Ajax met hangen en wurgen door

Go to source
unread news (Demo user)
unread news (Demo user)
El Ghazi deelt kopstootje uit aan ploeggenoot in saai duel met West Ham
Aston Villa en West Ham United bleven vanavond op 0-0 steken op Villa Park. Op een rode kaart (voor West Ham-verdediger Arthur Masuaku) en een kopstootje van Anwar El Ghazi bij ploeggenoot Tyrone Mings viel er in een kwalitatief zeer pover duel weinig te genieten.
www.ad.nl
‘Ik snap dat je denkt: daar staat een heel andere Dijkhoff’
De VVD wilde vorig jaar grote bedrijven bevoordelen. „Maar dat ze hier komen met een postbus en twee parttimers was nooit de bedoeling.”
www.nrc.nl
'Oliebedrijf Aramco verwacht nog wekenlang productieproblemen'
Oliegigant Saudi Aramco verwacht dat het weken tot maanden duurt voordat het grootste deel van de productieproblemen is opgelost na een drone-aanval op twee productielocaties. Dat melden ingewijden aan persbureau Bloomberg. Eerder werd nog aangegeven dat het grootste deel binnen enkele dagen hersteld zou kunnen worden.
www.nu.nl
Dit omvat de mogelijke deal tussen AEB en Beelen
Afvalverwerker en recyclingbedrijf Beelen wil 67 miljoen euro steken in AEB in ruil voor een meerderheid van de aandelen. Dat blijkt uit de geheime intentieovereenkomst die Beelen heeft gesloten met AEB om het noodlijdende afval- en energiebedrijf over te nemen.
www.parool.nl
Nederlandse cold case voor Braziliaanse rechter
www.telegraaf.nl
Netanyahu trekt alles uit de kast
Omdat het de premier niet lukte een coalitie te vormen, gaat Israël opnieuw naar de stembus. Er is alleen weinig veranderd.
www.nrc.nl
Van de Donk bezorgt Arsenal vlak voor tijd zege bij Manchester United
Danielle van de Donk heeft Arsenal maandag een zwaarbevochten 0-1-zege bezorgt op bezoek bij Manchester United in de Women's Super League. De middenvelder maakte vlak voor tijd het enige doelpunt van de wedstrijd.
www.nu.nl
Nieuw eerbetoon aan Bowie met Diamond Dogs/Ziggy Stardust-tour
De in 2016 overleden Britse rockmuzikant David Bowie wordt in 2020 opnieuw geëerd met een nieuwe editie van A Bowie Celebration: The David Bowie Alumni Tour. Initiatiefnemer is opnieuw Mike Garson, voormalig lid van Bowie's begeleidingsband, die daarbij momenteel samenwerkt met Gerry Leonard, Carmine Rojas, Charlie Sexton, Kevin Armstrong en Alan Childs en vocalisten als Corey Glover (Living Colour) en Mr. Hudson (Kanye West, Jay-Z).
www.nu.nl
’Prins Andrew verbannen naar Bermuda’
www.telegraaf.nl
Hard bewijs tegen Iran ontbreekt
Welke partij pleegde afgelopen weekeinde de aanval op de Saoedische olie-installaties en wat zijn de geopolitieke en economische gevolgen? Twaalf vragen over een hoogoplopend conflict.
www.nrc.nl
Lady Hale brengt de beschaving terug in het Brexit-debat
Het Britse Supreme Court buigt zich over de vraag of premier Johnson de koningin mocht adviseren om het parlement te schorsen. ’Onafhankelijk, niet onzichtbaar’, lijkt het devies van voorzitter Brenda Hale.
www.nrc.nl
Foto’s: El Ghazi maakt ’kopbeweging’ naar ploeggenoot
www.telegraaf.nl
Nederlandse YouTubers ontlopen lange celstraf in VS na betreden Area 51
De Nederlandse YouTubers Ties Granzier (20) en Govert Sweep (21) moeten drie dagen de cel in en zijn beiden veroordeeld tot het betalen van een boete van 2.280 dollar, omgerekend zo'n 2.100 euro. Het tweetal moet ook een jaar lang uit de buurt van Area 51 blijven, anders volgt alsnog een celstraf van één jaar. Het is niet duidelijk of de Nederlanders in beroep gaan tegen de uitspraak.
www.nu.nl
'Boete voor Nederlandse Area 51-youtubers'
De twee Nederlandse youtubers die in de Verenigde Staten werden opgepakt voor het betreden van de streng bewaakte luchtmachtbasis Area 51, krijgen samen een boete van zo'n 4500 dollar. Dat meldt het ANP op basis van de rechtbank in Las Vegas. De twee hoeven niet de gevangenis in en kunnen, als de boete betaald is, donderdag naar terug naar Nederland. Ties Granzier en Govert Sweep werden vorige week dinsdag in de staat Nevada opgepakt. Ze hadden camera's, een laptop en een drone bij zich om opnamen van het gebied te maken. Donderdag werden ze op borgtocht vrijgelaten.
nos.nl
De Graafschap geeft zege weg bij NEC
De Graafschap heeft bij NEC in de slotfase een overwinning weggegeven. De ploeg uit Doetinchem bleef in de Gelderse derby in de Keuken Kampioen Divisie steken op 1-1. De Graafschap heeft als enige ploeg 14 punten uit zes duels. De ploeg stond voor het duel net als Excelsior op 13 punten.
www.rtlnieuws.nl
‘YouTubers krijgen boete van 4.500 dollar voor betreden Area 51’
Vorige week wilden Granzier en Sweep het zwaar beveiligde militaire terrein Area 51 binnendringen, naar eigen zeggen om een „mooie journalistieke video” te maken.
www.nrc.nl
Hoe is het nu met? Love Island komt met speciale reünie-aflevering
Zijn Denzel en Aleksandra nog altijd hoteldebotel op elkaar? En hoe is het afgelopen met de beef tussen Matthy en Melany? Binnenkort komen we alles te weten over de eerste generatie Islanders. Videoland komt namelijk met een speciale reünie-aflevering om het nieuwe seizoen af te trappen.
www.rtlnieuws.nl
Van de Donk bezorgt Arsenal als invaller de zege op Manchester United
Daniëlle van de Donk moest vanavond voor het eerst in lange tijd genoegen nemen met een rol als invaller, maar zorgde in de 89ste minuut wel voor de winnende 0-1 in de uitwedstrijd bij Manchester United.
www.ad.nl
Hoe komt het dat het zwarte gat Sagittarius A* steeds hongeriger wordt?
Midden in ons Melkwegstelsel bevindt zich een groot zwart gat, Sagittarius A*. Volgens wetenschappers was er in mei iets geks met 'ons' zwarte gat aan de hand: het was een stuk hongeriger dan normaal. Voor het eerst in 24 jaar trekt het zogeheten supermassieve zwarte gat meer materie naar zich toe dan gebruikelijk. Dat kunnen wetenschappers zien door de hoeveelheid licht rondom het gat te bestuderen. Een zwart gat zelf kunnen we niet zien, maar het licht dat daaromheen afbuigt wel. Hoe meer materie een gat opslokt, hoe meer licht we waarnemen. Voor wetenschappers is het alleen niet duidelijk waarom Sagittarius A* (wat bestaat uit miljoenen dode sterren) plots zoveel materie opslokt. Deze week presenteerden zij een paar theorieën. Beter verteren Een van die theorieën luidt dat Sagittarius A* zich recentelijk heeft gevoed met gas afkomstig van een ster genaamd S0-2. Vorig jaar kwam de ster zeer dicht bij het zwarte gat. Dat gas is nu misschien door Sagittarius A* opgeslokt. Ook spelen wetenschappers met een tweede theorie. Die heeft te maken met G2, een soort wolk van waterstofgas. In 2014 scheerde G2 zo dicht langs het zwarte gat dat de buitenste laag van de gaswolk waarschijnlijk door het gat is afgescheurd. Ook dat kan extra licht hebben opgeleverd. Hoogleraar astrodeeltjesfysica aan de Radboud Universiteit Nijmegen Heino Falcke heeft nog een andere theorie. Hij denkt niet dat het zwarte gat meer materie opslokt, maar dat het materie nu beter verteert. Welke theorie juist is, zal in de toekomst moeten blijken als we meer metingen kunnen doen. Dit jaar werd voor het eerst een zwart gat gefotografeerd. Zo ziet dat eruit: Wetenschappers zijn het kortom nog niet eens waar het licht bij Sagittarius A* plotseling vandaan komt. Wat we wel zeker weten is dat zwarte gaten in staat zijn om allerlei soorten materie naar zich toe te zuigen. Dat komt doordat de zwaartekracht in een zwart gat enorm sterk is. Zo sterk, dat licht er zelfs niet uit kan ontsnappen. Supermassieve zwarte gaten, zoals onze Sagittarius A*, zijn bovendien zo enorm dat er ook grote hoeveelheden massa in kunnen verdwijnen. Als je Sagittarius A* als bal zou voorstellen, zouden er een paar miljoen aardbollen in passen. Toch is de kans dat onze aarde ooit ten prooi valt aan een zwart gat, verwaarloosbaar. Sagittarius A* bijvoorbeeld bevindt zich veel te ver bij de aarde vandaan, zegt Falcke. Daarbij is de kans dat we ooit een zwart gat tegenkomen, erg klein. Er zwerven naar schatting weliswaar honderd miljoen kleine zwarte gaten door onze Melkweg, maar toch is dat nog steeds maar een klein aantal. Ter vergelijking: onze Melkweg telt zo'n 200 tot 400 honderd miljoen sterren. Ook van de zon - ook een ster - hoeven we niets te vrezen. De zon is namelijk lang niet zwaar genoeg om een groot zwart gat te worden.
nos.nl
'Russische hacker bekent schuldig te zijn aan stelen financiële data in VS'
De Russische hacker Andrei Tyurin zal later deze maand bekennen dat hij schuldig is aan verschillende hacks in de Verenigde Staten waarmee hij miljoenen gegevens buitmaakte, zo schrijft Bloomberg maandag na inzage van rechtbankdocumenten.
www.nu.nl
Vloggers krijgen boete van samen 4500 dollar voor betreden Area 51
www.telegraaf.nl
'Amerikaanse openbaar aanklagers eisen vrijgave belastingaangiften Trump'
In het onderzoek naar de Amerikaanse president Donald Trump en het zwijggeld dat hij mogelijk zou hebben overgemaakt aan pornoactrice Stormy Daniels, hebben openbaar aanklagers geëist dat zijn belastingaangiftes overhandigd worden. Dat schrijft The New York Times maandag op basis van bronnen dicht bij het onderzoek.
www.nu.nl
YouTubers Ties en Govert krijgen boete van 4500 dollar
De Nederlandse YouTubers Ties Granzier en Govert Sweep, die werden gearresteerd toen zij de Amerikaanse militaire basis Area 51 probeerden binnen te komen, moeten een boete betalen van 4500 dollar (4090 euro). Dat heeft een Amerikaanse rechter bepaald.
www.rtlnieuws.nl
Gooien automerken hun naam te grabbel met heruitgaven?
Sommige autofabrikanten lijken zich de laatste tijd de spiegelen aan bekende artiesten die hun bekendste werk opnieuw uitbrengen. Zo bouwt Aston Martin sinds kort zogeheten Continuation-modellen, ging Jaguar aan de haal met het legendarische D-Type en liet Bentley vorige week weten de Blower uit de jaren twintig weer te gaan bouwen. Slimme zet of verkwanseling van het erfgoed?
www.nu.nl
Mercedes en Porsche pakken door met nieuwe stekkerauto's
Automerken zijn druk bezig hun aanbod te elektrificeren, om zo de gemiddelde uitstoot van hun vloot te drukken. Daarmee hopen ze EU-boetes voor het overschrijden van 95 gram CO2 per kilometer, die vanaf 2021 ingaan, te voorkomen. Mercedes-Benz en Porsche schuiven daarom nieuwe plug-inhybridemodellen naar voren.
www.nu.nl
Huidig economisch klimaat en publiek debat baren auto-industrie zorgen
De auto-industrie zit in zwaar weer en de directies van grote fabrikanten spreken openlijk hun zorgen uit. De autoverkoop loopt terug en de winsten staan onder druk vanwege de Brexit en het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China. Tegelijkertijd zijn grote investeringen nodig om bij te blijven in de race naar elektrische mobiliteit en autonoom rijden. Hoe loopt dit af?
www.nu.nl
Dit zijn de tien beste nieuwe restaurants van Nederland
Welke nieuwe Nederlandse restaurants moeten bovenaan ieders culinaire lijstje staan? Miljuschka Witzenhausen maakte zojuist bekend welke tien restaurants dat zijn.
www.ad.nl
YouTubers Ties en Govert ontlopen celstraf en krijgen boete van 4500 dollar voor betreden Area 51
YouTubers Ties Granzier (20) en Govert Sweep (21), die in Amerika werden opgepakt omdat ze Area 51 betraden, hoeven niet de gevangenis in. De vloggers krijgen een boete van 4500 dollar (4090 euro) voor het betreden van de militaire basis. Dat meldt de rechtbank in Las Vegas.
www.ad.nl
De Graafschap lijdt in extremis puntenverlies, Van Hooijdonk redt NAC Breda
De Graafschap heeft maandag verzuimd een gat te slaan in de Keuken Kampioen Divisie. De koploper leed op bezoek bij NEC in extremis puntenverlies: 1-1.
1 h
www.nu.nl
Rick van Drongelen maakt een eigen doelpunt tijdens stadsderby
Tijdens de wedstrijd tussen FC St. Pauli en Hamburger SV heeft van Drongelen, centrale verdediger van HSV, een eigen doelpunt gemaakt. Door de fout van de Nederlander komt Die Freibeuter der Liga op een 2-0 voorsprong.
1 h
www.rtlnieuws.nl
Martien Meiland reageert op vertrek Carolien
1 h
www.telegraaf.nl
Shelly Sterk bijt van zich af na haatreacties zoontje
Shelly Sterk (28) is flink ontdaan na het posten van een kiekje van haar pasgeboren zoontje, Jake. Hoewel de presentatrice kon rekenen op een hoop lieve reacties, kreeg ze namelijk ook een heleboel nare opmerkingen naar haar hoofd. En dat laat ze niet zomaar voorbij gaan.
1 h
www.rtlnieuws.nl
Sydney van Hooijdonk bezorgt NAC zege met twee late goals
Met zijn eerste doelpunten in het betaalde voetbal heeft Sydney van Hooijdonk, de zoon van oud-spits Pierre, een pijnlijke nederlaag van NAC voorkomen. De invaller sloeg bij een achterstand tegen Jong AZ in de slotfase twee keer toe (1-2).
1 h
www.ad.nl
Belg riskeert cel na jarenlange terreur dochtertjes (7 en 11 jaar)
De 42-jarige B.D. uit het Belgische Sint-Gilles-Waas hangt een gevangenisstraf van 18 maanden cel boven het hoofd voor het jarenlang terroriseren van zijn dochtertjes (7 en 11 jaar oud). Dat ging gepaard met heel wat agressie zoals slaan en schoppen. Ook zijn vrouw was er slachtoffer van. ,,Ik ben misschien een wat te strenge vader geweest.”
1 h
www.ad.nl
Boris Johnson gaat er als een haas vandoor na boe-geroep
1 h
www.rtlnieuws.nl
Trein stilgezet vanwege vrouw met nikab, politie geeft weer geen boete
Op station Rotterdam Centraal is vanmiddag een trein stilgezet vanwege een vrouw in een nikab. Controleurs van de NS vroegen hulp van agenten, die de vrouw geen boete hebben gegeven voor overtreding van het boerkaverbod dat op 1 augustus is ingevoerd. De politie meldt in een verklaring dat de vrouw weigerde om haar gezicht te laten zien aan de controleurs van de NS, waardoor die niet konden vaststellen of ze een geldig vervoerbewijs had. Volgens de politie stelden agenten de vrouw daarna voor de keuze: of ze moest haar gezicht laten zien, of ze moest meelopen naar een wachtruimte om te wachten op een vrouwelijke agent. De vrouw wilde in de trein op de agente wachten, meldt de politie, maar vanwege de vertraging voor andere passagiers vonden de agenten dat niet goed. De agenten dreigden haar daarna te arresteren voor schending van de Wet ID (identificatieplicht). Na overleg met twee anderen, besloot de vrouw volgens de politie uiteindelijk toch haar gezicht te tonen aan de agenten in de trein. De trein is met ongeveer twintig minuten vertraging vertrokken. Geen boete Volgens de politie hebben de agenten na het gesprek besloten om de vrouw geen boete te geven voor overtreding van het gedeeltelijk verbod op gezichtsbedekkende kleding. Waarom hiervoor gekozen is, kan de politie niet zeggen. Een woordvoerder zegt dat agenten bij een overtreding zelf kunnen afwegen of ze wel of geen boete geven. De NS kan niet zeggen of de controleurs de politie erbij haalden vanwege overtreding van het boerkaverbod of omdat ze niet konden controleren of ze een geldig vervoerbewijs had. Volgens een woordvoerder zijn de voorschriften voor medewerkers in beide situaties hetzelfde. Of er een boete wordt opgelegd, is volgens de NS een zaak van de politie. Buschauffeur Stein Het is voor zover bekend het tweede incident in het openbaar vervoer sinds de invoering van het boerkaverbod, anderhalve maand geleden. Vorige maand weigerde een buschauffeur van Arriva in de Limburgse plaats Stein om verder te rijden nadat een vrouw had geweigerd om haar nikab af te doen. Hij belde de politie. Agenten gingen met de vrouw in gesprek, waarna ze de bus volgens de politie vrijwillig verliet. Ook toen kreeg de nikabdraagster geen boete voor overtreding van het gedeeltelijke verbod op gezichtsbedekkende kleding. Richtlijnen Volgens Arriva handelde de chauffeur in Stein niet volgens de richtlijnen van ov-bedrijven. Een chauffeur mag een vrouw in een nikab vragen de bus te verlaten, maar mag niet weigeren verder te rijden als een vrouw dat niet doet. Volgens de woordvoerder van de NS hebben de controleurs op Rotterdam Centraal zich vandaag gehouden aan de richtlijnen. In de aanloop naar de invoering van het verbod op gezichtsbedekkende kleding was er veel discussie over. Gaat het verbod vrouwen beperken of juist bevrijden? En hoe pakt het boerkaverbod uit in Denemarken waar het een jaar geleden al werd ingevoerd? Dat zie je in de Nieuwsuur-special hieronder.
1 h
nos.nl
IS-leider roept in audioboodschap op tot bevrijden IS-vrouwen
De leider van de islamitische terreurbeweging IS heeft een nieuwe audioboodschap naar buiten gebracht. Abu Bakr al-Baghdadi roept in de boodschap op tot het bevrijden van IS-vrouwen die vastzitten in Irak en Syrië, al is de echtheid van de audioboodschap nog niet geverifieerd. Het is voor het eerst sinds april dat er weer een teken van leven komt van hem. Toen verscheen er na vijf jaar weer een video waarop de IS-leider te zien zou zijn. "Broeders en zusters, doe je uiterste best om ze te bevrijden en haal de muren neer die ze nu tegenhouden", is te horen in de boodschap. "Aarzel niet om losgeld te betalen als je ze niet met geweld kunt bevrijden. En val hun slagers aan, zoals je zou doen bij onderzoekers en rechters, en andere vijanden." Ook wordt door degene op de audioboodschap gesproken over "vernederende gevangenissen" die in stand worden gehouden door "kruisvaarders en hun sjiitische volgers". Volgens Baghdadi, of iemand die zich voordoet als hem, zijn de Verenigde Staten en zijn bondgenoten verslagen in Irak en Afghanistan. De IS-leider waarschuwt in de tape ook voor nieuwe aanslagen. Hij noemde verschillende gebieden zoals Mali, maar geeft niet aan wanneer de aanslagen plaats zouden moeten vinden. Verslagen Baghdadi is een van de meest gezochte mensen ter wereld. De Verenigde Staten hebben 25 miljoen dollar op zijn hoofd gezet. Hij wordt onder meer verantwoordelijk voor de massamoord op burgers, ambtenaren en militairen. De meeste naasten van Baghdadi zijn door Amerikaanse luchtaanvallen om het leven gebracht, zoals de woordvoerder, de oorlogsminister en twee gouverneurs. Waar Baghdadi zit, is onbekend. Zijn terreurorganisatie werd in 2017 in Irak verslagen, en in maart verloor het zijn laatste territorium in Syrië. Ondanks alle nederlagen heeft de beweging nog wel terreurcellen, die geregeld aanslagen plegen in zowel Syrië als Irak. IS riep in 2014 nog een kalifaat uit met Baghdadi als kalief. Op het hoogtepunt had het de terreurbeweging de macht over miljoenen mensen.
1 h
nos.nl
Kevin Hart heeft een aanklacht aan zijn broek hangen
Kevin Hart (40) is aangeklaagd. Een vrouw eist 60 miljoen dollar van de comedian, omdat hun ontmoeting in 2017 in een hotel in Las Vegas opzettelijk zou zijn gefilmd. Dat meldt TMZ. Die beelden zijn later gebruikt in een afpersingszaak.
2 h
www.rtlnieuws.nl
Onbegrip over DWDD-betoog over ouderwets en te weinig divers Friends
Komende week is het precies 25 jaar geleden dat de legendarische serie Friends begon; reden genoeg voor De Wereld Draait Door om aandacht te besteden aan de reeks. Adra Kaya van Yung DWDD ging langs bij mediawetenschapper Dan Hassler-Forest van de Universiteit Utrecht en die stelde dat Friends in 2019 niet meer kan. Op sociale media heerst veel onbegrip over zijn betoog: ‘Heeft deze vent überhaupt ooit Friends gekeken?’
2 h
www.ad.nl
Drietal vervolgd voor versturen 178 kilo harddrugs via post naar Denemarken
De medewerkers van het postloket vonden het wel heel veel pakketten en schakelden de politie in.
2 h
nos.nl
Kevin Hart voor 60 miljoen dollar aangeklaagd vanwege maken van sextape
Kevin Hart is aangeklaagd door Montia Sabbag, de vrouw met wie hij in 2017 een sextape maakte. De vrouw eist 60 miljoen dollar (bijna 55 miljoen euro) omdat de acteur met een vriend zou hebben afgesproken om hun nacht samen op video op te nemen.
2 h
www.nu.nl
Faillissement Purdue niet voldoende voor ouders opioïdecrisis
De jaren na zijn dood ging Cheryl Juaire iedere week naar het graf van haar zoon. Een dik uur heen en een dik uur terug van waar ze woont. Nu doet ze dat minder frequent, maar de pijn is er niet minder om als ze weer aan zijn graf staat. In februari 2011 overleed haar jongste zoon Corey aan een overdosis. Na een hernia-operatie was hij verslaafd geraakt aan het pijnstillende middel OxyContin, een opioïde met de verslavende werking van heroïne. "Ik kreeg een recept van de dokter en heb dat gewoon opgehaald", zegt Cheryl. "Ik had toen nog nooit van opioïden gehoord. Of van OxyContin, of van Purdue." Purdue Pharma is het farmaceutische bedrijf dat het morfine-achtige middel OxyContin produceert. Vooral door een agressieve marketingstrategie wordt het bedrijf verweten medeverantwoordelijk te zijn voor de nationale opiatencrisis waaraan de afgelopen 20 jaar 400.000 mensen stierven. Correspondent Marieke de Vries ging langs bij Cheryl: Gisteren vroeg het bedrijf uitstel van betaling aan in een poging de zaak 2000 rechtszaken te schikken. Onderdeel van de schikking is dat het bedrijf 10 tot 12 miljard dollar betaalt aan lokale overheden, staten en ziekenhuizen die het bedrijf hadden aangeklaagd voor de gemaakte schade aan de samenleving. Voor ouders die hun kinderen verloren aan de crisis is dat bij lange na niet genoeg. Cheryl is bang dat Purdue na het faillissement een nieuw bedrijf zal oprichten om weer Oxycontin te produceren. Daarmee zou het bedrijf de schadeclaims kunnen betalen. "Dat ze aanklagers dan gaan betalen met winst van de pijnstillers is absoluut afschuwelijk." Daarbij is geld niet waar de nabestaanden op zitten te wachten. "We willen hun drugsgeld niet", zegt Cheryl boos. "Dat hebben we nooit gewild. Wij willen dat ze hun verantwoordelijkheid nemen, failliet gaan en naar de gevangenis worden gestuurd." Cheryl doelt op de familie die eigenaar is van Purdue Pharma: de familie Sackler. De afgelopen jaren verdienden ze miljarden aan de verkoop van de pijnstillers. En afgelopen week bleek dat ze recent ook nog eens een miljard dollar naar hun privérekening hebben doorgesluisd om het geld veilig te stellen voor de schikking. "We zouden ze het liefst voor een strafrechter zien", zegt Cheryl. "Het doel is hen persoonlijk failliet te laten gaan. Dat ze volkomen aan de grond komen te zitten. " Ze is vooral bang dat er te makkelijk mee wegkomen door uiteindelijk hun schuld af te kopen. "Dan kopen ze af wat ze hebben gedaan: moord." De ouders die hun kinderen aan de opioïdencrisis verloren hebben, hebben zich verzameld in de stichting die Cheryl oprichtte: Team Sharing, waarin ze elkaar ondersteunen door het delen van hun verhalen. Vanwege alle verhalen die ze hoort, vindt Cheryl dat de doodstraf ook op z'n plaats is voor de oprichters van Purdue Pharma. "Ze zijn in mijn ogen net als Hitler. Ze hebben zoveel mensen vermoord. Daar mag je niet mee wegkomen. Geen geld is genoeg om onze kinderen terug te kopen." Ze zijn zelf geen aanklagers in de lopende rechtszaken. Dat is veel te duur voor individuele ouders. Al hopen ze er op een dag toch onderdeel van uit te maken. "Als ouders blijven we vechten tot de allerlaatste stap. Tot het recht heeft gezegevierd."
2 h
nos.nl
’WARE toedracht van overlijden prinses Diana in DOOFPOT gestopt’
2 h
www.telegraaf.nl
Dit klimaatmeisje is de Nederlandse Greta
2 h
www.telegraaf.nl
Dit klimaatmeisje de Nederlandse Greta
2 h
www.telegraaf.nl
Waren die 198 flessen prosecco echt noodzakelijk?
Frank Giltay, oud-voorzitter van de ondernemingsraad van de politie, vecht zijn ontslag aan. Hij ontkent fraude te hebben gepleegd.
2 h
www.nrc.nl
Omstanders halen drenkeling uit het water in Haarlem
Bij de Melkbrug in Haarlem is maandagavond een man te water geraakt. Twee omstanders hebben hem uit het water gehaald.
2 h
www.nu.nl