Omwonenden kernexplosie verlaten gebied, Moskou ontkent evacuatie

Russische autoriteiten hebben inwoners van Njonoksa gevraagd om woensdagochtend tussen 5.00 uur en 7.00 uur hun huis te verlaten. Het gebied ligt vlakbij het onderzoeksplatform in de Witte Zee waar donderdag een mysterieuze kernexplosie was. Woordvoerders van de Russische overheid ontkennen dat er sprake is van een evacuatie.
Load more
Go to source
unread news (Demo user)
unread news (Demo user)
'Stikstofkwestie kost bouwers miljarden omzet'
De Nederlandse bouwsector loopt de komende jaren miljarden aan omzet mis als gevolg van de stikstofproblematiek. Dat berekenden economen van ABN AMRO. Zij ramen de schade de komende vijf jaar op 14 miljard euro. Vooral veel wegenprojecten zijn door de recente uitspraak van de Raad van State (RvS) onzeker.
9 m
www.ad.nl
NASA deelt satellietfoto van bosbranden in Amazoneregenwoud
De NASA heeft woensdag een foto vanuit de ruimte vrijgegeven van bosbranden in verschillende staten in Brazilië, waaronder Amazonas, Mato Grosso en Rondônia. De foto werd gemaakt met behulp van het VIIRS-instrument, dat dagelijks lichtpatronen op de aardbol vastlegt.
www.nu.nl
Coalitie broedt op miljardeninjectie voor economie
www.telegraaf.nl
Kabinet breekt met streven om staatsschuld juist af te bouwen
www.telegraaf.nl
Omstreden zorgwetsvoorstel 'kan integraal teruggedraaid worden', zegt minister
Een duidelijker onderscheid tussen de opleidingen van verpleegkundigen kan eventueel ook buiten de wet om geregeld worden. Dat zei minister Bruins aan tafel bij talkshow Jinek. Hij was te gast vanwege de onrust in de zorg over een nieuw wetsvoorstel. "Dit kan zeker integraal teruggedraaid worden", zei de minister over het wetsvoorstel voor een duidelijker onderscheid tussen mbo- en hbo-verpleegkundigen. Als alternatief zou het bijvoorbeeld in de cao opgenomen kunnen worden of met een ander wetsvoorstel worden opgelost, lichtte Bruins toe. Volgens de minister is het maken van onderscheid een wens die leeft onder zowel de beroepsorganisatie als de beroepsleden. Als dat wordt toegepast, kunnen verpleegkundigen beter worden ingezet voor de taken waarvoor ze zijn opgeleid, is het argument vóór. Ook speelt mee dat voor hbo-verpleegkundigen de functie 'regieverpleegkundige' wordt geïntroduceerd. Tegenstanders vrezen voor extra scholing en verdeeldheid op de werkvloer. Sommigen dreigen de zorg te verlaten als de omstreden wet wordt ingevoerd. "Op deze manier zie ik de wet niet vliegen", zei Bruins bij Jinek. "Ik ben op zoek naar een gezamenlijke oplossing die door alle partijen wordt gedragen." Vandaag werd bekend dat hij oud-SER-voorzitter Rinnooy Kan heeft gevraagd om mee te werken aan een alternatief plan. De minister verwacht dat er binnen een aantal weken meer duidelijkheid is.
nos.nl
Loon flexwerker helft lager dan bij vast werk
Het gemiddelde loon voor werknemers met een flexibel arbeidscontract is bijna de helft lager dan dat voor werknemers met een vast contract. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) uitgerekend.
www.ad.nl
Galatasaray: aanvaller Mitroglou naar PSV
PSV zal waarschijnlijk op korte termijn de Griekse aanvaller Kostas Mitroglou aan de selectie toevoegen. Volgens Galatasaray is de overgang al rond. De Turkse club meldt woensdagavond dat de 31-jarige spits op huurbasis in Eindhoven gaat spelen en dat de Brabantse club 1,25 miljoen euro voor hem betaalt. Galatasaray maakt daarnaast bijna 2 miljoen euro over aan de ervaren Griek.
1 h
www.rtlnieuws.nl
Vilhena met Krasnodar hard onderuit
Olympiakos kan zich gaan opmaken voor deelname aan de groepsfase van de Champions League. De Griekse ploeg zette voor eigen publiek FC Krasnodar in de eerste wedstrijd van de play-offs op grote achterstand: 4-0. De thuisclub leidde bij de rust met 1-0 dankzij een treffer van Miguel Angel Guerrero. In de tweede helft sloeg Olympiakos hard toe met drie treffers in de laatste twaalf minuten. Invaller Lazar Randelovic (twee) en Daniel Podence brachten de doelpunten op hun naam.
1 h
www.rtlnieuws.nl
Flexwerker komt er bekaaid vanaf: verdient 7 procent te weinig
Mensen zonder vast contract verdienen veel minder dan mensen met een vast contract. Flexwerkers krijgen gemiddeld 48 procent minder voor hun werk dan vaste werknemers. Ook als je voor allerlei zaken corrigeert, blijft er nog een gat van 7 procent over.
1 h
www.rtlnieuws.nl
Moeten bepaalde hondenrassen niet verboden worden?
1 h
www.telegraaf.nl
Vilhena lijkt groepsfase CL met Krasnodar te kunnen vergeten
Tonny Vilhena lijkt met FC Krasnodar dit jaar de groepsfase van de Champions League te missen. De Oranje-international verloor met zijn ploeg in Griekenland met 4-0 van Olympiakos.
1 h
www.nu.nl
CBS: Opnieuw fikse daling in verleende nieuwbouwvergunningen
Het aantal verleende nieuwbouwvergunningen is in het tweede kwartaal van 2019 verder gedaald naar 12.800. Dit is het laagste aantal in drie jaar tijd, schrijft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag.
1 h
www.nu.nl
Aantal bouwvergunningen voor nieuwe woningen daalt verder
Net als in het eerste kwartaal van dit jaar is er sprake van een sterke daling in het aantal bouwvergunningen. Ondertussen blijft de vraag naar woningen op veel plekken groot.
1 h
www.nrc.nl
’Loskoppelen gas kost in dit tempo 150 jaar’
1 h
www.telegraaf.nl
Flexibele kracht krijgt 48 procent minder dan vaste medewerker
Werknemers met een flexibel arbeidscontract verdienen gemiddeld 48 procent minder dan medewerkers met een vast dienstverband, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Gecorrigeerd voor achtergrondkenmerken zoals leeftijd en opleiding bedraagt het loonverschil 7 procent.
1 h
www.nu.nl
Definitief: PSV huurt spits Mitroglou
2 h
www.telegraaf.nl
Wrak Titanic wordt weggevreten door bacterie
2 h
www.telegraaf.nl
PSV haalt met Mitroglu ervaren spits naar Eindhoven
PSV gaat Konstantinos Mitroglou huren. PSV en Galatasaray hebben een overeenkomst bereikt voor het lopende seizoen. PSV betaalt 1,25 miljoen euro voor de huur en de Turken betalen nog 1,95 miljoen euro aan de speler die nog onder contract staat bij Olympique Marseille, zo meldt Galatasaray op de eigen website.
2 h
www.ad.nl
PSV huurt Griekse aanvaller Mitroglou voor één seizoen van Marseille
PSV heeft zich versterkt met Konstantinos Mitroglou. De Griekse aanvaller wordt door de Eindhovenaren voor één seizoen gehuurd van Olympique Marseille.
2 h
www.nu.nl
Vijf gewonden gevallen bij frontale aanrijding in Rotterdam-West
Bij een verkeersongeval in Rotterdam-West zijn woensdagavond vijf gewonden gevallen. De twee auto's waarin de personen zaten, kwamen frontaal met elkaar in botsing op de Tjalklaan.
2 h
www.nu.nl
Omwonenden 'alienbasis' Area 51 bang voor stormloop
2 h
www.rtlnieuws.nl
Man filmt meer dan 500 vrouwen onder hun rokje in Spanje
De Spaanse politie heeft een 53-jarige man betrapt terwijl hij in de metro filmopnames onder rokken van vrouwen maakte. Hij postte meer dan tientallen filmpjes op pornowebsites, blijkt uit onderzoek van de politie.
2 h
www.rtlnieuws.nl
Flinke rookontwikkeling bij korte brand in Hoog Catharijne
Bij een korte brand in het Utrechtse winkelcentrum Hoog Catharijne is woensdagavond veel rook vrijgekomen. De brandweer had het vuur snel onder controle en gaat het pand ventileren.
2 h
www.nu.nl
Vilhena krijgt pak slaag met Krasnodar
Olympiakos kan zich gaan opmaken voor deelname aan de groepsfase van de Champions League. De Griekse ploeg zette voor eigen publiek FC Krasnodar in de eerste wedstrijd van de play-offs op grote achterstand: 4-0.
2 h
www.rtlnieuws.nl
Bondscoach Annan ziet vertrouwen groeien bij monsterzege hockeysters
Bondscoach Alyson Annan merkte tijdens de laatste groepswedstrijd van de Nederlandse hockeysters op het EK dat het vertrouwen bij haar ploeg flink was toegenomen. De titelverdediger plaatste zich woensdag dankzij een monsterzege op Rusland (14-0) voor de halve finales.
2 h
www.nu.nl
Naar de wasstraat? Zo wordt je auto pas echt schoon
Even de auto wassen kan in Nederland bij ruim 2000 installaties. Maar hoe herken je de wasstraat die jouw auto écht schoon krijgt, zonder krassen? Onze autoredactie geeft samen met enkele deskundigen tips om ervoor te zorgen dat je auto na een wasbeurt weer als nieuw is.
2 h
www.ad.nl
Haase uitgeschakeld in Winston-Salem
Robin Haase is in de derde ronde van het toernooi in het Amerikaanse Winston-Salem uitgeschakeld. De Haagse tennisser moest zijn meerdere erkennen in de 30-jarige Australiër John Millman, de nummer 61 van de wereldranglijst. De twee jaar oudere Haase verloor in twee sets: 6-3 6-4.
3 h
www.rtlnieuws.nl
Haase grijpt naast plek in de kwartfinale in Winston-Salem
Het is Robin Haase niet gelukt om de kwartfinales te bereiken van het ATP-toernooi in het Amerikaanse Winston-Salem, de laatste test voor de US Open. In de derde ronde ging de Nederlander in twee sets onderuit tegen de als veertiende geplaatste John Millman: 6-3, 6-4.
3 h
www.ad.nl
Vilhena met Krasnodar hard onderuit bij Olympiakos
Krasnodar verraste in de vorige voorronde nog FC Porto. Vanavond had de Russische club van Tonny Vilhena het moeilijker tegen Olympiakos. De Griekse club won in Athene met 4-0.
3 h
www.ad.nl
Ziek en de helft is zwanger: nieuwe baas konikpaarden voelt zich bedrogen
3 h
www.rtlnieuws.nl
Meerdere koeien dood na botsing met trein
3 h
www.telegraaf.nl
Haase mist in Winston-Salem kans op eerste kwartfinale in ruim een jaar
Robin Haase is er niet in geslaagd om de kwartfinales van het ATP-toernooi in het Amerikaanse Winston-Salem te bereiken. De Hagenaar verloor woensdag in de derde ronde in twee sets van de Australiër John Millman.
3 h
www.nu.nl
Facebook-app van UvA-onderzoeker gestopt na Cambridge Analytica-schandaal
Netvizz, een Facebook-app van een onderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam, is niet langer beschikbaar. Na maandenlang in 'zombie-modus' te hebben geopereerd, heeft Facebook de app onbruikbaar gemaakt, maakt onderzoeker Bernhard Rieder woensdag bekend op Twitter.
3 h
www.nu.nl
Is SYLVIE’s nieuwe vriend BEDRIEGER?
3 h
www.telegraaf.nl
Nederlaag basketballers in Polen
Het Nederlands basketbalteam heeft de eerste oefenstage met de nieuwe bondscoach Maurizio Buscaglia afgesloten met een nederlaag tegen WK-deelnemer Polen. In Lublin won het gastland met 77-71, halverwege stond het 38-36.
3 h
www.rtlnieuws.nl
De Ligt tot Ronaldo en Ribéry tot Balotelli: waarom de Serie A de moeite waard is
Pakt Juventus de negende landstitel op rij in Italië? Er zijn weinig redenen om daaraan te twijfelen. Aanstaand weekend beginnen alle Italiaanse club met nieuwe hoop aan het seizoen in de Serie A. We zetten de titelfavorieten, Nederlanders, oude bekenden, toptransfers en opvallende namen in de Italiaanse competitie voor u op een rij.
3 h
www.ad.nl
Uitzonderlijk hoog aantal bosbranden in de Amazone
Kritiek op het oerbosbeleid van Bolsonaro groeit, maar de Braziliaanse president legt de schuld bij ngo’s.
3 h
www.nrc.nl
Video laat zien: Titanic valt uit elkaar
Het wrak van de Titanic op de bodem van de Atlantische Oceaan heeft op sommige plaatsen veel te lijden onder het zoute zeewater, blijkt uit nieuwe beelden van het schip. De beelden zijn gemaakt door een team dat eerder deze maand met een kleine duikboot naar het wrak afdaalde, bijna vier kilometer onder de zeespiegel. Het team onder leiding van de Amerikaan Victor Vescovo maakte vijf duiken. Vescovo was na afloop behoorlijk onder de indruk van wat hij had gezien: Het zijn de eerste beelden van het legendarische passagiersschip in vijftien jaar. De expeditieleden vertelden dat sommige delen nog in prima conditie verkeren, maar dat andere delen van het wrak in snel tempo aan de zee worden prijsgegeven. De vertrekken van de scheepsofficieren aan de stuurboordkant zijn er het ergst aan toe. Een historicus aan boord noemde wat hij zag schokkend. "De badkuip van de kapitein, een van de favoriete beelden van Titanic-fans, die is nu weg", aldus Parks Stephenson. "De hele opbouw op het dek aan die kant is aan het instorten, de luxe hutten daar ook. En die aftakeling gaat gestaag door." Stephenson denkt dat een loungedek bij de boeg het volgende slachtoffer wordt van zoutcorrosie en metaaletende bacteriën. "Titanic wordt teruggegeven aan de natuur." De Titanic verging in de nacht van 14 op 15 april 1912 op zo'n 600 kilometer van de kust van Newfoundland, nadat het schip een ijsberg had geraakt. Van de 2200 mensen aan boord overleefden er ruim 1500 de ramp niet.
3 h
nos.nl
Lukaku over vertrek bij United: Ik voelde me niet meer welkom
In een Amerikaanse podcast met LA Lakers-speler Josh Hart heeft Romelu Lukaku (26) duidelijk gemaakt waarom hij weg wilde bij Manchester United.
3 h
www.ad.nl
Oppositiepartijen verontwaardigd over brief van wethouder over crisis AEB
De oppositiepartijen in de gemeenteraad hebben verontwaardigd gereageerd op de antwoorden die wethouder Udo Kock dinsdag gaf in een brief over de crisis bij het Afval Energie Bedrijf (AEB).
3 h
www.nu.nl
Man filmt 550 vrouwen onder rokje in Madrid
In Spanje is een man opgepakt die in het geheim honderden vrouwen onder hun rok had gefilmd. De 53-jarige man uit Colombia verborg een mobiele telefoon in het voorvak van zijn rugzak en hield die laag zodat hij opnames kon maken. Hij ging daarmee vrijwel dagelijks op pad en maakte veel beelden in het metrostelsel van Madrid. Hij werd op heterdaad betrapt. De politie kwam erachter dat hij in een jaar tijd meer dan 550 vrouwen had gefilmd en zeker 280 video's had geplaatst op pornosites. Ook bewerkte hij de beelden, plaatste hij er muziek onder en vertraagde hij video's zodat bepaalde delen beter te zien waren. Seksuele lusten De man stapte het meest af op vrouwen in minirokjes en korte jurkjes. Af en toe sprak hij ook slachtoffers aan zodat hij dichter bij hen kon komen. In Spanje wordt het maken van deze zogenoemde 'upskirt-video's' gezien als een seksueel misdrijf waar een celstraf op staat. De politie gaat er niet van uit dat de man geld wilde verdienen aan de video's, maar denkt dat hij werd gedreven door seksuele lusten.
3 h
nos.nl
VVD: 'Geen hond voor mensen die dier gebruiken als vechtmachine'
Mensen die hun hond gebruiken als vechtmachine mogen van de VVD geen hond meer hebben. "Zij moeten desnoods de gevangenis in", zegt Tweede Kamerlid Arne Weverling van de grootste regeringsfractie.
3 h
www.rtlnieuws.nl
Braziliaanse president: ngo’s hebben bosbranden Amazonegebied gesticht
De Braziliaanse president Jair Bolsonaro beschuldigt niet-gouvernementele organisaties (ngo’s) ervan bosbranden in het Amazonegebied te hebben gesticht. Dat zouden ze volgens de president hebben gedaan nadat de Braziliaanse regering de financiële steun aan de ngo’s had ingetrokken.
3 h
www.ad.nl
Politie pakt 15-jarige automobilist die over ring Amsterdam racet
Op de ringweg van Amsterdam heeft de politie een 15-jarige jongen aangehouden. Naast dat hij geen rijbewijs had, reed hij ook nog eens 65 kilometer per uur te hard.
3 h
www.rtlnieuws.nl
Lukaku haalt uit naar United: ’Ik ben niet dom’
3 h
www.telegraaf.nl
Taylor Swift gaat albums opnieuw opnemen na geschil om rechten
Taylor Swift is van plan om haar eerste zes albums opnieuw op te nemen. Dit heeft ze besloten nadat haar voormalige platenmaatschappij Big Machine Records de rechten voor haar muziek doorverkocht aan manager Scooter Braun, met wie de zangeres een geschil heeft.
3 h
www.nu.nl
Britt Dekker 'bang voor mensen bij Talpa'
4 h
www.telegraaf.nl