Patrik Laine nousi ensi kertaa urallaan NHL:n pistepörssin kärkeen – ei paukutellut henkseleitä haastattelussa

Tehot 2+2 tehnyt Patrik Laine jakoi kiitosta ketjukavereilleen.
Load more
Go to source www.is.fi
unread news
unread news (Demo user)
Kuri kovenee voimistelussa – pakkovenytykset ja loukkaava käytös somessa kiellettiin
Suomen Voimisteluliitto uusi kurinpitosäännöstönsä. Kisameikki kielletään alle 12-vuotiailta.
8 m
www.is.fi
Tänään tv:ssä: Salamarakastuneet Saija-Annica ja Joonas avioituvat Unelmahäät-ohjelmassa – ”Muutimme oikeastaan heti tavattuamme yhteen”
Joonas kosi Saija-Annicaa jouluaattona, vain 9 kuukauden kuluttua ensitapaamisesta.
www.is.fi
Sauli Niinistön vaalikampanjasta jäi yli 200 000 euroa – näin nuoria autettiin rahalla
137 nuorta sai tukea muun muassa opintoihin, tietokoneisiin, tutkintomaksuihin sekä harrastuksiin. Presidentti Sauli Niinistön vaalikampanjabudjetin jäljelle jääneet varat on jaettu. Tukea myönnettiin kaikkiaan 137 nuorelle. Se ohjautui saajille Kirkon diakoniarahaston mukaan seurakuntien diakoniatyön kautta. Tukea jaettiin ympäri Suomen. Eniten jaettiin Oulun hiippakunnan seurakuntien diakoniatyön kautta sekä Tampereen hiippakunnan seurakunttien diakoniatyön kautta.
www.iltalehti.fi
Kiinan koronavirus tartuttanut jo yli 200 –THL: ”Sairaaloissa on hyvä valmius hoitaa”
Suomesta ei ole suoria lentoja Kiinan Wuhaniin ja tapausten leviäminen Suomeen on THL:n mukaan epätodennäköistä.
kauppalehti.fi
Podcast: Tämän vuoksi Suomen cupista kannattaa välittää – HIFK:n rekrytointipolitiikassa erikoinen yksityiskohta: ”Kuulostaa täydeltä päivätyöltä”
Pallokerhossa katsotaan kohti viikonloppuna alkavaa Suomen cupia.
www.is.fi
Siististi pukeutunut ja kohtelias mies saapui hotelliin – pian Kaisa, 27, huomasi tulleensa huijatuksi
Kokenut matkailija Kaisa joutui turistihuijarin uhriksi Marokossa.
www.is.fi
Poliisi: Sastamalan kuolonkolari oli perhesurma – äiti tappoi itsensä ja 5- ja 6-vuotiaat lapset
Äiti tappoi 5- ja 6-vuotiaat lapset ja itsensä ajamalla päin täysperävaunurekkaa Sastamalassa toukokuussa, selviää STT:n keväällä tilaamasta poliisin tutkintamateriaalista.
www.is.fi
Suomen kaukolämmön CO2-päästöt laskivat viime vuonna 14 prosenttia, kymmenessä vuodessa -34 prosenttia
Kaukolämmön hiilidioksidipäästöt ovat pudonneet radikaalisti yli kolmanneksella kymmenessä vuodessa, vaikka kaukolämmön lämpötilakorjattu kulutus on pysynyt lähes vakiona 35–36 terawatitunnissa.
kauppalehti.fi
Varaosatukkuri varoittaa katkaisemasta auton virransaantia – ”voi aiheuttaa odottamattomia hankaluuksia ja kalliin korjaamolaskun”
Akku latautuu ajossa sitä nopeammin, mitä vähemmän sähköä menee muihin laitteisiin kuten penkinlämmittimiin, äänentoistoon tai navigointiin.
www.is.fi
Miestä syytetään veljensä murhasta Helsingissä – syytetyn mukaan hän ylireagoi yrittäessään suojella muita veljeltään
Syyttäjä vaatii elinkautista vankeusrangaistusta miehelle, joka puukotti veljensä kuoliaaksi viime syksynä Helsingin Suutarilassa.
www.is.fi
Eduskunnan oikeus­asiamies moittii korkeimman hallinto-oikeuden twiittiä lääke­kannabiksesta
Oikeusasiamies Jääskeläinen pitää oikeuslaitoksen uskottavuuden ja kansalaisten luottamuksen kannalta keskeisenä, että tuomioistuimien ratkaisujen sisällöstä julkisuuteen annettava tieto on oikeaa ja perustuu oikeisiin tosiseikkoihin.
www.hs.fi
Cameron Diazin lapsi sai erikoisen nimen: ”Villikukka”
Cameron Diaz ja Benji Madden ovat antaneet tyttärelleen persoonallisen nimen. Näyttelijä Cameron Diazin, 47, ja hänen muusikkomiehensä Benji Maddenin, 40, onni täydentyi, kun pariskunta sai joulukuussa ensimmäisen lapsensa. Diaz paljasti ilouutisen Instagram-tilillään julkaisemalla asiaan liittyvän tekstin. – Hyvää uutta vuotta Maddeneilta. Olemme onnellisia, siunattuja ja kiitollisia saadessamme aloittaa tämän vuosikymmenen kertomalla, että tyttäremme Raddix Madden on syntynyt, Diaz kirjoittaa Instagramissa.
www.iltalehti.fi
Satakunnassa toinen tuhkarokkotapaus – sairastunut on viime viikolla sairastuneen sisarus
Porin Satasairaalasta kerrotaan, että sisaruksen sairastuminen oli odotettua ja todennäköistä.
yle.fi
Poikkeuksellinen asetelma oikeudessa: Yrittäjä haastoi poliisit ja verotarkastajan – syyttää viranomaisia törkeistä rikoksista
Yrittäjä itse tuomittiin muutamia vuosia sitten talousrikoksista vankeuteen ja huomattaviin korvauksiin. Päijät-Hämeen käräjäoikeuden valmisteluistunnossa alkoi perjantaina erikoinen rikosjuttu, jonka vastaajiksi oli haastettu kolme poliisimiestä ja verotarkastaja. Yrittäjä ajaa asianomistajana rikosjuttuja itse.
www.iltalehti.fi
Roman Schatz saa välillä kuulla erikoisia kommentteja Suomen sotahistoriasta
Kun kurditaustainen Seida Sohrabi twiittasi talvisodasta, oli se monelle liikaa. Kolme maahanmuuttajaa kertoo, miten he kokevat suomalaisuuden.
www.is.fi
Kuva: ManU-vahti hurjassa kolarissa – Lamborghini meni karmeaan kuntoon
Manchester Unitedin maalivahti Sergio Romero tuhosi Lamborghininsa kolarissa. Lamborghini karkasi ManU-kassari Sergio Romeron hyppysistä maanantaina Carringtonissa, kun hän oli matkalla joukkueensa harjoituksiin. Lähes 200 000 euroa maksava luksusauto meni karmeaan kuntoon, kun se lipsahti turva-aidan läpi puita päin. Veräjänvartija oli ostanut auton vuonna 2017.
www.iltalehti.fi
Kuuden vuoden selvitystyön tulos: väärennetyksi luultu omakuva on sittenkin Vincent van Goghin
Norjan kansallisgalleria osti teoksen vuonna 1910 summalla, joka vastaisi nykyrahassa sataa tuhatta euroa.
www.hs.fi
Tämänkin annoksen saat eurolla – testasimme edullisia reseptejä lupaavan ruokakirjan: ”Lopputulos oli herkkua”
Kaisla Kuuskoski testasi vasta ilmestyneen reseptikirjan Annos eurolla, jossa on vain edullisia ruokia ja vinkkejä tarkassa budjetissa pysymiseen.
www.is.fi
Suomalainen Keijo ikuisti dramaattisen näkymän Gloria-myrskyn runtelemasta Kaakkois-Espanjasta: ”Onhan tämä aika erikoista”
Pyöräilyharrastuksen etelään houkuttelema Keijo Pekkanen kertoo varautuneensa myrskyyn hyvissä ajoin saatuaan varoitusviestin Suomen ulkoministeriöltä.
www.is.fi
Yle: Epäasialliseen käytökseen syyllistynyt muodostelmaluisteluvalmentaja hyllytettiin toistaiseksi
Asiasta on päättänyt seuran hallitus.
www.is.fi
Lumoava näky ihastuttaa Kanarialla - mantelipuiden kukinta on käsillä nyt
Japanin kukkivat kirsikkapuut ovat kuulu näky - mutta niille löytyy upea vaihtoehto. Kirsikkapuiden kukinta maaliskuussa on suuren juhlan aihe Japanissa. Tapahtuma, ja upea kukkaloisto tunnetaan maailmallakin. Mutta ihastuttavaa kukkaloistoa löytyy muualtakin. Esimerkiksi Kanariansaarilta, joiden kevät myös tulee aiemmin. Upea mantelipuiden kukinta alkaa jo tammikuussa. Mantelipuun kukat muistuttavat kirsikankukkia ja ovat väriltään valkeita tai vaaleanpunaisia. Puita löytyy kaikilta Kanariansaarilta, mutta erityisen paljon niitä on La Palmalla, Teneriffalla sekä Gran Canarialla.
www.iltalehti.fi
Maailma varautuu Kiinan mysteeri­viruksen leviämiseen: Aasiassa ja USA:ssa valvotaan lentomatkustajien ruumiinlämpöä, Suomessa seulontoja tuskin aloitetaan
Maailman terveysjärjestön mukaan seulonnoista lentokentillä ei ole juuri hyötyä. Suomi on varautunut koronavirukseen varmistamalla, että se pystytään diagnosoimaan nopeasti.
www.hs.fi
Metsäteollisuus pitää lakkoja sahoilla todennäköisenä - Teollisuusliiton Aalto: ”Saattaa olla, että työnantajapuolen arvio on tässä ihan oikea”
Aallon mukaan ei ole hänen tehtävänsä arvioida valtakunnansovittelijan Vuokko Piekkalan tekemisiä puoleen tai toiseen - ”Menemme seuraavan kerran sovitteluun keskiviikkona hänen johdollaan.”
kauppalehti.fi
Gloria-myrsky kuritti Espanjaa: Ainakin kolme kuollutta
yle.fi
Päiväkodin työntekijän epäillään retuuttaneen lasta jalkakäytävällä Luumäellä
Luumäen kunnanjohtaja: ”Kunta ei hyväksy kyseistä toimintatapaa. Se ei edusta varhaiskasvatuslain eikä Luumäen varhaiskasvatussuunnitelman mukaisia, lasta kunnioittavia toimintaperiaatteita.”
www.hs.fi
Kalevala Koru karsii puolet jakeluverkostostaan
Kalevala Koru: Haemme kannattavaa kasvua niin kotimaasta kuin kansainvälisiltä markkinoilta. Kalevala Koru kertoo terävöittävänsä tuotevalikoimaansa ja uudistavansa jakeluaan palvelemaan paremmin tämän päivän kuluttajia. – Toukokuusta 2020 alkaen yritys keskittää toimintansa uudistuvan Kalevala-brändin alle ja luopuu samalla Lapponia Jewelry -tuotemerkin käytöstä. Muutoksen myötä nykyiset Lapponia-tuotteet siirtyvät Kalevala-brändin alle, yhtiö kertoo maanantaina julkistamassaan tiedotteessa.
www.iltalehti.fi
Mies meni elottomaksi poliisitehtävän aikana Jyväskylässä ja kuoli
Elvytyksestä huolimatta mies menehtyi. Mies meni elottomaksi poliisitehtävän yhteydessä Jyväskylässä ja kuoli, kertoo Sisä-Suomen poliisilaitos. – Poliisilla oli tänään tehtävä Jyväskylässä Vapaudenkatu 51:ssä. Tehtävän aikana kohdehenkilönä ollut mies meni elottomaksi. Elvytyksestä huolimatta mies menehtyi. Tapahtunutta tutkitaan kuolemansyyn selvittämisenä. Poliisin ohjeistuksen mukaan asian tutkii Lounais-Suomen poliisi.
www.iltalehti.fi
Kommentti: Instituutioiden uskottavuutta heikennetään nyt urakalla – ja jopa ex-presidentin johdolla
Viime viikonloppuna asetettiin kyseenalaisiksi kaksi suomalaista instituutiota: valtakunnansovittelija ja perustuslakivaliokunta. Epäilyksiä ei kylvä nyt edes sosiaalinen media, vaan politiikan huippuvaikuttajat ex-presidenttiä myöten, arvioi politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.
www.is.fi
Tulivuori uhkaa purkautua Filippiineillä: Yli 100 000 ihmistä evakuoitu
Filipiinien Taal-tulivuori saattaa olla vetämässä happea purkautuakseen yhä voimakkaammin. Se sylki aiemmin tammikuussa tuhkaa noin 15 kilometrin korkeuteen, mutta seuraava purkaus saattaa sisältää sulaa kiviaineista.
www.hs.fi
Elmu-kelmusta tunnettu Eskimo-brändi kuopataan – Perheyritys ei odota somemyrskyä, vaikka ”kaikki pitkään olemassa olleet asiat herättävät tunteita”
Eskimo-foliota tai suodatinpusseja ei enää pian ole olemassa, sillä perheyritys Fredman siirtää Eskimo-brändin historian kirjoihin. Peter Fredman kertoo, miksi tähän päädyttiin.
kauppalehti.fi
BBC:n pääjohtaja eroaa – mediayhtiön ympärillä on myrskynnyt palkkatasa-arvon ja puolueellisuusväitteiden vuoksi
Tony Hall itse perustelee lähtöään sillä, että seuraaja voidaan valita uutta toimilupakautta varten.
yle.fi
Ruotsalaistähden osallistuminen varmistui – Pariisin huippukilpailuun ilmoitettiin 21 ravuria
Sanooko neljäs kerta toden Propulsionille?
www.is.fi
Tummaihoinen juniorikiekkoilija joutui kuulemaan jäällä ”Me halutaan ollaan neekereitä” – liitto: ”Kiveäkään ei jätetä kääntämättä”
Kilpailupäällikkö Pirkka Antila vakuuttaa, että Jääkiekkoliitto tutkii kaikki rasismitapaukset perusteellisesti.
www.is.fi
Miniristikko: Hei, taas me pudotaan! – Putoaako sinulle Putous vai karsastatko sketsejä?
HS:n 5x5-miniristikko ilmestyy päivittäin vaihtuvalla aiheella. Kokeile saatko kaikki sanat omille paikoilleen.
1 h
www.hs.fi
Seksisivusto pakotti naiset nettipornoon – omistaja luikki karkuun ja nyt videot kiertävät netissä
Naisia raa'asti kohdellut pornosivusto on sulkeutunut. Se voi kuitenkin olla pieni lohtu uhreille.
1 h
www.is.fi
HS Espoo: Espoossa rakennettiin hiihtolatu hylätyn bemarin ympärille, koska kukaan ei tajunnut siirtää autoa pois
Hiihtäjät ihmettelevät hylättyä BMW:tä Oittaalla. Liikuntapalveluiden mukaan ladun varteen jääneestä autosta on ilmoitettu pysäköinninvalvontaan, mutta pysäköinninvalvonnan tiedoissa ei näy autosta merkintää.
1 h
www.hs.fi
Symppiksestä sylkykupiksi – #metoo-pahiksen rooli sai suosikkinäyttelijän miettimään omaa käytöstään miehenä
Aimo Räsänen näyttelee TTT:n pohjoismaisessa kantaesityksessä Harvey Weinsteinin innoittamaa hahmoa. ”Tässäkin ilmiössä tulee ylilyöntejä myös toiseen suuntaan”.
1 h
www.is.fi
Kelan tietojärjestelmävirhe vaikutti yli puolitoista vuotta – 8 548 asiakirjaa jäi toimittamatta
Virhe koski 439:ää tapausta.
1 h
www.is.fi
Kelan järjestelmävirhe söi tärkeitä asiakirjoja melkein kahden vuoden ajan – tuhansia jäi toimittamatta
Kela selittää tapahtunutta päivityksessä tapahtuneelta inhimillisellä virheellä.
1 h
kauppalehti.fi
Vaasan ammattikorkeakoulun vessasta löytyi lavuaarin alle teipattu kamera – poliisi tutkii salakatseluna
Koulun tiloista ei maanantain etsinnöissä löydetty muita kameroita.
1 h
yle.fi
Poliisi otti kiinni Kajaanissa nuoren miehen, jota epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ilman ajo-oikeutta
Kajaanilainen parikymppinen mies kuljetti autoa ilman ajo-oikeutta Kajaanin Sirkunkujalla.
1 h
Kaleva.fi
Metsähallitus hamusi Oulujärven saarilta tukkipuita, mutta korkein hallinto-oikeus tuli väliin – kielsi hakkuut luontoarvoihin vedoten
Oikeuden mukaan hakkuut olisivat vaikuttaneet merkittävästi Kaarresalon ja Kuostonsaaren luontoon.
1 h
yle.fi
Vettä pulppuaa tuntemattomasta syystä kadulle Helsingin Konalassa
Palomiehet kutsuttiin vahingontorjuntatehtäviin kello 15:n aikaan maanantaina.
1 h
www.hs.fi
Podcast: NHL on vaarallisella tiellä – ”Halutaanko tämä lipas todella avata?”
Albertan taistelu heräsi henkiin, mutta NHL:n kurinpito jatkaa uinumistaan.
1 h
www.is.fi
Metsäteollisuus: Lakon toteutuminen näyttää todennäköiseltä, menetykset nousisivat lähes miljardiin euroon
Metsäteollisuus ilmoittaa, että neuvottelut Teollisuusliiton kanssa eivät ole ”juurikaan edenneet”.
1 h
www.hs.fi
Sotkamolainen mies uhkaili vaimoaan leipäveitsellä – poliisi tutkii laittomana uhkauksena
Sotkamolainen mies uhkasi vaimoaan ensin suusanallisesti tappamisella ja tehosti uhkausta ottamalla käteensä leipäveitsen.
1 h
Kaleva.fi
IMF laski taas kasvuennusteitaan – ilmoittaa silti muutamasta valopilkusta
Kansainvälinen valuuttarahasto (IMF) on jälleen laskenut ennustettaan maailman talouskasvusta, mutta näkee silti kehityksessä joitain valopilkkuja.
1 h
www.is.fi
Norjan hallituskriisi: Oikeistopopulistit lähtevät hallituksesta Isis-vaimon palautuksen takia
Edistyspuolue on ollut hallituksessa kuusi vuotta. Norjan oikeistopopulistinen edistyspuolue lähtee hallituksesta al-Holin leirillä olevan naisen ja lapsen palautukseen liittyvän kiistan takia, kertoo Norjan yleisradio NRK. –Teen sen, koska tämä on ainut oikea päätös. Emme yksinkertaisesti saa ajaa riittävästi edistyspuolueen politiikkaa, jotta kannattaisi hyväksyä enemmän tappioita, puolueen johtaja Siv Jensen sanoi lehdistötilaisuudessa maanantaina.
2 h
www.iltalehti.fi