Ponssen porskutus jatkuu komeana, vaikka metsäyhtiöillä menee heikosti – ”Kysyntä on ollut viime vuosina poikkeuksellisen kova”

Muun koneteollisuuden tilausmäärät ovat sakanneet, mutta metsäkoneteollisuus tekee hyvää tulosta.
Load more
Go to source
unread news (Demo user)
unread news (Demo user)
Horoskooppi 22.8.2019
Millainen päivä tulossa? Lue IS-horoskooppi!
5 m
www.is.fi
Fidel Castron kosmonautille lahjoittama krokotiili puri herrakerhon jäsentä rapujuhlilla Tukholmassa
Krokotiili on nimeltään Castro tai Hillary.
yle.fi
Kun ilmastonmuutos myllertää mieltä, ota nämä keinot käyttöön – "Uskon, että pystymme kääntämään tämän vielä ympäri"
Ilmastoahdistuksesta kärsii joka neljäs, uusi tutkimus kertoo.
yle.fi
Putin sai Helsingissä viestinsä läpi ilman vastalauseita, sanoo tutkija: ”Niinistö ei puuttunut näihin tulkintoihin lainkaan”
Apulaisprofessori Katri Pynnöniemi arvioi, että Putin pääsi sanomaan kaikki tärkeimmät viestinsä.
www.hs.fi
Sudan aloitti siirtymisen siviilihallintoon
Maassa on tarkoitus järjestää vuonna 2022 demokraattiset vaalit.
www.hs.fi
Pikajuoksija Lotta Kemppinen on elintarviketieteilijä, joka osaa herkutella: ”Ruuasta pitää nauttia”
Helsinkiläinen Lotta Kemppinen juoksi Kalevan kisojen sadan metrin loppukilpailussa jo 14-vuotiaana. Sen jälkeen finaaleista tuli seitsemän vuoden tauko, ja hän ehti aloittaa myös elintarviketieteiden opinnot yliopistossa, kunnes tänä kesänä hän juhli SM-kultaa.
www.hs.fi
Uusi Teema-lehti kertoo kaiken Saksasta
Pääjuttu palaa ihmiskohtaloihin Berliinin muurilla.
www.hs.fi
Dna:n osake-enemmistö siirtyi Norjan Telenorille
Telenor osti osakkeita yhteensä 1,5 miljardilla eurolla. Varatoimitusjohtajan mukaan osinkoja ei jaeta samaan tahtiin tulevaisuudessa.
www.hs.fi
Pakistanin yläluokkaa ympäröi palvelus­väki, ja se helpottaa pettäjiä käräyttävän toimiston työtä: Yksityis­etsivä kotiapulaisena paljasti emännän ja auton­kuljettajan salaisuuden
Uskottomuudesta puhuminen ei ole enää tabu islaminuskoisessa maassa, jossa suurin osa avioliitoista on yhä järjestettyjä.
www.hs.fi
Ilmastonmuutos, työttömyys ja maahanmuutto huolettavat lapsia – Asiantuntija kertoo, kuinka isoja aiheita tulisi käsitellä yhdessä
Lapset kokevat, etteivät he tule kuulluiksi tai saa tarpeeksi tietoa heitä koskevasta päätöksenteosta, selviää Pelastakaa lapset ry:n raportista.
www.hs.fi
Kun vastasyntynyt Munkki syö, saa Sari Apponen ottaa rauhassa verinäytteen – Pääkaupunkiseudun sairaaloissa on niin ahdasta, että kätilöt tekevät kotikäyntejä
Synnytyksen jälkeisistä kotikäynneistä on tullut pääkaupunkiseudulla pysyvä käytäntö.
www.hs.fi
Muista kohteliaisuus, mutta älä edes yritä kumarrella ellet todella osaa – Suomen vienti Japaniin kasvaa voimakkaasti, ja näin siellä pärjää
Suomen vienti Japaniin tekee tänäkin vuonna uuden ennätyksen, mutta pystyykö se hyötymään uuden vapaakauppasopimuksen avulla vahvasta maabrändistään täysitehoisesti?
www.hs.fi
Näihin rikoksiin tuomarit itse syyllistyvät – HS:n selvitys osoitti heidät kansaa lainkuuliaisemmiksi
Turun hovioikeuden kaksi tuomaria kärähti törkeästä rattijuopumuksesta. Tuomareita on tuomittu myös pahoinpitelyistä ja liikennerikoksista, mutta selvästi harvemmin kuin muita kansalaisia.
www.hs.fi
Kysely: Joka neljäs suomalainen potee ilmastoahdistusta, mutta lamaannuksen sijaan se saa toimimaan
Ilmastonmuutos herättää erilaisia tunteita turhautumisesta toivoon, kertoo Sitran tuore tutkimus. Valtaosa vaikeita tunteita kokeneista suomalaisista ilmoittaa, että kestävien elämäntapojen harjoittaminen auttaa tunteiden hallinnassa.
www.hs.fi
Ruista keräsi Timo Rantakaulio, leipomoyrittäjä on Petteri Polvi
www.hs.fi
Kaikkien työpäivät eivät lyhene samalla tavalla
www.hs.fi
Asiakas voi unohtua julkisessa palvelussa
Asiakkaan valinnanvapaus olisi siirtänyt päätösvaltaa kansalaisille ja pois virkamiehiltä. Ehkä sen aika ei ollut vielä.
www.hs.fi
Miksi toisinaan näkee paljon painajaisia? Stressi ja masennus lisäävät painajaisunien määrää
www.hs.fi
Britannia tuntuu pyrkivän EU-erossa kohti pahinta vaihtoehtoa
Hallitus luonnehti vuotaneen raportin kuvauksia brexitin kauheuksista pahimman vaihtoehdon näkymiksi.
www.hs.fi
Työelämän seuraava askel on yhä suurempi joustavuus
Työelämän kehittämisen ”seuraava askel” ei ole työaikojen lyhentäminen kaavamaisin ja tunteihin sitoutuvin ratkaisuin. Se on yhä suurempi joustavuus ja työntekijän kasvava itsemääräämisoikeus.
www.hs.fi
Ryhmäpaine saa meidät pesemään kädet vessassa ja kannattamaan kovempia rangaistuksia – viisi kiinnostavaa faktaa ryhmän vaikutuksesta yksilöön
Ryhmäpaine saa noudattamaan sääntöjä, mutta se myös vaikeuttaa itsenäisiä päätöksiä.
www.hs.fi
”Miksei lapsia siepata kadulta?” Amerikkalaisvieraat tulivat Suomeen, ja viikon jälkeen he miettivät, voisiko tänne muuttaa
Moni maa olisi onnellinen, jos sillä olisi Suomen ongelmat, kirjoittaa HS:n toimituspäällikkö Laura Saarikoski.
www.hs.fi
Lääkärin pitää osata riittävän hyvin suomea, mutta yhä useammin ongelma on, että lääkäri ei juuri muuta puhukaan
Puutteellisella kielitaidolla ostetusta junalipusta voi tulla jännittävä reissu, mutta lääkärikäynnillä kielimuuri voi pahimmillaan jouduttaa viimeiselle matkalle, Pippa Laukka kirjoittaa kolumnissaan.
www.hs.fi
Paljon istuvan pakarat saattavat nukkua treenatessa, eikä kehitystä tapahdu – Testaa näillä kuudella liikkeellä, onko kehosi liikkuvuus ja asennon hallinta riittävää
Kiertyykö ranka? Toimivatko pakarat? Taipuuko takalinja? Näillä ohjeilla kuntoilija voi testata kehon liikeradat ja liikkuvuuden. Kun ne ovat kunnossa, treenistä tulee tehokasta ja turvallista, sanoo fysioterapeutti Riikka Ilmivalta.
www.hs.fi
Miksi paholaisen oma saa armon? Jussi Nikkilä pohtii Juhlaviikkojen Faust-spektaakkelissa myös nykyihmisen selviytymistä
Jussi Nikkilä ohjaa Juhlaviikkojen Faust-spektaakkelin Robert Schumannin jättimäiseen sävellykseen.
www.hs.fi
Miksi pelkäämme puhua kuolemasta? Maria Hakkala sairasti ja kuoli silmiemme alla, ja asiantuntijoiden mukaan se voi olla hyväksi meille kaikille
Antti Hakkalan puoliso piti blogia syövästään kuolemaansa saakka. Vakavasti sairaiden julkinen puhe kuolemasta on lisääntynyt. Voiko se muuttaa suhtautumistamme kuolemaan?
www.hs.fi
Luonteva haastattelusarja tekee Venäjää tutuksi
Viikon jaksossa professori Tomi Huttunen kertoo Venäjän undergroundista.
www.hs.fi
HS:n erikoisjulkaisu kertoo lapsille maailmasta
HS:n Lasten uutisten Maailma -julkaisu vie lapset matkalle maailman ympäri.
www.hs.fi
Dokumentti serbikenraali Ratko Mladicin oikeudenkäynnistä tuntuu hänen sotarikostensa raskauteen suhteutettuna kevyeltä
Mladicin oikeudenkäynti oli ennätyksellisen pitkä.
www.hs.fi
Masterchef Australia palauttaa uskon ihmisiin, vaikka sen kulisseissa kuohuu – Sarjan suosio osoittaa, kuinka tosi-tv:n katselu on muuttunut
Kokkauskilpailun 11. kausi jää nykyisten tuomarien viimeiseksi.
www.hs.fi
Trump loukkaantui Tanskan pääministerin puheista: Meitä ei kohdella näin
Donald Trumpin mielestä Mette Fredriksen oli häijy ja sopimaton.
www.is.fi
Harry Potter -tähtien herkkä yhteiskuva herätti huhut seurustelusta – fanit villiintyivät: ”Olen odottanut tätä 15 vuotta!”
Harry Potter -tähti Tom Felton julkaisi yhteiskuvan Emma Watsonin kanssa, jossa hän opettaa Watsonia soittamaan kitaraa. Harry Potter -elokuvista tutut näyttelijät Emma Watson ja Tom Felton ovat tunteneet toisensa lapsesta lähtien. Heidän välillään on myös aika ajoin huhuttu olevan muutakin kuin ystävyyttä. Nyt Felton on julkaissut Instagramissa hempeän yhteiskuvan, jossa Watson soittaa pyjamassa kitaraa Feltonin vierellä. Miehen sormet opastavat Watsonia soittamisessa.
1 h
www.iltalehti.fi
Lintu vai jänis – kumpi tämä päähierontaa saava elävä otus on?
Lintu vai kani, siinäpä kysymys. –Jänikset tykkäävät, kun niiden kuonoa silitetään, Oslon yliopiston tutkija Dan Quintana kirjoitti Twitteriin jakamansa videon yhteydessä. Videossa jänistä hierotaan kuonosta. Vai onko kyseessä sittenkään jänis? Monet kun näkevät kuvassa linnun, tarkemmin ottaen korpin. Toiset ovat kuitenkin sitä mieltä, että kyseessä on aivan ehdottomasti jänis.
1 h
www.iltalehti.fi
Päivi Räsänen: kristityiksi kääntyneitä turvapaikanhakijoita ei saa lähettää kotimaihinsa
Räsäsen mukaan kristityiksi kääntyneet muslimit joutuisivat kotimaissaan vainotuiksi ja hengenvaaraan. Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtaja Päivi Räsänen on jättänyt keskiviikkona valtioneuvostolle kirjallisen kysymyksen liittyen kristityiksi kääntyneiden muslimien vakaumuksen arviointiin. Räsänen viittaa esiin tulleisiin tapauksiin, joissa Maahanmuuttovirasto on kyseenalaistanut kristinuskoon kääntyneiden ja kastettujen turvapaikanhakijoiden vakaumuksen aitouden ja evännyt heiltä turvapaikan Suomesta. Räsänen katsoo, että kristityiksi kääntyneille turvapaikanhakijoille tulee kuitenkin turvata ihmisoikeuksien mukaisesti oikeus vaihtaa uskontoa ja saada jäädä Suomeen. Hän myös huomauttaa, että islaminuskoisissa valtioissa ei yleisesti ottaen ole sallittua vaihtaa uskontoa. Juuri tästä syystä kaikista turvapaikanhakijoista haavoittuvimmassa asemassa ovatkin ne, jotka ovat vaihtaneet uskontoaan.
2 h
www.iltalehti.fi
Vaimo otti kaiken ilon irti 39-vuotiaan NHL-tähden ensikokemuksesta – ”Tämä ei ole pieni”
Kokenut hyökkääjä Patrick Marleau koki elämässään ensimmäisen kerran maanjäristyksen.
2 h
www.is.fi
Putin toi ohjuskiistan Helsinkiin – asiantuntijat nostavat esiin kolme asiaa, jotka tiedotustilaisuudessa herättivät huomiota
Niinistön ja Putinin tiedotustilaisuuden kärjen muodostivat ohjussopimus, Moskovan mielenosoitukset sekä Ukrainan tilanne.
2 h
www.is.fi
Wall Street nousi vahvan tulosdatan myötä, Fedin pöytäkirjat paljastivat pankkiirien jarruttelevan
Target nousi 20,4 prosenttia yhtiön raportoitua analyytikoiden odotuksia paremmista osavuosituloksesta ja liikevaihdosta.
3 h
kauppalehti.fi
Esapekka Lappi povaa Saksan MM-rallin ratkaisua monsteripätkälle – ”Se on ihan lottoa”
Rallin MM-sarjan suomalaiskuljettajat lähtevät torstaina käynnistyvään Saksan MM-ralliin maltillisin tavoittein.
3 h
www.is.fi
Putinin vierailu pysäytti Helsingin – katso 20 kuvaa massiivista turvatoimista
Vladimir Putinin vierailua Helsingissä sävyttivät valtavat turvatoimet.
3 h
www.is.fi
Kerrostaloasunnossa tulipalo Rovaniemellä – ei henkilövahinkoja
Rovaniemellä Sivutiellä sijaitsevassa kerrostaloasunnossa syttyi tulipalo hieman ennen kello yhtätoista illalla keskiviikkona.
3 h
Kaleva.fi
Analyysi: Niinistö tasapainottelee Putinin kaltaisten pelurien ja sääntöjä kunnioittavan maailman välillä
Putin kiitti Niinistön käytännönläheistä asennetta presidenttien tavatessa Helsingissä.
3 h
yle.fi
Näistä asioista Putin ja Niinistö keskustelivat
Presidentit tapasivat keskiviikkona Helsingissä Presidentinlinnassa.
3 h
www.is.fi
Syyttäjä: Omakotitaloista vietiin yli 50 000 euron edestä tavaraa – Kohteisiin päästiin löytämällä vara-avaimet
Omaisuusrikoksia tehneelle kaksikolle luettiin keskiviikkona syytteitä varkausrikoksista Oulun käräjäoikeudessa.
4 h
Kaleva.fi
Erityiskova metallisormus juuttui lapsen käteen – Helsingin pelastuslaitos irrotti 2,5 tuntia
Erityiskovasta metallista tehty sormus saatiin poistettua ilman vahikoa.
4 h
www.is.fi
Suomen poliisin nettisivut kaatuivat yllättäen Putinin vierailun aikana – syy epäselvä
Suomen poliisin nettisivuille ei ainakaan kymmenen jälkeen illalla ole päässyt lainkaan. Suomen poliisin nettisivuilla ilmeni häiriöitä keskiviikkoiltana, kun Venäjän presidentti Vladimir Putin oli vierailulla Suomessa. Ainakaan kymmenen jälkeen illalla Suomen poliisin virallisille nettisivuille ei ole päässyt lainkaan.
4 h
www.iltalehti.fi
Call Me Maybe -megahitistään tunnettu poptähti lomaili Suomessa – julkaisi henkeäsalpaavia otoksia Lapista: ”En malta odottaa, että pääsen takaisin”
Call Me Maybe -hitistään tuttu Carly Rae Jepsen pääsi nauttimaan Lapin auringonlaskuista. Suomi teki naiseen lähtemättömän vaikutuksen.
4 h
www.is.fi
Mihin punaisella pyörällä liikkunut oululainen Riitta katosi? Viimeinen havainto ystäviltä
Oululainen Riitta Kokkoniemi on nyt ollut kateissa jo yli viikon. Mitään merkkiä hänestä ei ole löytynyt. Poliisi vahvistaa, että Kokkoniemen katoaminen on täysi mysteeri. Minkäänlaisia havaintoja kadonneesta ei ole tullut. Tapauksen tutkintaa johtava rikoskomisario Antti Palokangas kertoo poliisin saaneen muutamia Kokkoniemen polkupyörään liittyviä vihjeitä yleisöltä, mutta nämä tiedot eivät ole johtaneet mihinkään. – Ei ole tullut mitään uutta tietoa, josta olisi ollut apua. Ei ole myöskään löytynyt mitään tiettyä syytä miksi hän on kadonnut, Palokangas sanoo.
4 h
www.iltalehti.fi
Ferrarin nuori kärkikuski lataa: osa F1-kuljettajista peittelee virheitään – ”Tietyt ihmiset yrittävät aina etsiä tekosyitä”
Charles Leclerc kertoo Crash.netille olevansa omien virheidensä ankarin kriitikko. Ferrarille Kimi Räikkösen seuraajaksi tullut Charles Leclerc on F1-kuljettajien MM-kilpailussa tällä hetkellä viidentenä. Nuorukainen on saanut luonnollisesti ankarat paineet niskaansa ensimmäiselle kaudelleen suuressa tallissa. Monacolainen on kuitenkin esiintynyt varsin edukseen uransa toisella F1-kaudella. Vaikka varsinaisia jättipotteja ei vielä olekaan tullut, on hän esittänyt vauhdikasta ja kypsää tekemistä Ferrarin ratissa. Silti nuori kuljettaja soittelee vielä kokeneen Sebastian Vettelin kakkosviulua tallissa, kuten Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto vahvisti jo ennen kauden alkua.
4 h
www.iltalehti.fi