Μανιαδάκης: «Ασφυκτικές πιέσεις από τους Εισαγγελείς Διαφθοράς και τις αμερικανικές αρχές»

Μανιαδάκης: «Ασφυκτικές πιέσεις από τους Εισαγγελείς Διαφθοράς και τις αμερικανικές αρχές»

Novartis: Ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας Νικόλαος Μανιαδάκης, αρνήθηκε πως γνωρίζει οτιδήποτε για πιέσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Περιέγραψε όμως ένα σκηνικό ασφυκτικών πιέσεων από τους Εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς, καθ΄ υπέρβαση των ορίων της εισαγγελικής δικαιοδοσίας, με στόχο να εμπλακούν πολιτικά πρόσωπα, σε χρηματισμούς της εταιρείας Novartis και να συνδεθούν με αθέμιτες πρακτικές.

«Ιωάννης Αναστασίου»

Ο κ. Μανιαδάκης, ο οποίος εξετάστηκε για δεύτερη κατά σειρά ημέρα, από την ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης, (σ.σ. η κατάθεσή του θα συνεχιστεί και αύριο) είπε ότι, επειδή σήμερα είναι κατηγορούμενος, δεν θέλει να απαντήσει για όσα είχε καταθέσει στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, ως προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Ιωάννης Αναστασίου».

Όταν δηλαδή κατέθετε για το Harvard Project, για πρόσωπα από τον ΕΟΦ και την επιτροπή τιμών φαρμάκου την περίοδο υπουργίας Ανδρέα Λοβέρδου και 'Αδωνι Γεωργιάδη, όταν κατέθετε για τον Μάριο Σαλμά και όταν παρέθετε παραδείγματα αύξησης τιμών φαρμάκων της Novartis.

Οι πιέσεις

Όπως χθες έτσι και σήμερα, ο κ. Μανιαδάκης επανέλαβε, αλλά με περισσότερες λεπτομέρειες, όσα κατέθεσε και στον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή, στις 17 Οκτωβρίου 2019.

Ο μάρτυρας δέχθηκε πολλές ερωτήσεις από τα μέλη της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, ως προς τη μεθοδολογία και τους δικονομικούς χειρισμούς της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, την περίοδο πριν και μετά την υπαγωγή του σε καθεστώς προστασίας. Επίσης ρωτήθηκε για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εξετάστηκε από τις αμερικανικές αρχές, στην Αθήνα, τη Βιέννη και τις ΗΠΑ, και αν η εξέταση του αυτή ήταν σε γνώση της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς. Από τις απαντήσεις του που ήταν αρκετά περιγραφικές, προκύπτει ότι η εξέτασή του από τις αμερικανικές αρχές, όχι μόνο ήταν σε γνώση της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς αλλά η Εισαγγελία τον προέτρεψε να έρθει σε επαφή με τις αρχές των ΗΠΑ. Είχε προηγηθεί ο δικηγόρος Παύλος Σαράκης που ήταν το πρώτο πρόσωπο που τον πλησίασε και του πρότεινε να συνεργαστεί με τις αμερικανικές αρχές, στο πλαίσιο προγράμματος προστασίας μαρτύρων, κάτι που θα συνεπαγόταν και οικονομικό όφελος, κατά το αμερικανικό δίκαιο.

Για μια ακόμη φορά σκιαγράφησε ένα σκηνικό ασφυκτικών πιέσεων, που έγιναν ακόμη πιο ασφυκτικές στην Αμερική. Δηλαδή, πιέσεις για να καταθέσει σε βάρος πολιτικών προσώπων, με την προειδοποίηση ότι ενδεχομένως να βρισκόταν αντιμέτωπος με βαρύτατα αδικήματα, όπως και τελικά συνέβη.

Κατονομάζει μάρτυρες

Ο κ. Μανιαδάκης κατονόμασε επίσης άλλους δύο προστατευόμενους μάρτυρες με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμο Σαράφη», δηλώνοντας μάλιστα έτοιμος τα ίδια να πει και στην περίπτωση που κληθεί σε κατ΄αντιπαράσταση εξέταση μαζί τους.

Το γεύμα με τον Γιάννη Στουρνάρα

Στη διάρκεια της κατάθεσης του διέψευσε κατηγορηματικά ότι ο Διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας απείλησε ότι με την αλλαγή κυβέρνησης «θα τσακίσουν μάρτυρες και εισαγγελείς». Στη στιχομυθία αυτή έχουν αναφερθεί σε κοινή αναφορά τους, προς τον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και οι δύο Εισαγγελείς Χρήστος Ντζούρας και Στυλιανός Μανώλης, επικαλούμενοι όσα ο ίδιος ο Νικόλαος Μανιαδάκης τους είχε πει, για τη συνάντηση που είχε με τον Γιάννη Στουρνάρα.

Σήμερα ο κ. Μανιαδάκης είπε ότι πράγματι τον ρώτησε ο Γιάννης Στουρνάρας, τον οποίο γνωρίζει από 18 ετών, εάν αυτός είναι ένας από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες και ότι ο κ.Μανιαδάκης το αρνήθηκε.

Όπως ωστόσο επισημαίνουν μέλη της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, ο Γιάννης Στουρνάρας στην ένορκη κατάθεση στον 'Αρειο Πάγο έχει πει ότι συναντήθηκε 20 Απριλίου 2018 στην ΤτΕ με τον κ. Μανιαδάκη και εκεί ο δεύτερος του είπε ότι δέχθηκε ασφυκτικές πιέσεις από τους τρεις Εισαγγελείς Διαφθοράς να καταθέσει για πολιτικά πρόσωπα και ότι του έλεγαν πως έχει αποκρύψει εισοδήματα και πως δεν θα δει τα παιδιά του ξανά. Τότε ο Γιάννης Στουρνάρας, όπως ο ίδιος έχει καταθέσει, του είπε να βγει και να μιλήσει δημόσια αλλά ο κ. Μανιαδάκης του απάντησε ότι φοβάται αντίποινα από την τότε κυβέρνηση και τους Εισαγγελείς Διαφθοράς.

Ειδικότερα, ο Νικόλαος Μανιαδάκης φέρεται να κατέθεσε ότι:

-Δεν του άσκησε πίεση ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ούτε γνωρίζει αν ο κ. Παπαγγελόπουλος άσκησε πίεση σε άλλους.

-Στην ερώτηση αν διαψεύδει όσα έχει καταθέσει ως προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Ιωάννης Αναστασίου», σε βάρος πολιτικών προσώπων, ο κ. Μανιαδάκης επέμεινε ότι δεν θέλει να απαντήσει διότι είναι κατηγορούμενος.

-προτού υπαχθεί σε πρόγραμμα προστασίας είχε 4 έως 5 άτυπες συναντήσεις με τους Εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς. Προτού μπει σε πρόγραμμα προστασίας, οι Εισαγγελείς δεν του ανέφεραν ότι είναι καταγγελλόμενος.

- ενώ είχε υπαχθεί σε καθεστώς προστασίας, οι συναντήσεις του με τους Εισαγγελείς Διαφθοράς, δεν γίνονταν μόνο στο κτήριο που στεγάζεται η Εισαγγελία και η ΓΑΔΑ αλλά και σε διαμέρισμα, στην οδό Αλεξανδρουπόλεως, στην περιοχή των Αμπελοκήπων.

-Κατά τις συναντήσεις στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, οι εισαγγελείς φαίνεται να είχαν προτρέψει τον κ. Μανιαδάκη να συνεργαστεί και να σταματήσει να προστατεύει πολιτικούς, διότι εκείνοι είχαν προχωρήσει την έρευνα και είχαν βρει στοιχεία εναντίον πολιτικών προσώπων.

-Οι Εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς του επεδείκνυαν μια σειρά αποφάσεων τιμολόγησης φαρμάκων και του έλεγαν ότι «είναι προϊόντα συναλλαγής». Προεξοφλούσαν επίσης ότι θα επανεκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ και τον προέτρεπαν να μην φοβάται.

-Οι Εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς του έλεγαν πως γνωρίζουν λεπτομέρειες για τον 'Αδωνι Γεωργιάδη, ότι γνωρίζουν ακόμη και ποιος πλήρωνε τις κουρτίνες του σπιτιού του.

-Σε ερώτηση αν οι Εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς του έδιναν την εντύπωση ότι ενεργούσαν καθ΄υπέρβαση της εισαγγελικής τους εξουσίας, ο Νικόλαος Μανιαδάκης φέρεται να απάντησε καταφατικά και είπε ότι «από κάποια στιγμή και μετά οι πιέσεις σε βάρος του ήταν αφόρητες», και ακόμη μεγαλύτερες οι πιέσεις έγιναν από τις αμερικανικές αρχές.

-Ο κ. Μανιαδάκης κατονόμασε τους άλλους δύο προστατευόμενους μάρτυρες και δήλωσε ότι αυτά που λέει μπορεί να τα επαναλάβει ακόμη και αν η επιτροπή αποφασίσει την κατ΄αντιπαράσταση εξέτασή τους.

- Ο Εισαγγελέας Χρ. Ντζούρας αρχικά του έκλεισε συνάντηση με υπάλληλο του FBI προκειμένου οι αμερικανικές αρχές να αξιολογήσουν εάν θα ήθελαν να τον εντάξουν σε δικό τους πρόγραμμα προστασίας. Ακολούθησε συνάντηση στη Βιέννη με τις αμερικανικές αρχές, τον Φεβρουάριο του 2018.

Τον Αύγουστο του 2018 έγινε και άλλη συνάντηση με τις αμερικανικές αρχές στο Νιού Τζέρσεϊ. Εκεί του ασκήθηκαν πιέσεις να δώσει στοιχεία για πολιτικούς, ιδίως για τον Ανδρέα Λοβέρδο. Οι αμερικανικές αρχές του είπαν ότι έχουν στοιχεία σε βάρος του για δωροδοκία (σ.σ. σε βάρος του κ. Μανιαδάκη) και ότι αν δεν ομολογούσε, θα στρέφονταν εναντίον του. Ο Ν. Μανιαδάκης δήλωσε όμως ότι δεν πρόκειται να καταθέσει τίποτα σε βάρος του κ. Λοβέρδου.

Τα στοιχεία που επικαλέστηκαν οι αμερικανικές αρχές ήταν οι καταθέσεις των Ελλήνων μαρτύρων και τίποτε άλλο. Ο κ. Μανιαδάκης ενημέρωσε τον Εισαγγελέα Στ. Μανώλη για τη συνάντησή του με τις αμερικανικές αρχές στο Νιου Τζέρσεϊ.

-Επί θητείας Ανδρέα Λοβέρδου, ο Ν. Μανιαδάκης δεν είχε καμία σχέση με το υπουργείο Υγείας. Με τον Ανδρέα Λοβέρδο δεν είχε καμία σχέση, ούτε σχέση συμβούλου ούτε σχέση συνεργάτη ούτε τίποτα, φέρεται να είπε.

-Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ως τεχνοκράτης έχει συνομιλήσει και με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή. Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, έχει μιλήσει μια φορά στο τηλέφωνο με την Όλγα Γεροβασίλη, διότι ο ίδιος συνομιλούσε με την τρόικα για το μνημόνιο στο χώρο της υγείας (σ.σ. του το είχε ζητήσει ο Μάριος Σαλμάς). Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφεραν επ΄αυτού, ότι η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε μια φορά, διότι τον κ. Μανιαδάκη είχε υποδείξει τρόικα.

-Είχε συναντήσει τον Γιάννη Στουρνάρα αλλά ουδέποτε ο Νικόλαος Μανιαδάκης ανέφερε στην Ελένη Τουλουπάκη ότι τον εκβίασε ή τον απείλησε ο κ. Στουρνάρας.

-Περιέγραψε ότι η σχέση του με τον κ. Στουρνάρα, χρονολογείται από τότε που κ. Μανιαδάκης ήταν 18 χρονών. Είπε ότι τρώνε μαζί μια με δύο φορές το χρόνο. Σε κάποιο από τα γεύματα που είχαν, ο κ. Στουρνάρας τον ρώτησε αν είναι προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis και ο κ. Μανιαδάκης το αρνήθηκε. Επίσης ποτέ ο Γιάννης Στουρνάρας δεν του είπε «μόλις αλλάξει η κυβέρνηση θα τσακίσουμε τους μάρτυρες και τους εισαγγελείς».


Load more
Go to source
unread news (Demo user)
unread news (Demo user)
Εγκαίνια για την έκθεση «Σημείο Συνάντησης, Αρχαιολογία και Τέχνη»
Σημαντική έκθεση με ευρήματα από το νεκροταφείο της Αμφίπολης αλλά και με εντυπωσιακούς πίνακες σύγχρονης Τέχνης συνδέοντας την Αρχαιότητα με το σήμερα εγκαινιάστηκε στην Καβάλα 
9 m
www.protothema.gr
Ο Σλβίνι δεν αγγίζει τα σοκολατάκια με φουντούκι από την Τουρκία
Νέα «γαστρονομικού χαρακτήρα βολή» κατά της Τουρκίας, εξαπέλυσε ο γραμματέας της Λέγκα, Ματτέο Σαλβίνι...
www.zougla.gr
Πότε κλείνει προσωρινά η πλατφόρμα Α21 για το Επίδομα Παιδιού
Προσωρινά θα κλείσει την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου και ώρα 15:00 η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων Α21 για το Επίδομα Παιδιού 2019, όπως καθιερωμένα συμβαίνει πριν από κάθε πληρωμή, σύμφωνα με ενημέρωση του ΟΠΕΚΑ προς τους δικαιούχους του Επιδόματος Παιδιού.
iefimerida.gr
Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Ξεκίνησε η πορεία των αντιεξουσιαστών
Ξεκίνησε η πορεία των αντιεξουσιαστών για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
iefimerida.gr
Νέες προσφορές και περισσότερα Data για όλα τα συμβόλαια κινητής Vodafone
Η Vodafone Ελλάδας ανακοινώνει την εμπορική διάθεση νέων και ακόμη πιο ελκυστικών πακέτων δεδομένων, τα οποία εκτοξεύουν τη χρήση data για όλους τους πελάτες συμβολαίου της εταιρείας. 
iefimerida.gr
Σαράποβα: Δεν θα ταξιδέψει στο Τόκιο για τους Ολυμπιακούς
Η Μαρία Σαράποβα αποφάσισε να μην διεκδικήσει τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες. 
gazzetta.gr
Είναι που θα επέβαλε την τάξη και την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια μας ο Μητσοτάκης! Δείτε τι έπαθε ένας φοιτητής στη Φιλοσοφική Αθηνών
Φοιτητής Καταγγέλλει: Βίωσα απειλή και τρόμο στη Φιλοσοφική Αθηνών – Με ακολουθούσαν στους χώρους της Σχολής! – «Όλοι όσοι φοιτούν ή εργάζονται στους χώρους των ελληνικών πανεπιστημίων, και μάλιστα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, θα έχουν σίγουρα έλθει σε επαφή με τους δεκάδες πλασιέ, μικροπωλητές, επαίτες και διανομείς φυλλαδίων που δραστηριοποιούνται εκεί. Δυστυχώς, ανάμεσα […]
www.makeleio.gr
Τουρκία - Λιβύη «ζητούν και τα ρέστα» για την ανιστόρητη συμφωνία
Θα ανταποδίδαμε την απέλαση αν η Ελλάδα είχε πρεσβεία στην χώρα μας είπε ο Λιβυος ΥΠΕΞ – Σε ρόλο προστάτη ο Τσαβούσογλου διαμηνύει ότι η Λιβύη δεν θα σκύψει το κεφάλι στις απειλές της Αθήνας - «Βρίσκονται σε πρωτοφανή διπλωματική απομόνωση από την ανιστόρητη συμφωνία» σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης – «Είναι ένα άκυρο κείμενο» είπε ο πρωθυπουργός μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής
www.protothema.gr
Ανάβει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα - Οι εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων
Εξήντα καλλιτεχνικά σχήματα, πενήντα συναυλίες & pop-up events, εξήντα δράσεις για όλη την οικογένεια, τρεις προβολές open air, ένα pop-up μουσείο, ένα παραμυθένιο χωριό, μια 1 φωτεινή διαδρομή, εντυπωσιακά projection mappings και αμέτρητες εκπλήξεις περιλαμβάνει το φετινό εορταστικό πρόγραμμα που ετοίμασε ο δήμος και θα πραγματοποιηθεί σε 71 σημεία της πόλης.Η επίσημη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Σύνταγμα θα γίνει την Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου, με μεγάλη συναυλία στη συνέχεια, με την Έλενα Παπαρίζου, την Idra Kayne, τον Ίαν Στρατή, την Athens Big Band και τους Batala Atenas. Επίσης, στην πλατεία Συντάγματος, από τις 12 Δεκεμβρίου, μερικά από τα πιο γνωστά και πολυφωτογραφημένα εκθέματα του Museum of Illusions Athens εγκαθίστανται σε ένα pop-up μουσείο και θα μεταφέρουν τους επισκέπτες σ' ένα κόσμο γεμάτο...χριστουγεννιάτικες ψευδαισθήσεις. Από τις 7 Δεκεμβρίου, μια σειρά από πολύ ιδιαίτερες δράσεις για τους μικρούς μας φίλους και όλη την οικογένεια, εικαστικά εργαστήρια, αφηγήσεις παραμυθιών και παιδικές παραστάσεις, θα πραγματοποιηθούν στα μουσεία, τις βιβλιοθήκες, την Πινακοθήκη, το Πνευματικό Κέντρο, τον Πολυχώρο «'Αννα & Μαρία Καλουτά», τα Κέντρα Δημιουργικής Μάθηση και τις παιδικές χαρές. Στην πλατεία Κλαυθμώνος, από τις 21 Δεκεμβρίου και με την υπογραφή του δημιουργού, Γ. Δ. Λεμπέση, οι πιο αγαπημένοι ήρωες ζωντανεύουν μοιράζοντας χαρά, με παραμύθια, μουσικές εκδηλώσεις και πολλά άλλα happenings. Ο δήμος υπόσχεται ότι φέτος θα «ζήσουμε την πιο παραμυθένια παραμονή Χριστουγέννων που έγινε ποτέ». Στις 24 Δεκεμβρίου, ο ουρανός στην πλατεία Κοτζιά θα γεμίσει με τα παραδοσιακά φαναράκια της Νύχτας των Ευχών, συνοδεία ενός εντυπωσιακού οπτικοακουστικού show από το Athens Digital Arts Festival, με φόντο το δημαρχιακό μέγαρο. Για τους λάτρεις της μεγάλης οθόνης, από τις 27 έως τις 29 Δεκεμβρίου, η συμβολή των οδών Ερμού και Ασωμάτων στο Θησείο θα μεταμορφωθεί σε ένα super cozy υπαίθριο σινεμά, σε συνεργασία με τις Νύχτες Πρεμιέρας. Και φυσικά, γιορτές χωρίς μουσική δεν είναι γιορτές! Το επόμενο διάστημα, από την σκηνή της πλατείας Συντάγματος θα περάσουν και οι Tamta, Onirama, Tonis Sfinos, Μύρωνας Στρατής, Μαρίνα Σάττι & fonés, Polkar, MC Yinka & the Fuzics και πολλοί ακόμα. Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στην πλατεία Συντάγματος, «με ένα εντυπωσιακό show», όπως είπε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.. Θα περιλαμβάνει πολλή μουσική, κέφι, χορό, φώτα, πυροτεχνήματα και λάμψη, συνθέτοντας «ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα», στο οποίο θα συμμετέχουν η Demy, η Ήβη Αδάμου, η Josephine και η χορευτική ομάδα Wolves. Τον ρόλο των headliners θα έχουν οι ΜΕΛΙSSES. Όπως είπε στη συνέντευξη Τύπου ο κ. Μπακογιάννης, «η Αθήνα μεταμορφώνεται σε μία απέραντη γιορτινή σκηνή και δίνει την ευκαιρία σε όλους μας να πάρουμε κάτι από τη λάμψη των Χριστουγέννων. Με αυτές τις εκδηλώσεις προσπαθούμε να δώσουμε φως σε όλη την πόλη. Να γίνει σημείο προορισμού για τον τουρισμό που θα υποδεχθεί η πρωτεύουσα, τόσο από όλη την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό». Και τόνισε ότι «ο δήμος των Αθηναίων, αυτή τη χρονιά, εγκαινιάζει μία διαφορετική προσέγγιση σε τέτοιες εκδηλώσεις με στόχο να εξελίσσονται και να αφήνουν το δικό τους αποτύπωμα πολιτισμού, τέχνης, ψυχαγωγίας».
www.dikaiologitika.gr
Ουγκάντα: Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη τεσσάρων δολοφονιών που αποκεφάλισε τα θύματά του
Ανάμεσα στα θύματα, βρίσκονταν και δυο παιδιά, ηλικίας 7 και 10 ετών - Μία γυναίκα 31 ετών και ένας ηλικιωμένος 93 ετών οι άλλοι δυο νεκροί
www.protothema.gr
To Nissan GT-R50 της Italdesign διαθέσιμο για παραγγελίες -Πόσο κοστίζει [εικόνα]
Το μοναδικό Nissan GT-R50 της Italdesign των 720 ίππων θα παραχθεί σε 50 μονάδες με το κόστος απόκτησης να φτάνει τα 900.000 ευρώ.
iefimerida.gr
Άρης: Απρόοπτο με Ρόουζ
Χωρίς τον Λίντσεϊ Ρόουζ πραγματοποιήθηκε η προπόνηση του Άρη στις εγκαταστάσεις του Δασυγένειου Αθλητικού Κέντρου. Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός...
www.zougla.gr
Νας για Ντόντσιτς: «Ίσως ο καλύτερος 20άχρονος που έχει παίξει ποτέ στο NBA» (vid)
Ο Καναδός βετεράνος γκαρντ αποθέωσε τον Λούκα Ντόντσιτς και όσα αυτός κάνει τη φετινή σεζόν. 
gazzetta.gr
Ξάνθη: Τελική ευθεία για... Παράσχο
Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την ανακοίνωση του νέου τεχνικού της ομάδας και όλα δείχνουν πως θα είναι ο 67χρονος 
gazzetta.gr
Φρίκη: Αποκεφάλισε τέσσερις ανθρώπους με ματσέτα - Παιδιά δύο από τα θύματα
Η αστυνομία της Ουγκάντας εξαπέλυσε σήμερα ανθρωποκυνηγητό, στο κεντρικό τμήμα της χώρας...
www.zougla.gr
Υπόθεση Siemens: Την απόδοση των περιουσιακών στοιχείων των 22 καταδικασθέντων ζητάει ο ΟΤΕ
Τα υπό δέσμευση και κατασχεμένα περιουσιακά στοιχεία των 22 καταδικασθέντων για την υπόθεση της σύμβασης 8002 μεταξύ ΟΤΕ και Siemens,…
www.newsbomb.gr
Τένις: «Πόλεμος» μεταξύ Ναδάλ και δημάρχου του Μανακόρ
Μια σοβαρή διαμάχη έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Ράφαελ Ναδάλ και τον δήμαρχο του Μανακόρ, πόλης της Μαγιόρκα, που είναι η γενέτειρα του μεγάλου Ισπανού...
www.zougla.gr
ΕΔΕ για τον αστυνομικό που φέρεται να έκαψε ελληνική σημαία
Ο 43χρονος, που ήταν εκτός υπηρεσίας, φέρεται να ήταν σε κατάσταση μέθης.  
gazzetta.gr
Αντώναρος: Σε 3 μήνες η Μπακογιάννη θα είναι στην κυβέρνηση
Την πρόβλεψη- ίσως και την πληροφορία- ότι η Ντόρα Μπακογιάννη θα βρίσκεται στην κυβέρνηση κάνει ο Ευάγγελος Αντώναρος . Μιλά για ανικανότητα του επιτελείου Εξωτερικών και Άμυνας και βλέπει την Ντόρα Μπακογιάνη σε ρόλο συντονίστριας. Παράλληλα, κάνει λόγο για άλλους δύο…άριστους που έχουν ανάλογα… προσόντα με τον Αντώνη Διαματάρη και τους καλεί να παραιτηθούν πριν […]
www.makeleio.gr
AEGEAN: Συμφωνία με IBM για τη χρήση υπηρεσιών public cloud
Σε συμφωνία με την Aegean, την μεγαλύτερη ελληνική αεροπορική εταιρία και μέλος της Star Alliance, προχώρησε η IBM...
www.zougla.gr
'Ανοιξαν οι αιτήσεις για το φοιτητικό επίδομα ΙΚΥ
Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, στο πλαίσιο της Πράξης «Πρόγραμμα Οικονομικής Ενίσχυσης Επιμελών φοιτητών/τριών που ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες (ΕΚΟ)- ακαδ. έτος 2018/19» και σε εφαρμογή του Κανονισμού του Προγράμματος (Απόφαση 99166/Ζ1/20-6-2019, ΦΕΚ 2555/B/27-6-2019) προκηρύσσει κατ’εκτίμηση 3.771 προπτυχιακές υποτροφίες σε επιμελείς φοιτητές/τριες που σπουδάζουν σε όλα τα Τμήματα/Σχολές των ΑΕΙ της χώρας και ανήκουν σε Ευπαθείς και άλλες Κοινωνικές Ομάδες (ΕΚΟ).Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014-2020». Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην διαδικτυακή εφαρμογή του ΥΠAΙΘ (https://iky-ypotrofies.it.minedu.gov.gr) από την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019 έως και την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 15.00. Οι υποψήφιοι πριν προβούν στην υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης, καλούνται να μελετήσουν προσεκτικά την «Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων» καθώς και τα Παραρτήματα αυτής. Περαιτέρω πληροφορίες και διευκρινίσεις (όροι, προϋποθέσεις, δικαιολογητικά, προθεσμίες κ.λπ.) παρέχονται από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ - Λεωφ. Εθνικής Αντιστάσεως 41, 142 34 Νέα Ιωνία) στα τηλέφωνα 210-3726358 και 210-3726360. Τεχνική υποστήριξη αναφορικά με την ηλεκτρονική αίτηση(κωδικοί, σύνδεση, αποθήκευση αίτησης, online υποβολή κλπ) παρέχεται μέσω του email: ikywebsupport@iky.gr
www.dikaiologitika.gr
Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν κατηγορείται ότι παραβίασε τους όρους εγγύησης με βραχιολάκι
Ο πρώην ισχυρός άνδρας του Χόλιγουντ κατηγορείται ότι έκανε κακή χρήση της ηλεκτρονικής συσκευής που φορά στον αστράγαλό του – Η υπεράσπιση κάνει λόγο για τεχνικά προβλήματα 
www.protothema.gr
Ψήφος αποδήμων: Μέχρι 3 βουλευτές από την ομογένεια στο Επικρατείας - Προς το «Ναι» ο ΣΥΡΙΖΑ
Με τη νέα νομοτεχνική ρύθμιση, δίνεται η δυνατότητα στα κόμματα να μπορούν να έχουν μέχρι τρεις υποψηφίους βουλευτές στα ψηφοδέλτια…
www.newsbomb.gr
Ο Αξέλ Γιάκομπσεν MVP Βίκος Cola της 5ης αγωνιστικής της Volley League
Ο Δανός πασαδόρος του Παναθηναϊκού Αξέλ Γιάκομπσεν αναδείχτηκε MVP Βίκος Cola της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Volley League 2019-20...
www.zougla.gr
Χριστουγεννιάτικη Αθήνα: Την Τρίτη φωταγωγείται η πλατεία Συντάγματος
Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, δίνει το έναυσμα για να φωταγωγηθεί το Σύνταγμα και όλη η πόλη - Στη λαμπερή βραδιά θα υπάρχει και πλούσιο μουσικό πρόγραμμα
www.protothema.gr
Η νέα τάση στα χριστουγεννιάτικα δέντρα που θα δώσει στις γιορτές ανοιξιάτικο αέρα -Ξεφεύγει από τα συνηθισμένα [εικόνες]
Μπορεί να έχουμε συνδυάσει τα λουλούδια με ανοιξιάτικες εικόνες, ωστόσο υπάρχει ένα συγκεκριμένο λουλούδι που θεωρείται νέα τάση για τον στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου!
iefimerida.gr
Παναγιωτόπουλος: Προτιμώ να χάσω τον ύπνο μου για το ενδεχόμενο εξεταστικής παρά για τη μη αναβάθμιση των F-16
Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να ενισχύσει τις Ένοπλες Δυνάμεις και να επαυξήσει την ετοιμότητά τους, εν μέσω της κλιμάκωσης της επιθετικής στάσης...
www.zougla.gr
Ο Τσέφεριν κράζει Πέρεθ για την κλειστή Λίγκα
Για «τρέλα» και σύστημα «που θα ωφελήσει τους λίγους» έκανε λόγο ο Αλεξάντερ Τσεφερίν, αναφορικά με το πλάνο του Φλορεντίνο Πέρεθ για μετατροπή του Champions League σε κλειστή λίγκα.  
gazzetta.gr
Βοζνιάκι: Ανακοίνωσε την απόσυρση της μετά το AO 2020 (vids&pics)
Η Καρολίν Βοζνιάκι στα 29 της ανακοίνωσε ότι θα κρεμάσει την ρακέτα της μετά το Australian Open.
gazzetta.gr
«Καμπανάκι» ΕΟΦ για 15 επικίνδυνα καλλυντικά
Την προσοχή των καταναλωτών εφιστά ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) για 15 επικίνδυνα...
www.zougla.gr
Αντώνης Καρυστινός: «Η ζωή μου αυτή τη στιγμή είναι πολύ περίεργη και δύσκολη»
Ο Αντώνης Καρυστινός, σε πρόσφατη συνέντευξή του ανέφερε ότι η οικογένεια του δε ζει πλέον στην Ελλάδα.
www.newsbomb.gr
Χρηματιστήριο-Κλείσιμο: Στις 873,21 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών με πτώση 0,61%
Με πτώση έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος, υποχωρώντας προς τα επίπεδα των 870 μονάδων, εν μέσω περιορισμένης συναλλακτικής δραστηριότητας.
iefimerida.gr
«Ακυρώθηκε γκολ για λόγους ηθικής»! (vid)
Ο Μάνθος Πετράκης, πρόεδρος του Αστέρα Νίκαιας, προχώρησε σε μία ασυνήθιστη καταγγελία 
gazzetta.gr
Παναγιωτόπουλος: Θα αναβαθμίσω τα F16 ακόμη και αν με πάνε σε εξεταστική
Την επιχειρησιακή ανάγκη αναβάθμισης των μαχητικών αεροσκαφών F16 επισήμανε ο κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος υπερτονίζοντας την κρισιμότητα της περιόδου λόγω της εντεινόμενης προκλητικότητας της Τουρκίας.Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υποστήριξε δε πως «Θα προτιμούσα να χάσω τον ύπνο μου μπροστά στο ενδεχόμενο να με καλέσουν στο μέλλον σε μια εξεταστική επιτροπή, δήλωσε ο υπουργός παρά να χάνω τον ύπνο μου επειδή δεν έκανα τίποτα για να αναβαθμίσω τα αεροπλάνα μας με δραματικά καλύτερες επιχειρησιακές δυνατότητες για επαύξηση της ετοιμότητα σ αυτόν τον καιρό και τις υπαρκτές απειλές που συμφωνούμε ότι περικυκλώνουν τη χώρα μας». Ο ίδιος υπογράμμισε πως «Τώρα πρέπει να αναβαθμιστούν οι ένοπλες δυνάμεις, τώρα είναι η ώρα και όχι αύριο» ενώ πρόσθεσε ότι απαιτούνται επιπρόσθετες ενέργειες στον τομέα των εξοπλισμών αναφέροντας χαρακτηριστικά την αγορά τορπιλών για τα υποβρύχια, την συντήρηση φρεγατών κ.α. Τέλος, ο υπουργός διέψευσε τα δημοσιεύματα που υποστήριζαν ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας διέρρευσε ότι παγώνουν οι συζητήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία τονίζοντας: «Η πολιτική του υπουργείου Εθνικής Άμυνας δεν εκφράζεται με διαρροές αλλά με επίσημες τοποθετήσεις».
www.dikaiologitika.gr
Παυλόπουλος: Η Ελλάδα δεν είναι μόνη της στην υπεράσπιση των εθνικών της θεμάτων
«Η Ελλάδα δεν είναι μόνη της στην υπεράσπιση των εθνικών της θεμάτων», διεμήνυσε προς κάθε κατεύθυνση ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.«Θέλω να γνωρίζετε ότι αυτά τα νερά, αυτά τα σύνορα, η Επικράτεια είναι ελληνική, είναι ευρωπαϊκή και όλοι εκείνοι που έρχονται να εγείρουν αξιώσεις, να ερμηνεύουν το Διεθνές Δίκαιο και ιδίως το Δίκαιο της Θάλασσας, κατά το δοκούν, θ' αντιληφθούν πολύ σύντομα ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνη της σ' αυτή την υπεράσπιση των εθνικών της θεμάτων και των εθνικών της δικαίων. Θέλω να έχετε μέσα σας βαθιά την πεποίθηση ότι στηρίζετε μια Ευρωπαϊκή Ένωση, της οποίας ο ρόλος υπερβαίνει τους λαούς της και πλανητικώς, γιατί αφορά θεμελιώδεις αρχές και αξίες που πρέπει να τις υπερασπιστούμε για ολόκληρο τον κόσμο και ιδίως για τον χειμαζόμενο άνθρωπο κι εσείς ξέρετε πολύ καλά τι σημαίνει χειμαζόμενος άνθρωπος σ' αυτήν την περιοχή». Τα παραπάνω δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, απευθυνόμενος στον καπετάνιο και το πλήρωμα της κανονιοφόρου ΚΑΣΟΣ, που από τις 3 Δεκεμβρίου, έχει ελλιμενιστεί στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τον Πολιούχο, Άγιο Νικόλαο. Σημειώνεται πως ο κ. Παυλόπουλος από νωρίς το πρωί συμμετείχε στον εορτασμό του Πολιούχου της πόλης Αγ. Νικολάου, κηρύττοντας και την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την απελεθέρωση της Θράκης και προσάρτησής της στο ελληνικό κράτος.
www.dikaiologitika.gr
Super League 2: Ο Λεβαδειακός 1-0 τον Εργοτέλη
Την τρίτη εφετινή νίκη, όλες στην έδρα του, σημείωσε ο Λεβαδειακός επί του Εργοτέλη με 1-0 για την 8η αγωνιστική της Super League 2 και βελτίωσε αισθητά...
www.zougla.gr
Λεβαδειακός - Εργοτέλης 1-0: «Καθάρισε» ξανά εντός έδρας
Ο Λεβαδειακός πήρε την τρίτη του εντός έδρας νίκη για τη φετινή σεζόν επικρατώντας με 1-0 του Εργοτέλη και σκαρφάλωσε βαθμολογικά.
gazzetta.gr
Χαραλαμπίδης: «Με την ίδια διάθεση και ενέργεια…»
Ο προπονητής του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στις δυσκολίες της αναμέτρησης με την ΑΕΚ. 
gazzetta.gr
Παναγιωτόπουλος: Θα αναβαθμίσω τα F-16 και ας με πάνε σε εξεταστική!
Την ανάγκη να αναβαθμιστούν τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 επισήμανε ο υπουργός Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής που συζητά το σχετικό νομοσχέδιο.
iefimerida.gr
ΩΡΑ 18:19! ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ!
Κλειστό είναι το κέντρο της Αθήνας καθώς από στις 18:00 ξεκινούν οι συγκεντρώσεις διαφόρων συλλογικοτήτων, αντιεξουσιαστών και οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς για την πορεία στην μνήνη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. ΩΡΑ 18:18 Έκλεισε η οδός Πανεπιστημίου Με εντολή της αστυνομίας, ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο» είναι κλειστός από τις 10 το πρωί και οι συρμοί διέρχονται […]
www.makeleio.gr
Δώνης: «Δύσκολα για Ζαχίντ στο Βόλο, πιστεύουμε στον Κολοβό»
Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Ζαχίντ αλλά και στην πίστη στο πρόσωπο του Κολοβού στάθηκε με δηλώσεις του…
www.newsbomb.gr
Συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία μνήμης για τη δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου
Οργανώσεις της Αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου πραγματοποιούν αυτή την ώρα συγκέντρωση στα Προπύλαια...
www.zougla.gr
Δώνης: «Πιστεύουμε στον Κολοβό»
Ο Γιώργος Δώνης μίλησε για το ματς του Παναθηναϊκού με τον Βόλο και ρωτήθηκε για τους Μπεκ, Μολό και Κολοβό. Ο τεχνικός των «πράσινων» στήριξε τον...
www.zougla.gr
Υπουργείο Παιδείας: Προσλήψεις 479 αναπληρωτών στην Πρωτοβάθμια Γενική Εκπαίδευση
Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ) ανακοινώνεται ότι για το διδακτικό έτος 2019-2020 προσλαμβάνονται: 479 εκπαιδευτικοί κλάδων/ειδικοτήτων γενικής εκπαίδευσης ως προσωρινοί αναπληρωτές στη γενική εκπαίδευση.Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις οικείες Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας από τη Δευτέρα 9 έως και την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019, όπου και θα τοποθετηθούν με απόφαση των Διευθυντών Εκπαίδευσης σε κενές θέσεις των Σχολικών Μονάδων της περιοχής που προσλήφθηκαν μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους 2019-2020. Δείτε εδώ τους πίνακες  
www.dikaiologitika.gr
Ο στρατάρχης Χαφτάρ σφυροκοπά τους φιλότουρκους τζιχαντιστές στην Τρίπολη
Οι δυνάμεις του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, σφυροκοπούν τα τελευταία προπύργια και υπολείμματα των μισθοφόρων τζιχαντιστών που υπερασπίζονται την φιλοτουρκική κυβέρνηση της Τρίπολης και πρόκειται να καταρρεύσουν, μεταδίδει η λιβυκή ιστοσελίδα Address Journal που πρόσκειται στη Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης. Οι παραστρατιωτικοί τζιχαντιστές της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Τρίπολης έχουν […]
www.makeleio.gr
ΗΠΑ: Αισθητή βελτίωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Δεκέμβριο
Αισθητή βελτίωση κατέγραψε τον Δεκέμβριο η καταναλωτική συμπεριφορά των Αμερικανών, σύμφωνα με την προκαταρκτική...
www.zougla.gr
#ZeroStigma: Γκράφιτι ενάντια στην άγνοια και τις προκαταλήψεις (pics)
Η είσοδος του σταθμού Μετρό «Μοναστηράκι», το παλιό αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής στη Θεσσαλονίκη και…
www.newsbomb.gr
Η αποκάλυψη του Γιάννη Σπαλιάρα για την αμοιβή του από το Netflix
Ο Γιάννης Σπαλιάρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο DownTown Κύπρου μίλησε μεταξύ άλλων για τον ρόλο στη σειρά «El Señor...
www.zougla.gr