Acht jaar cel en tbs voor man die schoonmoeder op gruwelijke wijze doodde

Kevin N. (33) is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 8 jaar en tbs met dwangverpleging voor het doden van zijn schoonmoeder Soraya Gooyer. De vrouw werd na stelselmatige mishandelingen eind oktober 2017 dood gevonden in haar flat aan de Bangkokdreef in Utrecht Overvecht. Ook twee dochters en een andere schoonzoon werden veroordeeld.
Load more
Go to source
unread news (Demo user)
unread news (Demo user)
Berghuis geblesseerd van training
Steven Berghuis is maandag geblesseerd uitgevallen op de training van Feyenoord. De aanvaller verliet met een enkelblessure het speelveld.
7 m
www.rtlnieuws.nl
Imanuelle Grives moet langer vastzitten om drugsbezit
Actrice Imanuelle Grives moet langer in de gevangenis blijven. De actrice werd ruim een maand geleden opgepakt voor drugsbezit op het Belgische festival Tomorrowland.
8 m
www.nu.nl
Trump: dicht bij ’eerlijke deal’
9 m
www.telegraaf.nl
Actrice Imanuelle Grives moet nog een maand langer in cel blijven
Actrice Imanuelle Grives (34) zal nog zeker een maand in de Belgische cel moeten blijven, zo bepaalde de raadkamer van de rechtbank in Antwerpen vandaag. De actrice werd eind juni aangehouden op het Belgische festival Tomorrowland. De actrice was aanwezig tijdens de zitting. 
9 m
www.rtlnieuws.nl
Bij Markermeer vermist geraakte vrouw vertrok vrijwillig
De 23-jarige vrouw die zaterdagavond verdween bij het Markermeer, is zondagmiddag in een hotel teruggevonden. Ze is vrijwillig vertrokken vanaf het zwemstrand, laat de politie maandag aan NU.nl weten.
www.nu.nl
Ophef over nieuw Kinderen voor Kinderenlied: ‘Dit vrolijke nummer leidt echt niet tot obesitas’
Het splinternieuwe Kinderen voor Kinderen-liedje Reis Mee! is bij sommigen in het verkeerde keelgat geschoten omdat het kinderen in vakantietijd zou aansporen om ongezond en calorierijk te eten. In het door Tjeerd Oosterhuis gecomponeerde nummer, waarvoor hij met cabaretier Jochem Myjer de tekst schreef, wordt gezongen dat kinderen als ze vrij zijn ‘lekker los’ willen gaan met ‘pizza, pasta en patat’.
www.ad.nl
'Roger Federer en Enrique Iglesias aanwezig bij bruiloft Rafael Nadal'
Rafael Nadal en zijn verloofde Xisca Perello geven volgens ingewijden in oktober hun jawoord. Voor de bruiloft zijn onder anderen Roger Federer, Enrique Iglesias en Cristiano Ronaldo uitgenodigd.
www.nu.nl
Meerdere gewonden bij schietpartij in centrum Malmö
www.telegraaf.nl
Amsterdam profiteert van angst voor een harde brexit
Nu een harde brexit dichterbij komt, blijkt Nederland een steeds belangrijker vluchthaven voor bedrijven die uit het Verenigd Koninkrijk vertrekken. Vooral Amsterdam gooit hoge ogen.
www.parool.nl
Waarom het voor sommige ouders fijn is dat de vakantie voorbij is
Gaan je kinderen vandaag weer naar school en ben je blij dat de vakantieperiode er weer opzit? Dan ben je zeker niet de enige. "We stellen te hoge eisen en willen een heel programma opstellen voor ons kroost."
www.rtlnieuws.nl
Burgemeester Noord-Beveland sluit drugspand in Colijnsplaat
Burgemeester Letty Demmers van de gemeente Noord-Beveland heeft maandag een drugspand gesloten aan de Kruisstraat in Colijnsplaat.
www.nu.nl
POLL: Naar welk programma kijk jij vanavond?
Het nieuwe tv-seizoen gaat vanavond van start. Dit jaar staat het volledig in het teken van de vele transfers van RTL naar SBS en de reanimatie van oude NPO-hits als Lingo en Man Bijt Hond. De kijker heeft in ieder geval voldoende keuze.
www.rtlnieuws.nl
Politie treft overleden man en kilo's amfetamine aan in woning Kralingen
De politie heeft zondagmiddag een overleden man en tientallen kilo's amfetamine in een woning in het Rotterdamse Kralingen aangetroffen. Een 54-jarige verdachte is aangehouden.
www.nu.nl
Buddy Vedder viert 25e verjaardag
Een bijzondere dag voor RTL Boulevard-reporter Buddy Vedder. De presentator, zanger, danser en acteur blaast vandaag namelijk 25 kaarsjes uit.
www.rtlnieuws.nl
Zuidbaan van zuidelijke ringweg vrijgegeven, Kempkensberg dicht
De zuidbaan van de zuidelijke ringweg van Groningen is weer open. Sinds 2.00 uur maandagochtend kan het verkeer weer vanaf het Julianaplein richting Hoogezand rijden.
www.nu.nl
Radioactieve deeltjes gevonden na mislukte test Russische raket
De Russische meteorologische dienst heeft radioactieve deeltjes gevonden in monsters die het nam na de explosie op een militair terrein in het noordwesten van Rusland, tweeënhalve week geleden. Onderzoekers vonden sporen van de isotopen strontium, barium en lanthaan, aldus het Russische staatspersbureau Interfax. Door het verval van die isotopen ontstond er een wolk met radioactief gas. Volgens de Russische weerdienst was dat de verklaring voor de radioactieve piek in onder meer de stad Severodvinsk (180.000 inwoners). De stralingsniveaus waren die dag vier tot zestien keer zo hoog als normaal. De vondst van isotopen is saillant, omdat de Russische autoriteiten eerder benadrukten dat er bij het incident geen gevaarlijke stoffen waren vrijgekomen. Kort na de explosie maten inwoners van Severodvinsk met eigen apparatuur al de verhoogde radioactiviteit in hun stad: Bij de explosie, mogelijk veroorzaakt door een mislukte test met een nucleair aangedreven kruisraket, kwamen zeker vijf Russische ingenieurs om het leven. Ook vielen er gewonden. Kort na de explosie vroegen de autoriteiten directe omwonenden het gebied te verlaten. Het blijft alleen een mysterie aan welke gevaren mensen in de regio en ook artsen die de gewonden behandelden precies hebben blootgestaan. Bange artsen Correspondent David Jan Godfroid sluit niet uit dat de meteorologische dienst zich genoodzaakt voelde het bericht van vandaag naar buiten te brengen vanwege de aanhoudende ophef over het incident. Zo zei ziekenhuispersoneel in de stad Archangelsk vorige week tegen de BBC nog te vrezen voor hun gezondheid, omdat hun niet was verteld dat ze slachtoffers van een nucleair ongeluk behandelden. Hun vrees werd groter toen een dag later het leger naar het ziekenhuis kwam, alles ontsmette en objecten die niet gedesinfecteerd konden worden meenam. De gewonden werden overgebracht naar een ziekenhuis in Moskou. Hoe het nu met hen gaat, is onbekend. Verder werd in het weefsel van een arts radioactief materiaal gevonden. Volgens Rusland was dat afkomstig uit zijn voedsel. 'Onder de pet' "Er is veel ergernis over dit soort berichten", zegt correspondent Godfroid. "Kort na het incident verscheen er op een lokale nieuwssite bijvoorbeeld al een bericht met daarin soortgelijke informatie als die het Russische KNMI vandaag publiceerde. Dat bericht werd alleen snel weer verwijderd." Volgens Godfroid doen de Russische autoriteiten er alles aan om het incident onder de pet te houden. "En dat is niet gek hier, vooral als het gaat om militaire aangelegenheden. Daarnaast hadden we het inmiddels wel geweten als het een ramp van een Tsjernobyl-achtige omvang was. Maar je merkt toch dat mensen hier niet meer geneigd zijn alles van de overheid voor zoete koek te slikken."
nos.nl
Daling in Duits ondernemersvertrouwen voedt recessie-angsten
Het vertrouwen van Duitse ondernemers is in augustus naar het laagste punt sinds 2012 gedaald, blijkt maandag uit cijfers van onderzoeksinstituut Ifo. Met de daling worden de angsten voor een recessie van de Duitse economie groter.
www.nu.nl
Euthanasie-arts in unieke rechtszaak: 'Wij wisten dat ze dood wilde'
In Den Haag dient op dit moment de rechtszaak tegen een arts die euthanasie uitvoerde. Het gaat om een unieke zaak, want nooit eerder stond een arts om deze reden terecht. "Deze zaak raakt de hele Nederlandse samenleving en die samenleving spreekt niet met één stem", zei de officier van justitie in de rechtszaal. Later vandaag zal het Openbaar Ministerie met een eis komen. De zaak draait om de levensbeëindiging van een 74-jarige vrouw die vergevorderd dement was. Er was een euthanasieverklaring, maar ze gaf later wisselende verklaringen af over haar doodswens. Een arts voerde de euthanasie uiteindelijk uit zonder de vrouw daarover in te lichten. Ze deed nadat ook twee onafhankelijke artsen hadden geoordeeld dat de vrouw ondraaglijk leed. Nieuwsuur vatte de zaak vorig jaar samen in deze video: Het Openbaar Ministerie twijfelt niet aan de goede bedoelingen van de arts, maar vindt wel dat de arts "nadrukkelijker in gesprek had moeten gaan met de dementerende patiënt". De wet biedt op dit punt geen duidelijkheid en dat is ook de reden dat we deze vraag nu voorleggen aan de rechter, zegt het OM. Arts sprak drie keer over doodswens In de rechtszaal zei de arts die terechtstaat dat ze drie keer met de dementerende vrouw heeft gesproken over haar doodswens. Het ging daarbij niet over de wilsverklaring. "Daar wist ze niets meer van af", aldus de arts. De vrouw was diep dement volgens de arts. Zowel haar korte- als lange termijngeheugen was weg. Ze herkende haar man niet meer en was zeker de laatste 60 jaar van haar leven kwijt. De vrouw zei volgens de arts regelmatig "was ik maar dood". Soms zei ze wel 20 keer per dag dat ze dood wilde, aldus de arts. Maar ze lachte het ook een keer weg, toen haar de vraag werd gesteld, ook kon ze niet meer coherent denken. "Wij wisten dat ze wel dood wilde". De essentie van haar wilsverklaring was dat ze niet in een verpleeghuis terecht wilde komen, zei de arts. 'Arts redde mijn moeder uit geestelijke gevangenis' Ook een dochter van de 74-jarige vrouw kwam aan het woord middels een voorgelezen verklaring. Zij noemt de strafzaak tegen de arts ongepast. "De arts heeft mijn moeder gered uit de geestelijke gevangenis waarin ze verkeerde", aldus de dochter. De dochter was er 100 procent zeker van dat er geen enkele twijfel bij haar moeder bestond over haar doodswens. Volgens de dochter zou de vrouw de avond voor haar dood hebben gezegd dat ze wist dat ze ziek was en niet meer beter zou worden en "het is goed zo" hebben gezegd.
nos.nl
Onvrede bij personeel Schiphol over opheffen halte Skyport
Uit onvrede met het besluit van Connexxion is een petitie gestart.
www.parool.nl
Ook paardensport staat nu ter discussie na verstoring EK door dierenactivisten
Twee activisten braken gisteren op het EK springen in Rotterdam in. Volgens dierethicus Willem Vermaat zullen dergelijke acties vaker gaan voorkomen. De paardensport ligt namelijk onder vuur.
www.ad.nl
Advocaat: ’Grives is naïef geweest’
www.telegraaf.nl
Timmer: ’Het leven gaat snel voorbij’
www.telegraaf.nl
Bedrijf voormalig Lakeside-finalist verwoest door brand
Het is een zware dag voor darter Jeff Smith. Het bedrijf van de Canadees is zondag in vlammen opgegaan. Er raakte niemand gewond.
www.rtlnieuws.nl
LIVE | Krijgt sprinter Jakobsen vandaag eerste kans op ritzege in Vuelta?
Na een ploegentijdrit en een pittige eerste etappe etappe in lijn, krijgen vandaag de sprinters waarschijnlijk hun eerste kans op succes in de Vuelta. De rit van Ibi naar Alicante kent slechts twee klimmetjes van de derde categorie. Mis niets in ons liveblog.
www.ad.nl
NPO wil té graag imago oppoetsen over de rug van Rotterdam en Maastricht
Journaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op televisie.
www.ad.nl
Jakarta voldoet niet meer: Indonesië krijgt voor 30 miljard nieuwe hoofdstad
Indonesië krijgt een nieuwe hoofdstad. Die komt in de provincie Oost-Kalimantan te liggen in het Indonesische deel van het eiland Borneo. Het verhuizen van de hoofdstad van Jakarta naar Oost-Kalimantan gaat bijna 30 miljard euro kosten.
www.rtlnieuws.nl
Redhead Days komt niet terug naar Breda, evenement blijft in Tilburg
Redhead Days komt vermoedelijk niet meer terug naar Breda. De organisatie van het evenement, dat afgelopen weekend voor het eerst in Tilburg plaatsvond, onthulde zondag de data voor de volgende editie in Tilburg.
www.nu.nl
Bijzonder natuurfenomeen op de Stille Oceaan
www.telegraaf.nl
Einde Bolton Wanderers in zicht: 'Over iets meer dan 24 uur is het klaar'
Het lijkt over en sluiten te zijn voor Bolton Wanderers. De roemruchte Engelse club zit al langere tijd in de financiële problemen, maar lijkt het hoofd nu definitief niet meer boven te kunnen houden. Slechts een wonder kan de club nog van de afgrond redden.
www.rtlnieuws.nl
Utrechts weggeefkastje ineens verdwenen: 'Is dit een ontgroeningsgrap?'
Heeft iemand het 'Gulle Kastje', waarin mensen levensmiddelen die ze niet meer gebruiken kunnen achterlaten voor een ander, gezien? Dit weggeefkastje stond vier maanden in Utrecht en is tijdens de vakantie van initiatiefnemer Charlie van Zuilekom ineens verdwenen.
www.rtlnieuws.nl
Dubbeltest: Audi E-tron tegen Mercedes EQC
Autoweek vergelijkt de Audi E-tron met de Mercedes EQC.
www.nu.nl
Tweede helft F1-seizoen van start: 'Albon enorme gok bij Red Bull'
We blikken in De Boordradio vooruit op de tweede helft van het Formule 1-seizoen.
www.nu.nl
31 procent meer grond voor woningen in Utrecht in twintig jaar tijd
Tussen 1996 en 2015 is er in Utrecht zo'n 31 procent meer grond vrijgekomen voor woningen. Dit blijkt uit een analyse van LocalFocus op basis van cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag publiceerde.
www.nu.nl
In de hitte naar school: ouders geven kinderen eigen airco mee
Zowel in het noorden als in het zuiden van Nederland zijn de scholen weer begonnen. Dat betekent voor veel leerlingen dat ze vandaag met temperaturen boven de 30 graden verplicht op hun stoeltje moeten blijven zitten. In Eemnes gaven bezorgde ouders hun kroost daarom een airco mee naar school.
www.ad.nl
Politie verspreidt foto’s ’tegendemonstranten’ Pegida
www.telegraaf.nl
Antwerp bijna 'uitverkocht' voor return tegen AZ
In de 'thuiswedstrijd' van AZ tegen Antwerp FC zaten er slechts 4000 toeschouwers in de Grolsch Veste. Dat wordt tijdens de return wel anders. Voor de Europa League-match in het Koning Boudewijn Stadion zijn al 21.000 kaarten verkocht.
www.rtlnieuws.nl
Man tijdens ruzie door intercom politie: ’Haal mijn vrouw uit auto’
www.telegraaf.nl
Poolse man na strandbezoek Ter Heijde vermist
www.telegraaf.nl
'Vertel liever niet over je psychische problemen op je werk'
Moet je bij een sollicitatie of op je werk meteen met de billen bloot als je psychische problemen hebt? Onderzoekers van de Universiteit Tilburg raden het in het algemeen af, maar bieden ook handvatten als je het wél wil delen. "Als je eenmaal een stempel krijgt, gaan mensen invullen dat je iets niet kunt."
www.rtlnieuws.nl
Legt Coleen Rooney Wayne opnieuw aan de ketting?
www.telegraaf.nl
Australie: blokkeer sites met extremistisch materiaal tijdens aanslag
Australië gaat tijdens terroristische aanslagen "en andere crises" internetdomeinen blokkeren die extremistisch materiaal bevatten. Dat zei de Australische minister-president Scott Morrison zondag tijdens de G7-top in Zuid-Frankrijk.
www.nu.nl
Door opwarming van de aarde verkruimelt de Mont Blanc
Dag na dag kruimelen de bergen in het Mont Blancgebied verder af. Door klimaatverandering smelten niet alleen de gletsjers, maar ontdooit ook het permafrost dat de berg bij elkaar houdt. Een groep onderzoekers bracht dat in kaart door 95 bergroutes in het hooggebergte te bestuderen.
www.volkskrant.nl
Slachtoffer fataal ongeluk Oost werd geschept op fietspad
De 35-jarige Amsterdamse die afgelopen weekend overleed na een ongeluk in de Eerste Oosterparkstraat, is doodgereden door een 25-­jarige Monnickendammer die in een auto hard over het fietspad reed.
www.parool.nl
29e editie van Noorderzon trekt opnieuw 150.000 bezoekers
De 29e editie van Noorderzon Performing Arts Festival Groningen is in totaal door zo'n 150.000 mensen bezocht. Zondagavond werd het elf dagen durende theaterfestival afgesloten met de traditionele Noorderzondag.
www.nu.nl
’Oerinstinct bij bescherming kwetsbare kinderen’
www.telegraaf.nl
Goed nieuws voor Rob Zoontjens: darmkanker niet uitgezaaid
Rob Zoontjens, bekend van realityserie Herrie In De Druiventros, heeft goed nieuws ontvangen. Rob heeft namelijk te horen gekregen dat hij geen uitzaaiingen heeft. Vier maanden geleden is bij hem darmkanker geconstateerd, vertelt hij aan RTL Boulevard.
www.rtlnieuws.nl
Toestel luchtmacht Spanje stort in zee
www.telegraaf.nl