Tuomas Muraja rämpi vuosia valtion tukiviidakossa – sitten tuli voitto ”Kelan arpajaisissa” ja muutti kaiken 2 vuodeksi

Pieni työkeikka lakkasi olemasta riski, kun kirjailija-toimittaja Tuomas Muraja pääsi mukaan perustulokokeiluun.
Load more
Go to source
unread news (Demo user)
unread news (Demo user)
Marokon kuningas armahti abortista vankeuteen tuomitun toimittajan
Aktivistien mukaan toimittajan saamalla vuoden vankeustuomio oli poliittisesti motivoitunut.
8 m
www.hs.fi
Trump kiisti näyttäneensä vihreää valoa Turkin hyökkäykselle: Kurdien PKK luultavasti ”suurempi terroriuhka monessa mielessä kuin Isis”
Yhdysvaltojen YK-lähettiläs vaatii Turkkia lopettamaan operaationsa Pohjois-Syyriassa.
www.is.fi
Eduskunta harvinaisen samoilla linjoilla kaivoslain uudistamisesta: "Monikansalliset yhtiöt ovat kaivaneet rikkauksia maastamme ilmaiseksi"
Kansanedustajat tuntuivat keskiviikon täysistunnossa olevan harvinaisen yksimielisiä siitä, että kaivoslainsäädäntöä on uudistettava.
Kaleva.fi
Miina Äkkijyrkkä, 70, latasi deittiprofiilin Tinderiin Singaporessa: ”Se on sellainen seksipalsta vaan”
Taiteilija avaa kotinsa ovet Maria Veitolalle. Päivän aikana puidaan menneitä rakkauksia, ja Äkkijyrkkä paljastaa etsineensä uutta suhdetta Tinderistä. Kuvataiteilija Miina Äkkijyrkkä, 70, esittelee Maria Veitolalle nykyistä elämäänsä maaseudulla. Äkkijyrkkä esittelee Veitolalle myös elämänsä miehet: Mikko Niskasen ja Paavo Halosen veistokset komistavat olohuonetta.
www.iltalehti.fi
Triplan yhteydessä avautuva Musiikkimuseo Fame nojaa teknologiaan ja tarjoaa sisältöä ilman genrerajoja
Suomen ensimmäinen musiikkimuseo nostaa esikuvistaan poiketen kunniagalleriaansa tekijöitä rockista klassiseen musiikkiin.
www.hs.fi
KOK aikoo siirtää ensi vuoden Tokion olympiamaratonin ja kävelyn viileämpään ympäristöön Sapporoon
Kuumuus puhutti syys-lokakuussa Qatarin Dohassa kisatuissa yleisurheilun MM-kilpailuissa.
Kaleva.fi
Espanjan jalkapalloliiga haluaa Katalonian väkivaltaisuuksien pelossa siirtää El Clasicon Madridiin
Katalonian alueen viimeaikaiset mielenosoitukset vaikuttavat Espanjan jalkapalloliigan otteluohjelmaan.
Kaleva.fi
Välivainiolla alkaa kahdeksankerroksisen kerrostalon rakentaminen – valmista pitäisi olla reilun vuoden kuluttua
Pahoin rähjääntynyt Välivainion ostoskeskuksen alue alkaa saada uutta ilmettä, kun piakkoin alkaa alueen rakennuskokonaisuuden ensimmäisen talon rakentaminen.
Kaleva.fi
SM-liigassa pelattiin kaksi ottelua – Sportille murskatappio ja peräti kolme pelaajaa suihkuun
Jukurit ja SaiPa juhlivat voittoja keskiviikon liigakierroksella.
www.is.fi
Tanskalainen maajussi -ohjelman tähti matkusti Suomeen – tuiki tavallinen kalastusväline sai miehen hämmästymään toden teolla
Tanskalainen maajussi -sarjan tähti Frank Erichsen tutustuu Ylellä torstaina esitettävässä jaksossa suomalaisiin erikoisuuksiin.
www.is.fi
Palohälytys hätkähdytti ennen avajaisia - Redin ongelmat eivät huoleta Triplassa: ”Tämä on paljon muuta kuin kauppakeskus”
Helsingin Pasilaan avautuu torstaina Pohjoismaiden suurin kauppakeskus, mutta riittääkö Suomessa näin massiiviseen ”elämyskeskukseen” asiakkaita? Huomenna torstaina suurelle yleisölle avautuu Helsingin Pasilassa sijaitseva Pohjoismaiden suurin kauppakeskus, Mall of Tripla. Tai itse asiassa mikäli hankkeen suunnittelijoilta kysyy, kyseessä ei ole ensinkään kauppakeskus, vaan pikemminkin ”elämyskeskus” ja ”kaupunkikeskus”, suoranainen ”ihmisten kohtaamispaikka”. Mallia lienee otettu ainakin yhdysvaltalaisesta kauppakeskuskulttuurista, johon viittaa jo englanninkielinen nimikin.
www.iltalehti.fi
Harrastajaohjastaja jysäytti totopommin – ”Pelimiehet eivät luota tällaisiin meikäläisiin”
Pelaajien usko ei riittänyt alkukaudella useampia voittoja ravanneeseen Lulun Lupaukseen.
www.is.fi
Piinaavat ilmavaivat terrorisoivat Leenan elämää: ”Häpesin ja pelkäsin, etten ikinä löytäisi poikaystävää”
Ravitsemusterapeutti Leena Putkonen on kärsinyt vatsavaivoista koko ikänsä. Yliopistoaikoina kivut olivat pahimmillaan. Kipujakin raskaampaa oli jatkuva ahdistus. Leena ajatteli, ettei kukaan mies kestäisi asua hänen kanssaan. Olen kärsinyt vatsavaivoista lapsesta asti. Muistan maanneeni pienenä tyttönä sohvalla jalat koukussa kylmäpussi kipuilevan vatsan päällä. Meillä on suvussa paljon herkkävatsaisuutta, joten geneettistä perimää löytyy. Pahin vaihe alkoi yliopistossa. Altistavia tekijöitä olivat ainakin liian vähäinen uni ja elämänmuutoksesta aiheutunut stressi. Samoihin aikoihin oli myös masennuskausia, joiden taustalla oli todennäköisesti hormonaalisia syitä.
www.iltalehti.fi
Alma-kysely: Pekka Haavisto on ylivoimainen suosikki seuraavaksi presidentiksi
Aika pelaa politiikantutkija Johanna Vuorelman mielestä presidenttipeliä Haaviston hyväksi. Alle 50-vuotiaiden äänestäjien keskuudessa Haavisto nauttii yli 40 prosentin pohjakannatusta. Pekka Haavisto (vihr) on ylivoimainen suosikki tasavallan presidentti Sauli Niinistön seuraajaksi. Asia selviää Alma Median kyselystä, jossa ulkoministerinä tällä hetkellä työskentelevä Haavisto saa 33 prosentin kannatuksen seuraavaksi tasavallan presidentiksi.
www.iltalehti.fi
Simo Rantalaiselle näytettiin kuva hänestä ja Jari Sarasvuosta ennen välirikkoa – reaktio oli välitön
Simo Rantalainen ja Jari Sarasvuo olivat 90-luvulla huippusuosittu juontajapari. Sitten tuli välirikko. Simo Rantalainen vieraili Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa. Erikoistoimittaja Susanne Päivärinta näytti Rantalaiselle 90-luvun puolivälissä otettua valokuvaa, jossa Rantalainen on läheisissä tunnelmissa Jari Sarasvuon kanssa. Kaksikko juonsi tuolloin huippusuosittua Hyvät, pahat ja rumat -ohjelmaa. Kuvan nähtyään Rantalaisella oli paljonkin sanottavaa entisestä kollegastaan. Katso yltä video, missä Rantalainen muistelee Sarasvuota.
www.iltalehti.fi
Mariska kertoo näkevänsä näkyjä: "Ne vaan tulee jostain"
Mariska on yksi Suomen parhaita sanoittajia. Hän kertoo parhaiden tekstiensä tulleen hänelle näkyjen kautta. Mariska vieraili Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa. Susanne Päivärinnan haastattelussa muisteltiin Mariskan uran parhaita sanoituksia. Kävi ilmi, että ne ovat olleet seurausta siitä, että Mariskalla on kyky nähdä näkyjä. – Ne vaan tulee jostain, jos käy tsägä, Mariska aloitti näyistään kertomisen.
www.iltalehti.fi
Pääkirjoitus: Tehyn extravaatimukset jakavat jo ay-liikettä – palkkakierros alkaa synkissä merkeissä
Työehtosopimuksista neuvotellaan synkissä merkeissä. Teollisuuden neuvottelut eivät etene mihinkään, koska riita kilpailukykysopimuksen jatkosta on lukinnut tilanteen. Ay-liikkeen sisällä Tehyn vaatimukset 1,8 prosentin extrakorotuksista herättävät myös närää.
www.is.fi
Alma Median presidenttigallup: Pekka Haavisto ylivoimainen suosikki Sauli Niinistön seuraajaksi – tutkija: ”Haavistolla on hyvä asetelma edessään”
Aika pelaa politiikantutkija Johanna Vuorelman mielestä presidenttipeliä Haaviston hyväksi. Alle 50-vuotiaiden äänestäjien keskuudessa Haavisto nauttii yli 40 prosentin pohjakannatusta. Haavisto katkaisisi heterojatkumon tasavallan presidentin virassa.
kauppalehti.fi
Kadonneen prinsessan tapaus – kuinka kaapatun Latifan kohtalo voi vaikuttaa naisten elämään Persianlahden maissa
Amnesty ja itsekin pidätettynä ollut suomalainen auttaja Tiina Jauhiainen vetoavat kadonneen puolesta.
yle.fi
Kauhistunut murmeli tallentui kameraan täydellisellä hetkellä - näin upeaa otosta harvoin näkee
Maailman hienoimmat luontokuvat on valittu Wildlife Photographer of the Year -kilpailussa. Maailman hienoimmat luontokuvat on valittu Wildlife Photographer of the Year -kilpailussa. Voittaja on valokuvaaja Yongqing Baon otos, jossa tiibetinkettu kärttää saaliikseen murmelia. Kuva on otettu Kiinassa Qilian -vuoristossa. Kilpailuun osallistui 48 000 kuvaa sadasta eri maasta.
www.iltalehti.fi
Merkel ja Macron toiveikkaina brexit-sopimuksen syntymisestä – ”Haluan uskoa että sopimusta ollaan viimeistelemässä”
Ranskan ja Saksan johtajat esiintyivät yhteisessä tiedotustilaisuudessa keskiviikkona.
www.is.fi
Suora lähetys torstaina klo 8.30: Pasilan Triplan ovet aukeavat
ISTV astelee asiakkaiden kanssa sisään, kun Mall of Triplan ovet aukeavat torstaiaamuna kello 9. Vierailimme tiloissa, kun avajaisiin oli aikaa alle vuorokausi.
www.is.fi
EU:n puheenjohtajamaana Suomi viimeistelee EU:n budjettiehdotuksen – "Päämääränä on se, että sopu löytyy vuoden loppuun mennessä"
Euroopan Unionin päämiehet koontuvat pohtimaan sitä, mihin EU:n varoja pitäisi seuraavan seitsemän vuoden aikana käyttää.
Kaleva.fi
Uudessa musiikkimuseossa on Juice Leskisen kitaroita ja Jean Sibeliuksen pellavapuku – avajaisissa vieraillut Remu Aaltonen pitää museota tervetulleena
Musiikkimuseo Famessa pääsee kokemaan virtuaalisesti, minkälaista on laulaa Olavinlinnan tai Hartwall Arenan lavalla.
Kaleva.fi
Video: Saimaannorppa yllätti Topin keskellä kaupunkia - ”Puijasi vähän aikaa ja tuli vielä morjestamaan”
Saimaannorppa ui Savonlinnassa aivan Topi Kankkusen viereen ja katseli vastaantulijaa pitkään. Topi Kankkunen oli tiistaina alkuillasta juoksulenkillä Savonlinnassa, kun hän näki jonkin uivan rantaa pitkin. Pian Kankkunen huomasi, että sieltähän tulee saimaannorppa. – Ihmettelin vähän aikaa, että onko se tosiaan norppa. Jäin siihen katselemaan. Huvittava tilanne, kun molemmat katsovat toisiaan, Kankkunen kertoo kohtaamisesta.
www.iltalehti.fi
Suomeen uusi kaivosvero? ”Kohtuutonta, että australialaiset ja kanadalaiset vievät luonnonvarat ja voitot”
Eduskunnassa on laaja yhteinen tahto taata kunnille parempi tuotto alueellaan olevista kaivoksista. Eduskunnan keskiviikkoisessa täysistunnossa keskusteltiin Kaivoslaki Nyt -kansalaisaloitteesta, jonka on allekirjoittanut yli 58 000 ihmistä. Kansalaisaloitteessa ehdotetaan muun muassa kaivosmineraalien määrittämistä valtion omaisuudeksi ja että niitä hyödynnetään ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävällä tavalla. Lisäksi kaivosalueiden jälkihoidon täytyy kuulua kaivosyhtiön vastuulle.
www.iltalehti.fi
EU-johtaja: sopimus valmis, mutta ”epävarmuutta” Britannian puolella
Brexit-neuvottelut Brysselissä jatkuvat yhä.
kauppalehti.fi
"Ei ole mikään salaisuus, että toivon kirjoistani tv-sarjaa tai elokuvia" – Trilleristi Max Seeck miettii jo kirjoittaessa kansainvälistä kiinnostusta
Uusimman kirjan oikeudet on myyty neljääntoista maahan ja tarjous on tullut myös tv-sarjasta.
yle.fi
Brexit-sopimuspohja syntyi sittenkin huippukokoukseen – vai syntyikö?
Presidentti Emmanuel Macronin mukaan sopimus voitaisiin ehkä hyväksyä jo torstaina.
Kaleva.fi
Kokenut Kotti ratkaisi huippuviihdyttävän trillerin Kotkaa vastaan
Seagulls jatkaa Korisliigassa puhtaalla kotipelillä.
www.hs.fi
Laihian kolmiodraama: DNA vainajan kynsien alla todisti suurperheen äidin surmaajaksi
Pienikokoisella uhrilla ei ollut mahdollisuuksia 180-senttistä naista vastaan.
www.is.fi
Naisten jalkapallon valtava buumi jatkuu Englannissa: Wembleyn 90 000 katsojan stadion myytiin loppuun ystävyysottelussa
Englannin naisten maajoukkueen yleisöennätys lähes tuplaantuu.
www.hs.fi
Herään joka aamu niska kipeänä, mitä tehdä? Kaksi nyrkkisääntöä voi auttaa välittömästi
Onko niska kipeä aamulla herätessäsi? Lääkärin vinkeillä estät niskakivun. ”Niskaani särkee usein aamuisin herätessäni. Miten voisin estää vaivan?”, kysyi lukija Harvardin yliopiston Harvard Healt Publishing -sivustolla. Kaksi lääkäriä vastasivat. – Huonot nukkumistottumukset voivat aiheuttaa niskakipuja tai pahentaa niitä, lääkärit aloittavat vastauksensa.
www.iltalehti.fi
Suomen huippuhiihtäjä avautuu raastavasta ongelmastaan: ”Aamulla herätessä joka paikkaan sattui”
Ristomatti Hakolalta petti selkä viime huhtikuussa ja alkukesästä tulehtui peroneusjänne. Hiihtäjä Ristomatti Hakolan, 28, mieliala on tavanomaista huomattavasti vaisumpi. – Vähän vatuttaa vieläkin. Ei voi kuin odottaa ja antaa ajan parantaa haavat, hän sanoo.
www.iltalehti.fi
Emmerdale-tähti Leah Bracknell, 55, on kuollut – sairastui keuhkosyöpään kolme vuotta sitten
Zoe Taten roolia 16 vuotta näytellyt Bracknell on kuollut.
1 h
www.is.fi
Mariska mursi koviskuorensa uutta levyä tehdessään, eikä piilota itseään muiden artistien kappaleisiin: "Uskallan näyttää myös herkkyyteni"
Artisti opettaa myös muita sanoittamaan, mutta sai oman tarinansa avautumaan vasta äskettäin.
1 h
yle.fi
Paukkupommi räjähti 12-vuotiaan pojan vieressä Huuhkajien pelissä – synttärit keskeytyivät säikähdykseen: ”Alkoi vähän pelottaa”
12-vuotias poika oli saanut syntymäpäivälahjaksi lipun Huuhkajien otteluun. Hän ei kokenut katsomossa pelkkää riemua.
1 h
www.is.fi
Käyttäjiä ei kuunnella kunnolla, kun oppilaitoksista ja toimistoista tehdään monitoimitiloja – "Kotona on parempi työrauha"
Osa Lahden ammattikorkeakoulun opiskelijoista pitää vanhaan huonekalutehtaaseen saneerattuja tiloja hälyisinä.
1 h
yle.fi
Pääkirjoitus: Toivon mukaan Triplan alue yhdistää Pasilan erilaiset puolet myös henkisesti
Pasilan uuden keskustakorttelin ensimmäinen vaihe on valmis, kun kauppakeskus ja uusi asema avataan torstaina.
1 h
www.hs.fi
Miksi tuhannet miehet vaelsivat jopa puolen Euroopan halki kuollakseen lähellä Itämeren rantaa? Tutkijat löysivät suuren sotajoukon jäänteet
Koillis-Saksan Tollensejoessa saattaa maata jopa 700 pronssikautisen soturin jäänteet. Taistelun syy on arvoitus.
1 h
www.hs.fi
Ennakkosuosikit loistaneet odotetusti – nyt ratkotaan LoLin MM-kisojen playoff-nimet
League of Legendsin MM-kisojen lohkovaiheen ratkaisevat ottelut pelataan torstaista sunnuntaihin Berliinissä.
1 h
www.is.fi
Suomalaismiestä puukotettu kaulaan Thaimaassa – joutui joukkoryöstön uhriksi, saalis jopa tuhansia euroja
Asiasta kirjoittaa thaimaalainen media. Ulkoministeriö vahvistaa vain erään ryöstötapauksen maassa. Suomalainen mies on joutunut hengenvaarallisesti puukotetuksi Thaimaan eteläosassa Kaakkois-Aasiassa. Asiasta kertoo paikallinen media. Epäilty teko tapahtui lauantai-iltana 12. lokakuuta paikallista aikaa, lehtitietojen mukaan Nakorn Sri Thammaratin kaupungin alueella tai lähistöllä.
1 h
www.iltalehti.fi
Aamulehti: Suosikkiravintola konkurssiin Tampereella, velkaa yli 200 000 euroa
”Kiitos ihanille asiakkaillemme”, kertoo ravintolaäänestyksissä menestynyt Pikkubistro Kattila Facebookissa.
1 h
www.is.fi
Venäjä pyrkii ottamaan välittäjän roolin Lähi-idässä – "Syyria on sotilaallinen näköalapaikka"
Venäjä pyrkii osoittamaan alueen maille, että se on luotettava liittolainen, toisin kuin Yhdysvallat.
1 h
yle.fi
Hitti vai huti? NHL-seuran kotihalliin rakennettiin raivohuone, jossa fanit voivat päästää höyryjä kesken ottelun – maskotti näytti mallisuorituksen
NHL-seura Philadelphia Flyersin kotiareenalle lisättiin remontin yhteydessä raivohuone, jonka toivotaan vähentävän otteluihin liittyviä väkivaltatapauksia ja muita ylilyöntejä. Philadelphiassa sijaitsevaa Wells Fargo Centeriä on remontoitu vähitellen jo useiden vuosien ajan. Areenaa kotihallinaan käyttävän Philadelphia Flyersin verkkosivuilla remontin viimeisintä, tänä syksynä valmistunutta vaihetta on kutsuttu suurimmaksi yksittäiseksi sijoitukseksi ja parannukseksi, joita areenaan on tehty sen jälkeen, kun se otettiin käyttöön elokuussa 1996. Kun uusi NHL-kausi alkoi ja Flyers-fanit pääsivät palaamaan kotiareenalleen, sieltä löytyi remontin jäljiltä jotain, mitä tuskin kukaan osasi etukäteen odottaa. Areenaan oli rakennettu niin kutsuttu raivohuone, jossa fanit voivat purkaa turhautumistaan hajottamalla erilaisia esineitä.
1 h
www.iltalehti.fi
Presidentti Niinistön mielestä pakolaissopimus Turkin kanssa ei ollut virhe –  suuri ongelma on, jos Isis voittaa
Niinistön mukaan geopoliittinen vallanjako kertoo myös EU:n roolista suhteessa Turkin hyökkäykseen.
2 h
www.is.fi
Emmerdale-näyttelijä Leah Bracknell on kuollut syöpään – näytteli sarjassa 16 vuotta
55-vuotiaalla Leah Bracknellilla todettiin syöpä syyskuussa 2016. Bracknell kuoli keuhkosyöpään syyskuussa. Perhe vahvisti kuitenkin näyttelijän kuoleman keskiviikkona. – Syvästi surullisena Leah Bracknellin perhe vahvistaa, että Leah kuoli syöpään syyskuussa, kolme vuotta sen jälkeen, kun hänellä diagnosoitiin neljännen asteen keuhkosyöpä, hänen managerinsa tiedottaa.
2 h
www.iltalehti.fi
Anita Korva hiihtää alkavan talven armeijan ehdoilla –”Kisoja en ole voinut hirveästi suunnitella”
Varusmiespalvelus rytmittää hiihtäjälupauksen harjoittelun ja kilpailut maaliskuun lopulle.
2 h
www.is.fi