Salamat ja rankkasade tekivät tuhoja Vantaalla: taloja syttyi palamaan, vesi vyöryi rakennuksiin – ”Kiinteistöihin on tullut melkoisia vahinkoja”

Ukonilma on työllistänyt aamun aikana toistakymmentä pelastuslaitoksen yksikköä Vantaalla.
Load more
Go to source
unread news (Demo user)
unread news (Demo user)
Petteri Forsell ymmärsi HJK-pomon tuiman kritiikin: ”Ei viitsi tulla henkselit paukkuen koppiin”
HJK:n Petteri Forsell ymmärsi toimitusjohtaja Aki Riihilahden Iltalehdessä esittämän kritiikin. – Aki ei olisi sanonut sitä, jos se ei pitäisi paikkansa, Petteri Forsell totesi. Aki Riihilahti kaipasi joukkueelta etenkin johtajuutta ja sitoutuneisuutta.
9 m
www.iltalehti.fi
Salama iski PGA-kiertueen golfkisaan, kuusi loukkaantui
PGA-kiertue tiedotti, että salama iski kahdesti golfväylälle.
www.hs.fi
Paula Nivukoski kirjoitti isoäitinsä elämän romaaniksi amerikanleskeydestä, koska sankaritarinoita miehistä on jo – "Halusin naisen äänen kuuluviin"
Amerikanlesken elämä sata vuotta sitten ei ollut helppoa. Eteläpohjalaiskirjailijan esikoisteoksessa kuuluu kotiin jääneen naisen ääni.
yle.fi
Keravan terveyskeskukseen hankitaan uutta taidetta: Kokonaisbudjetti on 80 000 euroa
Aula- ja odotustilojen viihtyisyyttä pyritään lisäämään rakenteisiin integroituvalla taiteella.
www.hs.fi
Yhdysvaltojen ja Kiinan kiihtyvä kauppasota sai asiantuntijat synkiksi – Tohtori Tuho povaa jo ”avoimen kauppajärjestelmän täydellistä luhistumista”
Nykyinen tilanne voi johtaa avoimen kauppajärjestelmän täydelliseen luhistumiseen, ”Tohtori Tuhoksi” kutsuttu New Yorkin yliopiston taloustieteen professori Nouriel Roubini kirjoitti.
kauppalehti.fi
Tämä saa ihon kutisemaan: ludeinvaasio valtasi kodin USA:ssa
Tätä näkyä ei toivoisi kenenkään kotiin. Tuholaistorjuja Rory McCarty on nähnyt jo vaikka mitä 25-vuotisen uransa aikana, mutta tämä koti järkytti hänetkin. Lähde: Caters
www.iltalehti.fi
Maajussi-Mauno kohautti suosikkisarjassa varomattomilla kommenteillaan – päätti kuvausten jälkeen laittaa elämänsä täydelliseen remonttiin
Maajussi-Maunolla on edessään suuri elämänmuutos, sillä mies aikoo siirtyä kokonaan it-alan töihin ja muuttaa Helsinkiin.
www.is.fi
KRP tutkii kahta poliisiin kohdistunutta murhayritystä, epäiltyjen aktiivinen etsintä jatkuu – täällä ampuminen tapahtui
Poliiseja kohti ammuttiin Porvoon Koneistajantiellä.
www.is.fi
Sisäministeri Ohisalo toivottaa toipumista Porvoossa ammutuille poliiseille: ”Tekijät vastuuseen”
Sisäministeri Maria Ohisalon mukaan Porvoon ampumistapaus osoittaa poliisin työn haasteet, jotka vain kasvavat. Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr) on ottanut kantaa viikonlopun poliisiampumisiin. Kahta poliisia oli ammuttu Porvoossa virkatehtävän yhteydessä lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Poliisit ovat loukkaantuneet ja he saavat hoitoa sairaalassa. Epäiltyjä tekijöitä ei ole vielä saatu kiinni. – Väkivalta poliisia kohtaan on väkivaltaa yhteiskuntaa kohtaan. Täysin tuomittavaa. Poliisi tekee jatkuvasti töitä meidän jokaisen turvallisuuden puolesta. Toipumista poliiseille ja tekijät vastuuseen, Ohisalo sanoo Twitterissä.
www.iltalehti.fi
Tältä kuulostaa Aviciin megahitti varusmiessoittokunnan esittämänä!
Jukebox-kiertueelle osallistuu kymmeniä orkesteri- ja bändisoittajia. Tässä kuussa on mahdollisuus kuulla hieman erilaisen kokoonpanon esittämää musiikkia, kun varusmiessoittokunnan Jukebox-kiertue saapuu keikkailemaan konserttisaleihin ympäri Suomen. 19.8. alkanut kiertue kattaa esimerkiksi Tampereen, Hämeenlinnan, Jyväskylän, Kuopion ja Helsingin. Soittajien musiikilliset taustat vaihtelevat klassisesta jazziin ja marssimusiikista metalliin, joten konsertti on lähtökohdiltaan varsin monipuolinen. Muusikot ovat löytäneet tiensä soittokuntaan esimerkiksi Sibelius-akatemiasta ja erilaisista bändikokoonpanoista.
www.iltalehti.fi
Muistatko kaikki Suomen Unescon maailmanperintökohteet?
Kokosimme yhteen Suomen kaikki seitsemän Unescon maailmanperintökohdetta.
www.is.fi
Miniristikko: Aata ja oota ei oo – Myydäänkö siis ei oota?
HS:n 5x5-miniristikko ilmestyy päivittäin vaihtuvalla aiheella. Kokeile saatko kaikki sanat omille paikoilleen.
www.hs.fi
Tällaiset ovat suomalaisten asuntokuntien tulot -katso eurot omassa asuinkunnassasi
Tilastokeskus kertoo, että suomalaisten asuntokuntien tulot ovat kasvussa. Asuntokuntien käytettävissä olevat rahatulot olivat vuonna 2017 keskimäärin 40 130 euroa asuntokuntaa kohden, Tilastokeskus kertoo. Vastaava mediaanitulo oli 32 150 euroa.
www.iltalehti.fi
EK16: Nyt on Tommi Mäkisen Toyotan kolmoisvoitto lähellä! Jari-Matti Latvala rauhoitteli: ”Ei paniikkia”
Toyotalla on kolmoisjohto Saksan MM-rallissa. Tallipäällikkö Tommi Mäkisen johtaman Toyotan kolmoisjohto Saksan MM-rallissa säilyi päätöspäivän ensimmäisellä erikoiskokeella. Hieman yli 28 kilometrin mittaisen ek:n nopein oli Hyundain Thierry Neuville.
www.iltalehti.fi
Sisäministeri Ohisalo Twitterissä: Kolmea poliisia ammuttu viikonlopun aikana – osoittaa poliisin työn haasteet, jotka vain kasvavat
Sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) mukaan viikonlopun ampumatapaukset osoittavat poliisin työn haasteet, jotka vain kasvavat tulevaisuudessa.
www.is.fi
EU kehottaa virkamiehiään välttämään Finnairia budjettisyistä – Finnairin lennot voivat maksaa moninkertaisesti kilpailijoihin verrattuna
EU-puheenjohtajakausi lisää työnantajan maksamia lentomatkoja Brysselin ja Helsingin välillä, eikä kilpailua reitillä ole.
yle.fi
EK16: Tallimääräyksiä tulossa Saksan MM-rallissa?
Toyota-talli on lähellä kolmoisvoittoa Saksan MM-rallissa.
www.is.fi
Itävallassa kammoksutaan ”lasista ihmistä”, ja siksi käteisen käyttöä ajetaan nyt perustuslakiin
Suurimmat puolueet ovat tehneet käteisestä vaaliteeman. Itävaltalaiset kuuluvat Euroopan innokkaimpiin käteismaksajiin.
www.hs.fi
Poliisylijohtaja Kolehmainen Porvoon ampumisesta: Väkivalta poliisia kohtaan on väkivaltaa meitä kaikkia kohtaan
Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen tuomitsee poliiseja kohtaan osoitetun raa'an väkivallan. Tekijöitä etsitään edelleen.
yle.fi
Sprintteritähti Christian Coleman joutuu välimieslautakunnan eteen selvittämään väliin jääneitä dopingtestejään
Christian Colemanin dopingepäilyä käsitellään 4. syyskuuta.
1 h
www.is.fi
"Olet paremmannäköinen", sanottiin Terhi Lindholmille työhaastattelussa – nyt hän on johtaja, jolle tasa-arvo on yhä aivan liian kaukana
Sosiaali- ja terveysministeriöstä arvioidaan, että tasa-arvon kehitys työelämässä on osin jämähtänyt paikoilleen.
1 h
yle.fi
Sisäministeri Ohisalo: ”Väkivaltaa yhteiskuntaa kohtaan” – Viikonlopuna aikana jo kolmea poliisia ammuttu
Viikonlopun aikana Suomessa on ammuttu kolmea poliisia. Poliisiasioista vastaavan sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) mukaan väkivalta poliisia kohtaan on väkivaltaa koko yhteiskuntaa kohtaan.
1 h
Kaleva.fi
Seppo Rädyn ankara ilmoitus päti vuosikausia – sitten tuntematon ruotsalainen nöyryytti Antti Ruuskasta ja kumppaneita: ”Suomalaisten ilmeet naurattavat yhä”
Kim Amb on ainoana ruotsalaismiehenä voittanut maaottelun keihäskisan 30 vuoteen. – Hurreille ei sitten enää koskaan hävitä. Perkele. Näin puhisi Seppo Räty vuonna 1990, kun ruotsalainen Peter Borglund oli kukistanut suomalaisukot maaottelussa vuonna 1989.
1 h
www.iltalehti.fi
Uusi muovin kierrätystehdas nousee Merikarvialle - Toistakymmentä saamassa työpaikan tehtaalta
Muovin kierrätystehtaan tavoitteena on saada halli pystyyn ja aloittaa toiminta jo tammikuussa. Muovin kierrätykseen erikoistuva Clean Plastic Finland Oy pystyttää laitoksensa Tuorilan teollisuusalueelle. Merikarvialla on jo ennestään muovialan osaamista, sillä paikkakunnalla toimii muovia kierrättävä Lassila \& Tikanoja Oyj, muovipusseja valmistava Pyroll Oy sekä LVI-osia ruiskupuristava Meriser Oy. Repolantien varrella olevan teollisuustontin puut on kaadettu, ja alueella on aloitettu maansiirtotyöt. Yrityksen tavoitteena on, että kiinteistö on käyttökunnossa jo tammikuun puolivälissä. Toimitusjohtaja Mika Tuomisaari pitää tiukkaa aikataulua haasteellisena, mutta kuitenkin mahdollisena toteuttaa.
1 h
www.iltalehti.fi
Näin päästöjen kompensointi loi Suomeen kannattavat markkinat ja säätelemättömien toimijoiden villin lännen – ”Koskaan ei voi olla täysin varma, että hyvitetty hiilidioksiditonni tulee kompensoiduksi”
Päästöjen kompensointi on luonut Suomeen kannattavat markkinat.
1 h
kauppalehti.fi
Suosion saavuttanut laji rantautui Suomeen sattumalta: ”Se tapahtui ihan täysvahingossa”
1 h
www.hs.fi
Jannika B:n keikalla käytiin teknikon kimppuun – laulaja uhkailee paljastuksilla, mikäli hyökkääjä ei ilmoittaudu
Jannika B ilmoitti Instagramissa laittavansa kuvat jakoon, mikäli keikkateknikon kimppuun käynyt ei anna kuulua itsestään. Jannika B esiintyi eilen lauantaina Sastamalan Ellivuoressa. Muuten hyvin sujunut keikka sai kuitenkin ikävän käänteen, kun laulajan teknikon kimppuun käytiin. Jannika B kertoo tapahtuneesta Instagramissaan: – Keikka oli super, mutta valitettavasti sain bussissa kuulla, että henkilökuntani, ja vieläpä naispuolisen teknikkoni kimppuun oli käyty.
1 h
www.iltalehti.fi
Kohuttu alastonkuvaaja Marika Kiviharju muutti pois kaupungista ja vaihtoi pintaliitobileet maaseudun rauhaan: ”En ole se ihminen, joka olin Helsingissä”
Alastonkuvistaan tunnettu valokuvaaja Marika Kiviharju kyllästyi kaupunkielämän kiireeseen ja muutti lastensa kanssa Muurlaan.
1 h
www.is.fi
Johnson ja Tusk näpäyttelivät toisiaan "herra sopimuksettoman" roolista G7-kokouksen alla – Trumpin mukaan tapaaminen Macronin kanssa oli paras tähän mennessä
Brittimedian mukaan pääministeri Boris Johnson vaatii EU:lta 75 prosentin alennusta Brexit-laskuun.
2 h
Kaleva.fi
Turun Sanomat: Valtteri Bottas jatkaa Mercedeksellä ensi kaudella!
Turun Sanomien mukaan Valtteri Bottaksen jatko Mercedeksellä on varmistunut.
2 h
www.is.fi
Kaksi kolmekymppistä naista testasi älysormusta 3 kuukautta ja selvitti, onko hittilaitteesta mihinkään
Mitä hyvää ja mitä huonoa älysormuksessa on? Entä jääkö se alkuinnostuksen jälkeen käyttöön?
2 h
www.is.fi
Kuvat Porvoon yöllisestä jättioperaatiosta – kahta poliisia ammuttiin, tekijöitä etsitään
Porvoossa on ollut käynnissä läpi yön jatkunut operaatio sen jälkeen, kun kahta poliisia ammuttiin yöllä.
2 h
www.is.fi
Manchester Cityn ja Tottenhamin tasapeli uhmasi kaikkia tilastoja - Bournemouth saa vastaansa ärsytetyn Cityn
Valioliigan iltapäiväottelussa kohtaavat Bournemouth sekä viimeksi turhauttavaan 2–2-tasapeliin kotonaan jäänyt Manchester City. Bournemouth–Manchester City -peliä leimaavat kaksi tekijää. Manchester Cityn osalta nyt ei voi olla näkymättä viime lauantainen 2–2-tasapeli kotona Tottenhamia vastaan. Tulos oli pelinkuvaan ja kaikkiin mahdollisiin tilastoihin nähden huutava vääryys. City voitti laukaukset 30–3 ja maaliodottaman 3,5–0,1, mutta ei saanut pelistä kuin pisteen. Tottenham hyökkäsi ottelussa kaksi kertaa ja teki molemmilla kerroilla maalin. Manchester Cityn manageri Pep Guardiola on sen verran pedantti hahmo, että savun voi kuvitella vieläkin nousevan miehen päästä. Tähän peliin joukkue on väkisinkin valmisteltu pieteetillä. Kokoonpanojen puolesta City pääsee niin ikään otteluun kaikki haulit piipussa, sillä poissa on vain korvattavissa oleva Leroy Sane.
2 h
www.iltalehti.fi
Mitä ihmettä! Haapalaiset rakensivat suihkun Aku Ankoista: ”Hyvin on toiminut, vaikka olisi kuinka kosteaa”
Näin värikästä ja omaperäistä suihkua tuskin löytyy joka kodista. Pyhäjokelainen pariskunta toteutti hauskan suihkuidean, joka vaati huolellista vesieristystä ja pikkutarkkaa työskentelyä. Mistä moinen idea? Miten se oikein tehtiin? Kysymyksiä herää paljon, kun näkee Pyhäjoella asuvan Haapalaisen pariskunnan tekemän suihkun. Suihkun koristeena on 63 värikästä vanhaa Aku Ankka -kansilehteä, jotka ovat tiukasti rivissä lasin takana. Vesi tulee hemmottelevasti sadevesisuihkuista.
2 h
www.iltalehti.fi
Pentti Saarikosken piti viettää muutama viikko Valamon uudessa luostarissa – suunnitelma muuttui traagisesti
Pääministeri Kalevi Sorsa lähetti sairaalaan sähkeen: ”Parane, tarvitsemme sinua.”
2 h
www.is.fi
Setä Arkadia: Tässäkö taustaa Rinteen puheille? Tuomioja epäili upseereita rikollisiksi kohupuheessaan tasan vuosi sitten
Ex-ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd) piti tasan vuosi sitten kohupuheen, jossa hän epäili osan upseereista toimineen jopa rikollisesti Naton yhteisharjoitusten valmistelussa. Siinäkö oli taustaa pääministeri Antti Rinteen (sd) lausunnolle, jonka hän heitti puolustusvoimain komentajalle Timo Kiviselle, pohtii Setä Arkadia alias Timo Haapala.
2 h
www.is.fi
Suomalaisten maineella ratsastetaan maailmalla – monissa maissa toimii kouluja, jotka käyttävät Suomea nimessään
Jordaniassa sairaala ja koulu kantavat Suomen nimeä. Laitosten todelliset kytkökset suomalaisuuteen ovat löyhät.
2 h
Kaleva.fi
Essee: Tv:n viihde-ekstaasin ylitarjonta turruttaa ja tylsistyttää – ja vie tilaa arvokkaammilta tunteilta
Pauli Tapio on nykyään viihdettä kuluttaessaan useammin turta ja tylsistynyt kuin täydellisen mukaansatempautunut.
2 h
Kaleva.fi
Turun Sanomat: Bottas jatkaa Mercedeksellä ensi kaudella
Mercedeksen toinen kuljettaja on tulevallakin kaudella Lewis Hamilton.
2 h
www.hs.fi
G7-kokouksen päivällisellä tarjoiltiin pääruokana erittäin uhanalaista kalaa
Illallisen oli valmistanut paikallinen huippukokki Cedric Bechade.
2 h
yle.fi
Porvoon ampumatapauksesta uutisoitu isosti myös Ruotsissa
Ampumisesta ovat uutisoineet netissä etusivullaan muun muassa Expressen ja Aftonbladet.
2 h
www.hs.fi
Valioliigatähden vaimo julkaisi tyrmistyttävän videon - jalat ojossa moottoritiellä: ”Täysin häpeällinen”
Rita Mahrezin sosiaalisessa mediassa julkaisema video sai täystyrmäyksen. Rita Mahrez, Englannin Valioliigan Manchester Cityssä pelaavan Riyad Mahrezin vaimo, joutui myrskyn silmään julkaistuaan käsittämättömän videon auton ratista. Rita Mahrez julkaisi sosiaalisessa mediassa videon, jossa hän ajaa moottoritiellä ja nostaa molemmat jalkansa kojelaudalle samalla, kun autossa on vakionopeudensäädin päällä. Asiasta kertoo brittilehti Daily Mail.
2 h
www.iltalehti.fi
Ari Jalonen, 44, laiminlöi terveyttään kahdeksan vuotta kansanedustajana – syyttää perussuomalaisia putoamisestaan
Ari Jalosesta (sin) ehdokkuus kokoomuksen listalta oli paras mahdollinen vaihtoehto, vaikka äänimäärä romahtikin. Porilainen Ari Jalonen (sin) totuttelee nyt arkeen ilman eduskuntaa. Kahdeksan vuotta kansanedustajana jätti jälkensä, eikä paluu vanhaan työhön ole käynyt tuskitta. Jalosen kunto laski voimakkaasti kansanedustajavuosien aikana, joten pääsy takaisin paloesimieheksi on vaatinut paljon työtä ja tahdonvoimaa.
2 h
www.iltalehti.fi
Miss Helsinki -finalisti Viivi, 25, ja myyntipäällikkö Kai, 27, leimattiin Selviytyjissä ”superihmiseksi” - pinnan alla muhi vaikeuksia: ”Pelkäsin, että sokeudun”
Sporttinen Viivi ja hulmuavahiuksinen Kai nähtiin nopeasti vahvoina Selviytyjät Suomi -kuvauksissa. Viime vuosina on nähty, että Selviytyjät Suomi -ohjelmassa voi pärjätä monenlaisilla vahvuuksilla. Kuitenkin vahva fyysinen kunto ja sosiaalisten tilanteiden taju on monesti tehnyt kisaajasta ison vastuksen muille. Miss Helsinki -finalisti Viivin, 25, ja sporttisen myyntipäällikkö Kain, 27, hartaille soviteltiin jo alussa ”superihmisten” viittaa. Tätä kommenttia laukoi eri toten lääkäri-Anu, 43, joka kertoi Iltalehdelle huomanneensa, miten nuoremmat kisaajat pärjäsivät monissa tehtävissä paremmin.
2 h
www.iltalehti.fi
Jopa Cheek jää toiseksi – Näin kova osinkolinko on Sunrise Avenuen Samu Haberin yritys
Muusikko Samu Haberin yrityksen tunnusluvuista voi päätellä, että artisti taitaa musiikin tekemisen lisäksi myös bisneksen.
2 h
kauppalehti.fi
Poliisi STT:lle: Porvoon ampumatapauksen etsinnät jatkuvat – tekijöitä ei ole saatu kiinni
Porvoon ampumatapauksen etsinnät jatkuvat edelleen, kertoi komisario Olavi Merihaara Itä-Uudenmaan poliisista STT:lle puoli kahdeksan jälkeen aamulla.
2 h
www.is.fi
Lähi-Tapiolan fuusio oli kärsimättömälle pääjohtajalle vaikea paikka: ”Ensimmäisillä esimiespäivillä ei taputuksia tullut”
Poliitikko, yrittäjä ja johtaja – Erkki Moisanderin ura on ollut poikkeuksellisen värikäs. Kärsimätön luonne joutui koetukselle LähiTapiolan fuusiossa.
2 h
kauppalehti.fi
Savusauna tuhoutui tulipalossa Torniossa
Hirsinen savusauna tuhoutui tulipalossa Torniossa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Noin 20 neliömetrin kokoinen rakennus oli ilmiliekeissä, kun palokunta saapui paikalle.
2 h
Kaleva.fi