Neste kaavailee uusiutuvalle lentopolttoaineelleen isoa roolia: yhtiö aikoo kymmenkertaistaa sen tuotannon

Yhtiössä toivotaan, että sen uusiutuvasta lentopolttoaineesta tulee uusiutuvan dieselin veroinen menestys.
Load more
Go to source
unread news (Demo user)
unread news (Demo user)
Pirkko Arstila, 81, nosti tapetille ikäihmisten seksielämän - harmittelee vanhempien naisten vaikeutta löytää kumppani: ”Kun nainen täyttää 60, miehet katoavat”
Toimittaja ja kirjailija Pirkko Arstila, 81, toivoo lisää keskustelua ikäihmisten seksistä ja seurustelusta. Toimittaja ja kirjailija Pirkko Arstila, 81, puhui perjantaina Ylen Perjantai-ohjelmassa ikäihmisten seksistä ja seurustelukuvioista. Arstila nosti tapetille itselleenkin tärkeän aiheen. Hän kertoo Iltalehdelle, että seurustelu ja mahdollisen kumppanin tapaaminen hankaloituvat toden teolla vanhemmalla iällä.
www.iltalehti.fi
Ilta-Sanomat: Mikkelien Jukurien toimitusjohtaja oikeuteen epäiltynä kolmesta rikosesta
Jukurien puheenjohtaja Jukka Toivakka kiistää syyllistyneensä rikoksiin.
www.hs.fi
Tamperelainen kalastusporukka kohtasi hämmentävän näyn: vastaan ui seitsemän villisikaa – ”Hirveä röhnötys vain kuului”
Miehet eivät olleet uskoa silmiään. Kolmen miehen seurue joutui lauantaiaamuna hämmentävään tilanteeseen. Miehet olivat kalastamassa Tampereella Kaitaveden Käälahdella, kun he huomasivat seitsemän villisikaa uimassa. – Havaitsimme joitakin elukoita uimassa. Hidastimme ja ajoimme lähemmäs. Mietimme, että ovatko ne peuroja tai hirviä. Huomasimme, kun pääsimme lähelle, että ne ovat villisikoja, mukana ollut Ville Oksanen kertoo.
www.iltalehti.fi
Suomi kansainvälisen eläkevertailun kärkijoukossa – ”Syntyvyyden lasku ei vielä näy näissä tuloksissa”
Suomi valittiin jo kuudetta kertaa maailman luotettavimmaksi ja läpinäkyvimmäksi järjestelmäksi.
kauppalehti.fi
Kiina ohitti Yhdysvallat vauraiden määrässä
Kymmenellä prosentilla on yli 80 prosenttia maailman kotitalouksien varallisuudesta, arvioi sveitsiläispankki Credit Suisse.
www.hs.fi
Opioidikriisin lietsomisesta syytetyiltä lääkefirmoilta vaaditaan miljardeja oikeuden­käynnissä, jota on verrattu suuriin tupakka­oikeuden­käynteihin
Lähes 49 000 amerikkalaista kuoli viime vuonna Yhdysvaltain terveysviraston mukaan opioidien kuten reseptikipulääkkeiden, heroiinin ja fentanyylin yliannostukseen.
www.hs.fi
Jääkautinen hiidenkouru aiotaan tuhota Helsingin Vartiokylässä, oikeus ei käsittele valitusta
HKL tiedotti maanantaina, että louhinnat jatkuvat alueella suunnitelmien mukaan.
www.hs.fi
Rankkasateet iskevät kohta Välimeren lomakohteisiin – Juha Föhr: ”Kylmä ylämatala” riepottelee suomalaisten suosikkirantoja
Koko vuoden sademäärä voi tulla vain muutamassa päivässä.
www.is.fi
Pääomasijoittaja Ilkka Kivimäki arvostelee ulkomaisten osaajien työlupaprosessin hitautta Talouselämässä: ”On päivänselvää, että parhaat osaajat ehtivät tarttua kilpailevaan tarjoukseen”
”Tätä tilannetta ei Suomi-brändillä tai yrityksen omalla mainetyöllä paikata”, startup-vaikuttaja Kivimäki kirjoittaa TE:n vieraskolumnissa.
kauppalehti.fi
2 000 lammasta pysäytti Madridin liikenteen osana perinteistä kulkuetta
Pyreneiden niemimaan lammaspaimenet sopivat jo 1400-luvulla, että heillä on kerran vuodessa lupa kuljettaa lampaat kaupungin halki.
www.hs.fi
Keuhkoihin voi kertyä rasvaa huomaamattomasti - seurauksena vakava tulehdustila ja astma
Myös keuhkoihin kertyy rasvakudosta, osoittaa ensimmäistä kertaa tuore tutkimus. Uusi tutkimus: Rasva voi alkaa kertyä keuhkoihin - seurauksena vakava tulehdustila ja hengitysvaikeuksia European Respiratory Journal -lehdessä julkaistu tutkimus osoittaa ensimmäistä kertaa, että rasvaa voi kertyä myös keuhkoihin.
www.iltalehti.fi
KRP paljastaa uutta tietoa Milla Arosen, 21, katoamisesta: Ex-poikaystävän epäillään toteuttaneen veritekonsa täysin yksin – ruumis yhä kateissa
Poliisi tarkentaa tietoja Milla Arosen, 21, katoamistapauksesta ja epäillystä henkirikoksesta. Somerolla kesäkuussa kadonneen Milla Arosen, 21, henkirikostutkinta on jatkunut edelleen ruumiin etsinnöillä. Keskusrikospoliisi vahvistaa, että vainajaa ei ole löydetty. Lisäksi KRP kertoo nyt, että henkirikoksesta epäillään ainoastaan vuonna 1995 syntynyttä miestä. Aiemmin poliisi kieltäytyi kommentoimasta epäiltyjen lukumäärää. Asiasta uutisoi ensimmäisenä MTV.
www.iltalehti.fi
Päävalmentaja muistutti Kaapo Kakkoa vastuusta, joka ”jokaisen 18-vuotiaan pitää ymmärtää”
Kakko on toistaiseksi tehnyt yhden maalin NHL:ssä.
www.hs.fi
Näky kuin maailmanlopun jäljiltä - tornado teki hurjaa jälkeä NHL-supertähden lukaalille
Dallasin alueella riehui tornado viime yönä. Jos upotus ei näy, voit katsoa sen tästä. Pyörremyrskyn kouriin joutui muun muassa NHL-seura Dallas Starsin supertähti Tyler Seguinin omistava hulppea talo, joka kärsi suuria vaurioita.
www.iltalehti.fi
Lääketeknologiayhtiö Nexstim hakee lupaa kolmeen osakeantiin
Lääkintäteknologiayhtiö Nexstim hakee yhtiökokoukseltaan lupaa järjestää yhteensä kolme osakeantia, jotka johtaisivat nykyisten osakeomistusten merkittävään laimentumiseen.
www.is.fi
Radioarvostelu: Superkiinnostavassa Vammaiskultti-ohjelmassa painavaa sisältöä siivittää onnistunut toteutus
Vammattomuus on Suomessa normi kuten valkoihoisuus, ohjelman viikon jaksossa todetaan.
www.hs.fi
Teatteriarvostelu: Ulla Tapanisen stand up -ilta on entistä riisutumpi, ja Tapanisen lavahahmo on herkullisen ristiriitainen
Lava-ammuntaa VI loikkii aiheesta toiseen kuin vasikka laitumella.
www.hs.fi
VOK:in ohjaaja tuli raskaaksi ja meni naimisiin iranilaisen kanssa – seuraava työnantaja antoi naiselle potkut pitäen tätä riskinä nuorille turvapaikanhakijoille, hovioikeus piti laittomana
Vaasan hovioikeus hylkäsi viime viikolla Ryhmäkodit Arjessa osakeyhtiön valituksen ja määräsi yhtiön maksamaan entiselle työntekijälleen korvauksia. Hovioikeuden laittomaksi tuomitseva irtisanominen tapahtui maaliskuussa 2017. Ryhmäkodit Arjessa Oy oli tammikuussa palkannut ammattikorkeassa ohjaajaksi kouluttautuneen nuoren naisen ohjaajaksi tukiasumisyksikköön. Sama nainen oli aiemmin ollut ohjaajana SPR:n Salmirannan vastaanottokeskuksessa.
www.iltalehti.fi
The Voice of Finland kohtaa ennennäkemättömän uudistuksen: tähtivalmentajia on viisi, mutta tiimejä vain neljä
The Voice of Finlandin uudella tuotantokaudella nähdään ennennäkemätön tuplatuoli.
1 h
www.is.fi
Nyt tuli rumaa jälkeä – tornado iskeytyi hirmutiliä takovan NHL-tähden hulppeaan taloon
Dallasin tähtihyökkääjän Tyler Seguinin talo kärsi pahoja vaurioita.
1 h
www.is.fi
Stora Enso suunnittelee vähentävänsä Oulun tehtaan väkeä jälleen, enimmillään 135 saa lähtöpassit
Stora Enson Oulun tehdas vähensi väkeään viimeksi kuluvan vuoden toukokuussa, kun yli 350 työtekijää irtisanottiin.
1 h
yle.fi
Kanadassa alkamassa juuri jännittävä äänestyspäivä: Justin Trudeau joutuu tiukoille parlamenttivaaleissa
Kasvojen värjääminen vuosikymmeniä sitten mustaksi ja muut skandaalit ovat nakertaneet pääministerin suosiota.
1 h
Kaleva.fi
Tornado tuhosi Dallasin NHL-tähden talon
Myrsky aiheutti aineellista tuhoa, mutta henkilövahingoilta ilmeisesti vältyttiin.
1 h
www.hs.fi
Yksiö- ja kaksiovaltaiset talot voivat kasata vähäosaisuutta, asiantuntijat varoittavat – ”Toimivaan asuntoon pitää pystyä majoittamaan myös vieras”
Pienten asuntojen voimakas lisärakentaminen saattaa sisältää riskejä, mutta toistaiseksi ilmiö ei ole johtanut ongelmiin, ilmenee PTT:n tuoreesta tutkimuksesta. Myös ammattimaiset asuntosijoittajat aiheuttavat huolta.
1 h
kauppalehti.fi
Muistatko vielä? Kreikan valehtelu laukaisi velkakriisin 10 vuotta sitten – Olli Rehn kertoo nyt, miten euroalue uhkasi hajota
Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn kertoo uutuuskirjassaan, miten euroalueen velkakriisi uhkasi hajottaa euroalueen. Rehn arvostelee voimakkaasti EKP:n alkuvaiheen toimintaan velkakriisin hoidossa. Rehn pitää velkakriisiä henkilökohtaisena ”stressitestinään”. Kreikan mielettömän budjettivajeen paljastuminen lokakuussa 2009 oli käännekohta. Siitä alkoi euroalueen velkakriisi, joka ei vieläkään ole kokonaan ohi. Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn pureutuu maanantaina julkistetussa kirjassaan (Kuilun partaalla - näin euro pelastettiin) kriisin syihin ja avaa, miten vaikeat päätökset lopulta tehtiin.
1 h
www.iltalehti.fi
Huhuista tunnettu Bermudan kolmio liitetään moniin mysteereihin, mutta välttävätkö lentäjät todella aluetta?
Bermudan kolmiolla väitetään tapahtuneen erityisen paljon onnettomuuksia. Onko todella näin?
1 h
www.is.fi
Kahden ja puolen vuoden tuska päättyi onnenkyyneliin – Andy Murray turnausvoittoon Belgiassa
Andy Murray oli tammikuussa lähellä lopettaa uransa lopettamista.
1 h
www.is.fi
Olli Rehn avautuu perhetragediasta: Siskon kuolema painoi vuosiksi melankolian syövereihin – ”Kaikki särkyi yhtenä tammikuun aamuna”
Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn avaa uutuuskirjassaan (Kuilun partaalla - Näin euro pelastettiin) myös yksityiselämäänsä. Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn palaa uutuuskirjassaan (Kuilun partaalla - Näin euro pelastettiin) perhetragediaan, joka Rehnin mukaan tempaisi hänet yli vuosikymmeneksi melankolian syövereihin. Rehn kertoo eläneensä lapsena ja nuorena ”melko tavallista, pääasiassa onnellista elämää.”
1 h
www.iltalehti.fi
Aiheuttavatko pienet asunnot levottomuutta ja asukkaiden vaihtuvuutta? PTT:n tutkimus osoitti pelot turhiksi – ainakin toistaiseksi
Pienimpien asuntojen osuus on kasvanut 2010-luvulla erityisesti muissa suurissa kaupungeissa kuin Helsingissä.
1 h
www.hs.fi
Olli Rehn kertoo eurokriisin synkimmistä hetkistä: Eurooppa olisi voinut ajautua jopa uuteen suursotaan
Eurooppaa uhkasi euron ja jopa EU:n hajoaminen sekä ”paluu vuoteen 1914 tai 1939”, kirjoittaa kriisivuosien tapahtumia muisteleva Olli Rehn. Vaarana oli toisin sanoen ajautuminen uuteen suursotaan.
1 h
www.is.fi
Olli Rehn näpäyttää uutuuskirjassaan Sipilän hallitusta, taiteilee talousteorioiden ristipaineessa ja on ajoittain yllättävän hauska – ”Tämä vastaa suunnilleen sitä, että paavi sanoisi, ettei Jumalaa ole olemassa”
Suomen Pankin pääjohtaja, ex-talouskomissaari Olli Rehn näpäyttää uudessa kirjassaan Sipilän hallitusta Hansa-haikailusta.
1 h
kauppalehti.fi
Nuoret ja pienituloiset pakkautuvat tietyille alueille – kaupungit pelkäävät, että siellä asutaan vain hetki ja yhteisöllisyys kärsii
Yksiöiden osuus on kasvanut voimakkaimmin Oulussa, Turussa ja Tampereella, selviää PTT:n tutkimuksesta.
1 h
yle.fi
Olli Rehnin epäilys: Saksa ja Kreikka sumplivat ensimmäisen EU-tukipaketin ajankohdan yhdessä – "Jos olin väärässä, pyydän anteeksi"
Suomen pankin pääjohtaja kritisoi kirjassaan Suomen kuulumista talouskurimaiden Hansa-ryhmään. Rehn pitää infon klo 13, juttu päivittyy.
1 h
yle.fi
Koulutusviennin uranuurtajan mukaan vain tutkintojen myynti kannattaa ja Suomen koulutusviennistä puuttuu kunnianhimo – ”Tämä on edelleen tällaista, että yritetään nyt tehdä jotakin”
Sydneyn yliopiston professori, koulutusviennin uranuurtaja Pasi Sahlberg kehottaa ottamaan mallia koulutusviennin mallimaista. Jutta Urpilainen on hänestä nainen paikallaan Afrikka-komissaarina opettajataustansa takia.
1 h
kauppalehti.fi
Ouluun rakennettiin suurten kaupunkien pienimmät yksiöt – Oulu teki poikkeuksen myös uusien asuntojen asukkaiden ikärakenteessa
Pienten asuntojen voimakas lisärakentaminen ei ole johtanut eriytymis- tai viihtyvyysongelmiin, ilmenee Pellervon taloustutkimuksen tekemästä tutkimuksesta.
1 h
Kaleva.fi
Olli Rehn kirjoitti eurokriisin opetuksia viisi kesälomaansa Puulaveden rannalla: " Eurosta on tehtävä iskunkestävä ennen seuraavaa taantumaa"
Eurooppa ajautui syvään velka- ja talouskriisiin vuosikymmen sitten. Monet euroalueen välttämättömät päätökset syntyivät pihtisynnytyksellä ja aivan kalkkiviivoilla. Olli Rehn kirjoitti viiden kesälomansa aikana Mikkelissä, Puulaveden rannan mökillään kirjan euron kohtalonhetkistä.
1 h
Kaleva.fi
SM-liigaseura Mikkelin Jukurit reagoi nopeasti: käräjille joutuva Jukka Toivakka sivuun tehtävistään
Jääkiekon SM-liigaseura Mikkelin Jukurit tiedotti tiistaina, että Jukka Toivakka on siirtynyt sivuun Jukurit HC Oy:n hallituksen puheenjohtajan ja toimitusjohtajan paikoilta. – Syynä on keskeneräinen oikeusprosessi, jossa Toivakka on syytettynä virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja pahoinpitelyn yrityksestä, Jukurit sanoo tiedottessaan. Toivakan syytteista kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat. Toivakka sanoi IS:lle kiistävänsä syytteet.
1 h
www.iltalehti.fi
Justin Trudeau sai kanadalaiset sekaisin neljä vuotta sitten – nyt hurmuripääministerin jatkuvat skandaalit uhkaavat viedä vaalivoiton
”Trudeaumaniasta” ei Kanadassa ole tällä hetkellä tietoakaan.
1 h
www.is.fi
Poliisi varoittaa: Huijarit keksivät käyttää hyväkseen pankkien harjoitussivustoja
Tapauksissa huijarit ovat ottaneet yhteyttä henkilöön, joka on myynyt Tori.fi:ssä tavaroita.
1 h
www.hs.fi
Rouva Jenni Haukio hurmasi Japanin Muumimaailmassa - edusti Pikku-Myy rintapielessään
Rouva Jenni Haukio piipahti maanantaina Japanin-matkallaan Hannon muumipuistossa. Suomen presidentin Sauli Niinistön ja hänen puolisonsa Jenni Haukion vierailu Japaniin alkoi maanantaina. Presidenttipari osallistuu Japanin uuden keisarin Naruhiton kruunajaisiin tiistaina 22. lokakuuta. Maanantaina Japanin pääministeri Shinzo Aben vastaanotti Niinistön Akasakan palatsissa Tokiossa.
1 h
www.iltalehti.fi
Poliisi varoittaa julkeista huijauksista Tori.fi-sivustolla – älä myy Maija Meikäläiselle puhelintasi tai tietokonettasi
Poliisin mukaan pitää aina tarkistaa omasta verkkopankista tai paperisesta tiliotteesta, että rahat ovat oikeasti saapuneet perille.
1 h
www.is.fi
Työlupa ulkomaalaiselle kuukaudessa olisi kelpo tavoite
Ehkä ryhdymme kouluttamaan vietnamilaisia, filippiiniläisiä ja thaimaalaisia hoivatyöntekijöiksi Suomeen.
1 h
kauppalehti.fi
Punaiset hiukset ovat vapaata riistaa samalla tavalla kuin odottavan äidin vatsa – ”Ihmiset haluavat hypistellä hiuksiani”
Ensimmäinen punatukka eli noin 100 000 vuotta sitten. Jokainen, joka kantaa jotain punahiuksisuuden aiheuttavaa geenivarianttia on hänen suora jälkeläisensä.
1 h
yle.fi
DNA paljasti 5g-suunnitelmat: Verkko auki joulukuussa – mutta älä osta vielä puhelinta
DNA aloittaa kaupalliset 5g-palvelut joulukuussa, mutta myy niitä ensin valokuidun korvikkeena.
2 h
www.is.fi
Henkilöauton kuljettaja kuoli liikenneonnettomuudessa Tuusulassa
Yksi ihminen on kuollut liikenneonnettomuudessa Tuusulassa, kertoo pelastuslaitos.
2 h
www.is.fi
MOT: Veikkauksen peliautomaattien liikevaihto todellisuudessa hurjat 11 miljardia euroa – ”Ei me sitä piiloteta”
Ylen:n MOT-ohjelma kertoo tänään, miten Veikkaus pimittää kolikkopelien ja ongelmapelaajien valtavaa rahavirtaa. Ylen MOT-sarja paljastaa tuoreimmassa jaksossa, miten Veikkaus pimittää julkisuudessa todellista liikevaihtoaan ja osuutta, joka tulee kolikkopeleistä. MOT paljastaa, että virallisen tilinpäätöksen mukaan Lotto, Eurojackpot ja Keno muodostavat Veikkauksen liikevaihdosta runsaan kolmasosan. Vedonlyönti, toto ja ebingo tuovat neljäsosan liikevaihdosta, joka on virallisena lukuna 3 miljardia.
2 h
www.iltalehti.fi
Stora Enso vähentämässä paperiyksiköstään 135 työpaikkaa ympäri maailman
Syynä on Oulun paperitehtaan muuttaminen kartonkitehtaaksi.
2 h
www.hs.fi
Silminnäkijä Reutersille: Yhdysvaltalaisjoukkoja siirtynyt Pohjois-Syyriasta Irakiin
Yhdysvaltojen puolustusministeri kertoi sunnuntaina suunnitelmasta, jonka mukaan Pohjois-Syyriassa olleet joukot siirretään Irakiin.
2 h
www.is.fi