6, 6–1.
2 h
Kaleva.fi
Pääkirjoitus: Sovittelijan toimi vaatii kummankin puolen luottamusta
Kiista kiky-tunneista on meneillään olevalla neuvottelukierroksella aivan keskeinen.
2 h
www.hs.fi
Yhdysvalloissa marssitaan aseet käsissä aserajoituksia vastaan: Aseet ovat elämäntapamme
Richmondiin on kokoontunut myös aserajoituksia vaativia mielenosoittajia. Tilanne on poliisin mukaan rauhallinen.
2 h
yle.fi
Markus Kühn valittiin Helsingin strategiajohtajaksi
Strategiajohtajan tehtävää haki kaikkiaan 113 henkilöä.
2 h
www.hs.fi
Afrikan rikkain nainen – Näin ”Angolan prinsessa” käytti asemaansa hyväkseen ja loi kahden miljardin dollarin omaisuuden
Angolan entisen presidentin tytär Isabel dos Santos on Afrikan rikkain nainen, jota syytetään nyt korruptiosta. Dos Santos vakuuttaa saavuttaneensa kahden miljardin dollarin omaisuutensa kovalla työllä.
2 h
www.hs.fi
Tubettaja täytti uima-altaan paperirullilla – video synnytti someraivon: Tähti pyytää nyt anteeksi tempaustaan
Tubettajan hauskaksi tarkoitettu tempaus ei onnistunut odotetusti. Youtube on täynnä erilaisia haasteita ja tempauksia. Jotkut haasteista ovat onnistuneet herättämään tietoisuutta esimerkiksi sairauksista, mutta aina ne eivät mene täysin putkeen. Tämän osoittaa tunnettu, yli 600 000 tilaajaa kerännyt tubettaja Tyler Oliveira, joka vihastutti tempauksellaan ihmisiä ympäri maailmaa.
2 h
www.iltalehti.fi
ENCE-mestari Joona Sotala on voittanut lähes kaiken – pelaa pian viimeisestä puuttuvasta mestaruudesta
Joona ”Serral” Sotala on voittanut StarCraft II -peliturnauksista arviolta noin 725 000 euroa palkintorahaa. Palkintokaapista puuttuu vain yksi iso mestaruus.
2 h
www.is.fi
Uutinen luisteluvalmentajan käytöksestä järkytti Li Anderssonia: ”Se sai minut voimaan fyysisesti pahoin”
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson järkyttyi muodostelmaluisteluvalmentajan toimista. Suomen Taitoluisteluliitto asetti perjantaina 17.1. muodostelmaluisteluvalmentajan 12 kuukauden mittaiseen toimintakieltoon eettisten sääntöjen rikkomisesta. Valmentaja oli käyttänyt epäasiallista kieltä, huutanut ja nöyryyttänyt valmennettaviaan. – Yleisradion viikonlopun uutinen muodostelmaluistelun piirissä ilmenneestä valmentajan lapsiin ja nuoriin kohdistamasta henkisestä väkivallasta sai minut voimaan fyysisesti pahoin, Li Andersson kirjoittaa Facebookissa.
2 h
www.iltalehti.fi
Valtuustoaloite tuotti tulosta: Oulun kaupunki kehittää uutta tehokkaampaa toimintamallia yritysmyönteisyyden parantamiseksi
Oulun kaupunginhallitus käsitteli maanantaina yritysmyönteisyyden kehittämistä käsittelevän valtuustoaloitteen.
2 h
Kaleva.fi
Turkkilaismaalivahti torjui rangaistuspotkun kahdesti ja ajettiin kentältä: puolustaja torjui kolmannen yrityksen
Erikoinen episodi tapahtui Turkin kolmannella sarjatasolla.
2 h
www.hs.fi
Haudat keskellä ulkoilualuetta kummastuttavat Turussa – Avi ei tilastoi tunnustuksettomia hautausmaita
Tunnustuksettomien hautausmaiden määrää on vaikea arvioida. Useissa kunnissa sellainen on.
2 h
yle.fi
Nyt halutaan ”earscape” – uusi korvakorutrendi on kohta kaikilla
Nämä kuvat nähtyäsi alat harkita useamman lävistyksen hankkimista. Punaisen maton kuvista voi bongata korvakorutrendin, joka on kasvattamassa suosiotaan: yksi pari korviksia ei enää riitä, vaan nyt siroilla lävistyksillä koristellaan koko korva. Erilaisia koruja yhteen sommittelemalla voi luoda juuri omannäköisensä, persoonallisen ja uniikin korviskokonaisuuden. Trendistä on alettu käyttää myös nimitystä earscape, ja siitä kirjoittavat esimerkiksi Wall Street Journal, Refinery29 ja jopa Daily Mail. Nimityksen on lanseerannut korvakorumerkki ja lävistysstudio Studs, joka nauttii niin coolien newyorkilaisten kuin Voguenkin suosiota. Asiakkaisiin lukeutuu esimerkiksi huippumalli Kaia Gerber, ja odotamme ”korvamaisemien” olevan kohta kuumaa kamaa meilläkin.
2 h
www.iltalehti.fi
Nyt puhuvat toiset naiset: ”Mies halusi vain seksiä ja esitti rakastunutta, minä hölmönä uskoin kaiken”
Moni salasuhteessa ollut kertoo uskoneensa, että suhteesta kasvaa vielä jotain syvempää.
2 h
www.is.fi
Laura, 23, laihtui 57 kg vegaaniruokavaliolla ja ulkoiluttamalla koiraa – brittinaisen muutos alkoi vahingossa
Ruokavalion muutos sai naisen voimaan paremmin. Laura pitää vegaaniutta parhaana päätöksenään. Laura Collacott, 23, kertoo olleensa aina hieman pullukka. Ylipainoa kertyi kuitenkin niin, että lopulta nuori nainen painoi noin 111 kiloa. Collscott kertoo olleensa ylipainoisena masentunut, eikä voinut ollenkaan hyvin. Kun hän päätti luopua vegaaniruokavalion myötä herkuttelusta, hän päätti myös viedä koiransa ulos joka aamu tunnin lenkille – paino alkoi pudota kuin itsestään.
2 h
www.iltalehti.fi
Mokia ja unohduksia töissä? Aivotutkija neuvoo korjausliikkeen, jolla sählääminen vähenee
2010-luku oli työelämässä hutiloinnin, unohtelun ja ilmasta putoilevien jonglööripallojen vuosikymmen. Aivotutkija Minna Huotilainen kertoo, miten sähläreistä saadaan taas skarppeja.
2 h
kauppalehti.fi
Voiko taitoluisteluvalmentaja saada syytteen pahoinpitelystä? ”Kyllä, varsinkin jos toiminnasta on aiheutunut seurauksia”
Professori Matti Tolvanen korostaa myös luisteluseuran vastuuta, jos nuori urheilija on sairastunut valmentajan takia. Tolvasen mukaan viime viikolla kovan kohun keskelle joutuneen muodostelmaluistelijoiden valmentajan toiminta saattaa hyvinkin täyttää rikostutkinnan tunnusmerkit. – Kyllä, jos katsottaisiin, että siitä on aiheutunut seurauksia. Jos joku on esimerkiksi masentunut niin tällöin toiminta voisi täyttää pahoinpitelyn tunnusmerkit, hän toteaa.
3 h
www.iltalehti.fi
Raija Pelli kirjoittaa iskelmätähti Kikan elämäkerran: "Lunastan lupaukseni Kirsille, että totuus tulee kerrottua"
Kikan, eli Kirsi Sirénin kuolemasta tulee tänä vuonna kuluneeksi 15 vuotta. Tekeillä on myös elokuva ja musikaali.
3 h
yle.fi