A$AP Rocky schuldig bevonden, maar hoeft niet de cel in

De Amerikaanse rapper A$AP Rocky heeft van de Zweedse rechtbank een voorwaardelijke straf gekregen voor het in elkaar slaan van een 19-jarige man in Stockholm. Hij hoeft niet terug de cel in, nadat hij al een maand in een Zweeds detentiecentrum had doorgebracht.

Het Openbaar Ministerie had een gevangenisstraf van zes maanden geëist tegen de rapper en twee mannen uit zijn entourage. De drie moeten hun slachtoffer gezamenlijk een schadevergoeding betalen van omgerekend bijna 1200 euro.

Geschopt en geslagen

De artiest gaf eerder voor de rechter toe dat hij de man tegen de grond had gewerkt, had geschopt en geslagen. Volgens A$AP Rocky, die eigenlijk Rakim Mayers heet, ging het om zelfverdediging, omdat de tiener zijn bodyguard had aangevallen. De rechter zegt na het horen van twee getuigen dat de daders zich niet in een dusdanig gevaarlijke situatie bevonden dat ze geweld mochten gebruiken.

Hoewel ze schuldig zijn bevonden aan het schoppen en slaan van de man, kan niet worden vastgesteld dat ze het slachtoffer met een glazen fles op zijn achterhoofd hebben geslagen. Daarvoor is te weinig bewijs. Volgens de rechter heeft dat invloed gehad op de zwaarte van de straf.

De rapper werd anderhalve week geleden vrijgelaten uit de cel en vertrok onmiddellijk naar de Verenigde Staten. Zijn management bevestigde gisteren dat het optreden op Lowlands komende zondag doorgaat.

FunX- en 3FM-dj Sagid Carter vertelde eerder dat A$AP Rocky door veel mensen wordt gezien als een icoon:


Load more
Go to source
unread news (Demo user)
unread news (Demo user)
Jongeren buiten levensgevaar na drugsgebruik bij ggz-instelling
Alle jongeren die gisteren bij de ggz-instelling De La Salle in Boxtel xtc namen en onwel werden, zijn buiten levensgevaar. Dat laat de instelling weten. Een van de jongeren was er na het drugsgebruik slecht aan toe.
8 m
www.rtlnieuws.nl
Mogelijk explosief gevonden bij bedrijfspand aan Parijsboulevard
De politie heeft maandagochtend een mogelijk explosief gevonden bij een bedrijfspand aan de Parijsboulevard in het centrum van Leidsche Rijn.
www.nu.nl
Zeven kinderen overleden nadat klaslokaal instort in Kenia, 57 gewonden
In de Keniaanse hoofdstad Nairobi zijn maandagochtend zeven kinderen om het leven gekomen toen het klaslokaal waarin zij zich bevonden instortte. Nog eens 57 klasgenoten zijn met verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis. Tientallen anderen zouden nog onder het puin liggen.
www.nu.nl
Vrouw neergestoken voor haar huis, dader op de vlucht
www.telegraaf.nl
Organist van Westerkerk stapt over naar Rotterdamse kerk
Organist Jos van der Kooy van de Amsterdamse Westerkerk stapt over naar de Arminiuskerk in Rotterdam. De 67-jarige orgelspeler begint volgend jaar bij zijn nieuwe werkgever.
www.nu.nl
Google neemt maatregelen om privacy slimme assistent te verbeteren
Google zal vanaf maandag nadrukkelijk aangeven dat mensen naar Google Assistent-opnamen kunnen luisteren, als een gebruiker toestemming geeft om zijn opnamen voor onderzoek te gebruiken. Dat schrijft Google in een blogpost.
www.nu.nl
Bodycam agent filmt heftige explosie
www.telegraaf.nl
Feestje in de lucht: Spaanse band geeft spontaan optreden in het vliegtuig
Reizigers die afgelopen week met Transavia van Málaga naar Eindhoven vlogen, kregen een leuke verrassing voorgeschoteld. In het vliegtuig bleek een Spaanse band te zitten, die de passagiers spontaan een gastoptreden gaf.
www.rtlnieuws.nl
Analyse: Ferrari is zowel op als naast de baan sterker geworden
In Singapore bleek dat Ferrari echt grote stappen heeft gezet met de auto. Maar zijn de verbeteringen alleen op het asfalt te zien? En kan Max Verstappen dit seizoen nog een keer winnen? Een analyse.
www.nu.nl
Aantal rookvrije sportclubs verdubbeld
Het aantal rookvrije sportverenigingen is het afgelopen jaar ruim verdubbeld. Op dit moment zijn er in Nederland 1152 sportclubs geheel of gedeeltelijk rookvrij, terwijl dat er vorig jaar nog ongeveer 550 waren. Bij de voetbalclubs gaat de stijging gelijk op met andere sporten; van 208 in 2018 naar 432 in 2019, meldt voetbalbond KNVB.
www.rtlnieuws.nl
’Als iemand in het openbaar belt, pak ik de telefoon af’
www.telegraaf.nl
Gemeente houdt proef met autovrije schoolstraat voor verkeersveiligheid
De gemeente Den Haag is woensdag 18 september een proef gestart met een autovrije schoolstraat. Het doel hiervan is de verkeersveiligheid vergroten.
www.nu.nl
Weinig is zo fragiel als een tv-imago
www.telegraaf.nl
Scooterrijder raakt gewond na ongeval op Tromboneweg
Een scooterrijder is maandag rond 7.50 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Tromboneweg in Middelburg.
www.nu.nl
De ogen van Huntelaar raken me
Het is zaterdagmiddag en mijn zoon heeft zwemles. Mijn vrouw en ik kijken vanaf een bankje naar hoe onze zoon steeds beter blijft drijven. Hij is zich voor ons aan het uitsloven. Misschien vind ik dat wel het mooiste aan het zijn van een ouder. Gewoon het feit dat er altijd iemand in de buurt is die zich voor je wil uitsloven. “Kijk, wat ik heb gebouwd.” “Kijk, ik fiets zonder handen.” “Kijk, ik heb mijn bord leeggegeten.”
www.parool.nl
Panamese politie verbrandt enorme hoeveelheden cocaïne
De politie in Panama heeft dit weekend grote hoeveelheden in beslag genomen drugs verbrand. Er werd 24 ton cocaïne en 2 ton marihuana vernietigd. Dit maakte het de grootste verbranding van in beslag genomen drugs ooit.
www.nu.nl
'Herstel oliefaciliteiten duurt langer dan Saoedi's beweren'
Het herstel van de twee oliefaciliteiten die begin vorige week geraakt werden door droneaanvallen zal mogelijk maanden langer kunnen duren dan het Saoedische staatsolieconcern zelf beweert. Dat schrijft zakenkrant The Wall Street Journal maandag op basis van gesprekken met aannemers en Saoedische ambtenaren.
www.nu.nl
Ajax is nu al top, de rek zit bij PSV
Evenwicht, dat is het woord om de eerste topper samen te vatten. Omdat Ajax al op een hoog niveau speelt en het betere materiaal heeft, zit de meeste rek nog bij PSV. Maar de uitdager moet wel het hele jaar maximaal presteren om kans te maken op de titel.
www.ad.nl
Onderzoek naar enorme toename schadeclaims bij schadeloket Groningen
Er komt een onafhankelijk onderzoek naar het aanhoudend grote aantal schadeclaims dat wordt ingediend bij Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen (TCMG).
www.ad.nl
Mogelijk geplande aanslag voorkomen: Catalaanse separatisten opgepakt
De Spaanse politie heeft vandaag negen Catalaanse separatisten opgepakt. De lokale krant El Periódico meldde dat ze gewelddadige acties wilden uitvoeren en dat ze daarbij explosief materiaal wilden gebruiken. Het is onduidelijk wat de separatisten precies van plan waren.
www.ad.nl
LIVE | Rechtzaak tegen tramschutter Gökmen Tanis hervat
In de rechtbank in Utrecht is vanmorgen het proces tegen de Utrechtse tramschutter Gökmen Tanis hervat. Tanis heeft toegegeven verantwoordelijk te zijn voor het doodschieten van vier personen in en rond de tram op het 24 Oktoberplein op 18 maart dit jaar. Verslaggever Yelle Tieleman is er bij en doet verslag. Zijn tweets zijn onderaan dit artikel te volgen.
www.ad.nl
Minister verwacht verdubbeling medicijntekort
www.telegraaf.nl
Studenten strafrecht: ‘Moet ik dit werk wel willen?’
Hoe zien studenten strafrecht de toekomst, na de liquidatie van advocaat Derk Wiersum vorige week woensdag? ‘De moord heeft me nog strijdbaarder gemaakt.’
www.parool.nl
Rellen en brandstichting in Indonesische provincie Papoea
In de stad Wamena in de Indonesische provincie Papoea hebben demonstranten huizen en regeringsgebouwen in brand gestoken. Veiligheidstroepen proberen de orde te herstellen. Daarbij is geweervuur gehoord. De politie zegt tegen persbureau Reuters dat de politie en het leger willen voorkomen dat de onrust zich verder verspreidt. Het vliegveld van Wamena is gesloten. In de provincies Papoea en vooral West-Papoea is het sinds vorige maand onrustig, nadat Papoea's die op Java studeren racistisch waren bejegend. Indonesië stuurde duizenden politiemensen en militairen om de orde te herstellen en de toegang tot internet wordt geregeld geblokkeerd. De provincies Papoea en West Papoea waren in de jaren '60 nog een kolonie van Nederland. Daarna kwamen ze onder Indonesisch gezag te staan. Een deel van de Papoea's streeft naar onafhankelijkheid.
nos.nl
Album Ariana Grande meer dan twee miljard keer gestreamd in VS
Ariana Grande's Thank U, Next is het eerste album dat in 2019 in de Verenigde Staten de grens van twee miljard streams heeft doorbroken. Het album When We All Fall Asleep, Where Do We Go? van Billie Eilish staat op plek twee, schrijft Billboard.
www.nu.nl
Reparaties Saudi Aramco duren mogelijk veel langer dan gehoopt
Het kan nog maanden duren tot de olieproductieinstallaties van Saudi Aramco weer volledig operationeel zijn. Het bedrijf zelf had beloofd dat het maximaal tien weken zou duren tot alles hersteld zou zijn, maar het lijkt erop dat dat niet haalbaar is.
www.rtlnieuws.nl
Corporaties willen huurwoningen voor middenklasse bouwen
Om het aanbod van betaalbare woningen voor de middenklasse vlot trekken, bieden corporaties aan om honderden middeldure huurwoningen te bouwen in Amsterdam.
www.parool.nl
Goes krijgt pop-up winkel over brandveiligheid op Grote Markt
Veiligheidsregio Zeeland opent maandag 7 oktober een pop-up winkel over brandveiligheid op de Grote Markt in Goes.
www.nu.nl
Onana, de ’Kat uit Kameroen’, blaakt van het zelfvertrouwen
www.telegraaf.nl
Ook Johnson denkt dat Iran achter aanval op Saoedische olie-installaties zit
Ook de Britse premier Boris Johnson denkt dat Iran achter de aanval op de Saoedische olie-installaties zat. Hij zei vanochtend dat hij met de Verenigde Staten en de Europese bondgenoten werkt aan een gezamenlijke reactie op de aanval.
www.ad.nl
Google past meeluisteren Assistent aan na privacyzorgen
Google neemt enkele maatregelen bij het meeluisteren met spraakopdrachten die gebruikers aan de Assistent geven.
www.rtlnieuws.nl
'App Dam tot Damloop lekte e-mailadressen van deelnemers'
Gegevens van deelnemers van de Dam tot Damloop waren gemakkelijk in te zien door derden omdat de app slecht beveiligd was, ontdekte de NOS.
www.nu.nl
Een geluk bij een klimaatongeluk
VPRO’s Tegenlicht wijdde een uitzending aan de toekomstige verhouding tussen Nederland en het water. Niet alle oplossingen stemden vrolijk.
1 h
www.nrc.nl
Sarah W. mag naar uitvaart Tob Cohen
1 h
www.telegraaf.nl
Gemengde gevoelens bij Nederlanders in de Serie A
Een wisselspeler, een uitvaller en een ­winnaar van een derby. De Nederlanders in de Serie A kenden een bewogen, wissel­val­lig weekeinde. Zo zat Matthijs de Ligt weer op de bank bij Juventus.
1 h
www.ad.nl
Ideale manager blijkt nog steeds een 40-jarige man
Alle initiatieven voor meer diversiteit en vrouwen in het bedrijfsleven ten spijt, voor veel werknemers blijkt de ideale manager nog steeds een 40-jarige man, zo blijkt uit Het Nationale Management Onderzoek. Verrassend is het niet: "Bij dit soort onderzoeken kiezen mensen steevast voor wat ze al kennen."
1 h
www.rtlnieuws.nl
Trotse Zidane: 'Real speelde bij Sevilla beste duel sinds mijn terugkeer'
Zinédine Zidane is erg blij met de manier waarop Real Madrid zondagavond ten strijde trok in de lastige uitwedstrijd tegen Sevilla. De 'Koninklijke' zegevierde vier dagen na het Champions League-debacle bij Paris Saint-Germain met 0-1 bij de subtopper.
1 h
www.nu.nl
DNB-president Knot: snel beginnen met korten van pensioenen
Pensioenfondsen die in problemen verkeren doen er verstandig aan om binnenkort al te gaan korten op pensioenen, vindt Klaas Knot. In een interview met de Telegraaf zegt de president van De Nederlandsche Bank: "Het is zeer onwenselijk als pensioenfondsen hun financiële problemen voor zich uit blijven schuiven". Fondsen als ABP, Zorg & Welzijn en de metaalfondsen staan er zo slecht voor dat de kans groot is dat ze aan het eind van het jaar moeten korten. Bij deze fondsen zijn miljoenen mensen aangesloten. Of ze zullen korten, wordt aan het eind van het jaar besloten. In theorie is het nog mogelijk dat de markt de komende maand flink aantrekt, wat de fondsen uit de problemen zou helpen. Maar dat lijkt onwaarschijnlijk. "Uitstel van korten betekent dat de rekening doorschuift naar jongere generaties", waarschuwt Knot. Afgelopen jaren zijn kortingen al vaker doorgeschoven. "De rek is er een keer uit." Soepelere regels Intussen klinkt ook de roep om kortingen juist te voorkomen. Onder meer de vakbonden vragen het kabinet om in te grijpen. Ze wijzen erop dat in het pensioenakkoord, dat de bonden met werkgevers en het kabinet afgelopen juni sloten, de regels al versoepeld zijn. Dat akkoord moet in 2022 ingaan, en de bonden hoopten dat ook in de aanloop daar naartoe kortingen van de baan zouden zijn. De minister heeft aangegeven met individuele fondsen in gesprek te zijn, maar er zijn nog geen toezeggingen gedaan. Vanmiddag praat Knot de Tweede Kamer bij. Later deze week zal de Kamer debatteren over het beleid van de Europese Centrale Bank. Dan zal ook de lage rente aan bod komen, een van de factoren die het voor fondsen moeilijk maakt om uit de problemen te komen.
1 h
nos.nl
Eva, wat doe je de NPO aan?
Journaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op televisie.
1 h
www.ad.nl
Koudere lentemaanden zorgen voor hogere CO2-uitstoot
De CO2-uitstoot in Nederland was in het tweede kwartaal 2,9 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat komt door de relatief koude april- en meimaand, waardoor we de verwarming in ons huis wat meer opstookten.
1 h
www.rtlnieuws.nl
'Veel ex-kankerpatiënten kunnen geen verzekering voor hypotheek afsluiten'
Het lukt ex-kankerpatiënten vaak niet om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Daarom roept de Nederlandse Federatie voor Kankerpatiëntorganisaties (NFK) de politiek op tot een wetswijziging zodat ex-kankerpatiënten bij de beoordeling van zo’n aanvraag niet op hun medische geschiedenis worden afgerekend.
1 h
www.nu.nl
Fikse kritiek op Senesi: 'Leek echt nergens op'
Marcos Senesi kwam deze zomer voor liefst zeven miljoen euro vanuit Argentinië over naar Feyenoord. Zondag maakte de verdediger op bezoek bij FC Emmen zijn langverwachte debuut. Een succes werd dat niet. "Ik snap wel daarom Jaap Stam hem nu pas brengt."
1 h
www.rtlnieuws.nl
Man raakt gewond bij ongeluk Ekkersrijt, afslag dicht
De bestuurder van een vrachtwagen is in de nacht van zondag op maandag rond 1.30 uur gewond geraakt bij een ongeluk op de A50 ter hoogte van de afslag bij Ekkersrijt.
1 h
www.nu.nl
Zo ging het er aan toe bij de Emmy Awards dit jaar
De Emmy Awards van 2019 zitten er weer op. Showkenner Eric de Munck deed verslag van het tv-spektakel voor RTL Boulevard.
1 h
www.rtlnieuws.nl
Voetballer van het Jaar: Onana en Ihattaren blinken uit
1 h
www.telegraaf.nl
Promovendus schittert in Elftal van de Week
2 h
www.telegraaf.nl
Economische groei in tweede kwartaal valt iets lager uit dan verwacht
De economische groei in het tweede kwartaal is bij de tweede berekening lager uitgevallen dan in eerste instantie berekend was, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De economische groei van april tot en met juni kwam uit op 0,4 procent, in plaats van de eerder berekende 0,5 procent.
2 h
www.nu.nl