Groningen krijgt eigen lettertype: Gronika

Groningen krijgt een eigen lettertype: Gronika. Het lettertype, geïnspireerd op het werk van de Groningse graficus Wim Crouwel, maakt deel uit van de nieuwe huisstijl voor Groningen, die eind deze maand wordt gepresenteerd.
Load more
Go to source
unread news (Demo user)
unread news (Demo user)
Hoe zit het nu met de Brexit? Wij leggen het hier uit
4 m
www.telegraaf.nl
Politie zoekt taxichauffeur die mogelijk plofkraak zag
De politie zoekt enkele specifieke getuigen die kunnen helpen bij het onderzoek naar de plofkraak op een geldautomaat in de Haarlemmermeerstraat, in de nacht van maandag 14 op dinsdag 15 oktober.
7 m
www.parool.nl
Marktautoriteit: Dominant KPN remt aanleg van glasvezel opzettelijk af
KPN dwarsboomt de aanleg van glasvezelnetwerken door gebruik te maken van zijn dominante positie. Dat stelt Autoriteit Markt & Consument (ACM) op basis van een marktstudie. Volgens de toezichthouder houdt KPN zijn concurrenten opzettelijk klein en dat zet een rem op de verdere uitrol van glasvezelnetwerken.
7 m
www.ad.nl
11 uur durend nachtconcert in de Nicolaïkerk in Utrecht
Organist Jacob Lekkerkerker geeft in de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 oktober een 11 uur durend optreden in de Nicolaïkerk. Publiek mag in en uit lopen, de hele nacht luisteren en zelfs in de kerk in slaap vallen.
8 m
www.nu.nl
Puigdemont meldt zich bij autortiteiten België
9 m
www.telegraaf.nl
Kinderen uit boerderijgezin Ruinerwold kwamen wel buiten (maar niet ver)
De zes kinderen die samen met hun vader vermoedelijk negen jaar afgesloten van de buitenwereld in een boerderij in Ruinerwold woonden, konden wel naar buiten. Ze kwamen echter niet verder dan het erf van de boerderij.
www.ad.nl
Wanneer is het tijd voor de prikplicht?
De vaccinatiegraad daalt. Komt Nederland in de gevarenzone? Heeft het zin om inentingen te verplichten? „Uiteindelijk is het een politieke keuze.”
www.nrc.nl
Blokkade weg Frankrijk-Spanje door protest
Separatistische betogers hebben in Catalonië opnieuw wegen geblokkeerd, onder meer de autosnelweg A7 van Spanje naar Frankrijk. De weg is afgesloten bij La Junquera.
www.parool.nl
‘Vader spookgezin lijkt de hoofddader’
www.telegraaf.nl
OG3NE-zusjes vieren bijzondere mijlpaal
De meiden van OG3NE hebben een feestelijke weekend voor de boeg. Tweeling-zusjes Amy en Shelley vieren vandaag hun 24ste verjaardag!
www.rtlnieuws.nl
Joep Vermolen denkt nog niet na over hoe Netflix-serie leven kan veranderen
Met twee vrienden een pilot maken van een mogelijke webserie en enkele jaren later twee seizoenen internationaal via Netflix mogen uitbrengen; het gebeurde Joep Vermolen, hoofdrolspeler en een van de bedenkers van de serie Toon. In gesprek met NU.nl vertelt hij dat hij nog niet nadenkt over hoe het zijn leven mogelijk zal veranderen.
www.nu.nl
Blokkade weg Frankrijk-Spanje door protest
www.telegraaf.nl
Amerikaanse astronauten maken alsnog eerste vrouwelijke ruimtewandeling
NASA-astronauten Christina Koch en Jessica Meir stappen vrijdag samen uit het internationale ruimtestation ISS voor de eerste ruimtewandeling door alleen vrouwelijke astronauten. De historische wandeling had al in maart moeten plaatsvinden, maar werd uitgesteld vanwege een probleem met de ruimtepakken.
www.nu.nl
Máxima schiet bijna vol bij vraag over ontvoerde Insiya
www.rtlnieuws.nl
Rox plast in haar broek van het hoesten en Linda eert haar billen
Korte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
www.ad.nl
Franse vrouw in bad geëlektrocuteerd door opladende smartphone
Een 30-jarige Française vrouw is afgelopen weekeinde in het ziekenhuis van Dinant overleden ten gevolge van elektrocutie. De moeder van vier kinderen liet waarschijnlijk haar smartphone in bad vallen, terwijl het apparaat aan het opladen was.
www.ad.nl
Drie miljoen creditcardhouders ICS moeten zich opnieuw identificeren
Alle klanten moeten zich vooralsnog persoonlijk identificeren. Dat proces gaat jaren duren.
www.nrc.nl
Post-quantum geheimschrift
Een quantumcomputer zal versleutelde digitale communicatie direct kraken. Cryptografen werken daarom nu al aan een oplossing.
www.nrc.nl
Gerbrands verlengt contract bij PSV tot 2025
Toon Gerbrands blijft nog jaren de algemeen directeur van PSV. De 61-jarige Gerbrands heeft zijn contract tussentijds met drie jaar verlengd, tot de zomer van 2025. De geboren Fries werkt al sinds 2014 als algemeen directeur in Eindhoven.
www.rtlnieuws.nl
Moet je NHG-hypotheek met overlijdensrisico afsluiten?
www.telegraaf.nl
Nieuwe muziek op vrijdag: Katy Perry in Hawaï en Armin werkt met Ne-Yo
Elke vrijdag ververst de muziekstreamingdienst Spotify de afspeellijst New Music Friday, met daarin een groot deel van de nieuwe singles die nationale en internationale artiesten uitbrengen. NU.nl zet een aantal opvallende releases op een rij.
www.nu.nl
Nick Cave and the Bad Seeds komen in april naar Ziggo Dome
Nick Cave and the Bad Seeds komen op 29 april naar de Amsterdamse Ziggo Dome. Dat maakt organisator Kink vrijdag bekend.
www.nu.nl
Deze coaches gaan de strijd met elkaar aan in The Voice
De grootste talentenjacht ter wereld gaat bijna weer van start! En ook dit jaar staat het aanstormend zangtalent weer te popelen om gecoached te worden door de crème de la crème van de Nederlandse muziekwereld. Deze vier coaches gaan dit jaar de strijd met elkaar aan.
www.rtlnieuws.nl
Catalaanse leider Puigdemont meldt zich bij Belgische justitie
De voormalige Catalaanse regiopresident Puigdemont heeft zich gemeld bij de Belgische justitie. Het Spaanse Hooggerechtshof had maandag een Europees aanhoudingsbevel uitgevaardigd voor zijn rol bij het illegale referendum in Catalonië in 2017. Daarin sprak de bevolking zich uit voor onafhankelijkheid. Puigdemont meldde zich vanmorgen in gezelschap van advocaten, zegt een van zijn woordvoerders. Puigdemont verwerpt het aanhoudingsbevel en verzet zich tegen een poging hem uit te leveren. Hij mag een besluit daarover door een Belgische rechter in vrijheid afwachten, maar mag België niet zonder toestemming van de rechtbank verlaten. Puigdemont vluchtte in oktober 2017 naar België, nadat de Spaanse justitie hem had gevraagd voor een rechtbank te verschijnen voor het organiseren van het referendum en een poging tot afscheiding. Het Spaanse Hooggerechtshof legde maandag jarenlange gevangenisstraffen op aan medestanders van Puigdemont, voor hun rol bij het referendum. Eerdere uitlevering mislukt Spanje probeert al langer om de Catalaan achter de tralies te krijgen. Vorig jaar werd hij op verzoek van Spanje in Duitsland aangehouden, onder meer omdat hij in Spanje van rebellie werd verdacht. Omdat iemand in Duitsland op grond van die verdenking niet uitgeleverd kan worden, was de Spaanse justitie gedwongen het uitleveringsverzoek weer in te trekken. Puigdemont keerde terug naar België en richtte daar een nieuwe Catalaanse onafhankelijkheidsbeweging op.
nos.nl
Vrouw overlijdt door elektrocutie nadat telefoon in bad viel
Een 30-jarige Française is geëlektrocuteerd toen de mobiele telefoon die ze op de rand van het bad aan de lader had liggen, in het water viel.
www.rtlnieuws.nl
Yes: eerste trailer nieuw seizoen The Sinner
Het wordt binnenkort weer met opgetrokken benen op de bank zitten, want Netflix komt met het derde seizoen van The Sinner op de proppen. Rechercheur Harry Ambrose gaat het weer zwaar krijgen.
www.rtlnieuws.nl
Drie miljoen houders van ICS-creditcard moeten zich opnieuw identificeren
International Card Services (ICS), een dochterbedrijf van ABN AMRO, gaat de gegevens van drie miljoen klanten controleren. Het bedrijf stuurt in sommige gevallen zelfs een koerier langs de deur, laat een woordvoerder van ICS aan NU.nl weten na berichtgeving van de Volkskrant.
www.nu.nl
Niet thuis? PostNL stopt met tweede bezorgpoging
Wie niet thuis is als er een pakketje van PostNL wordt bezorgd, en het pakketje kan ook niet bij de buren worden afgegeven, krijgt geen herkansing meer. Het pakket wordt vanaf nu na de eerste mislukte poging direct naar het dichtstbijzijnde ophaalpunt gebracht.
www.rtlnieuws.nl
Bertens vervolgt tegen Mladenovic jacht op ticket voor WTA Finals
Kiki Bertens hoopt vrijdag een nieuwe stap naar een ticket voor de WTA Finals te zetten. De Westlandse neemt het in de kwartfinales van het indoortoernooi in Moskou op tegen Kristina Mladenovic. Volg de partij in dit liveblog.
www.nu.nl
NBA-commissaris Silver noemt conflict met China 'financieel drama'
NBA-commissaris Adam Silver zegt dat het slepende conflict met China een financiële strop is voor de Amerikaanse basketbalbond. De NBA zou inmiddels al miljoenen zijn misgelopen door de maatregelen die de Chinese regering heeft getroffen.
www.nu.nl
Boeren willen schade op Malieveld herstellen
Boeren willen de schade die is ontstaan op het Malieveld in Den Haag zelf herstellen. Volgens Sieta van Keimpema van de Farmers Defence Force (FDF) hebben diverse loonbedrijven zich gemeld om aan de slag te gaan.
www.ad.nl
Priyanka Chopra als Elsa te horen in Frozen 2
Disney heeft voor de Hindi-versie van Frozen 2 actrices Priyanka Chopra (37) en haar nichtje Parineeti gestrikt om de hoofdrollen van Elsa en Anna in te spreken. Priyanka deelde het nieuws vrijdagochtend op Instagram.
www.rtlnieuws.nl
RTL vertoont finale editie Expeditie Robinson in bios
De finale-aflevering van de 20ste editie van Expeditie Robinson wordt op zondag 15 december live op twintig locaties door heel Nederland vertoond. De ontknoping is onder meer te zien in een groot aantal Pathé-bioscopen door het hele land.
www.ad.nl
‘Haga-leerlingen liefst bij elkaar op één school waar ze hun islamitische identiteit terugzien’
Wat gebeurt er met de leerlingen van het Haga Lyceum als de omstreden islamitische school binnenkort de deuren zou sluiten? De Amsterdamse wethouder Marjolein Moorman wil ze het liefst bij elkaar houden en op één school plaatsen ‘waar ze hun eigen islamitische identiteit terugzien’.
www.volkskrant.nl
Gemeenteraad Apeldoorn wil eerste vuurwerkvrije gemeente worden
De gemeenteraad van Apeldoorn wil een algeheel verbod op het afsteken van vuurwerk in de gemeente. Gisteren werd door een meerderheid van de raad een motie daarover aangenomen. Als het plan doorgaat, is Apeldoorn de eerste gemeente waar consumenten met Oud en Nieuw helemaal geen vuurwerk mogen afsteken. Vuurwerkvrije zones Het verbod gaat nog niet in bij de komende jaarwisseling; er zijn wel al bepaalde plekken waar geen vuurwerk mag worden afgestoken. Heel veel gemeenten hebben van die vuurwerkvrije zones. Pas volgend jaar zou het algehele verbod ingaan. Wethouder Wim Willems adviseerde de gemeenteraad nog even te wachten met het besluit, maar aan die oproep is geen gehoor gegeven. De motie wordt ondersteund door het CDA, de SGP de ChristenUnie, D66, GroenLinks, de Verenigde Senioren Partij, de Partij voor de Dieren en 50Plus. Niet te handhaven Er zijn meer gemeenten die willen dat het verboden wordt om vuurwerk af te steken, maar verschillende burgemeesters denken dat zo'n verbod niet te handhaven is. Ze willen liever een landelijk verbod, maar daar wil het kabinet niet aan. Het verbod op vuurwerk in Apeldoorn is nog niet zeker. Het college van burgemeester en wethouders moet eerst met een uitgewerkt plan komen. De gemeenteraad moet daar dan nog mee akkoord gaan. Tegenstanders van een verbod op het afsteken van vuurwerk of het aanwijzen van vuurwerkvrije zones denken dat het besluit moeilijk te handhaven zal zijn, meldt Omroep Gelderland. Dat is voor de indieners geen reden om het niet te proberen. Professioneel vuurwerk Als het verbod er komt, zou het wel kunnen dat er in Apeldoorn nog professioneel vuurwerk wordt afgestoken met de jaarwisseling.
nos.nl
Deze klusjes passen perfect bij de najaarsschoonmaak
Het huishouden hoeft helemaal niet vervelend te zijn. Zeker niet als je af en toe wat leuke trucjes weet. Daarom geeft Marja Middeldorp van Schoonmaken met Marja iedere week een handige schoonmaaktip. Deze week raadt ze een najaarsschoonmaak aan.
www.ad.nl
Vrouw in bad geëlektrocuteerd door telefoon
www.telegraaf.nl
PSV verlengt contract algemeen directeur Gerbrands tot medio 2025
PSV heeft vrijdag het contract van Toon Gerbrands met drie jaar verlengd. De algemeen directeur ligt daardoor tot medio 2025 vast bij de Eindhovenaren.
www.nu.nl
Dutroux wil nieuw psychologisch onderzoek: 'Hij heeft spijt'
De Belgische kindermoordenaar Marc Dutroux wil opnieuw psychologisch worden onderzocht. Hij claimt dat hij is veranderd en heeft een aanvraag gedaan om vervroegd te worden vrijgelaten.
www.rtlnieuws.nl
Toezichthouder: KPN vertraagt uitrol glasvezelnetwerk
De aanleg van glasvezelkabel in Nederland gaat langzamer dan mogelijk is. Vooral in steden gaat de aanleg traag. Dat wordt voor een groot deel veroorzaakt door trucjes die marktleider KPN uithaalt om concurrerende netwerkbedrijven te slim af te zijn.
www.rtlnieuws.nl
Dit is waarom millennials ontbijt liever snel en 'to go’ eten
Het ontbijt als gezamenlijk begin van de dag is op zijn retour. Slechts iets meer dan de helft van alle millennials waagt zich aan een ontbijt en dan nog het liefst snel en onderweg.
www.ad.nl
Bonden ruiken kans: nu tijd om te staken
Het kabinet kan zich schrap zetten. De ziekenhuizen gaan volgende maand plat. Ook hebben de bonden een landelijke onderwijsstaking afgekondigd. Iedereen wil er meer geld bij. ,,Maar het kan niet zo zijn dat iedereen die staakt daardoor zijn zin krijgt.''
www.ad.nl
Muziek OMD staat nog fier overeind en De Dijk brengt niets nieuws onder de zon
Onze redactie beluistert en bekijkt elke week het nieuwste aanbod. Dit zijn de hoogtepunten van deze week.
www.ad.nl
Boeren zijn blij met steun koning vanuit India
De boeren zijn blij met de steun van koning Willem-Alexander. Hij liet tijdens het staatsbezoek in India weten dat het stikstofprobleem niet alleen een probleem is voor de boeren, maar iets is wat de samenleving met elkaar moet oplossen.
www.ad.nl
Robbie Williams brengt zijn eerste kerstalbum uit
Robbie Williams komt op 22 november met The Christmas Present, een dubbelalbum met zowel nieuwe nummers als traditionele kerstliedjes. Het is de eerste keer dat hij een kerstalbum uitbrengt.
www.nu.nl
Finale Expeditie Robinson te zien in de bios
De finale-aflevering van de 20ste editie van Expeditie Robinson wordt op zondag 15 december live op twintig locaties door heel Nederland vertoond. De ontknoping is onder meer te zien in een groot aantal Pathé-bioscopen door het hele land.
www.rtlnieuws.nl