Suzukan F1-kilpailussa massiiviset uudelleenjärjestelyt rajun taifuunin vuoksi

Kisajärjestäjillä on suuri urakka rata-alueen uudelleenkasaamisessa.
Load more
Go to source
unread news (Demo user)
unread news (Demo user)
Britannian pääministerin erosopimus sai periaattellisen hyväksynnän – mutta  ennenaikaiset vaalit ovat edelleen todennäköiset, ennenkuin EU-ero Britanniassa saadaan maaliin
Johnsonin konservatiiveilla ei ole edelleenkään parlamentissa omaa enemmistöä.
yle.fi
Pieni Lestijärven kunta nousi otsikoihin Britanniassa – ”Suomalaiskylä maksaa kuntalaisille vauvojen saamisesta”
Lestijärvi tuli vuonna 2012 käännekohtaan, kun kuntaan syntyi vain yksi vauva.
www.is.fi
Tusk suosittaa EU-maille, että Britannia saa brexit-jatkoajan
Brittanian parlamentti torjui sopimusta koskevan lainsäädännön käsittelyä pika-aikataululla.
1 h
yle.fi
Tusk suosittaa EU-maille Britannian brexit-lykkäyksen hyväksymistä – ehdottaa kirjallista menettelytapaa
Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk suosittaa EU-maille Britannian brexit-lykkäyksen hyväksymistä. Tusk ilmoittaa asiasta Twitterissä. Hän ehdottaa asiassa kirjallista menettelytapaa, mikä ei vaatisi 27 EU-jäsenmaan johtajien kokoontumista hätäkokoukseen. Britannian oli määrä lähteä EU:sta 31. lokakuuta.
1 h
www.iltalehti.fi
EU-johtaja suosittelee pidennystä brexitille
Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja
1 h
kauppalehti.fi
Snapchatin emoyhtiö halpenee heikon loppuvuoden ohjeistuksen takia
Yhtiö odottaa loka-joulukuun liikevaihdon asettuvan 540-560 miljoonaan dollariin, kun analyytikot povasivat keskimäärin 555,4 miljoonan dollarin ohjeistusta.
1 h
kauppalehti.fi
Tusk suosittaa EU-maille, että Britannia saa brexit-jatkoajan
Tusk kirjoitti asiasta myöhään tiistai-iltana Twitterissä.
2 h
www.is.fi
Veitsi kurkulla pelannut Real Madrid voitti, Mbappe ja Sterling iskivät hattutemput – näin kävi Mestarien liigan illan otteluissa
Real Madrid avasi voittotilinsä tämän kauden Mestarien liigassa.
2 h
www.is.fi
Päivien viemää -tähti John Clarke on kuollut – oli sarjassa mukana käsittämättömät 39 vuotta
Näyttelijä John Clarke on kuollut, amerikkalaismediat kertovat. Clarke kuoli viime keskiviikkona kotonaan Los Angelesissa keuhkokuumeen aiheuttamiin komplikaatioihin, hänen edustajansa kertoo uutiskanava CNN:lle. Clarke oli 88-vuotias. – John oli saanut aivoinfarktin vuonna 2007 ja hänen terveytensä oli heikentynyt muutamana viime vuotena, Clarken perheen edustaja Cheryl McLean kertoo.
2 h
www.iltalehti.fi
Veitsi kurkulla pelannut Real Madrid nipisti vierasvoiton - vastustajan heikko viimeistely pelasti Valkoiset
Real Madrid sai kauden ensimmäisen voiton Mestarien liigassa. Real Madrid saapui Istanbuliin keskellä institutionaalista kriisiä. Se ei ollut voittanut vielä kertaakaan tämän syksyn Mestarien liigassa, ja seurahistorian ensimmäinen lohkovaiheen karsiutuminen häämötti oikeastaan vain yhden lisätappion päässä. Galatasarayn kotikenttä Ali Sami Yen ei todellakaan ole sopiva vierailukohde omaa pelirytmiään etsivälle joukkueelle. Eikä Valkoiset olisi selvinnyt ensimmäisestä vartista ilman maalivahti Thibaut Courtois’n kolmea paraatipelastusta.
2 h
www.iltalehti.fi
Wall Street laski brexitin-äänestyksen ja tulosten painamina
Indeksejä painoivat muun muassa maailman suurimman pikaruokaketjun McDonald’sin ja matkavakuuttaja Travelersin heikot tulokset.
2 h
kauppalehti.fi
Netflix-sarjan tähti sai lapsen - synnytys kesti yli 30 tuntia
Valehtelevat viettelijät - näyttelijä Shay Mitchell on saanut lapsen. Näyttelijät Shay Mitchell ja Matte Babel ovat saaneet tyttären. Mitchell kertoo asiasta Instagramissa. Suloisessa kuvassa Mitchell pitää tyttärensä kädestä kiinni. Kuvan saatteeksi Mitchell on kirjoittanut. – En päästä koskan irti.
2 h
www.iltalehti.fi
Yhdysvaltain Ukraina-lähettiläs todisti kongressissa: Trump vaati tutkintoja vaaleista ja Bideneista sotilasavun ehtona
Yhdysvaltain Ukrainan lähettiläs vahvisti, että Trump vaati Ukrainaa tutkimaan vaaleja ja Bideneita, jotta Ukraina saisi sotilaallista apua.
2 h
www.is.fi
Ratavaurio sotkee liikennettä pääradalla: Pohjoiseen matkalla olevat yöjunat jäävät Tampereelle, Oulu-Tampere -junan matkustajia kuljetetaan taksilla
Liikenne on toistaiseksi keskeytynyt pääradalla Tampereen ja Parkanon välillä ratavaurion vuoksi. VR:n verkkosivuilla pyydetään matkustajia varautumaan merkittäviin viivästyksiin ja korvaaviin kuljetuksiin Tampereen ja Parkanon välillä.
2 h
Kaleva.fi
Ratavaurio sotkee liikennettä pääradalla: Pohjoiseen matkalla olevat yöjunat odottavat Tampereella, Oulu-Tampere -junan matkustajat saivat taksikyydin
Liikenne keskeytyi tiistai-iltana toistaiseksi pääradalla Tampereen ja Parkanon välillä ratavaurion vuoksi. VR:n mukaan junien myöhästymisiin tulee varautua huomiseen keskiviikkoon saakka.
2 h
Kaleva.fi
Hurjaa ylinopeutta kaahannut rattijuoppo tappoi kaksi Porissa – tuomittiin 2,5 vuodeksi vankeuteen
Syytetty kiisti ajaneensa kolariautoa. Käräjäoikeus kuitenkin katsoi toisin. Satakunnan käräjäoikeus on tuominnut vuonna 1978 syntyneen miehen kahden vuoden ja kuuden kuukauden vankeusrangaistukseen. Mies sai tuomion törkeästä rattijuopumuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja törkeästä kuolemantuottamuksesta. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen. 25. marraskuuta vuonna 2017 mies oli lähtenyt ajamaan autoa kyydissään kaksi ihmistä. Hän oli ajanut jäisellä tiellä 132–150 kilometriä tunnissa, kun sallittu enimmäisnopeus mainitulla tieosuudella on 70–100 kilometriä tunnissa. Tien kaartuessa loivasti vasemmalle mies oli menettänyt auton hallinnan. Auto oli joutunut sivuluisuun, törmännyt puuhun ja mennyt kahtia. Törmäyksen voimaa ja ylinopeutta kuvastaa se, että auton etupenkillä olleella matkustajalla oli todennäköisesti ollut turvavyö, joka oli katkennut. Kaksi autossa ollutta ihmistä kuoli törmäyksessä. Syytetty selvisi lievin vammoin.
2 h
www.iltalehti.fi
Venäjän ulkoministeri Lavrov: Venäjä ja Turkki alkavat partioida yhdessä Syyrian pohjoisosissa
Venäjä ja Turkki alkavat partioida yhdessä Syyrian pohjoisosissa, sanoi Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov tiistaina.
3 h
Kaleva.fi
Johnsonin eroehdotus päätyi ”limboon” – näin brexit-näytelmä jatkuu tästä eteenpäin
Brexit-pallo siirtyi tiistaina illalla vaihteeksi EU:lle, jonka on nyt päätettävä, myönnetäänkö Britannialle uusi brexit-lykkäys.
3 h
www.is.fi
Nicole Kidmanin sukulaistyttö seuraa tätinsä jalanjäljissä - samaa näköä
Lucia Hawley, 21, muistuttaa suuresti tätiään. 21-vuotias Lucia Hawley näyttää aivan tädiltään Nicole Kidmanilta. Hawley on Kidmanin Antonia -sisaren tytär. Hawley opiskelee journalismia, mutta haluaisi kokeilla siipiään myös näyttelijänä. Women’s Day -lehti on haastatellut Hawleyn ja Kidmanin lähipiiriläistä.
3 h
www.iltalehti.fi
Kahden auton nokkakolari Keravalla, osallisena kolme ihmistä – toisesta autosta piti irrottaa koko kylki
Nokkakolarissa oli osallisena kolme ihmistä.
3 h
www.is.fi
Maailman nopein muurahainen etenee liki metrin sekunnissa – kokoon suhteutettuna Usain Boltin pitäisi taittaa 200 metriä alle sekunnissa
Saharan autiomaassa elävä muurahaislaji loistaa muille eläimille sietämättömässä helteessä. Muurahaismaailman 12 000 lajista nopein on Cataglyphis bombycina, joka kykenee torstaina julkaistun tutkimuksen mukaan liikkumaan 0,855 metriä sekunnissa. Vartalonmitalla laskettuna C. bombycina kulkee 108 kertaa pituutensa sekunnissa. Jos tämän suhteuttaa ihmisen mittoihin, nopeus vastaa 200 metrin juoksua alle sekunnissa. Maailman nopeimman ihmisen Usain Boltin ennätys on satasella 9,58 sekuntia ja 200 metrillä 19,19 sekuntia.
3 h
www.iltalehti.fi
Netflix ottaa uuden 2 miljardin dollarin jättilainan – rahoittaa omaa sisältöään kilpailun kiristyessä
Netflix sijoittaa yhä enemmän omiin sarjoihin ja elokuviinsa. Netflix kertoo ottavansa kahden miljardin dollarin joukkolainan rahoittaakseen omaa sisältöään sekä tehdäkseen sisältöhankintoja. Asiasta uutisoi Variety. Tilausvideopalvelukentällä kilpailu on kiristynyt jatkuvasti viime vuosien aikana. Ensi kuussa avautuva Disney+-palvelu sekoittaa soppaa entistä enemmän. Varsinkin Yhdysvalloissa tarjolla on useita tilauspalveluita, jotka kilpailevat keskenään sisällöllä, josta esiin nousee vahvasti palveluiden omat tuotannot.
3 h
www.iltalehti.fi
Lääkäri antoi kuolemantuomion – yhdysvaltalaismies laihdutti 215 kiloa ja juoksi maratonin, kuva näyttää uskomattoman muutoksen
Carlos Orosco, 43, painoi ennen lähes 300 kiloa. Yhdysvalloissa Zilwaukeen pikkukaupungissa asuva Carlos Orosco sai vuoden 2015 lopussa lääkäriltä lohduttoman ennusteen. Orosco meni tapaamaan lääkäriä noin 295-kiloisena äitinsä kanssa ja kuunteli, kuinka valkotakki antoi lohduttoman arvion: Orosco todennäköisesti kuolisi lähivuosina, ehkä noin kolmen vuoden sisään.
3 h
www.iltalehti.fi
Lukas Hradecky sai käden väliin, mutta se ei aivan riittänyt – Leverkusen kaatui Moratan puskumaalilla
Lukas Hradecky hakee vielä ensimmäistä nollapeliään Mestarien liigassa.
3 h
www.is.fi
IL-analyysi: Kerrottiinko katsojille sittenkään kaikkea Ensitreffit alttarilla -Heidin ja Oskarin massiivisesta riidasta? Nyt puhuu pareja valitsemassa ollut Kari Kanala
Yksi Ensitreffit alttarilla -ohjelman asiantuntijoista, kirkkoherra Kari Kanala, muistuttaa Iltalehden studiossa, että televisiossa rakkautta etsiviin tulisi suhtautua armollisesti. Iltalehden studiossa vieraillut Kari Kanala määrittelee Ensitreffit alttarilla -ohjelman asiantuntijan vastuun isoksi: – Kyse on näiden ihmisten elämästä. He ovat antaneet itsensä avoimesti käyttöön.
3 h
www.iltalehti.fi
Ensitreffit alttarilla -sarjan vaivaannuttava käänne sai tv-katsojat suunniltaan – ”Niin raivona, että mua pelottaa”
Suositun parisuhderealityn kahdeksannessa jaksossa nähtiin repivä riita suhteen toisen osapuolen Napakymppi-menneisyydestä.
4 h
www.is.fi
Marko Anttila kertoi vaikeasta syksystään – ”Henkisesti olen hakannut päätä seinään aika pitkään”
Marko Anttila avasi vihdoin kauden maalitilinsä KHL:ssä.
4 h
www.is.fi
Viime kauden vastustajan valmentajaa harmittaa: "Pukkia tarjottiin mestaruussarjan kaikille seuroille"
Norwichiin viime vuoden kesällä ilmaissiirrolla tullut Suomen jalkapallomaajoukkueen hyökkääjä Teemu Pukki on takonut "Kanarialinnuille" huimat 36 maalia 55 ottelussaan.
4 h
Kaleva.fi
Hiekkamyrsky värjäsi kaupungin oranssiksi Australiassa – näky tallentui videolle
Ilmiön taustalla on kova tuuli. Länsi-Australiassa sijaitseva Newman värjäytyi kokonaan oranssiksi maanantaina 21. lokakuuta. Paikan päällä ollut Haylee Guiver kuvailee tilanteen kestäneen yli 10 minuuttia.
4 h
www.iltalehti.fi
”Mörkö” Anttila laski maalitilinsä auenneen Reginille merkityssä osumassa: ”Ohjasin kiekon maaliin”
Jokerit kuitenkin hävisi kotiottelunsa.
4 h
www.hs.fi
Kaasupolttimella leikkineet espoolaiset pojat sytyttivät päiväkodin palamaan – siivoojan toiminta pelasti täydeltä tuholta
Tietokonepelejä pelanneet kolme kaverusta päättivät ryhtyä tositoimiin ja lähteä kokeilemaan, mitä kaasupolttimella voisi tehdä. Virtuaalimaailmasta hetkeksi tarpeekseen saaneiden kolmen kaveruksen action-leikit olivat aiheuttaa mittavat vahingot Espoon Lintuvaarassa. Pojat olivat kukin kotonaan pelanneet illalla tietokonepelejä, kun he päättivät yhdessä lähteä kokeilemaan, mitä ruuanlaitossa käytettävällä kaasupolttimella voisi saada aikaan. Pojat sopivat tapaavansa Lintumetsän päiväkodin ja koulun luona. Yksi heistä otti mukaansa polttimen, toinen tyynyn poltettavaksi.
4 h
www.iltalehti.fi
Lukas Hradeckylle karvas pettymys - Bayer Leverkusen romahti jo kolmanteen eurotappioon
Atlético Madrid kaatoi Bayer Leverkusenin Mestarien liigassa 1-0. Bayer Leverkusen saapui Madridiin varsin otollisella hetkellä, koska Atléticolla oli takanaan lähes kahden kuukauden putki pelkkiä kotitasapelejä. Lisäksi päävalmentaja Diego Simeone joutui rakentamaan hyökkäyskuvionsa ilman loukkaantunutta supertähteään João Félixiä. Portugalilaisen puuttuminen näkyi selvästi raitapaitojen pelissä. Lukas Hradecky pääsikin avausjaksolla Leverkusenin maalilla helpolla, koska kotijoukkueen vaarallisin paikka tuli suomalaisvahdin omasta virheestä.
4 h
www.iltalehti.fi
Outo trendi: Pahoinpitelyjä tapahtuu vuosi vuodelta enemmän päiväsaikaan
Aamuyön tuntien pahoinpitelymäärät ovat kasvaneet, mikä saattaa johtua alkoholilain muutoksesta ja ravintoloiden aukioloaikojen vapautumisesta. Pahoinpitelyt siirtyvät koteihin. Yksityisessä asunnossa tapahtuneiden pahoin­pitelyjen osuus on noussut, ja niitä tapahtuu eniten talvi­kuukausina. Yleisillä paikoilla tapahtuneiden pahoin­pitelyiden osuus puolestaan on suurimmillaan kesä­kuukausina, kun taas ravintoloissa tapahtuu kesällä vähiten pahoinpitelyjä. Suurimmillaan ravintoloissa tapahtuvien pahoin­pitelyiden osuus on joulukuussa. Tammikuu ja heinäkuu ovat ravintolapahoinpitelyjen osalta vuoden rauhallisimmat kuukaudet. Tilastokeskuksen tuoreesta selvityksestä käy yllä mainitun lisäksi ilmi, että päiväsaikaan eli kello 8–21 tapahtuneiden pahoin­pitelyiden osuus kaikista pahoin­pitelyistä on kasvanut tasaisesti viime vuosina. Vuonna 2013 osuus oli 35 prosenttia ja tänä vuonna osuus näyttää nousevan jo yli 42 prosentin.
4 h
www.iltalehti.fi
Poliisin etälamautin sinkoaa ihmiseen reilun tuhannen voltin täräyksen – tohtori pitää erinomaisena voimankäyttövälineenä
Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr) ilmoitti pyytävänsä poliisilta selvitystä sen toiminnasta lauantaina Helsingissä järjestetyssä Turkkia vastustavassa mielenosoituksissa. Poliisi otti yhteen mielenosoittajien kanssa ja käytti tilanteessa etälamautinta.
4 h
www.is.fi
Hradecký ja Pohjanpalo joutuivat jälleen pettymään Mestarien liigassa
Leverkusen hävisi Atlético Madrille 0–1.
4 h
www.hs.fi
Mahtavaa joukkuehenkeä! Helsingin olympialaisten uimarinelikko pitää edelleen tiiviisti yhteyttä – kisojen jälkeinen yllätys löi ällikällä: ”Sellaista ei ollut koskaan saatu”
Helsingin olympialaisissa urheilijat pääsivät kohtaamaan täysin uusia tilanteita. Hesperianpuiston liepeiltä ei ole pitkä matka vuoden 1952 päänäyttämölle. Helsingin olympialaisissa nähtiin yhteensä viisi naisuimaria: Raili Laiho (o.s. Riuttala), Ritva Ketonen (o.s. Koivula), Ritva Jaakkola (o.s. Järvinen), Kaija Syvälahti (o.s. Mäkelä) ja Anneli Klemetti (o.s. Haaranen).
4 h
www.iltalehti.fi
Venäjän laivasto löysi arktiselta alueelta viisi uutta saarta
Artisen alueen jäätiköt ovat syyskuussa julkaistun YK:n ilmastonmuutosta käsittelevän raportin mukaan sulaneet viimeisten viiden vuoden aikana nopeammin kuin koskaan ennen.
4 h
www.hs.fi
Parlamentin alahuone hyväksyi Johnsonin ehdottaman brexit-lain – brexitin toteutuminen on askeleen lähempänä
Pääministeri Boris Johnsonilla on tiistai-iltana jälleen edessään kaksi ratkaisevaa äänestystä, joista selviää, voiko hän täyttää lupauksensa johdattaa Britannia ulos EU:sta yhdeksän päivän sisällä.
4 h
Kaleva.fi
Parlamentin alahuone hyväksyi Johnsonin ehdottaman brexit-lain, mutta kumosi esityksen lain tiukasta aikataulusta
Brexit käväisi myöhään tiistai-iltana lähempänä toteutumista kuin kertaakaan aikaisemmin.
4 h
Kaleva.fi
Boris Johnsonille voitto parlamentissa - mutta tappio tuli aikatauluäänestyksessä
Britannian pääministeri sai selkeän enemmistön sille, että EU-erosopimuslaki menee parlamentin jatkokäsittelyyn. Sen jälkeen alahuone hylkäsi kolmen päivän pika-aikataulun, ja Johnson aikoo pysäyttää lain käsittelyn.
4 h
kauppalehti.fi
Kim Kardashian täytti 39 vuotta – Kanye-rakkaalta odottamaton syntymäpäivälahja: "Tekee minut niin onnelliseksi"
Seurapiirikaunotar Kim Kardashian täytti 39 vuotta. Juhlapäivänsä kunniaksi hän sai mieheltään mieluisan lahjan. Megatähti Kim Kardashian West täytti maanantaina 39 vuotta. Syntymäpäivälahjaksi hänen aviomiehensä Kanye West lahjoitti miljoona dollaria vankilauudistuksiin suuntautuvaan hyväntekeväisyyteen. Tosi-tv-kaunotar kiittää rakastaan Instagramissa.
4 h
www.iltalehti.fi
Ville Rannan pilapiirros – Naiset: Ovatko miehet liian tyhmiä tekemään kotitöitä?
Ville Rannan pilapiirros 22.10.2019.
4 h
www.iltalehti.fi
Hiihdon MM-kisojen dopingskandaalissa uusi pidätys – poliisi otti kiinni pahamaineisen valmentajan
Itävallan poliisi pidätti pahamaineisen dopingvalmentajan Walter Mayerin ”operaatio suoneniskun” tutkinnan yhteydessä.
4 h
www.is.fi
Pekka Rautio löysi uuden intohimon politiikasta – vaalityön tekeminen oli raahelaislähtöiselle kitaristille yhteiskuntaopin jatkokurssi
Ensimmäistä kautta Vantaan kaupunginvaltuustossa vaikuttava raahelaislähtöinen Pekka Rautio aikoo asettua ehdolle myös seuraaviin kuntavaaleihin.
4 h
Kaleva.fi
Mörkö teki sen sittenkin! Yli kahdeksan kuukauden maaliton KHL-jakso on nyt historiaa
MM-kisojen sankari onnistui vihdoin ja viimein maalinteossa. Kevään MM-kisoissa puolivälierissä, välierissä ja loppuottelussa loistanut Leijonien kapteeni Marko ”Mörkö” Anttila sai vihdoin ja viimein maalitilinsä auki myös tämän kauden KHL:ssä. Jokerien ykkösketjuun nostettu Anttila onnistui maalinteossa, kun ottelua Moskovan Spartakia vastaan oli pelattu 59.02. Anttila oli Spartakin maalin edessä ja ohjasi Peter Reginin laukoman kiekon verkkoon.
4 h
www.iltalehti.fi
Autotalli kärsi vahinkoja tulipalossa Haapajärvellä, tuli tarttui läheiseen päärakennukseen – palo uhkasi myös naapuritaloa
Jokilaaksojen pelastuslaitokselta kerrotaan, että palo levisi autotallista läheisen päärakennuksen ullakolle. Pelastuslaitos joutui purkamaan rakenteita jonkin verran ja asuintiloihin tuli savuvahinkoja.
5 h
Kaleva.fi
Löikö Mörkö vihdoin sisään? Marko Anttila tuuletti maalia 17 ottelun kuivan kauden jälkeen – mutta KHL:n tilastot kertovat toista
Leijonien kevään 2019 kultakapteeni Marko Anttila teki vihdoin seurajoukkuekauden 2019–2020 ensimmäisen maalinsa. Vai tekikö sittenkään?
5 h
www.is.fi
Testaa, nukutko riittävästi! Viisi kysymystä kertoo, miten nukut
Testaa Iltalehden testillä, nukutko riittävästi. Lähteenä Iltalehden unitutkimus, Iltalehden unikoulu ja Henri Tuomilehdon kirja Nukkumalla menestykseen (Tammi 2019).
5 h
www.iltalehti.fi