Salama teki tuhoa Pulsassa, rantasaunan sähkörasiat ja sulakepohjat lensivät – ”Kuin olisi tykillä ammuttu”

Ukonilma on tehnyt tänään tuhoa ympäri Suomen.
Load more
Go to source
unread news (Demo user)
unread news (Demo user)
Laulaja Jukka Raitanen on kuollut - muistetaan Vangin toive -hitistä
Laulaja Jukka Raitanen on kuollut 72-vuotiaana. Laulaja Jukka Raitanen kuoli kotonaan Lappeenrannan Lauritsalassa. Hänet löysi tiistaiaamuna puoli kahdeksan aikoihin isosisko Eila Loikkanen, joka oli tullut tuttuun tapaan naapurista tarkastamaan veljensä vointia. Hän oli ihmetellyt, kun televisio ei ollutkaan auki. Yleensä Raitanen katsoi sitä aamuisin. Syy television mykkyyteen selvisi heti. Raitanen oli löytynyt ikiunessa kotisohvaltaan.
www.iltalehti.fi
Niinistö: Venäjän mielen­osoituksista tulee puhetta Putinin kanssa – ”Mutta onko meistä oppimestareiksi, se on toinen asia”
Niinistön mukaan oleellisinta keskiviikon tapaamisessa on yksityiskohtien sijaan saada tietää, mitä Venäjä ajattelee maailman kehityksestä ja geopolitiikasta.
www.hs.fi
Ilmavoimien Lemmenjoen harjoitusta puidaan vielä korkeimmassa oikeudessa: Ex-komentaja Eskelinen valitti hovin päätöksestä
Ilmavoimien entinen komentaja Sampo Eskelinen valitti saamastaan palvelusrikostuomiosta. Ilmavoimien Lemmenjoen tukikohdassa järjestetyn ylimääräisen kertausharjoituksen jälkipuinti jatkuu vielä korkeimmassa oikeudessa. Ilmavoimien entinen komentaja kenraalimajuri evp. Sampo Eskelinen on valittanut hovioikeudesta saamastaan tuomiosta korkeimpaan oikeuteen. Koska Eskelisen syytettä käsiteltiin aikanaan suoraan hovioikeudessa, hänen ei tarvinnut erikseen anoa valituslupaa korkeimmalta oikeudelta, vaan valitus otetaan käsittelyyn automaattisesti.
www.iltalehti.fi
KHO määräsi 9 miljoonan euron sakot bussiyhtiöille kartellista – osalle yhtiöistä roima korotus
Korkein hallinto-oikeus korotti bussiyhtiöille määrättyjä seuraamusmaksuja kartellista.
www.is.fi
Kapinalliset vetäytyivät keskeisestä kaupungista Syyrian Idlibissä
Idlibin maakunta on viimeinen merkittävä alue, joka on yhä kapinallisten hallussa.
Kaleva.fi
Kuvat: Rammsteinin keikka tuhosi Huuhkajien kotikentän - uusi nurmi maksoi 200 000 euroa
Ratinan stadionilla tapahtuu läpi tulevien viikkojen, kun vanha viheriö korvataan 200 000 euron hollantilaiskollegalla. Huuhkajat pelaa Tampereella kaksi karsintapeliä syyskuussa. Nelisen vuotta palvellut nurmi saa alkaneen viikon alussa kyytiä Ratinan stadionilla. Nurmi päädyttiin vaihtamaan, kun saatiin tietää, että Rammstein poikkeaa Tampereella. Saksan lahja metallimusiikille antoi desibelien tehdä tehtäväänsä kahdella stadionkeikalla elokuun alussa.
www.iltalehti.fi
Helsinki Seagulls hankki kolmosia rohmuavan Stewartin
Yliopistourallaan Elijah Stewart rikkoi Etelä-Kalifornian yliopiston onnistuneiden kolmen pisteen heittojen ennätyksen upotettuaan peräti 245 kolmosta 138 ottelussa.
www.hs.fi
Espanjan kuningasparin tyttäret harvinaisissa kuvissa – koko perhe rentoutuu suomalaisten suosikkikohteessa
Kuningas Felipe VI ja kuningatar Letizia perheineen lomailevat Mallorcalla. Espanjan kuningaspari kuningas Felipe VI ja kuningatar Letizia sekä parin lapset prinsessa Leonor, 13, ja Sofia, 12, on ikuistettu uusissa lomakuvissa Espanjan Mallorcalla. Viikko sitten otetuissa kuvissa perhe vierailee Son Marroigin museossa. Perheen tyttäriä ei näy kuvissa kovin usein, mutta nyt hekin näkyvät lomakuvissa. Espanjan kuninkaalliset ovat jo kauan suunnanneet lomillaan Mariventin palatsiin. Palatsi ei ole perheen omistuksessa, vaan kuuluu Baleraarien saarten aluehallitukselle. Jättimäiseen linnaan mahtuu kerralla vaikka koko Espanjan kuningasperheen seurue.
www.iltalehti.fi
Esa Schroderus halusi alkaa myydä Ferrareita, vaikkei kukaan ollut tilannut niitä tehtaalta moneen vuoteen – alkoi monimutkainen prosessi, mutta nyt liike on auki
Esa Schroderus paiski kuusi vuotta töitä ennen kuin sai firmalleen Ferrarien myynnin lisäksi myös niiden huollon. Italialaisen brändin alla kaikki on pilkuntarkkaa automyyjien huoneita myöten.
www.hs.fi
Niinistö huomisesta Putinin vierailusta: ”En voi hävittää päätarkoitusta puhumalla kaikki pienemmät asiat ensin läpi”
Presidentti vastasi toimittajien kysymyksiin suurlähettiläspäivien yhteydessä.
www.is.fi
Lapsenmurhasta 30 vuodeksi vankilaan joutunut raiskauksen uhri todettiin syyttömäksi – "Riemuvoitto El Salvadorin naisille"
Kuolleen vauvan synnyttänyttä Evelyn Hernándezia epäiltiin aluksi abortista, mutta syyte nostettiin murhasta.
yle.fi
Corvette kiihdytteli ja suistui ojaan - vakuutusyhtiö puolitti korvauksen: ”Kuljettaja leikitteli tarpeettomasti tehokkaalla autolla”
Vakuutusyhtiö puolitti ojaan suistuneen Corvetten vahingonkorvaukset, koska yhtiön mukaan kuski oli leikitellyt tarpeettomasti tehokkaalla autollaan. Vakuutuslautakunnan näkemys asiasta oli toinen. Autoilija oli ajanut takavetoisella Corvette-urheiluautollaan oikealle kaartuvaan mutkaan puolen yön aikoihin syyskuussa 2017. Mutkassa takapyörien ote irtosi, ja auto heilahti ojaan tien vasemmalle puolelle. Auton puskurit ja muutamat muut osat vaurioituivat.
www.iltalehti.fi
Helsingin Sanomien toimittaja ja KRP väänsivät työvälineiden takavarikosta suljettujen ovien takana – sotilastiedustelu-uutisoinnista lähtenyt rikostutkinta alkaa olla loppumetreillä
Istunnossa olivat paikalla molemmat Viestikoekeskus-jutun kirjoittajiksi merkityt toimittajat.
Kaleva.fi
Ex-oikeusministeri Antti Häkkäsen ex-erityisavustaja Tapani Mäkinen sai syytteet korruptiorikoksesta
Mäkisen epäillään ottaneen vastaan lahjuksia ja käyttäneen väärin virka-asemaansa Vantaalla. Ex-oikeusministeri Antti Häkkäsen (kok) ex-erityisavustajaa Tapani Mäkistä (kok) vastaan on nostettu syytteet törkeästä lahjuksen ottamisesta ja törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä, tiedottaa Itä-Uudenmaan syyttäjänvirasto. Syyttäjänviraston tiedotteen mukaan rikosepäilyt liittyvät Vantaan kaupunginhallituksessa käsiteltyihin etuosto-oikeusasioihin aikana, jolloin Mäkinen toimi kaupunginhallituksen puheenjohtajana. Epäillyt teot ovat tapahtuneet alkuvuodesta 2015.
www.iltalehti.fi
Maria Ylikosken 12 kilometrin työmatka piteni melkein tunnilla, kun bussivuorot menivät uusiksi: ”Meidät pakotetaan hankkimaan auto”
Linjastouudistus vähensi suoria bussivuoroja Hyrylästä Helsinkiin merkittävästi. Kaikki eivät ole ilahtuneita muutoksesta.
www.hs.fi
Musikaalit kiinnostavat nyt nuoria kotimaisia teatterintekijöitä: "Musikaalien vähättely on suomalainen ominaispiirre"
Musikaalien arvostus Suomessa on kovassa nousussa, mutta alan koulutuksesta on ollut pulaa. Tilannetta on ryhdytty paikkaamaan esimerkiksi Taideyliopiston musiikkiteatterikoulutuksella.
yle.fi
Ajax hakee paikkaa Mestarien liigan lohkovaiheesta - Hakim Ziyechin pelikunto ratkaisee paljon
Päivän peli on Mestarien liigan karsintakierroksen finaalin avausottelu APOEL-Ajax. Viime kaudella Mestarien liigassa mainioita otteita esittänyt ja vasta välierissä äärimmäisen täpärästi Tottenhamille pudonnut Ajax on tällä kaudella ollut saman kilpailun karsinnoissa yllättävänkin suurissa vaikeuksissa. Edellisellä kierroksella kreikkalaisen PAOK:n odotinkin olevan Ajaxille yleistä käsitystä hankalampi vastustaja, mutta jatkoon pääsy meni lopulta ennakoituakin tiukemmalle. Lopulta 3-2-kotivoiton ansiosta Ajax kuitenkin jatkoi yhteismaalein 5-4. Nyt vastaan tuleva APOEL ei ole aivan PAOK:n veroinen joukkue. Kun myös Ajaxin viimeinen peli Hollannin liigassa (4-1-vierasvoitto Venlosta) osoitti joukkueen pelin ja yhteen hitsautumisen olevan menossa vauhdilla oikeaan suuntaan, ovat ennusmerkit lohkovaiheeseen etenemisille nyt edellistä kierrosta valoisammat.
www.iltalehti.fi
Poliisi kahden miehen hengen vieneestä Airiston veneturmasta: Molempia osapuolia käsitellään tutkinnassa moottoriveneinä
Kahden ihmisen hengen vieneessä onnettomuudessa viisitoistametrinen moottorivene rysähti kiinni kahdeksanmetrisen purjeveneen kylkeen.
www.is.fi
Poliisi vähäsanainen Airiston veneturmasta – ”Tapahtumien kulku alkaa pääpiirteittäin olla selvä”
Onnettomuuden molempia osapuolia käsitellään tutkinnassa moottoriveneinä. Poliisi on jatkanut Airiston veneonnettomuuden tutkintaa. Tässä vaiheessa on selvää, että molempia osapuolia käsitellään tutkinnassa moottoriveneinä, koska moottoripurjehtija kulki tapahtumahetkellä konevoimalla. Molempien osapuolten velvollisuudet ovat siis olleet yhtäläiset, kertoo Lounais-Suomen poliisilaitos tiedotteessaan.
www.iltalehti.fi
Pistävä tunne kyljessä paljastaa huonon lihaskunnon – Kahden tunnin sääntö helpottaa lenkkeilijän kestoriesaa
Kesken juoksun kyljessä tuntuva pistäminen johtuu pallealihaksen krampista.
www.hs.fi
Tenniksen sopupelisääntöjen rikkominen toi kahdeksan vuoden kilpailukiellon sijalla 1 082 olevalle pelaajalle
Juan Carlos Saez sai lisäksi maksettavakseen runsaan 11 000 euron sakot.
www.hs.fi
100 000 avointa työpaikkaa hämmentää – ”Kertoo siitä, ettei tekijöitä enää löydy maan rajojen sisältä”
Työvoiman määrä supistuu samaan aikaan, kun avoimia työpaikkoja on 100 000. Ekonomistin mukaan tämä kertoo siitä, että työvoimaa ei löydy maan rajojen sisältä ainakaan ilman uusia politiikkatoimia.
www.is.fi
Vantaalla järjestetään urheilukilpailu, jota ei voi voittaa, jos ei juo olutta: ”Parhaat vetävät litran alta minuutin”
Vantaan Kuusijärvellä kisataan Terässika-tittelistä jo 29. kerran.
www.hs.fi
Asumis­menojen kasvu jatkuu, vaikkakin hitaampana – Omakoti­liiton mukaan hallitus­ohjelman kirjaukset ”pahentavat kotitalouksien ahdinkoa”
Asumismenojen kasvu hidastuu, mutta varsinkin kasvukeskuksissa asuntojen kysynnän kasvu luo painetta asuntojen hintojen nousulle.
www.hs.fi
Saatko kaikki 10 oikein? Testaa, osaatko matikkaa yhtä hyvin kuin peruskoululainen
Sadattuhannet suomalaiset eivät selviä arkipäivän laskutoimituksista. ET-lehden testillä selvität, oletko sinä yksi heistä.
www.is.fi
”Mr. Tinder” löysi rakkauden 14 600 tykkäyksen jälkeen – brittimies nousi deittisovelluksen suosituimmaksi
Mr. Tinder lempinimen mies on saanut deittisovelluksessa. Eniten deittisovelluksessa oikealle pyyhkäistyjen joukossa ollut malli Stefan Pierre-Tomlin, 29, on löytänyt rakkauden. Deittisovellus Tinderissä käyttäjät pyyhkäisevät toisiaan joko oikealle, joka tarkoittaa kiinnostusta toiseen tai vasemmalle, joka puolestaan viestii ettei käyttäjä ole kiinnostunut. Pierre-Tomlin nousi kuuluisuuteen vuonna 2017, kun deittisovellus Tinder ilmoitti, että 14 600 käyttäjää on pyyhkäissyt miehen oikealle sovelluksessa kahden vuoden aikana. Hän oli silloin eniten tykkäyksiä saanut käyttäjä. Hän etsi yhteensä viiden vuoden ajan rakkautta sovelluksesta.
www.iltalehti.fi
Maajoukkueen kapteeni jää pois Ruotsi-ottelusta – myös Antti Ruuskanen ja Ella Junnila sivussa
Naisten yleisurheilumaajoukkuetta viime kaudella johtanut Kristiina Mäkelä ei kilpaile viikonloppuna Tukholmassa. Miesten keihäässä Lassi Etelätalon ja Toni Kuuselan taistelu Dohan MM-kisapaikasta jatkuu Naisten yleisurheilumaajoukkueen kapteenina viime kaudella toiminut kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä ei kilpaile viikonloppuna Tukholmassa järjestettävässä Ruotsi-ottelussa. Mäkelän alkuperäisenä ajatuksena oli tehdä Ruotsissa alle kuusi kisasuoritusta, mutta sunnuntaina Espoon GP:ssä ilmenneet lievät jalkojen hermotushaasteet laittoivat suunnitelmat uusiksi. Mäkelä arvioi, että on viisaampaa jättää Ruotsi-ottelu väliin. Hän kilpailee seuraavan kerran parin viikon päästä Berliinissä.
www.iltalehti.fi
Työhyvinvointiyritys Hälsa ostaa konsulttiyritys Pertec Consultingin – ”Kauppa mahdollistaa kasvun ja vaikuttamisen suomalaiseen työelämään”
Pertec Consulting toimii toistaiseksi Hälsan tytäryhtiönä.
kauppalehti.fi
Tennispelaaja sai kahdeksan vuoden kilpailukiellon – jäi kiinni pelivilpeistä
Juan Carlos Saez ei suostunut antamaan matkapuhelintaan vilppiepäilyjä tutkineiden haltuun.
www.is.fi
Poliisi tutkii Airiston turmaa moottoriveneiden välisenä onnettomuutena
Tutkinnan mukaan molempien osapuolten velvollisuudet olivat yhtäläiset.
yle.fi
Seinäjoen Omenahotellin tulipalosta puolitoista vuotta vankeutta 30-vuotiaalle naiselle
Nainen tuomittiin vankeuteen ja mittaviin korvauksiin tuhotyöstä.
yle.fi
Joko Nordeassa on oston paikka? ”Käänteinen arvonmääritys osoittaa osakkeen upside-potentiaalin”
Sijoittaja Jarkko "Random Walker" Aho pureutuu Nordeaan sijoituskohteena tuoreessa blogissaan - ”Ei voi sanoa kalliiksi.”
kauppalehti.fi
Liettuan poliisin mukaan suomalaisnainen kuoli liikenneonnettomuudessa Liettuassa, autossa myös kolme lasta
Kolme lasta vietiin sairaalaan.
1 h
www.hs.fi
Petteri Orpo sivalsi tiukan viestin Jussi Halla-aholle – vaati perussuomalaisten kurissa pitämistä ja ratkaisuja: ”Ei riitä ongelmien maalaaminen”
Orpo kehottaa Halla-ahoa pitämään kurissa väkivallan lietsonnan ja peräänkuuluttaa perussuomalaisilta ratkaisuja ongelmien maalaamisen sijasta.
1 h
www.is.fi
Pudasjärven ampumistapauksessa nostettu syytteitä taposta – oikeudenkäynti alkaa Oulun käräjäoikeudessa ensi viikolla
Pudasjärvellä viime talvena sattuneesta kuolintapauksesta on nostettu syytteitä. Pudasjärveläinen, vuonna 1960 syntynyt mies surmattiin ampumalla Pudasjärven Petäjäkankaantiellä viime tammikuussa.
1 h
Kaleva.fi
Fernando Alonso hakee taas uutta valloitusta: aikoo Toyota Hiluxilla Dakar-ralliin
Fernando Alonso etsii jatkuvasti uusia haasteita moottoriurheilun maailmasta. Toyota Gazoo Racing -talli vahvisti tiistaina Alonson valmistautuvan tammikuussa järjestettävään Dakar-ralliin. Legendaarinen kisa ajetaan ensimmäistä Saudi-Aradian maastossa. Alonso saa alleen Hiluxin, jota hän on jo päässyt Dakariin valmistavissa olosuhteissa. Tiedotteen mukaan lisää testejä on kaavailtu Eurooppaan ja Lähi-Itään.
1 h
www.iltalehti.fi
Tällainen on perjantaina alkava CS:n miljoonan dollarin turnaus – kirkastuuko ENCEn hopea kullaksi?
Counter-Striken ykkösturnaus Major alkaa perjantaina. ENCEn lisäksi Berliinissä kilpailee Otto ”ottoNd” Sihvo.
1 h
www.is.fi
Rammsteinin keikanjärjestäjille napsahti iso lasku pilalle menneestä nurmesta – myös Tampere kaivoi kuvettaan
Nurmenasennuksella on pienimuotoinen hoppu ennen Huuhkajien elintärkeitä EM-karsintaotteluja.
1 h
www.is.fi
Saksan ex-liittokansleri Gerhard Schröder nai 24 vuotta nuoremman korealaisnaisen – vaimon ex-mies vaatii nyt 75 000 euron kipurahoja
Schröderin vaimon So-Yeon Kimin ex-miehen mukaan parin suhde alkoi, kun hän oli edelleen naimisissa Kimin kanssa.
1 h
www.is.fi
Poliisi pyytää havaintoja 17-vuotiaasta kadonneesta rovaniemeläistytöstä
Saga Sirviö ei ole palannut asuinpaikkaansa maanantain jälkeen.
1 h
Kaleva.fi
Etelä-Afrikka sai luvan lähes kaksinkertaistaa uhanalaisten sarvikuonojen huvimetsästysluvat
Etelä-Afrikka sanoo, että vanhojen urosten poistaminen voi jopa lisätä sarvikuonokannan kasvua ja trofeemetsästysluvista saatavat rahat voi käyttää salametsästyksen vastaiseen työhön.
1 h
www.hs.fi
Poliisi pyytää havaintoja rovaniemeläisestä Sagasta
Kadonnut liikkuu mahdollisesti Rovaniemen, Oulun tai Keski-Suomen seudulla.
1 h
www.is.fi
Kouvolasta on lähtenyt Kiinaan tänä vuonna vasta viisi tavarajunaa – syynä operaattorin vaihtuminen
Junavuorojen kuihtuminen tuli yllätyksenä Kouvolan valtuutetuille, kertoo Kouvolan Sanomat.
1 h
yle.fi
Tuoreet kuvat Ruotsin pikkukuninkaallisista saivat kysymään: Kuka on prinssi Alexanderia sylissään pitänyt mies?
Jan Åke Hansson on prinssi Carl Philipin perheelle tärkeä henkilö. Viikonloppuna maailmalle levisi kuvia Ruotsin prinssi Carl Philipin perheestä Kanonloppet-rata-autokisasta. Varsinkin Carl Philipin ja prinsessa Sofian lapset, pikkuprinssit Alexander, 3, ja kohta kaksivuotias Gabriel herättivät ihastusta. Moni jäi kuitenkin ehkä pohtimaan, kuka oli kuvissa näkynyt mies, joka muun muassa piteli kanelipullaa mupeltanutta Alexanderia sylissään.
1 h
www.iltalehti.fi
Orpo moittii hallitusta hidastelusta: "Kuin ottaisi neljän vuoden köllöttelytauon – on tullut ikävä vanhoja sosialidemokraattisia vastuunkantajia"
Kokoomus aikoo esittää työllisyyspaketin, joka toisi puolueen mukaan Suomeen 60 000 uutta työpaikkaa.
2 h
yle.fi
Mörköpilvi kohoaa Kittilän ylle kerran päivässä – puolustusvoimat räjäyttää vuosittain taivaan tuuliin 25 000–30 000 kiloa vanhoja räjähteitään
Puolustusvoimien mukaan massaräjäytys on paras tapa päästä eroon vanhoista ampumatarvikkeista.
2 h
Kaleva.fi
Suomalaisperhe rajussa kolarissa Liettuassa – kaksi kuoli, lapset loukkaantuivat
Liettualaislehtien mukaan perheen auto olisi törmännyt moottoritiellä kahteen puoliperävaunulliseen rekkaan.
2 h
yle.fi
Suomi on erityisen haavoittuvainen netin häiriöille, ja lähes puolet yrityksistä olisi toiminta­kyvyttömiä päivässä – ”Ei siihen tarvita kuin pultti­sakset”
Internetin psykologisesta ja fyysisestä kerroksesta pitäisi puhua enemmän, sanoo kyberturvallisuuden asiantuntija.
2 h
www.hs.fi