TT: Ruotsin naisten tähtimaalivahti sai MM-kisojen aikana Suomesta tulleen tappouhkauksen

Hedvig Lindahl julkaisi saamansa yksityisviestin, jossa uhataan raiskauksella ja tappamisella.
Load more
Go to source
unread news (Demo user)
unread news (Demo user)
Saadaanko Kitkan noita takaisin Kuusamoon vai viedäänkö luuranko Siidaan? – Ratkaisevia dna-tuloksia odotettu viisi vuotta
Kitkan noidaksi kutsutun, 1500-1600 -luvuille ajoitetun saamelaisnoidan luuranko haluttaisiin haudata ja siunata takaisin haudan lepoon alkuperäiseen paikkaansa.
7 m
Kaleva.fi
Rajut tulvat koettelevat Etelä-Eurooppaa – useita ihmisiä kateissa
Espanjassa kateissa olivat muun muassa äiti ja poika, joiden asuntovaunun tulvavedet veivät mukanaan.
7 m
yle.fi
Metallican keikalla örveltänyt Sampo Kaulanen kertoo nyt, miltä tuntuu, kun joutuu otsikoihin julkisten överikännien takia
Sampo Kaulanen kokee morkkista lähinnä siitä, että Minttu-vaimo joutui kantamaan hänet pois paikalta, uutuuskirjassa kerrotaan. Kauppias Sampo Kaulasesta kirjoitetussa elämäkerrassa palataan viime heinäkuisiin hetkiin, jolloin Metallica esiintyi Hämeenlinnan Kantolan tapahtumapuistossa. Sampo oli odottanut rock-suosikkinsa keikkaa vuoden päivät, mutta repsahti juomaan juuri ennen keikkaa, eikä muista esiintymisestä mitään.
8 m
www.iltalehti.fi
Tulosanalyysi: Ennusteet murskannut Kone valmis vaisumpaan vuoteen
Seuratkaa rahavirtaa: Koneen kasvu jatkuu joka toiminnossa ja jokaisella alueella.
kauppalehti.fi
Tarjouspyynnöissä jyrkkä supistuminen –Teknologiateollisuuden Helle: Heikkenevä suhdannetilanne ei tule yllätyksenä neuvotteluihin
Teknologiateollisuuden Helle: Heikkenevä suhdannetilanne ei tule yllätyksenä neuvotteluihin.
kauppalehti.fi
Tulosanalyysi: Tuloshirmu Neste hakee lisää tuotantoa uusiutuville
Uusiutuvien polttoaineiden tuoma tulosennätys rohkaisi sijoittajia. Näkymät ovat vahvat.
kauppalehti.fi
Tulosanalyysi: Alma Median toimitusjohtaja vihjaa yritysostoista – Yhtiön liikevaihto supistui hieman
Talouskasvun hidastuminen luo paineita mediatalolle. Liiketulosta tuki tiukka kulukuri.
kauppalehti.fi
Eljas Jokinen jännitti Ilkka Herlinin tapaamista: ”Odotin, että pääsen neuvottelemaan mörököllin kanssa”
Lannoite- ja maanparannusaineiden jalostaja Soilfood haluaa tuoda Suomen maatalouden uudelle aikakaudelle. Kasvuraketti herättää ­kansainvälistä kiinnostusta, mutta yrityksen matkalle on mahtunut myös vaikeuksia.
kauppalehti.fi
Uusi nettialusta paljastaa lajittelun vaikutuksen – muutaman perustiedon syöttämällä pääsee näkemään tuottamansa jätteen määrän
Esimerkiksi kahden hengen taloudessa syntyy polttokelpoista jätettä kuukaudessa runsaat kuusi kiloa, mutta biojätettä lähes kymmenen ja muoviakin vajaa neljä kiloa.
Kaleva.fi
Kommentti: Iso osa sijoittajista unohtaa olennaisen keskimäärin 10 vuoden välein
Riskit alkavat kuin itsestään unohtua, kun edellisestä rytinästä on kulunut aikansa ja uutta kurssinousuakin on kestänyt houkuttelevan pitkään, kirjoittaa erikoistoimittaja Jan Hurri.
www.is.fi
Herätys: Sairaalatarvikkeiden toimitus kaaoksessa Ruotsissa, kannattaako vapaaehtoista eläkemaksua maksaa, rakennusmies on nyt rakentaja
Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.
yle.fi
Saara Aalto paljastaa: Meri Sopasesta tulee Meri Aalto
Kihlapari ottaa avioituessaan yhteisen sukunimen, joka ei ole ”opettajamainen Sopanen”. Saara Aalto ja Meri Sopanen vierailevat tällä viikolla Tuttu juttu -show’ssa MTV3:lla. Esille nousevat tietysti häät, joita on jouduttu lykkäämään. Saara koettaa vaientaa avioliittoutelut napakasti, mutta hyväntuulisesti, joskaan hän ei oikeastaan onnistu siinä. Laulaja aikoo myöntää Timo Koivusalolle vain, että naimisiinmenosta on jo sovittu. Siinä se.
www.iltalehti.fi
Lauri Markkanen järisyttävässä vireessä! Pussitti upean pistemäärän kauden avauksessa
Chicago Bullsin kausi alkoi tappiolla. Bulls hävisi Charlotte Hornetsin kotikentällä pelatun ottelun pistein 125-126. Bullsin ykköspelaaja oli Lauri Markkanen, joka pussitti peräti 35 pistettä. Markkanen kahmi myös kunnioitettavat 17 levypalloa. Pistemäärä sivuaa suomalaisen NBA-uran ennätyslukemaa.
www.iltalehti.fi
HS-gallup: Perussuomalaiset jatkaa kärkipaikalla
Kakkosena ovat kokoomus ja SDP.
yle.fi
Työnhakusivusto otti käyttöön sukupuolineutraalit ammattinimikkeet – kymmenet mies-ammatit tai emännät voi sanoa toisinkin
Duunitorin ja Kotimaisten kielten keskuksen listassa on 130 vaihtoehtoista ammattinimikettä.
yle.fi
Haravoinnista helpompaa: Harri keksi selkää säästävän niksin syksyn pihatalkoisiin
Tämän nähtyäsi haravointi muuttuu mukavaksi ajanvietteeksi. Heikki jakoi lauantaina 19. lokakuuta suosittuun Facebook-ryhmään kehittelemänsä vinkin haravoinnin helpottamiseksi. Julkaisu on kerännyt muutamassa päivässä yli 100 kommenttia ja reippaat kaksi tuhatta tykkäystä. – Kehitin tämän viime syksynä orapihlaja-aidan leikkaamisen yhteydessä. Oksat ovat todella piikikkäitä ja niitä ei halua ottaa syliin. Turvallisuuskysymyksestä kaikki lähti, Heikki kertoo keksinnöstään.
www.iltalehti.fi
Ruuhkamaksut, taksikorjaus, polttoainevero – tällaisia muutoksia hallitus suunnittelee liikenteeseen
Siltarumpupolitiikkaa on tarkoitus vähentää 12-vuotisella suunnitelmalla.
www.is.fi
Kihlattu lypsi rakastuneelta talon­mieheltä 45 000 euroa – uhri keksi keinon huijarin narauttamiseksi
Tamperelaisnainen tarvitsi rahaa tullissa olevien kankaiden lunastamiseen, Kemijärvellä sijaitsevan talon remonttiin, lääkärimaksuihin, velkojen maksuun sukulaisille, autoon... Talonmies joutui viidessä kuukaudessa puille paljaille.
www.is.fi
Kansalaisliike vetoaa ministeriin: Porin tuhkanjalostamoa ei saa käynnistää "keskeneräisenä" – Fortum torjuu pelot päästöistä
Koko Suomen jätteenpolttolaitosten tuhkat käsittelevä laitos otetaan käyttöön Porin Mäntyluodossa vaiheittain näinä päivinä.
yle.fi
Aino-Kaisa Saarisen julkaisema kohukuva nousi taas pinnalle Norjassa – Therese Johaugin palkitseminen puhuttaa
Norjalaisen Dagbladetin kolumnisti väläyttää, että Johaug on joutunut valeuutisten uhriksi.
www.is.fi
Talvi kiristää otettaan Lapissa – lunta tupruttaa jopa 10 senttiä
Huomenna perjantaina Keski-Suomeen on tiedossa paikoin myrskytuulia. Sateet liikkuvat tänään lännestä kohti Etelä- ja Keski-Suomea tuoden mukanaan vettä ja tihkua. Oulussa sateet tulevat räntänä, mutta Lapissa talvi tekee vahvasti tuloaan, sillä lunta voi tänään tupruttaa paikoin jopa 10 senttiä.
www.iltalehti.fi
Vaimoa hoitaneen lääkärin sanat musersivat leijonalegendan: ”Okei… Ilmeisesti sinulle ei ole sitten kerrottu”
Jääkiekkolegenda Heikki ”Hexi” Riihirantaa kohtasi suuri suru kesäkuussa 2016. Riihiranta kertoo asiasta tuoreessa elämäkerrassaan. Heikki ”Hexi” Riihiranta, yksi Suomen kaikkien aikojen tunnetuimmista jääkiekkoilijoista, oli Maritansa kanssa yhdessä 43 vuotta ja naimisissa 40 vuotta. – Vaimon kuolema oli kova paikka. Marita tuki minua, hoiti perheen ja kuntosaliamme Munkkiniemessä, kun pahimmillaan olin vuodessa 100 vuorokautta matkoilla, Riihiranta kertoi Iltalehdelle vuosi sitten 70-vuotishaastattelussaan.
www.iltalehti.fi
Aivan uudenlainen Alzheimer-lääke tulossa markkinoille – suomalaisprofessori: ”Se tuo totta kai toivoa”
Uusi lääke voisi väitetysti hidastaa Alzheimerin taudin etenemistä.
www.is.fi
Ärsyttääkö kauppojen varhainen jouluhössötys? Mervi, 63, lataa suorat sanat ilmiöstä
Kaupoissa myydään jo kaikenlaisia joulutuotteita – ja sekös jakaa ihmiset kahteen leiriin. Joulu on taas – tai siis kahden kuukauden päästä. Kaupat ovat silti jo täynnä joulumuonaa ja -krääsää, ja onpa moni kauppa avannut jo erillisen jouluosastonkin. Asia nousi esiin Helsingin Sanomien yleisönosastokirjoituksessa, jossa helsinkiläinen Mervi Lundmark, 63, paheksui kauppojen joulupainostusta. Lundmarkin mielipide julkaistiin otsikolla ”Kaupatko päättävät, milloin joulua vietetään?”
www.iltalehti.fi
Rauhankävely yhdistää kolmen uskontokunnan edustajat Helsingissä
Kulkue lähtee liikkeelle synagogalta, pysähtyy moskeijalla ja lopettaa matkansa kirkolle.
www.is.fi
Missä Katarina Witt voitti ensimmäisen taitoluistelun olympiakultansa? Pelaa torstain 10 kysymystä!
Iltalehden perinteinen urheiluvisa on myös verkossa. Montako tiedät? 1) Minkä NHL-seuran palkkalistoilla on hyökkääjä Aleksi Saarela? 2) Missä Katarina Witt voitti ensimmäisen taitoluistelun olympiakultansa?
www.iltalehti.fi
Pulaa kuminhanskoista, koeputkista, jopa vessapaperista – tämä on ollut lokakuussa tilanne monessa ruotsalaisessa sairaalassa
Pula sairaalatarvikkeista on pakottanut useita sairaaloita perumaan leikkauksia Ruotsissa.
yle.fi
Kukkakaalipirtelö-Anita tuntee armeijan ja suomalaisen ruoan tuotannon
Torstaina 60 vuotta täyttävä Lännen Median politiikan toimittaja Anita Simola ei arvannut, että hänen tekemänsä puolustusministerin haastattelu nousee kansainväliseksi uutiseksi.
Kaleva.fi
Linnanmaalle uimahalli viivyttelemättä – on luontevaa ja ekologista sijoittaa uimahalli sinne, missä ihmiset ovat
Uimahallin rakentamista ei voi lykätä, koska Raksilan uimahalli on peruskorjattava mahdollisimman pian, emmekä sen kiinni ollessa voi jäädä useiksi vuosiksi kahden uimahallin varaan.
Kaleva.fi
Sisäministeri Ohisalon pyytämä selvitys poliisin toiminnasta valmistuu vielä tämän viikon aikana – Tämä kaikki Turkki-mielenosoituksen tapahtumista tiedetään nyt
Oikeusasiamiehelle ei ole tullut kanteluita poliisin toiminnasta viime lauantain mielenosoituksessa. Mielenilmaus vastusti Turkin sotatoimia Koillis-Syyriassa.
Kaleva.fi
Jos kaikki menee hyvin, Hailuotoon pääsee siltoja ja pengerteitä pitkin neljän vuoden päästä – Oulun ja Hailuodon välinen kiinteä yhteys on enää yhtä lupaa vaille
Hailuodon ja mantereen välille rakennettava kiinteä yhteys on viimeistä lupaa, vesilupaa vaille. Sitä odotetaan vielä tämän vuoden puolella.
Kaleva.fi
Elimistön lievä tulehdus riskitekijä vakaviin sairauksiin – 15 keinoa pysäyttää oireeton ja salakavala kehonvaltaus
Lievä tulehdus altistaa syövälle, muistisairauksille, tyypin 2 diabetekselle ja sydänsairauksille, mutta sitä voi vastustaa oikeilla ruokavalinnoilla. Lievä tulehdus on eräänlainen koko kehon kudosten ja solujen pitkäkestoinen ärsytystila, joka syntyy vuosien kuluessa. Lievän tulehduksen muita nimiä ovat hiljainen tulehdus, matala-asteinen tai vaimea tulehdus. Siinä kehon oma immuunijärjestelmä toimii lievästi liian aktiivisesti, vaikka ei tarvitsisi.
www.iltalehti.fi
Kuulutko niihin 700 000:een, joille myytiin vapaaehtoinen eläkevakuutus? Jatkaako vai lopettaa maksut – 9 kysymystä ja vastausta
Eläkevakuutusten suosio on romahtanut. Silti edelleen joka viidennellä työikäisellä suomalaisella on yksilöllinen eläkevakuutus.
yle.fi
Tämä katumaasturi pyörähtää paikallaan kuin panssarivaunu – bensamoottori korvattu kaasuturbiinilla
TOKION AUTONÄYTTELY Mitsubishi haluaa tulevaisuudessa olla johtava autonvalmistaja ladattavissa hybrideissä.
1 h
kauppalehti.fi
NHL:n naurunaihe palkkasi valmentajan Englannin Valioliigasta – jyrää nyt sarjakärjessä: ”En ole koskaan kokenut mitään sellaista”
Buffalo Sabresin jokerikortti Ralph Krueger on osoittautunut kauden alussa ässäksi. Joukkueen suomalaispuolustaja Rasmus Ristolainen ylistää uutta valmentajaa.
1 h
www.is.fi
Elina joi kännit pian synnytyksen jälkeen ja sammui imettäessä – Karmea perhejoulu oli viimeinen pisara
Elina Vaittinen-Kulmala, 37, ei kaunistele menneisyyttään alkoholistina. Nyt takana on jo lähes kuusi raitista vuotta. Elina Vaittinen-Kulmalasta tuli alkoholisti jo 18-vuotiaana. Ensikännit hän oli juonut viisi vuotta aiemmin. 24-, 27- ja 29-vuotiaana hän oli kokonaan juomatta yhdeksän kuukauden ajan. Syy oli painava: hän odotti lasta. Neuvolassa Vaittinen-Kulmala kertoi, ettei käytä alkoholia lainkaan – olihan se sillä hetkellä totta.
1 h
www.iltalehti.fi
Pilvipalvelut nostivat Microsoftin tulosta
Yrityksille myytävät pilvipalvelut kattavat hieman yli kolmanneksen Microsoftin liikevaihdosta.
1 h
yle.fi
IS: Tuomas Enbuske ja Sarian Antila ovat eronneet
Sarian Antila kertoo Ilta-Sanomille parisuhteensa päättyneen. Toimittaja, kolumnisti Tuomas Enbuske ja hänen kihlattunsa Sarian Antila ovat eronneet, kertoo Ilta-Sanomat. IS:n tietojen mukaan pariskunta on elänyt jo jonkin aikaa omaa elämäänsä tahoillaan.
1 h
www.iltalehti.fi
Rakennusliikkeen johdon tiloista Ruotsissa löytyi viritetty juoma-automaatti – salanappi iskee käteen nelosolutta: ”Toimii”
Rakennuksen ruokailutiloista löytyy runsaasti myös nelosoluita väkevämpiä vaihtoehtoja.
2 h
www.is.fi
Björn Wahlroosilta suorasanaiset terveiset Antti Rinteelle ja tyly luonnehdinta demareista
Sammon ja UPM:n hallitusten puheenjohtaja Björn Wahlroos sai esittää toiveen Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa tiistaina. Wahlroosin toive oli seuraava: – Toivoisin, että demarit liittyisivät siihen porukkaan, joka haluaa ja rakentaa Suomelle talouskasvua.
2 h
www.iltalehti.fi
Mario Draghin lähtö on linjan arvioinnin paikka
2 h
kauppalehti.fi
Kotihoidontuki kannustaa vääriin asioihin – keskustalaisten pitäisi jättää 1950-luku taakseen
2 h
kauppalehti.fi
Tuomas Enbuske ja Sarian Antila: Ero!
Viime keväänä kihlautuneet Tuomas Enbuske ja Sarian Antila ovat lähteneet eri teille. – Erosimme kuukausia sitten, Sarian Antila vahvistaa.
2 h
www.is.fi
Lauri Markkanen hirmuiskussa NBA-avauksessa, sivusi ennätyspisteitään – Chicago Bullsille kirvelevä tappio
Lauri Markkanen heitti 35 pistettä NBA-kauden avausottelussa.
2 h
www.is.fi
Huawein varapääjohtaja lyö pöytään kovat luvut: "Olemme tänä vuonna myyneet jo 600 000 5g-tukiasemaa"
Varapääjohtaja Catherine Chenin mukaan Huawei on yksin tänä vuonna myynyt 600 000 5g-tukiasemaa.
2 h
kauppalehti.fi
Uhkaako Huaweita Nokian puhelinbisneksen kohtalo? – "Tässä teollisuudessa ei voi pysähtyä sekunniksikaan vetämään henkeä"
2 h
kauppalehti.fi
Edesmennyt Espanjan diktaattori Franco kaivetaan haudastaan ja siirretään vaimonsa viereen
Maan hallituksen mukaan Espanja ei voi "jatkaa diktaattorin perinnön ylistämistä" mausoleumissa, josta on tullut turistien ja äärioikeistolaisten suosima nähtävyys.
3 h
yle.fi
Kurdijohtaja kiitteli Venäjää ihmisten pelastamisesta
Mazlum Abdi suhtautuu varauksella Turkin kanssa tehtyyn sopimukseen.
3 h
yle.fi