FC Groningen: 'Geen twijfel over veiligheid van dak Euroborg'

FC Groningen heeft op dit moment geen enkele reden om te twijfelen aan de constructieve veiligheid van het dak van het Hitachi Capital Mobility Stadion, meldt de voetbalclub.
Load more
Go to source
unread news (Demo user)
unread news (Demo user)
Geliefd stukje Friese treinhistorie spoorloos verdwenen
Een gekoesterd overblijfsel van het Dokkumer Lokaaltsje in Leeuwarden is plotseling verdwenen. Bij de gemeente heeft niemand een idee waar het gebleven is.
www.ad.nl
Bijzondere outfits op Prinsjesdag: aandacht trekken met een boodschap
www.rtlnieuws.nl
Opiniepeiler Rademaker: 'We geloven niet meer op vooruitgang'
12 procent van de mensen verwacht er in 2020 op vooruit te gaan. Bijna de helft van de mensen met een laag inkomen gelooft niet in vooruitgang, vertelt opiniepeiler Gijs Rademaker aan tafel bij Jinek.
www.nu.nl
Heftig! Spelers worden geraakt door bliksem
In Jamaica zijn tijdens een voetbalwedstrijd een aantal spelers getroffen door de bliksem. Eén speler van A Jamaica College is naar het ziekenhuis afgevoerd.
www.rtlnieuws.nl
Recessievrees bedreigt Rutte’s jaar van de waarheid
Het kabinet zegt op Prinsjesdag weer een lading plannen en investeringen toe. Maar wat zijn drie hoofdpijndossiers waar u op moet letten? Vandaag: waarom Rutte het liever niet over een recessie heeft.
www.ad.nl
Start cokesmokkelzaak tegen ex-beurshandelaar
www.telegraaf.nl
Tour-winnaar Bernal ziet toch af van deelname aan WK wielrennen
Tour de France-winnaar Egan Bernal ziet toch af van deelname aan de WK wielrennen in Yorkshire van later deze maand. Zijn plek in de Colombiaanse ploeg wordt ingenomen door Carlos Betancur.
www.nu.nl
Presentatrice Evi Hanssen (40) voelt minder druk door ouder worden
Evi Hanssen viert binnenkort haar 41e verjaardag en merkt dat ze daardoor minder druk ervaart. In gesprek met HUMO zegt de Belgische presentatrice dat ze geleerd heeft met liefde naar haar lichaam te kijken.
www.nu.nl
Opslagplaats stierenzaad geëxplodeerd: ‘Opruimen door brandweer smerigste klus ooit’
Bij een uitslaande brand op een boerderij in de Australische plaats Gippsland zijn gisteren zeker honderd cilinders met bevroren stierenzaad verloren gegaan. Volgens de brandweer sloegen door de intense hitte de deksels van de vaten waarin het sperma in vloeibare stikstof werd bewaard. Vervolgens werden de buizen plus ontdooiende inhoud als raketten afgevuurd, waarna ze in de lucht explodeerden en de kostbare inhoud vrijkwam.
www.ad.nl
Weggepeste viswinkel mag toch blijven
www.telegraaf.nl
Tourwinnaar Bernal ziet toch af van WK in Yorkshire
Egan Bernal heeft zich op het laatste moment afgemeld voor de WK in Yorkshire. De Colombiaanse winnaar van de Tour de France was door bondscoach Carlos Mario Jaramillo opgenomen in de selectie van acht renners, maar Bernal besloot zich kort voor het sluiten van de inschrijftermijn terug te trekken. Carlos Betancur neemt zijn plek over.
www.ad.nl
Zijn we nou in een digitale oorlog verwikkeld of niet?
Het is oorlog, het boek waarin Huib Modderkolk aantoont hoe inlichtingen- en geheime diensten in een digitale strijd zijn verwikkeld en ondertussen zowat alles en iedereen hacken, is een subliem boek. Hij laat gedetailleerd zien hoe spionage en sabotage verweven zijn geraakt. De enige kanttekening die ik heb – helaas geen onbelangrijke – is dat hij steevast de oorlogsmetafoor inzet in zijn poging de hele zwik voor de leek begrijpelijk te maken.
www.parool.nl
Doutzen over sexy foto’s: ‘Vooral Nederlanders negatief’
www.telegraaf.nl
Aston Villa-manager vergeeft El Ghazi 'rode waas' bij ruzie met teamgenoot
Aston Villa-manager Dean Smith vergeeft Anwar El Ghazi dat hij maandagavond ruzie kreeg met ploeggenoot Tyrone Mings tijdens het doelpuntloze Premier League-duel met West Ham United. Volgens de coach gebeurt dat soort dingen nu eenmaal.
www.nu.nl
'Regenwoudmaffia' vermoordt en bedreigt inwoners Amazone'
In het Amazonegebied in Brazilië worden dagelijks mensenrechten geschonden, staat in een rapport van Human Rights Watch. Mensen die het oerwoud willen beschermen tegen illegale houtkap worden vermoord of bedreigd door criminele organisaties. Het gaat zowel om bewoners van de Amazone - die hun eigen leefgebied proberen te beschermen - als om ambtenaren en kleine boeren die met geweld te maken krijgen. De laatste tien jaar zijn meer dan 300 mensen vermoord. In het rapport van Human Rights Watch zijn 28 moorden en ruim 40 doodsbedreigingen gedocumenteerd. De meeste slachtoffers zijn inheemse bewoners van de Amazone. Slechts in enkele gevallen werden de daders vervolgd. Waardevolle houtsoorten Het zijn volgens de mensenrechtenorganisatie niet zozeer de houthakkers zelf die een bedreiging vormen, maar de criminele organisaties die achter de illegale houtkap zitten. Zij hebben het geld om op grote schaal te opereren en gewapende milities in te zetten om hun belangen te beschermen. De 'regenwoudmaffia' zoekt naar waardevolle houtsoorten en wil de bomen in sommige gebieden volledig kappen om ruimte te maken voor het verbouwen van gewassen en veehouderij. De grond wordt voor veel geld verhuurd aan boeren. Human Rights Watch hekelt ook de rol van de Braziliaanse president Bolsonaro. Sinds zijn aantreden vorig jaar is de handhaving van milieuwetgeving teruggeschroefd. Ook heeft de president kritiek geuit op mensen en belangenorganisaties die het regenwoud proberen te beschermen.
nos.nl
Plan vier Haagse partijen: Nog maar 80 kilometer op snelwegen
De maximumsnelheid op de snelwegen op grondgebied van de gemeente Den Haag moet omlaag naar 80 kilometer per uur en de milieuzones moeten worden vergroot. Dat vinden GroenLinks, D66, Partij voor de Dieren en ChristenUnie/SGP. De vier partijen willen ook dat het stadsbestuur oude dieselauto's uit de stad gaat weren.
www.ad.nl
Bernal ziet toch af van WK in Yorkshire
De Colombiaanse wielrenner Egan Bernal heeft zich op het laatste moment afgemeld voor de WK in Yorkshire. De winnaar van de Tour de France was door bondscoach Carlos Mario Jaramillo opgenomen in de selectie van acht renners, maar Bernal besloot zich kort voor het sluiten van de inschrijftermijn terug te trekken. Carlos Betancur neemt zijn plek over.
www.rtlnieuws.nl
Kantoorverhuurder WeWork stelt beursgang uit
The We Company, het moederbedrijf van de Amerikaanse kantoorverhuurder WeWork, stelt haar beursgang uit. Oorspronkelijk zou het deze week naar de beurs gaan, maar dat wordt nu later dit jaar, aldus het bedrijf.
www.nu.nl
Australische kardinaal Pell in cassatie
www.telegraaf.nl
Partner Halsema officieel verdacht van verboden wapenbezit
Robert Oey, de partner van de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema, wordt officieel verdacht van verboden wapenbezit. Het Openbaar Ministerie bevestigt het bericht hierover in De Telegraaf. Oey is inmiddels door het OM verhoord. Dit verhoor heeft eerder plaatsgevonden dan gepland, omdat de partner van de burgemeester dit weekend uitgebreid zijn verhaal heeft gedaan in NRC. Onklaar gemaakte revolver Oey zei in het interview dat het wapen waarmee zijn 15-jarige zoon in juli werd opgepakt bij een inbraak op een woonboot van hem was. Het zou gaan om een onklaar gemaakte revolver uit Duitsland. Hij zou die in huis hebben gehad omdat hij het wilde gebruiken bij filmopnamen (Oey is documentairemaker). De revolver wordt nu door experts van de politie onderzocht. Er wordt dan onder meer gekeken of er met het wapen is geschoten. Ook wordt uitgezocht of het wapen in films is gebruikt. Een deel van de Amsterdamse gemeenteraad wil dat burgemeester Halsema tekst en uitleg komt geven over het wapen in haar ambtswoning. Halsema heeft laten weten dat ze de vragen zal beantwoorden, maar dat ze terughoudend zal zijn, omdat het om een privékwestie gaat. Onder de pet Halsema kwam onder vuur te liggen vanwege de kwestie. Ze zou de arrestatie van haar zoon 'onder de pet' hebben willen houden. Ook schreef ze in een open brief aan de Amsterdamse bevolking in augustus dat haar zoon een nepwapen bij zich had. Dat blijkt dus een echt wapen te zijn geweest. De Telegraaf meldt vandaag verder dat het arrondissementsparket in Haarlem het strafdossier over de zoon van Halsema en Oey pas heeft gekregen op de dag van publicatie door de krant. Woordvoerders zeiden eerder dat het dossier toen al in handen was het parket om belangenverstrengeling te voorkomen.
nos.nl
Lagere WW-premie bij schriftelijk vast contract?
www.telegraaf.nl
Mag een voetballer wel een 10 krijgen?
Reza Ghoocchannejhad van PEC Zwolle scoorde zondag als invaller vier keer tegen RKC. In het AD-cijferklassement kreeg hij een 10, als eerste speler ooit. Is dat terecht? Twee verslaggevers van deze krant staan lijnrecht tegenover elkaar.
www.ad.nl
René Froger vindt afwezigheid Gordon bij De Toppers geen gemis
De Toppers zijn beter af zonder Gordon. Dat zegt René Froger in de podcast 30 Minuten Rauw van Ruud de Wild. Als de radio-dj vraagt of René Gordon mist, antwoordt de zanger met: "Van z'n levensdagen niet."
www.rtlnieuws.nl
Brad Pitt interviewt Amerikaanse astronaut in ruimtestation ISS
Brad Pitt heeft maandag contact gelegd met het Internationale Ruimtestation ISS. Samen met astronaut Nick Hague keek hij onder andere terug op zijn rol in de ruimtefilm Ad Astra.
www.nu.nl
Eerste Oranjefans staan al vroeg langs route van koninklijke stoet
De eerste Oranjefans staan dinsdag al vroeg langs de route van de koninklijke stoet in Den Haag. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima rijden later op Prinsjesdag traditiegetrouw in de Glazen Koets van Paleis Noordeinde naar de Ridderzaal.
www.nu.nl
Scooterrijder gewond bij aanrijding met auto bij Koningin Julianalaan
Een scooterrijder is maandagavond gewond geraakt toen ze werd aangereden door een afslaande auto op de hoek van de Koningin Julianalaan en de Koningin Wilhelminalaan in Voorschoten.
www.nu.nl
Villa-manager vergeeft El Ghazi: ‘Anwar krijgt soms rode waas voor ogen’
Anwar El Ghazi zorgde tijdens de doelpuntloze competitiewedstrijd tussen Aston Villa en West Ham United voor het opvallendste moment. De oud-Ajacied deelde in de eerste helft een lichte kopstoot uit aan ploeggenoot Tyrone Mings, nadat die hem had verweten niet mee te verdedigen.
www.ad.nl
Manager van Aston Villa vergeeft El Ghazi
Anwar El Ghazi zorgde tijdens de doelpuntloze competitiewedstrijd tussen Aston Villa en West Ham United voor het opvallendste moment. De oud-Ajacied deelde in de eerste helft een lichte kopstoot uit aan ploeggenoot Tyrone Mings, nadat die hem had verweten niet mee te verdedigen.
1 h
www.rtlnieuws.nl
CU en PvdA: meer geld voor strijd tegen mensenhandel
1 h
www.telegraaf.nl
Netflix bemachtigt wereldwijde streamingrechten voor Seinfeld
Streamingdienst Netflix heeft de wereldwijde rechten voor de comedyserie Seinfeld bemachtigd.
1 h
www.rtlnieuws.nl
Klopp benieuwd hoe Liverpool omgaat met status als titelverdediger in CL
Jürgen Klopp hoopt dat Liverpool niet gebukt gaat onder de status van titelverdediger in het nieuwe Champions League-seizoen. De manager van de 'Reds' is benieuwd hoe zijn ploeg ermee omgaat.
1 h
www.nu.nl
Benzineprijs met 1 cent omhoog door hogere olieprijs
De gevolgen van de droneaanval op twee Saoedische olievelden zijn nu ook aan de Nederlandse pomp te merken. De prijs van 1 liter Euro95 is dinsdag met 1 cent gestegen ten opzichte van een dag eerder. De prijs van 1 liter diesel ligt 1,4 cent hoger.
1 h
www.nu.nl
Market Garden centraal in nieuwe serie Bevrijdingsjournaals
Enkele maanden na D-day hebben de geallieerden de stranden van Normandië achter zich gelaten en is de Nederlandse grens bereikt. Vanavond start daarom een nieuwe serie NOS Bevrijdingsjournaals waarin de strijd in Nederland van 75 jaar geleden centraal staat: tien dagen lang tussen hoop en vrees door de enorme luchtlandingsoperatie Market Garden. Net als in de vorige afleveringen brengt de NOS het nieuws van toen met de techniek van nu. Door computeranimaties staat verslaggever Lex Runderkamp tussen de vliegtuigen in Arnhem en wapperen er weer swastika-vlaggen achter correspondent Wouter Zwart in Berlijn. Herman van der Zandt is wederom presentator, militair-historicus Christ Klep begeleidt als een soort weerman hele divisies over het scherm. "Eigenlijk heb je hier nog meer verhalen dan in Normandië", zegt samensteller Marieke de Vries. "Daar was het vooral het strand, maar hier heb je een enorme variatie aan onderwerpen: de Duitse kant, de Nederlandse burgers, de geallieerde soldaten, in een enorm gebied, van de Belgische grens tot en met Arnhem." Bovendien is een leeg strand echt wat anders dan de Arnhemse binnenstad, vertelt De Vries. Dat vereiste dus flink wat nabewerking. "In Nederland was het allemaal veel drukker. Maar auto's kun je ook met de computer wegpoetsen." Er werd meer uit de digitale trukendoos gehaald. Arnhem en Eindhoven werden weer terugveranderd in verwoest oorlogsgebied. "Het moet niet een pretpark worden", benadrukt De Vries. "Maar je wilt de verhalen recht doen en het gevoel van die tijd overbrengen." Deze nieuwe manier van verhalen vertellen, bedacht door chef Evenementen Paul Vloon, sloeg volgens haar in de eerste ronde goed aan. Er zijn steeds minder ooggetuigen van de gebeurtenissen, maar door de strijd van dag tot dag te volgen, komt er spanning in de gebeurtenissen die in een geschiedenisboek misschien ontbreekt. "In de bevrijdingsjournaals rond D-day leefde je mee met die duizenden en duizenden militairen die wachtten tot het weer omsloeg, soms al aan boord van hun schepen. Dat soort momenten hoor je weinig over; ze worden vaak vergeten als alleen het grotere verhaal verteld wordt." In Eindhoven zagen ze de NOS-ploeg daarom graag komen. "Ik belde de gemeentevoorlichter om een origineel stukje van het oude centrum te vinden. 'En dan moet Martijn Bink er zeker met een tank langsrijden', lachten ze. Ook bij de molen in Eerden, waar heftig is gevochten, zeiden ze: 'We zaten al te wachten tot jullie zouden bellen'." De volgende serie Bevrijdingsjournaals volgt in januari, over de Hongerwinter en de bevrijding van Auschwitz. Daarna komen er nog afleveringen in mei over de bevrijding en in augustus over Nederlands-Indië. Ondertussen blijft de NOS dagelijks het oorlogsnieuws van destijds volgen op een speciale site. "Nog meer dan in de Bevrijdingsjournaals schetsen we daar ook een beeld van het dagelijks leven. Dus de berichten over de bevrijding van Maastricht, maar ook over dat er gewoon wordt gevoetbald." De Bevrijdingsjournaals de komende tien dagen direct na het NOS Journaal van 20.00 uur op NPO 1.
1 h
nos.nl
Verkort de zomervakantie, vinden werkende ouders
Werkende ouders willen dat de zomervakantie wordt ingekort naar vier weken, omdat zij moeite hebben met het regelen van opvang voor hun kinderen. Ook het CDA pleit voor meer ruimte voor scholen om langer les te geven in de zomervakantie, zodat kinderen geen kennis verliezen.
1 h
www.ad.nl
Hoe kijkt Nederland naar Prinsjesdag? ‘Een tientje per maand is voor ons veel geld’
Met Prinsjesdag strooit het kabinet vanmiddag met miljarden en koopkrachtplaatjes. Maar wat zijn de wensen en zorgen in het land? ‘Er is onzekerheid, dàt is de realiteit van Jan Modaal’.
1 h
www.ad.nl
Actie na golf aan steekpartijen nodig
1 h
www.telegraaf.nl
Rob de Nijs stopt vanwege ziekte met optreden
Rob de Nijs stopt noodgedwongen met optreden. De 76-jarige zanger heeft de ziekte van Parkinson. Na een afscheidstour volgt volgend jaar een allerlaatste concert in Amsterdam.
1 h
www.parool.nl
'Kabinet moet 10 miljoen extra stoppen in bestrijding mensenhandel'
Als het aan regeringspartij ChristenUnie en oppositiepartij PvdA ligt, stopt het kabinet jaarlijks minimaal 10 miljoen euro extra in de bestrijding van mensenhandel en gedwongen prostitutie.
1 h
www.rtlnieuws.nl
Dubbeltest: Audi S6 Avant tegen de BMW M550d
AutoWeek zet de nieuwe Audi S6 Avant tegenover de BMW M550d.
1 h
www.nu.nl
’El Ghazi nam een enorm risico’
1 h
www.telegraaf.nl
’El Ghazi nam enorm risico met kopstoot’
1 h
www.telegraaf.nl
US Open-winnares Andreescu heeft nu eigen straat in geboortestad: ‘Dit is te gek’
Bianca Andreescu heeft een ‘eigen’ straat gekregen in haar geboorteplaats Mississauga, een voorstad van Toronto. Een week na haar eindzege op de US Open werd de 19-jarige tennisster door duizenden stadsgenoten gehuldigd. Andreescu rekende in de finale in New York af met Serena Williams en veroverde zo als eerste Canadese een grandslamtitel.
1 h
www.ad.nl
Erik van Muiswinkel brengt ode aan Drs. P: ‘Wreedheid en erotiek waren zijn sterke punten’
Cabaretier Erik van Muiswinkel brengt in het theater een ode aan het werk van Drs. P, pseudoniem voor de tekstdichter Heinz Polzer. De in Oostenrijk geboren Nederlander met een Zwitsers paspoort zou dit jaar 100 zijn geworden. ,,In elke zin kan een bommetje ontploffen.’’
1 h
www.ad.nl
Kabinet pakt huurstijging en scheefwonen aan
2 h
www.telegraaf.nl
'Na de media ben ik in de auto in tranen uitgebarsten'
Ajax start dinsdagavond een nieuw Champions League-avontuur. Vorig seizoen liepen de Amsterdammers de finale op een haar na mis. In blessuretijd werd de landskampioen uitgeschakeld door Tottenham Hotspur. "Dit blijft nog heel lang pijn doen."
2 h
www.rtlnieuws.nl
'Google Stadia komt ook naar Android TV'
Googles gamestreamingdienst Stadia zal mogelijk ook beschikbaar komen voor Android TV.
2 h
www.rtlnieuws.nl