India helemaal klaar voor Oranje-koningspaar: ‘Maar maak alsjeblieft geen foto’s’

Het duurt nog een etmaal voordat koning Willem-Alexander en koningin Máxima in New Delhi landen voor een vijfdaags staatsbezoek, maar het land is er al wel helemaal klaar voor. Dat ziet onze koningshuisverslaggever Jeroen Schmale, die het koningspaar alvast vooruit is gereisd.
Load more
Go to source
unread news (Demo user)
unread news (Demo user)
Politie moet abseilend achter verdachte aan
6 m
www.telegraaf.nl
Deal tussen Jumbo en Marqt afgeketst door ruzie
6 m
www.telegraaf.nl
‘Mysterieuze’ Villa Trianon komt weer in beeld
Tussen de herenhuizen in het zuidelijke deel van de Bredase Baronielaan ligt achter een verweerd tuinhek en een dichte rij naaldbomen een mysterieuze villa. Maar het is de bedoeling dat het monumentale gebouw straks weer vol in beeld komt.
www.ad.nl
Oproep: terugkeren in de zorg, hoe is dat?
www.telegraaf.nl
Luchtvaartplan ’ambtelijke vingeroefening’
www.telegraaf.nl
Jennifer Aniston vindt Instagram frustrerend
Jennifer Aniston heeft dinsdag een Instagram-account geopend en kreeg zo veel volgers, dat ze een storing veroorzaakte. Sommige dingen vindt de actrice maar frusterend, zoals dat mensen uit “luiheid” alleen een hartje achterlaten in plaats van een reactie.
www.nu.nl
Col du VAM in Drenthe scherprechter bij komend NK wielrennen
De Nederlandse kampioenschappen wielrennen wordt volgend jaar in Drenthe gehouden. De Col du VAM, een berg die is aangelegd op een voormalig vuilnisbelt in het Drentse dorp Wijster, vormt het belangrijkste onderdeel van het parcours.
www.ad.nl
‘Door deze cijfers snap je die boeren wel’
www.telegraaf.nl
Donny Roelvink en Juvat Westendorp doen mee aan Dancing on Ice
Donny Roelvink en Juvat Westendorp doen mee aan het nieuwe ijsdansprogramma op SBS6. De realityster en de soapacteur zijn de eerste deelnemers die bekend zijn gemaakt.
www.nu.nl
Heineken-ontvoerder Boellaard biecht reeks misdrijven op
www.telegraaf.nl
‘Gezin Ruinerwold volgelingen van Moonsekte’
Het gezin dat jaren geïsoleerd zat in Ruinerwold, zou zijn aangesloten bij de Moonsekte, ook wel moonies genoemd. Ook de Oostenrijker Josef B., die het gezin vasthield, was lid van deze sekte. Het gezin en Josef B. kennen elkaar daar ook van. Dat zeggen bronnen tegen RTV Drenthe.
www.ad.nl
Haga Lyceum mist laatste kans om nieuw bestuur aan te stellen
Schooldirecteur Soner Atasoy schrijft donderdag aan onderwijsminister Slob dat een versnelde bestuursoverdracht „niet haalbaar” was.
www.nrc.nl
Kat beschuldigd van drugssmokkel in Russische gevangenis
Criminelen proberen op allerlei manieren drugs, telefoons of wapens de gevangenis in te smokkelen. Maar in een gevangenis in Rusland is wel een heel creatieve manier gebruikt om aan drugs te komen.
www.rtlnieuws.nl
Nieuw Bevrijdingspad in Zeeuws Nieuwdorp wordt zaterdag geopend
Het nieuwe Bevrijdingspad dat over Walcheren en Zuid-Beveland loopt, wordt zaterdag geopend bij het Bevrijdingsmuseum in het Zeeuwse Nieuwdorp. De wandelroute is 135 kilometer lang en volgt de route die de bevrijders in de Tweede Wereldoorlog ook hebben afgelegd.
www.nu.nl
Eerste volledig elektrische Volvo aangekondigd
Tot nu toe kwam Volvo alleen met plug-in hybrides, maar nu heeft het bedrijf zijn eerste volledig elektrische auto onthuld. De nieuwe XC40 verschijnt in het derde kwartaal van 2020.
www.rtlnieuws.nl
1400 treinreizigers gestrand tussen Leiden en Hoofddorp
Ruim 1400 reizigers zijn vanochtend uit drie treinen gehaald. Ze konden niet verder reizen vanwege een kapotte bovenleiding tussen Hoofddorp en Leiden. Omroep West schrijft dat de reizigers zijn overgestapt op treinen die zonder bovenleiding kunnen rijden. De drie gestrande treinen worden weggesleept. Vanwege de breuk in de bovenleiding is er tijdelijk geen treinverkeer mogelijk tussen Hoofddorp en Leiden. De NS zet tot zeker 13.30 bussen in tussen Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Sassenheim en Leiden Centraal. Reizigers tussen Den Haag Centraal en Schiphol kunnen reizen via Utrecht Centraal. Hoe de schade aan de bovenleiding kon ontstaan, is nog niet bekend.
nos.nl
Vijf tramhaltes worden uitgerust met teksten uit liedjes over de stad
Vijf tramhaltes in Amsterdam worden uitgerust met teksten uit liedjes over de stad, zoals uit 'Rembrandtplein' van Willy Alberti.
www.nu.nl
Heel bemoedigend, nu de details, zegt Rutte over brexit-deal
Premier Rutte noemt het heel bemoedigend nieuws dat er een akkoord is over de brexit. "Nu moeten we de details bestuderen", voegde hij eraan toe, maar op zichzelf is het zeer bemoedigend. We zijn er heel blij mee." Rutte gaf commentaar in Brussel, waar hij met zijn liberale collega's arriveerde voor een voorbespreking voor de tweedaagse Europese top die zal worden gedomineerd door de brexit en de Turkse inval in Syrië. De Finse premier Antti Rinne reageerde sceptischer. Hij zei dat de bal nu bij het Britse Lagerhuis ligt, dat zaterdag in een speciale zitting bijeenkomt. "Ik hoop dat de brexitdeal ditmaal door het parlement komt", zei hij verwijzend naar de mislukte pogingen van premier Johnsons voorganger Theresa May om een brexitdeal door het Lagerhuis te loodsen. "Erger dan May" Op voorhand ziet het er ook voor Johnson niet goed uit. De Noord-Ierse DUP heeft zich al tegen het akkoord gekeerd, waardoor het voor Johnson nog moeilijker wordt een meerderheid te krijgen, en Labour-leider Corbyn noemt de brexitdeal van Johnson nog erger dan die van May. Ook Guy Verhofstadt, die namens het Europees parlement mee-onderhandelde, benadrukt dat de Britten het akkoord nu nog wel moeten goedkeuren.
nos.nl
De analyse van onze vrouw in Londen: ‘Geen deal, maar uitstel en verkiezingen’
Na lang onderhandelen is er weer een nieuwe brexitdeal. Toch waarschuwt Suse van Kleef, correspondent voor het AD in Londen, voor al te veel optimisme. ,,Ik zet mijn geld op uitstel.”
www.ad.nl
’Spookgezin had banden met Moon-sekte’
www.telegraaf.nl
IOC overvalt Tokio met marathon naar Sapporo
www.telegraaf.nl
'Oude Amazon Echo was lange tijd te hacken via bekende kwetsbaarheid'
Oude smarthomeapparaten van Amazon waren lange tijd te hacken via een al bekende kwetsbaarheid in wifisystemen die miljoenen gebruikers trof, ontdekte cybersecuritybedrijf ESET.
www.nu.nl
Jaap de Vries van dj-duo Zonderling: 'Ik neem mijn ouders mee naar ADE'
Tijdens Amsterdam Dance Event (ADE) komt bijna de gehele dancewereld naar onze hoofdstad om te draaien, maar ook om te netwerken en te genieten van alles wat er die week georganiseerd wordt. NU.nl spreekt met enkele bekende namen over hun invulling van de week. Deze keer: de dj van Zonderling (echte naam Jaap de Vries).
www.nu.nl
Bertens knokt zich naar kwartfinales Moskou
Tennisster Kiki Bertens heeft haar kansen om zich op eigen kracht te kwalificeren voor de WTA Finals in leven gehouden. De 27-jarige Westlandse ontsnapte in de tweede ronde van het indoortoernooi in Rusland tegen Kaia Kanepi uit Estland aan uitschakeling. Bertens trok de grillige partij met pijn en moeite naar zich toe: 4-6 6-3 7-5.
www.rtlnieuws.nl
Britt Dekker biedt kijkje in hectisch leven in nieuwe tv-serie
In de nieuwe SBS6-serie Opgezadeld met Britt krijgt Nederland binnenkort een kijkje achter de schermen van het drukke leven van Britt Dekker. Dat maakte de zender vandaag bekend.
www.ad.nl
Wat doet Den Haag met vreugdevuren? 'Je moet je niet laten chanteren'
Burgemeester Krikke is afgetreden, maar nog steeds zijn de ogen van Den Haag vandaag gericht op het raadsdebat over de vreugdevuren. De vraag die op tafel ligt: kunnen de vreugdevuren dit jaar wel doorgaan? En zo niet, wat is het alternatief?
www.rtlnieuws.nl
Lungendonksebaan in Mierlo volgend jaar aangepast
De Lungendonksebaan in Mierlo gaat vanaf 2020 aangepast worden. De werkzaamheden starten in de loop van 2020 en duren naar verwachting acht tot twaalf weken.
www.nu.nl
’Zonvakantie’ in Spanje en Frankrijk valt in het water
www.telegraaf.nl
Ekoplaza neemt supermarktketen Marqt over, minstens negen winkels sluiten
Supermarktketen Marqt wordt overgenomen door Udea. Dat is het moederbedrijf van de biologische supermarktketen Ekoplaza. Een meerderheid van de aandeelhouders in Marqt steunt de deal. Marqt stond al een tijd te koop. Het bedrijf, dat vooral vestigingen heeft in de grote steden, leed verlies. De nieuwe eigenaar zegt dat van de 21 vestigingen er 9 tot 11 zullen sluiten. "In eerste instantie zal het aantal winkels het komende jaar teruggaan naar een gezonde basis van rendabele zaken, om vanuit hier weer verder te kunnen gaan bouwen," staat in een persbericht. De keten zal gaan focussen op kleinere winkels. Marqt werd in 2008 opgericht, het bedrijf verkoopt duurzaam en biologisch eten en had een relatief duur imago. Eerder werd al besloten om twee grote filialen te sluiten. Oprichter is tegen Oprichter en aandeelhouder Quirijn Bolle is tegen de overname door Ekoplaza, meldt NRC. Vandaag dient er een kort geding tegen Bolle van voorstanders van de overname. Ze willen dat hij zijn medewerking verleent aan de overname. "Via juridische weg zal nog een formele bekrachtiging van dit besluit worden gevraagd bij de aandeelhouders van Marqt die nog niet hebben getekend", zeggen de bedrijven hierover. Omdat hij geen meerderheidsaandeelhouder is kan Bolle de overname waarschijnlijk niet tegenhouden.
nos.nl
Politie doet opnieuw onderzoek in boerderij Ruinerwold
De forensische opsporing doet ook vandaag onderzoek in de boerderij waar gisteren een gezin werd aangetroffen dat al jarenlang in een afgesloten ruimte zou zitten. Vanmiddag wordt Josef B., die gisteren werd opgepakt in verband met de zaak, voorgeleid.
www.rtlnieuws.nl
Idealistische straatartiest Banksy eist alsnog zijn copyright op
Jarenlang had Banksy lak aan auteursrecht. ‘Copyright is for losers’, was een van motto’s die de anonieme straatkunstenaar op muren had gezet. Maar vanaf donderdag is daar verandering in gekomen: Banksy heeft een webshop geopend om zijn auteursrecht te beschermen.
www.volkskrant.nl
Analyse: DUP opnieuw spelbreker voor Boris?
1 h
www.telegraaf.nl
Bertens bereikt kwartfinales in Moskou en houdt zicht op WTA Finals
Kiki Bertens heeft donderdag goede zaken gedaan in haar strijd om deelname aan de prestigieuze WTA Finals. Ze boekte in de tweede ronde van het WTA-toernooi in Moskou een zwaarbevochten zege op Kaia Kanepi uit Estland.
1 h
www.nu.nl
’Vluchtelingenverdrag is paspoortautomaat’
1 h
www.telegraaf.nl
Bertens langs het randje van de afgrond
1 h
www.telegraaf.nl
Bertens langs randje van de afgrond
1 h
www.telegraaf.nl
Bertens houdt zicht op WTA-finals na moeizame zege in Moskou
Kiki Bertens is er met pijn en moeite in geslaagd om de derde ronde van het WTA-toernooi in Moskou te bereiken. De 27-jarige Nederlandse won in drie sets van Kaia Kanepi uit Estland: 4-6, 6-3, 7-5. Hierdoor houdt Bertens zicht op deelname aan de prestigieuze WTA-finals later deze maand in het Chinese Shenzhen.
1 h
www.ad.nl
Son over interland in Noord-Korea: ’Het was net oorlog’
1 h
www.telegraaf.nl
A16 bij Hazeldonk afgesloten door ongeval met twee vrachtwagens
Twee vrachtwagens zijn donderdag met elkaar in botsing gekomen op de A16 bij Hazeldonk in de richting van Breda. Een van de chauffeurs is hierbij gewond geraakt.
1 h
www.nu.nl
Zuid-Koreaan Son blij dat hij ongeschonden Noord-Korea uit is gekomen
De Zuid-Koreaanse aanvaller Son Heung-min is blij dat hij zonder blessure is teruggekeerd uit Pyongyang, waar zijn land de veelbesproken WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noord-Korea speelde.
1 h
www.ad.nl
Amerikaans Congreslid Elijah Cummings op 68-jarige leeftijd overleden
Cummings wekte als voorzitter van de toezichtcommissie van het Huis van Afgevaardigden de toorn van Trump, die hem fel bekritiseerde op Twitter.
1 h
www.nrc.nl
Friese advocaat staat verdachte van moord op Wiersum bij
Advocaat Tjalling van der Goot staat de verdachte bij die is opgepakt in verband met de moord op advocaat Derk Wiersum. Dat heeft het kantoor Anker & Anker waarvoor hij werkt bekendgemaakt.
1 h
www.ad.nl
Congreslid Cummings (68), die rol speelde bij impeachment, overleden
Het Democratische Congreslid Elijah Cummings is gestorven. Hij zat 23 jaar in het Congres en speelde een belangrijke rol bij de afzettingsprocedure tegen president Trump. Cummings overleed aan langdurige gezondheidsproblemen, berichten Amerikaanse media op basis van een verklaring van Cummings' kantoor. Het Congreslid uit de Amerikaanse staat Maryland is 68 jaar geworden. Cummings leidde onderzoeken naar de president, onder meer naar werkzaamheden van Trumps familieleden voor het Witte Huis. Onlangs haalde president Trump nog hard uit naar het Congreslid om zijn rol bij de impeachment-procedure.
1 h
nos.nl
Woningbouwsector waarschuwt voor crisis: ‘Stikstofregels nu versoepelen’
Er dreigt een crisis in de woningbouwsector en daarom moet het kabinet de stikstofregels voor woningbouw zo snel mogelijk versoepelen. Met die oproep hebben belangenorganisaties vanochtend in Den Haag een voorstel ingediend dat ervoor moet zorgen dat bijna alle projecten weer opgestart kunnen worden.
1 h
www.ad.nl
'Deze mieren zijn tien keer sneller dan Usain Bolt'
Het is midden op de dag in het zuiden van Tunesië. Zon hoog aan de hemel, het kwik stijgt tot 60 graden. Geen dier waagt het om buiten zijn hol te komen. Behalve dan de cataglyphis bombycina. Of in het Nederlands: de Saharische zilvermier. Onderzoekers ontdekten: dit is de snelste mier ter wereld. En dat is niet voor niets.
1 h
www.rtlnieuws.nl
Bredase componist viert 80e verjaardag met festival in Grote Kerk
De tachtigste verjaardag van de Bredase componist Daan Manneke wordt gevierd met een tweedaags festival in de Grote Kerk in Breda.
1 h
www.nu.nl
De laatste boeren keren vanmiddag huiswaarts, wat hebben ze geoogst in Den Haag?
Ook de laatste actievoerende boeren keren donderdagmiddag vanuit Den Haag huiswaarts. Op het Binnenhof gaat het debat over de stikstofuitstoot verder. De vraag is: wat hebben de boeren geoogst? Voorlopig vindt het kabinet nog steeds dat de stikstofuitstoot in Nederland moet verminderen en dat ook de boeren daaraan moeten bijdragen.
1 h
www.volkskrant.nl