Räjähdys iranilaisella tankkerialuksella – laiva tulessa Saudi-Arabian edustalla

NIOC:n omistamalla tankkerilla on räjähtänyt. Iranilaisella NIOC:n omistamalla tankkerialuksella on räjähtänyt. Alus syttyi uutistoimisto Reutersin mukaan tuleen Saudi-Arabian Jeddan edustalla. NIOC on Iranin kansallinen öljy-yhtiö.
Load more
Go to source
unread news (Demo user)
unread news (Demo user)
Tallinnan Fotografiskasta tuli hitti, joka vetää suomalaisturisteja taas Viroon – "Tämä on matkailuyrittäjille valtava helpotus"
Suomalaisia kiinnostavat nyt Tallinnan uudet nähtävyydet, varsinkin uusi valokuvataiteen museo Fotografiska. Lue tästä lisää syksyn poimintoja kaupunkiin.
7 m
yle.fi
Poliisin tiistai-ilta: Petoksella viety henkilöauto Tulliväylällä Oulussa ja huumeissa ajanut kuljettaja Iissä
Poliisi pysäytti Oulun Tulliväylällä tiistaina iltaseitsemän aikaan henkilöauton, jota kuljetti kolmekymppinen oululaismies
8 m
Kaleva.fi
HS Espoo: Yrittäjät pakenivat uudesta kauppa­keskuksesta Espoossa, Juha Kumaran liikkeessä kävi päivässä alle kymmenen asiakasta: ”Ihan floppi”
Vasta kaksi vuotta toiminut kauppakeskus Niitty ei ole onnistunut saamaan tyhjiin liiketiloihin uusia vuokralaisia. Kauppakeskus aikoo uudistaa ilmettään vielä tämän vuoden aikana.
www.hs.fi
Kaikki Triplasta: HS:n erikoisartikkeli näyttää, miten uudessa Pasilassa liikutaan
HS kokosi ohjeet uusista liikennejärjestelyistä ja siitä, miten uudella asemalla ja Triplan kauppakeskuksessa kuljetaan.
www.hs.fi
Oulu tarjoaa tällä hetkellä yli 70 sähköistä asiointipalvelua: "Kuntalaiset on tärkeä saada mukaan kehitystyöhön"
Kuntalaiset on tärkeä saada mukaan kehitystyöhön, jotta palvelut vastaavat tarpeita.
Kaleva.fi
Osassa lyhytkuonoisia rotuja ei ole enää yhtään perimältään tervettä koiraa – professori: "Roturisteytykset ainoa keino, jalostus ei enää auta"
Asiantuntijoiden mielestä ulkonäkökeskeinen jalostaminen on lopetettava. Kennelliiton mukaan tehtävä hidas ja hankala. Keskustelu aiheesta on auki kello 8:00–10:00.
yle.fi
Poliisin murhatutkinnassa paljastui outoja yksityiskohtia – kuka kirkui ulkona Elli Immon murhailtana 64 vuotta sitten?
Iltana, jolloin Elli Immo murhattiin, yläkerran vuokralainen kuuli kaksi karmivaa kirkaisua.
www.is.fi
Tanska ojensi auttavan käden brexit-epävarmuudesta kärsiville yrittäjille – Meillä kaivataan samaa: ”En halua haukkua suomalaisviranomaisia, mutta...”
kauppalehti.fi
Näetkö tässä kummituksen? Pihan valvontakameraan tallentui mystinen tumma hahmo USA:ssa
Pihalla liikkuneen naisen perheenjäsen oli kuollut samalla pihamaalla sattuneessa tulipalossa viisi kuukautta aikaisemmin. Lacey Turner, 35, oli kastelemassa kotipihansa kasveja Boringin kaupungissa Oregonissa elokuun 6. päivä, kun turvakamerassa näkyy outo tumma hahmo liikkumassa hänen vierellään. Hänen poikaystävänsä Joe oli herännyt outoon ääneen ja päättänyt tarkistaa kamerasta, mitä Lacey oli tekemässä, kun hän huomasi oudon hahmon kuvissa.
www.iltalehti.fi
Mutkikas kuolemantapaus tänään tv:ssä: Miten tämä voi olla itsemurha?
Rebecca Zahaun kuolemaan liittyy myös toinen kuolemantapaus. Siinä henkensä menetti vasta 6-vuotias Max-poika. Naisen alaston ruumis roikkui hirttosilmukasta toisen kerroksen parvekkeelta. Kädet ja jalat oli sidottu, ja suussa oli t-paita. Ruumis kuului Rebecca Zahaulle. Virallisen tutkinnan mukaan Rebecca oli tappanut itsensä. Lopputuloksen kiisti moni, mukaan lukien Zahaun suku, ja sama keskustelu jatkuu illan kaksiosaisessa ja äärimmäisen mutkikkaassa erikoisohjelmassa Murhamysteeri: Rebecca Zahau. Siinä käydään läpi koko poikkeuksellinen tapahtumaketju, jota asianajaja Keith Greer kuvailee liian epätodelliseksi kuvitteelliseen rikossarjaan.
www.iltalehti.fi
Puolustus­voimat alkaa tarjota uusia pussi­lounaita varus­miehille – sisällä kylmänä syötävää puuroa ja pataa
Pusseihin on lisätty muun muassa ruokaisempia pääruokatuotteita, kuten kotimaisia pataruokia ja puuroja.
www.is.fi
Hongkongin aluejohtajan odotetaan tänään kertovan uudistuksista kuukausien protestien jälkeen
Hongkongin demokratiaprotestit ovat jatkuneet jo neljä kuukautta, ja ne ovat keränneet kaduille miljoonia ihmisiä.
www.hs.fi
”Jos sä torkutat, sä häviät” - kiinteistövälittäjä Roni Arvonen syö banaania Teslassa ja vannoo aikaisten aamujen ja kovan työnteon nimiin: Mutta onko siinä mitään järkeä?
Herää aikaisin ja tee paljon töitä. Onko Roni Arvonen löytänyt menestyksen Graalin maljan? Kun valtaosa suomalaisista vielä uinuu peiton alla, kiinteistönvälittäjä Roni Arvonen on noussut sängystä ja käynyt taloyhtiön kuntosalilla ystäviensä kanssa. Kun kello lyö 7.05, aamutreeni on tehty. Seuraavaksi ohjelmassa on suihku ja meditointisessio, joka kestää 20 minuuttia, jonka jälkeen Arvonen ehtii vielä lukea kirjaa. Tänään on luvussa Juhana Torkin Tarinan Valta. Ennen töihin lähtöä on vielä aamupalan vuoro. Luvassa on muassa riisiproteiinia ja kuusi keitettyä kananmunaa.
www.iltalehti.fi
Mitä maata olympiavoittaja Katinka Hosszu edustaa? Pelaa keskiviikon 10 kysymystä!
Iltalehden perinteinen urheiluvisa on myös verkossa. Montako tiedät? 1) Kuka suomalaispelaaja on tehnyt kautta aikain eniten alivoimamaaleja NHL:ssä? 2) Mitä maata olympiavoittaja Katinka Hosszu edustaa?
www.iltalehti.fi
Ulkoministeri Haavisto: EU:n Turkki-kanta on poikkeuksellinen – "Turkki on Naton jäsenmaa"
Turkin sotaretki Syyriassa jatkuu. Volkswagen empii tulevaa tehdasinvestointia.
kauppalehti.fi
Suomalaiseen designiin keskittyvä oululainen Kure sai alkunsa, kun yrittäjäopiskelijat ideoivat uudenlaisen kivijalkakaupan
Suomalaiseen designiin keskittyvällä erikoisliikkeellä menee koko ajan paremmin.
Kaleva.fi
Oulun kokoisen kaupungin keskusta-alueelle tarvittaisiin nykyistä useampia lukioita – lyseon peruskorjaus on tulevaisuusinvestointi
Oulun lyseon talo Pokkitörmällä kuuluu kiistatta kaupunkimme kolmen arvokkaimman rakennuksen joukkoon.
Kaleva.fi
Yli 100 vuotta samalla paikalla toimineen lyseon lukiorakennuksen myynti olisi kammottavan lyhytnäköistä
Oulun lyseon lukio on odottanut vuosikausia perusteellista peruskorjausta.
Kaleva.fi
Lapsiperheen taloushuolet vaarantavat palveluiden saannin, vaikka tarve olisi kova – THL:n tutkimuspäällikkö: "Tulokset aika lailla kylmäsivät"
Lapset ja aikuiset voivat huonommin perheissä, joita piinaavat taloushuolet, kertoo tuore tutkimus.
Kaleva.fi
Nyt verokarhu iski Jari-Matti Latvalan kimppuun – summa voi nousta jopa miljooniin: ”Se on vienyt energiaa ja voimia”
Suomen verottaja tutkii Jari-Matti Latvalan asuinkuvioita. Pelissä ovat isot rahat.
www.is.fi
Joka kolmas uusi henkilöauto on nyt katumaasturi – villitystä on vaikea perustella järjellä, mutta eihän autoa järjellä ostetakaan
Katumaasturi kuluttaa enemmän ja on kalliimpi ylläpitää kuin saman auton perusmalli. Silti niiden suosio lisääntyy.
yle.fi
Kysely: Enemmistö haluaa valtion hidastavan kaupungistumista – naiset miehiä enemmän, aluetutkijan mukaan tulos kertoo alueiden kostosta
Nuivimmin kaupungistumiseen suhtautuu perussuomalaisia tai demareita kannattava keski-ikäinen nainen Itä- tai Pohjois-Suomesta.
yle.fi
Frederik kaahasi poliisin tutkaan 155 km/h keskellä yötä – sakot paljastivat laulajan minitulot
Reilua ylinopeutta ajanut Frederik, 74, jäi poliisin haaviin Hattulassa. Helsingin syyttäjänviraston syyskuussa vahvistaman rangaistusmääräyksen mukaan iskelmä- ja poplaulaja Frederik (oikealta nimeltään Ilkka Sysimetsä) jäi poliisin haaviin heinäkuussa Hattulassa. Teonkuvauksen mukaan Frederik ajoi 155 kilometriä tunnissa paikassa, jossa on 120 kilometrin nopeusrajoitus. Ylinopeudeksi mitattiin poliisin Stalker Dual -tutkalla 35 kilometriä tunnissa.
www.iltalehti.fi
Autot eivät ole pahin – professorit nostavat liikenteen sijaan teollisuuden toimet merkittävimmiksi ilmastotavoitteen täyttymisen kannalta Suomessa
Liikenteen sähköistyminen ja biopolttoaineet ovat liikenteen tärkeimmät kohteet.
1 h
kauppalehti.fi
Hoitokodin työntekijät usuttivat dementikkoja tappelemaan toisiaan vastaan Yhdysvalloissa – kolmelle syytteet
Pohjois-Carolinassa sijaitsevan Winston-Salemin kaupungin poliisi sai vinkin tapahtuneesta kesäkuussa. Todisteena viranomaisilla ovat muun muassa tappeluista kuvatut videot.
1 h
www.is.fi
Trumpin virkarikostutkinta väritti demokraattiehdokkaiden tv-väittelyä – ”tämän miehen ei sallita rikkoa lakia toistuvasti”
Lisäksi presidenttiehdokkuutta tavoittelevia demokraatteja puhutti jälleen terveydenhoito.
1 h
www.is.fi
Patrik Laine poistui verta vuotaen kaukalosta – Winnipegin suomalaistulokkaan sensaatiokausi murenemassa
Winnipeg Jetsin peli takkuaa jälleen kotona. Patrik Laine iski kauden 12. tehopisteensä tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Suomen aikaa, kun Winnipeg Jets sai vieraita Arizonasta. Ottelu on edelleen kesken Arizonan johtaessa 4–2. Ottelun avausmaalissa Laine pääsi näyttämään parasta osaamistaan. Kapteeni Blake Wheeler piti kiekon maltilla hallussaan alueella ja jakoi sen Josh Morrisseylle, joka puolestaan syötti suomalaiselle.
1 h
www.iltalehti.fi
Mies ihmetteli kipeää kättä ja kaverien hätäviestejä: Oli hakannut edellisyönä ohikulkijan hengiltä
Selitystä hyökkäykselle ei tullut, koska mies väitti, ettei muista mitään. Itä-Uudenmaan käräjäoikeus on antanut tuomionsa henkirikosjutussa, jossa 27-vuotiasta miestä syytettiin 59-vuotiaan miehen tappamisesta Järvenpäässä kesäkuun 1. päivänä. Käräjäoikeuden mukaan jutussa ei ollut tarpeeksi näyttöä tapon edellyttämästä tahallisuudesta. Pasi Hannu Antero Lang tuomittiin neljän ja puolen vuoden vankeuteen törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta.
2 h
www.iltalehti.fi
Maksusekaannus kertoo sääntelyn puutteista
2 h
kauppalehti.fi
Ennen kuin vauvakato iskee talouteen, se auttaa sitä – tämä on politiikalle uhka ja mahdollisuus
2 h
kauppalehti.fi
Triplan avautuminen koventaa kauppakeskusten kilpailua – "Muidenkin kauppakeskusten on aktivoiduttava"
Pääkaupunkiseudun kauppakeskusten määrä kasvaa jälleen yhdellä, ja kisa asiakkaista tiukentuu, kun Tripla avaa ovensa.
2 h
kauppalehti.fi
Redissä odotetaan Triplan avautumista positiivisin mielin – "Alkuviehätyksen jälkeen kävijät löytävät omat kauppakeskuksensa"
2 h
kauppalehti.fi
Hallitus aikoo korottaa kaivostoiminnan haittoja korvaavia vakuusmaksuja, sanoo elinkeinoministeri Kulmuni
Ministeri toivoo myös, että uudesta kaivosverosta aloitettaisiin selvitys.
2 h
www.is.fi
Elinkeinoministeri Kulmuni: Kaivostoiminnan haittoja korvaaville vakuusmaksuille tulossa korotuksia
Ministeri toivoo myös, että uudesta kaivosverosta aloitettaisiin selvitys.
2 h
yle.fi
Ranskassa poliisi taltutti palomiesten mielenosoituksen kyynelkaasulla ja vesitykeillä
Mielenosoitukseen osallistui yli 7000 palomiestä.
2 h
www.is.fi
Presidentti Bolsonaron lähipiiriin tehtiin kotietsintä korruptioepäilyn vuoksi Brasiliassa – Jo toinen tapaus tässä kuussa
Poliisi tutkii syytöksiä, joiden mukaan Bolsonaron ja Bivarin sosiaaliliberaalinen PSL-puolue  on väärinkäyttänyt puolueen kampanjarahoja.
2 h
yle.fi
Espanjan hallitus tuomitsi Barcelonan protestit, katalaanihallinnon edustaja puolustaa: ”Ihmisten vangitseminen ei ole ratkaisu”
Lähes 50 000 ihmistä marssi Barcelonassa taas tiistaina.
3 h
www.is.fi
Intialaisperhe hautasi vauvaansa, kun lapio kopsahti saviruukkuun – astian sisältä löytynyt toinen vauva taistelee nyt hengestään sairaalassa
Viranomaiset yrittävät löytää elävältä haudatun tyttövauvan vanhempia, joiden uskotaan olevan osallisia tekoon.
3 h
www.is.fi
Vuokranantaja tunki syyttäjän mukaan luvatta asuntoon Huittisissa –  teki kuntotarkastusta ja videokuvasi samalla vuokralaistaan
Syytetyn mukaan kuntotarkastus sujui yhteisymmärryksessä vuokralaisen kanssa.
3 h
www.is.fi
Suomalaiset ottivat 25 vuotta sitten kantaa EU-jäsenyyteen –  56,9 prosenttia äänesti ”Kyllä”
Suomen neuvoa-antavasta EU-kansanäänestyksestä tulee tänään kuluneeksi 25 vuotta.
4 h
www.is.fi
Horoskooppi 16.10.2019
Millainen päivä tulossa? Lue IS-horoskooppi!
4 h
www.is.fi
IS Barcelonassa: Mielenosoitukset yltyivät väkivaltaisiksi – Barcelonan kadut syttyivät tuleen yön pimetessä
Barcelonan kadut muuttuivat palavaksi taistelutantereeksi.
4 h
www.is.fi
THL: Erot lapsiperheiden kokemassa hyvinvoinnissa yllättävän systemaattisia
Lapsiperheiden perusturva on alemmalla tasolla kuin monissa muissa väestöryhmissä.
5 h
yle.fi
HS-analyysi: Lähi-idän valtapeli muuttui – Syyrian sota on ollut Venäjälle menestys
Yhdysvaltain vetäytyminen ja Turkin hyökkäys vahvistivat Syyrian johtajaa, tekivät kolhun Yhdysvaltain luotettavuuteen kumppanina ja toivat Naton kiistat julkisuuteen.
5 h
www.hs.fi
HS Irakissa: ”Pystymme sietämään toisiamme” – Kurdit ovat kärsineet paljon, mutta heidän haaveensa ovat kaukana yhtenäisistä
Syyrian kurdikomentaja syytti muita kurdeja tuen puutteesta, kun Syyrian armeija kutsuttiin apuun Turkin hyökkäyksen lopettamiseksi. Neljässä Lähi-idän maassa asuvat kurdit eivät elä yhteistä unelmaa. Itsenäisyyttä tavoitellaan vain Irakissa, jossa kurdit parantavat vielä haavojaan 1990-luvun sisällissodan jäljitä.
5 h
www.hs.fi
Yahoon tarinan loppuun vienyt Marissa Mayer: ”Olen hyvin ylpeä siitä, mitä saavutimme”
Googlella ja Yahoolla pitkän uran tehnyt Marissa Mayer toivoo, että tyttöjä kannustetaan tekniikan aloille. ”Kyse on roolimalleista ja siitä, että tuetaan paremmin.”
5 h
www.hs.fi
Itsemurhia, rikosepäilyjä ja orjasopimuksia: Nuoren Sulli-laulajan kuolema on vain viimeisin k-popin skandaaleista
Täydelliseksi hiotun ulkokuoren alla k-popin maailmassa kuohuu.
5 h
www.hs.fi
Vieraskynä: Päätökset lähenevät EU:n rahoitusneuvotteluissa
Nettomaksujen vertailun sijaan pitäisi keskittyä siihen, mitä EU-yhteistyöllä on saatava aikaan.
5 h
www.hs.fi