Tanssiarvostelu: Joona Halosen uutuusteos ei noudata kaavoja eikä päästä katsojaa helpolla

Tanssikeskus Zodiakin Hetken keltainen on ruumiillista tajunnanvirtaa.
Load more
Go to source
unread news (Demo user)
unread news (Demo user)
Kari Jalosen jatkosopimukselle rajua kritiikkiä: ”SC Bernin nykyhistorian suurin virhe”
Sveitsin johtava kiekkotoimittaja lyttää suomalaisvalmentajan jatkon SC Bernissä. Pitkän linjan arvostettu kiekkotoimittaja Klaus Zaugg ei säästele sanojaan ottaessaan kantaa Kari Jalosen jatkosopimukseen, joka pitää suomalaisen menestysvalmentajan SC Bernin (SCB) päävalmentajana kevääseen 2021 asti. – SCB Titanic höyryää täydellä vauhdilla sokeana sumun läpi ja jatkaa Kari Jalosen sopimusta. Tuleeko mahtavasta, maineikkaasta suomalaisvalmentajasta jääkiekkoilun kapteeni Smith?, Zaugg kysyy viitaten Titanicin kapteeniin Edward J. Smithiin.
www.iltalehti.fi
HS-haastattelu: Björn Wahlroosilla on asiaa: Hyvinvointivaltion puolustajat, kiinnittäkää turvavyönne
Björn Wahlroosin uusi kirja julkaistaan tiistaina. Se käsittelee Suomen ongelmia, joita Wahlroos pitää syvinä. Jotain mahdollisuuksiakin hän näkee.
www.hs.fi
Björn Wahlroos antaa kyytiä Rinteen hallitukselle: "Yhtään julkista menoa ei leikata, eikä yksikään ammattiyhdistykselle epämieluisa työmarkkinauudistus etene"
Sampo Oyj:n ja UPM-Kymmene Oy:n hallitusten puheenjohtaja Björn Wahlroos vaatii tuoreessa kirjassaan työehtosopimusten yleissitovuuden purkamista sekä omistamisen ja yrittämisen verotuksen keventämistä.
Kaleva.fi
Talousprofessori bensan ja dieselin uusista päästöpohjaisista hinnankorotuksista Ylelle: ”Tajuavatko päättäjät, mitä tuli sovittua?”
Tutkimusryhmää vetäneen professorin mukaan uuden myyntilupajärjestelmän pystyttäminen voisi onnistua nopeimmillaan puolessatoista vuodessa.
www.is.fi
Äidin anemia raskauden alkupuolella on yhteydessä lapsen autismin ja älyllisen kehitysvammaisuuden riskiin
Äidin raudantarve suurenee raskauden aikana ja sen riittävyys on edellytys myös sikiön hyvälle kehitykselle.
www.is.fi
Asiantuntija povaa vaikeuksia Kanadan pääministerinä jatkavalle Trudeaulle – ”tehtävä diili usean puolueen kanssa”
Pääministerin liberaalipuolue voitti parlamenttivaalit mutta ei saanut enemmistöä.
www.is.fi
Syyttäjä: Pysäköinninvalvoja seisoi auton edessä, Jukurien pomo Jukka Toivakka kiihdytti voimakkaasti liikkeelle
Toivakkaa syytetään virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja pahoinpitelyn yrityksestä.
www.hs.fi
Polttoainekulut ja valuuttamuutokset painoivat Finnairia
Perinteisesti vahvan kolmannen vuosineljänneksen liikevoitto laski viime vuoden lukemista.
yle.fi
Fortum ja Neste solmivat pitkän sähkönmyyntisopimuksen Kalaxin tuulivoimalasta
Neste tulee ostamaan noin 70 prosenttia Kalaxin tuulipuiston tuotannosta 12 vuoden sopimuksella.
kauppalehti.fi
Polttoaine kallistui – Finnairin tulos kyykkäsi odotuksista huolimatta
Lentoyhtiö Finnairin tulos laski kolmannella vuosineljänneksellä vastoin odotuksia.
www.is.fi
PAU aloittaa Postissa noin 9 000 työntekijää koskevan lakon marraskuussa, mikäli tes-neuvotteluissa ei löydy sopua
Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU ilmoitti aloittavansa Postissa lakkotoimet, jotka koskevat noin 9 000 työntekijää.
kauppalehti.fi
Irtonainen rengas, aavemoottoripyörä ja onneton parkkeeraus tallentuivat kojelautakameraan
Erilaisia liikennesattumuksia tallentuu päivittäin ympäri maailmaa.
www.is.fi
PAU: Jopa kahden viikon lakko tulossa Postiin 11.11. alkaen – koskee 9000 työntekijää
Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU uhkaa käynnistää Postissa laajat lakkotoimet. Postinjakelu, käsittely ja kuljetus ovat marraskuussa lakossa kaksi viikkoa, jollei työehtosopimusneuvotteluissa ja pakettilajittelijoiden tilanteesta päästä työnantajan kanssa sopuun, Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU kertoo tiedotteessaan. Lakko alkaa maanantaina 11.11. klo 06.00 ja päättyy sunnuntaina 24.11. klo 24.00. Lakko koskee noin yhdeksää tuhatta työntekijää. PAU ilmoittaa tarvittaessa myöhemmin lisää uusista lakkotoimista.
www.iltalehti.fi
Tubettaja Timo Korpi eli vuoden minimaalisilla ilmastopäästöillä: Parisuhde ajautui vaikeuksiin ja muiden ihmisten välille syntyi ”kuilu”
Kylmät suihkut, autottomuus, niukka rahankulutus – Tubettaja Timo Wilderness eli vuoden päästöpaastossa, jonka aikana hän onnistui vähentämään päästönsä viidesosaan keskimääräisestä.
www.is.fi
Oletko sinäkin kiltti suorittajatyyppi? Puutu stressiin nyt – pitkään jatkuessa se voi sairastuttaa vakavasti
Uusi Hyvä olo -erikoislehti kertoo, että tyypillinen häiritsevästä stressistä kärsivä henkilö on täydellisyyteen pyrkivä, ahdistukseen taipuvainen ja tunnollinen suorittajanainen. Pitkittyessään stressi voi sairastuttaa. THL:n tutkimuksen mukaan noin viidennes miehistä ja naisista kokee itsensä enemmän stressaantuneeksi kuin muut. Työstressiä ei luokitella ammattitaudiksi, mutta se on Euroopan unionissa selkäsairauksien jälkeen toiseksi yleisin työperäinen terveysongelma: peräti neljännes työstä johtuvista sairauspoissaoloista on stressin aiheuttamia.
www.iltalehti.fi
Postin työntekijät uhkaavat kahden viikon lakolla
Lakko koskee noin 9 000 työntekijää.
www.hs.fi
Avohakkuut historiaan -kansalaisaloite luovutetaan eduskunnalle – keräsi yli 60 000 nimeä
Yli 60 000 tuhatta allekirjoitusta kerännyt Avohakkuut historiaan -kansalaisaloite luovutetaan eduskunnalle tänään kello 9.30.
Kaleva.fi
Seuraa suorana: Björn ”Nalle” Wahlroos kertoo uutuuskirjastaan - ”Suomella olisi edelleenkin kaikki edellytykset vaurastua”
Sammon ja UPM:n hallitusten puheenjohtajan Björn Wahlroosin uutuuskirja julkistetaan Helsingissä tiistaina kello 10 alkavassa tilaisuudessa. Björn Wahlroosin uutukainen (Kuinkas tässä näin kävi? - Miksi maallamme ei ollut malttia vaurastua) on kuvaus Suomen kehityksestä sodanjälkeisestä alhosta 2000-luvun vaihteen kärkimaaksi Nokia-ihmeineen ja vaipumisesta kitukasvun ikeeseen. Wahlroos painottaa kirjassaan, että Suomi on tienhaarassa: nykyisellä uralla ei voida jatkaa ja on valittava uusi suunta. Muuten Suomea uhkaa näivettyminen, kasvava työttömyys, valtiontalouden kriisi ja lisääntyvä maastamuutto. Alisuoriutuvasta maasta on taottava kasvava ja menestyvä digi-Suomi.
www.iltalehti.fi
Ensimmäiset luonnoskuvat: Tältä näyttää täysin uusi Škoda Octavia - katso mistä kaikki alkoi!
Škoda on julkistanut ensimmäiset viralliset kuvat, luonnoskuvat, täysin uudesta Skoda Octavia-mallistaan. Škoda Octavia paljastetaan kansainväliselle medialle lähiviikkoina Prahassa, ja Iltalehtikin raportoi paikan päältä uutuusmallista. Nyt Škoda on antanut Octaviasta pienet ennakkomaistiaiset ja julkaissut autosta kaksi luonnoskuvaa.
www.iltalehti.fi
Anni Törnin taposta tuomittu pelkää henkensä puolesta – jopa ikkunoiden kahvat poistettu Itä-Suomen hovioikeudessa
Oikeudenkäyntiin hovioikeudessa on varustauduttu poikkeuksellisen tiukoin turvatoimin. Syynä tähän on tuomitun vankilaan saamat uhkaukset.
www.is.fi
Video: Elementtirekka juuttui jumiin sillan alle Helsingissä aamuruuhkassa
Elementtirekka oli jäänyt jumiin aamuruuhkassa Helsingin keskustan liepeillä. Työmatkalaiset näkivät erikoisen näyn aamulla Helsinginkadulla Helsingissä, kun Elementtirekka oli juuttunut sillan alle. Kyseessä on silta, jonka kautta junat kulkevat Helsingin rautatieasemalta Pasilaan. Helsinginkatu kulkee sen alta.
www.iltalehti.fi
Suuret lakot alkavat Postissa – PAU: Jakelu keskeytetään 2 viikoksi
Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU käynnistää Postissa laajat lakkotoimet.
www.is.fi
HS Helsinki: Tubettaja Timo Korpi vähensi päästöjään viidesosaan vuoden kestäneessä päästöpaastossa: ”loi kuilua minun ja muiden ihmisten välille” Timo Korpi koetti elää vuoden
Kylmät suihkut, autottomuus, niukka rahankulutus – Tubettaja Timo Wilderness eli vuoden päästöpaastossa, jonka aikana hän onnistui vähentämään päästönsä viidesosaan keskimääräisestä.
www.hs.fi
Pau aloittaa ison lakon Postissa marraskuussa
Lakko alkaisi maanantaina 11. marraskuuta aamulla kello 6 ja päättyisi sunnuntaina 24. marraskuuta klo 24.
yle.fi
Tilastokeskuksen työvoimatutkimus: Työllisiä 40 000 enemmän kuin vuosi sitten
Tilastokeskuksen mukaan työttömyys on laskenut erityisesti Varsinais-Suomessa, mutta Pirkanmaalla työttömien työnhakijoiden määrä kasvoi.
www.hs.fi
Analyysi: Koripalloliiga NBA on kannustanut seuroja ja pelaajia olemaan poliittisesti aktiivisia, mutta ääni kellossa muuttuu kun kritiikki kohdistuu Kiinaan
NBA on tullut viime vuosina tunnetuksi liigana, joka ei suitsi pelaajia tai valmentajia poliittisissa kannanotoissa.
Kaleva.fi
DNA:n tulos heikkeni – liittymäkauppa vahvistui
Teleoperaattori DNA:n tulos heikkeni vuoden kolmannella neljänneksellä. Liikevaihto ja käyttökate sen sijaan kasvoivat.
www.is.fi
Kohujen kolhima liberaalien kultapoika Trudeau säilytti vaivoin vallan Kanadassa
Justin Trudeau joutuu muodostamaan vähemmistöhallituksen. Äänivyöryllä neljä vuotta sitten Kanadan johtoon nousseet Justin Trudeaun liberaalit säilyttivät asemansa suurimpana puolueena, mutta menettivät enemmistön parlamentissa. Maanantaina käydyissä vaaleissa liberaalit saivat CBC-kanavan ennusteen mukaan 156 paikkaa ja konservatiivit 122 paikkaa. Kolmanneksi vaaleissa ylsi maan suurimman provinssin Quebecin itsenäisyyttä ja etuja ajava Bloc Québécois (BQ) 32 paikalla ja neljäs merkittävän määrän paikkoja saanut puolue oli New Democratic Party (NDP) 24 paikalla.
www.iltalehti.fi
Nainen menetti molemmat kätensä haihyökkäyksessä Polynesiassa
Ranskalaisturisti on menettänyt molemmat kätensä haihyökkäyksessä Ranskan Polynesiassa, kertoivat viranomaiset tiistaina.
www.is.fi
Ponssen tulos nousi reippaasti ja ylitti odotukset
Ponssen tulos ylitti odotukset. Liikevaihto jäi odotuksista.
kauppalehti.fi
Finnairin vertailukelpoinen liiketulos jäi selvästi ennusteista - tulos heikkeni
Polttoainekustannukset jatkoivat nousussa. Yhtiö hakee kustannustehokkuuden parantamista.
kauppalehti.fi
Muistatko vielä Salkkareiden Roosan? Karautti kihloihin tv:stä tunnetun Timon kanssa – ”Rakkauden päivä!”
Toisenlaiset frendit -ohjelmasta tutut Sanna ja Timo ovat menneet kihloihin.
www.is.fi
Kesla kasvoi kannattavasti – ohjeistus ennallaan
Metsäkoneista tunnettu Kesla paransi jälleen menoaan, kun se onnistui paikkaamaan Venäjän-laskutuksen vähenemisen muilla markkina-alueilla.
kauppalehti.fi
Myllerrys kriisi-Tepsissä jatkuu: Puolustajan sopimus purettu
Jääkiekon SM-liigassa toiseksi viimeisenä viruva Turun Palloseura tiedotti pelaajamuutoksesta. TPS kertoo tiistaina aamupäivällä lähetyssä tiedotteessa, että Santeri Lukan sopimus on purettu. Viime kaudeksi Turkuun siirtynyt Lukka pelasi joukkueen riveissä kaikkiaan 64 Liiga-ottelua, joissa syntyivät tehopisteet 2+17. Viimeksi puolustaja oli TPS:n kokoonpanossa syyskuun puolivälissä.
1 h
www.iltalehti.fi
Kriisiseura TPS:n myllerys jatkuu, nyt lähti puolustaja Santeri Lukka
Turun Palloseurassa on kauden alussa riittänyt tapahtumia.
1 h
www.hs.fi
HPK hankki puolustaja Santeri Lukan TPS:sta
Santeri Lukan ura jatkuu Hämeenlinnassa.
1 h
www.is.fi
Runoilija Aila Meriluoto on kuollut
Meriluoto muistetaan pitkästä ja palkitusta urastaan.
1 h
yle.fi
Basware paransi selvästi tulostaan
Baswaren oikaistu käyttökate parani selvästi odotuksia enemmän, myös Cloud-liiketoiminta kehittyi odotuksia paremmin.
1 h
kauppalehti.fi
Runoilija Aila Meriluoto on kuollut
1 h
www.hs.fi
STT: Kirjailija Aila Meriluoto on kuollut
Kirjailijan kuolemasta uutisoi STT. STT uutisoi kirjailija Aila Meriluodon kuolleen 95-vuotiaana. Asiasta ilmoitti STT:lle hänen tyttärensä puhelimitse. Aiheesta lisää hetken kuluttua.
1 h
www.iltalehti.fi
Rehnin kirja: Hallitukselta väärää EU-politiikkaa
Ex-komissaari, keskuspankkiiri Olli Rehn moittii Juha Sipilän hallitusta lyöttäytymisestä niin sanottuun ­Hansa-ryhmittymään.
1 h
kauppalehti.fi
Asuntorakentamiseen myönnetyt luvat jatkoivat tuntuvaa vähenemistä elokuussa - kerrostalot -30,7 prosenttia
Asuinrakentamisen lupien laskutrendi jatkui elokuussa. Myönnetyt rakennusluvat vähenivät myös kaikkiaan tuntuvasti, mikä jatkoi trendiä.
1 h
kauppalehti.fi
Runoilija Aila Meriluoto on kuollut
Meriluoto kuoli maanantaina 95-vuotiaana.
1 h
www.is.fi
Tuoreet luvut julki: Työllisten määrä noussut 40 000:lla – selittyy lähes täysin naisten tilanteella
Työllisyysasteen trendi nousi syyskuussa 72,8 prosenttiin, kertoo Tilastokeskus. Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan työllisiä oli syyskuussa 40 000 enemmän kuin vuotta aiemmin. Työllisten miesten määrä kasvoi tuhannella ja naisten 39 000:lla verrattuna vuoden 2018 syyskuuhun. Työllisyysaste oli 72,7 prosenttia, mikä on 1,3 prosenttiyksikköä korkeampi kuin edellisen vuoden syyskuussa.
1 h
www.iltalehti.fi
Ero Maisa Torpasta stressasi - Jari-Matti Latvala avautuu sotkun seurauksista: ”Vietin kaksi päivää puhelimessa”
Jari-Matti Latvala kommentoi viimeaikaista eroaan rallin maailmanmestaruussarja WRC:n verkkosivuilla julkaistussa jutussa. Suomen rallitähti lähetti toissaviikolla tiedotteen, jossa hän kertoi, että suunnitellut häät kihlatun Maisa Torpan kanssa on peruttu. Pariskunta ehti pitää yhtä reilun kolmen vuoden ajan.
1 h
www.iltalehti.fi
HS Helsinki: Messukeskuksen eteen ilmestyi lähes kymmenmetrinen liukumäki
Liuku-teos juhlistaa satavuotiasta Messukeskusta.
1 h
www.hs.fi
DNA kasvatti tulosta ja liikevaihtoa hyvällä puhelinliittymien kaupalla
Pörssistä poistuvan DNA:n kasvua vauhdittivat etenkin matkaviestinpalvelut. Yhtiön asiakkaat käyttävät mobiilidataa eniten maailmassa.
1 h
kauppalehti.fi
Mies näki pienten pisteiden vilistävän lattialla, sitten ne katosivat - hallusinaatiot ovat aiemmin tiedettyä yleisempiä, etkä ole menettänyt järkeäsi
Hallusinaatiot liitetään usein vakaviin mielenterveyden ongelmiin, alkoholiin tai huumeisiin. Ne voivat johtua erilaisista sairauksista, stressistä tai univajeesta. Joskus hallusinaatio vain tulee ilman syytä. Eläkeläismies oli juuri laittanut television kiinni. Mies oli aikeissa mennä nukkumaan, kun huomasi lattian olevan täynnä pisteitä. Pisteet liikkuivat kuin ne olisivat olleet eläviä, kirppuja. Kirput olivat lattialla säännöllisin välein, noin yksi kirppu per neliösenttimetri. Hän ei uskaltanut astua eteenpäin, ettei talloisi niitä.
1 h
www.iltalehti.fi