Ging aanhouding zoon Halsema in de doofpot?

Go to source
unread news (Demo user)
unread news (Demo user)
Buurt reageert na aanval agressieve honden: 'De vrouw was zo erg toegetakeld'
Bewoners van de Hilledijk zijn zich rot geschrokken dat hun 44-jarige buurvrouw door drie Staffordshire-terriërs is toegetakeld. Hoe het zo ver kon komen? Daarover wisselen de meningen.
5 m
www.rtlnieuws.nl
Steunstok voor sporters effectief?
5 m
www.rtlnieuws.nl
YouTuber fakete heel Lowlands bij elkaar
6 m
www.telegraaf.nl
'The Rock' bestbetaalde acteur ter wereld
Dwayne ‘The Rock’ Johnson is de bestbetaalde acteur van het afgelopen jaar. De Amerikaan verdiende tussen juni vorig jaar en dit jaar omgerekend ruim 80 miljoen euro, rekende het zakenblad Forbes uit.
9 m
www.parool.nl
’Burgers afhankelijk van overheid door toeslagencircus’
9 m
www.telegraaf.nl
Art Rooijakkers neemt presentatie Ziet Sterren over
Nu Peter van der Vorst programmadirecteur is geworden van RTL zijn er een hoop programma’s zonder presentator. Een daarvan is zijn succesformule Van Der Vorst Ziet Sterren. Voor dit programma is nu een opvolger gevonden in niemand minder dan Art Rooijakkers, zo maakt RTL Boulevard bekend.
www.rtlnieuws.nl
Ook Australië doet mee: VS krijgen steeds meer steun voor internationale missie in de Straat van Hormuz
De VS slagen er langzaam maar zeker in een internationaal vlootverband op te tuigen dat de koopvaardij in de Straat van Hormuz moet beschermen tegen Iraanse aanvallen. Na Groot-Brittannië, dat aanvankelijk de voorkeur gaf aan een louter Europese missie, gaat ook Australië meedoen met ten minste één marineschip, zo werd woensdag bekend.
www.volkskrant.nl
Hogenkamp nog één zege verwijderd van hoofdtoernooi US Open
Richèl Hogenkamp heeft zich weten te plaatsen voor de finales van het kwalificatietoernooi voor de US Open. De Nederlandse nummer 208 van de wereld versloeg de Russische Valeria Savinytsj in twee sets: 6-4, 6-3.
www.ad.nl
Rijstroken A12 bij Den Haag weer vrijgegeven na auto-ongeluk
Twee rijstroken van de A12 bij Den Haag in de richting van Utrecht zijn woensdagavond tijdelijk gesloten geweest nadat zes auto's op elkaar botsten. Rond 18.30 uur werden de rijbanen weer vrijgegeven.
www.nu.nl
Ronaldo: ’2018 was het zwaarste jaar uit mijn leven’
www.telegraaf.nl
Fitbit tekent deal met Singapore: Miljoen burgers krijgen fitnesstracker
Fitbit gaat een miljoen burgers uit Singapore voorzien van fitnesstrackers. Het bedrijf bereikte een deal met de overheid van het land in Zuidoost-Azië. De deal maakt onderdeel uit van het gezondheidsprogramma dat het land in oktober lanceert.
www.nu.nl
Nederland mag nieuwe naam bedenken voor exoplaneet HAT-P-6 b
Nederlanders mogen sinds woensdag een nieuwe naam bedenken voor exoplaneet HAT-P-6 b en ster HAT-P-6 waar hij omheen draait. De Internationale Astronomische Unie (IAU) bestaat honderd jaar en daarom hebben alle landen in de wereld een exoplaneet toegewezen gekregen voor vernoeming.
www.nu.nl
Taxibedrijven spannen kort geding aan tegen gemeente om Uberchauffeurs
Taxiorganisaties Taxistad en TAT hebben een kort geding tegen de gemeente Amsterdam aangespannen. De bedrijven weigeren nog langer de voorschreven sancties aan hun chauffeurs op te leggen. Ze vinden dat door de komst van partijen als Uber er een oneerlijk speelveld is ontstaan.
www.nu.nl
Sociale woningbouw krijgt geen lucht meer
Via regels en afdrachten maakt het Rijk de sociale huursector, waarin eenderde van de Nederlanders woont, kapot, schrijven corporatiebestuurders.
www.nrc.nl
Amerikaanse piloot filmt eigen redding na crash in oceaan
Een vliegtuigje met twee inzittenden crashte dinsdag (lokale tijd) voor de kust van Californië. Er raakte niemand gewond bij het ongeval en de twee werden al snel opgemerkt. De piloot nam zelfs rustig de tijd om alles te filmen.
www.nu.nl
Planbureaus: bindend quotum levert meer vrouwen op aan de top
De effectiefste manier om het vrouwenquotum aan de top van het bedrijfsleven te halen, is door dit quotum bindend te maken. Dat is de conclusie van het Centraal Planbureau (CPB) en het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP).
www.rtlnieuws.nl
Speciaal aanklager voor corruptie Noord-Macedonië zelf gearresteerd
Op een gelekte geluidsopname is te horen hoe Katica Janeva onderhandelt over een deal tot strafvermindering van een corrupte zakenman.
www.nrc.nl
Protest in Den Haag over hoogbouw Sluisbuurt
Monumentenorganisaties, milieuclubs en enkele tientallen betrokken Amsterdamse burgers hebben dinsdag geprotesteerd bij de Raad van State in Den Haag tegen hoogbouw in de Sluisbuurt. De bouwplannen van Amsterdam voorzien in torens van zestig tot 125 meter hoog.
www.parool.nl
N256 tussen Goes en Zierikzee weer open na ongeluk bij Zeelandbrug
De N256 tussen Goes en Zierikzee is woensdagavond in beide richtingen dicht geweest na een ongeluk bij de Zeelandbrug. Rond 18.15 uur meldde de Provincie dat de rijbanen weer open waren voor verkeer.
www.nu.nl
Nederlandse springruiters negende na eerste dag landenwedstrijd op EK
De Nederlandse springruiters zijn moeizaam begonnen aan de landenwedstrijd op het EK in Rotterdam. De ploeg staat na het eerste onderdeel pas op de negende plaats.
www.nu.nl
Man verdacht van illegale export 12 miljoen kilo afval naar Azië en Afrika
De Inlichtingen- en Opsporingsdienst van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) en het Openbaar Ministerie hebben gisteren twee woningen doorzocht en de administratie gevorderd van een bedrijf in Venlo. Een man wordt verdacht van het illegaal exporteren van ongeveer 12 miljoen kilo afval naar landen in West-Afrika en Zuidoost-Azië. Het zou onder meer gaan om plastic en kunststoffen zoals pvc. Bij de verbranding daarvan kunnen giftige stoffen vrijkomen. Ook wordt de man verdacht van witwassen. Er is beslag gelegd op enkele tienduizenden euro's en op luxegoederen zoals dure horloges. Het zou gaan om een "grote zaak"', maar verdere details wil de ILT niet geven. De man is vooralsnog niet aangehouden. De zaak is aan het rollen gebracht na een melding bij de ILT. De man bleek geen vergunningen te hebben aangevraagd voor de export van afval. Dat is verplicht, om duidelijkheid te geven over de bestemming en het ontvangende land de kans te geven het afval op de juiste manier te verwerken. Volgens de ILT gaat het om "ernstige vervuiling" waaraan mensen zijn blootgesteld.
nos.nl
Springruiters stellen teleur in Rotterdam
De Nederlandse springruiters zijn teleurstellend begonnen aan de EK in Rotterdam. Na het eerste onderdeel staat de thuisploeg op de negende plaats, met een score van 238,58. Duitsland leidt na de eerste dag met een totaal van 219,21, gevolgd door Frankrijk (221,54) en Zweden (224,37).
www.rtlnieuws.nl
189 Nederlanders dagen vast in Montenegro door vliegtuigstoring
189 Nederlanders zitten al sinds gisterenochtend vast in het Montenegrijnse Tivat omdat hun vlucht naar Eindhoven is vertraagd. Een technische storing in het vliegtuig is de boosdoener. Reisorganisatie TUI heeft geprobeerd de storing te verhelpen, maar dat is tot dusver niet gelukt. De gedupeerden klagen over het hotel waarin zij zijn ondergebracht door TUI.
www.ad.nl
AZ rekent op Vlaar en Wuytens
AZ-trainer Arne Slot hoopt dat hij donderdag een beroep kan doen op Ron Vlaar en Stijn Wuytens tijdens het eerste duel met Royal Antwerp FC in de play-offs om een plaats in het hoofdtoernooi van de Europa League. "Ze gaan zo weer allebei trainen en dan kijken we wat de reactie is", zei hij. "Maar ik ben positief over ze."
www.rtlnieuws.nl
Vijf vragen: gaat dat zo door met die huizenprijzen?
www.telegraaf.nl
'Door onderbezetting blijven jaarlijks ruim 350 zedenzaken te lang liggen'
Jaarlijks blijven ruim 350 zedenzaken te lang liggen door onderbezetting bij de zedenpolitie, blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur. Het duurt soms maanden tot een jaar voordat een onderzoek wordt gestart. De zedenpolitie bevestigt in gesprek met Nieuwsuur de cijfers.
www.nu.nl
Teleurstellende start springruiters op EK in Rotterdam
De Nederlandse springruiters zijn teleurstellend begonnen aan de EK in Rotterdam. Na het eerste onderdeel staat de thuisploeg op de negende plaats, met een score van 238,58. Duitsland leidt na de eerste dag met een totaal van 219,21, gevolgd door Frankrijk (221,54) en Zweden (224,37).
www.ad.nl
Duizenden branden in Amazonegebied, wat is er aan de hand?
Het Amazonegebied in Brazilië kampt met een recordaantal bosbranden. Dit jaar zijn er al meer dan 70.000 geteld, gevreesd wordt dat het aantal verder stijgt. Onder meer op sociale media wordt gewezen op de schaal van de branden; de hashtag #PrayForAmazonia is in veel landen trending, ook in Nederland. Branden zijn niet ongewoon in het gebied, zeggen kenners. Toch reageren zij bezorgd op de berichten uit het gebied. "Het loopt uit de hand." De rook zorgt soms ook duizenden kilometers verderop voor overlast: Ieder jaar kent het Amazonegebied een brandseizoen, vertelt hoogleraar Guido van der Werf van de Vrije Universiteit in Amsterdam. "Dat is in de droogste periode van het jaar. Dat seizoen is nu twee, drie weken bezig." Dat is te zien aan het aantal bosbranden in het gebied. Sinds afgelopen donderdag telt het Braziliaanse agentschap voor ruimteonderzoek (INPE) ruim 9500 nieuwe brandhaarden in het land. Ook is er volgens INPE een stijging van 83 procent aan bosbranden in vergelijking met vorig jaar. Die bosbranden zijn volgens INPE vooral te vinden in de noordelijke deelstaten Amazonas, met het hart van het Amazone-gebied, en Rondonia, dat grenst aan Bolivia. Hier zie je satellietbeelden van branden bij Vilhena, in de staat Rondonia. De eerste foto is van 6 augustus, de tweede van 16 augustus. Door het rode balletje te verslepen zie je het verschil in luchtkwaliteit en afgebrand gebied: (bron: European Union, contains modified Copernicus Sentinel data 2019, processed by Satelligence) Niet overal is de stijging zichtbaar: in de centraler gelegen staten Mato Grosso en Pará zou het aantal bosbranden zelfs gedaald zijn ten opzichte van vorig jaar. Volgens de NASA ligt het totale aantal bosbranden in Brazilië zelfs iets onder het gemiddelde. Hoe ontstaan die branden? Volgens Frans Bongers, hoogleraar bosecologie aan de Universiteit Wageningen, worden de meeste branden aangestoken door mensen. "Je ziet dat aan de buitenkant van het Amazonewoud de meeste branden zijn. Daar wonen de meeste mensen, wordt meer landbouw bedreven en is het klimaat droger. Daardoor is de grondvegetatie daar droger, waardoor de branden zich sneller verspreiden." Vooral boeren branden bossige gebieden af, om er soja op te verbouwen en er vee te houden. "President Bolsonaro ondersteunt die praktijk, om zo de Braziliaanse economie te bevorderen. Hij reduceert momenteel de controlerende diensten." Wat zijn de gevolgen? "Het loopt uit de hand", zegt Bongers. "Niet alleen komt er veel koolstof in de lucht, wat slecht is voor de opwarming van de aarde en voor de luchtwegen. Ook de luchtkwaliteit vermindert door toenemende roet en rook. Maar het vermindert ook de biodiversiteit van het bos, waardoor veel vruchten, planten en dieren verdwijnen en daarmee ook de producten die deze leveren voor de mens." Daarnaast beïnvloeden de branden de waterhuishouding van het bos. "Bomen houden veel water vast. Als het bos verdwijnt, stroomt het water weg. Daardoor worden droge periodes nog intenser en toekomstige branden nog heviger." En dat baart de hoogleraar zorgen. "In een droog gebied loopt een brand veel sneller uit de hand. Het vuur verspreidt zich sneller en wordt hoger en intenser. Van een gecontroleerde bosbrand is hier zeker geen sprake meer." Is er een oplossing? "De jacht op het bos moet stoppen", denkt Bongers. "Er moeten mensen ingezet worden om het aansteken tegen te gaan. Maar Bolsonaro gaat dat zeker niet doen. Bovendien is de Amazone een gigantisch gebied, dus controleren gaat niet zomaar." De hoogleraar ziet ook een rol voor importeurs van producten uit het regenwoud. "Sommige landen, zoals Noorwegen en Duitsland, hebben besloten te stoppen met importeren van Brazilië. Nederland zou ook zo'n politiek statement kunnen maken." VU-hoogleraar Van der Werf benadrukt wel dat er meer tijd nodig is om de grootte van het probleem echt in te schatten. "Zeker, sommige regio's hebben meer branden dan normaal en iedere brand is er eentje te veel." Hij denkt dat de gevolgen van de branden over een maand pas echt goed in te schatten zijn. "Het brandseizoen is immers pas twee weken bezig."
nos.nl
Lange file op A58 door kettingbotsing met vier auto's en touringcar
Door een ongeval met een touringcar en vier personenauto's bij Oirschot is de A58 dicht tussen Tilburg en Eindhoven. In de touringcar uit België zaten zeventig kinderen tussen de zes en twaalf jaar oud en hun begeleiders. Niemand van hen raakte ernstig gewond. Een inzittende van een van de personenauto's zat bekneld, maar kon snel worden bevrijd.
www.nu.nl
‘Hierom schoffeert Trump Denen met landjepik’
www.telegraaf.nl
Zoveel kost een complete studie aan hbo of universiteit
Best een mooi rond bedrag: een vierjarige studie aan een hbo of universiteit kost gemiddeld ongeveer 50.000 euro, dus 12.000 euro per jaar. Maar hoe kom je als student aan 1000 euro per maand? Welk bedrag is verstandig om te lenen? En hoe kun je als ouder helpen?
www.ad.nl
Reclame bij Nijntje en Dora op YouTube is straks voorbij
Hoewel YouTube officieel voor volwassenen is, zijn vooral tekenfilms populair. De adverteerders bereiken zo miljoenen kinderen. Een praktijk die zorgen baart.
www.nrc.nl
Agenten gewond bij arrestatie auto-inbreker in Lombok
De politie heeft woensdagochtend in Lombok met veel moeite een 34-jarige auto-inbreker uit Utrecht kunnen aanhouden. Twee agenten raakten gewond.
www.nu.nl
Is het verboden om online te gokken of op sportwedstrijden te wedden?
De Kansspelautoriteit (Ksa) heeft in augustus boetes opgelegd aan twee sites die zich met online gokken en sportweddenschappen op de Nederlandse markt richtten: bwin moet 350.000 euro betalen, Unibet is voor 470.000 euro gestraft. Ben je als gebruiker van een van deze diensten ook strafbaar?
www.nu.nl
‘Dit is mega-belangrijk voor toekomst Feyenoord’
www.telegraaf.nl
Het was dus toch geen grap, dat Donald Trump Groenland wil kopen van Denemarken
President Trump heeft op het laatste moment zijn bezoek aan Denemarken afgezegd, omdat de Deense regering niet van plan is Groenland aan hem te verkopen. Wat overkwam als een gril, lijkt nu een signaal dat het strategisch belang van Groenland en Noordpool-gebied toeneemt.
1 h
www.volkskrant.nl
Volledig Belgisch podium in Ronde van Denemarken
De eerste etappe in de Ronde van Denemarken heeft een Belgisch podium opgeleverd. Na een rit over 170 kilometer met start en finish in Silkeborg kwam Tiesj Benoot (Lotto Soudal) als eerste aan.
1 h
www.ad.nl
Belgisch podium in Ronde van Denemarken
De eerste etappe in de Ronde van Denemarken heeft een Belgisch podium opgeleverd. Na een rit over 170 kilometer met start en finish in Silkeborg kwam Tiesj Benoot (Lotto Soudal) als eerste aan. Zijn ploeg- en landgenoot Gerben Thijssen won de eindsprint van het achtervolgende groepje, dat in de finale een paar meter op de winnaar tekortkwam. Amaury Capiot (Sport Vlaanderen - Baloise) kwam als derde over de streep.
1 h
www.rtlnieuws.nl
Vriendin van Britse premier Johnson krijgt geen visum voor Verenigde Staten
De Verenigde Staten hebben Carrie Symonds, de vriendin van de nieuwbakken Britse premier Boris Johnson, een visum voor het land geweigerd. Symonds, die voor de milieugroepering Oceana naar de VS zou afreizen, verbleef vorig jaar een aantal dagen in Somaliland en dat komt haar nu waarschijnlijk duur te staan.
1 h
www.ad.nl
Australiër Dempster wint Veenendaal Classic
De Australische wielrenner Zakaria Dempster heeft de Veenendaal-Veenendaal Classic op zijn naam geschreven. De 31-jarige coureur van Israel Cycling Academy was na 190 kilometer de snelste in de eindsprint van een kopgroepje van drie renners. Martijn Budding kwam in zijn woonplaats als tweede over de finish, gevolgd door Nick van der Lijke als nummer drie.
1 h
www.rtlnieuws.nl
Resten van middeleeuwse stadsmuur gevonden in Utrecht
Bij park Lepelenburg in het centrum van Utrecht zijn resten van een middeleeuwse stadsmuur gevonden. Het gaat om een turfstenen muur die vanaf het jaar 1122 werd gebouwd. De resten werden ontdekt bij graafwerkzaamheden voor het vervangen van warmteleidingen. De vondst is volgens de gemeente Utrecht bijzonder, omdat de meeste turfstenen bouwwerken uit die tijd gesloopt zijn in de eeuwen die volgden. "Het is een cadeautje waar we heel blij mee zijn", zegt gemeente-archeologe Annette Bakker tegen RTV Utrecht. De muur werd gebouwd om Utrecht, dat net stadsrechten had gekregen, te beschermen tegen aanvallen van buitenaf. Het zand en de klei die vrijkwamen bij het graven van grachten rond de stad, werden opgeworpen als wal. Op strategische plekken werden torens en stadspoorten van turfsteen gebouwd. Later werd daar de stadsmuur van turfsteen aan toegevoegd. In de dertiende en zestiende eeuw werd de oude stadsmuur vervangen door een veel hogere en zwaardere bakstenen variant. Bij de huidige graafwerkzaamheden zijn ook resten van de stadsmuur uit de dertiende eeuw gevonden. Gaten weer dichtgegooid Omdat de stadswallen en grachten rond de binnenstad een monumentale status hebben, blijven de gevonden muurresten behouden. De vondsten worden gedocumenteerd en daarna worden de gaten weer dichtgegooid. Zo kunnen archeologen over enkele decennia de vondsten met verder doorontwikkelde methodes onderzoeken.
1 h
nos.nl
Australiër Dempster de snelste in Veenendaal Classic
De Australische wielrenner Zakaria Dempster heeft de Veenendaal-Veenendaal Classic op zijn naam geschreven. De 31-jarige coureur van Israel Cycling Academy was na 190 kilometer de snelste in de eindsprint van een kopgroepje van drie renners. Martijn Budding kwam in zijn woonplaats als tweede over de finish, gevolgd door Nick van der Lijke als nummer drie.
1 h
www.ad.nl
Als Max Verstappen over het virtuele circuit met deze gigantische monitor
Fan van Formule 1? Of houd je gewoon van gigantische beeldschermen in het algemeen? Zoek niet verder. Deze ‘Superwide’ monitor van Samsung is in ieder geval al imposant om te zien. Maar is het z’n prijskaartje van ruim 1200 euro wel waard? Hardware Info ging op onderzoek uit.
1 h
www.ad.nl