Fortnite-maker opent nieuwe studio voor streaming in Keulen

Fortnite-maker Epic Games opent een nieuwe studio in Keulen. De nieuwe dochterstudio gaat zich richten op "streamingtechnologie en nieuwe vormen van interactief entertainment".
Load more
Go to source
unread news (Demo user)
unread news (Demo user)
Bookmakers: Ajax favoriet voor topper tegen PSV
Met PSV - Ajax krijgen we, net als vorig jaar, al in september de eerste topper van dit eredivisieseizoen voorgeschoteld. De Amsterdammers zijn favoriet voor de zege. Althans, dat vinden de bookmakers.
www.ad.nl
Babyoesters gesignaleerd bij poging tot herstel oesterbanken Nederland
Stichting Duik de Noordzee Schoon heeft babyoesters gesignaleerd bij de vorig jaar geplaatste oesterbanken op de Borkumse Stenen, zo’n 20 kilometer ten noorden van Schiermonnikoog. Het Wereld Natuur Fonds (WWF) probeert de oesterbanken in de Nederlandse wateren te herstellen.
www.nu.nl
Bekijk hier live de Dam tot Damloop
Zo'n 50.000 hardlopers rennen zondag de 10 Engelse mijl (zo'n 16 kilometer) tussen Amsterdam en Zaandam tijdens de 385e editie van de Dam tot Damloop.
www.nu.nl
Zelfs de nonnen feestten mee, maar het ergste moest nog komen: de Duitse tegenaanval
www.volkskrant.nl
Deelnemers Dam tot Damloop gewaarschuwd voor hittestress
Deelnemers aan de Dam tot Damloop moeten zondag alert zijn op hittestress. Daarvoor waarschuwt Weeronline.
www.parool.nl
Volleybalsters boeken eenvoudige zege op Kameroen bij World Cup
De Nederlandse volleybalsters hebben zondag bij de World Cup in Japan een eenvoudige zege geboekt op Kameroen. Oranje versloeg de Afrikaanse vrouwen met 3-0 (25-15, 25-14, 25-18).
www.nu.nl
Anastasia in première: 'Kijk uit naar het glas champagne na afloop'
Nu The Lion King na drie jaar is gestopt, mag Anastasia vanaf zondag de zaal van het Circustheater in Scheveningen vullen. NU.nl spreekt met Tessa Sunniva van Tol (28), die in de rol kruipt van het titelpersonage en Milan van Waardenburg (25), die de Russische straatrat Dmitri speelt.
www.nu.nl
Man raakt zwaargewond bij aanrijding door taxi in Amsterdam-West
Een man op de fiets is zaterdag rond 23.40 uur zwaargewond geraakt toen hij werd aangereden door een taxi op het kruispunt van de Hoofdweg met de Postjeskade in Amsterdam-West.
www.nu.nl
Dam tot Dam-lopers gewaarschuwd voor warmte
Deelnemers aan de Dam tot Damloop tussen Amsterdam en Zaandam moeten alert zijn op hittestress. Daarvoor waarschuwt Weeronline. De kans op benauwdheid is bij de verwachte middagtemperatuur tijdens de wedstrijd (23 of 24 graden) groot. De latere starters krijgen volgens het weerbureau in de tweede helft van de middag mogelijk te maken met een bui.
www.ad.nl
Uitgezette oesters krijgen voor het eerst baby's in de Noordzee
Mooi geboortenieuws in de Noordzee. Vorig voorjaar heeft het Wereld Natuur Fonds oesters uitgezet, in de hoop dat ze zich zouden voortplanten. En dat is nu gelukt.
www.rtlnieuws.nl
Ali B reageert op gestolen Bentley: ’Dit verhaal is heel ongeloofwaardig’
www.telegraaf.nl
'Zes op de tien Nederlanders vinden dat zij in een drugsstaat leven'
Bijna zes op de tien Nederlanders vinden dat Nederlands is veranderd in een drugsstaat, blijkt uit een peiling van Maurice de Hond onder drieduizend Nederlanders. Met name de rechtse kiezers van de PVV en het Forum voor Democratie (FVD), respectievelijk 85 en 90 procent van de ondervraagden, maken zich zorgen over de drugscriminaliteit in het land.
www.nu.nl
Man (60) komt om bij brand in appartementencomplex Zoetermeer
Een zestigjarige man is zondagochtend omgekomen bij een brand in een appartementencomplex aan de Schoutenhoek in Zoetermeer. Het slachtoffer bevond zich in dezelfde ruimte als de brandhaard, meldt de politie.
www.nu.nl
Succesje bij natuurherstel in de Noordzee: vier baby-oesters gevonden
De oesters die vorig jaar zijn uitgezet op de Borkumse Stenen, ten noorden van Schiermonnikoog, hebben nakomelingen gekregen. Tijdens een expeditie van Stichting Duik de Noordzee Schoon zijn vier baby-oesters gevonden in de onderzoekskooien van het Wereld Natuur Fonds (WNF) en ARK Natuurontwikkeling. "Het is een best-case scenario, want het betekent dat de oesterbank zich op natuurlijke wijze kan uitbreiden", aldus Stephanie Verbeek, hoofd van de unit oceanen van het WNF in het NPO Radio 1-programma Vroege Vogels. Platte oesterbanken kwamen vroeger op grote schaal voor in de Noordzee, maar de diertjes zijn bijna allemaal verdwenen door overbevissing, ziektes en koude winters. In deze video zie je hoe onderzoekers proberen om meer oesters in de Noordzee te krijgen: Bij de Borkumse Stenen heeft het WNF in 2018 zo'n 80.000 oesters geplaatst. Daarnaast werden negen 3D geprinte rifstructuren van zandsteen en vier onderzoekskooien met oesters afgezonken. Het Wereld Natuurfonds noemt oesterbanken goed voor de biodiversiteit en waterkwaliteit in de Noordzee. Ze vormen kraamkamers voor andere diersoorten, die op hun beurt weer dienen als voedsel voor andere dieren.
nos.nl
Een persoon raakt gewond bij ongeval met drie auto's in 's-Heerenhoek
Eén persoon is zaterdagavond gewond geraakt bij een ongeval met drie auto's op de Heinkenszandseweg tussen 's-Heerenhoek en Heinkenszand.
www.nu.nl
Danny Froger verwelkomt dochter Fallon
www.telegraaf.nl
‘Laat je zoontje een barbie kiezen!’
www.telegraaf.nl
Meerderheid vindt Nederland een narcostaat
www.telegraaf.nl
Wat Eten We Vandaag: Lemon Bars
Lemon bars zijn frisse koekrepen met citroenvulling (of zoals Job en Perry zeggen: koeken met zuur). Het perfecte tussendoortje om mee te pronken op werk. Of thuis.
www.ad.nl
Waarom de levensverwachting in het VK plotseling daalt
De gemiddelde levensverwachting in het Verenigd Koninkrijk loopt terug, en op weinig plekken is dat zo pijnlijk zichtbaar als in Hartlepool. Er wordt gemopperd dat jaren van bezuinigingen de boosdoener zijn.
www.parool.nl
Scooterrijder raakt zwaargewond bij eenzijdig ongeval in Bergen op Zoom
Een scooterrijder is in de nacht van zaterdag op zondag zwaargewond geraakt toen hij botste op een bouwafvalcontainer op het Smientpad in Bergen op Zoom.
www.nu.nl
Zeker 26 doden door busongeluk Pakistan
1 h
www.telegraaf.nl
Organisatie van Dam tot Damloop waarschuwt voor benauwdheid en hitte
De organisatie van de Dam tot Damloop waarschuwt deelnemers zondag voor benauwdheid en hitte. De temperaturen kunnen oplopen tot 23 graden.
1 h
www.nu.nl
Twee jongens bestolen en met mes bedreigd in Kenaupark
Twee jongens zijn in de nacht van zaterdag op zondag beroofd in het Kenaupark in Haarlem. Dat meldt de politie zondag.
1 h
www.nu.nl
Eerste slachtoffer tv-oorlog: RTL ziet kijkers Dancing With the Stars verdampen
RTL 4 is het eerste slachtoffer in de tv-oorlog in het weekend. De zender zag in de strijd om de zaterdagavondkijker slechts 571.000 kijkers overblijven voor Dancing With the Stars. Dat zijn er zo’n 230.000 minder dan vorige week. Het programma valt daarmee uit de top tien van best bekeken programma’s, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.
1 h
www.ad.nl
Nederland jaagt op eerste wereldtitel gemengde estafette
De Nederlandse wielerequipe krijgt vandaag al direct een mooie medaillekans voorgeschoteld bij het WK wielrennen in Yorkshire. Op het nieuwe onderdeel 'Mixed Team Relay’ behoort de Nederlandse ploeg tot de topfavorieten, al oogt vooral het Duitse team erg sterk. Wie doen er namens welk land mee? Een overzicht.
1 h
www.ad.nl
Britten vrezen dat prins Andrew chantabel is, ‘Russen weten meer door informatie gevluchte hulpsheriff’
Schadelijke informatie over vermeende uitspattingen van de Britse prins Andrew is mogelijk in handen van de Russen. Volgens Britse media zou de Britse geheime dienst MI6 zelfs vrezen dat de prins chantabel is.
1 h
www.ad.nl
Jacobs stap dichter bij Spelen dankzij finaleplaats op WK skateboarden
Candy Jacobs heeft zaterdag de finale bereikt van de WK skateboarden in São Paulo en daarmee is ze stap dichter bij een olympisch ticket voor de Spelen volgend jaar in Tokio.
1 h
www.nu.nl
Column: Hoekstra (CDA) wijkt af van de Bijbel
1 h
www.telegraaf.nl
Politie zoekt getuigen van overval op tankstation op de Vreeswijkstraat
De politie zoekt getuigen van een overval zaterdag rond 20.30 uur op een tankstation aan de Vreeswijkstraat in Den Haag.
1 h
www.nu.nl
Danny Froger verwelkomt dochter Fallon
Danny Froger (31) is voor het eerst vader geworden. Zijn vriendin Dominique beviel zaterdag van een dochter. Het meisje heeft de naam Fallon gekregen, zo heeft de zanger bekendgemaakt op Instagram.
1 h
www.rtlnieuws.nl
Bijzonder warme Dam tot Damloop, organisatie waarschuwt voor oververhitting
De organisatie van de Dam tot Damloop houdt rekening met een zware editie door de warmte. Met temperaturen tot 25 graden ligt oververhitting op de loer. Deelnemers kregen een bericht met tips ter voorbereiding op de wedstrijd. De Dam tot Damloop van 10 mijl, 16,1 kilometer, is populair bij beginnende en ongetrainde hardlopers. Deze groep doet ongeveer anderhalf uur over de wedstrijd en onderschat de afstand vaak. Oververhitting kan al bij 18 graden plaatsvinden. De organisatie van het grootste hardloopevenement van het land waarschuwt de 46.000 hardlopers onder andere voor hittekramp, hitte-uitputting en hitteberoerte. "Ken je eigen grenzen en stel je doelen naar beneden bij." Hitte heeft bij eerdere edities van De Dam tot Damloop tot incidenten geleid. In 2009, 2014 en 2016 overleden er deelnemers aan de gevolgen van oververhitting. Dit jaar worden er als proef vier ijsbaden ingezet langs de route. Twee in de slotkilometer en twee na de finish. Bij alle baden zal ook een spoedeisende hulparts aanwezig zijn. Uit onderzoek van het Rode Kruis blijkt dat 60 procent van de mensen niet weet wat ze moeten doen als te maken krijgen met een oververhitte sporter. Bijna de helft zegt dat ze niet zeker weten of ze signalen van oververhitting wel zouden herkennen. De organisatie van de hardloopwedstrijd deelde een video uit die uitlegt wat het gevaar van warmte is: Ook de sporter zelf herkent niet altijd de symptomen, zegt het Rode Kruis. Die bestaan meestal uit bonkende hoofdpijn, concentratieverlies, spierkramp, hevige vermoeidheid en overtollig zweten. In een later stadium kan iemand bleek zien, moeite hebben met ademhalen, juist stoppen met zweten en het bewustzijn verliezen. De organisatie van de Dam tot Damloop geeft een aantal tips mee aan de lopers. Zo moeten ze grote tempowisselingen vermijden, lichte kleding dragen, grote slokken water drinken (dan werkt je maag beter), en gebruikmaken van de waterposten om jezelf te koelen.
2 h
nos.nl
Tanzania weigert WHO ebolagegevens te geven
De wereldgezondheidsorganisatie WHO zegt dat Tanzania weigert gegevens te verstrekken over mogelijke ebolagevallen. Een woordvoerder zegt dat het daardoor moeilijker wordt de ziekte te bestrijden. De vrees bestaat dat de ziekte overslaat uit buurland Congo, waar in een jaar tijd al ruim 2100 mensen zijn omgekomen door de ziekte. Begin deze maand overleed een vrouw in Tanzania met symptomen van de ziekte. De WHO heeft berichten ontvangen dat er bij meer mensen in het land symptomen zijn waargenomen. Om duidelijkheid te krijgen wil de WHO details hebben over laboratoriumtests, onderzoeksresultaten en contacten van mogelijke patiënten. Tanzania beperkte zich echter tot een summiere mededeling dat er nog geen bewezen gevallen van de ziekte zijn aangetroffen. Tweede test nodig In een persbericht raadt de WHO Tanzania dringend aan een tweede test te doen om die resultaten te bevestigen. Totdat dat gebeurd is en de andere gegevens binnen zijn, kan er geen goede risicobeoordeling worden gemaakt. Waarom het land de informatie niet deelt, is niet bekend. Om het risico zo klein mogelijk te houden, heeft de WHO al een hulpteam naar Tanzania gestuurd. Ook zijn er duizend beschermende pakken en vaccinatiebenodigdheden verscheept.
2 h
nos.nl
Vrouw smokkelt 6000 dollar aan gestolen kwartjes in kinderwagen
In het Amerikaanse Californië is een vrouw opgepakt die 6.000 dollar aan gestolen kwartjes vervoerde in een kinderwagen. Dat heeft de lokale politie bekendgemaakt.
2 h
www.ad.nl
Verstappen tussen hoop en vrees: ‘Ik heb niet de auto om aan te vallen’
Nee, veel verwacht Max Verstappen niet meer van de grand prix van Singapore, waar hij vanavond (14.10 uur Nederlandse tijd) vanaf de tweede startrij (P4) start. ,,Die positie is niet echt veelbelovend hier.’’
2 h
www.ad.nl
De liquidatie van advocaat Derk Wiersum
De liquidatie van advocaat Derk Wiersum kwam deze week hard aan in Nederland. Op de redactie van NRC ging het al snel over de gevolgen van deze “terreuraanslag op de rechtsstaat”.
2 h
www.nrc.nl
Doe ons een plezier: haal de voet van de rem
U meldde laatst terecht dat het niet nodig is een moderne automaat bij het verkeerslicht in neutraal te zetten. Maar een groot nadeel blijft dat veel bestuurders daar minutenlang met hun voet op de rem blijven staan. Met de moderne, felle led-remlichten is dat voor de automobilisten die erachter staan, geen pretje. Dus doe ons een plezier: zet de versnellingsbak in neutraal en haal de voet van de rem. —Fred Meekes
2 h
www.ad.nl
Vijf slimme wastips van huishoudexpert Zamarra
2 h
www.telegraaf.nl
‘Krankjorum: monument wordt kantoor’
Hedy d’Ancona verbaast zich over de manier waarop twee gebouwen van Aldo van Eyck zijn herbestemd. ‘Architectonisch erfgoed wordt verjaagd ten faveure van winstbejag.’
2 h
www.parool.nl
Hype: schoonmaakfilmpjes op YouTube
Filmpjes waarin wordt schoongemaakt zijn een hit op YouTube. Dat merkt de eigenaar van schoonmaakbedrijf Frisse Kater ook, die zijn extreem smerige schoonmaakklussen filmt en daar honderdduizenden views mee binnenhaalt.
2 h
www.parool.nl
Topcoureurs Formule 1 fel tegen plan sprintrace in plaats van kwalificatie
De topcoureurs in de Formule 1 zijn fel tegen het plan om de kwalificatie op zaterdag te vervangen voor een sprintrace, waarvan de uitslag de startopstelling voor de Grand Prix op zondag vormt.
2 h
www.nu.nl
Entreeprijs van eendaags festival gaat stijgen tot boven 100 euro
2 h
www.telegraaf.nl
Vergunningverlener dierproeven bezwijkt onder openbaringslast
2 h
www.telegraaf.nl
Regering betaalt 150.000 euro voor VN-werk Máxima
De Nederlandse regering ondersteunt het werk van koningin Máxima voor de Verenigde Naties financieel met jaarlijks gemiddeld 150.000 euro. Dat laat het ministerie van Buitenlandse Zaken weten na vragen van de NOS. De anderhalve ton wordt vooral besteed aan reis-en verblijfskosten van de koningin en een medewerker van de Dienst Koninklijk Huis. Zo’n tien keer per jaar gaan zij op reis.
2 h
www.ad.nl
'VN-werk Máxima kost Nederlandse regering jaarlijks 150.000 euro'
Het werk van koningin Máxima voor de Verenigde naties kost de Nederlandse regering ieder jaar gemiddeld 150.000 euro, schrijft de NOS zondag op basis van gegevens van het ministerie van Buitenlandse Zaken.
2 h
www.nu.nl
Toen Mitroglou alleen nog maar de baard in de keel had: ‘Natuurlijk was hij veel te goed voor ons’
Of hij nou op de bank zit, invalt of in de basis speelt: Kostas Mitroglou trekt de aandacht. In aanloop naar PSV-Ajax ging het ED terug naar de jeugdjaren van de nieuwe Duitse Griek van PSV. Op bezoek in Neukirchen-Vluyn.
2 h
www.ad.nl
Friends 25 jaar: LEGO, koffietenten en mode-inspiratie
De eerste aflevering van de komedieserie Friends werd op 22 september 1994 voor het eerst uitgezonden, 25 jaar geleden. Friends kwam al in 2004 ten einde, maar de reeks is ook in 2019 nog ongekend populair; op streamingdiensten en in het straatbeeld.
2 h
www.nu.nl