Heb jij al Netflixschaamte?

Go to source
unread news (Demo user)
unread news (Demo user)
Roy Donders en Berdien Stenberg laatste deelnemers Expeditie Robinson
De laatste twee deelnemers van het 20e seizoen van Expeditie Robinson zijn bekend. Stylist Roy Donders en fluitiste Berdien Stenberg zijn toegevoegd aan de kandidatenlijst van het nieuwe seizoen.
7 m
www.nu.nl
8-jarige jongen gaat weer joyriden
8 m
www.telegraaf.nl
Benidorm wil balletje balletje verbieden
8 m
www.telegraaf.nl
Brand op twaalfde verdieping flatgebouw naast Grenfell
www.telegraaf.nl
Zorggroep Parnassia lekt e-mailadressen patiënten met autisme
E-mailadressen van patiënten van zorggroep Parnassia zijn verspreid door een fout van een medewerker. De verzender plakte alle e-mailadressen per abuis niet in het bcc-veld, maar in het normale 'to'-veld, meldt een anonieme tipgever aan de NOS. Daardoor kregen alle geadresseerden de e-mailadressen van alle andere geadresseerden te zien. Het gaat om circa 450 geadresseerden, maar het is niet bekend hoeveel daarvan patiënten van de instelling zijn. "De mail is gestuurd naar 450 relaties", zegt een woordvoerder van Parnassia. "Ik kan niet aangeven wat hun relatie met ons is." Uit de e-mail blijkt echter dat de mail is opgesteld met patiënten in het achterhoofd: de geadresseerden worden uitgenodigd voor hun eerste afspraak op de nieuwe locatie van Parnassia's autismecentrum. Werkgevers "Ik sta bij dit centrum op de wachtlijst en heb deze mail ook gehad", meldt de tipgever. "Dit is vervelend, omdat ik niet weet hoe betrouwbaar die andere mensen zijn die deze mail hebben gehad. Dat mijn persoonlijke informatie op straat ligt, vind ik niet handig naar mijn huidige of toekomstige werkgevers." Volgens de Nederlandse Vereniging voor Autisme kunnen dit soort incidenten inderdaad vervelend zijn voor mensen met autisme. "Er hangt nog steeds een stigma rond autisme", zegt woordvoerder Karol Henke. "Mensen met autisme worden nog steeds gediscrimineerd." Dat juist patiënten van Parnassia de dupe zijn, is bijzonder vervelend, meent Henke. "Mensen met autisme houden van afspraken. Daarom is een incident als dit bijzonder kwalijk, want het lekken van data mag niet." Extra meekijken Parnassia zegt de fout te betreuren. "We hebben onze excuses gemaakt aan de betrokkenen en melding gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens", zegt woordvoerder Koen Burgerhout. "Daarnaast zullen dit mails vanaf nu alleen nog maar verstuurd als iemand extra meekijkt." Fouten met e-mail zijn de grootste bron van datalekken, blijkt uit cijfers van de Autoriteit Persoonsgegevens. Twee op de drie datalekken worden veroorzaakt doordat iemand persoonsgegevens naar het verkeerde adres stuurt. In hoeveel gevallen het gaat om fouten met het 'bcc'-veld, is onbekend. In dit geval is het datalek extra gevoelig omdat een groot deel van de geadresseerden dezelfde medische indicatie heeft: daardoor is er volgens de Autoriteit Persoonsgegevens sprake van medische informatie. "Gegevens over iemands gezondheid zijn gevoelig. De AVG bepaalt dan ook dat dit bijzondere persoonsgegevens zijn", laat een woordvoerder weten.
nos.nl
Amerikaanse snackfans rollen over elkaar om beste broodje gefrituurde kip
Een broodje, kip erop en klaar! Hoe ingewikkeld kan het zijn? Je zou verwachten dat er in de Verenigde Staten anno Trump belangrijker zaken zijn om je druk over te maken, toch is het uitgerekend een broodje gefrituurd pluimvee dat de gemoederen verhit. ‘Onze kleinkinderen zullen ons vragen waar wij waren toen de Grote Kippenoorlog van 2019 uitbrak’, galmt het op sociale media.
www.ad.nl
Roy Donders en Berdien Stenberg in Expeditie Robinson
Realityster Roy Donders en voormalig fluitiste Berdien Stenberg zijn te zien in het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson. RTL maakte vandaag hun deelname bekend, waarmee het complete deelnemersveld van twintig man gevuld is.
www.ad.nl
Taxirit wordt weer duurder
De taxitarieven gaan in 2020 verder omhoog. De maximumprijzen voor het start-, kilometer- en wachttarief stijgen ruim 2 procent. Dat blijkt uit een nieuwe regeling van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.
www.ad.nl
Dit tassenbedrijf helpt vrouwen in Suriname aan het werk
De Nederlandse ondernemers Zoë Mezas en Pékula Starke vertrokken naar Suriname om vrouwen uit de afgelegen Marron-gemeenschap te helpen met het verdienen van hun eigen geld. De dames maken tassen die de ondernemers vervolgens verkopen in Nederland. ,,Sommige vrouwen mochten van hun man eerst niet werken.’’
www.ad.nl
Sterren luiden noodkreet om vuurzee in Amazonegebied
www.telegraaf.nl
Van Laarhoven vanuit cel: 'Grapperhaus meer oog voor gerechtigheid dan departement'
Oud-coffeeshophouder Van Laarhoven dankt vanuit de cel minister Grapperhaus voor zijn hulp. "Kennelijk heeft minister Grapperhaus meer oog voor gerechtigheid dan zijn departement", schrijft Van Laarhoven. De minister Grapperhaus is naar Thailand is gereisd om overlevering naar Nederland te regelen. In zijn boodschap verwijst Van Laarhoven naar de wijze waarop hij en zijn Thaise vrouw in de cel zijn beland. Ze werden veroordeeld tot lange gevangenisstraffen voor witwassen, nadat de Nederlandse justitie de Van Laarhovens als verdachten had aangemerkt in een rechtshulpverzoek aan de Thaise justitie. Daarop besloot Thailand zelf een strafrechtelijk onderzoek te openen. De Nationale ombudsman concludeerde in maart dat het Openbaar Ministerie onzorgvuldig te werk is gegaan. Daarop wilde een meerderheid van de Tweede Kamer dat Grapperhaus zich zou inspannen voor zijn overplaatsing naar Nederland. Grapperhaus heeft naar eigen zeggen een "bemoedigend gesprek" gehad met de Thaise premier, maar stelt dat het nog niet zeker is dat het echtpaar Van Laarhoven naar Nederland kan komen. Ook Van Laarhoven zegt daarover "niet te willen speculeren". Handgeschreven Van Laarhovens boodschap is handgeschreven in een schriftje overgebracht. Onduidelijk is of hij het zelf heeft opgeschreven of het bijvoorbeeld aan zijn advocaat heeft gedicteerd. Hij laat weten dat hij gerechtigheid verdient, omdat volgens hem niemand heeft bewezen dat hij iets verkeerd heeft gedaan. "Ik heb mijn geld legaal verdiend in Nederland en heb alle belastingen betaald." Van Laarhoven woont sinds 2008 in Thailand. Sinds 2011 wordt hij in Nederland verdacht van het witwassen van drugsgeld, belastingontduiking en lidmaatschap van een criminele organisatie.
nos.nl
‘Het is een grote misvatting dat je jezelf gelukkig kunt maken’
Scoor, win, boek succes – en je stemt je ego tevree. En dan volgt de leegte, aldus schrijver David Brooks. Pas na een diep dal beseft menigeen: wacht eens, het leven draait niet om mij.
www.nrc.nl
Pers en rechtbank bakkeleien over besloten schouw Brunssummerheide
De rechtbank Limburg, drie gemeenten en verschillende Nederlandse media zijn het oneens met elkaar over de besloten schouw van komende maandag op de Brunssummerheide, in de zaak-Nicky Verstappen. De media-organisaties eisen dat er een camera mag zijn bij de schouw op de Brunssummerheide, de plek waar 21 jaar geleden Nicky Verstappen dood werd gevonden, maar de rechtbank wil dat niet. In een door de pers aangespannen kort geding betoogde advocaat Christiaan Alberdingk Thijm dat er sprake is van censuur, nu de media preventief verhinderd wordt verslag te doen van de schouw. "Juist als er buiten de reguliere zittingszaal een zaak plaatsvindt, is de controlerende taak van de pers ongelofelijk belangrijk", zei hij. Hij zegt dat de media zich in de zaak altijd aan de afspraken hebben gehouden. De noodverordening die de gemeenten hebben afgegeven voor de omgeving, noemt advocaat Alberdingk Thijm buitenproportioneel. Een gebied van twee bij twee kilometer wordt afgezet, en ook is het luchtruim boven de Brunssummerheide gesloten. Kilometers wandelen De advocaat van de rechtbank zegt dat juist de aanwezigheid van een cameraploeg verstorend kan werken. "De aanwezige personen moeten zich vrij voelen om te spreken, ook als zij zelf aangeven dat zij geen bezwaren hebben, dan kan het toch zijn dat er een beperking wordt gevoeld." Volgens hem speelt ook mee dat de schouw door een natuurgebied gaat en dat een relatief grote groep enkele kilometers over de heide moet lopen. Het kort geding is aangespannen door de NOS, het ANP, het AD, De Telegraaf, Hart van Nederland, RTL Boulevard, RTL Nieuws, NU.nl, journalistenvakbond NVJ en het Genootschap van Hoofdredacteuren. Ook verdachte Jos B. en de familie van Nicky Verstappen vinden dat de pers bij de schouw aanwezig moet kunnen zijn. Advocaat Gerald Roethof van Jos B. zegt dat de pers in de zaak "onafhankelijk en neutraal" feiten moet kunnen brengen. Hij zegt "serieus niet in te kunnen zien" hoe aanwezigheid van de pers tot wanordelijkheden kunnen leiden. "In deze zaak is mij duidelijk geworden dat je hele goede afspraken kunt maken met de pers." De rechtbank doet maandag uitspraak.
nos.nl
Brandpunt+: Nederlandse onderneming betrokken bij frauduleuze bitcoinadvertenties
Er gaat veel geld om in de steeds weer opduikende nepadvertenties waarin BN’ers opgeven van hun bitcoinsuccessen. Ze worden gefaciliteerd door een internationaal netwerk van schimmige bedrijfjes, waaronder eentje uit Utrecht.
www.volkskrant.nl
Nederlands bedrijf achter bitcoinreclames Facebook
www.telegraaf.nl
Weer stapt FvD’er over van Baudet naar Otten
Opnieuw stapt een volksvertegenwoordiger van Forum voor Democratie over naar Henk Otten, de bij FvD vertrokken politicus die nu een eigen partij wil oprichten. Het gaat om Cornelis van den Berg die voor FvD in de Provinciale Staten zit in de provincie Flevoland.
www.ad.nl
Delen van Sloeweg komende weken afgesloten vanwege werkzaamheden
Delen van de Sloeweg in Zeeland worden de komende week afgesloten in aanloop naar de opening van knooppunt De Drie Klauwen.
www.nu.nl
Justitie zag wegloopactie Lili en Howick aankomen
www.telegraaf.nl
Justitie vreesde voor wegloopactie Lili en Howick
www.telegraaf.nl
China: tegenmaatregelen in handelsruzie met VS
www.telegraaf.nl
Rusland: ’Ex-marinier VS blijft nog maanden vast’
www.telegraaf.nl
Geruzie aan de Franse kust? G7-top vol hete hangijzers
In de Franse badplaats Biarritz, doorgaans vooral bekend als surfspot, komen de leiders van grote industrielanden dit weekend bijeen voor de G7-top. De vorige editie draaide uit op een regelrechte mislukking. En ook dit jaar zijn de voortekenen bepaald niet gunstig.
www.rtlnieuws.nl
Quintana: Roglic is de topfavoriet in deze Vuelta
Nairo Quintana won de Vuelta in 2016 en start als kopman voor Movistar in deze editie. Hij noemt zichzelf geen favoriet, maar legt de druk bij Primoz Roglic. ,,Hij is een heel compleet renner", zei de Colombiaan op het persmoment van de Vuelta. ,,Voor mij is hij de topfavoriet."
www.ad.nl
Politie België: Truckchauffeur niet schuldig aan dodelijk auto-ongeluk Nederlandse vrouw
De chauffeur van de vrachtwagen die eergisteren in het Belgische dorp Lavaux-Sainte-Anne betrokken raakte bij een ernstig auto-ongeluk waarbij een Nederlandse vrouw om het leven kwam, treft volgens de politie geen enkele blaam. Pierre Jacob, commissaris van het politiedistrict aldaar, stelt dat de in 1961 geboren bestuurster op het gevaarlijke kruispunt een stopbord negeerde dat daar onlangs na een eerder verkeersincident was neergezet.
www.ad.nl
Zoontje Jan Smit blaast zes kaarsjes uit
Senn Smit, het zoontje van zanger Jan Smit (33), is vandaag zes jaar oud geworden. Natuurlijk viert zijn bekende papa dat op Instagram.
www.rtlnieuws.nl
VS klaagt Nigeriaans netwerk van tachtig internetoplichters aan
De Verenigde Staten hebben een netwerk van tachtig internetoplichters aangeklaagd. Het gaat om voornamelijk Nigerianen, die met hun praktijken 46 miljoen dollar (41,6 miljoen euro) hebben verdiend, aldus het Amerikaanse ministerie van Justitie op zijn website.
www.nu.nl
Blufpoker
Als de Britten vóór 31 oktober geen deal met de EU hebben over Brexit, komt er een harde grens tussen Ierland en Noord-Ierland.
www.nrc.nl
De zuidelijke ringweg gaat maandag weer open: Wat is er veranderd?
De stremming van de zuidelijke ringweg is maandag 26 augustus weer voorbij. Na zes weken kunnen auto's ook in de richting van Hoogezand over de ring rijden. Wat is er veranderd?
www.nu.nl
Huawei denkt dat impact van Amerikaanse handelsrestricties meevalt
De Chinese techfabrikant Huawei verwacht dat de handelsrestricties die de VS het bedrijf heeft opgelegd zo'n 10 miljard dollar (9 miljard euro) aan omzet zullen kosten. Dat is een stuk minder dan de 30 miljard die het bedrijf eerder voorspelde.
www.nu.nl
Gerard Joling staat stil bij 90ste verjaardag moeder Janny
Feest in huize Joling: moeder Janny is vandaag 90 jaar oud geworden. Trotse zoon Gerard staat natuurlijk even stil bij de verjaardag van zijn moeder.
www.rtlnieuws.nl
Floortje Dessing doet mee aan Sterren op het Doek
Floortje Dessing (48) doet mee aan het nieuwe seizoen van Sterren op het Doek, meldt presentator Özcan Akyol vrijdag op Instagram. Daarmee is de tweede deelnemer van de nieuwe reeks bekendgemaakt. Eerder werd al bekend dat zanger Waylon aan het programma deelneemt.
www.nu.nl
Djamiah: 'Temptation-koppel heeft seks gehad na dreamdate'
Alle Temptation Island VIPS-fans opgelet! Verleidster Djamiah doet een schokkende onthulling Een stelletje zou seks hebben gehad na hun dreamdate. Helaas voor de kijkers is deze gebeurtenis niet gefilmd, dus het is nog een groot raadsel om welke geliefdes het gaat.
www.rtlnieuws.nl
Pokémon-maker moet spelers van privéterrein gaan weren
Niantic, het bedrijf dat de mobiele game Pokémon Go maakt, moet spelers nadrukkelijk gaan afraden om op privéterrein te komen. Dat is de uitkomst van een rechtszaak die door Amerikanen werd aangespannen.
www.rtlnieuws.nl
Heerenveen huurt Deense aanvaller Dreyer
Voetbalclub sc Heerenveen huurt de Deen Anders Dreyer voor de rest van het seizoen. De 21-jarige aanvaller komt over van het Engelse Brighton & Hove Albion.
www.rtlnieuws.nl
Aanhoudingen na vondst 3000 kilo cocaïne Rotterdams havengebied
www.telegraaf.nl
Coffeeshophouder Van Laarhoven bedankt minister Grapperhaus voor hulp
De in een Thaise gevangen coffeeshophouder Johan van Laarhoven is minister van Justitie Ferd Grapperhaus dankbaar voor zijn hulp. Dat laat hij weten via zijn advocaat.
www.rtlnieuws.nl
Steeds minder aandelen: dit betekent het voor jou
www.telegraaf.nl
Voetbalveld op, dus helm op?
De Bundesliga-speler Klaus Gjasula weet inmiddels niet beter: naast zijn voetbaltenue, scheenbeschermers en voetbalschoenen hoort ook een helm tot zijn standaard voetbaluitrusting. De Albaniër is de helm gaan dragen nadat hij in 2013 zijn jukbeen brak. Volgens hem zouden andere voetballers er ook goed aan doen om een helm tijdens de wedstrijd te dragen. Maar is dat wel een goed idee?
www.rtlnieuws.nl
Rechter moet zich buigen over censuur in zaak-Nicky Verstappen: ‘laat dan één camera toe’
In een ‘unieke zaak’ stond een flink deel van de Nederlandse nieuwsmedia vanochtend tegenover de Nederlandse Staat. Twistpunt is het persverbod dat de rechtbank in Limburg heeft opgelegd tijdens het speciale bezoek aan de Brunssummerheide komende dinsdag. ‘We willen geen pottenkijkers kan niet het argument zijn'. Maandag doet de rechter uitspraak.
www.ad.nl
Douane onderschept bijna 3.000 kilo cocaïne op Rotterdamse Maasvlakte
De Douane heeft deze week in totaal bijna 3.000 kilo cocaïne onderschept tijdens controles op de Rotterdamse Maasvlakte, meldt het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag.
www.nu.nl
Porno kijken onder werktijd? Ontslag is terecht
www.telegraaf.nl
Agressieve man dringt zich op als drugsdealer aan Tilburgse studenten
Een agressieve drugsdealer heeft donderdagavond een aantal Tilburgse studenten lastiggevallen. De man bedreigde het groepje met een mes en dwong hen om zijn telefoonnummer in hun mobieltje te zetten. "Ik ben voortaan jullie drugsdealer", zei hij erbij. Een van de studenten liep na het incident naar het politiebureau om de politie te waarschuwen. Agenten belden daarop het nummer van de drugsdealer, dat hij zelf aan de studenten had gegeven. Ze maakten een afspraak als kopers van drugs. Op de afgesproken plek verscheen niet één, maar twee dealers. Hoe blij ze in eerste instantie waarschijnlijk waren met hun nieuwe klanten, zo teleurgesteld waren ze toen ze erachter kwamen dat hun kopers eigenlijk agenten waren. De mannen hadden allebei een handelshoeveelheid cocaïne en pillen bij zich. Het gaat om twee Tilburgers van 18 en 21 jaar oud. Ze zijn aangehouden. In het huis van de verdachten, vond de politie nog meer cocaïne en pillen.
nos.nl
Brody Jenner wil na verse scheiding van maand alweer trouwen
Brody Jenner, de halfbroer van Kylie en Kendall Jenner, wil ondanks zijn recente scheiding met zijn nieuwe vriendin Josie Canseco trouwen. Dit schrijft The Daily Mail.
www.nu.nl
Man in Charlois betrapt met vijfhonderd xtc-pillen en openstaande celstraf
De politie heeft vrijdag in de Rotterdamse wijk Charlois een man aangehouden met ruim vijfhonderd xtc-pillen op zak en een openstaande celstraf van veertien dagen, meldt de politie via Twitter.
www.nu.nl
Aantal gestorven ebola-slachtoffers nadert de tweeduizend
Het aantal mensen in de Democratische Republiek Congo dat sterft aan de ziekte ebola neemt nog steeds toe. Van de ruim 2900 mensen die de ziekte hebben opgelopen zijn er bijna tweeduizend gestorven, meldt de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO). In de afgelopen drie weken zijn 216 nieuwe gevallen gemeld in de provincies Noord-Kivu en Ituri in het oosten van Congo. In de hoofdstad Goma van Noord-Kivu betuigden mensen gisteren hun steun aan hulpverleners die de ziekte willen stoppen. Zij worden steeds vaker aangevallen door bevolkingsgroepen die hen wantrouwen en beschuldigen van het verspreiden van ebola. De gouverneur van Noord-Kivu zei dat iedereen die desinformatie over de ziekte verspreidt zal worden opgepakt. "Sommige geestelijken en sommige politici mengen zich in het debat en verwarren de mensen met foute informatie. Deze geestelijken die ebola ontkennen zullen zo snel mogelijk worden gearresteerd." De WHO zegt dat de bestrijding van ebola nog steeds lastig is, gezien de onveilige situatie in het land, de onrust, het wantrouwen onder de slecht geïnformeerde bevolking en het gebrek aan financiële middelen.
nos.nl
Nog even en de Titanic is niet meer
Voor het eerst in vijftien jaar zijn er nieuwe beelden gemaakt van de in 1912 gezonken Titanic. En die beloven niet veel goeds.
1 h
www.parool.nl
Rusland wil VN-raad bijeen om Amerikaanse rakettesten
Rusland wil de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties bijeenroepen nadat de Verenigde Staten twee ­middellangeafstandsraketten heeft getest. De VN heeft het verzoek in overweging genomen.
1 h
www.parool.nl