FC Groningen: 'Geen twijfel over veiligheid van dak Euroborg'

FC Groningen heeft op dit moment geen enkele reden om te twijfelen aan de constructieve veiligheid van het dak van het Hitachi Capital Mobility Stadion, meldt de voetbalclub.
Load more
Go to source
unread news (Demo user)
unread news (Demo user)
Badloe na eerste WK-dag voor Van Rijsselberghe
Kiran Badloe heeft na de eerste dag van de WK in de RS:X-klasse op het Gardameer een kleine voorsprong op Dorian van Rijsselberghe, zijn trainingsmaat én concurrent in de strijd om een olympisch ticket.
9 m
www.ad.nl
Hoogste Britse rechter: schorsing parlement door Johnson was onwettig
Een fikse nederlaag voor Boris Johnson. Zijn besluit om het Britse parlement te schorsen is in strijd met de grondwet, heeft het Britse Hooggerechtshof bepaald. Het gevolg van de uitspraak is dat de schorsing van het parlement per direct is opgeheven. 
9 m
www.rtlnieuws.nl
Jennifer Lawrence deelt ellenlange verlangslijst voor haar huwelijk
Wat geef je iemand die alles al heeft? Jennifer Lawrence (29) maakt het haar huwelijksgasten lekker makkelijk. Zij heeft op Amazon een hele lijst gemaakt van dingen die zij hoopt te krijgen op haar trouwdag.
www.rtlnieuws.nl
Omstreden VVD-Kamerlid Van Haga mag in fractie blijven
Tweede Kamerlid Wybren van Haga blijft lid van de VVD-fractie ondanks dat hij opnieuw regels heeft overtreden met zijn vastgoedbedrijf, maakt de partij dinsdag bekend.
www.nu.nl
Klussen in veel huishoudens nog steeds een mannentaak
We koken allebei, verdelen keurig de huishoudelijke taken en ook opvoeden doen mannen en vrouwen samen. Maar klussen? Nee, dat vinden we echt nog steeds een mannentaak.
www.rtlnieuws.nl
Brits hof: schorsen parlement door Johnson onwettig
www.telegraaf.nl
Brits hooggerechtshof: schorsen parlement door Johnson onwettig
www.telegraaf.nl
Heldentenor Vittorio Grigolo geschorst na ‘betasten’ operazangeres op podium Japan
De internationaal bejubelde Italiaanse heldentenor Vittorio Grigolo (42) is tijdens een tournee in Japan op non-actief gesteld omdat hij op het podium een vrouwelijk lid van het ensemble zou hebben betast. Het incident vond plaats tijdens het slotapplaus terwijl het publiek en collega's van de zanger verbijsterd toekeken.
www.ad.nl
Expeditie-Fien en Hugo pakken de draad weer op
Het ging er heftig aan toe in Expeditie Robinson afgelopen zondag. Fien Vermeulen (28) had samen met haar vrouwelijke kampgenoten een behoorlijk listig plannetje bedacht. En die werd uiteindelijk perfect uitgevoerd, tot grote ergernis van Hugo Kennis (33). Maar de twee zijn inmiddels alweer dikke maatjes, melden ze bij Qmusic.
www.rtlnieuws.nl
Annemiek de Onverslaanbare gaat voor derde wereldtitel op rij
Als het om tijdrijden gaat, is geen vrouw beter dan Annemiek van Vleuten (36). Ze gaat ze voor haar derde wereldtitel op rij.
www.ad.nl
Iedereen 'casht' met het NASA-logo, behalve de NASA
Het logo van de ruimtevaartorganisatie NASA is de laatste tijd veelvuldig op straat te zien. En dan niet op een astronautenpak maar gewoon op een T-shirt, sweater of jasje van H&M of Primark. Ook luxemerken gebruiken het logo graag. Alleen wordt NASA zelf er geen cent rijker van.
www.rtlnieuws.nl
Marechaussees en honden: proces rond Taghi zwaarbeveiligd
www.rtlnieuws.nl
Miljuschka door Britt Dekker beschuldigd van cokegebruik
www.rtlnieuws.nl
Overleden model Lotte van der Zee herdacht
Het is dit jaar alweer twee jaar geleden dat het 20-jarige model Lotte van der Zee is overleden. Nadat ze grote successen had geboekt als onder andere mooiste tiener van de wereld, stierf de Enschedese onverwachts aan een hartstilstand. Haar goede vriend en ex Dennis Schouten (24) staat vandaag stil bij het plotselinge verlies.
www.rtlnieuws.nl
Britse Hoge Raad: schorsing van parlement is onwettig
De Britse Hoge Raad zegt dat de huidige schorsing van het parlement door het kabinet van premier Johnson onwettig is. Alle elf rechters waren het daar over eens. Dat betekent dat de schorsing wordt opgeheven en het parlement weer aan het werk kan. Johnson stuurde het parlement eind augustus voor vijf weken naar huis. Hij vond dat hij die tijd nodig had om op 14 oktober de plannen van zijn regering te kunnen presenteren, zei hij. Tegenstanders denken dat hij het parlement tijdelijk wilde uitschakelen, zodat er zo min mogelijk tijd overblijft om over een eventuele no-deal-brexit te debatteren. Als het aan Johnson ligt, verlaat het Verenigd Koninkrijk de EU op 31 oktober, desnoods zonder akkoord met de EU over de uittredingsvoorwaarden. Als dat gebeurt, ontstaat er onmiddellijk een harde grens tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk (VK), met vermoedelijk zeer ingrijpende economische gevolgen, vooral voor het Verenigd Koninkrijk zelf.
nos.nl
Inwoners Sint-Eustatius mogen in oktober 2020 weer naar stembus
De inwoners van Sint-Eustatius mogen volgend jaar oktober weer naar de stembus om een nieuwe eilandraad te kiezen. Staatssecretaris Raymond Knops (Koninkrijksrelaties) zei dat tijdens een ontmoeting met eilandbewoners over de stand van zaken over het herstel van de bestuurlijke orde op het eiland.
www.nu.nl
Brits hooggerechtshof: schorsen parlement door premier Boris Johnson was onwettig
De elf opperrechters van het Britse Hooggerechtshof hebben unaniem besloten dat zij als rechterlijke macht iets mogen vinden van de lange schorsing van het parlement door premier Boris Johnson. Zij beschouwen die schorsing als onwettig.
www.ad.nl
Leidse componist maakt 3 oktobercompositie voor stadhuisklokken
Stichting Het Leids Carillon Genootschap heeft de Leidse zangeres en componist Emma Brown gevraagd om een compositie voor de beiaard te schrijven in het kader van de jaarlijkse herdenking van het beleg en ontzet van Leiden. De compositie, genaamd Leidse Gedenck Klokken, Honger naar Vrijheid, is inmiddels klaar.
www.nu.nl
Britse pond omhoog na nieuwe nederlaag Johnson
www.telegraaf.nl
Brits Hooggerechtshof: Johnsons schorsing van het parlement is onwettelijk
Het Britse Hooggerechtshof heeft dinsdag geoordeeld dat de schorsing van het parlement in strijd is met de wet. Premier Boris Johnson stuurde het Lagerhuis tot 15 oktober naar huis, waarvan critici zeggen dat het een poging is om de parlementariërs de mond te snoeren.
www.nu.nl
Sint-Eustatius mag volgend jaar weer eilandsraad kiezen
Sint-Eustatius kiest op 21 oktober 2020 weer een eilandsraad. Dat zegt staatssecretaris Raymond Knops van Koninkrijksrelaties in een brief aan de Tweede Kamer. Hij is op dit moment op het eiland. Een terugkeer naar volledige democratie is nog niet aan de orde. De bewindsman heeft een vier-fasenplan opgesteld, waarbij stap voor stap de Statianen weer eigen bestuur krijgen. Wetteloosheid Nederland greep in februari 2018 in op het eiland, nadat een commissie van wijzen had geconcludeerd dat er sprake was van wetteloosheid, financieel wanbeheer, het negeren van ander wettelijk gezag, discriminatie, intimidatie en het nastreven van persoonlijke macht door de politieke groep van Clyde van Putten. De commissie constateerde dat het bestuur van Sint-Eustatius zich had afgewend van de bestaande rechts- en staatsorde en niet meer bereid was de eigenmachtig toegeëigende autonomie los te laten. Volgens Knops is er sinds het ingrijpen van Nederland veel werk verzet en zijn de eerste resultaten zichtbaar. Zo is het ambtelijk apparaat hervormd en zijn de watervoorziening en de afvalverwerking verbeterd. Ook is geïnvesteerd in huisvesting en zijn de huren verlaagd. Toch is een besluit tot volledig herstel van de democratie en de daarbij behorende reguliere bestuurlijke verhoudingen volgens de bewindsman nog niet verantwoord. Regeringscommissaris blijft voorlopig aan De verkiezing van een nieuwe eilandsraad is de eerste stap in het vier-fasenplan dat is opgesteld. In deze fase is er nog geen bestuurscollege en geen gezaghebber. Regeringscommissaris Mike Franco blijft de taken van deze organen uitoefenen, evenals de overige niet aan de eilandsraad toegekende bevoegdheden. In de tweede fase krijgt de eilandsraad weer de bevoegdheid om gedeputeerden te benoemen en te ontslaan en in de derde fase komen ook weer het budgetrecht, de verantwoordelijkheid voor de ambtelijke organisatie en andere wettelijke bevoegdheden bij de eilandsraad te liggen. Ook wordt in deze fase een gezaghebber benoemd. De regeringscommissaris blijft nog wel enige tijd aan als toezichthouder. Pas in de vierde fase wordt de bestuurlijke ingreep van Knops helemaal beëindigd en wordt de regeringscommissaris uit zijn functie ontheven.
nos.nl
Wekenlange schorsing Brits parlement was onwettig
Premier Johnson besloot eind augustus het parlement van 9 september tot 14 oktober te schorsen, de langste schorsing sinds 1945.
www.nrc.nl
Hoop voor duizenden Nederlandse reizigers Thomas Cook: mogelijk toch vertrek morgen en overmorgen
Er is hoop voor duizenden Nederlandse reizigers die morgen of overmorgen via Thomas Cook Nederland of Neckermann op reis zouden gaan. Garantiefonds SGR probeert hun reis gewoon te laten doorgaan. Tot het eind van de winter zouden zo’n 40.000 tot 50.000 Nederlanders met de reisorganisatie vertrekken. ,,Voor de komende dagen proberen we zoveel mogelijk reizen door te laten gaan, dan wel te zorgen voor een goed alternatief. Voor al die mensen geldt: hun geld is safe.”
www.ad.nl
Na vier jaar spreekt koning Willem-Alexander weer wereldleiders toe
Koning Willem-Alexander spreekt in New York een zaal vol wereldleiders toe: de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Het is de tweede keer dat onze vorst dat doet.
www.rtlnieuws.nl
OM verdenkt man uit Eindhoven van plegen van negen overvallen
Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt een 52-jarige man uit Eindhoven van negen overvallen die tussen december 2018 en maart 2019 zijn gepleegd in regio Eindhoven.
www.nu.nl
Spanje mag resten dictator Franco opgraven en verplaatsen
Het Spaanse hooggerechtshof heeft de regering toestemming gegeven voor de herbegrafenis van dictator Francisco Franco (1892-1975). De Spaanse regering wil zijn stoffelijke resten opgraven en overbrengen van de enorme kerk van de Valle de los Caídos (Vallei der Gevallenen) naar een minder prominente plek.
www.ad.nl
Jonah Hill speelt mogelijk slechterik in nieuwe Batman-film
Jonah Hill gaat mogelijk de slechterik spelen in de nieuwe Batman-film. De acteur komt dan recht tegenover Robert Pattinson te staan, die de superheld gaat spelen.
www.nu.nl
SP-fractievoorzitter Harre van der Nat neemt afscheid van gemeenteraad
Harre van der Nat, fractievoorzitter van de SP in Alphen aan den Rijn, zal tijdens de raadsvergadering op donderdag 26 september afscheid nemen van de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn.
www.nu.nl
'Het is één grote grap! Van Dijk deed iets bijzonders, Messi niet'
Lionel Messi werd maandagavond uitgeroepen tot FIFA wereldvoetballer van het jaar. Daarmee liet de kleine dribbelaar Virgil van Dijk en Cristiano Ronaldo achter zich. Analist Paul Merson snapt daar niets van. "Van Dijk deed iets speciaals, Messi niet."
www.rtlnieuws.nl
Mercedes-teambaas Wolff geïmponeerd door 'sterk totaalpakket' Ferrari
Toto Wolff is onder de indruk van de progressie van Ferrari in de Formule 1. De teambaas van Mercedes denkt dat er iets structureel is veranderd bij de Italiaanse concurrent.
www.nu.nl
Advocaten willen dat pers toegang krijgt tot liquidatiezaak Marengo
Het advocatenkantoor van Bénédicte Ficq heeft de rechtbank verzocht om de pers toegang te verlenen tot liquidatiezaak Marengo. "Namens onze cliënten hebben wij de rechtbank uitdrukkelijk verzocht om bijzondere toegang te verlenen aan de pers. De rechtbank zal daarop moeten beslissen", meldt advocatenkantoor Ficq op Twitter.
www.rtlnieuws.nl
Xiaomi kondigt telefoon aan met scherm rondom
Xiaomi gaat vanaf december een nieuwe telefoon produceren met een scherm-behuizingsverhouding van 180,6 procent, meldt de Chinese fabrikant dinsdag in een blogpost. Dit betekent dat ook de achterkant en de zijkanten van de telefoon uit scherm bestaan,.
www.nu.nl
Sander van de Pavert maakt vijfdelige talkshow voor BNNVARA
Sander van de Pavert gaat voor BNNVARA een vijfdelige talkshow maken, waarvan elke aflevering twaalf minuten duurt. In Avondlicht gaat de Lucky TV-maker op zoek naar de onontdekte kant van onder anderen Andries Knevel en Jort Kelder.
www.nu.nl
DSW legt uit: hierom gaat zorgpremie omhoog
www.telegraaf.nl
Linda de Mol omgetoverd tot selfiequeen Kim Kardashian
Linda de Mol (55) is gewend aan de spotlights, maar voor de nieuwste LINDA. ging ze een stapje verder. De mediavrouw liet zich omtoveren tot Kim Kardashian (38) en die selfies waren nog wel even wennen.
www.rtlnieuws.nl
Utopia-Romy worstelde met burn-out na exit
In een nieuwe aflevering van Louisa Laat Ze Weer Lachen trekt de flamboyante dame - gehuld in Boulevard-oranje - naar Nijmegen om een bezoekje te brengen aan oud-Utopianen Romy Koldenhof en Cemal Hazebroek. De love birds zijn zo druk met hun aanstaande huwelijk en zwangerschap, dat Louisa besluit hen weer te laten lachen. En dat is wel nodig, zo vertrouwt een zwangere Romy haar toe.
www.rtlnieuws.nl
Advocaten willen dat pers toegang krijgt
www.telegraaf.nl
Enorme ijsberg in Groenland stort in elkaar
Een Britse fotograaf heeft maandag indrukwekkende beelden gedeeld uit Groenland. Ze nam eerder deze maand deel aan een foto-expeditie toen een grote ijsberg begon te scheuren. Het gevaarte stortte vervolgens in rap tempo in elkaar.
www.nu.nl
Gemeente Amsterdam was bevoegd ja/ja-sticker in te voeren
Het invoeren van de ja/ja-stickers door de gemeente Amsterdam was niet onrechtmatig tegenover de verspreiders van ongeadresseerd reclamedrukwerk, oordeelt het gerechtshof Amsterdam dinsdag in hoger beroep. De gemeente was bevoegd het nieuwe systeem in te voeren.
www.nu.nl
Demi Moore zegt verkracht te zijn als vijftienjarige
Demi Moore heeft voor het eerst verteld over een verkrachting op vijftienjarige leeftijd. Volgens de actrice zei de man die haar verkrachtte dat hij 500 dollar aan haar moeder had betaald. Dit zei de 56-jarige Moore in een interview met Good Morning America.
www.nu.nl
Nieuwe CNV-baas: ’Doorgeschoten flex blijft groot probleem’
www.telegraaf.nl
Epic games gaat bots toevoegen aan battle-royalespel Fortnite
Ontwikkelaar Epic Games heeft op zijn website aangekondigd dat er binnenkort bots worden toegevoegd aan het spel Fortnite. Naast de computergestuurde tegenstanders krijgt het spel ook een verbeterd systeem om spelers aan elkaar te koppelen.
www.nu.nl
Google wint: hoeft vergeetrecht alleen in EU toe te passen
Google hoeft het recht om vergeten te worden alleen toe te passen in zoekresultaten voor gebruikers binnen de Europese Unie. Dat oordeelt het Europese Hof van Justitie in Luxemburg vandaag. 
www.rtlnieuws.nl
5 vragen: waarom daalt de energiebelasting minder?
www.telegraaf.nl
Nederlandse belastingdeal met Starbucks is geen staatssteun
De regeling van de Nederlandse Belastingdienst met koffiebranderij Starbucks is niet in strijd met Europese regels en dus geen staatssteun. De fiscus heeft Starbucks net als andere bedrijven behandeld en geen uitzondering gemaakt of ongeoorloofde belastingvoordelen gegeven. Dat heeft het Europees Hof van justitie in Luxemburg bepaald. Het besluit van de Europese Commissie dat Nederland 25 miljoen euro moet terughalen bij Starbucks voor te weinig betaalde belasting wordt vernietigd. Nederland had hangende de zaak al in 2016 die 25 miljoen teruggevorderd bij Starbucks. Als de Europese Commissie zich neerlegt bij de uitspraak van het Hof wordt dat geld aan Starbucks teruggegeven. Nederland is blij met de uitspraak. "Deze uitspraak betekent dat de Belastingdienst Starbucks niet beter of anders heeft behandeld dan andere vergelijkbare bedrijven", zegt staatssecretaris van Financiën Menno Snel. Koffiebonen Starbucks Manufacturing is de koffiebranderij van de Amerikaanse koffiereus Starbucks, gevestigd in de Amsterdamse haven. Daar worden koffiebonen gebrand en geleverd aan de koffiefilialen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. In 2008 regelde de fiscus een ruling met Starbucks Manufacturing over hoeveel belasting de koffiebranderij moet betalen. Dat gebeurde aan de hand van de prijzen die aan de koffiedochters gerekend worden op basis van het zogeheten zakelijkheidsbeginsel. In 2015 betwistte de Europese Commissie de belastingregeling. Er zou geen sprake zijn van marktprijzen en dus genoot Starbucks ten onrechte een belastingvoordeel en dat is staatssteun. Starbucks werd gesommeerd om 25 miljoen euro te betalen voor te laag berekende winstbelasting. Fiat Het Europees Hof van Justitie oordeelde in een vergelijkbare zaak rond autofabrikant Fiat dat de Luxemburgse fiscus zijn boekje te buiten is gegaan. Bij de ruling in 2012 is volgens het Hof wel sprake van een ongeoorloofde fiscale constructie en dus illegale staatssteun. Fiat genoot "selectieve belastingvoordelen" door de winst kunstmatig te laag vast te stellen, waardoor Fiat veel te weinig belasting betaalde. Het zou gaan om 20 tot 30 miljoen euro. De Europese Commissie is nog bezig met onderzoek naar de fiscale merkrechtendeal bij woonwarenhuisketen Ikea en sportkledingfabrikant Nike.
1 h
nos.nl