Duitse kinderen (4 en 6) steken carport in de fik en zetten kelder blank

Twee Duitse broertjes van 4 en 6 jaar hebben een spoor van vernieling achtergelaten in de Duitse plaats Kulmbach. De kinderen waren van huis weggelopen, staken vervolgens met een gasbrander een carport in brand en zetten een kelder onder water. En dat is nog niet alles.
Load more
Go to source
unread news (Demo user)
unread news (Demo user)
Jan Versteegh: 'Mijn kind is een huilbaby'
SBS6 presentator Jan Versteegh is al enige tijd de gelukkige vader van dochtertjes Lulu Keesje en Bella Didy. Maar naast het gevoel van ultiem geluk, gaat het opvoeden niet altijd van een leien dakje. "Het is urenlang rondjes lopen, hupsen en troosten", schrijft Jan in Ouders van Nu.
5 m
www.rtlnieuws.nl
AZ huurt Portugees Correia (18) van City
AZ neemt de Portugees Félix Andrade Correia voor de rest van het seizoen op huurbasis over van Manchester City. De 18-jarige buitenspeler werd deze zomer door City overgenomen van Sporting, waar het nooit tot een debuut in het eerste elftal kwam.
7 m
www.rtlnieuws.nl
Nog nooit stond er zoveel Braziliaans regenwoud in brand
7 m
www.rtlnieuws.nl
Gebruik apartheidsvlag in Zuid-Afrika aan banden
Zuid-Afrika legt strenge beperkingen op aan het gebruik van de oude nationale vlag uit de tijd van apartheid. Het gerechtshof in Johannesburg heeft bepaald dat het vertonen van de vlag een vorm van haatzaaien en racisme is. Alleen in uitzonderlijke gevallen mag de vlag worden gebruikt. Zo moet er sprake zijn van maatschappelijk belang. Dat houdt in dat bijvoorbeeld kunstenaars, scholen en journalisten de oranje-wit-blauwe driekleur met drie kleine vlaggen in het midden mogen tonen. Wie zich toch schuldig maakt aan het zonder geldige reden gebruiken van de vlag, wacht een straf. Wat die inhoudt is nog niet bekend. Vrijheid van meningsuiting De apartheidsvlag is omstreden omdat die nu vooral gebruikt wordt door uiterst rechtse witte Zuid-Afrikanen, uit nostalgische overwegingen. Tegenstanders van het gedeeltelijke verbod zeggen dat het besluit van de rechter in strijd is met de vrijheid van meningsuiting. De zaak werd aangespannen door de Nelson Mandela Foundation, opgericht door de in 2013 overleden oud-president. De rechter is het eens met de stichting. "Zij die de oude vlag tonen, kiezen er ook opzettelijk voor om de nieuwe multiraciale vlag niet te tonen. Zij verkiezen onderdrukking boven bevrijding." In 1994 werd de nieuwe vlag van Zuid-Afrika in gebruik genomen, vier jaar na de afschaffing van de apartheid. In dat jaar werden ook de eerste vrije verkiezingen gehouden en werd Nelson Mandela president.
9 m
nos.nl
Ruzie om superhelden: ‘Dit is wedstrijdje ver plassen’
9 m
www.telegraaf.nl
Transfernieuws: ADO huurt Zweed Cibicki van Leeds
9 m
www.telegraaf.nl
Grapperhaus: Gesprek in Thailand over uitlevering coffeeshopbaas wél in goed overleg met OM
Minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) zegt zich niet te herkennen in eventuele kritiek vanuit het Openbaar Ministerie op zijn reis naar Thailand. De minister spreekt vrijdag met zijn ambtgenoot over de gevangenisstraf die de Brabantse coffeeshophouder Johan van Laarhoven daar uitzit. Nederland wil graag dat Van Laarhoven wordt overgeleverd aan ons land.
9 m
www.ad.nl
8-jarig jochie raast met 140 km/u over Duitse snelweg
De politie heeft niet ver van de Duitse plaats Soest een wel erg jonge automobilist aangehouden.
www.rtlnieuws.nl
Persoon raakt gewond bij grote kop-staartbotsing op N57 bij Serooskerke
Een persoon is woensdag gewond geraakt bij een grote kop-staartbotsing op de N57 bij Serooskerke waarbij tien mensen betrokken waren, meldt Veiligheidsregio Zeeland.
www.nu.nl
Taakstraf voor plaatsen nepbommen bij Rabobank in Kanaleneiland
De rechtbank Midden-Nederland heeft een 32-jarige man uit Zeist veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden en een taakstraf van honderd uur omdat hij in februari twee keer een nepbom plaatste bij het gebouw van de Rabobank in de Utrechtse wijk Kanaleneiland.
www.nu.nl
Grote kop-staart-botsing op N57 bij Serooskerke, een gewonde
Op de N57 bij Serooskerke heeft woensdag een groot ongeval plaatsgevonden waarbij tien personen waren betrokken. Een van hen raakte gewond.
www.nu.nl
OM verdenkt man van illegaal exporteren van 12 miljoen kilo afval
Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt een man van het illegaal exporteren van ongeveer 12 miljoen kilo afval naar landen in Afrika en Azië. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) meldt woensdag dat het twee woningen heeft doorzocht en de administratie vorderde van een bedrijf in Venlo.
www.nu.nl
Blok tegen Trump: Nederland NIET te koop!
www.telegraaf.nl
Grootste e-sportsteam ter wereld opent campus in centrum Utrecht
Het grootste e-sportsteam ter wereld heeft vanaf volgend jaar ook Utrecht als thuisbasis. Team Liquid, een groep van professionele gamers die in 2000 in de Domstad werd gevormd, opent dan een eigen vestiging bij het centraal station. Nu heeft het team al trainingsplekken in Utrecht, maar in het nieuwe complex komen ook verblijfruimtes, kantoren, vergaderzalen en een restaurant. Bovendien wordt het hoofdkantoor deels toegankelijk voor het publiek. Zo komt er een fanzone waar merchandise te koop is en kunnen liefhebbers hun idolen zien spelen. Team Liquid werd opgericht door Victor Goossens, die nog steeds deel uitmaakt van de leiding. Het toonaangevende e-sportsteam heeft ook vestigingen in Los Angeles en São Paulo. Meerdere teams en in totaal zo'n zeventig spelers spelen games als League of Legends, Dota 2, Fortnite en Counter-Strike. Het team van dat laatste spel staat sinds begin juni op nummer 1. Stadions vol E-sports zijn een enorme groeimarkt, waarin volgend jaar naar schatting bijna 1,3 miljard euro omgaat. Wereldwijd stromen er wekelijks stadions vol met tienduizenden mensen die op toernooien afkomen. Online kijken nog eens honderdduizenden mensen naar de wedstrijden via livestreams.
nos.nl
‘Zuipcamping’ heeft langste tijd gehad
De Terschellingse jongerencampings Appelhof en Terpstra liggen onder vuur van een gemeenteraadslid. Hij eist dat de campings sterke drank gaan weren en dat de gemeente het toezicht verscherpt. Op deze campings gaan veelal minderjarige jongeren massaal voor het eerst zonder ouders op vakantie, en dat brengt risico’s met zich mee.
www.volkskrant.nl
Schip botst tegen sluis bij Schellingwoude, sluis tot woensdagnacht dicht
Een tankschip is woensdagochtend tegen een sluis bij Schellingwoude aangevaren, waardoor deze defect is. Reparateurs van Rijkswaterstaat zijn de sluis momenteel aan het repareren.
www.nu.nl
Grapperhaus wil coffeeshophouder terug naar Nederland halen
Minister Ferd Grapperhaus (Justitie) reist 'zonder hoge verwachtingen' naar Thailand waar hij in gesprek gaat over de veroordeelde coffeeshophouder Johan van Laarhoven. Die werd vijf jaar geleden opgepakt en veroordeeld tot een lange gevangenisstraf voor het witwassen van drugsgeld.
www.rtlnieuws.nl
LinkedIn blokkeerde in eerste helft van 2019 miljoenen nepaccounts
Het zakelijke netwerk LinkedIn heeft tussen januari en juni van dit jaar zo'n 19,5 miljoen nepaccounts tegengehouden bij de registratie. Dat maakt het bedrijf bekend in een blogbericht.
www.nu.nl
In bus geweigerde nikabdraagster Angela: Ik word bedreigd
De nikabdraagster die maandag in het Limburgse dorpje Stein uit de bus moest, wordt bedreigd. Dat vertelt haar advocaat tegen Hart van Nederland. ,,Over de aard van de bedreigingen kan ik niks zeggen, maar we gaan wel aangifte doen”, aldus de advocaat van de vrouw.
www.ad.nl
Via deze site krijg je geld als je wordt lastiggevallen met baanaanbiedingen
Start-up Karreer.com wil recruiters buitenspel zetten en een einde maken aan alle ongewenste baanaanbiedingen die professionals krijgen. Sterker nog: ze geven mensen die worden benaderd voor een baan geld toe.
www.ad.nl
’Het gegil ging door merg en been’
www.telegraaf.nl
‘De leraar rent zich rot, terwijl kinderen onderuit gezakt op stoel zitten’
De leraar rent zich rot. Maar nu de scholen weer beginnen, legt pedagoog Marcel van Herpen uit hoe het anders kan. ,,Weet eerst wie de kinderen zijn.”
www.ad.nl
Steeds meer Nederlanders kiezen crematie: 'We willen niet verpieteren onder de grond'
Prinses Christina wordt morgen in besloten kring gecremeerd. Ze zal het eerste lid van het koninklijk huis zijn dat wordt gecremeerd. Haar bijzondere laatste wens past in een trend die landelijk gaande is. Steeds meer Nederlanders kiezen namelijk voor een crematie. Hoe komt dit?
www.rtlnieuws.nl
Abrupt einde aan thuisvakantie: vandalen snijden zwembad van 50.000 liter kapot
Voor een gezin uit het Belgische Waasmunster is de zomervakantie in mineur geëindigd. Vandalen sneden in de nacht van dinsdag op woensdag het zwembad kapot met een mes. Zo’n 50.000 liter water stroomde weg. Kris Truyts, een alleenstaande moeder van drie, reageert boos en aangeslagen. ,,We zijn niet op vakantie gegaan en ik had lang gespaard om mijn kinderen dit zwemplezier te gunnen.”
www.ad.nl
Ierse rechtbank steekt stokje voor staking Ierse piloten Ryanair
De Hoge Raad in Ierland heeft lokale piloten verboden om donderdag en vrijdag voor 48 uur te gaan staken.
www.nu.nl
'Hij neemt geen bal fatsoenlijk aan en begrijpt niets van de tactiek'
Ajax kwam dinsdagavond op bezoek bij APOEL Nicosia niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Dat kwam de Amsterdammers op de nodige kritiek te staan. Ook nieuwkomer Răzvan Marin moet eraan geloven. "Wat is die Marin slecht!"
www.rtlnieuws.nl
‘Webgigant Alibaba stelt beursgang uit wegens onrust in Hongkong’
Alibaba stelt zijn beursgang uit vanwege onrusten in Hongkong. De Chinese internetgigant hoopte deze maand de stap naar de beurs in Hongkong te maken, maar zou dit moment naar verluidt hebben verplaatst naar de maand oktober.
www.ad.nl
Kanaalweg opnieuw afgesloten, tot september 2020 dicht
De Kanaalweg in Utrecht wordt vanaf 2 september voor de duur van een jaar afgesloten. De nieuwe afsluiting bij Villa Jongerius is nodig om een fietsonderdoorgang te maken.
www.nu.nl
Heijmans houdt vertrouwen in project Zuidasdok
Bouwer Heijmans heeft nog altijd vertrouwen in infraproject Zuidasdok. Topman Ton Hillen zei woensdag in een toelichting op de halfjaarcijfers dat de bouwer samen met partners het A10-ringwegproject wil en kan volbrengen ‘mits kosten betaald worden’.
www.parool.nl
Definitief: Fiorentina legt PSV-target Ribery vast
www.telegraaf.nl
De bizarre eisen van Ariana in Amsterdam!
www.telegraaf.nl
Talenten Ihattaren en Boadu debuteren in voorselectie Jong Oranje
Mohammed Ihattaren en Myron Boadu zitten voor het eerst in de voorselectie van Jong Oranje. De spelers van PSV en AZ maken deel uit van het 32-koppige keurkorps van bondscoach Erwin van de Looi voor het EK-kwalificatieduel met Jong Cyprus in september.
www.nu.nl
Migranten reddingsschip Open Arms naar vijf landen, niet naar Nederland
De ongeveer 100 migranten van het schip Open Arms die aan land zijn gegaan op het Italiaanse eiland Lampedusa worden overgebracht naar vijf EU-landen. Nederland zit daar niet bij.
www.rtlnieuws.nl
Afvalcontainers in Goes overvol vanwege kapotte afvalwagen
De afvalcontainers in Goes raken overvol omdat een van de afvalwagens kapot is. De gemeente roept inwoners op om het vuil niet eerder dan vrijdag weg te brengen.
www.nu.nl
Cristiano Ronaldo niet eens met transfersommen: 'Ik zou 300 miljoen waard zijn'
Cristiano Ronaldo kan zich niet vinden in het huidige transferbeleid van de voetbalclubs. De Portugees vindt dat er veel te veel geld wordt uitgegeven aan jonge spelers. ''Tegenwoordig is elke speler 100 miljoen euro waard, zelfs zonder iets gepresteerd te hebben.''
www.rtlnieuws.nl
Dit is dé castfoto van Goede Tijden, Slechte Tijden seizoen 30
Nog maar een paar dagen en dan kunnen we weer genieten van het nieuwe seizoen Goede Tijden, Slechte Tijden. Het is alweer het dertigste seizoen van de soap en de castfoto is zojuist vrijgegeven.
www.rtlnieuws.nl
ADO Den Haag huurt Zweed Cibicki van Leeds
ADO Den Haag heeft de Zweedse aanvaller Pawel Cibicki vastgelegd. De 25-jarige Zweed met Poolse ouders wordt voor één seizoen gehuurd van Leeds United. De Haagse club meldt dat het ook een optie tot koop heeft bedongen.
www.rtlnieuws.nl
Brandweer uitgerukt voor brand op industrieterrein Moerdijk
De brandweer is woensdag rond 13.00 uur uitgerukt naar een brand op de Vlasweg in Moerdijk. Deze woedt in een bedrijf dat werkt met mineralen voor verfcoating.
www.nu.nl
Ihattaren en Boadu in voorselectie Jong Oranje
Mohamed Ihattaren en Myron Boadu behoren voor het eerst tot de voorlopige selectie van Jong Oranje. In totaal heeft bondscoach Erwin van de Looi 32 spelers opgenomen in zijn voorselectie voor het duel met Jong Cyprus. De definitieve selectie wordt op vrijdag 30 augustus bekendgemaakt.
www.rtlnieuws.nl
Regeringsmedewerkers: Drone van VS boven Jemen neergehaald
Een drone van het leger van de Verenigde Staten is dinsdag bij de stad Dhamar in Jemen neergehaald. Dit melden twee regeringsmedewerkers van de VS woensdag aan Reuters.
www.nu.nl
Sigarettenreus heeft ook trek in koffie
www.telegraaf.nl
Thaise koning ontfermt zich over dertien uitgemergelde Duitse doggen
De Thaise koning Rama X (67) heeft dertien uitgemergelde Duitse doggen ‘geadopteerd’ die recent zijn aangetroffen op het terrein van een verlaten hondenfokkerij. De ernstig ondervoede dieren, die amper op hun poten kunnen staan en vel over been zijn, werden maandag na een tip gered en in veiligheid gebracht door hulporganisatie Watchdog Thailand die zich inzet voor mishandelde of rondzwervende honden.
www.ad.nl
Frans Duijts weer thuis na maagverkleining
Frans Duijts herstelt thuis verder van de maagverkleining die hij maandag onderging. Het gaat goed met de volkszanger, al heeft hij nog wat last van kleine ongemakken, schrijft hij op Instagram.
www.ad.nl
Man ernstig gewond na zware mishandeling in Rotterdam
Een man is maandagavond 12 augustus ernstig gewond geraakt na een zware mishandeling die vermoedelijk plaatsvond aan de Rhijnauwensingel in Rotterdam. De politie heeft drie verdachten aangehouden wegens verdenking van betrokkenheid.
www.nu.nl
Puntloos ADO huurt Zweedse aanvaller Cibicki van Leeds United
ADO Den Haag heeft woensdag een broodnodige aanvallende versterking vastgelegd. De Hagenaars, die na drie duels in de Eredivisie nog puntloos zijn, huren Pawel Cibicki voor één seizoen van Leeds United.
www.nu.nl
Tiener meldt zich na steekpartij in Oisterwijk
www.telegraaf.nl
Hoe moet het nu verder met AZ?
Vanwege het instorten van een tribunedak in het AFAS Stadion moet AZ flink improviseren. De afgelopen twee thuisduels speelden de Alkmaarders in het stadion van ADO Den Haag, de Europese ontmoeting met FC Antwerp wordt morgen in de Grolsch Veste afgewerkt. Hoe nu verder met het elftal van Arne Slot?
www.ad.nl
Nieuw seizoen GTST een week eerder op televisie
Het nieuwe seizoen van Goede Tijden, Slechte Tijden wordt vanaf 26 augustus uitgezonden bij RTL 4. Dat is een week eerder dan gepland.
1 h
www.nu.nl