Yhdysvallat vie 3 000 sotilasta lisää Saudi-Arabiaan vahvistaakseen öljy­laitosten puolustusta

Yhdysvallat vie Saudi-Arabiaan myös lisää ilmatorjuntajärjestelmiä.
Load more
Read full article on: www.hs.fi
unread news
unread news (Demo user)
”Ei ole vielä esittää mitään arvioita siitä, kuinka pitkään täällä joutuu olemaan” – Helsinkiläinen opiskelija Markus Tietäväinen jäi jumiin ”aavemaiseen” Wuhaniin
Wuhanin maineikkaassa yliopistossa kiinaa opiskeleva helsinkiläinen Tietäväinen viettää päivänsä enimmäkseen opiskelija-asuntolan huoneessa ja odottaa, miten tauti kehittyy ja pääseekö kaupungista pois. ”Koen, että muun Wuhanin tilanteesta murehtiminen on vain haitallista omalle jaksamiselle.”
7 m
www.hs.fi
Robin Räikkönen täytti 5 vuotta - Kimiltä iloinen synttärikuva: ”Onnea pikkumestari!”
Minttu ja Kimi Räikkösen esikoinen Robin täytti viisi vuotta. Minttu Räikkönen jakoi jo aamulla onnittelukuvan viisivuotiaasta Robin Räikkösestä. Myöhemmin iltapäivän aikana myös Kimi Räikkönen jakoi kuvan päivänsankarista.
8 m
www.iltalehti.fi
Koneen kurssissa on tuhdisti spekulaatiolisää – Tätä yhtiöltä odotetaan
Koneen tilausten kasvuvauhti hidastui viime vuoden lopulla, uskovat analyytikot.
9 m
kauppalehti.fi
Kadulta löytyi vastasyntynyt vauva Lontoossa
Vauvan äitiä ei ole löydetty. Lontoolaiselta kadulta löytyi lauantaina vastasyntynyt vauva. Harmaaseen haalariin puettu ja vilttiin kiedottu vauva löytyi kaupungin itäosasta. Vauvan löysi ohikulkija, joka nimesi lapsen Edwardiksi. Vauva oli löytöhetkellä noin 12 tunnin ikäinen.
www.iltalehti.fi
Mirjami Penttisen seuran hallitus erosi seuran kahtiajaon vuoksi – päätöstä Penttisen erottamisesta ei kyetty tekemään
www.hs.fi
Video näyttää hetken, kun Tiger Woods kuuli hyvän ystävänsä kuolemasta: "Anteeksi mitä?"
Tiger Woods ja Kobe Bryant olivat hyviä ystäviä. Golftähti Tiger Woods oli sunnuntaina pelaamassa PGA Tourin kilpailua. Hän käveli pois 18. reiältä, kun caddie Joe LaCava kertoi Kobe Bryantin kuolleen helikopteriturmassa. Järkytyksen täyteinen hetki tallentui videolle, joka kuitenkin poistettiin sosiaalisesta mediasta vain hetkeä myöhemmin.
www.iltalehti.fi
Trumpin puolustus vastaa syytteisiin, tunnelma on sähköinen Bolton-paljastusten jälkeen – seuraa oikeudenkäyntiä suorana kello 20 alkaen
Keskustelu todistajien kuulemisesta jatkuu tällä viikolla.
yle.fi
Jalosen EHT-maajoukkueeseen ylsi neljä tulokaspelaajaa – "Meillä on selvät sävelet"
Leijona-uransa aikuisissa korkkaavat puolustaja Oskari Manninen (KooKoo) sekä hyökkääjät Jere Innala (HPK), Lauri Pajuniemi (TPS) ja Matias Maccelli (Ilves).
Kaleva.fi
Kiinalaisten matkustuskielto näkyy heti Lapissa – ”Pelkään konkursseja matkailualalle, jos tilanne pahenee”
Tuhat kiinalaista on jo perunut matkansa tai siirtänyt tulonsa tuonnemmaksi.
kauppalehti.fi
Varo! Nämä 21 sovellusta kätkevät sisäänsä kalliin tilausansan – ilmainen kokeilu voi tuoda satojen eurojen laskun
Tietoturvayhtiö varoittaa Android-sovelluksista, joiden käyttäminen voi käydä kalliiksi. Tietoturvayhtiö Sophos on julkaissut tiedotteen, jossa varoitetaan Android-sovelluksista, jotka kätkevät sisäänsä jopa satojen eurojen tilausansan. Tietoturvatutkija Jagadeesh Chandraiahn mukaan Google Play -kaupassa on monia sovelluksia, jotka veloittavat käyttäjältä suuria määriä rahaa, jos nämä eivät muista tai huomaa peruuttavansa tilausta ilmaisen kokeilutilauksen jälkeen, joka voi olla esimerkiksi vain kolme päivää. Sophos raportoi havaitsemistaan sovelluksista suoraan Googlelle, joka poisti osan sovelluksista Play-kaupasta. Tästä huolimatta liikkeellä on vielä paljon samankaltaisia sovelluksia, jotka käyttävät hyväksi sovelluksen ladanneita.
www.iltalehti.fi
Näitä muotivillityksiä suomalaiset eivät suostu ymmärtämään: ”Näyttää vaan ihan kamalalta omaan silmään”
Suomalainen nettikansa on intoutunut ruotimaan käsittämättömiä vaatetrendejä. Oletko samaa mieltä?
www.is.fi
Asiantuntijat varoittavat Britannian EU-eron vaikutuksista kauppaan: ”Mikään ei jää tässä neuvotteluasemassa ennalleen”
Britannian tammikuun lopussa tapahtuva EU-ero ei muuta heti kansalaisten vapaata liikkuvuutta tai yritysten asemaa. Vajaan vuoden siirtymäajan jälkeen osan aloista on varauduttava sopimuksettomaan tilaan.
www.hs.fi
Sulfaatti kaatoi sellutehtaan hiljattain Kuopiossa – Nyt jättiyhtiö BASF hakee ympäristölupaa akkutehtaan sulfaattipäästöille Kokemäenjokeen
Kemian alan jättiyhtiö BASF hakee ympäristölupaa Harjavallassa. Kansalaiskeskustelu ympäristövaikutuksista on varmaa.
yle.fi
Blogi: Valo ja pimeys kohtasivat musiikkiesityksessä, joka paljasti kontrabasistin pulpahtelevan puolen
”Mikael Saastamoinen (s.1991) on basisti, jossa on kaksi puolta”, kirjoittaa Katri Kallionpää.
www.hs.fi
Näkökulma: Onko Björn Wahlroos oikeassa väittäessään, että paperikoneita suljetaan? – Paperiteollisuuden alamäki jatkuu Euroopassa, eikä loppua näy
Rauma oli vielä 2000-luvulla Oulun kanssa johtava paperitehdaspaikkakunta. Kehityksen kuva on, että Oulussa paperituotantoa ei enää ole ja Raumallakin huippuajoista ovat jäljellä enää rippeet.
Kaleva.fi
Miksi hautojen hoitohinnat ovat nousseet vuosi toisensa jälkeen? "Meillä on ollut erittäin alhaiset hoitohinnat, jotka eivät ole vastanneet hoitokustannuksia"
Oulun seurakuntayhtymä on nostanut hautojen hoitohintoja useana vuonna. Moni kirkkomaahan haudatun omainen on valitellut, että vuosimaksu alkaa olla jo kipurajalla.
Kaleva.fi
Taleban kertoi pudottaneensa amerikkalaisen tiedustelukoneen Afganistanissa
Yhdysvallat ei ole vahvistanut koneen pudottamista.
www.is.fi
Paperiduunari tienaa ennen veroja keskimäärin 3 900–5 100 euroa kuussa – Suomalaisten keskipalkka oli vuonna 2016 reilut 3 300 euroa
Paperityöntekijän keskimääräinen kuukausipalkka ennen veroja on Paperiliiton mukaan tällä hetkellä joko 3 900–4 000 euroa tai noin 4 600 euroa laskentatavasta riippuen.
Kaleva.fi
Tuottajamoguli Mark Ronson iski Harry Potter -tähden - ikäeroa 15 vuotta
Lähipiirilähteiden mukaan tuottaja ja muusikko Mark Ronson ja näyttelijä Genevieve Gaunt seurustelevat. Brittiläis-amerikkalainen tuottaja Mark Ronson, 44, on palkittu usealla Grammy-palkinnolla. Hänet tunnetaan etenkin yhteistyöstään Amy Winehousen, Lady Gagan, Adelen, Lily Allenin, Miley Cyrusin ja Bruno Marsin kanssa. Hän oli mukana kirjoittamassa Shallow-kappaletta vuoden 2018 A Star is Born -elokuvaan. Kappale toi miehelle sekä Grammy- että Golden Globe -palkinnon. Lähipiirilähteet kertovat The Sun -lehdelle, että Ronson on seurustellut jo usean kuukauden ajan brittinäyttelijä Genevieve Gauntin, 29, kanssa. Gaunt muistetaan Pansy Parkinsonin roolista Harry Potter ja Azkabanin vanki -elokuvasta vuodelta 2004. Sittemmin hän on tähdittänyt monia elokuvia ja tv-sarjoja. Hän näytteli vuodet 2015-2018 amerikkalaisessa The Royals -saippuaoopperassa Willow’n roolissa. Hän tähdittää myös Knightfall-sarjaa.
www.iltalehti.fi
Näkökulma: Vahinko tai ei, Martin Bergerin sikailun on loputtava
Martin Berger ei kunnioita vastustajiaan millään tapaa, kirjoittaa Iltalehden Anni Saarela. Todetaan faktat heti alkuun: Martin Bergerin toiminta on täysin idioottimaista. KooKoon puolustaja osoittaa teoillaan kerta toisensa jälkeen, että pelaamisesta on järki kaukana. Tempaukset osoittavat täydellistä harkinnan puutetta ja itsekontrollin pettämistä.
www.iltalehti.fi
Eurotunnelin rakentaminen vaati useita ihmishenkiä – dokumentti paljastaa karmeat työolot: ”Vessaan ei päässyt 10 tunnin työpäivän aikana”
Englannin kanaalin alittava 50-kilometrinen Euro- eli Kanaalitunneli on Amerikan insinööriyhdistyksen mukaan yksi nykymaailman seitsemästä ihmeestä – ja onhan se vaikuttava: junalla Lontoosta pääsee Pariisiin tai Brysseliin suoraan kahdessa tunnissa.
www.is.fi
Rovion markkinointi palkittiin Lontoossa – uusimman kampanjan teema on kiukun kanavoiminen johonkin positiiviseen
Tuore työnäyte on Angry Birdsin kymmenvuotiskampanja.
kauppalehti.fi
Koronavirus vaikuttaa myös urheilutapahtumiin: Kiinan jalkapallokauden avausta on lykätty, yleisurheilun MM-hallikisat uhattuna
Jo sunnuntaina Aasian yleisurheilun hallimestaruuskisat peruttiin.
www.hs.fi
Sukupolvenvaihdos ei selitä Naisleijonien ailahtelua – "Arvokisoissa on oltava valmis tappelemaan kultamitalista"
Suomen naisten jääkiekkomaajoukkueessa on menossa sukupolvenvaihdos, mutta päävalmentaja Pasi Mustoselle se ei kelpaa tekosyyksi keskinkertaiselle tai sitä huonommallekin pelille.
Kaleva.fi
SM-liigan kuumin komeetta debytoi Leijonissa – näin Jukka Jalonen kuvailee nuorta maalitykkiä
Jukka Jalonen valitsi neljä debytanttia Ruotsin EHT-turnaukseen.
www.is.fi
”Mitä mäntypölkky tekee leivontaryhmässä?” - Some sekosi Emman taidonnäytteestä
Lähes aidon näköinen mäntykakku ihastutti sosiaalisessa mediassa. Onko se kanto vai kakku? Moni ihminen joutui hieraisemaan silmiään, kun lieksalainen Emma Oinonen, 26, latasi Facebookin leivontaryhmiin kuvan leipomastaan kakusta. Oinosella on kokin koulutus, mutta kakkuja hän tekee lähinnä harrastuspohjalta, itseoppineena kotileipurina. Mäntykakku oli tehty toiveesta yksivuotiaan pojan syntymäpäiville.
www.iltalehti.fi
Sähköauton tulipalo on viheliäinen – Tanskalaiset hukuttavat palavan sähköauton konttiin
Roihuava sähköauto asettaa kovia haasteita palontorjunnalle.
kauppalehti.fi
Tallinnan paloittelumurhasta tuomittua Markus Pönkää syytetään törkeistä petoksista – syyttäjä vaatii vankeusrangaistusta
Pönkä kiistää syytteet.
www.hs.fi
Ohiolaisnainen odottaa viitosia
Raskaus oli valtava yllätys. Yhdysvaltojen Ohiossa asuva pariskunta odottaa viitosia. Lasten laskettu aika on kesäkuussa, mutta lapset luultavasti saatetaan maailmaan etuajassa. Raskaus oli valtava yllätys.
www.iltalehti.fi
Mitä SM-liigan seuroja Ryan Lasch on edustanut?
Iltalehden perinteinen urheiluvisa on myös verkossa. Montako tiedät? 1) Skotlannin jalkapalloliigassa pelaa kolme H-kirjaimella alkavaa seuraa. Nimeä seurat. 2) Mistä sanoista tulee jenkkiyliopistourheilun kattojärjestön lyhenne NCAA?
www.iltalehti.fi
Aikuiset, ottakaa tästä mallia! 7-vuotiaat Aaron ja Troy keräsivät neljä jätesäkillistä muoviroskaa Porvoossa
7-vuotiaat kaksospojat Aaron ja Troy tekivät hurjan urakan Porvoossa. Limsapulloja, jäätelöpapereita, ilmapalloja, makkarapaketteja, tölkkejä, muovipusseja ja maalipurkkeja. Muun muassa tällaisia roskia porvoolainen Heli Roberts keräsi 7-vuotiaiden kaksospoikiensa Aaronin ja Troyn sekä hänen isosiskonsa ja tämän miehen kanssa merenrannasta Porvoon Emäsalosta. Porukka keräsi puolen kilometrin matkalta neljä jätesäkillistä roskia. Urakkaan kului kokonaisuudessaan kolme tuntia.
www.iltalehti.fi
Jori Lehterä palaa Leijoniin muutaman vuoden tauon jälkeen– "Toivomme Jorille työrauhaa"
Toissa syksynä Lehterä nousi otsikoihin, kun hänet yhdistettiin laajaan huumausainevyyhteen.
Kaleva.fi
AVI teki työsuojelutarkastuksen ja antoi ohjeita Oulun teatterille: Häirintään puututtava viipymättä
Tarkastuskertomuksessa todetaan työnantajan olleen tietoinen työntekijän ilmoittamasta epäasiallisesta kohtelusta yli vuoden ajan.
Kaleva.fi
Nyt se varmistui: Markus Pönkä vapautuu tiistaina – sai tuhdin nipun uusia syytteitä
Helsingin hovioikeus hylkäsi syyttäjän kantelun.
www.is.fi
Suomesta Venäjälle vievän valtavan kanavan vettä aiotaan lämmittää, jotteivat laivat jäätyisi siihen kiinni: "Ensimmäinen maailmassa"
Geolämpöä saataisiin Saimaan kanavaan useamman kilometrin syvyydestä maaperästä. Se mahdollistaisi ympärivuotisen liikennöinnin.
1 h
yle.fi
Saisiko olla revontulien sijaan keskiyön aurinkoa? Lapin kesämatkailu saamassa nostetta Kiinan ryhmämatkakiellon takia
Peruutukset eivät aiheuta suurta huolta Lapin matkailuväessä.
1 h
yle.fi
Poliisi: Moottorikelkkailijat ajoivat Käsivarren erämaa-alueella ilman lupaa ja aiheuttivat haittaa poronhoidolle
Enontekiöllä Käsivarren erämaa-alueella ajettiin moottorikelkoilla ilman lupaa perjantaina 24. tammikuuta.
1 h
Kaleva.fi
Suomalaismies kertoo kiristyvistä varotoimenpiteistä Kiinassa: aamiaiselle ei ilman hengityssuojainta, kuume mitataan aulassa, lomia pidennettiin
Zhuhaissa oleva suomalaismies kertoo, että paikalliset ovat huolissaan koronaviruksen leviämisestä. Useita viikkoja työmatkalla ollut suomalaismies kertoo, että Kiinan Zhuhaissa, Guangdongin läänissä on viime päivien aikana kaupungissa otettu käyttöön useita eri varotoimenpiteitä koronaviruksen takia. Joka paikassa tulee käyttää hengityssuojainta, puistot ja muut yleiset paikat ovat kiinni. Suomalaismies kertoo, että perjantain ja lauantain välisenä yönä hotellissa alettiin mittamaan asiakkailta kuumetta hotellille saapuessa.
1 h
www.iltalehti.fi
Suomalaisyritykset sulattelevat toimintakieltoa Shanghaissa – ”Monet pitävät toimiston kiinni vielä ensi viikon”
Shanghaissa toimii yli sata suomalaisyritystä. Paikallishallinto kertoi tänään, että normaali yritystoiminta on kiellettyä 9. helmikuuta asti.
1 h
kauppalehti.fi
Nyt haussa osaaja Aurinkorannikolle - etuina rantapilates ja vuoristovaellukset
Henkilökuntaedut ovat saaneet Baronan mukaan erityistä kiitosta työntekijöiltä Espanjan Aurinkorannikolla. Aurinkorannikolla työskentelystä kiinnostuneelle on nyt työpaikka tarjolla. Tekijältä vaaditaan kokemusta tiimin menestyksekkäästä valmentamisesta.
1 h
www.iltalehti.fi
Kasvosuojusten myynti räjähti koronavirusuutisten jälkeen – kirurginmaski suojaa ehkä kaveria, mutta ei käyttäjäänsä
Hoitohenkilostö käyttää maskeja siksi, etteivät tartuttaisi potilaita.
1 h
yle.fi
Perussuomalaisten kansanedustaja solvasi poliisia Twitterissä – rikosilmoitus
Kansanedustaja Ano Turtiainen sanoi Iltalehdelle provosoituneensa.
1 h
yle.fi
Tänne suomalaiset matkustavat talvilomalla – ovatko suosikkisi samat kuin muillakin?
Suomalainen matkustaa talvilomalla Espanjaan, mutta myös kiinnostus kotimaanmatkailua kohtaan on nousussa.
1 h
www.is.fi
Tällainen oli Kobe Bryantin turmakopteri – supertähden entinen lentäjä vertaa limusiiniin, pysäyttävä arvio törmäysvauhdista
Kobe Bryant oli hänen entisen lentäjänsä mukaan käyttänyt samaa helikopteria useita kertoja. Kurt Deetz ehti lentää useita kertoja Kobe Bryantin kanssa vuosina 2014–2016. Bryant, hänen 13-vuotias tyttärensä Gianna ja seitsemän muuta henkilöä kuolivat sunnuntaina helikopteriturmassa Calabasasissa, Kaliforniassa. Los Angeles Times haastatteli Deetziä tragedian jälkeen.
2 h
www.iltalehti.fi
Tyly ratkaisu Hyundailta: Monte Carlossa romahtanut Sebastian Loeb heitettiin sivuun Ruotsin rallista
Graig Been ottaa Sebastian Loebin paikan.
2 h
www.is.fi
”Hieno tuplahattutemppu” – Kaupallisen radion mainosmyynti kasvoi ja teki kuukausiennätyksen
2019 oli jo kuudes perättäinen kasvuvuosi.
2 h
kauppalehti.fi
Presidentti Niinistö Turun synagogan sotkemisesta: ”Hyvin huolestuttavaa”
Presidentti osallistuu tänään Auschwitzin vapautuksen muistojuhlaan Puolassa.
2 h
www.is.fi
Eppu Normaali keikkailee kesällä pianisti Iiro Rantalan kanssa
Kun jazzia kuunneltiin -kiertueella kuullaan sataprosenttista livemusiikkia.
2 h
www.hs.fi