Marjaanan mökkikeittiö koki upean muodonmuutoksen: ”Tavoitteena oli mahdollisimman hyvä keittiö mahdollisimman edullisesti”
Marjaanan mökin keittiöremontti todistaa, että maali todella tekee taikoja!
www.is.fi
Lapsen talutushihna jäi hissin ovien väliin Kiinassa – hinautui kattoon saakka ja putosi, video ei herkille
Kuin ihmeen kaupalla lapsi selvisi loukkaantumatta. Kiinan Hubein maakunnassa kävi toukokuun lopulla vaarallinen onnettomuus, kun kaksivuotias lapsi jäi eräänlaisesta talutushihnasta jumiin hissin oven väliin. Pelottava tilanne tallentui hissin turvakameraan. Kun hissin ovet sulkeutuivat, hihnan toiseen päähän jäi äiti, ja lapsi itse seisoi hississä. Kun hissi alkoi liikkua, hinautui lapsi lähes katon rajaan saakka, kunnes hissi teki hätäpysähdyksen itsestään.
www.iltalehti.fi
Vastakylvetty pelto pöllysi trombikaksikon voimasta Kalajoella
Tiina ikuisti tiistai-iltapäivänä vastakylvetyllä pelolla pauhaavat trombit
www.is.fi
Vapaavuori uudesta museosta: Helsinki tukee köyhää valtiota – Ei kommentoi Nasima Razmyarin kummastelua
Vapaavuori pitää museohanketta matkailun näkökulmasta kiinnostava, sillä se voisi tuoda ostovoimaisia turisteja Suomeen. HS:n tietoja kaupungin pormestariston hyytävistä väleistä hän ei kommentoi.
kauppalehti.fi
Hallitus: Yrityksille koronatukea jopa 500 000 euroa
Yläraja on merkittävästi otaksuttua suurempi.
www.is.fi
Muodostelmaluistelu | Helsingin kaupunki perimässä luisteluseura HSK:lta takaisin liki 60 000 euroa: ”Tämä on ainutlaatuinen ja ennakkotapaus”
Helsingin liikuntajohtajan Tarja Loikkasen mukaan Helsinki ei ole perinyt koskaan aiemmin takaisin avustuksia urheilun eettisten sääntöjen rikkomisesta. Apulaispormestari Nasima Razmyar pitää takaisinperntää oikeana ratkaisuna. HSK ei kommentoi asiaa.
www.hs.fi
Käyttäjät tyytyväisiä Ketju-sovellukseen Vaasassa – teknologian soveltuvuutta koronatartuntojen jäljittämiseen analysoidaan
Koronatartuntojen jäljittämisen sovelluskokeilusta saatiin arvokasta tietoa Vaasassa
yle.fi
Demokraatti: valtiovarainministeri Katri Kulmunin toimet ovat nyt poliisin käsittelyssä
Valtiovarainministeri Katri Kulmunin (kesk.) esiintymiskoulutussoppa on nyt poliisin käsittelyssä, kertoo Demokraatti.  Median tietojen mukaan Helsingin poliisille on tehty asiasta kaksi tutkintapyyntöä ja poliisi on käynnistänyt asiasta esiselvityksen.
Kaleva.fi
Marco Bjurström muistelee kuollutta Janek-veljeään - koskettava kuvapäivitys: ”Kuljet ikuisesti vierelläni”
Marco Bjurström muisteli veljeään Instagramissa. Helsinkiläinen ravintola-alan vaikuttaja Janek Bjurström kuoli kuukausi sitten sairauden uuvuttamana. Tuolloin asian kertoi ensin Seiska ravintoloitsijan lesken vahvistamana. Marco Bjurströmin veli kuoli toukokuun alussa vain 49-vuotiaana sairauden uuvuttamana. Janek Bjurström pyöritti veljensä, juontajana tunnetuksi tulleen Marco Bjurströmin kanssa kahta Pompier-ravintolaa Helsingin Kampissa ja Esplanadilla.
www.iltalehti.fi
Uusi väitöstutkimus osoittaa sikiön ja lapsen kasvun yhteyden keski-iän sydän- ja verisuoniterveyteen
Lääketieteen lisensiaatti Nelli Korpelan väitöstutkimus osoitti varhaisen kasvun olevan yhteydessä sydämen rakenteeseen ja autonomiseen säätelyyn keski-iässä.
Kaleva.fi
Tuliko julkaistua jotain noloa Facebookissa? Uusi työkalu tuo avun
Manage Activity -työkalu tarjoaa toimintoja, joita olisi toivonut palveluun jo kauan sitten.
www.is.fi
Voittokone Humiseva uudella kilpailumatkalla: ”Ei se nyt pitäisi olla siitä 500 metristä kiinni”
Huiman nousun sarjoissaan viime vuonna tehnyt Humiseva aloittaa uuden kautensa Jyväskylän Toto75-kohteessa.
www.is.fi
Oppositiojohtajat kritisoivat Katri Kulmunia – Halla-aho: ”Kulmuni on toiminut vähintään moraalisesti kestämättömällä tavalla”
Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho toivoo, että Katri Kulmuni ja keskusta vetävät Tekir-kohusta tarvittavat johtopäätökset. Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon mukaan 56 000 euron Tekir-hankinnoilla on edistetty Kulmunin ja keskustan etuja veronmaksajien piikkiin. – Näyttää ilmeiseltä, että ministeri Kulmuni on toiminut monessa suhteessa vähintään moraalisesti kestämättömällä tavalla, mahdollisesti myös laittomasti, Halla-aho sanoo.
www.iltalehti.fi
Rikosepäilyt | Puolen miljoonan euron työkoneet mutkikkaan rikosjuonen pelinappuloina pääkaupunkiseudulla – ”Poikkeuksellisen hankala rikoskokonaisuus”
Itä-Uudenmaan poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan, jossa arvokkaille kauhakuormaajille ”tehtiin uudet identiteetit”.
www.hs.fi
Yhdysvallat | Trumpin rajamuurin piti olla läpäisemätön, mutta se vuotaa niin pahasti, että rajavartiosto pyytää nyt ideoita sen tilkitsemiseksi
Uuden muurin läpi on tultu tavanomaisilla työkaluilla ja yli kiivetty tikkailla.
www.hs.fi
Mies vaati baarissa lasin vettä ja käynnisti väki­valtaisen tapahtuma­sarjan, joka päättyi vankilaan
Keski-ikäinen mies tuomittiin Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa yli kahden vuoden vankeuteen.
www.is.fi
Kommentti | Kohu viestintä­koulutuksesta horjuttaa jo Kulmunin asemaa ministerinä
Vanhan hokeman mukaan politiikassa asiat ovat sitä, miltä ne näyttävät. Kulmunin viestintäkoulutuksen ajoitus näyttää aika pahalta, kirjoittaa HS:n Marko Junkkari.
www.hs.fi
Verkkokauppa.com siirtyi Helsingin pörssin päälistalle – yhtiön kurssi ampaisi tukevaan nousuun
Koronapandemia ei hetkauttanut keväällä aloitettuja listautumissuunnitelmia.
www.is.fi
”Hän poikkeaa oikeanlaisen naisen roolista” - TIS-Mira petti tv:ssä ja sai hirvittävän viharyöpyn, asiantuntija kertoo miksi
Mira petti kumppaniaan Valtoa Temptation Islandissa. Seksi Markuksen kanssa tallentui kameroihin. Temptation Island Suomi -ohjelman Miran ja Valton suhde päättyi viimeisellä iltanuotiolla eroon. Valto päätti suhteen nähtyään videolta, kun Mira harrasti seksiä toisen miehen kanssa. Mira on saanut tapahtumiin liittyen valtavan määrän ikävän sävyisiä viestejä sosiaalisessa mediassa. Hän on julkaissut saamiaan asiattomia kommentteja Instagram-tarinoissaan.
www.iltalehti.fi
Kiekkolegenda Igor Larionoville kova valmennuspesti Venäjältä – ”Professorin” edeltäjä nostettiin maajoukkueeseen
Venäjän jääkiekkoliitto ilmoitti uusista valmentajanimityksistä. Venäläinen jääkiekkolegenda Igor Larionov nousee maan alle 20-vuotiaiden maajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi. Kyseessä on Hockey Hall of Fameen valitun Larionovin ensimmäinen pesti päävalmentajana. Lempinimellä ”professori” tunnettu Larionov voitti pelaajaurallaan neljä maailmanmestaruutta, kaksi olympiakultaa ja kolme Stanley Cupia. Poikkeuksellisen peliviisaana tunnettua Larionovia pidetään yhtenä maan suurimmista pelaajalegendoista.
www.iltalehti.fi
Vellu Ketola jyrähtää Juha Rantasilan kohtelusta: ”Ei koskaan sitä arvostusta, joka hänelle kuuluisi”
– Jos joku Suomen jääkiekkopelaajista saa kymmenen ynnän, niin Juha Rantasila, Veli-Pekka Ketola kuvailee arvostustaan. Leijonalegenda Juha Rantasila täyttää tänään 75 vuotta. Veli-Pekka Ketolan tavoin Rantasila on Porista kotoisin, ja kaveruksilla on pitkä yhteinen historia. Vuonna 1965 he olivat voittamassa Porin ensimmäistä jääkiekkomestaruutta Karhujen legendaarisessa sinipaidassa.
www.iltalehti.fi
Suomessa todettu 30 uutta koronavirustartuntaa
Suomessa on nyt todettu yhteensä 6 941 vahvistettua koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Määrä on kasvanut eilisestä 30 tartunnalla.
Kaleva.fi
Volkswagen kertoo selättäneensä softaongelmat, Golfin toimitukset jatkuvat
Hätäviestijärjestelmän vika on nyt korjattu.
kauppalehti.fi
Elokuva | Johanna Vuoksenmaan uusi elokuva on ”kunnianosoitus suomalaisille iskelmä­laulajille” – pääosassa on Hannele Lauri ja sivuosassa yllättäen manserockin ikoni
Tampereella kuvattava 70 on vain numero on ensimmäinen pitkä elokuva, jossa legendaarinen Hannele Lauri on yksin pääosassa. Ensimmäinen elokuvarooli se on sivuosassa nähtävälle pitkän linjan manserokkarille.
www.hs.fi
Hallitus pamauttaa sotea liikkeelle – Kiuru: Kolmen miljardin säästöjä ei tavoitella
Yrittäjät: Tämä on valtava pettymys, mutta ei yllätys
kauppalehti.fi
Pahin voitettu melkein kaikissa Euroopan maissa: kuolleisuus palannut pandemian jäljiltä tavalliselle tasolle
Suomessa kuolleisuus on pysynyt koko koronapandemian ajan tavallisella tasolla. Euroopasta saatiin myönteisiä uutisia, kun Euroopan kuolleisuuslukuja seuraava Euromomo tiedotti kuolleisuuden palanneen koronapandemian jäljiltä normaalille tasolle melkein kaikissa Euroopan maissa. Kuolleisuus on tavallista korkeammalla tasolla enää muutamassa Euroopan maassa. Näihin kuuluvat Euromomon mukaan Ruotsi, Iso-Britannia ja Belgia.
www.iltalehti.fi
Ruotsi | Ratkeaako 34-vuotias mysteeri ja miksi huomio kiinnittyy ”Skandia-mieheen”? Olof Palmen murhatutkinnan syyttäjä kertoo päätöksensä keskiviikkona
Pääsyyttäjä Krister Petersson on aiemmin sanonut olevansa ”lähempänä ratkaisua”.
www.hs.fi
Hallitus kertoi sote-uudistuksesta: Uudet maakunnat aloittavat todennäköisesti vuoden 2023 alusta
Maakuntavaalit järjestettäisiin alkuvuonna 2022.
Kaleva.fi
Ravivihje: Toto64 Östersund 5.6.2020
Cemonroc de Coeur on maililla ohittamaton?
www.is.fi
Kirjeenvaihtajan analyysi: Korona teki Putinista bunkkerissa piileskelevän papan, jonka suosio rapautuu
Huimien kannatuslukujen lasku hermostuttaa Kremlissä, kirjoittaa Venäjän-kirjeenvaihtaja Erkka Mikkonen.
1 h
yle.fi
Kiss-kitaristi Bob Kulick, 70, on kuollut
Uutisesta kertoi Kulickin veli muusikko Bruce Kulick. Kitaristi Bob Kulick on kuollut 70-vuotiaana. Asiasta kertoi Kulickin veli Bruce Kulick perjantaina Twitterissä. – Sydämeni särkyy, kun joudun jakamaan uutisen veljeni Bob Kulickin menehtymisestä. Hänen rakkauttaan musiikkiin ja lahjakkuuttaan muusikkona ja tuottajana tulisi aina juhlia, Bruce Kulick kirjoittaa Twitterissä ja pyytää, että perheen yksityisyyttä kunnioitettaisiin suruaikana.
1 h
www.iltalehti.fi
Suomen olympiapomo on lähtökuopissa – ”Tuo ei ole se syy”
Pasi Sarkkinen on hakeutumassa pois Olympiakomiteasta. Hän yrittää Painiliiton toiminnanjohtajaksi.
1 h
www.is.fi
Demokraatti: Poliisi selvittää Katri Kulmunin koulutusvyyhtiä
Keskustajohtajan esiintymiskoulutusten lasku on päätynyt poliisin työpöydälle. Poliisi on käynnistänyt esiselvityksen valtiovarainministeri Katri Kulmunin (kesk) esiintymiskoulutuksiin liittyen, kertoo Demokraatti. Helsingin poliisin rikoskomisario Teemu Jokinen kertoo lehdelle, että esiselvityksessä tutkitaan, onko asiassa rikottu hankintasäännöksiä.
1 h
www.iltalehti.fi
Valkoposkihanhen metsästystä kannattava kansalaisaloite sai yli 50 000 allekirjoitusta
Valkoposkihanhen metsästystä kannattava kansalaisaloite on saanut eduskunnan käsittelyyn vaadittavat yli 50 000 allekirjoitusta.
1 h
Kaleva.fi
THL: 30 uutta koronatartuntaa
Vahvistettuja tapauksia on Suomessa nyt 6 941.
1 h
www.is.fi
Nyt tarkkana Turussa: Kahden jättiristeilijän tilaus voi olla vaarassa Meyerin telakalla
Meyerin Turun telakan viime vuoden tilinpäätös kertoo karusti, mihin tilanteeseen koko risteilijärakentaminen on koronaviruksen myötä joutunut.
1 h
kauppalehti.fi
Miljardit paukkuvat koronakriisin hoidossa – huolettaa nyt käynnistyvä velkaralli ja sitä tukevat toimet
Koronapandemia on ennen muuta inhimillinen kriisi. Maailmanlaajuisesti ollaan jo luvuissa seitsemän miljoonaa tartunnansaanutta ja 400 000 kuolonuhria.
1 h
Kaleva.fi
Katso suorana änärilätkää kello 21: HAVU ja Linköping HC aloittavat finaalisarjan
HAVU Gaming ja Linköping HC kohtaavat jo kolmatta kautta peräkkäin ECL Elite -sarjan finaalissa. Seuraa ISTV:n kautta finaalisarjan ensimmäisiä pelejä suorana perjantaina kello 21–23.
1 h
www.is.fi
Jääkiekko | NHL:n kaikkien aikojen eurooppalaispelaaja Jaromir Jagr, 48, saatetaan nähdä Raumalla syksyllä
Jagr on tietojen mukaan siirtymässä Sparta Prahaan, jonka on määrä kohdata Rauman Lukko Mestarien liigassa.
1 h
www.hs.fi
Demokraatti: Poliisi käynnistänyt esiselvityksen Katri Kulmunin saamista esiintymiskoulutuksista
Tutkintapyyntöjä ei ole lehden mukaan henkilöity, vaan ne kohdistuvat epäilyyn julkisten varojen väärinkäytöstä.
1 h
yle.fi
Demokraatti: Kulmunin koulutuksista tutkintapyyntöjä poliisille ja kanteluita oikeuskanslerille
Tutkintapyyntöjä ei ole lehden mukaan henkilöity, vaan ne kohdistuvat epäilyyn julkisten varojen väärinkäytöstä.
1 h
www.is.fi
Vuokra-auton voi nyt saada tavallista halvemmalla – vertailimme vuokraamojen hintoja
Vertailimme, millä hinnalla auton saisi vuokrattua juuri nyt heinäkuuksi yhdeksi viikoksi. Vertailussa viisi autovuokraamoa ja kolme paikkakuntaa.
1 h
www.is.fi
Verotus | Osa listaamattomia yrityksiä omistavista sai virheellisen verotuspäätöksen
Verohallinto kertoo korjaavansa virheen automaattisesti ja lähetettävänsä uudet verotuspäätökset niille asiakkaille, joita virhe koskee.
1 h
www.hs.fi
Kolumni | Huurtuneet lasit ja kaikenlaiset kansanmaskit: Millaista on arki Belgiassa, joka on määrännyt maskipakon?
Belgiassa kasvomaskien käyttö on pakollista julkisissa kulkuneuvoissa ja suositeltavaa esimerkiksi kaupassa.
1 h
www.hs.fi
Märtha Louise kertoo saaneensa rasistisia tappouhkauksia shamaanirakkaansa vuoksi – latasi täyslaidallisen, josta osansa sai myös kuninkaalliset
Prinsessa Märtha Louise kertoo tuoreessa päivityksessään rasismista, jota hänen tummaihoinen rakkaansa Durek Verett on saanut kokea aina kuninkaallisissa piireissä saakka.
1 h
www.is.fi
Julkiset hankinnat | Demokraatti: Poliisi aloittaa esiselvityksen Katri Kulmunille hankituista esiintymisvalmennuksista
Kaksi ministeriötä on ostanut ministerille koulutusta summalla, joka olisi ohjeiden mukaan edellyttänyt avoimen tarjouskilpailun järjestämistä.
1 h
www.hs.fi
Tavaraterminaalin palo
Tavaraterminaalin palo
2 h
Kaleva.fi
Max Verstappen lataa kovaa tekstiä tulevaisuudestaan – rehvakkaan F1-tähden lausunnoista ei uhoa puutu
Max Verstappen puhui reteään sävyyn kotimaansa medialle.
2 h
www.is.fi