Bondscoach veeleisend voor ex-pupil Van Gelder

Bondscoach Bram van Bokhoven lijkt Yuri van Gelder te overvragen. De oud-trainer eist van de 36-jarige ringenspecialist dat hij eerst scores van 14.9 punten of meer behaalt, voordat de turner mee mag doen aan wereldbekerwedstrijden. In Stuttgart zou zo’n rapportcijfer hem (gedeeld) WK-zilver hebben opgeleverd. De gouden score van Ibrahim Colak uit Turkije lag maar een fractie hoger: 14.933.
Load more
Go to source
unread news (Demo user)
unread news (Demo user)
Mas wint Ronde van Guangxi, tweede ritzege voor Ackermann
Enric Mas heeft de Ronde van Guangxi op zijn naam geschreven. De leidende positie van de Spaanse wielrenner van Deceuninck-Quick Step, die volgende jaar voor Movistar fietst, kwam dinsdag tijdens de zesde en laatste etappe niet meer in gevaar.
www.ad.nl
Enric Mas wint Ronde van Guangxi, Ackermann sprint naar zege in slotrit
Enric Mas heeft dinsdag de Ronde van Guangxi op zijn naam geschreven. De Spanjaard verdedigde zijn leidende positie in de zesde en laatste etappe, die werd gewonnen door de Duitser Pascal Ackermann.
www.nu.nl
Uitzendkrachten profiteren amper van krappe arbeidsmarkt
"Het heeft er alle schijn van dat werknemers uitzendwerk als verdienmodel zien", zegt CNV-voorzitter Arend van Wijngaarden.
nos.nl
Restaurant moet fikse boete betalen voor 'speciaal vrouwenmenu'
Eén van de bekendste restaurants in Peru heeft een boete van 62.000 euro gekregen. Reden voor de straf: vrouwen worden er gediscrimineerd, stellen de autoriteiten.
www.rtlnieuws.nl
Laatste trailer Star Wars: The Rise of Skywalker verschenen
De allerlaatste trailer voor Star Wars: The Rise of Skywalker is verschenen.
www.rtlnieuws.nl
Zoveel zuiniger is donkere modus van iOS 13 op iPhones
Het nieuwe besturingssysteem voor de iPhone, iOS 13, beschikt nu ook over de langverwachte ‘dark mode’ of donkere modus. De achtergrond is in die modus niet langer licht en fel, maar donker. In het geval van iOS 13 zelfs écht zwart, en dus ideaal voor oled-schermen die X, XS en 11 Pro-toestellen hebben. Uit een batterijtest van PhoneBuff blijkt dat de donkere modus tot dertig procent zuiniger kan zijn.
www.ad.nl
Scoutingleider die kinderen brandmerkte vandaag opnieuw voor de rechter
De 24-jarige scoutingleider moet vandaag in hoger beroep bij het Gerechtshof in Den Bosch verschijnen voor het uit de hand gelopen ontgroeningsritueel tijdens een zomerkamp in 2017. Mogelijk heeft het OM de aanklacht versoepeld om dit keer wel tot een veroordeling te komen.
www.ad.nl
Drie personen gewond bij botsing tussen twee auto's op ring A10 Oost
Drie personen zijn maandag rond 22.19 uur gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's op de ring A10 Oost.
www.nu.nl
Waarom verhuizen Harry en Meghan niet gewoon naar Nederland?
www.telegraaf.nl
Twitter is bezig om verspreiding deepfakes tegen te gaan
Tijdens een technologieconferentie van The Wall Street Journal heeft Twitter bekendgemaakt dat er wordt gewerkt aan beleid om de verspreiding van deepfakes tegen te gaan. Volgens CNET heeft het platform een oproep gedaan aan iedereen om mee te denken over hoe dit het beste gedaan kan worden.
www.nu.nl
Feitenluwe film over transplantaties en bijna-doodervaringen
In het kader van de Week van het Donorregister zond KRO-NCRV de documentaire ‘Leve de organen’ uit van Frans Bromet. Het was een merkwaardige film.
www.nrc.nl
Homohuwelijk en abortus definitief toegestaan in Noord-Ierland
Noord-Ierland was het laatste deel van het Verenigd Koninkrijk waar abortus en het homohuwelijk illegaal waren. Tegenstanders probeerden de wetswijziging tevergeefs nog tegen te houden.
www.nrc.nl
Hoe is het met...? Cindy Pielstroom
In deze serie zoeken we BN’ers op die eens in de schijnwerpers stonden, maar nu verdwenen zijn van het podium. Vandaag: Cindy Pielstroom, die jarenlang het gezicht was van Call TV en furore maakte bij televisiezender Yorin.
www.ad.nl
De to-dolijst lijkt eindeloos: is het circuit van Zandvoort op tijd klaar?
Volgend jaar is er na 35 jaar weer een Grand Prix op Zandvoort. Míts het op tijd klaar is. Hoe krijgt de organisatie het circuit in dat halfjaartje van 1985 naar 2020? ‘Dit wordt een Olympische inspanning.’
www.parool.nl
Aanbieden vlogcursussen ongedocumenteerden kost ruim 7.700 euro
Het aanbieden van vlogcurcussen aan ongedocumenteerden, veelal uitgeprocedeerde asielzoekers, kost de gemeente 7.776 euro. Dat heeft het Amsterdamse stadsbestuur maandag laten weten in antwoord op vragen van VVD-raadslid Marianne Poot.
www.nu.nl
’Kinderen worden met stokken op hun hoofd geslagen’
www.telegraaf.nl
GGD's wijzen op gezondheidsrisico's van klimaatbeleid kabinet
Om aan de duurzaamheidsplannen van het kabinet te voldoen wordt de komende jaren flink geïnvesteerd in het opwekken van duurzame energie. Maar dat kan gevolgen hebben voor de gezondheid, laat een aantal GGD's weten.
www.rtlnieuws.nl
Pokémon GO-spelers kunnen vanaf 2020 online tegen elkaar strijden
Niantic heeft een functie aangekondigd waarmee Pokémon Go-spelers over de hele wereld online met elkaar kunnen vechten. In een blog kondigde de ontwikkelaar de nieuwe functie aan.
www.nu.nl
Nederland en Aruba in top 10 Lonely Planet
Volgens de reisgids is Nederland „klaar om te feesten in 2020”, vanwege de viering van 75 jaar vrijheid. Wat betreft Aruba, worden inspanningen op het gebied van duurzaamheid genoemd.
www.nrc.nl
Schadelijke stoffen in 4 soorten autozitjes
www.telegraaf.nl
Slachtoffers bekneld na ongeluk op de A10
Maandagavond zijn twee voertuigen betrokken geraakt bij een ongeluk op de A10 Oost. Twee slachtoffers moesten door de brandweer worden bevrijd.
www.parool.nl
Eindzege voor Vos in Women's WorldTour
Marianne Vos heeft zich verzekerd van de eindzege in de UCI Women's WorldTour. De Nederlandse wielrenster van CCC-Liv finishte dinsdag als derde in de Ronde van Guangxi, de laatste wedstrijd die deel uitmaakt van deze competitie. De zege in de massasprint ging naar de Australische Chloe Hosking.
1 h
www.rtlnieuws.nl
Testdag voor sollicitanten in de gevangenis: ‘Ik ben absoluut geen kantoormens’
Werken tussen de muren van een gevangenis waar bijna duizend mannen vastzitten en alle ramen tralies hebben: op het eerste gezicht geen makkelijke baan. Toch deden zestig sollicitanten een gooi naar hun droombaan in de gevangenis van Alphen.
1 h
www.ad.nl
’Halloween-fundamentalisme’ stuit christenen tegen de borst
1 h
www.telegraaf.nl
‘1 op de 7 mannen heeft betaalde seks’
1 h
www.telegraaf.nl
Randstad in negatieve spiraal geraakt: winst en omzet gedaald
Randstad heeft geen best kwartaal achter de rug: de omzet daalde met 2 procent, de nettowinst met maar liefst 26 procent. En het lijkt geen eenmalige tegenvaller te worden. Het concern verwacht dat de dalende lijn van de omzet in het laatste kwartaal van dit jaar doorzet.
1 h
www.rtlnieuws.nl
GGD: Klimaatplannen mogelijk schadelijk voor gezondheid
GGD schrijft over risico’s bij bouw van windmolens en biomassacentrales.
1 h
www.parool.nl
Dit is Naruhito (59), de nieuwe keizer van Japan
Japan heeft een nieuwe keizer. In een ceremonie met gasten uit 183 verschillende landen nam Naruhito het stokje officieel over van zijn vader Akihito. "Ik zweer dat ik zal handelen volgens de grondwet en mijn verantwoordelijkheid zal vervullen als symbool van de staat en van de eenheid van het volk", zei hij tegen zijn gasten.
1 h
www.rtlnieuws.nl
Vos volgt Van der Breggen en Van Vleuten op als winnares WorldTour
Marianne Vos heeft zich verzekerd van de eindzege in de UCI Women’s WorldTour. De 32-jarige Nederlandse van CCC-Liv finishte dinsdag als derde in de Ronde van Guangxi, de laatste wedstrijd die deel uitmaakt van deze competitie. De zege in de massasprint ging naar de Australische Chloe Hosking.
1 h
www.ad.nl
’Waarom denk je dat ik nog geen grijs haar heb?’
1 h
www.telegraaf.nl
Automobilist rijdt lantaarnpaal omver op Burgemeester Bruins Slotsingel
Een automobilist heeft maandagavond een lantaarnpaal omver gereden op de Burgemeester Bruins Slotsingel in Alphen aan den Rijn. Dit zorgde voor veel schade.
1 h
www.nu.nl
Het is interessanter mensen op straat te interviewen dan mensen van de ’staat’
1 h
www.telegraaf.nl
Vos stelt eindzege in WorldTour veilig met derde plek in Ronde van Guangxi
Marianne Vos heeft dinsdag de eindzege in de WorldTour veiliggesteld. De Brabantse eindigde als derde in de Ronde van Guangxi en dat was genoeg om zich tot succesvolste wielrenster van 2019 te kronen.
1 h
www.nu.nl
WK rugby klaar voor arbiter Peyper na kiekje met fans uit Wales
Jaco Peyper heeft zijn laatste wedstrijd bij het wereldkampioenschap rugby geleid. De Zuid-Afrikaanse scheidsrechter komt in de eindfase van het toernooi niet meer in aanmerking voor een aanstelling nadat van hem een foto opdook met feestende fans van Wales.
1 h
www.ad.nl
Pochettino houdt met alle scenario's rekening
Mauricio Pochettino was vorig seizoen, na het behalen van de finale van de Champions League, nog een held bij Tottenham Hotspur. Vijf maanden later staat de Argentijnse coach onder grote druk. Tottenham heeft in de Premier League na negen speelronden al vijftien verliespunten. De thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Watford eindigde zaterdag in 1-1. In de Champions League ging Tottenham eerder in oktober met 2-7 onderuit tegen Bayern München.
1 h
www.rtlnieuws.nl
Bewoners peperdure wijk LA op de vlucht voor felle natuurbrand
De dure woonwijk Pacific Palisades in Los Angeles werd maandag bedreigd door een felle natuurbrand. Het vuur kwam zo dichtbij, dat zeker tweehonderd mensen hun woning moesten verlaten. De brandweer wist de brand net op tijd te stoppen, waardoor de schade beperkt bleef.
1 h
www.nu.nl
Het Geluid gaat naar recordhoogte: meer dan 60.000 euro voor radiospelletje
Het Geluid van Qmusic is sinds vanochtend gestegen naar recordhoogte. Met 63.800 euro op de teller vandaag om half acht in de ochtend heeft het huidige geluid het recordbedrag van twee jaar geleden weten te overtreffen. Het vastklikken van het lipje van een fotolijstje is niet langer de simpele handeling die het meeste geld opbracht.
1 h
www.ad.nl
Japanse keizer Naruhito aanvaardt troon
De Japanse keizer Naruhito heeft officieel de troon aanvaard en de belofte afgelegd dat hij zijn plicht als symbool van de staat zal vervullen. De 59-jarige Naruhito deed dat in een eeuwenoude ceremonie in de belangrijkste zaal van het keizerlijke paleis in Tokio in aanwezigheid van staatshoofden en gasten uit meer dan 180 landen.
1 h
www.ad.nl
WK rugby voorbij voor arbiter na foto met fans
2 h
www.telegraaf.nl
De opvoedkwestie: hoe leer ik mijn kind omgaan met geld?
De vierjarige dochter van journaliste Anne Broekman denkt dat het geld bij haar moeder op de rug groeit. Dat is helaas niet zo. Hoe brengt Anne haar dochter de waarde van geld bij?
2 h
www.rtlnieuws.nl
WK rugby klaar voor arbiter na foto met fans
Jaco Peyper heeft zijn laatste wedstrijd bij het wereldkampioenschap rugby geleid. De Zuid-Afrikaanse scheidsrechter komt in de eindfase van het toernooi niet meer in aanmerking voor een aanstelling nadat van hem een foto opdook met feestende fans van Wales.
2 h
www.rtlnieuws.nl
Nicki Minaj in het huwelijksbootje gestapt
Vrolijk nieuws voor Nicki Minaj: De 36-jarige rapper maakte maandagavond via Instagram bekend dat ze in het huwelijk is getreden met haar vriend Kenneth Petty.
2 h
www.rtlnieuws.nl
Nederland en Aruba in top 10 Lonely Planet
Aruba en Nederland behoren volgens reisgids Lonely Planet tot de tien beste landen om te bezoeken in 2020.
2 h
www.parool.nl
Oranje-captain Taylor: ’WK bagage voor rest van carrière’
2 h
www.telegraaf.nl
Van Gerwen: ’Ik wil mijn familie een mooie toekomst geven’
2 h
www.telegraaf.nl
Van der Sar vindt straf UEFA voor Ajax-fans 'onverdiend en teleurstellend'
Edwin van der Sar heeft geen goed woord over voor het feit dat Ajax begin november geen supporters mag meenemen naar Londen voor de uitwedstrijd tegen Chelsea in de Champions League. Volgens de algemeen directeur is de kans dan ook groot dat de Amsterdammers in beroep gaan.
2 h
www.nu.nl
Boa’s na beperkte training straat op sturen met wapens is vragen om problemen
2 h
www.telegraaf.nl
‘Duitsers zien haar als maffia’
2 h
www.telegraaf.nl