Geen radio meer in Piet Heintunnel vanwege veiligheid

Het is de langste tunnel van de regio Amsterdam, maar sinds enkele maanden blijven automobilisten in de Piet Heintunnel verstoken van radio. De verkeersleiding heeft het radiosignaal uitgezet uit veiligheidsoverwegingen.
Load more
Go to source
unread news (Demo user)
unread news (Demo user)
Shannen Doherty: ’Ik ben sterker dan ooit’
6 m
www.telegraaf.nl
Indiase luchtmacht redt vissers uit kolkende rivier
In het noorden van India zijn maandag vier vissers uit de kolkende rivier Tawi gered. De luchtmacht heeft de mannen bevrijd door gebruik te maken van een touwladder. Volgens lokale media steeg het waterniveau in de rivier plotseling na hevige regenval. In de regio zijn tientallen mensen omgekomen door de overstromingen.
9 m
www.nu.nl
’Mijn konijn is gestolen en in brand gestoken’
www.telegraaf.nl
'Als Dumoulin terugkomt op topniveau zit hij in de perfecte ploeg'
Wat een jaar had moeten worden waarin Dumoulin vol voor de prijzen mee kon doen, werd uiteindelijk een verloren jaar. Een val in de Giro d’Italia zorgde voor een seizoen waarin hij geen enkele grote ronde uit zou rijden. Volgend jaar wil Dumoulin sportieve wraak, met zijn nieuwe ploeg Jumbo-Visma. Kwalitatief een stap vooruit, maar is het genoeg?
www.rtlnieuws.nl
Beelden: prins Andrew zwaait vanuit ‘horrorhuis’ Epstein
www.telegraaf.nl
FC Emmen verwacht Jansen snel terug
Trainer Dick Lukkien van FC Emmen kan binnenkort weer beschikken over zijn aanvoerder Anco Jansen. De aanvallende middenvelder, vorig seizoen de smaakmaker in de ploeg die debuteerde in de eredivisie, heeft na onderzoek in het ziekenhuis toestemming gekregen om weer op het veld te gaan trainen. Jansen stond al sinds het einde van vorig seizoen aan de kant vanwege een knieblessure.
www.rtlnieuws.nl
Onrust op Papoea na 'racistisch' optreden van Indonesische politie
In verschillende steden op het door Indonesië bestuurde deel van het eiland Nieuw-Guinea zijn maandag duizenden Papoea's de straat opgegaan om te demonstreren tegen de Indonesische autoriteiten. De spanningen zijn opgelopen nadat de politie zaterdag 43 Papoease studenten arresteerde op het eiland Java tijdens de viering van de Indonesische Onafhankelijkheidsdag.
www.nu.nl
Het moet helder zijn wat ’vers’ precies betekent
www.telegraaf.nl
St. Juste hoopt op herstel zonder operatie
Verdediger Jeremiah St. Juste hoopt dat hij zonder operatie zo snel mogelijk weer op het veld kan staan. Bij de zomeraanwinst van de Duitse club 1. FSV Mainz 05 schoot zaterdag tijdens zijn debuut in de Bundesliga tegen SC Freiburg opnieuw een schouder uit de kom.
www.ad.nl
Waarom komt die Chinese auto maar niet? En gaat dat nog veranderen?
Al jaren wordt er gesproken over Chinese automerken die de Europese markt gaan bestormen, maar daar is voorlopig nog absoluut geen sprake van. Dat zou kunnen veranderen, met de opkomst van de elektrische auto.
www.rtlnieuws.nl
Elton John verdedigt Harry en Meghan
www.telegraaf.nl
Waarom begint het eerste kenteken van de nieuwe serie met een G?
Vandaag werd het nieuwe kenteken gepresenteerd: twee letters, drie cijfers, één letter. Maar opvallend: het eerste kenteken van de serie begint met een G. Nummerborden worden op volgorde van het alfabet uitgegeven, dus waarom is de beginletter dan geen A, B of desnoods een C?
www.rtlnieuws.nl
St. Juste hoopt op herstel zonder operatie
Verdediger Jeremiah St. Juste hoopt dat hij zonder operatie zo snel mogelijk weer op het veld kan staan. Bij de zomeraanwinst van de Duitse club 1. FSV Mainz 05 schoot zaterdag tijdens zijn debuut in de Bundesliga tegen SC Freiburg opnieuw een schouder uit de kom. Na overleg met specialisten heeft St. Juste gekozen voor een conservatieve behandelmethode. Hoelang het duurt voordat hij weer kan spelen, is volgens de medische staf van zijn club niet te voorspellen.
www.rtlnieuws.nl
Valverde krijgt weer het startnummer 1 in Vuelta
Alejandro Valverde draagt vanaf zaterdag in de Ronde van Spanje het startnummer 1. Bij afwezigheid van Simon Yates, de winnaar van vorig jaar, besloot de organisatie van de Spaanse etappekoers het nummer 1 aan de wereldkampioen te schenken.
www.ad.nl
Maatregelen tegen acht medewerkers politie Amsterdam om drugs
De politie Amsterdam heeft disciplinaire maatregelen genomen tegen acht medewerkers. Ze zouden in hun vrije tijd harddrugs in bezit hebben gehad en/of gebruikt. Vier medewerkers zijn geschorst, vier anderen zijn buiten functie gesteld. Ze worden alle acht verdacht van plichtsverzuim, schrijft NH Nieuws. De agenten zitten voorlopig thuis in afwachting van een onderzoek. Dat wordt gedaan door het Bureau Veiligheid, Integriteit en Klachten van de eenheid Amsterdam. Een woordvoerder van de politie kan niet zeggen of er een verband is tussen de acht zaken.
nos.nl
Rami Malek stopte cv bij afhaalmaaltijden van restaurant in Hollywood
Toen Rami Malek in zijn twintiger jaren in een restaurant in Hollywood werkte, stopte hij regelmatig zijn cv bij de afhaalmaaltijden van mensen uit de filmindustrie.
www.nu.nl
Deze tien dingen moet je weten over APOEL Nicosia
Ajax moet de horde APOEL Nicosia nemen om opnieuw de groepsfase van de Champions League te bereiken. Wat weten we eigenlijk van deze tegenstander van Cyrus? Tien zaken die je in je achterhoofd moet houden.
www.rtlnieuws.nl
Zeeuws Statenlid stapt uit Forum voor Democratie
Het Zeeuwse Statenlid Robèrt Brunke verlaat Forum voor Democratie. Hij geeft zijn zetel niet terug, maar gaat verder onder de naam 'Nieuw Nederland'. Het is volgens Brunke een inhoudelijke keuze. "Aanleiding is de handelwijze van het partijbestuur aangaande het beleid en de interne machtsstrijd die via de media wordt uitgevochten", laat hij in een persbericht weten. "De standpunten en uitlatingen van Thierry Baudet kan ik niet langer uitdragen en ondersteunen." Hij zegt dat hijzelf en veel kiezers zich niet meer in de partij herkennen. "De achterban, waar ik regelmatig contact mee heb, morde al langer en dan is het moeilijk om dingen te verdedigen waar je zelf niet meer achter staat." Eerder op de dag werd bekend dat het door Forum verbannen Eerste Kamerlid Henk Otten een eigen partij opricht. Twee senatoren hebben zich bij hem aangesloten. Het is toeval dat dit op dezelfde dag komt, zegt Brunke. "Ik heb vorige week al deze beslissing genomen. Dit heeft niets met de afscheiding van de FvD-senatoren te maken." Voorkeurstemmen Het is voor hem geen optie om zijn zetel aan de partij terug te geven. "Ik ben met voorkeursstemmen gekozen. Ik heb een belofte gedaan en die wil ik waarmaken." Door het vertrek van Brunke heeft de Zeeuwse afdeling van Forum voor Democratie nog vier zetels over.
nos.nl
VS test voor het eerst 'verboden raket' sinds opzegging nucleair verdrag
De Verenigde Staten hebben maandag voor het eerst sinds het land uit het nucleair verdrag (INF) stapte een rakettest uitgevoerd die anders verboden zou zijn, schrijft het CNN op basis van informatie uit het Pentagon.
www.nu.nl
Doden bij Syrische aanval op Turks konvooi bij Idlib
Een Turks militair konvooi is in de Syrische provincie Idlib gebombardeerd door de Syrische luchtmacht. Bij de aanval zijn drie Syrische burgers om het leven gekomen. Dat meldt het Turkse ministerie van Defensie. Twaalf mensen zijn gewond geraakt. Over Turkse slachtoffers is niets bekend. De aanval was bij Khan Sheikhoun, een rebellenbolwerk dat al langer bestookt wordt door troepen van president Assad, die wordt gesteund door Rusland. Bufferzone De Syrische regering zegt dat het konvooi met voorraden en munitie naar de opstandelingen op weg was. De aanval was volgens de regering een reactie op het "vijandige gedrag van Turkije". De Turkse regering heeft woedend gereageerd. Het konvooi was volgens Ankara op weg naar een Turkse observatiepost in het gebied. In Idlib, dat volgens de afspraak tussen Syrië en Turkije eigenlijk een bufferzone had moeten zijn, zijn steeds vaker Syrische aanvallen op rebellen. Bij die aanvallen zijn sinds april al honderden burgers omgekomen. De vrees bestaat dat er nog veel meer mensen zullen omkomen als de aanvallen aanhouden.
nos.nl
Roxeanne Hazes gaat nieuwe single censureren
Roxeanne Hazes gaat haar nieuwe single Mama was een klootzak opnieuw opnemen. Bepaalde radiostations willen een gekuiste versie omdat het woord ‘klootzak’ erin voorkomt. ,,Dat vinden ze toch een beetje moeilijk”, aldus de zangeres.
www.ad.nl
In de nabijheid van Ons Soort Mensen
www.telegraaf.nl
Elton John neemt het op voor prins Harry
Elton John heeft woedend gereageerd op de niet-aflatende berichten in de Britse pers over het vlieggedrag van prins Harry en zijn vrouw Meghan. Op sociale media roept de zanger journalisten op om de twee met rust te laten.
www.rtlnieuws.nl
Duitse auto op verkeerde weghelft oorzaak botsing met 16 gewonden
www.telegraaf.nl
Internetbankieren ABN Amro ligt plat door storing
ABN Amro heeft sinds maandagmiddag last van een storing, waardoor Internet Bankieren en Mobiel Bankieren niet bereikbaar zijn.
www.rtlnieuws.nl
‘Dam tegen de nutellawinkels’ mislukt, restaurant Centra is dicht
Het roemruchte Spaanse restaurant Centra is dicht. Bij de doorstart in 2017 werd het gepositioneerd als bastion tegen de ‘vernutellisering’ van de Wallen. Maar de ‘herovering’ van een stukje binnenstad is vooralsnog mislukt.
www.parool.nl
Feyenoord laat Hansson naar Hannover gaan
Emil Hansson vertrekt bij Feyenoord. De 21-jarige aanvaller bereikte maandag met de Duitse club Hannover 96 een akkoord over een contract voor drie seizoenen.
www.rtlnieuws.nl
Utrecht heeft nu de grootste fietsenstalling ter wereld
Het tweede gedeelte van de fietsenstalling bij station Utrecht Centraal is geopend. Met 12.500 plekken is het nu de grootste ter wereld. In 2017 werd het eerste deel geopend, toen was de stalling al de grootste van Nederland. De betonnen stalling onder het Stationsplein telt drie verdiepingen en is 350 meter lang. Nu hij helemaal open is. wordt een fietsenstalling in Tokio van de troon gestoten. Die had bijna 10.000 plekken. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven, wethouder Victor Everhardt, president-directeur NS Roger van Boxtel en directeur Projecten ProRail Ans Rietstra openden de stalling fietsend: Door het openen van het tweede gedeelte is het mogelijk van de ene opening bij het Smakkelaarsveld naar de andere bij het Moreelsepark te fietsen. Er is een fietspad met twee rijrichtingen en met elektronische borden kun je zien waar nog plek is. De stalling is 24 uur per dag open. Het eerste etmaal is gratis, daarna betaal je 1,25 euro per etmaal.
nos.nl
Feyenoord laat Noorse aanvaller vertrekken
www.telegraaf.nl
Het jaar van klimaatactiviste Greta Thunberg in vogelvlucht
Dinsdag is het een jaar geleden dat de Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg startte met haar schoolstaking om aandacht te vragen voor het klimaat. Gewapend met het bord 'Skolstrejk för klimatet' (Spijbelen voor het klimaat) nam zij elke dag tot de parlementsverkiezingen plaats voor het Zweeds parlement. Hoe de protestactie van één zestienjarige internationaal navolging kreeg.
www.nu.nl
Nederlandse dressuurruiters vierde na eerste dag van EK in eigen land
De Nederlandse dressuurruiters bezetten na de eerste dag van de EK in Rotterdam de vierde plek in de landenwedstrijd. Oranje heeft dankzij die positie nog zicht op een medaille.
1 h
www.nu.nl
Ruben bepaalt hoe laat jouw trein volgend jaar rijdt
Vanaf volgend jaar worden treinen niet meer per minuut, maar per tien seconden ingedeeld. Ruben Janssen, planner dienstregeling bij ProRail, was heel druk met de grote 'treinen-puzzel'. "Het is een kick als het lukt."
1 h
www.rtlnieuws.nl
Terpstra maakt rentree in Limousin
Wielrenner Niki Terpstra staat voor zijn rentree in het peloton. De 35-jarige Noord-Hollander doet vanaf woensdag mee aan de Ronde van de Limousin, een vierdaagse etappekoers door het midden van Frankrijk. Terpstra liep vorige maand bij een val in de elfde etappe van de Tour de France een dubbele breuk in zijn rechterschouderblad op.
1 h
www.rtlnieuws.nl
Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.
1 h
www.ad.nl
Fred Teeven heeft rol in horrorfilm te pakken
Een carrièreswitch voor oud-politicus Fred Teeven, hij heeft namelijk een rol te pakken in de binnenkort te verschijnen Nederlandse horrorfilm House of No Limits. Tegenover RTL Boulevard vertelt hij dat hij het erg leuk vindt om te doen.
1 h
www.rtlnieuws.nl
Dressuurruiters voorlopig vierde op EK
De Nederlandse dressuurruiters nemen na de eerste dag van de Europese kampioenschappen in Rotterdam de vierde plaats in het klassement in. Hans Peter Minderhoud kwam in het eerste deel van de landenwedstrijd tot een score van 75,295 procent en Anne Meulendijks noteerde 71,801 procent.
1 h
www.rtlnieuws.nl
Twee mannen raken gewond bij massale vechtpartij op de Sloterweg
Twee mannen zijn zondag gewond geraakt bij een massale vechtpartij op de Sloterweg in de omgeving van het Sloterpark, meldt de politie maandag.
1 h
www.nu.nl
Nederlanders knallen op elkaar in de Gotthardtunnel
1 h
www.telegraaf.nl
Investeerder neemt belang in Hudson’s Bay
1 h
www.telegraaf.nl
Ajax werkt met Celtic en Kopenhagen aan 'nieuwe Champions League'
Ajax heeft zich met Celtic en FC Kopenhagen gebogen over de toekomst van de Champions League. De drie kampioenen zijn van mening dat de opzet van het miljoenenbal moet veranderen en komen met een plan.
1 h
www.rtlnieuws.nl
Auto reed op verkeerde weghelft bij zwaar ongeval nabij Wilhelminadorp
Het ernstige verkeersongeval op de N256 bij het Zeeuwse Wilhelminadorp (gemeente Goes) is veroorzaakt doordat een Duitse automobilist op de verkeerde weghelft belandde. Volgens de politie was de 30-jarige man niet onder invloed van drank of drugs, en was hij ook niet bezig met zijn telefoon.
1 h
www.nu.nl
Storing ABN AMRO zorgt voor problemen bij inloggen via internetbankieren
ABN AMRO heeft maandagmiddag last van een storing. Hierdoor zijn Internet Bankieren en Mobiel Bankieren bij de bank niet bereikbaar.
1 h
www.nu.nl
Tino Martin zet zijn vriendin in het zonnetje
Tino Martin (35) heeft tot nu een zeer succesvol jaar achter de rug. Dankzij zij het nummer Zij weet het, welke hij bij De Beste Zangers ten gehore bracht, heeft hij zijn eerste top 40 hit te pakken. Dat hij zelf een sterke vrouw achter zich heeft, is hij zeker niet vergeten.
1 h
www.rtlnieuws.nl