Kwart van de bedrijven heeft te weinig arbeidskrachten

Een kwart van de bedrijven komt in de problemen door een tekort aan arbeidskrachten. Dat blijkt uit de Conjunctuurenquête Nederland van het CBS, KVK, het Economisch Instituut voor de Bouw, MKB-Nederland en VNO-NCW.
Load more
Go to source
unread news (Demo user)
unread news (Demo user)
Maastunnel op eerste dag al vier keer dicht om te hoge vrachtwagen
Op de eerste ochtend dat de vernieuwde Maastunnel weer open is, moest het verkeer al vier keer worden stilgelegd. De verkeerslichten van de tunnel gingen op rood vanwege een te hoge vrachtwagen. Vlak na de opening waren het er al drie in een half uur, zegt een woordvoerder van de gemeente. De tunnel opende in alle vroegte na een renovatie die twee jaar geduurd heeft. Maar al snel ging het alarmsysteem van de tunnel af. RTV Rijnmond schrijft dat chauffeurs die met een te hoge vrachtwagen op de tunnel afrijden, op een matrixbord een melding krijgen dat ze niet door de tunnel kunnen. Vervolgens gaan de verkeerslichten voor beide richtingen op rood, zodat de bestuurder zijn wagen kan keren. Vanuit de controlekamer op het Kleinpolderplein krijgt de chauffeur ook mondeling instructies. Vuilniswagen van de gemeente Een van de voertuigen waar het alarm vanmorgen voor afging, was een vuilniswagen van de gemeente Rotterdam. Volgens de chauffeur reed hij probleemloos van noord naar zuid, maar kreeg hij op de terugweg plotseling de melding dat zijn wagen te hoog was. Volgens de gemeente kwam dat doordat zijn kraan hoger stond dan op de heenweg. De gemeente laat weten dat ook voor de renovatie het verkeer geregeld stilgelegd werd voor te hoge voertuigen. "Hoogtemeldingen zijn de grootste zorg voor de controlekamer." Dat het vanmorgen in korte tijd drie keer gebeurde, kan volgens een woordvoerder van de gemeente komen doordat chauffeurs in de veronderstelling waren dat ze na de renovatie wél door de tunnel zouden passen. Doordat het veiligheidssysteem van de tunnel op tijd alarm sloeg, ontstond er geen schade.
nos.nl
Disney+ op 12 november van start in Nederland
www.telegraaf.nl
Utrecht heeft de grootste: stalling voor 12.500 fietsen
www.rtlnieuws.nl
Opmerkelijke ommezwaai bazen VS: er is meer dan winst maken alleen
Opmerkelijke geluiden uit de top van het Amerikaanse bedrijfsleven: de Business Roundtable van prominente zakenlieden heeft maandag afstand genomen van het aloude adagium dat bedrijven op aarde zijn om hun aandeelhouders te plezieren door zo veel mogelijk winst te maken.
www.volkskrant.nl
Nieuwe kentekencombinaties bestaan uit letter, drie cijfers en twee letters
De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) heeft maandag de nieuwe kentekencombinatie gepresenteerd en de eerste nummerplaat uitgegeven. De eerstvolgende 2,7 miljoen nieuwe kentekens bestaan voortaan uit één letter, gevolgd door drie cijfers en opnieuw twee letters. Daarna is volgens de RDW weer een nieuwe combinatie nodig.
www.nu.nl
Meerdere Amsterdamse agenten buiten functie gesteld voor drugsbezit
De politie Amsterdam heeft vier politiemedewerkers geschorst en vier buiten functie gesteld op verdenking van het bezit of gebruik van harddrugs.
www.nu.nl
Oei, vader Megan Rapinoe stemde op Trump...
www.telegraaf.nl
Politie zoekt getuigen van twee brandstichtingen in Steenbergen
De politie zoekt mogelijke getuigen van twee brandstichtingen maandag in Steenbergen.
www.nu.nl
Gilbert van Quick-Step naar Lotto Soudal
Philippe Gilbert vervolgt zijn wielerloopbaan bij Lotto Soudal. De 37-jarige Belgische wielrenner ondertekende maandag een contract voor drie jaar. Gilbert komt over van Deceuninck - Quick-Step.
www.rtlnieuws.nl
De economie groeit, maar het verdiende geld geven we niet uit
In tien jaar tijd stegen de inkomens ongeveer net zoveel als de economie groeide. Toch consumeerden Nederlanders veel minder. Waar bleef dat geld? Zes vragen over het ‘consumptiegat’.
www.nrc.nl
Veteraan Gilbert keert terug bij Lotto Soudal en tekent voor drie jaar
Philippe Gilbert keert volgend seizoen terug bij Lotto Soudal. De 37-jarige renner komt over van de grote concurrent Deceuninck-Quick-Step en tekent voor liefst drie jaar bij de Belgische ploeg.
www.nu.nl
Veeboeren, het is de hoogste tijd om te zeggen: ‘We stoppen ermee’
Volgens koeienboer Annette Harberink, varkensboer Kees Scheepens en kippenboer Ruud Zanders doen veeboeren er goed aan met hulp van politiek en goede wil te stoppen.
www.volkskrant.nl
Dieetapp voor kinderen vanaf 8 jaar: goed idee of niet?
Al op je achtste via een app bijhouden hoeveel je eet. WW (voorheen Weight Watchers) krijgt in Amerika veel kritiek op de nieuwe app Kurbo. Ook Nederlandse voedingsdeskundigen vinden een dieetapp voor kinderen te ver gaan.
www.rtlnieuws.nl
Wat te doen als je wild aanrijdt? 'Liever een auto achterop, dan een hert voorop'
Dit jaar zijn er al veel meer aanrijdingen met wild dan vorig jaar in dezelfde periode. Dit komt onder andere door hardrijders, maar ook door de droogte. Hierdoor moeten de dieren verder lopen om voedsel te vinden. Maar wat moet je doen als je een ree, wild zwijn of das aanrijdt?
www.rtlnieuws.nl
Gilbert (37) tekent voor drie jaar bij Lotto Soudal
Philippe Gilbert keert terug bij Lotto Soudal. Met het ondertekenen van een contract voor drie seizoenen maakt de 37-jarige Belg duidelijk nog lang niet aan stoppen te denken. ,,Ik wil deze ploeg naar een hoger niveau stuwen.”
www.ad.nl
'Barça gaat laatste bod uitbrengen op Neymar'
Het bestuur van FC Barcelona heeft maandagmiddag besloten dat het een nieuw bod gaat uitbrengen op Neymar van Paris Saint-Germain.
www.rtlnieuws.nl
Otten over nieuwe partij: 'Minder filosofisch, meer aanpakken'
Henk Otten heeft nog geen naam voor de nieuwe partij die hij samen met Jeroen de Vries en Dorien Rookmaker wil oprichten. Wat hij wel weet, is dat zijn partij minder filosofisch moet worden dan Forum voor Democratie. "We willen geen boreaal geneuzel."
www.rtlnieuws.nl
Alarm uit, man verbaasd dat verzekeraar niet vergoedt
www.telegraaf.nl
Dionne Stax en Sneijder zetten punt
www.telegraaf.nl
Stephens en Nederlandse coach Groeneveld al na drie maanden uit elkaar
Sloane Stephens en haar Nederlandse coach Sven Groeneveld hebben al na drie maanden besloten om niet samen verder te gaan, zo heeft de Amerikaanse toptennisster maandag bekendgemaakt.
www.nu.nl
Kunnen salarissen omhoog? Begin dan in het onderwijs
Het lerarentekort is niet structureel op te lossen met lapmiddelen, schrijft Liesbeth Verheggen bij het startschot van een landelijke actie.
www.nrc.nl
Opnieuw uitstel maatregelen VS tegen Huawei
Voor de tweede keer stelt de Amerikaanse regering handelsmaatregelen tegen Huawei uit. Dat heeft de minister van Handel, Wilbur Ross, bekendgemaakt. Dit is bedoeld om telecomproviders die met name in plattelandsgebieden werken, te helpen. Deze partijen werken namelijk met apparatuur van Huawei. De nieuwe uitstelperiode, die opnieuw 90 dagen duurt, moet hen helpen de samenwerking verder af te bouwen. De nieuwe deadline ligt rond 19 november. Handelsconflict Het Chinese Huawei is al maanden een speelbal in een groot handelsconflict tussen de VS en China, die daarnaast is vermengd met zorgen die de VS heeft over spionage door de Chinese overheid via Huawei. Het bedrijf heeft altijd tegengesproken dat hier sprake van is en publiekelijk is er nog altijd geen bewijs voor geleverd. Dit extra uitstel komt tegelijkertijd met de aankondiging dat er nog eens 46 dochterondernemingen van Huawei op de zwarte lijst komen te staan. Licentie voor zaken doen Verder hebben een aantal Amerikaanse techbedrijven een verzoek ingediend om een licentie te ontvangen waarmee ze zaken kunnen doen met Huawei. Om welke bedrijven het gaat is onduidelijk, maar het ligt in de lijn der verwachting dat een bedrijf als Google, maker van mobiele besturingssysteem Android, hier bij hoort. Zo'n licentie is nog niet afgegeven. Eerder deze maand presenteerde Huawei nog zijn eigen 'alternatief' voor Android, mocht het door alle perikelen in de VS geen toegang meer krijgen tot het besturingssysteem van Google. Het bedrijf benadrukte daar zelf direct bij dat het dit eigenlijk niet wil doen.
nos.nl
Imposante Amerigo Vespucci voor drie dagen in Amsterdam
De Italiaanse driemaster Amerigo Vespucci ligt tot komende donderdag bij de Passenger Terminal en is gratis te bezoeken.
www.parool.nl
Opnieuw fietser aangereden op Jacob Catslaan
Een fietser is maandagmiddag aangereden op de Jacob Catslaan in Eindhoven. Zondagavond vond er ook al een botsing plaats met een fietser.
www.nu.nl
Supermarkten draaiden recordomzetten tijdens hittegolf
Supermarkten hebben tijdens de extreem hoge temperaturen in juli een flinke omzetstijging gezien. De omzet kwam in week 30 uit om 801 miljoen euro, een stijging van 7,6 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.
www.nu.nl
Nieuwe restricties VS tegen Huawei weer uitgesteld
Voor de tweede keer hebben de VS de handelsbeperkingen tegen Huawei met negentig dagen vertraagd. Wel zijn meer dochterondernemingen op de zwarte lijst gezet.
www.nrc.nl
Motoragenten rijden dit jaar niet mee met Muggenronde in Haarlem
Motoragenten rijden niet mee met de 62e editie van het wielrenevenement de Muggenronde in Haarlem, dat tot en met 24 augustus plaatsvindt.
www.nu.nl
Fysiotherapie voor reumapatiënt voorlopig vergoed: 'Belangrijke stap'
Patiënten met bepaalde vormen van reuma die erg gehinderd worden door de ziekte, krijgen de komende vier jaar fysiotherapie vergoed. In die tussentijd wordt onderzocht of zo'n behandeling inderdaad helpt. ReumaNederland is blij met het besluit.
www.rtlnieuws.nl
Bayern vraagt Robben om toestemming om ‘10' aan Coutinho te geven
Bayern München wilde uit eerbetoon aan de twee vertrokken sterspelers, Arjen Robben en Franck Ribéry, hun rugnummers voor één jaar bevriezen. De nieuwste aanwinst, Philippe Coutinho, wilde echter graag met het nummer van Robben spelen en de club vroeg daarom om toestemming aan de Groninger.
www.ad.nl
De campercamping rukt op: 'Niet lucratief, wel gezellig'
De luxe van een huis, maar dan op wielen. De camper is geliefd en daarmee groeit het aantal 'camper-only-campings' en camperplaatsen. Vaak als business naast een (boeren)bedrijf. Erg lucratief is het voor de meesten niet, maar reuring geeft het wel.
1 h
www.rtlnieuws.nl
Zwarte zomer in Catalonië: al 21 mensen verdronken in zee
1 h
www.telegraaf.nl
Netflix-concurrent Disney+ naar VS, Canada én Nederland
Disney+, de aangekondigde streamingdienst van de entertainmentgigant Disney, komt naar Nederland. Dat kondigt het bedrijf aan op Facebook. Vanaf 12 november gaat Disney de concurrentie met Netflix aan in de Verenigde Staten, Canada en dus Nederland. Bij de streamingdienst zullen Disney-films en -series exclusief te zien zijn voor klanten. Zoals bijvoorbeeld de live-action versie van Lady en de Vagebond. Ook de Star Wars-spinoff The Mandalorian zal te zien zijn bij Disney+. Onder het massamediabedrijf The Walt Disney Company vallen ook andere grote mediaconcerns als Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic en 21st Century Fox. Films en series die bij Disney horen, zoals Star Wars-films, zijn van Netflix gehaald. In de Verenigde Staten gaat Disney+ 6,99 dollar per maand kosten. Of datzelfde tarief ook voor Nederland geldt, is nog niet bekend.
1 h
nos.nl
Dit betekent de breuk van Otten voor Forum voor Democratie
Henk Otten heeft zich samen met Dorien Rookmaker en Jeroen de Vries afgesplitst van Forum voor Democratie. De partij verliest daarmee drie zetels in de Eerste Kamer. Wat dat betekent voor de partij, legt politiek verslaggever Frits Wester in vijf vragen uit.
1 h
www.rtlnieuws.nl
Meisje (15) overleden na mogelijke steekpartij in woning Breda
Een vijftienjarig meisje is maandagmiddag overleden na een mogelijk steekincident in een woning aan de Bilderdijkstraat in Breda. De politie heeft op een andere locatie in de stad een zestienjarige jongen aangehouden.
1 h
www.nu.nl
Vooruitblik: Gaat Verstappen nog vechten voor de titel?
Allard Kalff blikt in een nieuwe aflevering van Slipstream samen met Kees van de Grint en Ernest Knoors vooruit op de tweede helft van het Formule 1-seizoen. Kan Max Verstappen nog vechten om de wereldtitel, en wat voor ontwikkelingen kunnen we nog verwachten op de rijdersmarkt?
1 h
www.rtlnieuws.nl
Tevreden Bayern geeft Coutinho rugnummer 10
Bayern München kijkt met een goed gevoel terug op de huidige transferperiode. Dat zei voorzitter Karl-Heinz Rummenigge bij de presentatie van Philippe Coutinho. Met het aantrekken van de Braziliaan lijkt de selectie rond.
1 h
www.rtlnieuws.nl
Fietspad onder water door geraakte leiding op bouwplaats station Zuid
Een fietspad bij de bouwplaats aan de Parnassusweg in Amsterdam-Zuid is maandagmiddag onder water gelopen doordat een waterleiding is geraakt.
1 h
www.nu.nl
Sublieme goals Messi en Zlatan genomineerd
1 h
www.telegraaf.nl
Een letter-drie cijfers-twee letters
1 h
www.telegraaf.nl
Utrechter krijgt twintig maanden cel voor vuurwapen- en drugsbezit
Een 31-jarige man uit Utrecht is maandag door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een gevangenisstraf van twintig maanden, waarvan zes maanden voorwaardelijk, voor vuurwapen- en drugsbezit.
1 h
www.nu.nl
Rijtjeshuis van 1,5 miljoen euro is al verkocht (voor bijna de vraagprijs)
Het rijtjeshuis in Amsterdam-Zuid dat vorige week landelijk veel aandacht kreeg omdat het te koop stond voor 1.450.000 euro, is verkocht onder voorbehoud. Dat laat de makelaar desgevraagd weten. Het geaccepteerde bod zit niet ver van de vraagprijs.
1 h
www.ad.nl
Elektrische Volkswagen ID. Buggy voor het eerst de weg op
De volledig elektrische ID. Buggy van Volkswagen maakt deze week zijn debuut tijdens de Monterey Car Week.
1 h
www.rtlnieuws.nl
Weer Nederlanders gepakt met illegaal vuurwerk
1 h
www.telegraaf.nl
Cao-loonstijgingen op hoogste niveau sinds crisis
In vorige maand nieuw afgesproken cao’s lagen de loonstijgingen volgens werkgeversvereniging AWVN het hoogst sinds de economische crisis.
1 h
www.nrc.nl