Huurders hoeven niet te betalen voor een kijktuin

Huurders hoeven niet mee te betalen aan onderhoud van tuinen waar zij niet in kunnen. Dat heeft de Amsterdamse rechtbank bepaald. Woningcorporatie Rochdale, die de rechtszaak aanspande, weet nog niet of zij zich erbij neerlegt.
Load more
Go to source myprivacy.dpgmedia.net
unread news
unread news (Demo user)
'Uber test functie waarmee bestuurder zelf de ritprijs kan bepalen'
De taxidienst Uber is in de Amerikaanse staat Californië een kleinschalige proef gestart waarbij bestuurders zelf de ritprijs kunnen bepalen, schrijft The Wall Street Journal dinsdag. Momenteel gebeurt dat nog via een algoritme, dat kijkt naar onder meer de afstand van de rit en hoe groot de vraag naar een Uber-taxi op dat moment is.
9 m
www.nu.nl
Tussenbalans van PSV-aankopen is treurig
Het is één van de uitdagingen voor Ernest Faber bij PSV: meer uit de aankopen halen. Tegen VVV (1-1) stonden zondag vier van de zes spelers in de basis. Maar kunnen ze wel beter? En: wat is ieders perspectief onder de interim-coach?
9 m
www.ad.nl
‘Als een man mij boekt, krijgt hij de girlfriend experience’
In de rubriek BV de Liefde vertellen lezers openlijk en anoniem over hun relatie. Alleenstaande moeder Katja (34) verlangde wel naar seks, maar niet naar relatiegedoe. Dus besloot ze in een club aan de slag te gaan.
www.ad.nl
Ozzy Osbourne (71) gediagnosticeerd met ziekte van Parkinson
Ozzy Osbourne, die al langere tijd kampt met gezondheidsklachten, heeft dinsdag in een interview met Good Morning America verteld te lijden aan de ziekte van Parkinson. De 71-jarige rocker zegt dat hij de diagnose in februari 2019 te horen kreeg.
www.nu.nl
Kamer eist opheldering over druk Boeing op onderzoek ramp Turkish Airlines
De Tweede Kamer wil weten of de Onderzoeksraad voor Veiligheid en het kabinet-Balkende IV in 2009 onder druk zijn gezet om vliegtuigbouwer Boeing te sparen bij het onderzoek naar de vliegramp bij Schiphol met het toestel van Turkish Airlines.
www.ad.nl
Stropdas koning doorgeknipt bij bezoek aan daklozencentrum
Een bezoek aan de dak- en thuislozenopvang in Weert heeft koning Willem-Alexander vandaag zijn stropdas gekost. Projectleider Jozé Moonen knipte de das - met de voorzichtige toestemming van de vorst- af. De koning bracht vanmorgen een verrassingsbezoek aan Weert.
www.ad.nl
Oud-rechter Westenberg moet advocaat Smit 1,4 miljoen euro betalen
De Raad voor de Rechtspraak betaalt de schadevergoeding die oud-rechter Hans Westenberg moet betalen omdat hij advocaat Hugo Smit reputatieschade heeft toegebracht.
www.nrc.nl
Honderdjarig bestaan musical De Jantjes gevierd met concerten in Carré
Het honderdjarig bestaan van de musical De Jantjes wordt gevierd met een concertreeks in Koninklijk Theater Carré. Onder anderen Karin Bloemen, Carry Tefsen en Mariska van Kolck vertolken van 1 tot en met 5 juli de grootste hits uit de musical.
www.nu.nl
Jehovah’s Getuigen NL probeert publicatie misbruikonderzoek tegen te houden
In opdracht van het kabinet deed Universiteit Utrecht onderzoek naar misbruik onder Jehovah’s Getuigen. Het rapport komt donderdag uit.
www.nrc.nl
Inval in woning oud-voorzitter pedofielenvereniging Martijn
De politie heeft vanmiddag een inval gedaan in de woning van Marthijn U., voormalig voorzitter van de verboden pedofielenvereniging Martijn, meldt RTV Oost. Het OM en de politie hebben de inval nog niet bevestigd. Ook is niet bekend of er aanhoudingen zijn verricht. Martijn werd in 2014 verboden, maar raakte vorige maand weer in opspraak. Oud-leden van de vereniging zouden een website onderhouden waarop seksuele handelingen met minderjarigen worden gepropageerd. Het Openbaar Ministerie begon een onderzoek naar die beschuldiging. Het is niet duidelijk of de inval in Hengelo met het onderzoek te maken heeft. De politie hoopt later vanmiddag meer te kunnen zeggen.
nos.nl
Bezoek Don't Let Daddy Know Music Festival vanaf 69,77 euro per ticket
Sinds de oprichting op feesteiland Ibiza zijn de Don't Let Daddy Know-evenementen veel meer geworden dan alleen een clubavond; ze werden een movement en een lifestyle. Na zeven jaar van uitverkochte shows, honderdduizenden internationale bezoekers en een line-up van wereldklasse, verwelkomt RAI Amsterdam op 6 maart 30.000 feestgangers en worden ze meegenomen op een magische muzikale reis. Bestel nu tickets vanaf 69,77 euro.
www.nu.nl
Bezoek Overwinteren Festival vanaf 31,18 euro per ticket
De dagen worden korter, de nachten worden langer, en het eerste festival van het jaar komt er langzamerhand aan. Na het schitterende succes van de vorige editie wordt het dit jaar nog mooier. Van een wintermarkt en glühwein tot aangeklede stages en samenzijn. Bestel nu tickets vanaf 31,18 euro.
www.nu.nl
Groep studenten gaat podcast maken over Utrechtse geschiedenis
Een groep studenten aan de Universiteit Utrecht gaat als stageproject een podcast maken over de historie van Utrecht. Inwoners van de stad mogen zelf vragen insturen die de studenten vervolgens in de podcast gaan beantwoorden.
www.nu.nl
Internationale samenwerking om Titanic op zeebodem te beschermen
Het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten willen „de laatste rustplaats” van honderden opvarenden van de Titanic beschermen.
www.nrc.nl
Tino Martin heeft keelontsteking en blaast tweede Carré-show af
Het gaat helaas nog niet veel beter met Tino Martin. De zanger moest gisteravond zijn concert in Koninklijk Theater Carré vanwege ziekte afblazen en ook zijn tweede show van dinsdag gaat niet door. ‘Keelontsteking en koorts weerhouden mij ervan een concert te geven en dat vind ik spijtig’, schrijft Tino op Instagram.
www.ad.nl
Wat is het in China uitgebroken coronavirus?
Een mysterieuze ziekte heerst sinds december vorig jaar in China. De ziekte dook op in de Chinese metropool Wuhan, maar er zijn inmiddels ook besmettingen geconstateerd in andere Chinese steden en in het buitenland. Wat is het uitgebroken coronavirus en waarom hopen de Chinezen dat er vóór het Chinees Nieuwjaar een vaccin is gevonden?
www.nu.nl
Woonkamer stroomt vol met water na gesprongen waterleiding Sophiastraat
De woonkamer van een woning aan de Sophiastraat in Leiden is dinsdag volgelopen met water na een gesprongen waterleiding door werkzaamheden, zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio in gesprek met NU.nl.
www.nu.nl
Mede-verdachte: ‘Ik heb niemand van zijn vrijheid beroofd’
Tijdens de eerste pro forma-zitting in het proces-Ruinerwold dringt zich de kern van de zaak al indringend op: wat is nog zelfverkozen onder het juk van een strikt religieuze opvoeding, waarin contact met de buitenwereld ‘onrein’ is?
www.volkskrant.nl
Winter gaat als nachtkaars uit, échte kou in februari lijkt uitgesloten
Het lijkt erop dat deze winter als een nachtkaars uitgaat. Ook de weersverwachtingen voor februari laten "totaal geen signalen van enige kou van betekenis zien", zegt meteoroloog Raymond Klaassen van Weerplaza.
www.nu.nl
Trump wil wereldwijd biljoen bomen planten tegen klimaatverandering
De Verenigde Staten scharen zich achter het initiatief om wereldwijd een biljoen (1.000 miljard) bomen te planten om klimaatverandering tegen te gaan, zegt de Amerikaanse president Donald Trump dinsdag aan de start van het World Economic Forum (WEF, Wereld Economisch Forum) in het Zwitserse Davos.
www.nu.nl
Minderjarige Nederlander aangeklaagd voor aanvallen op gameservers Ubisoft
Een minderjarige Nederlandse jongen is deze week aangeklaagd door gameontwikkelaar Ubisoft voor het aanbieden van DDoS-diensten. Met de service van de Nederlander konden gebruikers servers van het Ubisoft-spel Rainbox Six Siege aanvallen.
www.ad.nl
In deze wijken worden de meeste auto-inbraken gepleegd
Het aantal geregistreerde auto-inbraken in Amsterdam daalde vorig jaar met vijftien procent. Alleen rond het Museumplein, in de Stadionbuurt en rondom het Olympisch waren drie tot vier keer zoveel inbraken.
1 h
www.parool.nl
De winter lijkt alweer voorbij (als hij er al ooit is geweest)
Slecht nieuws voor de winterfan die zijn laatste hoop op februari had gevestigd. In de nieuwe 30 daagse verwachting van Weerplaza zien we totaal geen signalen van kou. ,,Het lijkt er dan ook op dat deze meteorologische winter als een nachtkaars uitgaat zover die überhaupt al was aangegaan”, concludeert Raymond Klaassen.
1 h
www.ad.nl
Oud-rechter Westenberg moet 1,4 miljoen euro betalen aan advocaat om smaad
Oud-rechter Hans Westenberg moet 1,4 miljoen euro plus rente betalen aan de Rotterdamse advocaat Hugo Smit, heeft het gerechtshof in Den Bosch bepaald. Westenberg heeft Smit onterecht beschuldigd en daardoor de eer en goede naam van de advocaat aangetast. De zaak gaat over een telefoongesprek dat Westenberg en Smit voerden naar aanleiding van een rechtszaak over Schiphol, de zogeheten Chipshol-zaak. In een boek van journalist Micha Kat sprak Smit over dit gesprek. Hij zei dat Westenberg in de zaak uitvoerig belde met hem en andere advocaten, wat verboden is. Westenberg ontkende dat het gesprek met Smit had plaatsgevonden en startte een rechtszaak tegen Smit, Kat en de uitgever van het boek. In 2009 trok hij de procedure in, waarop Smit zelf een rechtszaak aanspande tegen Westenberg en de Raad voor de rechtspraak. De raad steunde de oud-rechter en noemde Smits handelen "schadelijk voor de rechtspraak". Het hof oordeelde in 2017 al dat Westenberg en de Raad voor de rechtspraak Smit ten onrechte hadden beschuldigd. Het telefoongesprek had wel degelijk plaatsgevonden. 'Onvoldoende gefundeerd en onjuist' De raad gaf eind 2018 toe dat beschuldigingen aan het adres van Smit "onvoldoende gefundeerd en later ook onjuist bleken". Dat gebeurde een week na een uitspraak van de Hoge Raad waarin definitief werd vastgesteld dat Westenberg en de Staat onrechtmatig hadden gehandeld jegens Smit. Het gerechtshof heeft na het oordeel in 2017 de partijen de gelegenheid gegeven om onderling een regeling te treffen over een schadevergoeding. Dat is niet gelukt. Het hof heeft daarom de verschillende schadeposten van Smit beoordeeld. Alleen al wat betreft het inkomen heeft Smit volgens het hof 1,15 miljoen euro schade geleden. Dat bedrag wordt vermeerderd met een schadevergoeding voor proceskosten en reputatieschade. De Staat moet Smit een schadevergoeding van 5000 euro betalen voor reputatieschade.
1 h
nos.nl
Renault komt met goedkope(re) elektrische auto, gebaseerd op de Twingo
Renault komt nog dit jaar met een nieuwe, volledig elektrische auto: de Twingo Z.E. Hij moet kopers over de streep trekken die de bestaande Renault Zoe te duur vinden.
1 h
www.ad.nl
Sophie (18) zat op ‘magisch’ Iers privé-eiland waar nu 23.000 mensen willen werken
’s Ochtends wakker worden op je eigen eiland met een prachtig uitzicht over groene velden en de ruige Atlantische Oceaan. Dat droombeeld veroorzaakte afgelopen week een storm aan sollicitaties bij de eigenaren van het eiland Great Blasket. Sophie van Meeteren (18) werkte afgelopen zomer op het eiland en is lyrisch. ‘Je doet echt een stap terug in de tijd.’
1 h
www.ad.nl
Aanpak wereldwijde verspreiding antibioticaresistentie mislukt
Het stoppen van de wereldwijde verspreiding van antibioticaresistentie lukt onvoldoende. Steeds minder farmaceutische bedrijven ontwikkelen nieuwe antibiotica. Dat blijkt uit onderzoek van de Access to Medicine Foundation naar de bijdrage van de dertig meest relevante bedrijven voor de bestrijding van antibioticaresistentie. Twee grote farmaceuten, Novartis en Sanofi, zijn recent gestopt met de ontwikkeling van antibiotica. Twee kleinere bedrijven die er ook aan werkten, gingen failliet. Bovendien zijn nieuwe én bestaande middelen veelal niet beschikbaar in arme landen waar ze het hardst nodig zijn. Resistente bacteriën alleen behandelbaar in ziekenhuis Antibioticagebruik leidt onvermijdelijk tot resistentie. Antibiotica doden bacteriën die gevoelig zijn voor hun werking. Bacteriën met een gen dat hen ongevoelig maakt voor het gebruikte antibioticum overleven. Ze geven hun eigenschappen door aan hun nageslacht, maar ook aan andere bacteriesoorten. Zo verspreidt resistentie zich. Bacteriën kunnen resistent zijn tegen verschillende typen antibiotica, dat heet multiresistentie. Mensen kunnen (multi-)resistente bacteriën binnenkrijgen via voedsel en kunnen die ook aan anderen doorgeven bijvoorbeeld door na toiletbezoek geen handen te wassen. Door reizen en internationale handel in voedsel gaat antibioticaresistentie de wereld over. Infecties door zo'n multiresistente bacterie zijn vaak moeilijk behandelbaar en uitsluitend in het ziekenhuis. In Nederland is antibioticaresistentie dankzij het jarenlange goede infectiepreventiebeleid en het zuinige antibioticagebruik onder controle. De onafhankelijke stichting Access to Medicine Foundation doet vanuit Amsterdam al jaren onderzoek naar wat farmaceuten doen om de beschikbaarheid van medicijnen wereldwijd te vergroten. Dit is het tweede rapport over antibiotica. Ook stappen vooruit De meeste bedrijven reinigen intussen hun afvalwater zodat rest- en afvalstoffen van antibioticaproductie niet meer rechtstreeks het milieu in spoelen. En een groeiend aantal bedrijven hebben het pluggen van antibiotica bij artsen stopgezet. Ze hebben bonussen voor verkopers losgekoppeld van hun omzet of zetten geen verkopers meer in om antibiotica aan artsen te slijten. Er zijn 51 antibiotica en middelen tegen schimmelinfecties in vergevorderd stadium van ontwikkeling die op de prioriteitenlijst van Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) staan. Bij 32 gaat het om nieuwe antibiotica. Dat lijkt veel, maar het is onzeker of ze daadwerkelijk de markt halen. Verder zegt de WHO in een recent rapport dat de meeste nieuwe middelen weinig toevoegen aan de bestaande. Bovendien richten maar twee nieuwe antibiotica zich tegen de multiresistente bacteriën die het dringendst aangepakt moeten worden. Dat zijn meestal gewone darmbacteriën met een van de tientallen bekende genen die ze ongevoelig maken voor vrijwel alle antibiotica. De infecties die ze veroorzaken zijn ernstig en vaak dodelijk. Het risico is het grootst voor mensen met weinig weerstand: pasgeboren baby's, kankerpatiënten, mensen die net zijn geopereerd en ouderen. Beschikbaarheid van antibiotica Nieuwe antibiotica maken is ingewikkeld en tijdrovend en de kans op mislukking is aanzienlijk. Daarom is het minstens zo belangrijk dat zoveel mogelijk mensen toegang hebben tot bestaande antibiotica. Op dat vlak is er nog veel te winnen, stelt de Access to Medicine Foundation. Farmaceuten hebben maar veertien van dertig oudere antibiotica die nog goed werken in lagelonenlanden geregistreerd. Bij de antibiotica die eraan komen en waarop al een patent rust, is het beeld identiek. Maar voor drie van de dertien is markttoelating gevraagd in meer dan tien arme landen. In landen met de grootste behoefte aan die antibiotica, zijn of komen ze dus niet beschikbaar. Koplopers maken onvoldoende het verschil Er zijn bedrijven die veel initiatieven hebben ontplooid tegen antibioticaresistentie. GSK komt bij Access to Medicine als beste uit de bus, ook al omdat het bedrijf in zijn eentje de helft van alle nieuwe middelen tegen infecties in ontwikkeling heeft. Pfizer eindigt als tweede, onder meer omdat het bedrijf als eerste data over het ontstaan van resistenties deelt in een open database. Johnson & Johnson volgt Pfizer op de voet, vooral dankzij het belangrijke werk op het gebied van tuberculose, zoals trainingsprogramma's voor artsen. Maar de inspanningen van de kopgroep zijn onvoldoende om antibioticaresistentie echt terug te dringen. Daarvoor doet de farmaceutische sector als geheel te weinig. De industrie zelf erkent het probleem. In een vorige week gepubliceerd rapport zegt een samenwerkingsverband van farmaceutische bedrijven tegen antibioticaresistentie dat er veel te weinig geïnvesteerd wordt in de dure, laatste fase van de ontwikkeling van antibiotica. Daardoor sneuvelen mogelijk veelbelovende chemische verbindingen al vroeg. De bedrijven willen dat overheden de ontwikkeling van nieuwe antibiotica meer gaan stimuleren.
1 h
nos.nl
Politie valt woning van pedoclub Martijn in Hengelo binnen
De politie heeft vanmiddag in Hengelo een inval gedaan in de woning van Marthijn, voorzitter van de verboden pedofielenvereniging Martijn. Er zijn meerdere agenten ter plaatse, ook de recherche is aanwezig.
1 h
www.ad.nl
Vader verdacht van doden negen maanden oude dochter
Tegen een 39-jarige man uit Hengelo is een gevangenisstraf van zes jaar geëist voor het doden van zijn dochtertje van negen maanden. Het baby'tje werd op 21 februari 2016 naar het ziekenhuis gebracht, waar ze een dag later overleed. Ze had bloedingen in haar hersenen, netvliesbloedingen en botbreuken. Volgens de officier van justitie heeft de verdachte het kind met kracht geslagen, geschud of van zich af gegooid. De officier zegt dat de man daarmee het risico heeft genomen dat zijn dochter kwam te overlijden en daarom wordt hem doodslag ten laste gelegd. Vliegtuigje spelen De man ontkent alles, meldt RTV Oost. Hij zegt dat hij vliegtuigje speelde met zijn dochter, toen hij over een drempel struikelde en het meisje op haar hoofd viel. De officier noemt dat verhaal ongeloofwaardig, onder meer omdat de man niet meteen 112 heeft gebeld.
1 h
nos.nl
Britse onderzoekers vinden cel die kan helpen kanker te elimineren
Wetenschappers van de Cardiff University hebben een grote stap gezet in het onderzoek naar de genezing van kanker. Zij hebben hun ontdekking deze week gemeld in een publicatie in het blad Nature Immunology.
1 h
www.nu.nl
‘Nieuwe IS-leider leidde het ontvoeren en verkrachten van Yezidi-vrouwen’
De opvolger van de vorig najaar gedode Al-Baghdadi is een Irakees die tot de Turkmeense minderheid behoort. Hij wordt omschreven als een van de voornaamste IS-ideologen.
1 h
www.nrc.nl
Frank van der Lende vindt imago van nonchalante flierefluiter 'tof'
Radio-dj Frank van der Lende vindt het imago van nochalante flierefluiter dat aan hem kleeft fijn. Het moet juist de bedoeling zijn radioprogramma spontaan is, vertelt de 3FM-dj in gesprek met Beau Monde.
1 h
www.nu.nl
Meghan Markle straalt tijdens eerste wandeling terug in Canada
Meghan Markle (38) is duidelijk blij om weer ‘thuis’ te zijn. Tijdens een wandeling op Vancouver Island - de eerste keer dat ze er met Archie in het openbaar werd gespot - ziet ze er gelukkiger uit dan ooit. Ze is zelfs weer herenigd met haar oude hond.
1 h
www.ad.nl
Nantes in 'Argentijns' shirt als eerbetoon aan Sala
De Franse voetbalclub FC Nantes verruilt het traditionele geel-groene shirt eenmalig voor een tenue in de kleuren van de Argentijnse vlag. In de competitiewedstrijd zondag tegen Girondins Bordeaux speelt Nantes in een wit shirt met blauwe strepen, als eerbetoon aan Emiliano Sala.
1 h
www.ad.nl
Amerikaanse vader in ‘beschermingsmodus’ wurgt coyote die zoontje (2) aanvalt
Een coyote heeft in het Amerikaanse New Hampshire een aanval op een 2-jarig jongetje met de dood moeten bekopen. De vader van het jochie greep onmiddellijk in toen de wolfachtige zijn tanden in de jas van het jongetje zette en wurgde de coyote met zijn blote handen.
1 h
www.ad.nl
Vleeswarenfabriek Offerman sluit deuren definitief na listeriadrama
De besmetting met de levensgevaarlijke bacterie is te hardnekkig.
1 h
www.parool.nl
Fabriek Offerman sluit deuren definitief na listeria in vleeswaren
‘Listeriaslagerij’ Offerman in Aalsmeer sluit definitief de deuren. De besmetting met de levensgevaarlijke bacterie is zo hardnekkig, dat de Belgische eigenaar het bijltje erbij neer gooit. Zestig werknemers verliezen hun baan.
1 h
www.ad.nl
Tino Martin zegt tweede concert Carré af vanwege keelontsteking
Tino Martin heeft, nadat hij maandag wegens stemproblemen zijn concert in Carré moest afbreken, ook zijn concert van dinsdagavond in het Amsterdamse theater moeten annuleren. Het concert van maandag haalt de zanger in op 4 februari en voor het concert van dinsdag zoekt de zanger een vervangende datum, meldt hij dinsdag via Instagram.
1 h
www.nu.nl
Verdachte van doodsteken Bredase Megan (15) blijft langer vastzitten
De minderjarige verdachte van het steekincident in de Bilderdijkstraat in Breda, waarbij de vijftienjarige Megan overleed, blijft langer vastzitten. Dit is dinsdag bekendgemaakt bij de tweede pro-formazitting rondom deze zaak.
2 h
www.nu.nl
Advocaat wil meer onderzoek naar moordzaak Milica van Doorn
De advocaat van de Zaandammer Hüseyin A. (49), die is veroordeeld voor de verkrachting van en moord op Milica van Doorn in 1992, wil dat er in hoger beroep meer onderzoek wordt gedaan en meer getuigen worden gehoord.
2 h
www.parool.nl
Nederlandse 'fraudevader' (50) geeft toe Ierse belastingdienst nóg meer te hebben belazerd
De Nederlander Leendert S. die vorig jaar zomer schuldig is bevonden aan het bedonderen van de Ierse overheid, blijkt nog meer op zijn kerfstok te hebben. In de rechtbank in Dublin bekende de 50-jarige vader van twee dat hij jarenlang kindertoeslag had ontvangen, terwijl hij niet in Ierland woonde. Daarmee peuterde hij bij de Ierse belastingdienst een bedrag van 18.000 euro los.
2 h
www.ad.nl
Centraal-Amerikaanse migranten waden grensrivier Mexico over
Honderden migranten uit Centraal-Amerika zijn maandag een grensrivier tussen Guatemala en Mexico overgestoken. Ze hopen de VS te bereiken.
2 h
www.nrc.nl
Jongen (15) opgepakt in Goes die mogelijk vuurwapen meenam naar school
De politie heeft dinsdag in Goes een vijftienjarige jongen aangehouden die een op een vuurwapen gelijkend voorwerp had meegenomen naar school. Het is nog niet bekend of het om een echt vuurwapen gaat.
2 h
www.nu.nl
Rotterdamse politiebrigadier aangehouden voor ambtelijke corruptie
Een 41-jarige Rotterdamse politiebrigadier is dinsdagochtend aangehouden op verdenking van het schenden van zijn ambtsgeheim, ambtelijke corruptie en computervredebreuk, meldt het Openbaar Ministerie (OM).
2 h
www.nu.nl
Voor fotograaf Chantal Heijnen is de diepe liefde voor New York verbonden aan Uncle Gil
2 h
www.volkskrant.nl
Verdachte aangehouden voor schietincident op Bas Jungeriusstraat in Zuid
Een 34-jarige man uit Delft is maandagavond aangehouden voor een schietincident donderdag rond 19.45 uur op de Bas Jungeriusstraat in het Rotterdamse stadsdeel Zuid. De man meldde zich zelf op het politiebureau.
2 h
www.nu.nl
Nieuwe aanhouding in onderzoek schietpartij in Utrechtse wijk Ondiep
De politie heeft dinsdag, in onderzoek naar een schietincident dat op 3 december 2018 plaatsvond in de Utrechtse wijk Ondiep, een nieuwe aanhouding verricht. Het gaat om een 48-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.
2 h
www.nu.nl
Iraanse politicus zet prijs op hoofd Trump: Drie miljoen voor wie hem doodt
Een Iraans parlementslid heeft een prijs op het hoofd van de Amerikaanse president Trump gezet. Politicus Ahmad Hamzeh heeft een beloning uitgeloofd van 3 miljoen dollar, zo'n 2,7 miljoen euro, voor wie Trump ombrengt. Hamzeh zei ook dat Iran niet bedreigd zou worden als het land nucleaire wapens had.
2 h
www.ad.nl