Rekkakuski Irma, 70, voitti oikeustaiston kuorman kiinnityksestä ja moittii nyt poliisia: ”Sakotetaan vain jonkin aapiskirjan mukaan”

Vuosikymmeniä rekkaa ajanut Irma osoitti hovioikeudessa, että hänen rekkansa ratsannut poliisi ei ollut ymmärtänyt mitään raskaan liikenteen merikontin kiinnityksestä. Irma, 70, jäi poliisin haaviin Helsingin Vuosaaren satamassa tehdyssä rekkaratsiassa. Ratsian poliisit olivat sitä mieltä, ettei raskasta konttia oltu lukittu puoliperävaunuun oikein. Irmaa syytettiin liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Asia eteni käräjäoikeuteen, jossa oikeus oli samaa mieltä poliisin näkemyksen kanssa. Irma tuomittiin sakkoihin. Sisukas nainen ei jättänyt asiaa kuitenkaan sikseen, vaan valitti asiasta hovioikeuteen, jossa hänellä oli todistajanaan raskaaseen liikenteeseen erikoistunut diplomi-insinööri.
Load more
Go to source
unread news (Demo user)
unread news (Demo user)
Poliisi epäilee: Pyykkituvassa asioinut vanhus joutui raiskauksen uhriksi Oulussa – nuori mies otettu kiinni
Poliisi kertoo, että 1930-luvulla syntynyt nainen oli asioimassa taloyhtiön pyykkituvassa, kun paikalle tullut nuori mies teki tälle seksuaalista väkivaltaa. Poliisin mukaan mies käytti teossa fyysistä väkivaltaa ja uhkasi naista teräaseella.
7 m
Kaleva.fi
Oulun poliisi tutkii vanhukseen kohdistunutta törkeää raiskausta
Poliisin esitutkinnan mukaan 30-luvulla syntynyt nainen oli asioimassa taloyhtiön pyykkituvassa, kun paikalle oli tullut mies, joka oli uhannut naista teräaseella. Mies oli fyysistä väkivaltaa käyttämällä tehnyt seksuaalista väkivaltaa vanhukselle.
7 m
www.hs.fi
Tiesitkö? Suomeen tulee viisi uutta muotibrändiä – yksi Itä-Euroopan suosituin, kasvona Kendall Jenner
Puolalaiset vaateketjut Reserved, Cropp, House, Mohito ja Sinsay avaavat ensimmäiset pohjoismaiset myymälänsä Helsingin Triplaan huomenna torstaina.
8 m
www.is.fi
Kärpät teki jälleen kovan hankinnan, nyt Ouluun saapuu kolmen Suomen mestaruuden Julius Junttila
Junttila pelasi viime kaudella KHL:ssä, Ruotsin liigassa sekä Suomen maajoukkueessa.
8 m
www.hs.fi
Nyt.fi: Arttu Wiskarin ravintola tekee pätevää pubiruokaa, jota tarjoilee hyvällä tuurilla Wiskari itse
Arttu Wiskarin ravintolasta saa kelpo pubiruokaa tähden itsensä tarjoilemana.
8 m
www.hs.fi
Oulun poliisi tutkii vanhukseen kohdistunutta törkeää raiskausta – mies tunkeutui pyykkitupaan ja uhkasi teräaseella
Hätäkeskus sai ilmoituksen maanantaina iltapäivällä.
www.is.fi
Kaivosyhtiö Latitude 66 Cobalt tehnyt tuhansien neliökilometrien varaukset malminetsintään Kainuussa, Koillismaalla ja Lapissa
Yhtiö on tehnyt syksyn aikana varausilmoitukset 5 700 neliökilometrin alueelle.
www.hs.fi
Latitude 66 Cobalt -yhtiön tutkimukset laajenevat lisää Pohjois-Suomessa
Varausilmoitukset kattavat tuhansia neliökilometrejä Kainuussa, Koillismaalla ja Lapissa.
yle.fi
Lintulaudalta löytynyt kätkö paljasti harvinaisen laajan huumevyyhdin Helsingissä
Huumausaineiden lisäksi epäillyiltä löytyi useita aseita ja Puolustusvoimilta anastettuja käsikranaatteja.
www.hs.fi
”Joskus lapsi soittaa ja kertoo, että tänään on synttärit” - näin lasten yksinäisyys näkyy auttavassa puhelimessa
Mannerheimin Lastensuojeluliiton lasten ja nuorten puhelimeen ja chatiin otetaan yhteyttä usein yksinäisyyden kokemusten vuoksi. Silloin on päivystäjän paikka pohtia yksinäisyyttä soittajan kanssa. Syyslomaviikko voi tarkoittaa monelle lapselle ja nuorelle pitkiä, yksinäisiä tunteja, kun vanhemmat ovat töissä. Silloin voi kaivata juttuseuraa ja apu löytyy usein auttavasta puhelimesta tai chatista, josta saa juttukaverikseen aikuisen. Mannerheimin Lastensuojeluliiton lasten ja nuorten puhelimeen ja chatissa vastaavat vapaaehtoiset kohtaavat yksinäisyyden kokemuksia säännöllisesti. MLL:n päivystystyön koordinattori Erika Viding kertoo, että lasten ja nuorten huolet ovat hyvin samankaltaisia riippumatta siitä, onko meneillään lomakausi vai arki.
www.iltalehti.fi
Näin ”Liekki-Lasse” pääsi hurjaan pelikuntoon – HAVU hakee Hollannista jättipottia
Taneli Veikkola teki paluun CS-kentille parin vuoden tauon jälkeen, mutta tällä kertaa valmentajana. Viikonloppuna HAVU kilpailee Hollannissa.
www.is.fi
Kommentti: Mikael Jungner haluaa korottaa Helsingin pysäköintimaksuja 650 eurolla, ja ajatus on pääosin loistava
Ei ole kenenkään etu, että kantakaupungin katujen varsilla makaa autoja, joita käytetään vain satunnaisesti, kirjoittaa Jose Riikonen.
www.hs.fi
Sivullisen löytämä kätkö johti poliisin jättimäisen huumekaupan jäljille, etsinnöissä löytyi rynnäkkö­kivääreitä ja käsi­kranaatteja
Helsingin poliisi on selvittänyt laajan huumausainerikosjutun, jossa Hollannista Suomeen tuotiin suuria määriä eri huumausaineita.
www.is.fi
Sivullisen lintulaudalta löytämä kätkö paljasti ison huumerikosvyyhdin Helsingissä
Jutussa on kaksi pääepäiltyä, jotka ovat vangittuina. Helsingin poliisilaitos on selvittänyt laajan huumausaineiden maahantuontia ja myyntiä koskevan rikoskokonaisuuden. Poliisi kertoo tutkineensa rikoskokonaisuutta muun muassa törkeinä huumausainerikoksina, törkeänä ampuma-aserikoksena ja räjähderikoksena.
www.iltalehti.fi
Sensuroimaton Päivärinta tänään: Muistatko Simo Rantalaisen? 90-luvun peloton rääväsuu palaa kameroiden eteen
Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa nähdään tänään Simo Rantalainen ja Mariska. Simo Rantalainen muistetaan 90-luvun kohuohjelmasta Hyvät, pahat ja rumat, joka rikkoi niin kotimaisen tv:n sääntöjä kuin katsojaennätyksiä. Vuosikymmenen puhutuin keskusteluohjelma rakentui juontajiensa Rantalaisen ja Jari Sarasvuon varaan, ja siihen, että ohjelmassa todellakin voitiin kysyä ihan mitä vain ja tehdä mitä vain. Rantalaista ei ole viime vuosina julkisuudessa juuri nähty, mutta nyt hän palaa tv-kameroiden eteen Susanne Päivärinnan vieraaksi.
www.iltalehti.fi
Myymälävaras pyöräytti 70 euron paistin takkinsa sisään – valpas työntekijä pysäytti miehen Uudessa-Seelannissa
Takapaistin anastaminen ei onnistunut kylmähermoiselta varkaalta Uudessa Seelannissa, koska haukankatseinen työntekijä huomasi miehen puuhat. Mies tutki lihatiskiä ja napasi sieltä paketoidun takapaistin. Voro työnsi lihan röyhkeästi takkinsa sisään ja yritti poistua paikalta. Kaupan työntekijä pysäytti miehen nopeasti ja esti kaupasta poistumisen. Varkautta yrittänyt mies palautti 70 euron arvoisen lihan kylmäaltaaseen ja poistui ilman saalista kaupasta.
www.iltalehti.fi
Suomen rautateille tulossa uusia yksityiskuljetuksia: Virolaisyritys laajentaa Suomeen ja VR:n rahtiliikenteessä
Virolainen Operail investoi 50 miljoonaa euroa toiminnan käynnistämiseen Suomessa.
www.hs.fi
Tommi Mäkinen ja kumppanit tympääntyivät ykköstähtensä kyseenalaiseen temppuun sopimusneuvotteluissa, suututti jo toisen tallipomon – Ott Tänakin toiminnasta kovia väitteitä
Ott Tänakin jämähtäneistä neuvotteluista kiertää rallivarikolla kovia väitteitä. Toyotan Ott Tänak ja hänen taustajoukkonsa ovat käyttäneet koviakin konsteja, kun he ovat neuvotelleet virolaiskuljettajalle seuraavaa sopimusta rallin MM-sarjassa. Tänak on rallin MM-sarjan tämän hetken kuumin kuljettaja. Toyota-tähti johtaa MM-sarjaa ennen kahta viimeistä osakilpailua. Hän on saavuttanut tällä kaudella kuusi osakilpailuvoittoa – tuplasti enemmän kuin MM-sarjassa toisena oleva Sébastien Ogier. Ja hän mitä todennäköisimmin starttaa puolustavana maailmanmestarina rallin MM-kauteen 2020.
www.iltalehti.fi
Syntyykö brexit-sopimus – Neuvotteluaika loppuu tänään
Britannian kerrotaan tehneen EU:lle merkittäviä myönnytyksiä.
yle.fi
Kärpät nappasi kovan vahvistuksen – Julius Junttila palaa Ouluun
Kärppien ja Junttilan välinen sopimus koskee loppukautta.
www.is.fi
Kurikan ulosajon 17-vuotiaalla kuskilla poikkeusluvalla myönnetty ajokortti – Edes turvavyöt eivät pelastaneet nuoria naisia kovassa törmäyksessä
Poliisi ei ole vielä päässyt kuulustelemaan turman ainoaa eloonjäänyttä, joka on vakavan loukkaantumisen vuoksi sairaalahoidossa. Kurikan ulosajoturman 17-vuotiaalla naiskuljettajalla oli poikkeusluvalla myönnetty ajokortti. Onnettomuusautossa olleista kaksi kuoli ja yksi loukkaantui vakavasti. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jari-Matti Marttala ei suoraan vahvista, että eloonjäänyt olisi ollut auton kuljettaja. Tutkintatoimet on käynnistetty, mutta toistaiseksi hän tahtoo välttää turhaa spekulaatiota tapahtuneesta.
www.iltalehti.fi
Kärpät helpotti CHL-putoamisen tuskaa pelaajahankinnalla – Julius Junttila palaa oululaisjoukkueen riveihin
Kärppien monivuotinen tähtipelaaja Julius Junttila palaa oululaisjoukkueen riveihin yksivuotisella sopimuksella.
Kaleva.fi
Halpa-Hallin perustajan pidennetty Mersu päätyi autoharrastajalle - ”Ylisen auto on ainoa, joka on Suomessa ostettu yksityiskäyttöön”
Halpa-Hallin perustaja Esko Ylinen osti 1990-luvulla pidennetyn Mercedes Benzin, johon hän oli ihastunut Israelin matkallaan. Lähes puolen miljoonan kilometrin jälkeen auto päätyi Tuusulaan.
kauppalehti.fi
Kobolttia etsivä kaivosyhtiö jättänyt varauksia tuhansille neliökilometreille Lapissa, Koillismaalla ja Kainuussa
Varaus ei anna yhtiölle oikeutta kairauksiin tai ajoneuvojen käyttöön maastossa, vaan se perustuu jokamiehenoikeuksiin.
www.is.fi
Kuin Zara! Viisi uutta muotiketjua rynnistää huomenna Suomeen - näin halpaa muotia ei ole vielä nähty
Helsingin uuteen kauppakeskus Triplaan avautuu kerralla myös viiden uuden pikamuotiketjun liikkeet. Puolalaisen vaatevalmistaja LPP:n muotibrändit ovat tuttuja monista Euroopan ja Lähi-idän maista - etenkin itäisestä Euroopasta - mutta nyt ne rynnistävät myös Suomen markkinoille. LPP tuo kaikki viisi muotiketjuaan Helsingin uuteen kauppakeskus Triplaan, joka avaa ovensa torstaina 17. lokakuuta. Monelle suomalaiselle vielä tuntematon LPP on puolalainen perheyritys, joka on tehnyt pikamuodista menestystarinan. Firma kertoo myyneensä esimerkiksi vuonna 2017 yli 170 miljoonaa vaatetta ja tahkoneensa 1,7 miljardin voitot.
www.iltalehti.fi
Helsingin poliisi selvitti laajan huumausaineiden maahantuontia koskevan rikoskokonaisuuden
Jutussa on pääepäiltyinä kaksi suomalaista miestä. He ovat vangittuina.
yle.fi
Kaivosyhtiö Latitude 66 Cobalt jätti kolme varausilmoitusta laajoista alueista Pohjois-Suomessa – yhteenlaskettu pinta-ala 3700 neliökilometriä
Kaivosyhtiö Latitude 66 Cobalt on jättänyt Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesille kolme varausilmoitusta laajoista alueista kahdeksan kunnan alueella Kainuussa, Koillismaalla ja Lapissa.
Kaleva.fi
Norwich hullaantui Teemu Pukin superillasta
Norwich City ja koko kaupunki ovat hullaantuneita suomalaisen tähtihyökkääjänsä suorituksista.
www.is.fi
Marvel-tähden kohu syvenee: ex-tyttöystävät kertovat ryhmäseksistä ja holtittomasta huumeiden käytöstä
Kohu Avengers-tähti Jeremy Rennerin ympärillä sakenee. Marvelin supersankarielokuvista tutun näyttelijä Jeremy Rennerin, 48, ympärillä on vellonut viime aikoina kohu. Tähti taistelee nimittäin tällä hetkellä oikeudessa ex-vaimonsa Sonni Pachecon, 28, kanssa parin kuusivuotiaan Ava-tyttären huoltajuudesta. Heillä oli alunperin yhteishuoltajuus vuoden 2015 eron jälkeen, mutta Pacheco haluaa nyt yksinhuoltajuuden, koska hänen mukaansa näyttelijän huumeiden käyttö ja juominen on lähtenyt käsistä.
www.iltalehti.fi
Mielikuva pohjoisesta paratiisista on haihtunut ja raja­valvonta on tiukempaa – tämän takia pakolaiset eivät ehkä matkaa joukoittain Syyriasta Suomeen
HS kysyi asiantuntijoilta, mikä nykytilanteessa on erilaista ja mikä samanlaista vuoden 2015 pakolaiskriisin verrattuna.
www.hs.fi
Kuka kumma on ruskakuvissa tanssiva nainen? Milla Vahtila tallensi Roihuvuoren maagisen kauneuden
Valokuvaaja Milla Vahtila rakastaa Roihuvuoren Kirsikkapuiston räiskyviä värejä ja tekee puistossa paljon ”omaa pöhköä”.
www.hs.fi
Huuhkajia hehkutetaan lehdistössä ympäri Eurooppaa, Pukkia pidetään ”suurena, mutta ei yllättävänä sankarina”
Teemu Pukki hallitsee kaikkia Suomen maajoukkueesta kirjoitettuja lehtijuttuja.
www.hs.fi
Säveltäjämestari Kaj Chydenius täyttää tänään 80 vuotta: ”Luulin, että en näin kauan elä”
Kaj Chydenius, 80, muistelee tv-ohjelmassa lapsuuttaan Juankoskella, armeija-aikojaan, KOM-teatterivuosiaan ja sävellystyötään.
www.is.fi
Luontaistuotekauppiaat myyvät nyt ”adaptogeenejä”, joiden uskotaan auttavan elimistöä sopeutumaan – Ravitsemusterapeutti tyrmää terveysväitteet
Adaptogeeneilla ei ole yleisesti hyväksyttyä määritelmää, mutta usein kyse on perinnelääkinnästä tutuista rohdoksista.
www.hs.fi
Triplan ruokakaupat pyrkivät helpottamaan kiireisen työläisen arkea: maailmanluokan sushia, omatekoista valmisruokaa ja esivalmisteltuja kasviksia
Huomenna aukeavan kauppakeskus Triplan ruokakaupat kisaavat asiakkaista uudenlaisilla, kaupunkilaiselämään sovitetuilla konsepteilla. Helsingin Pasilaan torstaina avautuvasta kauppakeskus Triplasta löytyy useita ruokapaikkoja, mutta myös ruokakaupat ovat luoneet uusia konsepteja palvelemaan asiakkaitaan. Tavallista kompaktimman kokoisessa Triplan Prismasta löytyy useita ruokapisteitä, joista yksi on Euroopassa laadukkaista susheistaan tunnettu Sushi Daily. Sushi Daily valmistaa tuoretta sushia paikan päällä, japanilaisen sushikokin salaisten reseptien mukaisesti. Triplaan avaava toimipiste on Suomen ensimmäinen.
www.iltalehti.fi
Putin kutsui Erdoganin Moskovaan kesken Syyrian-operaation
Turkin presidentti matkustanee Moskovaan lähipäivinä. Venäjän presidentti Vladimir Putin on kutsunut Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoganin vierailulle Kremliin. Putin esitti vierailukutsun keskustellessaan Erdoganin kanssa puhelimitse Syyrian konfliktista. Kremlin mukaan Putin kutsui Turkin johtajan työvierailulle lähipäivinä. Erdogan oli hyväksynyt kutsun.
www.iltalehti.fi
Kommentti: Syitä sysissä ja sepissä, mutta Kalle Kaskisen jatko TPS:n ruorissa olisi jo yllätys
Liigajumboksi juuttuneessa TPS:ssa on isojen ratkaisujen aika, kirjoittaa Vesa Parviainen. Kuusi häviötä putkeen maalierolla 7–20. Kotona ei pisteen pistettä ja viiden pelin maalit 7–21. Ei uskoisi, ellei tietäisi, että tässä puhutaan Turun Palloseurasta – perinteistään ylpeästä 11 mestaruuden suomalaisesta suurseurasta.
www.iltalehti.fi
Suomalaisten mielestä Euroopan unionissa on hyvä olla – eniten tavalliset kansalaiset arvostavat vapaata liikkuvuutta
Suomen historiallisesta EU-kansanäänestyksestä tulee keskiviikkona kuluneeksi 25 vuotta. Nyt suomalaiset suhtautuvat unioniin historiallisen myönteisesti.
1 h
Kaleva.fi
Porschen sähköautosta halpisversio
Porsche on julkaissut Taycan 4S:n.
1 h
kauppalehti.fi
Jopa 26 miljoonan luottokortin tiedot vuotivat julki nettiin – myös hyvä asia korttien käyttäjille
Kymmenet miljoonat luottokorttien käyttäjät saattavat säästyä huijauksilta hakkeri-iskun ansiosta.
1 h
www.is.fi
Mies väitti lapsensa äidin yrittäneen tartuttaa häneen hivin – syyte hylättiin oikeudessa
Oikeus katsoi, että tartunta olisi ollut hyvin epätodennäköinen. Pohjois-Karjalan käräjäoikeus hylkäsi syytteen tapauksessa, jossa naisen syytettiin yrittäneen tartuttaa hivin tahallaan mieheen. Nainen sai syytteen törkeän pahoinpitelyn yrityksestä. Syyttäjän mukaan nainen oli yrittänyt vahingoittaa miehen terveyttä siten, että nainen oli ollut suojaamattomassa sukupuoliyhteydessä miehen kanssa ja salannut tartuntansa. Syyttäjän mukaan teko oli kokonaisuutena arvostellen törkeä. Tekoajaksi oli merkitty huhti–kesäkuu 2016.
1 h
www.iltalehti.fi
Kiitos Kreikka! Huuhkajafanit innostuivat Bosnia-voitosta ja pistivät Demis Roussosia soimaan, ouzoa lasiin ja jalalla sirtakiksi
Kreikan velkat muuttuivat saataviksi Bosnia-voiton jälkeen.
1 h
www.is.fi
Pimeä syksy saapui - tiesitkö tämän pyöräilijän muuttuvasta valopakosta?
Reilusti yli puolet pyöräilijöistä käyttää ajovaloa, mutta parannettavaa on edelleen.
1 h
www.is.fi
Ravivihje: Toto64 Vermo 16.10.2019
Viikon T64-kierrokselta löytyy edullista pelattavaa. Yksi parhaista rasteista starttaa montélähdössä.
1 h
www.is.fi
Älylukkoyhtiö iLOQ livahti sijoittajien käsistä – Mitä Sievi Capitalista jää jäljelle?
Sievi Capital kuittaa sijoitukselleen kymmenkertaisen tuoton, mutta menettää kruununjalokivensä.
1 h
kauppalehti.fi
T64-pelaajien suosikki on vielä rakennusvaiheessa – ”Sopiva sarja houkutteli”
Bombastic S ei ole huippukunnossa suoraan puolen vuoden kilpailutauolta.
1 h
www.is.fi
Missä hiihdät halvimmalla? Euroopan perhekohteiden hinnat vertailtu - Ruka ei suinkaan kallein
Jos etsit halpaa hiihtolomakohdetta Euroopasta, kannattaa katse suunnata etelään. Tuoreen hintavertailun mukaan Euroopan edullisin hiihtokohde alkavana talvena on Bulgarian Bansko. Seuraavaksi halvimmat hiihtokeskukset löytyvät Italiasta. Tiedot perustuvat vuotuiseen brittiläiseen Post Office Travel Money -vertailuun, jossa on selvitetty viikon mittaisen hiihtoloman kulut kahdessakymmenessäviidessä perheille sopivaksi katsotussa eurooppalaisessa hiihtokeskuksessa. Suomesta vertailussa oli mukana Ruka.
1 h
www.iltalehti.fi
Reuters: Yhdysvallat teki salaisen kyberhyökkäyksen Irania vastaan
Yhdysvallat pitää Irania syyllisenä Saudi-Arabian öljyntuotantoon kohdistuneeseen iskuun.
1 h
www.hs.fi