Näkökulma: Nyt on tarjolla draamaa ja sinfoniaa: kumpi suurseura syöksyy syvälle kriisin syövereihin, HIFK vai TPS?

Helsinki ja Turku ovat jääneet huutolaispojan asemaan tämän syksyn SM-liigassa, kirjoittaa Vesa Parviainen. Helsingin IFK on SM-liigan todellinen suurseura, jos mittarina käytetään talouden tunnuslukuja. HIFK:lla on suurin tulobudjetti (9,91 miljoonaa euroa) ja sarjan kallein joukkue.
Load more
Go to source
unread news (Demo user)
unread news (Demo user)
Kuningatar Elisabet luottaa yhteen perheenjäseneen enemmän kuin muihin – kyseessä ei kuitenkaan ole Charles, Kate Middleton tai Meghan Markle
Kuningattaren sukulaiset ovat tunnettuja kasvoja ympäri maailman, mutta jos Elisabet haluaa tukea, hän kääntyy yhden tietyn naisen puoleen.
8 m
www.is.fi
EU:n laajentuminen tyssäsi Ranskan vastustukseen viime yönä – Juncker ilmaisi kantansa suorasanaisesti, myös Rinne pettynyt
Ranska ja muutama muu EU-maa estivät EU-jäsenyysneuvottelujen aloittamisen Albanian ja Pohjois-Makedonian kanssa.
kauppalehti.fi
Ranska torppasi EU:n laajentumishalut Balkanilla – Rinne: ”Olen pettynyt”
Jäsenyysneuvotteluja ei toistaiseksi avata Pohjois-Makedonian ja Albanian kanssa, vaikka maat ovat tehneet vaaditut uudistukset.
yle.fi
Kontinen selviytyi väliaikaisen parinsa kanssa Tukholman tennisturnauksen finaaliin
www.hs.fi
Näin EU toimii, jos brittiparlamentti ei hyväksy brexit-sopimusta – Rinne: ”Todella toivon, että sopu voisi toteutua”
Britannian parlamentti kokoontuu lauantaina poikkeukselliseen istuntoon, jossa päätetään hyväksytäänkö torstaina EU:n kanssa tehty brexit-sopimus vai ei. Brexit-sopimuksen läpimeno ei ole varmaa, koska pääministerillä ei ole edustajien enemmistöä takanaan. Pääministeri Antti Rinne (sd) toivoo, että sopimus hyväksytään.
www.iltalehti.fi
Deittisovellus Tinderin suomalainen haastaja ei ottanut tulta alleen – yritys meni konkurssiin
Kesällä 2016 julkaistu suomalainen Heya-sovellus pyrki haastamaan kansainvälisiä jättejä.
kauppalehti.fi
Iso-Arska yllätti! Syleili lämpimästi Terminator-kollegaansa - sitten jo suudeltiin
Terminator-tähdet suutelivat toisiaan Lontoossa järjestetyssä Terminator: Dark Fate -elokuvan ensi-illassa. Terminator-näyttelijät Linda Hamilton, 63, ja Arnold Schwarzenegger, 72, järjestivät punaisella matolla melkoisen tilanteen Lontoossa Terminator: Dark Fate -elokuvan ensi-illassa. 28 vuotta sitten ensi kertaa yhdessä näytellyt parivaljakko päätyi ensin hellään syleilyyn, jonka jälkeen he intoutuivatkin suutelemaan toisiaan. Tulevassa Terminator-elokuvassa Hamilton palaa Sarah Connorin rooliin, ja Schwarzenegger taas esittää ikääntyvää Terminatoria, joka on lähetetty ajassa tulevaisuuteen tappamaan John Connor, joka nyt elää tavallisena yhteiskunnan jäsenenä.
www.iltalehti.fi
PattU sai siirtomarkkinoilta haluamansa huippuvahvistuksen – Superpesiksen tähtiin lukeutuva Sami Haapakoski solmi seuran kanssa yksivuotisen sopimuksen
Miesten Superpesiksessä pelaava Pattijoen Urheilijat sai syksyn siirtomarkkinoilta tavoittelemansa huippuvahvistuksen.
Kaleva.fi
Sähköformuloiden mestari patistelee ympäristötietoista Lewis Hamiltonia Formula E -sarjaan – ”Tulla tekemään enemmän”
Jean-Eric Vergne ylistää Lewis Hamiltonin ympäristötietoisuutta.
www.is.fi
Komission jättävä Juncker: Onnistumisten ja epäonnistumisten listaaminen veisi aamuun asti
Jean-Claude Juncker laski istuneensa perti 118:ssa Euroopan komission istunnossa.
Kaleva.fi
Myytti nurin? Kissat eivät ehkä olekaan niin itsenäisiä ja ihmisestä riippumattomia
Kissa kiintyy omistajaansa siinä missä koirakin ja vauva vanhempaansa, väitetään uudessa tutkimuksessa. Tutkimusta johtanut Kristyn Vitale sanoo, että he ovat ensimmäistä kertaa todistaneet, että kissa kiintyy ihmiseen samaan tyyliin kuin koira ja vauvakin. Näin ollen suosittu uskomus, että kissat ovat verrattain itsenäisiä, eikä niillä ole tapana muodostaa läheistä kiintymyssuhdetta ihmiseen, voi hyvin olla myytti. – Sekä kissat että koirat voivat muodostaa ihmiseen samantyyppisen siteen kuin mikä lapsella on vanhempaansa. Kiintymys on biologisesti hyvin merkityksellistä käytöstä. Tutkimuksemme osoittaa, että kun kissat elävät riippuvuussuhteessa ihmiseen, niiden kiintymystä ilmentävä käytös on joustavaa ja suurelle osalle kissoista ihmiset ovat hyvinvoinnin lähde, tutkimusta johtanut Vitale Oregonin osavaltionyliopistosta sanoo.
www.iltalehti.fi
Sdp:n ja keskustan nokkapokka jatkuu – Lindtman tyrmää Kulmunin puheet menolisäysten perumisesta: ”Olisin hyvin varovainen”
Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni sanoi Suomen Kuvalehdelle, että hallitus voi joutua leikkaamaan pysyviä menolisäyksiä, jos työllisyystavoite ei toteudu. Lindtman ei suostu puhumaan lainkaan päätösten perumisesta.
www.is.fi
Tuore tutkimus: Terrafamen jätevesi pilannut Nuasjärven pohjaa poistoputken ympäriltä
Aikaisemmin tehdyssä tutkimuksessa poistoputkella ei nähty olevan suurta vaikutusta järven tilaan. Kainuun ely-keskus ei ota vielä kantaa uuteen tutkimukseen.
yle.fi
HS: Teinipojalta rahaa vaatinut poliisi sai potkut
Poliisilaitoksen mukaan miehen toiminta on voinut vahingoittaa koko poliisiorganisaation luotettavuutta, kirjoittaa Helsingin Sanomat. Saman totesi aiemmin jo Helsingin käräjäoikeus. Iltalehti uutisoi aiemmin, että teinipojalta rahallista korvausta vaatinut vanhempi konstaapeli on saanut tuomion virkavelvollisuuden rikkomisesta. Helsingin käräjäoikeus tuomitsi viime kesäkuussa antamassaan ratkaisussa miehen 40 päiväsakkoon, mikä teki hänen tuloillaan 1 360 euroa. Perjantaina Helsingin Sanomat kertoi, että samainen konstaapeli on myös saanut potkut Helsingin poliisista.
www.iltalehti.fi
Yhdistetyn maajoukkue teki radikaalin ratkaisun – urheilijat laitettiin lomalle kesken treenikauden: ”Ettei poikien naama ole ihan valkoinen”
Suomalaiset ovat keskittyneet mäkiharjoitteluun entistä enemmän. Maailman valioita ladulla, heikkoja mäessä. Näin voi tiivistää kupletin juonen Suomen yhdistetyn maajoukkueessa viime kausien ajalta.
www.iltalehti.fi
Kausikorttien lainaaminen kirjastosta leviää, Salon kaupunki tarjoaa lainattavaksi mestarijoukkue LP Viestin kausikortteja
LP Viestin kotiotteluluissa yleisömäärä ratkaisee seuraavan ottelun pääsylipun hinnan.
www.hs.fi
Odotettu El Clásico väistyy jättimielenosoituksen tieltä – FC Barcelona ja Real Madrid pääsivät yhteisymmärrykseen
La Liga -kauden ensimmäinen El Clásico pelataan näillä näkymin poikkeuksellisesti arkipäivänä. Aiemmin kerrottiin, että FC Barcelonan ja Real Madridin välinen kauden ensimmäinen El Clásico ei järjesty suunnitellulla tavalla. Jättiseurojen piti alunperin kohdata Barcelonassa 26. lokakuuta, mutta samana päivänä kaupungissa järjestetään suuri mielenosoitus. Katalonialaiset protestoivat itsehallintoalueen itsenäisyyttä ajaneiden johtohahmojen saamia kovia vankeusrangaistuksia.
www.iltalehti.fi
Lapin sairaalat ovat pattitilanteessa vauvakadon keskellä – synnytysten tulevaisuudesta käydään kovaa vääntöä
Synnytystoiminnan järjestämisestä Lapissa pitäisi löytää sopu vuodenvaihteeseen mennessä.
1 h
yle.fi
Ville Rannan pilapiirros: Lehmä lentää politiikkaan
Ville Rannan pilapiirros 18.10.2019.
1 h
www.iltalehti.fi
Kommentti: Brexit-sopimus sisältää kolme kompromissia, joista yksi saattaa käydä Boris Johnsonille kalliiksi
Sekä Euroopan unioni että Britannia tekivät kompromisseja saavuttaakseen brexit-sovun torstaina. Se ei silti välttämättä riitä.
1 h
www.hs.fi
Järkyttävät kuvat loukkaantuneista lapsista leviävät – Turkkia syytetään julmista sotarikoksista Pohjois-Syyriassa
Kurdien mukaan Turkki ja sen liittolaiset ovat käyttäneet kiellettyjä aseita siviilejä vastaan Syyriassa.
1 h
www.is.fi
Tahallaan sytytetty tulipalo tuhosi Lahden Mukkulan kauppakeskusta – esitutkinta valmis, kaksi epäiltyä
Lahden Mukkulan ostoskeskuksessa sytytettiin tulipalo 28.9.2018. Poliisi on nyt saanut esitutkinnan valmiiksi. On aamuyö Lahden Mukkulassa 28.9.2018. Alueella olevassa ostoskeskuksessa on syttynyt tulipalo. Tai siis: tulipalo on sytytetty. Tahallaan. Tuliliekit ryöppyävät talon rakenteista. Osa ostoskeskuksen liiketiloista tuhoutuu. Kaikkiaan tulopalo tuhoaa 600–800 neliömetrin kokoisen alueen.
1 h
www.iltalehti.fi
Useat suomalaisyhtiöt joutuneet petosten ja tietomurtojen kohteiksi – KRP selvitti laajaa kansainvälistä rikosvyyhtiä
Keskusrikospoliisi kertoo tutkineensa laajaa kansainvälistä petosrikoskokonaisuutta, johon liittyy suomalaiskohteisiin tehtyjä tietomurtoja.
1 h
kauppalehti.fi
Lahjontaskandaalista tuomittu Täydelliset naiset -tähti joutui nyt telkien taakse – Hollywood-glamour vaihtui naisvankilan kolkkoon arkeen
Felicity Huffman tuomittiin kahden viikon vankeuteen, kun hän tunnusti osallisuutensa yliopistoja ravistelleeseen lahjontaskandaaliin.
1 h
www.is.fi
Kuopion tori on lauantaina todellinen mualiman napa! KuPSin ja Interin ratkaisupeliä jännitetään koko kaupungin voimin – ”Mistä saataisiin kyllin jämäkkä netti”
Kuopion torista rakentuu paikallisille jalkapallofaneille lauantaiksi lisänimensä mukainen mualiman napa, sillä KuPS näyttää mestaruuden ratkaisevan ottelun siellä suorana lähetyksenä. Vaikea arvioida, kuinka paljon väkeä on tulossa, sillä tällaista ei ole koskaan järjestetty, sanoo KuPSin toimitusjohtaja Jarmo Heiskanen. KuPSille riittää Veikkausliigan mestaruuteen tasapeli kauden viimeisestä ottelusta Turusta. Mikäli taas kotijoukkue FC Inter voittaa, se vie mestaruuden.
1 h
www.iltalehti.fi
Vakio: Tottenhamilla tilaisuus selättää ongelmansa
Siipirikkoinen Norwich on selkeä altavastaaja Bournemouthissa.
1 h
www.is.fi
Suomalaisille talviurheiluyrityksille satelee tilauksia Pekingissä – Parkanosta lähtee 30 merikontillista tavaraa Kiinaan: ”Pelkkä laitetoimitus on 2,5 miljoonan euron luokkaa”
Kiinan ja Suomen välinen talviurheilun teemavuosi tuo edelleen kauppasopimuksia valmistuksen ja palveluiden saralta.
1 h
kauppalehti.fi
Asiantuntija suosittelee 8 edullista punaviiniä eri lihoille
Onko oikean viinin ostaminen vaikeaa? Viiniasiantuntija Pekka Suorsa auttaa valitsemaan oikein.
1 h
www.is.fi
Suomalaisfirma on kehittänyt muovitonta kahvikuppia jo vuosia – nyt avautui ovi maailmalle: "Iso, globaali putiikki"
Kotkalainen metsäyhtiö Kotkamills on tehnyt kansainvälisen ketjun kanssa merkittävän sopimuksen muovittoman kuppikartongin toimittamisesta.
1 h
yle.fi
Syyrian ja Turkin rajalla syntynyt suomalaiskurdi: "Ihmiset joutuvat keskittymään, tuleeko seuraavaa päivää ollenkaan"
Vuoden 2016 pakolaismieheksi valittu Ali Giray kantaa suurta huolta synnyinseudustaan.
1 h
yle.fi
Olympialaisiin valmistautuva Japani toi ebolan ja muita tappavia viruksia omaan huippulaboratorioon – syynä pelko tautien puhkeamisesta Tokion kesäkisoissa
Paikalliset asukkaat Tokion lähellä vastustavat virusten tuontia kotioven lähelle.
1 h
www.hs.fi
Rattijuoppo ajoi ulos tieltä melkein kahden promillen humalassa, auto katkesi kahtia ja matkustajat kuolivat – 2,5 vuotta vankeutta
Vain kuskin paikka säilyi ehjänä rajussa törmäyksessä.
1 h
www.is.fi
Kotkalainen yrittäjä myy Kimi Räikkösen entistä Audi RS6 Avant 4,0 V8 TFSI:ä – huippukiesissä mylvii röyhkeät 680 hevosvoiman tehot
Kimi Räikkösen entinen menopeli on jälleen myynnissä.
2 h
www.is.fi
Mies ajoi ulos tieltä melkein kahden promillen humalassa, auto katkesi kahtia ja matkustajat kuolivat – oikeus tuomitsi 2,5 vuoden vankeuteen
Oikeus tuomitsi autoa kuljettaneen miehen törkeästä kuolemantuottamuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja törkeästä rattijuopumuksesta.
2 h
www.hs.fi
Kansanedustaja Ari Koponen hakee Brother Christmas -tuomioonsa valituslupaa suoraan korkeimmasta oikeudesta
Käräjäoikeus katsoi, että yhdistyksen tuotemyynti oli luvatonta rahankeräystä.
2 h
yle.fi
Ruotsin akatemian jäsen Göran Malmqvist, 95, on kuollut
Malmqvist on ollut kieli- ja kirjallisuusyhteisön jäsen vuodesta 1985. Ruotsin akatemian jäsen ja sinologi Göran Malmqvist on kuollut, kertoo ruotsalaislehti Dagens Nyheter. Malmqvist kuoli 95-vuotiaana. Malmqvistin ura rakentui Kiina-tietämyksen ympärille. Hän oli Kiina-asiantuntija ja käänsi useita kiinalaisia teoksia ruotsiksi.
2 h
www.iltalehti.fi
Pörssin uusin tulokas Relais aloitti räpiköiden – kurssikehitys jäi kauas edellisen listautujan +34 % -ampaisusta
Relais Groupin pörssitaival alkoi vaatimattomasti. Yhtiön kurssi räpiköi avauspäivänä listautumisannin merkintähinnan tuntumassa mutta painui lopulta sen alle.
2 h
kauppalehti.fi
Love Islandissa rakastuneet Anku ja Patrick ovat olleet jo vuoden yhdessä – herkkä kuva julki: ”365 päivää”
Anku ja Patrick ovat ainoa Love Island Suomen ensimmäisellä kaudella muodostunut pari, joka seurustelee edelleen. Love Island Suomen toinen tuotantokausi huipentui tiistaina nähtyyn finaaliin. Sofia ja Eetu pokkasivat 25 000 euron voittopotin – ja löysivät toisistaan kumppanin. Tällä kertaa heidän lisäkseen kahdeksan viikon rakkausmatkalla muodostui myös kolme muuta paria: Reetu ja Vanessa, Tommy ja Nikita sekä Juho ja Jenni.
2 h
www.iltalehti.fi
Analyysi: Suostumus-kansalaisaloite tuskin etenee sellaisenaan eduskunnassa – ongelmana lapsiin kohdistuva seksuaalinen väkivalta
Suostumuksen puutteeseen perustuva raiskauslakiesitys tarvitsee rinnalleen säännöksen, jolla huomioidaan lapsiin kohdistuvat tapaukset, kirjoittaa Ylen politiikan toimittaja Hannu Tikkala.
2 h
yle.fi
Googlen huippupuhelimesta paljastui paha ongelma: Voidaan avata omistajan nukkuessa – ja ehkä kuoltua
Samsung sai seuraa Googlesta puhelimissa, joiden lukituksen avaaminen on naurettavan helppoa. Asiasta kertoo BBC.
2 h
www.is.fi
Miniristikko: Villiä elämää! – Luontokuvauksen ”Oscarit” on nyt jaettu
HS:n 5x5-miniristikko ilmestyy päivittäin vaihtuvalla aiheella. Kokeile saatko kaikki sanat omille paikoilleen.
2 h
www.hs.fi
Tämä punaviini on hintansa puolesta varsinainen löytö - runsasarominen ja täyteläinen pinot noir
Perjantaipullo: Noble Vines 667 Pinot Noir 2017, Yhdysvallat, 15,98 € Pinot Noiria voisi melkein kutsua syksyn omaksi lajikkeeksi. Niin hyvin tämä suht’ hapokas, marjainen ja melko vähätanniininen viini rimmaa syksyisten makujen parina. Pinot noir tunnetaankin riistalintujen, sienien sekä satokauden kasvisten parhaana kaverina. Pinot noir on yleensä raikkaan marjainen ja sen kirpakkaa aromimaailmaa pehmentää joskus makeakin mausteisuus. Upeita ja runsaita pinot noireja löytyy erityisesti uudesta maailmasta, vaikkakin hienoimmat viinit tulevat Burgundista ja ovat viinimaailman ehdotonta eliittiä.
2 h
www.iltalehti.fi
Moderni katamaraani Augusta ryhtyy tutkimaan Itämeren monimuotoisia rannikkovesiä
Helsingin yliopiston Tvärminnen merentutkimuslaitoksen uusi alus tutkii niin merenpohjaa, vesimassoja kuin leväkukintojakin.
2 h
yle.fi
Haaskoilla kuvattaviksi houkutellut pedot voivat aiheuttaa vaaratilanteita ympäristön ihmisille, varoittaa Tukes
Turvallisuus- ja kemikaaliviraston tietoon tuli loppukesällä neljä tapausta, joissa karhut tai sudet pyrkivät petokuvauspaikkojen lähellä pihapiiriin, telttailijoiden leiriin tai autolle. ”Se voi olla sattumaakin, mutta meistä tätä pitäisi selvittää tarkemmin.”
2 h
www.hs.fi
Finnkinon toimitusjohtaja sai potkut kaikessa hiljaisuudessa yli kuukausi sitten
Finnkinosta tulee osa isompaa kokonaisuutta, mutta nimi pysyy.
2 h
www.hs.fi
IEA:n asiantuntijat varoittavat katumaasturien kasvavasta suosiosta – Yle: Suomessa suuret päästelijät myyvät eurooppalaisittain hyvin
Kansainvälisen energiajärjestö IEA:n asiantuntijat huomauttavat katumaasturien kasvavan suosion mahdollisista vaikutuksista henkilöliikenteen päästöjen kehitykseen. Katumaasturit ovat keskivertoautoon verrattuna suurempia.
2 h
kauppalehti.fi
Pakettiauton kuljettajaa epäillään amfetamiinin vaikutuksen alaisena ajamisesta – miehen hallusta löytyi teräase
Rovaniemen poliisi pysäytti perjantaina aamulla Korkalovaarassa pakettiauton, jota kuljetti kolmekymppinen mies.
2 h
Kaleva.fi
Nyt.fi: Netissä leviää kuva pahoin runnellusta valkohaista, jota luultavasti puri isompi hai
Tutkijat yrittävät saada lisää tietoa valkohaiden parittelusta. Haista löytyneet puremajäljet voivat olla tutkimustyötä avittava vihje.
2 h
www.hs.fi