unread news
unread news
VVCS twijfelt aan conceptprogramma KNVB: 'Spelers krijgen amper rust'
Spelersvakbond VVCS zet zijn vraagtekens bij het conceptprogramma dat de KNVB woensdag voor de het volgende Eredivisie- en Keuken Kampioen Divisie-seizoen presenteerde. In het voorlopige schema duurt de zomerstop slechts drie weken en wordt er gevoetbald met Kerst.
1m
www.nu.nl
FC Utrecht gaat met bus producten inzamelen voor voedselbank
Een bus van voetbalclub FC Utrecht gaat op dinsdag 14 april door Utrecht-Zuid rijden om lang houdbare producten in te zamelen voor de Voedselbank.
1m
www.nu.nl
Comedyfilm Chef op donderdag gratis te zien via Pathé Thuis
Pathé biedt sinds maandag elke dag een gratis film aan via de streamingdienst Pathé Thuis. Donderdag is de comedyfilm Chef te zien via een code die de bioscoopexploitant op sociale media deelt.
1m
www.nu.nl
KLM haalt Boeing 747 van stal voor 'medische luchtbrug' voor Philips
De Boeing 747 van KLM was nog maar net met pensioen en wordt nu alweer van stal gehaald, twee stuks om precies te zijn. KLM doet dit om extra vrachtcapaciteit te kunnen inzetten tussen Nederland en China voor het vervoer van medische apparatuur en benodigdheden voor Philips. Dat hebben KLM en Philips donderdag gezamenlijk bekendgemaakt.
1m
www.nu.nl
Huisartsen kunnen zonder toestemming samenvatting medisch dossiers lezen
Huisartsen en personeel op de spoedeisende hulp kunnen tijdelijk de digitale samenvattingen van medisch dossiers inzien, zonder dat patiënten daar expliciet toestemming voor hebben gegeven, maakt het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bekend op zijn website. Het gaat om informatie van een groep van acht miljoen Nederlanders die niet eerder heeft vastgelegd of de huisarts al dan niet bij die informatie mag.
1m
www.nu.nl
'Rotterdams verpleeghuis nalatig: helft dementerende ouderen overleden'
Zeker vijftien dementerende ouderen van Rotterdams verpleeghuis De Leeuwenhoek zijn de afgelopen drie weken vermoedelijk bezweken aan de gevolgen van het coronavirus, schrijft NRC donderdag. Het dagblad beroept zich op uitspraken van zeven bronnen binnen het verzorgingstehuis, die beweren dat de leiding onvoldoende was voorbereid op de uitbraak van het coronavirus.
1m
www.nu.nl
‘Verwachting is nu dat Boris Johnson het wel zal redden, maar het is op het randje geweest’
Boris Johnson is momenteel de enige regeringsleider die in het ziekenhuis is beland ten gevolge van een coronabesmetting. Correspondent Patrick van IJzendoorn (48) ziet hoe de Britten meeleven met hun zieke premier. Maar tegelijk neemt de kritiek toe op de lockdown.
1m
www.volkskrant.nl
Politie zoekt getuigen van mishandeling na verkeersconflict Oudenbosch
De politie heeft donderdag een onderzoek ingesteld naar de mishandeling van een automobilist, woensdagmiddag in Oudenbosch.
1m
www.nu.nl
Halsema benadrukt: ‘Ga niet picknicken, blijf thuis met Pasen’
Een uurtje op het gras in de zon zitten of picknicken in het park: wat burgemeester Femke Halsema betreft zien Amsterdammers daar in het komend weekend vanaf.
1m
www.parool.nl
Politie arresteert twintigjarige man die eigen scooter in brand zette
De politie Utrecht heeft in de nacht van woensdag op donderdag een twintigjarige man aangehouden die zijn eigen scooter in brand had gezet op de Leidseweg.
1m
www.nu.nl
Arjen Robben wil padelsport groot gaan maken in Nederland
Nadat hij afgelopen zomer zijn voetbalcarrière beëindigde, heeft Arjen Robben zich gestort op padel. Hij is van plan om de racketsport groot te gaan maken in Nederland.
1m
www.nu.nl
RTL haalt ‘dure klusshow’ Eigen Huis & Tuin van de zaterdag af
De weekendprogrammering van RTL 4 gaat vanaf september op de schop. Daarmee komt een einde aan klusprogramma Eigen Huis & Tuin in de huidige vorm en krijgt actualiteitenprogramma Editie NL een plek op de zaterdag- en zondagavond. Volgens zenderbaas Peter van der Vorst is Eigen Huis & Tuin een te duren productie geworden.
1m
www.ad.nl
Beide Steenrijk, Staatarm-gezinnen krijgen kritiek van kijkers
De rijke Bianca en haar zoon Storm wisselen hun riante leventje in voor dat van stelletje Erik en Iris, die samen met hun dochter inwonen bij oma Betty. 'Steenrijk, Straatarm' wekt wel vaker reacties op Twitter op, maar ditmaal worden beide gezinnen niet gespaard op het medium.
1m
www.rtlnieuws.nl
Cultuursector roept mensen op geen geld terug te vragen voor gekochte kaartjes
Nederlandse theaters, concertzalen, evenement- en sportorganisatoren, musea en festivals doen de oproep aan het publiek om geen geld terug te vragen voor tickets die zij al gekocht hadden, maar die niet kunnen worden gebruikt vanwege de coronacrisis. Op deze manier hoeven culturele instellingen minder geld terug te betalen en houden zij een buffer om na de coronacrisis nieuwe producties op te zetten of nieuwe voorstellingen en concerten in te plannen. Drie mogelijkheden Volgens directeur van het Utrechtse poppodium TivoliVredenburg Jeroen Bartelse zijn er drie mogelijkheden waar mensen gebruik van kunnen maken. Als een evenement verplaatst is, mag je het kaartje bewaren voor dat moment. Bij afgelasting kan een voucher aangevraagd worden voor een ander evenement of voorstelling. "Maar het is natuurlijk ook mogelijk om je geld terug te vragen, daar heb je gewoon recht op", benadrukt Bartelse. Op dit moment schat Bartelse dat er vele honderdduizenden kaartjes voor duizenden evenementen verkocht zijn. "Als het geld volgens de normale regels terugbetaald wordt, is dat een enorme klap voor verschillende organisaties. Dat redden sommige zalen en festivals niet", zegt hij. "We hopen niet dat er geld wordt teruggevraagd, want we kunnen het hard gebruiken", legt hij uit. "Veel organisaties hebben de inkomsten niet alleen nodig om kosten te dekken, maar ook om te investeren in andere evenementen en in volgende seizoenen." Hij roept mensen daarom op om "aardig te zijn". "Met een voucher wordt het probleem voor ons even uitgesteld. Het is daarmee niet opgelost." Het doet Bartelse pijn dat de cultuursector nu op zijn gat ligt. "Bij ons is het ook treurig", stelt hij. "Normaal gesproken bruist het iedere dag bij ons met duizenden bezoekers." Vooral klap voor artiesten en zzp'ers TivoliVredenburg heeft tot 1 juni 500 evenementen afgelast. Daar waren volgens Bartelse 130.000 tickets voor verkocht. "Dat is vooral erg voor onze artiesten en zzp'ers. Die zitten in een klap zonder werk." Bartelse verwacht dat het nog wel even duurt voordat hij weer bezoekers in zijn zaal kan verwelkomen. "Ook als de maatregelen van het kabinet worden versoepeld, denk ik dat het nog wel even duurt. Misschien dat bijvoorbeeld musea dan langzaamaan wel kleine groepjes mensen kunnen toelaten", legt hij uit. "Voor grote concerten en festivals kunnen we op onze klompen aanvoelen dat het langer duurt. We waren als eerste dicht en zullen waarschijnlijk pas als laatste weer opengaan." Samen met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft de sector de website www.bewaarjeticket.nl opgezet. Daar kunnen tickets ingewisseld worden voor vouchers die op een ander moment te gebruiken zijn.
1m
nos.nl
Rechtenhouder MotoGP denkt nog niet aan einde seizoen
Het seizoen afmaken met zo veel mogelijk grands prix als mogelijk is het streven van Dorna Sports, de rechtenhouder van de MotoGP. De WK's in de wegrace liggen stil sinds het coronavirus het doorgaan van grote evenementen niet meer mogelijk maakt.
1m
www.rtlnieuws.nl
Jubileumeditie Rovers Run vanwege coronacrisis verzet naar 2021
De vijfde editie van de Rovers Run in Halsteren gaat dit jaar niet door in verband met de coronacrisis, zo heeft de organisatie donderdag bekendgemaakt.
1m
www.nu.nl
Met deze makkelijke rozijnenbroodjes scoor je punten bij het paasontbijt
Als er een moment het bakken van verse broodjes waard is, is het wel het paasontbijt. Deze broodjes zijn van Rutger van den Broek, die sinds het winnen van Heel Holland Bakt een hele serie bakboeken publiceerde. Deze broodjes zijn snel klaar te maken.
1m
www.ad.nl
Gemeente schrapt bouwproject met buurtkamer Leiderdorp
Het bouwproject waarbij negentien woningen en een buurtkamer zouden worden gebouwd in het pand van de voormalige kerk De Menswording, wordt door de gemeente geschrapt.
1m
www.nu.nl
Traumachirurgen waarschuwen motorrijders en wielrenners: beperkte capaciteit
Nederlandse traumachirurgen roepen wielrenners en motorrijders op om dit weekend extra voorzichtig te zijn als ze de weg op gaan. Veel ziekenhuizen zijn door het coronavirus erg vol en dus zijn de mogelijkheden voor opnames en spoedoperaties voor letsel na ongelukken beperkt. Volgens de Nederlandse Vereniging voor Traumachirurgie (NVT) lopen jaarlijks rond Pasen veel motorrijders en wielrenners ernstig letsel op, zoals botbreuken, hersenletsel en inwendige bloedingen. Omdat zij er in het Paasweekend traditioneel op uit trekken en er daarbij regelmatig ongelukken gebeuren, voeren traumachirurgen in die periode vaak een groot aantal spoedoperaties uit. Omdat de capaciteit op de afdelingen en de IC's beperkt is doordat er veel coronapatiënten liggen, roept de NVT motorrijders en wielrenners op om zoveel mogelijk thuis te blijven dit weekend: "Mochten mensen toch per se op de motorfiets of racefiets willen stappen, wees dan extra voorzichtig en geniet op een veilige manier van het mooie weer", stelt de NVT. Veilig Verkeer Nederland: dit weekend nul verkeersslachtoffers Veilig Verkeer Nederland (VVN) deelt de oproep voor fietsers en motorrijders om zo min mogelijk de weg op te gaan. Volgens VVN zorgt Pasen al jaren voor een toename in het aantal verkeersslachtoffers. "Laten we er dit jaar met z'n allen voor zorgen dat er dit weekend sprake is van nul verkeersslachtoffers", zegt Veilig Verkeer Nederland. Wielrenners en motorrijders die toch op pad gaan, worden geadviseerd alleen te rijden, uit te rusten op rustige plekken en drukke routes te vermijden.
1m
nos.nl
Transfervrij El Ahmadi: Ik zit vast in Djedda
Karim El Ahmadi (35) is topfit en wil nog graag blijven voetballen. Maar hij zit vanwege het coronavirus vast in Saoedi-Arabië; in Djedda is er zelfs een avondklok van kracht. ,,’s Zomers doorspelen, dat zal hier niet lukken.’’
1m
www.ad.nl
Alphense zendmast kleurt paars voor herdenking Ridderhofdrama
De Alphense zendmast kleurt donderdag paars tijdens de herdenking van het Ridderhofdrama.
1m
www.nu.nl
Facebook lijkt aan Campus-onderdeel voor studenten te werken
De Facebook-app bevat verwijzingen naar Campus, een nieuw besloten onderdeel dat bedoeld is voor studenten. Binnen Campus kunnen studenten groepen en evenementen aanmaken voor hun eigen universiteitsgemeenschap.
1m
www.ad.nl
Verplicht thuis: Nederlanders meer op YouTube, nieuwssites en bol.com
Sinds Nederlanders massaal verplicht thuiszitten, kijken we logischerwijs veel minder vaak op Google Maps, maar niet heel veel meer op sociale media. We lezen online vooral meer nieuws, kijken filmpjes en weten bol.com én de webwinkel van Albert Heijn beter te vinden.
1m
www.nu.nl
Boer Zoekt Vrouw: twijfel slaat toe bij Milou na ‘aparte situatie’ bij boer Bastiaan
De druk op de boeren uit de kijkcijferhit Boer Zoekt Vrouw neemt toe, nu de mannen op het punt staan te vertellen voor welke vrouw ze vlinders hebben gekregen. Het spannendst gaat het worden in Zeeland, waar op de boerderij van boer Bastiaan de twijfels toeslaan.
1m
www.ad.nl
Video | Dit doet Hans Klok tijdens lockdown in Las Vegas
Hans Klok verhuisde in april vorig jaar met zijn vriend naar Las Vegas. De illusionist is normaal gesproken zes dagen per week te zien in het Excalibur Hotel & Casino. De entertainmentstad ligt nu echter, zoals een groot deel van de wereld, volledig stil door de coronacrisis. NU.nl sprak met Klok en vroeg hem hoe hij omgaat met de lockdown.
1m
www.nu.nl
Docenten op middelbare scholen krijgen loonsverhoging en bonus
Docenten staakten eind vorig jaar en begin dit jaar meerdere malen, uit onvrede over de arbeidsvoorwaarden en de hoge werkdruk. Ze krijgen nu 2,75 procent meer loon en een eenmalige uitkering van 750 euro.
1m
www.nrc.nl
Wisselend paasweekend: zondag zomers, maandag herfstachtig
De weersverwachting voor eerste en tweede paasdag loopt sterk uiteen. Op zondag wordt het 22 tot plaatselijk zelfs 25 graden, maar een dag later kan de winterjas alweer uit de kast. Op maandag zakt de temperatuur tot zelfs onder de 10 graden.
1m
www.rtlnieuws.nl
Geen wedstrijden, geen inkomen: corona raakt topsporters financieel
De ene dag ben je aan het trainen op de praias van Brazilië. De andere dag zit je halsoverkop in het vliegtuig terug naar Nederland. Zo kwam er uit het niets een einde aan het seizoen dat eigenlijk nog moest beginnen voor beachvolleyster Marleen van Iersel. Sportief gezien - de Olympische Spelen waren in het vizier - niet alleen een drama. Ook financieel. Haar inkomen is volledig opgedroogd.
3 m
www.rtlnieuws.nl
Podcast | ‘Als eredivisie sta je voor gek door gebrek aan eenheid’
Er gebeurt zoveel in voetballand, dat het tijd is om het terugblikken even vooruit te schuiven en een blik op de actualiteit te werpen. In deze AD Voetbalpodcast hebben Ajax-watcher Freek Jansen, PSV-watcher Maarten Wijffels en Feyenoord-watcher Mikos Gouka het onder leiding van Hidde van Warmerdam over het gebrek aan eenheid in de Eredivisie, de verschillende meningen over doorspelen of niet, de situatie in de Premier League en Duitsland als gidsland.
4 m
www.ad.nl
Voor de bingewatchers: deze series hebben inmiddels tien of meer seizoenen
Televisies en streamingdiensten draaien de afgelopen weken overuren. Wie zich lange tijd wil storten op dezelfde personages, kan terecht bij uiteenlopende series. NU.nl zet in samenwerking met Superguide verschillende reeksen op een rij die inmiddels tien of meer seizoenen hebben.
5 m
www.nu.nl
Meer bedrijven failliet door coronacrisis
De coronamaatregelen beginnen met name horecaondernemers op te breken, blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vanmiddag bekendmaakte.
5 m
www.ad.nl
RTL staakt huidige vorm Eigen Huis & Tuin: toekomst programma onzeker
De toekomst van Eigen Huis & Tuin is onzeker. RTL stopt vanaf juni met het uitzenden van het klusprogramma in de huidige vorm en is volgens programmadirecteur Peter van der Vorst nog op zoek naar een nieuwe manier om het programma aan te bieden.
7 m
www.nu.nl
Amsterdam stopt met gescheiden inzamelen plastic afval
Amsterdam stopt met de gescheiden inzameling van plastic afval. Al vanaf volgend jaar verdwijnen de oranje containers voor plastic en drankkartons. Wel gaat de gemeente door de hele stad gft apart ophalen.
8 m
www.parool.nl
De Hoogstraat komt met revalidatieprogramma voor coronapatiënten van ic's
Revalidatiecentrum De Hoogstraat heeft een specifiek revalidatieprogramma ontwikkeld voor coronapatiënten die op de intensive care hebben gelegen. De Hoogstraat is daarmee de eerste kliniek in Nederland die het programma aanbiedt.
www.nu.nl
Oproep om allemaal op Koningsdag het Wilhelmus te zingen vanaf balkon of tuin
Het Koninklijk Concertgebouworkest roept op tot het gezamenlijk zingen en spelen van het Wilhelmus op Koningsdag. Het orkest wil zo deze nationale feestdag beginnen met ‘een groots en positief gebaar van saamhorigheid in deze moeilijke periode’.
www.ad.nl
The Weeknd maakte zich boos om Usher die zijn muziekstijl 'kopieerde'
The Weeknd was in de begindagen van zijn carrière boos omdat hij vond dat Usher zijn muziekstijl kopieerde. De Canadese zanger vertelt aan Variety dat hij het later meer als een compliment is gaan zien.
www.nu.nl
Artsen Zuid-Korea: twee coronapatiënten genezen met bloedplasma
Hoopvol nieuws uit Zuid-Korea. Daar claimen artsen dat twee mensen met zware klachten door het coronavirus zijn genezen nadat bloedplasma was toegediend van andere, weer herstelde coronapatiënten. Ook in Nederland wordt onderzoek gedaan naar deze behandeling.
www.rtlnieuws.nl
Editie NL vanaf september 7 dagen per week op tv
Vanaf komend seizoen wordt de programmering van de vooravond op zaterdag en zondag bij RTL 4 vernieuwd. Dit betekent dat Editie NL zeven dagen in de week te zien zal zijn op televisie.
www.rtlnieuws.nl
Voor luchtfotografen is de stilstand van het vliegverkeer een zegen
Het vliegverkeer van en naar Schiphol ligt zo goed als stil. Dat is balen voor iedereen die op vakantie naar het buitenland wilde, maar een zegen voor luchtfotografen.
www.ad.nl
Bouwvakkers werken door, maar opgesplitst: 'Wij zijn team blauw'
www.rtlnieuws.nl
Leraren in voortgezet onderwijs krijgen loonsverhoging van 2,75 procent
Leraren in het voortgezet onderwijs krijgen een loonsverhoging van 2,75 procent als onderdeel van de nieuwe cao. Verder wordt de eindejaarsuitkering met 0,6 procent verhoogd naar 8% en volgt in juni een eenmalige uitkering van 750 euro.
www.nu.nl
Politie Den Haag op zoek naar vermiste achttienjarige man
De politie in Den Haag is donderdag in de Van Vlotenstraat een zoektocht gestart naar een vermiste achttienjarige man.
www.nu.nl
Kabinet breidt noodpakket uit met 100 miljoen euro voor startups
Goed nieuws voor Nederlandse start- en scale-ups: zij kunnen overbruggingskrediet krijgen van het kabinet om de coronacrisis door te komen.
www.rtlnieuws.nl
Hervatting Premier League Darts verder opgeschoven naar eind juli
De hervatting van de Premier League Darts is donderdag verder uitgesteld vanwege de coronacrisis. Dartsbond PDC heeft ook de speelrondes in mei verplaatst, waardoor op zijn vroegst eind juli weer wordt gespeeld.
www.nu.nl
Marketing Groningen introduceert platform voor initiatieven coronacrisis
Marketing Groningen introduceert zaterdag de campagne Groningen voor elkaar, waar alle initiatieven die tijdens de coronacrisis zijn opgestart, verzameld worden.
www.nu.nl
Geveilde ‘Heineken-Cadillac’ was nooit van bierbrouwer en blijkt slechts 3500 euro waard
De ‘gepantserde Cadillac van Freddy Heineken’ die vorige week werd geveild voor 56.000 euro, is volgens zakenblad Quote nooit in het bezit van de bierbrouwer geweest. Volgens een voormalige eigenaar is de auto daardoor geen 56.000 maar slechts 3500 euro waard.
www.ad.nl
Politie deelt acht boetes uit voor negeren parkeerverbod in Bergen op Zoom
De politie heeft woensdagavond acht boetes uitgedeeld voor het negeren van het parkeerverbod op de boulevard in Bergen op Zoom.
www.nu.nl
Thuis met Pasen: op tijd boodschappen doen en paastafel versieren
Het wordt een andere Pasen dan we gewend zijn. Supermarkten vrezen voor paasdrukte, omdat meer mensen thuisblijven en dus thuis eten. En als je dan binnen zit met Pasen, hoe maak je het toch een beetje gezellig?
www.rtlnieuws.nl