Eerbetoon aan Lambrecht in BinckBank Tour

De derde etappe van de BinckBank Tour woensdag staat voor een belangrijk deel in het teken van de vorige week overleden wielrenner Bjorg Lambrecht. Aan de start in Aalter namen de renners een minuut stilte in acht voordat ze begonnen aan de rit over ruim 166 kilometer. Ploeggenoten van de Lotto Soudalrenner stelden zich aan de start met gebogen hoofden voor het peloton in een rij op.
Load more
Go to source
unread news (Demo user)
unread news (Demo user)
Vader van op Sziget opgepakte atleet: 'boosheid en verbijstering'
De vader van de atleet Roelf B., die in Hongarije is opgepakt om drugshandel en -bezit, is nog steeds verbijsterd. "Die jongen heeft nog nooit iets gedaan dat strafbaar is" zei Jakob B. gisteravond bij Jinek.
9 m
www.rtlnieuws.nl
Huurders kunnen niet rechtop staan in illegale mini-kamers New York
Een appartement in het New Yorkse stadsdeel Manhattan is illegaal verbouwd tot elf mini-kamers waarin de huurders niet rechtop konden staan. Zij moesten zich op hun knieën voortbewegen, anders raakten ze het plafond van nog geen 140 centimeter ‘hoog’. Het appartement is afgesloten en de huurders zijn elders ondergebracht.
www.ad.nl
CBS: Bijna kwart van de Nederlanders kampte in 2018 met slaapproblemen
Bijna een kwart van de Nederlanders vanaf 25 jaar kampte vorig jaar met slaapproblemen. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vastgesteld.
www.nu.nl
Nederlandse drugsverdachten Hongarije hebben nog geen verklaringen afgelegd
De twee Nederlanders die in Hongarije zijn opgepakt op verdenking van drugshandel hebben nog geen verklaringen afgelegd bij de Hongaarse politie. Dat zei advocaat Rachel Imamkhan, die door de ouders van verdachte Roelf B. is ingeschakeld, in het tv-programma Jinek. Ook probeert ze de twee naar Nederland te halen, zodat ze in een Nederlandse cel hun proces kunnen afwachten. "Maar daar moet de Hongaarse rechter wel mee akkoord gaan, dus daarbij zijn we afhankelijk van de Hongaarse autoriteiten", aldus Imamkhan. 'Levenslang voorbarig' Vorige week werd B., een atleet, gearresteerd met zijn jeugdvriend Gert-Jan N. op het Hongaarse festival Sziget. In hun tent namen agenten een kilo xtc-pillen, 451 plastic flesjes met verdovende middelen en 128 gram marihuana in beslag. Ook hadden ze geprinte prijslijsten bij zich. Een dag later vond de politie nog eens 17 kilo drugs in de auto van de Nederlanders. Sindsdien zitten ze vast in een Hongaarse cel. Volgens de Hongaarse aanklager lopen de twee het risico levenslang de cel in te gaan. Advocaat Imamkhan benadrukte dat die uitspraak nogal voorbarig was. Ze vond dat de twee vooral in de media al veroordeeld waren. "Het proces moet nog beginnen en alle feiten zijn nog niet bekend. Ik heb nog niet eens alle stukken gekregen. Het onderzoek is nog in volle gang." Vader B. kan het niet geloven De vader van B., Jakob, zat ook aan tafel bij Jinek. Hij zei dat zijn zoon het naar omstandigheden goed maakte. Dat baseerde hij op berichten van de Hongaarse advocaat van zijn zoon en een briefje van B. dat hij kreeg toen hij aanwezig was bij een zitting. Hij kon nog steeds niet geloven dat zijn zoon wordt verdacht van een dergelijk zwaar vergrijp. Hij kent hem enkel als een rustige, gedreven sportman die naar zijn weten nooit drugs heeft gebruikt. "Ik weet ook niet waar dat spul vandaan moet zijn gekomen", zei hij. "Er zijn duizenden vragen die kwellen. Gelukkig kwellen ze wat minder na twee weken. We kijken inmiddels wat meer vooruit."
nos.nl
Twitter ingezet tegen activisten Hongkong
1 h
www.telegraaf.nl
Gonzalez (21) alternatief bij PSV voor dure Doan
2 h
www.telegraaf.nl
Brits koningshuis heeft gigantisch imagoprobleem
2 h
www.telegraaf.nl
Ruim helft arbeidsongeschikten heeft slaapproblemen
81 procent van de arbeidsongeschikte respondenten zegt door slaapproblemen belemmerd te worden in het dagelijkse functioneren.
2 h
www.nrc.nl
Arbeidsongeschikten slapen belabberd
Arbeidsongeschikten hebben bovengemiddeld vaak een slechte nachtrust. Die slaapproblemen werken ook overdag ellendig lang door. Dat blijkt uit de gezondheidsenquête van het CBS.
2 h
www.ad.nl
Omzet industrie in tweede kwartaal opnieuw iets gedaald
Ook vorig kwartaal nam de omzet in de Nederlandse industrie iets af. Dit heeft onder andere te maken met de malaise in Duitsland.
2 h
www.nrc.nl
CBS: steeds meer mensen met slaapproblemen
Bijna een kwart van de Nederlanders van 25 jaar en ouder had in 2018 slaapproblemen. Dat meldt het CBS op basis van cijfers uit de Gezondheidsenquête. In de Gezondheidsenquête wordt deelnemers gevraagd of ze de afgelopen twee weken last hebben gehad van problemen met slapen. Die problemen worden omschreven als moeite met in slaap vallen, moeite om door te slapen of te vroeg wakker worden. In 2018 gaf 24 procent daar een bevestigend antwoord op. In 2017 was het nog 21 procent. Van de mensen die slaapproblemen hebben, zegt 40 procent dat ze zó slecht slapen dat het hun dagelijks functioneren belemmerd. Ze hebben last van bijvoorbeeld concentratieproblemen, vergeetachtigheid of een slecht humeur. Vooral arbeidsongeschikten Van de 25-plussers die arbeidsongeschikt zijn, zegt 58 procent dat ze geen goede nachtrust hebben. Van deze groep zegt 81 procent dat hun dagelijks functioneren wordt aangetast door de slaapproblemen. Verder blijkt dat problemen met de nachtrust ook samenhangen met een slechte geestelijke gezondheid, langdurige aandoeningen en pijn. Met het onderzoek kan niet worden vastgesteld of de slaapproblemen daarvan de oorzaak of het gevolg zijn.
2 h
nos.nl
Kwart van Nederlanders ligt ’s nachts wakker
2 h
www.telegraaf.nl
Wat te doen bij slaapproblemen? 'Ik val met een luisterboek in slaap'
De een maakt nog een wandeling voor het slapengaan, de ander drinkt rooibosthee of luistert naar een praatprogramma op de radio. We vroegen jullie op Facebook om tips tegen slapeloosheid en jullie reageerden massaal.
2 h
www.rtlnieuws.nl
Vader van op Sziget opgepakte atleet: ‘Roelf heeft bij mijn weten nooit pilletje geslikt’
Boosheid, verbijstering en duizenden ‘wat als’-momenten. Dat is wat vader Jakob B. van de atleet Roelf B., die in Hongarije is opgepakt om drugshandel en -bezit, sinds de arrestatie doormaakt. ,,Ik kan en wil me geen beeld vormen van de hoeveelheid drugs die is gevonden”, zei hij vanavond bij Jinek.
2 h
www.ad.nl
Rabobank wil niets meer met betaald voetbal te maken hebben: ‘Risico op witwassen en corruptie’
De Rabobank neemt afstand van het betaald voetbal in Nederland, omdat ze de risico's van het zaken doen met profclubs te groot acht. Dat schrijft NRC.
2 h
www.ad.nl
Eerste indrukken als APOEL-coach geven Doll geloof in succes tegen Ajax
Thomas Doll gelooft erin dat hij Ajax kan uitschakelen met APOEL Nicosia. De Duitser is pas net in dienst als trainer van de Cyprioten, maar zijn eerste indrukken geven hem vertrouwen in een goede afloop.
2 h
www.nu.nl
‘Boomduiker’ bijna geraakt door voorbijrazende trein, ProRail doet aangifte: ‘Dit is onverantwoord’
ProRail gaat aangifte doen tegen een persoon die vanmiddag in Olst onder gesloten spoorbomen door ging. Dat gebeurde aan de Puinweg. De man of vrouw werd op een haar na gemist door de voorbijrazende intercity richting Zwolle. ,,Je jaagt een machinist de stuipen op het lijf’’, zegt ProRail-woordvoerder Aldert Baas. ,,Dit is ontoelaatbaar gedrag.’’
2 h
www.ad.nl
Agenten ontlopen straf na woede om 'racistische' foto: 'Als een dier behandeld’
Twee politieagenten die in Amerika een golf van verontwaardiging veroorzaakten nadat ze een zwarte man met een touw door de straten van Galveston, Texas voerden, worden niet strafrechtelijk vervolgd. Volgens de plaatselijke autoriteiten hebben de dienders zich niet schuldig gemaakt aan een strafbaar feit. De familie van de arrestant is woest en stelt dat hij als ‘een dier door de straten werd geparadeerd door twee incompetente klootzakken’.
2 h
www.ad.nl
We Are Here-krakers zetten ondernemer uit eigen pand
2 h
www.telegraaf.nl
'Rabobank wil professionele voetbalclubs niet meer als klant'
De Rabobank wil geen professionele voetbalclubs meer aannemen als klant. Het risico dat daar sprake is van onder meer fraude en witwassen is te groot.
2 h
www.rtlnieuws.nl
Zweedse koning verrast pizzeria met bezoek
2 h
www.telegraaf.nl
Sony neemt game-maker Insomniac Games over
Sony neemt de grote game-ontwikkelaar Insomniac Games over. Dat bedrijf is onder meer de maker van de Spider-Man-game.
3 h
www.rtlnieuws.nl
China met spam en nepaccounts actief in Hongkong, zeggen Twitter en Facebook
Twitter verwijdert 936 Chinese accounts die "opzettelijk verdeeldheid creëren" in Hongkong en de "legitimiteit van de protestbeweging ondermijnen". Een netwerk van 200.000 accounts zou die boodschappen versterken. Facebook verwijdert op basis van een intern onderzoek, ingesteld na een tip van Twitter, zeven pagina's, drie groepen en vijf accounts. Hongkongse demonstranten protesteren al de hele zomer voor meer democratische rechten. Hoewel de stad grondgebied is van China, geniet de voormalige Britse kroonkolonie gedeeltelijke autonomie en vrijheid onder het principe "een land, twee systemen". Twitter zegt bewijs te hebben dat China bezig is met een "gecoördineerde, staatsgesteunde operatie" om de gebeurtenissen in de stad politiek te beïnvloeden. De individuen achter de accounts kunnen volgens Facebook "geassocieerd worden met de Chinese overheid". Wat het bewijs is dat de bedrijven hebben, wordt niet vermeld. Twitter en Facebook zeggen dat de accounts zich niet aan hun regels hielden. Het gaat dan bijvoorbeeld om spam, 'gecoördineerde activiteiten', neppe accounts en het omzeilen van bans. Hier zijn enkele voorbeelden van de posts: In de blogs delen de techbedrijven ook de posts waarmee China de situatie in Hongkong zou proberen te beïnvloeden. Het gaat dan om afbeeldingen waarop Hongkongse demonstranten worden vergeleken met IS-strijders en kakkerlakken. Ook worden foto's gedeeld waarop demonstranten ruiten vernielen. Twitter zegt dat de 936 verwijderde accounts onderdeel zijn van een 200.000 accounts tellend netwerk. Het sociale medium weert vanaf vandaag ook advertenties van staatsmedia, overigens niet alleen van China. Een woordvoerder van Twitter zegt tegen persbureau AP dat deze maatregelen onderdeel zijn van een wereldwijde poging om kwaadaardige politieke activiteit tegen te gaan.
3 h
nos.nl
Manchester United verspeelt punten bij Wolves
Manchester United heeft punten laten liggen tijdens de tweede speelronde van de Premier League. De ploeg van manager Ole Gunnar Solskjaer moest bij Wolverhampton Wanderers genoegen nemen met een gelijkspel: 1-1. Paul Pogba miste halverwege de tweede helft een strafschop namens ManUnited, dat het seizoen vorige week was begonnen met een overtuigende zege op Chelsea (4-0).
3 h
www.rtlnieuws.nl
Persoon klimt in bovenleiding treinen
3 h
www.telegraaf.nl
Averij United na misser Pogba, Kadioglu eindelijk waardevol bij Fenerbahçe
Manchester United heeft maandag het eerste puntenverlies van het seizoen geleden in de Premier League. Mede door een gemiste strafschop van Paul Pogba bleef het 1-1 op bezoek bij Wolverhampton Wanderers. In Turkije deed Ferdi Kadioglu eindelijk van zich spreken bij Fenerbahçe.
3 h
www.nu.nl
RTL Sport Update: Ajax koploper, Dost naar Duitsland
3 h
www.rtlnieuws.nl
Helden redden vrouw in rolstoel van verdrinkingsdood
3 h
www.telegraaf.nl
Misser van Pogba kost United zege
Manchester United heeft in zijn tweede competitieduel twee dure punten laten liggen. De ploeg van Ole Gunnar Solskjaer kwam bij Wolverhampton Wanderers niet verder dan 1-1. Twintig minuten voor tijd miste Paul Pogba een strafschop (zie video boven).
3 h
www.ad.nl
Johan Derksen na 'Turkije is een kutland'-uitspraak: Ik ben met de dood bedreigd
Johan Derksen (70) is met de dood bedreigd nadat hij vorige week ophef veroorzaakte met enkele controversiële uitspraken over Turkije. Dat stelde de besnorde voetbalanalist vanavond in het voetbalpraatprogramma Veronica Inside. ,,Je kunt tegenwoordig niets meer zeggen of een gek bedreigt je.”
3 h
www.ad.nl
Jamie Foxx en Katie Holmes uit elkaar
Het is over en uit voor Katie Holmes en Jamie Foxx, zo meldt het Amerikaanse Enews. Jamie werd de afgelopen dagen al gespot met een mysterieuze vrouw.
3 h
www.rtlnieuws.nl
Miljoenenstrop Heineken in Kenia
Bierbrouwer gestraft voor „uitbuitend, onderdrukkend en oneerlijk” handelen ten opzichte van distributeur Maxam Limited.
3 h
www.nrc.nl
Slachtoffer A$AP Rocky overweegt beroep
3 h
www.telegraaf.nl
’Epstein kreeg 12-jarigen cadeau voor verjaardag’
3 h
www.telegraaf.nl
NOS-presentator Rob Trip weer te zien in achtuurjournaal
NOS-presentator Rob Trip, die een tijdje uit de running was omdat hij werd behandeld aan prostaatkanker, was maandagavond weer te zien bij het achtuurjournaal.
3 h
www.nu.nl
Robert De Niro klaagt oud-werknemer aan wegens extreem veel Netflixen in tijd van baas
Het productiebedrijf van Hollywoodacteur Robert De Niro (76), de firma Canal Productions, heeft een voormalige werknemer aangeklaagd voor het verduisteren van grote sommen geld en het buitensporig veel kijken van Netflix-series in de tijd van de baas. Het bedrijf eist een bedrag van omgerekend 5,4 miljoen euro van het ex-personeelslid.
3 h
www.ad.nl
Turkse cellen zijn overvol, sinds Erdogan
In 2002 had Turkije 60.000 gevangenen, nu 258.000. „Je loopt door de gang en ziet schrijvers, journalisten en politici.”
3 h
www.nrc.nl
AZ in het Olympisch Stadion? Leuk idee, maar gaat niet lukken
Het zou een vooruitgang genoemd kunnen worden bij AZ: thuiswedstrijden dit seizoen in het Olympisch Stadion spelen. De club zou 5000 meer supporters kunnen ontvangen dan in het deels ingestorte Afas Stadion.
3 h
www.parool.nl
Brand woedt in treincoupé bij station Haarlem
In een treincoupé bij station Haarlem heeft maandag kort brand gewoed.
3 h
www.nu.nl
Slachtoffer A$AP Rocky mogelijk in hoger beroep
De rechtszaak in Zweden van A$AP Rocky krijgt mogelijk een vervolg. Zowel de officier van justitie als het 19-jarige slachtoffer denken na over een hoger beroep. Dat zeggen ze tegen de Zweedse krant Aftonbladet.
3 h
www.rtlnieuws.nl
Peaky Blinders-acteur Sam Claflin gaat scheiden
Sam Claflin, onder meer bekend van Peaky Blinders en The Hunger Games, gaat na een huwelijk van zes jaar scheiden van zijn vrouw Laura Haddock.
3 h
www.nu.nl
Jeugdinternational Kadioglu scoort bij competitiedebuut voor Fenerbahçe
Ferdi Kadioglu heeft maandag van zich doen spreken bij zijn competitiedebuut voor Fenerbahçe. De jeugdinternational van Oranje hielp de Turkse topclub bij de start van de competitie aan een 5-0-zege op Gazisehir Gaziantep.
3 h
www.nu.nl
Toptransfer naar Jumbo-Visma biedt Tom Dumoulin perspectief voor de Tour
De kans op het winnen van de Tour de France door Tom Dumoulin, wordt na zijn overstap van Sunweb naar Jumbo-Visma groter geacht.
3 h
www.nrc.nl
Chinese Twitteraccounts ingezet om protesten Hongkong te beïnvloeden
Ruim negenhonderd accounts werden structureel ingezet om verdeeldheid over de aanhoudende demonstraties in Hongkong te zaaien, zegt Twitter.
4 h
www.nrc.nl
Excelsior wint ook tweede wedstrijd
Excelsior heeft ook de tweede competitiewedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie gewonnen. De ploeg van trainer Ricardo Moniz versloeg Jong AZ op het trainingscomplex van de Alkmaarse club met 2-1. Excelsior, dat afgelopen seizoen via de play-offs degradeerde uit de eredivisie, was de competitie begonnen met een zege op Jong FC Utrecht (2-0).
4 h
www.rtlnieuws.nl
Ook Dembélé valt weg bij Barcelona
De Franse aanvaller Ousmane Dembélé van FC Barcelona staat weer een tijdje aan de kant. De vleugelspits heeft een spierblessure opgelopen in zijn linkerbovenbeen. Volgens de medische staf van Barcelona heeft Dembélé, die de afgelopen jaren al met heel wat blessureleed kampte, vijf weken nodig om te herstellen.
4 h
www.rtlnieuws.nl
Ook Dembélé valt geblesseerd weg bij Barcelona
De Franse aanvaller Ousmane Dembélé van FC Barcelona staat weer een tijdje aan de kant. De vleugelspits heeft een spierblessure opgelopen in zijn linkerbovenbeen. Volgens de medische staf van Barcelona heeft Dembélé, die de afgelopen jaren al met heel wat blessureleed kampte, vijf weken nodig om te herstellen.
4 h
www.ad.nl