Nobelin rauhanpalkinnon saa Etiopian pääministeri Abiy Ahmed Ali

Ali palkittiin erityisesti hänen toimistaan Etiopian ja Eritrean rajakonfliktin ratkaisemiseksi.
Load more
Go to source
unread news (Demo user)
unread news (Demo user)
Huuhkajien Petteri Forsell teki upean eleen junioreille – toteutti 8-vuotiaan pojan toiveen ja ajoi vajaan 50 kilometrin päähän: ”Olen tällä kentällä ensimmäistä kertaa”
Petteri Forsell järjesti Rajamäen Kehityksen 8–9-vuotiaille futisjunnulle ikimuistoisen elämyksen.
7 m
www.is.fi
Omakotitalon pihapiirissä sijaitseva puusepänverstas palaa Kuusamossa
Pelastuslaitoksen yksiköt suojaavat parhaillaan pihapiirissä olevia muita rakennuksia palolta. Verstaan lisäksi pihapiirissä on ainakin omakotitalo ja varastorakennus.
7 m
Kaleva.fi
Japani suunnittelee keisarin kruunajais­paraatin lykkäämistä – presidentti Niinistön määrä osallistua kruunajaisiin
Japanissa aiotaan lykätä uuden keisarin valtaan nousun yhteyteen suunniteltua paraatia.
www.is.fi
Kommentti: Möläytin kyläpaikassa jotain, mitä ei olisi pitänyt – raha-asiat ovat monimutkaisempia kuin itse olettaa
On tavattoman kiehtovaa kuulla, mitä raha-asioita ihmiset salaavat puolisoiltaan, kirjoittaa erikoistoimittaja Heidi Hagelin.
www.is.fi
Tuore oululaistutkimus: Säännöllinen liikunta näkyy jo nuorten sydänterveydessä, myös kevyestä liikunnasta hyötyä
Kevyenkin liikunnan hyödyt näkyivät sydämen sykevaihtelussa, joka oli suurempaa paljon liikkuvilla riippumatta henkilön painoindeksistä. Tutkimuksen mukaan liikunta oli sykevaihtelun selittävä tekijä.
Kaleva.fi
Kynsiä katsomalla voi saada vihiä terveysongelmista – Näistä piirteistä tunnistat poikkeavan kynnen
Kynnet voivat kertoa ihmisen terveydentilasta ja puutostiloista. HS selvitti ihotautilääkärin ja jalkaterapeutin kanssa, miten kynsiä kannattaa huoltaa.
www.hs.fi
Bulgarian mysteerikuoro myi 1980-luvulla miljoonia levyjä ja maailmantähdetkin innostuivat – Erikoinen laulutyyli saa monet itkemään
Helsinkiin saapuva Le Mystère des voix Bulgares -kuoro on nykyään vaikeuksissa kotimaassaan, sillä se ei saa valtiolta enää mitään tukea.
www.hs.fi
Tuure Boeliuksen sokkipaljastus Maria Veitolalle - tarjottiin alaikäisenä piriä Emma-gaalan vessassa: ”On asioita, joista kieltäydyn...”
VARO JUONIPALJASTUKSIA! Tuure Boelius yllättää paljastuksellaan Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa. Taannoin räppäri Pyhimys nosti esille Studio-ohjelman haastattelussa musiikkialalla tapahtuvan huumeidenkäytön. Keskustelu jatkuu nyt tulevassa Yökylässä Maria Veitola -jaksossa, jossa laulaja Tuure Boelius tekee yllättävän paljastuksen. Hänelle tarjottiin alaikäisenä amfetamiinia musiikkialan juhlissa.
www.iltalehti.fi
Ex-puhemies Maria Lohela löysi työpaikan Liike Nytin riveistä – nostaa silti sopeutumisrahaa
Harry Harkimon mukaan Lohela toimii Liike Nytissä osa-aikaisena työntekijänä. Kevan mukaan kokopäivätyö jäädyttäisi sopeutumisrahan maksatuksen.
www.is.fi
HS Helsinki: Italialais-suomalainen pariskunta rakentaa Itä-Helsinkiin hirsitaloja, jotka heidän mukaansa kestävät ikuisesti ”kuin antiikin Rooma”
Yhteisellä pihalla voi juoda viiniä italialaisittain seurueessa, mutta takapihalta löytyy suomalaiselle sopivaa rauhaa.
www.hs.fi
Kolumni: Poikkeuksellisen hyvän ihmisen kanssa voisi olla hankala elää
Hyvään elämään kuuluu minulla muutakin kuin silkkaa moraalista hyvyyttä, kolumnisti Kyösti Niemelä kirjoittaa.
www.hs.fi
Johanna Huhtamäki, 38, kuuli oudon äänen, eikä tiennyt sen kielivän kuolemasta – Nyt hän toteuttaa unelmiaan, sillä pian saattaa olla liian myöhäistä
Johanna Huhtamäki, 38, sai kolmekymppisenä kahden lapsen yksinhuoltajana kuulla, että hän voisi saada koska tahansa aivoverenvuodon. Huhtamäki päätti, että jos hän selviää hengissä, hän toteuttaa joka ikisen unelmansa.
www.hs.fi
Herätys: Kodittomiksi päätyy yhä nuorempia, valtava kauppakeskus avataan Helsingissä, kimuranttia brexit-sopua hierotaan heti aamulla
Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.
yle.fi
Jaromir Jagr, 47, paisui yli 120-kiloiseksi – kuntokuuri tuotti tulosta! Pullisteli kuvassa lihaksiaan ilman paitaa
Jaromir Jagr oli huolissaan painostaan vielä elokuussa. Jaromir Jagr ei todennäköisesti lopeta koskaan. Siltä ainakin tuntuu, kun katsoo legendaarisen laitahyökkääjän nykymenoa. 47-vuotias Jagr pelaa edelleen kotimaansa pääsarjassa, Rytiri Kladnon riveissä.
www.iltalehti.fi
Bussi törmäsi raskaaseen ajoneuvoon Saudi-Arabiassa – 35 ulkomaalaista kuoli ja 4 loukkantui
Onnettomuus sattui Al-Akhalin kylän keskustassa Medinan provinssissa
yle.fi
”En olisi ikinä uskonut, että Suomessa voi olla niin kauheaa paikkaa” – koditon Henna näki asioita, joista suurin osa suomalaisista ei tiedä mitään
Suomessa elää yli 1 200 asunnotonta naista. 36-vuotias Henna oli yksi heistä, mutta nyt hänellä on koti ja uusi unelma. Helsinkiläisen asunnon oven lukko narskahtaa ja ovi heilahtaa auki rappukäytävään. Sen takana seisoo Henna, 36, joka toivottaa toimittajan tervetulleeksi asuntoonsa. Sellainen kun hänellä nyt on. Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan. Vuoden 2017 marraskuussa Henna joutui kadulle saatuaan häädön. Hän oli asunnoton. Satoi vettä, ja elohopea roikkui laiskana muutaman lämpöasteen tuntumassa. Päihdekoukussa ollut Henna päätti, että nyt hän hakeutuu katkolle.
www.iltalehti.fi
Tien varresta löytyi outo kirjenivaska, jossa mainittiin murhattu nuori nainen
Kemin poliisilaitokselle tuotiin 9. lokakuuta 2003 paksu kirjenivaska, joka liittyi oudolla tavalla mysteeriksi jääneeseen Elli Immon murhaan.
www.is.fi
Viimeisenä iltana Elli käyttäytyi oudosti – pian sen jälkeen kammottava tapahtumaketju alkoi
Elli Immo oli normaalisti eloisa ja iloinen. Surmailtana 7.12.1955 hän oli kuitenkin oudon vakava.
www.is.fi
Mielenterveyspalveluista tehdään Oulussa yksi kokonaisuus – päivystyksen yhteyteen perustetaan selviämisasema
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin ja Oulun kaupungin johtajat linjasivat integraatiohankkeen hoito- ja palveluketjujen kehittämistä sekä tulevaisuutta.
Kaleva.fi
Uuteen beach volley -maajoukkueeseen valittiin kahdeksan urheilijaa – ”Konkaritkaan eivät ole vielä vanhoja”
Lentopalloliitto nimesi miesten beach volley -maajoukkueeseen kahdeksan urheilijaa. Ryhmän rahoitus tulee liiton ulkopuolelta.
www.is.fi
Uusi sarja tuo julkisuuteen taas Jammu-sedän, Vilja Eerikan kuoleman ja Abderrahman Bouananen
Rikoksen anatomiassa käsitellään myös muun muassa Kauhajoen kouluampumista ja Heinojen murhaa. Näyttelijä Antti Reini jatkaa tosipohjaisten anatomia-sarjojen tekemistä, kun Katastrofin anatomian jälkeen tänään käynnistyy Rikoksen anatomia. Esityskanava on vaihtunut Nelosesta TV5:een, mutta runko on ennallaan. Reinin johdolla käydään läpi koko kansaa koskettaneita ja meihin jälkensä jättäneitä tapauksia. Nyt käsittelyssä ovat aiempaa selvemmin vain rikokset ja hirmuteot, kuten tekijät kertovat. Niihin kuuluvat pienen Vilja Eerikan kuolema, Jammu-setä, Vihdin poliisimurha, Kauhajoen kouluampuminen, Imatran kolmoissurma, Lönnrotinkadun yliajo, Töölön kidnappaus, Heinojen murhat sekä Kampin autopommi.
www.iltalehti.fi
Bussi törmäsi raskaaseen ajoneuvoon Saudi-Arabiassa – 35 ulkomaalaista kuoli ja neljä loukkantui
Yksityinen tilausbussi törmäsi lastaajaan al-Akhalin kylässä Medinan provinssissa.
www.is.fi
Video: Raivojoogassa nostetaan keskisormet pystyyn, huudetaan ja juodaan kaljaa
Erikoinen versio perinteisestä rentoutumismuodosta kerää kävijöitä Yhdysvaltain Kansas Cityssä. Perinteisesti joogassa hengitetään syvään, meditoidaan ja rauhoitutaan. Toisin on raivojoogatunneilla.
www.iltalehti.fi
Mikä brexitissä on niin vaikeaa? Mallinsimme eliitin kuvitteellisen Whatsapp-kiistelyn maahanmuutosta kloorikanaan
Britannian EU-eroa on yritetty eripuraisesti jo kolme vuotta. Fiktiivinen keskustelumallinnos on saanut innoituksen tosimaailmasta.
yle.fi
EU:n tärkeä huippukokous alkaa: brexit, Turkki ja budjetti – Suomelle heti moitteita
EU-johtajat kokoontuvat torstaina ja perjantaina Brysseliin huippukokoukseen, jonka aihelista on painava; brexitistä ja budjetista Turkkiin. Suomi sai heti moitteita budjettipaperistaan. EU-maiden johtajat kokoontuvat torstaina ja perjantaina Brysselissä Eurooppa-neuvoston kokoukseen. Suomea kokouksessa edustaa EU-politiikkaa johtava pääministeri Antti Rinne (sd). Pääministerin delegaatiossa mukana on myös EU:n budjettineuvotteluja (rahoituskehys 2021–2027) johtava eurooppaministeri Tytti Tuppurainen (sd).
www.iltalehti.fi
Trumpin ”keskenkasvuinen” kirje Erdoganille hämmentää – osa epäili pilaksi: ”En voi uskoa, että Valkoinen talo julkaisi tämän”
Valkoinen talo on julkaissut Donald Trumpin Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoganille viikko sitten lähettämän kirjeen. Valkoinen talo vuoti Trumpin Erdoganille lähettämän kirjeen mitä ilmeisimmin Fox Businessin toimittajalle Trish Reganille, joka ensimmäisenä kertoi saaneensa kirjeen haltuunsa. Trump uhkaa kirjeessä Erdogania Turkin talouden tuhoamisella.
www.iltalehti.fi
Tänään 40 vuotta täyttävä Kimi Räikkönen edustaa erään aikakauden loppua - formula ykkösten viimeinen veteraanikuski?
Kimi Räikkönen on mahdollisesti viimeinen yli 40-vuotias F1-kuljettaja. Ulkohuussi. Kimi Räikkösen lapsuudesta muistetaan helposti yksityiskohta, joka kertoo paljon 1980-luvun alun kurjuudesta.
www.iltalehti.fi
Mitä maata tennistähti Anett Kontaveit edustaa? Pelaa torstain 10 kysymystä!
Iltalehden perinteinen urheiluvisa on myös verkossa. Montako tiedät? 1) Mikä joukkue johtaa jalkapallon Veikkausliigaa ennen lauantaina pelattavaa päätöskierrosta? 2) Minkä jääkiekkoseuran taustayhtiön hallituksen jäsen Erkka Westerlund on?
www.iltalehti.fi
Kuinka paljon tänne mahtuu? Suomessa on jo yli sata kauppakeskusta – Asiantuntija: Pelto-ostoskeskusten määrä vähenee jatkossa varmasti
Suomen uusin ja samalla suurin kauppakeskus avataan torstaina Helsingissä.
yle.fi
Tulosvaroituksia tullut lähinnä pieniltä yhtiöiltä – Mitä tekevät Nokia ja Caverion?
”Monesta yrityksestä on vaikea uskoa, että ne kykenisivät kirimään tavoitteeseensa loppuvuoden aikana.”
kauppalehti.fi
Oulun teatterin kevätohjelmisto pureutuu tyttökalenterin tekoon, muistisairauteen ja nuorten elämään verkkomaailmassa
Oulun teatteri on julkaissut kevään 2020 uutta ohjelmistoaan. Ensi-iltaan tulevia teatterin omia tuotantoja ovat Isä, Kalenteritytöt ja AMA – Ask Me Anything.
Kaleva.fi
On helppo ymmärtää, miksi lähihoitajia on vaikea saada töihin – ammattilaiset haluavat keskittyä siihen perustehtävään, johon ovat kouluttautuneet
Suomessa koulutetaan monien alojen ammattilaisia, sillä nykypäivän työelämässä pärjää heikosti pelkällä peruskoulutuspohjalla.
Kaleva.fi
Dis­ney-prin­ses­sat­kin tulevat Lappiin – Saa­me­lai­set tekivät his­to­rial­li­sen so­pi­muk­sen kult­tuu­ri­pe­rin­nön hyö­dyn­tä­mi­ses­tä Fro­zen-elo­ku­vas­sa
Uuden Frozen-elokuvan tekoon otettiin mukaan saamelainen asiantuntijaryhmä. Kaupallinen yhteistyö alkuperäiskansakulttuurista on jotain aivan uutta Pohjoismaissa.
Kaleva.fi
Astu ensimmäisten joukossa jättimäisen Triplan sisälle – Suora lähetys kauppakeskuksesta ja Pasilan uudelta asemalta 8.50 alkaen
Uusi joukkoliikenneterminaali ja kauppakeskus avautuvat yleisölle torstaina aamulla kello 9.
1 h
yle.fi
Video: Roope Hintz joutui todistamaan aitiopaikalta huimaa maalia – NHL-kierroksella nähtiin yksi kauden osumista
Columbuksen Sonny Milano taiteili harvinaisen komean maalin.
1 h
www.is.fi
Sara, 28, on viettänyt yli viisi vuotta rappukäytävissä ja kodittomien suojissa: "En ymmärrä vieläkään, miten siihen pisteeseen joutuu"
Vaikka asunnottomien määrä on Suomessa vähentynyt, päätyy kadulle yhä nuorempia.
1 h
yle.fi
Miro Heiskanen maalinteossa, ykköstähtenä loistanut Joonas Korpisalo syvensi Dallasin tuskaa – Rantasen pisteputki jatkui
Colorado kärsi kauden ensimmäisen tappionsa NHL:ssä.
1 h
www.is.fi
Analyysi: Brexit-sopu lähellä, mutta kuitenkin vielä kaukana
Brexit-sopu voi karahtaa Britannian sisäpoliitikan kuumille kiville jo toistamiseen.
1 h
yle.fi
First Dates -työryhmäkin tuulettaa: Näin alkaa Santun ja Minnin maaginen romanssi
Katsoja tietää alusta asti saman kuin tekijätkin: nyt on rakkautta ilmassa. Ei mahda mitään. Santtua ja Minniä seuratessa päässä alkaa soida välittömästi Markku Aron Rakkautta vain -kappale. Nyt rakkautta vain ei tuo lämmin tuuli jostain, vaan First Dates Suomen Jorma Uotinen, kun hän ohjaa Minnin, 36, baaritiskille. Siellä Santtu, 40, jo odotteleekin jännittyneenä sokkotreffikumppaniaan. Ensivilkaisu ja huulille nouseva hermostunut hymy sen kertovat: Santtu todella pitää näkemästään, ja tunne on selvästi molemminpuolinen.
1 h
www.iltalehti.fi
Pojasta mieheksi – katso upeat kuvat Kimi Räikkösen elämän varrelta lapsuudesta nelikymppiseksi
Kimi Räikkönen on tänään 40-vuotias.
1 h
www.is.fi
Tämä simppeli kikka lisää talvirenkaiden turvallisuutta erityisesti katumaastureissa – ”Oleellinen ero”
Oikeanlaisesta toimintakunnosta huolehtiminen on oleellisempi turvallisuuskysymys kuin ”nasta- vai kitkarenkaat”.
1 h
kauppalehti.fi
Yhdysvaltalaisnyrkkeilijä Patrick Day on kuollut saatuaan viikonlopun ottelussa vakavan aivovamman
Jo kolme nyrkkeilijää on kuollut tänä vuonna ottelussa saamiinsa vammoihin.
2 h
www.hs.fi
Katalaanijohtaja vaatii, että Barcelonaa ravistelleet väkivaltaisuudet loppuvat välittömästi
Väkijoukot kokoontuivat aiemmin keskiviikkona osoittamaan mieltään Barcelonan keskustaan. Iltaa kohden tilanne kaduilla kärjistyi kuitenkin kaoottiseksi.
2 h
www.hs.fi
Huippukokous tänään koolla Brysselissä – tämä tiedetään ratkaisevan brexit-kokouksen asetelmista
Suomen kirittämät budjettineuvottelut jäävät huippukokouksessa varjoon.
2 h
www.is.fi
Perheenisä hämmästyi: Lapsia houkuteltiin lomaristeilyllä limakoneeseen – ”Nyt ei mennyt ihan putkeen”
Limabuumi on tuonut Suomeen limanaattorin. Kaikki eivät ole tyytyväisiä siihen, että lapsia kastellaan lomamatkalla. Lapset ympäri maailmaa ovat viime vuosina villiintyneet limasta. Laivayhtiö Eckerö Line tarjoaa mönjäfaneille isomman luokan limaleikin: syyslomareissulla voi nyt päästä Slime-ulatoriin eli limakoneeseen, jossa kävijän päälle tursotetaan limaa. Villitykseen kuuluu, että limaa valmistetaan itse, sitä muotoillaan ja sillä leikitään. Maailmalla on jopa limajulkkiksia, joiden tekemät Youtube-videot ovat supersuosittuja.
2 h
www.iltalehti.fi
Hallitus iskee mummon kukkaroon
Kotitalousvähennyksen arvioidaan kannustavan yrityksiä työllistämään ja luovan työmahdollisuuksia sellaisille ihmisille, joiden on vaikea päästä työmarkkinoille.
2 h
kauppalehti.fi
Brexitin ei pitäisi tulla kenellekään yllätyksenä
2 h
kauppalehti.fi
Mikä helpotus! Kasperi Kapanen avasi vihdoin maalitilinsä – tarjoili unelmapassin Toronton toiseen osumaan
Toronto Maple Leafsin Kasperi Kapanen teki kauden avausmaalinsa Washington Capitalsia vastaan. Kapanen teki avausosumansa alivoimalla, kun ensimmäistä erää oli pelattu runsaat neljä minuuttia. Trevor Moore tarjoili maukkaan syötön Capitalsin maalille rynnineelle Kapaselle, jolla oli helppo työ iskeä kiekko tyhjillään ammottaneeseen maaliin.
2 h
www.iltalehti.fi