Laatste serie met Imanuelle Grives in december te zien

Dropje, voorlopig de laatste serie waarin actrice Imanuelle Grives te zien zal zijn, gaat op 9 december in première op NPO Zappelin. Dat heeft de NTR vandaag bekendgemaakt. De serie telt 26 afleveringen en combineert poppen met echte acteurs.
Load more
Go to source
unread news (Demo user)
unread news (Demo user)
Archeologen vinden twintig vrijwel intacte doodskisten in Luxor
In de buurt van de Egyptische stad Luxor hebben archeologen een belangrijke vondst gedaan. Op een oude begraafplaats vonden ze twintig verzegelde doodskisten uit de tijd van de farao's. Volgens het Egyptische ministerie van Oudheden gaat het om een van de grootste en meest belangrijke opgravingen van de laatste jaren. De kisten werden gevonden op de begraafplaats van El-Assasif op de westelijke oever van de Nijl, waar eeuwenoude tombes liggen uit periodes die teruggaan tot 1200 voor Christus. El-Assasif ligt ook dicht bij de Vallei der Koningen, waar de oude Egyptenaren hun farao's begroeven. De sarcofagen verkeren in zeer goede staat. Volgens het ministerie zien ze er nog net zo uit als "toen de oude Egyptenaren ze achterlieten". De gravures en kleuren zijn goed bewaard gebleven. Uit de schilderingen is volgens archeologen op te maken dat in de kisten belangrijke mensen, zoals machtige functionarissen of edelen, liggen. De gevonden kisten lagen op twee niveaus in een groot graf. Het is nog niet duidelijk hoe oud de graven precies zijn. Zaterdag komt het ministerie met meer informatie over de vondst. Vorige week werd ook al een belangrijke vondst door het ministerie bekendgemaakt. In Luxor werd een oud-industrieel gebied gevonden met 30 magazijnen voor werknemers in de grafindustrie. Egypte hoopt dat de recente vondsten het toerisme naar het land weer op gang zullen brengen. Door sociale onrust en terroristische aanslagen is het aantal toeristen dat naar Egypte reist de afgelopen jaren sterk gedaald.
nos.nl
‘Toro Rosso verandert naam in Alpha Tauri’
Formule 1-renstal Toro Rosso heet vanaf volgend jaar Alpha Tauri. De naamswijziging is goedgekeurd door een commissie van de Formule 1, meldt website Autosport.
www.ad.nl
Cirque du Soleil afgelast om boerenprotest
www.telegraaf.nl
Juristen: 'Vrijwilligheid in stikstofaanpak een probleem'
De door minister Carola Schouten (Landbouw) geopperde oplossingen om de stikstofuitstoot te verlagen, zullen niet helpen omdat er te veel wordt gestuurd op vrijwilligheid, zeggen meerdere juristen woensdag tijdens een hoorzitting in de Tweede Kamer.
www.nu.nl
Messi wint voor de zesde keer Europese Gouden Schoen
Lionel Messi heeft voor de zesde keer de Europese Gouden Schoen gewonnen. Messi scoorde het afgelopen seizoen maar liefst 36 keer.
www.nu.nl
Spits valt mee: boeren blijven lang in Den Haag
www.telegraaf.nl
Lagere straf voor man die krantenbezorgster doodstak
Het gerechtshof Den Haag heeft Biko M. (33) veroordeeld tot 8 jaar cel en tbs voor de moord op een krantenbezorgster in 2016, in Rotterdam. De verdachte heeft haar terwijl ze de krantenwijk liep meerdere keren met een mes gestoken. Een week later overleed de vrouw (51) aan haar verwondingen. De rechtbank had de man in 2017 veroordeeld tot 10 jaar met tbs. Hij werd ook schuldig bevonden aan poging tot afpersing van een toevallige voorbijganger. Dit gebeurde een paar minuten voordat de krantenbezorgster werd aangevallen. De verdachte heeft steeds ontkend dat hij iets te maken had met de de dood van de krantenbezorgster of met de poging tot afpersing. Omdat hij destijds niet wilde meewerken aan een onderzoek naar zijn geestelijke gesteldheid, achtte de rechtbank hem bij gebrek aan informatie volledig toerekeningsvatbaar. Psychose In hoger beroep heeft de verdachte alsnog meegewerkt aan een onderzoek door het Pieter Baan Centrum. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat de verdachte vermoedelijk in een psychose heeft gehandeld en verminderd toerekeningsvatbaar was. Doordat de verdachte beperkt inzicht had in wat hij deed, valt de gevangenisstraf lager uit.
nos.nl
Vijf Haagse handhavers voor een proef uitgerust met bodycams
De gemeente Den Haag gaat voor een proef vijf handhavers van een bodycam voorzien.
www.nu.nl
Joker passeert binnen twee weken half miljoen bezoekers
De nieuwe film Joker, waarin de ontstaansgeschiedenis van de beroemdste stripschurk ter wereld uit de doeken wordt gedaan, is een grote hit in de Nederlandse bioscopen. In nog geen twee weken tijd zagen al meer dan 500.000 mensen het grimmige epos. Dat blijkt uit de cijfers van de Nederlandse bioscoopbranche.
www.ad.nl
ABN weigert wietkwekers als klant; ondernemers stappen naar rechter
Vier ondernemers die met hun bedrijf willen meedoen aan het overheidsexperiment voor gereguleerde kweek van cannabis, slepen ABN Amro voor de rechter. De bank weigert hun bedrijf als klant. Ook andere banken houden het bedrijf angstvallig buiten de deur.
www.ad.nl
Vijf maanden cel voor winkeldief die man van trap duwde in Utrecht
Een 34-jarige Roemeense winkeldief moet vijf maanden de cel in, omdat hij op station Utrecht Centraal een reiziger van de trap duwde toen hij naar het perron vluchtte na diefstal. De reiziger viel acht treden naar beneden en raakte zwaargewond. De rechter vindt dat de Roemeen roekeloos te werk is gegaan en acht hem, naast diefstal met geweld, ook schuldig aan mishandeling. Hij moet bovendien een schadevergoeding aan het slachtoffer betalen. Damescrème De Roemeen stopte in mei twee potjes damescrème in zijn zak in een drogisterij op het station en zette het daarna op een lopen. In zijn vlucht rende de dief een trap af, verloor hij zijn evenwicht en raakte daarbij een man die naar beneden liep. Het slachtoffer viel en klapte op de grond. Hij raakte bewusteloos en liep een gebroken neus, een hersenschudding en een gescheurde wenkbrauw en lip op. Na het incident sprong de winkeldief meteen een trein in. Hij kon vijf maanden later pas worden opgepakt in Frankrijk, aldus RTV Utrecht. De rechter rekent het de man aan dat hij zichzelf niet heeft aangegeven en dat hij zijn slachtoffer aan zijn lot overliet. De Roemeen verklaarde schuldig te zijn aan het verwonden van de man, maar zegt dit niet met opzet gedaan te hebben. Hij heeft spijt betuigd.
nos.nl
Trekkerinvasie leidt tot chaos in Den Haag
Honderden boeren rijden woensdag op trekkers Den Haag in om te demonstreren tegen de stikstofmaatregelen. De situatie in de hofstad is chaotisch, maar er zijn voor zover bekend geen arrestaties verricht.
www.nu.nl
'Toro Rosso verandert naam in Alpha Tauri'
Formule 1-renstal Toro Rosso heet vanaf volgend jaar Alpha Tauri. De naamswijziging is goedgekeurd door een commissie van de Formule 1, meldt website Autosport.
www.rtlnieuws.nl
Aantal mogelijk onveilige huizen in Groningen loopt op tot 26.000
Het aantal huizen in het Groningse aardbevingsgebied dat beoordeeld wordt omdat ze mogelijk versterkt moeten worden is opgelopen tot 26.000. Minister Wiebes schrijft aan de Tweede Kamer dat het tempo waarin de huizen bekeken worden volgend jaar op schema is. Een jaar geleden ging het kabinet nog uit van 15.000 mogelijk onveilige woningen, maar er zijn volgens Wiebes verschillende redenen waarom het aantal te beoordelen woningen nu is gestegen. Zo zijn er verwachtingen gewekt bij bewoners en zelfs toezeggingen gedaan, en die moeten worden nagekomen. Ook huizen met een licht verhoogd risico zullen worden beoordeeld, dat zijn er zo'n 13.000. En er zijn huizen toegevoegd waar waarschijnlijk niets mis mee is, maar die bijvoorbeeld in een rijtje met risicovolle huizen staan. Om de versterkingsoperatie snel te kunnen uitvoeren, zullen ook deze bijna 9500 huizen worden bekeken. 'Steeds minder versterking nodig' Tot nu toe zijn er 14.000 woningen bekeken, waarvan er 6800 zijn beoordeeld. Volgens de laatste berekeningen hebben circa 1000 huizen in Groningen een verhoogd risico, meldt Wiebes. Die zullen voor het eind van dit jaar waarschijnlijk allemaal gecontroleerd zijn. Nu de gaskraan steeds verder dicht gaat verwacht Wiebes dat steeds meer huizen geen of minder versterking nodig hebben. In 2020 denkt hij dat er in totaal 4000 huizen bekeken zullen worden. Dat was ook de ambitie. Tot nu toe zijn er 1000 versterkte huizen daadwerkelijk opgeleverd. In zijn brief kondigt Wiebes ook aan dat minister Ollongren van Binnenlandse Zaken voortaan de verantwoordelijkheid heeft voor de versterkingsoperatie in Groningen. "Dit sluit aan bij de verantwoordelijkheid van BZK voor bouwen, wonen, ruimtelijke ordening en burgerparticipatie." De veiligheid rond de gaswinning blijft wel de verantwoordelijkheid van Wiebes.
nos.nl
Is de laadpaal straks het belangrijkste Nederlandse exportproduct?
Elektrisch rijden en overal je auto kunnen opladen in plaats van te tanken. Over een aantal jaar moet dat de gewoonste zaak van de wereld zijn, want het kabinet wil dat er in 2030 alleen nog maar uitstootvrije auto's worden verkocht. Maar ook de afgelopen jaren was elektrisch rijden al een flinke groeimarkt. En Nederlandse bedrijven timmeren daarbij flink aan de weg, vooral op het gebied van laadinfrastructuur. In twee jaar tijd groeide de omzet in de elektrisch-vervoersector met 44 procent, naar 1,3 miljard euro. Het aantal banen in de sector steeg in die periode met 28 procent tot 4290, blijkt uit een rapport van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Fabricage en laadpalen Die groeiende bedrijvigheid rondom elektrische auto's zit in verschillende facetten. Zoals de productie van voertuigen: in een fabriek in Tilburg worden Tesla's afgebouwd en rijklaar gemaakt. Onder meer de accu's en airbags worden daar geïnstalleerd. Ook worden er in Nederland elektrische trucks en bussen gebouwd, door DAF Trucks, GINAF, VDL en Ebusco. Maar Nederland is vooral groot in de aanleg en exploitatie van laadpunten. Internationaal is Nederland een van de koplopers en Nederlandse laadbedrijven zijn steeds meer in het buitenland actief. Alleen VS en China hebben er meer Nederland heeft de meeste (semi-)publieke laadpunten van Europa. Zelfs wereldwijd hebben alleen de VS en China meer van zulke laadstations. Van alle publieke laadpunten wereldwijd staat maar liefst 9 procent in Nederland. "Dankzij een vroeg ontwikkelde markt hebben Nederlandse bedrijven een stevige basis gelegd om producten en diensten aan te bieden in de sector", zeggen de onderzoekers van RVO. Er zijn in Nederland ook steeds meer laadpunten nodig, omdat het aantal elektrische auto's op de weg hard groeit. Eind september waren het er bijna 75.000, terwijl dat er begin 2018 nog maar zo'n 21.000 waren. Wat dat betreft is Nederland goed op weg. Want we hadden in 2018 de 'beste' verhouding tussen het aantal elektrische auto's en publieke laadpalen. In Noorwegen zijn er veel minder publieke laadpunten, terwijl de elektrische auto daar nog een stuk populairder is, Maar in dat dunbevolkte land hebben dan ook veel meer mensen een eigen garage of oprijlaan met een eigen laadpunt. Het Nederlandse EVBox, dat laadpunten maakt, is door een onderzoeksbureau aangewezen als de wereldwijde marktleider in de laadsector. In 55 landen wereldwijd staan er nu zo'n 85.000 laadpunten van het bedrijf. Een groot deel van de productie vindt plaats in een fabriek in Amersfoort. "Toen ik hier twee jaar geleden begon, hadden we 60 medewerkers. Dat zijn er nu 500 wereldwijd", zegt EVBox-woordvoerder Job Karstens. "Het is een enorme groeimarkt en dit is nog maar het topje van de ijsberg. Dit jaar zien we dat iedereen zich realiseert dat elektrisch rijden echt de toekomst is. Overheden komen met wetgeving, autofabrikanten met nieuwe modellen. Het zijn mooie tijden." Oliebedrijven op overnamepad Grote oliebedrijven willen de boot niet missen en hebben de afgelopen tijd een aantal Nederlandse laadbedrijven opgekocht. Zo nam Shell NewMotion over. Dat Amsterdamse bedrijf is een van de grootste aanbieders van laadpalen in Europa. En Total kocht Pitpoint, dat ook laadpalen exploiteert. Dan is er nog het Nederlandse Fastned dat aan een Europees snellaadnetwerk bouwt, dat zo'n 1000 locaties moet krijgen. En Allego, dat voortkwam uit netbeheerder Alliander, is nu in allerlei Europese landen actief. Het bedrijf uit Arnhem exploiteert meer dan 14.000 laadpunten en is ook met een snellaadnetwerk bezig. Groei wereldwijd Als deze Nederlandse bedrijven hun voorsprong de komende jaren vasthouden, dan kunnen ze profiteren van een gigantische opkomende markt. Want overal moet laadinfrastructuur gebouwd worden voor al die elektrische auto's die eraan komen. Het Internationaal Energieagentschap verwacht dat er in 2030 wereldwijd tot wel 220 miljoen elektrische voertuigen rondrijden en dat er dan jaarlijks zo'n 28 miljoen verkocht worden. In 2018 was de wereldwijde verkoop nog maar 2 miljoen. En de verwachting is dat alleen al in Nederland er in 2030 1,7 miljoen laadpunten nodig zijn voor elektrische auto's. Dat betekent dat er tot die tijd per maand gemiddeld 14.000 laadpunten moeten bijkomen om aan de vraag te voldoen. "Deze aantallen bieden enorme economische kansen voor partijen actief in deze sector", aldus RVO.
nos.nl
Fast fashion maakt de wereld kapot
De kledingindustrie is vervuilend, waterverspillend en slecht voor mens en dier. Twee onlangs verschenen boeken concluderen: Koop minder, was anders, repareer en upcycle.
www.nrc.nl
Roddelen over Shell-topvrouw leidt tot ontslag assistente
www.telegraaf.nl
Roddelen over baas leidt tot ontslag assistente
www.telegraaf.nl
13.000 euro schade aan Gronings provinciehuis door boze boer
De schade aan het Groningse provinciehuis, die afgelopen maandag tijdens het boerenprotest is ontstaan, bedraagt bijna 13.000 euro. De deur van het provinciehuis werd geforceerd door boerenactieleider Sander van Adrichem met zijn trekker. Hij is gisteren aangehouden door de politie en weer vrijgelaten na zijn verhoor. Eieren en stro Naast de kapotte deur is de gevel van het provinciehuis tijdens het boerenprotest besmeurd met eieren en er is stro naar binnen gegooid. Verder zijn één of twee ramen gesneuveld, aldus RTV Noord. De schade aan het gras op het Martinikerkhof is niet meegerekend. Dat grasveld is niet van de provincie, maar van de gemeente Groningen. De boeren hebben gisteren aangegeven het gras zelf te willen herstellen. Getuigen gezocht De politie in Groningen heeft een onderzoek ingesteld naar de incidenten van afgelopen maandag. Zo zijn agenten nog op zoek naar twee fietsers die maandag tijdens het protest getuige zijn geweest van het omverrijden van hekken op de Vismarkt in Groningen. De trekkerbestuurder die de hekken omver heeft gereden, is nog niet aangehouden. De twee getuigen fietsten in de buurt van de vallende hekken. Een van hen droeg een rugtas en moest stoppen, omdat een deel van het hek op straat terechtkwam, meldt RTV Noord.
nos.nl
OM: vader en zoon spil in xtc-handel verstopt in zakken met borrelnootjes
De 39-jarige Menno O. uit Wijchen en zijn 63-jarige vader Frans O. uit Beuningen zijn volgens justitie de spil in grootschalige handel van xtc, verstopt in verpakkingen van borrelnootjes.
www.ad.nl
Agüero opnieuw met de schrik vrij na auto-ongeluk
Sergio Agüero is met de schrik vrijgekomen. De spits van Manchester City is woensdag ongedeerd gebleven bij een verkeersongeluk vlak voor de training. Zijn luxe auto raakte wel beschadigd.
www.ad.nl
Koning bedankt Nederlanders in India op bijzondere plek
Koning Willem-Alexander bedankte Nederlanders die in India wonen en werken vanavond tijdens een receptie op een bijzondere plek. Samen met koningin Máxima ontving hij leden van de Nederlandse gemeenschap in India in het Taj Mahal Palace & Tower in Mumbai, de zwaarst getroffen plek tijdens de terreuraanslagen die de havenstad in 2008 trof. Voorafgaand aan de receptie legden Willem-Alexander en Máxima een krans in de hotellobby ter nagedachtenis aan die verschrikkingen.
www.ad.nl
Droomverbouwing: Marije Bolt toverde boerderij om tot woonpaleis
Een verbouwing kost in de meeste gevallen een flinke som geld, maar niet als je het slim aanpakt. Marije en Jeschurun Bolt hebben een hele woonboerderij in het Friese Molenend aangepakt voor zo min mogelijk geld.
www.ad.nl
Baanrenners hopen op extra ticket voor Tokio
Hugo Haak hoopt nog voor de start van het wereldbekerseizoen begin november duidelijkheid te hebben met hoeveel teamsprinters hij naar de Olympische Spelen van Tokio 2020 kan. De bondscoach van de baanrenners op de sprintonderdelen vertelde woensdag bij de EK baanwielrennen in Apeldoorn dat zijn verzoek een vierde man mee te kunnen nemen wordt besproken binnen wielerbond KNWU en NOC*NSF. "Ik hoop dat we nog voor de start van het wereldbekerseizoen duidelijkheid hebben", aldus Haak.
www.rtlnieuws.nl
Mijn 16-jarigezoon kijkt naar porno
Elke week legt Annemiek Leclaire een lezersvraag voor aan deskundigen.
www.nrc.nl
Baanrenners hopen op extra ticket voor Tokio
Hugo Haak hoopt nog voor de start van het wereldbekerseizoen begin november duidelijkheid te hebben met hoeveel teamsprinters hij naar de Olympische Spelen van Tokio 2020 kan. De bondscoach van de baanrenners op de sprintonderdelen vertelde vandaag bij de EK baanwielrennen in Apeldoorn dat zijn verzoek een vierde man mee te kunnen nemen wordt besproken binnen wielerbond KNWU en NOC*NSF.
www.ad.nl
Inval in voormalige speelgoedwinkel van Drents gezin
De politie is aan het eind van de middag een voormalige speelgoedwinkel binnengevallen dat jarenlang van het gezin was dat maandag werd gevonden in een afgesloten ruimte in een boerderij in Ruinerwold.
www.ad.nl
Vaticaan verkoopt nu een rozenkrans met Bluetooth
Het Vaticaan heeft de eRosary uitgebracht: een slimme rozenkrans die je helpt met verschillende gebedsvormen.
www.rtlnieuws.nl
Elk rondje op de wielerbaan is anders voor Jan-Willem van Schip
Omnisport in Apeldoorn is het decor voor het EK baanwielrennen. De grote man, letterlijk en figuurlijk, is Jan-Willem van Schip. Na zijn wereldtitel op de puntenkoers en goud bij Europese Spelen op het omnium, wil de inwoner van Wageningen meer.
www.ad.nl
'Japanse techgigant SoftBank pompt 5 miljard in WeWork'
Het Japanse techconglomeraat SoftBank is volgens de Japanse zakenkrant Nikkei Asian Review bereid 5 miljard dollar te investeren in het verliesmakende WeWork, dat onlangs een beursgang schrapte.
www.nu.nl
Vanavond op tv: Talkshow Merel Westrik en Omroep MAX over eenzaamheid
Nog op zoek naar een goede film, serie of reportage voor woensdagavond? NU.nl zet in samenwerking met Veronica Superguide de televisietips op een rij.
www.nu.nl
‘Antibioticavrije kip heeft soms wel medicijnen gehad’
Hoe schadelijk is het om vlees te eten van een kip die behandeld is met antibiotica? En hoe antibioticavrij is antibioticavrije kip eigenlijk? Deze vragen staan morgenavond centraal in het tv-programma Keuringsdienst van Waarde op NPO 3. De antwoorden zijn opvallend.
www.ad.nl
Intrigerend college over Deventer moordzaak
Kun je een moord plegen en zelf gaan geloven in je onschuld? Die vraag stelt Carin Smolders van dagblad de Stentor in een podcast over de Deventer moordzaak: het slepende…
www.nrc.nl
Hoofddocent UvA weigerde Turkse stagiair om inval Noord-Syrië
De Universiteit van Amsterdam gaat op korte termijn met de vrouw in gesprek en besluit daarna over eventuele maatregelen.
www.nrc.nl
Wereldkampioen Van Vleuten voor FC Utrecht-PSV gehuldigd in Galgenwaard
Annemiek van Vleuten wordt zaterdag voor aanvang van de wedstrijd tussen FC Utrecht en PSV in Stadion Galgenwaard gehuldigd. De geboren Vleutense krijgt een ereronde vanwege het veroveren van de wereldtitel op de weg.
www.nu.nl
’Josef B. was lid van sekte in Oostenrijk’
www.telegraaf.nl
Musical over Mrs. Doubtfire vanaf voorjaar 2020 te zien op Broadway
De musical Mrs. Doubtfire is vanaf het voorjaar van 2020 te zien op Broadway. De voorstelling vertelt hetzelfde verhaal als de film uit 1993, waarin Robin Williams de titelrol vertolkt, meldt The Hollywood Reporter woensdag.
www.nu.nl
Edwin van der Sar heeft eigen stadion in China
Algemeen directeur Edwin van der Sar van Ajax is in China verrast met een stadion dat zijn naam draagt. De Chinese club Guangzhou R&F FC heeft het stadion van het jeugdcomplex vernoemd naar de voormalig keeper. Ajax heeft sinds 2017 een samenwerkingsovereenkomst met Guangzhou, waarbij de Amsterdamse club helpt om Chinese talenten te ontdekken en op te leiden.
www.ad.nl
Spookgezin runde winkeltje in Zwartsluis
www.telegraaf.nl
Erdogan steunt saluut Turkse internationals
De Turkse president Recep Tayyip Erdogan vindt het "heel natuurlijk" en "vanzelfsprekend" dat internationals van de nationale ploeg een militair saluut brengen om een doelpunt te vieren. Hij gelooft niet in zware straffen van de Europese voetbalbond UEFA voor de Turkse spelers. "Ze kunnen hooguit een waarschuwing geven", aldus Erdogan tegen het Turkse persbureau DHA.
www.rtlnieuws.nl
Erdogan trots op saluut Turkse internationals
1 h
www.telegraaf.nl
Messi krijgt Gouden Schoen op speciale datum
Lionel Messi heeft zijn zesde Gouden Schoen, de jaarlijkse bekroning voor de topschutter in Europa, op een speciale datum in ontvangst genomen. Exact vijftien jaar geleden vierde de Argentijnse sterspeler zijn debuut in het eerste elftal van Barcelona, met een invalbeurt voor Deco onder coach Frank Rijkaard tegen stadgenoot Espanyol. Hij was toen zeventien jaar, drie maanden en 22 dagen oud.
1 h
www.rtlnieuws.nl
Belegerd Binnenhof heeft boeren vooralsnog weinig te bieden
Goedemiddag, Twee weken van demonstraties veranderen vooralsnog weinig aan het kabinetsvoornemen om de stikstofuitstoot van de landbouw drastisch terug te dringen.
1 h
www.volkskrant.nl
VS verhogen druk op China met aparte Hongkong-wet
De VS willen jaarlijks evalueren of Hongkong nog autonoom genoeg is, met goede rechtspraak en respect voor de mensenrechten. Het voornemen zorgt voor nieuwe frictie met China.
1 h
www.nrc.nl
’Spion’ kost Pharming nu al negentig miljoen: 5 vragen
1 h
www.telegraaf.nl
5 vragen: spion kost Pharming nu al bijna honderd miljoen
1 h
www.telegraaf.nl