Koeman wil (nog) geen nummer 10

De keuze voor Marten de Roon in plaats van Donny van de Beek leverde dé discussie rond Nederland – Noord-Ierland op. Bondscoach Ronald Koeman was daar uiteindelijk heel duidelijk over: ‘Frenkie de Jong functioneert goed omdat De Roon tactisch zijn positie kiest en houdt en Donny is meer iemand die ook weggaat en dat moeten we niet hebben.’
Load more
Go to source
unread news (Demo user)
unread news (Demo user)
Kans op Britse verkiezingen neemt toe
www.telegraaf.nl
Grote zorgen over regels chemische stoffen
www.telegraaf.nl
Lachen vergaat MAIK DE BOER na DIAGNOSE
www.telegraaf.nl
Woningen ontruimd na plofkraak in Spijkenisse
In Spijkenisse zijn enkele woningen ontruimd na een plofkraak. Iets na 4.00 uur werd een geldautomaat bij winkelcentrum 't Plateau opgeblazen. Bewoners van appartementen boven de plek van de plofkraak moeten hun huis uit. De hulpdiensten vrezen voor instortingsgevaar. Ook is niet duidelijk of er explosieven zijn achtergebleven. Het is de derde plofkraak in de regio Rijnmond in korte tijd. Eerder deze maand was er ook een plofkraak in een winkelcentrum in Spijkenisse. Een week geleden werd een geldautomaat bij een supermarkt in Vlaardingen opgeblazen. Twee verdachten werden later op de dag aangehouden in Amsterdam.
nos.nl
Vaker strijd in huis door gamende kinderen
Fortnite, Forza óf Pokémon? Veel kinderen zijn niet weg te slaan bij hun spelcomputer, dit tot frustratie van veel ouders. 86 procent van de ouders zegt wel eens onenigheid te hebben met de kids over hun gamegedrag.
www.ad.nl
‘Bevries collegegeld om daling koopkracht studenten te compenseren’
Studenten hebben volgens studentenorganisatie Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) het komend jaar minder te besteden. Studenten aan een universiteit zien hun koopkracht komend jaar met 0,91 procent dalen en hbo’ers met 0,42 procent. Om die koopkrachtdaling te compenseren, moet het collegegeld worden vastgezet.
www.ad.nl
Dit is de snelste elektrische auto ter wereld
Een Porsche Taycan? Een Tesla Model S? Nee, de snelste elektrische productiewagen ter wereld is een... Corvette C7?
www.ad.nl
Halbe Zijlstra wilde Ivo Opstelten al eerder ‘een duwtje’ geven, blijkt uit Opsteltens biografie
Een half jaar voordat Ivo Opstelten tussentijds opstapte als minister van Veiligheid en Justitie, vond toenmalig VVD-fractieleider Halbe Zijlstra al dat de VVD-coryfee de eer aan zichzelf moest houden. Dat blijkt uit het boek Opstelten. Een leven in het openbaar bestuur, dat vandaag verschijnt.
www.volkskrant.nl
Recordhoeveelheid schade in Amerikaanse staat Texas door negen tornado's
De verzekeringsraad van de Amerikaanse staat Texas schat dat negen tornado's, die in de nacht van zondag op maandag rondom de stad Dallas raasden, voor bijna 2 miljard dollar - zo'n 1,8 miljard euro - aan schade hebben veroorzaakt. Dat zou een record zijn voor de staat, aldus het onderzoeksbureau.
www.nu.nl
Borstkanker ontdekt bij Britse toerist door warmtecamera
De 41-jarige Bal Gill kwam er op zeer bijzondere wijze achter dat ze borstkanker had. Tijdens een bezoek aan een museum in Edinburgh stond ze met haar kinderen voor een warmtecamera, toen ze opeens zag dat een plek op haar linkerborst een hele andere kleur had. Ze kwam gelukkig snel in actie.
1 h
www.rtlnieuws.nl
Ford tempert winstverwachting door tegenvallers in China en de VS
Ford verwacht niet meer tussen de 7- en 7,5 miljard dollar winst te maken dit jaar en stelt de winstverwachting naar beneden bij. Matige verkoopresultaten in China en prijsdruk in de Verenigde Staten zorgen ervoor dat het bedrijf nog op 6,5- tot 7 miljard rekent.
1 h
www.nu.nl
PSV kan in Europa League grote stap zetten
PSV kan donderdagavond in de thuiswedstrijd tegen LASK Linz in de Europa League een belangrijke slag slaan. Met de derde opeenvolgende zege in groep D komt kwalificatie voor de volgende ronde heel dichtbij. De Oostenrijkse ploeg staat na twee duels op drie punten. PSV heeft nog wat goed te maken voor de eerste competitienederlaag afgelopen zaterdag bij FC Utrecht (3-0). De aftrap in Eindhoven is om 21.00 uur.
1 h
www.rtlnieuws.nl
Na Tour presenteert ook Giro routeschema
Met het bekend worden van het routeschema van de Ronde van Italië donderdagnamiddag kan het speculeren beginnen wanneer Tom Dumoulin zijn rentree maakt in een grote ronde. Dit jaar koos de Limburger nog voor een piek in de Giro, een plan dat door een val in de vierde etappe in duigen viel. Voor volgend jaar lijkt de uitdaging toch opnieuw in Italië te liggen. Als alles klopt zal de Giro d'Italia drie individuele tijdritten tellen, terwijl er in de Tour maar één keer tegen de klok wordt gereden.
1 h
www.rtlnieuws.nl
Amnesty: leger Myanmar begaat nog altijd gruweldaden
Het leger van Myanmar blijft zich schuldig maken aan gruweldaden tegen verschillende etnische minderheden in het land. De meldt Amnesty International, dat zegt bewijzen te hebben van oorlogsmisdaden en andere militaire inbreuken tegen etnische groepen in het noorden van Myanmar.
2 h
www.ad.nl
Recordschade in Texas door reeks tornado's
Negen tornado's die in de nacht van zondag op maandag over het gebied rond de Amerikaanse stad Dallas trokken, hebben voor 1,8 miljard euro aan schade veroorzaakt. Dat is een record voor de staat Texas, aldus de Insurance Council of Texas. De schatting is volgens het schadeinventarisatiebureau nog "behoorlijk conservatief". De tornado's trokken bomen uit de grond, gevels van huizen en knakten elektriciteitspalen. Het vorige schaderecord stamt uit 2015, toen een tornado in een voorstad van Dallas een spoor van vernieling achterliet en in totaal tien levens eiste. Bij de tornado's van afgelopen weekeinde vielen geen doden. Erg veel geluk Burgemeester Eric Johnson van Dallas zei dat zijn stad "erg veel geluk" heeft gehad. De tornado's trokken over Dallas toen er veel mensen al thuis waren en ook nog eens tijdig waren gewaarschuwd voor het natuurgeweld. Bij andere tornado's in de staten Arkansas en Oklahoma kwamen afgelopen weekeinde vier mensen om het leven.
2 h
nos.nl
Oud-minister Opstelten: 'Ik maakte cruciale fouten bij bonnetjesaffaire'
Oud-minister van Justitie Ivo Opstelten geeft toe dat hij cruciale fouten heeft gemaakt in de zogeheten bonnetjesaffaire, die in 2015 uiteindelijk leidde tot het opstappen van zowel Opstelten als staatssecretaris Fred Teeven. Later kostte het ook de baan van justitieminister Ard van der Steur.
2 h
www.nu.nl
Oud-minister Opstelten in biografie: 'Ik zat fout in bonnetjesaffaire'
Vandaag verschijnt er een biografie van oud-minister Ivo Opstelten, waarin hij toegeeft dat hij met de bonnetjesaffaire een 'reeks blunders' beging. Dat vond ook zijn vrouw: "Nou Stelten, dat was wel ongeveer het stomste wat je zeggen kon."
2 h
www.rtlnieuws.nl
Oud-minister Opstelten geeft fouten toe in bonnetjesaffaire
Oud-minister van Justitie Ivo Opstelten geeft toe dat hij fouten heeft gemaakt in de zogenoemde bonnetjesaffaire. Dat zegt de oud-politicus in de biografie die vandaag over hem verschijnt, aldus het AD. Opstelten verwijt zichzelf onder meer adviezen te hebben genegeerd van zijn ambtenaren om niet te speculeren over de kwestie. Zo gokte hij tijdens een debat welk bedrag er ongeveer geschikt was met crimineel Cees H. In de biografie noemt Opstelten dat "enorm stom", iets dat hem bij thuiskomst na het debat ook meteen werd verteld door zijn vrouw. "Dat was wel ongeveer het stomste wat je zeggen kon", vertrouwde ze hem toe. Dubieuze deal In 2015 stapte Opstelten samen met zijn staatssecretaris Fred Teeven op vanwege de affaire rond de deal met H., die draaide om een geheime, dubieuze schikking die Teeven als officier van justitie sloot met de drugshandelaar in 2000. Het was lang onduidelijk welk bedrag er aan H. was overgemaakt. Minister Opstelten had het aanvankelijk over 1,25 miljoen gulden, maar de advocaten van H. zeiden dat het om zo'n 5 miljoen gulden ging. De minister hield lang vol dat er geen afschrift of bonnetje meer was van de bedragen die de staat aan H. overmaakte. Maar er bleek wel degelijk schriftelijk bewijs te bestaan, zo onthulde tv-programma Nieuwsuur. Vanwege de zaak stapte naast Opstelten en Teeven later ook nog justitieminister Ard van der Steur op.
2 h
nos.nl
Lizzo ontkent plagiaat en klaagt producers aan
Flinke bonje tussen Lizzo en producers Justin en Jeremiah Raisen. De mannen beschuldigen de zangeres van plagiaat, iets wat Lizzo ontkent. Volgens Justin en Jeremiah zou ze muziekakkoorden en een tekst overgenomen hebben voor haar nummer Truth Hurts.
2 h
www.ad.nl
Oud-minister Opstelten: Ik zat fout in bonnetjesaffaire
Na drie jaar te hebben gezwegen over zijn aftreden als VVD-minister van Justitie en Veiligheid doorbreekt Ivo Opstelten zijn zelfverkozen stilte. Hij geeft toe fouten te hebben gemaakt in de bonnetjesaffaire die uitmondden in zijn aftreden.
3 h
www.ad.nl
Britse politie begonnen met identificatie lichamen ramptruck
De Britse politie is begonnen met de identificatie van de 39 lichamen die gisteren zijn gevonden in een container op een industrieterrein in het Engelse Grays. Bij de bestuurder van de vrachtwagen worden intussen huiszoekingen gedaan.
3 h
www.rtlnieuws.nl
Rose McGowan klaagt Harvey Weinstein aan voor afpersing
Harvey Weinstein heeft een nieuwe aanklacht aan zijn been. Rose McGowan, die de gevallen filmproducent ook beschuldigt van verkrachting, heeft hem nu ook voor de rechter gesleept vanwege afpersing. Dat melden verschillende Amerikaanse media. De actrice zei eerder al dat Weinstein en zijn advocaten er alles aan deden zodat zij haar mond zou houden over het vermeende misbruik.
3 h
www.ad.nl
Aantal asielzoekers neemt iets toe, vooral uit Syrië
Het afgelopen kwartaal is het aantal asielzoekers en nareizigers weer licht toegenomen. Vooral meer mensen uit Syrië zijn naar Nederland gekomen, meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND).
3 h
www.ad.nl
Identificatie slachtoffers truckdrama Engeland begonnen
De Britse politie is begonnen met het identificeren van de 39 lichamen die gisteren werden aangetroffen in een vrachtwagen op een industrieterrein in de plaats Grays, ten oosten van Londen. Het voertuig is verplaatst naar een nabijgelegen havengebied, waar de lichamen uit de truck worden gehaald. Een woordvoerder van de politie van Essex laat aan de BBC weten dat het identificeren van de 38 volwassenen en een tiener de hoogste prioriteit heeft, maar ze waarschuwde tegelijk dat het proces veel tijd zal kosten. Om die reden kan de politie nog niet zeggen of de slachtoffers migranten zijn, zoals wordt vermoed. Invallen De 25-jarige bestuurder van de vrachtwagen, de Noord-Ier Mo Robinson, is aangehouden en wordt verdacht van moord. De politie in Noord-Ierland heeft inmiddels op twee plaatsen huiszoekingen gedaan. De politie gaat ervan uit dat de oplegger van de vrachtwagen afkomstig is uit Bulgarije en met de ferry van Zeebrugge (België) naar de haven van Purfleet is gegaan, vlakbij Grays. Robinson kwam met zijn vrachtwagen vanuit Noord-Ierland de oplegger halen in Purfleet. Kort nadat hij de oplegger had opgepikt, werd de politie gebeld. Vervolgens werden de lichamen ontdekt. In Groot-Brittannië is met afschuw gereageerd op de lugubere vondst. Premier Johnson sprak over een "onvoorstelbare en hartverscheurende" tragedie. Bekijk hieronder de reactie van de Britse premier Johnson op het truckdrama: Britse vluchtelingenorganisaties organiseren vanavond een wake voor de slachtoffers in Grays. Ook vindt er een herdenking plaats in Londen, vlakbij het ministerie van Binnenlandse Zaken.
3 h
nos.nl
Neerslachtigheid opJustitie en Veiligheid
De follow up is een ongemakkelijk genre. Je peilt reacties op een eigen stuk – ‘rondje Kamerleden’ –, en het resultaat is vaak dat ze ‘opheldering’ vragen, hoewel je ook wel weet…
4 h
www.nrc.nl
‘Waarom ga jij naar Dunkeldeutschland?’
Het levendige Jena vecht tegen stereotypes die bestaan over het ‘arme’ en ‘intolerante’ Oost-Duitsland. De bloeiende economie trekt veel arbeidsmigranten. Maar nog niet iedereen voelt zich welkom.
4 h
www.nrc.nl
EU moet Johnson tijd gunnen knoop te ontwarren
En dan gaat dat Britse parlement eindelijk in principe akkoord met Brexit, na al die moeite, na diverse mislukte aanlopen, na opkomst en ondergang van een premier, na…
4 h
www.nrc.nl
Je niet ergeren maakt alles soms nog erger
Gisteren fietste ik in het centrum van Amsterdam achter een koets met een voortsjokkend paard dat duidelijk minder haast had dan ikzelf.
4 h
www.nrc.nl
Dingen om te doen zonder alcohol
Aflevering 7 van een serie waarvan de lengte nog ongewis is.
4 h
www.nrc.nl
Podcast Jeffrey Epstein voelt als thriller
Toen Jeffrey Epstein op 10 augustus 2019 zelfmoord pleegde, stierf er ook een stukje rechtsstaat. De vermogensbeheerder ontliep het megaproces dat past bij de zwaarte van de…
4 h
www.nrc.nl
Vroege viervoeter loerde langs de oever op insecten
De schouders van Parmastega aelidae, een van de vroegste viervoeters, waren te zacht om echt aan land te kruipen.
4 h
www.nrc.nl
'OM wil drie keer zoveel Syriëgangers ophalen, kabinet stribbelt tegen'
Het Openbaar Ministerie (OM) wil 29 Nederlandse Syriëgangers terughalen om ze te berechten, bevestigt het ministerie van Justitie en Veiligheid woensdagavond aan het NRC. Eerder dit jaar waren er nog 10 verzoeken tot repatriëring gedaan.
4 h
www.nu.nl
Kritiek op Chinees café dat hondjes als reuzenpanda's verft
Een Chinees café dat honden met zwart-witte verf voor nog geen 200 euro 'omtovert' in levensechte reuzenpanda's, stuit op sociale media op felle kritiek. "Zullen we de cafébaas anders even zwart-wit verven?"
4 h
www.rtlnieuws.nl
Saoedische prins benoemd tot minister van Buitenlandse Zaken
Saoedi-Arabië heeft prins Faisal bin Farhan Al Saud benoemd tot minister van Buitenlandse Zaken. Prins Faisal heeft eerder politieke ervaring in het westen opgedaan.
4 h
www.ad.nl
Britse agenten gestart met identificatie 39 lichamen, huizen verdachte doorzocht
Britse agenten zijn gestart met het identificeren van de 39 lichamen die in de nacht van dinsdag op woensdag werden aangetroffen in een vrachtwagen, nabij de Britse plaats Grays. Twee huizen in Noord-Ierland, die mogelijk in het bezit zijn van de aangehouden 25-jarige vrachtwagenchauffeur, zijn doorzocht door het Noord-Ierse politiekorps, schrijft BBC News.
4 h
www.nu.nl
Aandeel Tesla schiet omhoog na verrassend positieve kwartaalcijfers
Tesla heeft in het derde kwartaal een omzet geboekt van 6,3 miljard dollar. Volgens topman Elon Musk heeft de Amerikaanse bouwer van elektrische wagens een recordaantal auto's geleverd, zo'n 97.000 wagens.
5 h
www.nu.nl
Jeroen Pauw speelt rol in bioscoopfilm ‘XIII’ van YouTuber Kalvijn
YouTuber Kelvin Boerma (23), beter bekend als Kalvijn, brengt dinsdag 29 oktober zijn eerste bioscoopfilm ‘XIII’ uit. De productie werd binnen 24 uur gefilmd. Presentator Jeroen pauw vervult ook een rol in de film.
5 h
www.nu.nl
'OM wil steeds meer Syriëgangers terughalen, tegen wil van kabinet'
Het Openbaar Ministerie wil steeds meer Syriëgangers terughalen om in Nederland te berechten. Volgens NRC is de lijst met namen in de afgelopen maanden drie keer zo lang geworden. Het ministerie van Justitie en Veiligheid bevestigt tegenover de krant dat er 29 verzoeken tot repatriëring zijn gedaan door het OM. Eerder dit jaar waren dat er nog 10. Met de verzoeken gaat het OM in tegen het kabinetsbeleid, dat juist geen Syriëgangers wil terughalen. In plaats daarvan wil het kabinet dat Syriëgangers in de regio zelf worden berecht. Amerikaans aanbod afgeslagen Op de lijst van het OM staan Nederlanders die verblijven in kampen of gevangenissen in het noordoosten van Syrië en die van terroristische misdrijven worden verdacht. Op de nieuwste lijst van het OM staan voor het eerst ook mannen. Alle personen op de lijst hebben volgens NRC aan het OM laten weten bij hun berechting aanwezig te willen zijn. Vorige maand bleek nog dat het kabinet een Amerikaans aanbod had afgeslagen om te helpen bij de terugkeer van tien Nederlandse vrouwen en kinderen uit detentiekampen in Noordoost-Syrië. Volgens de ministers Blok en Grapperhaus is het transport in de regio niet zonder gevaren en vormen de Syriëgangers eenmaal in Nederland een risico voor de nationale veiligheid van Nederland en die van andere Schengenlanden.
5 h
nos.nl
Honderden campinggasten Zuid-Frankrijk geëvacueerd door noodweer
Het zuiden van Frankrijk wordt geteisterd door flinke onweersbuien met zware regen en hagel. Daarom zijn al meer dan duizend mensen in veiligheid gebracht, onder wie veel campinggasten. Sommigen werden gered door helikopters.
5 h
www.rtlnieuws.nl
Ruim de helft van flexwerkers zit na een jaar nog in de flexibele schil
Meer dan de helft van de flexwerkers zit na een jaar nog in de flexibele schil, schrijft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag. 54 procent van de 771.000 flexwerkers die in 2016 zijn begonnen, werkte in 2017 nog steeds flexibel of zat korte tijd zonder werk tussen twee flexbanen in.
5 h
www.nu.nl
Noodweer houdt huis in zuiden Frankrijk
6 h
www.telegraaf.nl
Iets meer asielzoekers naar Nederland, vooral uit Syrië
Het aantal asielzoekers en nareizigers uit Syrië is in het derde kwartaal van dit jaar gestegen ten opzichte van een kwartaal eerder, blijkt uit cijfers van het CBS. In het derde kwartaal kwamen ruim 1400 Syrische asielzoekers en nareizigers naar Nederland. Dat zijn er zo'n 400 meer dan in het tweede kwartaal. In juli, augustus en september kwamen bij elkaar ruim 5900 asielzoekers naar Nederland, meldt het statistiekbureau op basis van cijfers van de Immigratie- en Naturalisatiedienst. Dat zijn er ruim 700 meer dan in het kwartaal ervoor. Wel daalde het aantal asielzoekers met bijna 300 ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Meer nareizigers Het aantal nareizigers nam toe tot 1200 mensen. Dat zijn gezinsleden van mensen die al een voorlopige verblijfsstatus hebben. Hun aantal steeg met ruim 300 ten opzichte van het vorige kwartaal. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar daalde het aantal nareizigers met 80 mensen. Ook vanuit Eritrea, Turkije en Algerije kwamen meer asielzoekers en nareizigers. Vanuit Nigeria en Iran kwamen juist minder mensen. Volgens het CBS vormden deze zes nationaliteiten in zowel het tweede als derde kwartaal van dit jaar de grootste groepen asielzoekers en nareizigers.
6 h
nos.nl
Little Mix zegt tourdata Australië en Nieuw Zeeland af voor het maken van nieuwe muziek.
De Britse meidengroep Little Mix laat woensdag via Twitter weten dat ze de tour in Australië en Nieuw Zeeland afzeggen omdat ze zich willen focussen op het maken van nieuwe muziek.
6 h
www.nu.nl
Lampard bestempelt zege 'groentjes' Chelsea op Ajax als geslaagde test
Frank Lampard ziet de zege met Chelsea op Ajax in de Champions League als een grote stap vooruit in de ontwikkeling van zijn ploeg. De Engelsen wonnen woensdag met 0-1 in de Johan Cruijff ArenA.
6 h
www.nu.nl
Nabeschouwing CL: 'Buitenspelgoal Ajax had in Eredivisie geteld'
Ajax verloor woensdagavond met 0-1 van Chelsea in de Champions League. Na de wedstrijd ging het maar over één ding: was het buitenspel bij het doelpunt van Quincy Promes? NU.nl-verslaggevers Rypke Bakker en Bas Scharwachter kijk nog eens naar de situatie en spreken hun twijfels uit over het handelen van de VAR.
6 h
www.nu.nl